Magyar Haz Programjai

Parameter témája a 'Toronto és környéke' fórumban , 2005 Február 14.

 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Ugy latom most egy kicsit aktivizalodik a MH mert sokaig nagyon elszigetelodott.Kevesen latogattak.
  Fiatal az elnok (masod generacios)es a vezetosegben is sokkal tobb a fiatalabb mint regebben. A konyvtarba is fiatalodott a vezetoseg ez hozza magaval hogy mi is erdeklodobbek vagyunk.:D
   
 2. Pufi

  Pufi Állandó Tag

  <TABLE id=HB_Mail_Container height="100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0 UNSELECTABLE="on"><TBODY><TR height="100%" UNSELECTABLE="on" width="100%"><TD id=HB_Focus_Element vAlign=top width="100%" background="" height=250 UNSELECTABLE="off"></TD></TR><TR UNSELECTABLE="on" hb_tag="1"><TD style="FONT-SIZE: 1pt" height=1 UNSELECTABLE="on">
  </TD></TR></TBODY></TABLE>http://www.terasz.hu/terasz.php?id=egyeb&page=cikk&cikk_id=643
   
 3. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Gratulalunk!
   
 4. tothek

  tothek Állandó Tag

  Magyar Fesztivál

  Kedves Torontói Magyarok! Legyetek szívesek írjatok majd a Magyar Fesztiválról, mert pl. a a táncházban közreműködő Rozsdamaró zenekar innen Szegedről származik és a mai újságban olvastam, hogy nagyon büszkék rá, hogy felléphetnek nálatok. Én nem vagyok igazán sem ismerősük, sem rajongójuk. Üdv.
   
 5. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Elmegyunk megnezni es beszamolun rola.;)
   
 6. Pufi

  Pufi Állandó Tag

  Mit fujnak a szelek?

  <TABLE id=HB_Mail_Container height="100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0 UNSELECTABLE="on"><TBODY><TR height="100%" UNSELECTABLE="on" width="100%"><TD id=HB_Focus_Element vAlign=top width="100%" background="" height=250 UNSELECTABLE="off">Közismert, hogy a Magyar Házban lévő Mátyás Pince évekóta zárva van, azaz egy gyönyörűen megcsinált, teljességében felszerelt étterem njncs. Az étterem megálmodója Zsolt Endre volt aki az Örökös tagok klubjának elnökeként az általuk előteremetett pénzből beépitették a Házba a MPincét. Sőt mit ad Isten meg is nyitották. Ha jól emlékszem éppen Mellita volt az első bérlő. Tekintettel a Magyar Ház státuszára a bérlemény valami olyan konstrukcióban jött létre, hogy a bérlő a MH italengedélyét használva müködteti azt és igy az ital forgalomból csak bizonyos százalékú jutalékot kap. Ebből aztán évek folyamán annyi bonyodalom származott, hogy a végén bezárták a Pincét.
  Az újra nyitás egyik nagy ellenzője Jordán Eműke volt aki a kanadai törvények tudójaként az elmúlt időben számtalanszor bizonyitotta, hogy értelmezési gondokkal küzd. Azaz a törvényekbe belemagyaráz, belemagyarázza azt is ami nincs benne. Ha az ő értelmezése helyes lenne és ezt kitejesztenénk a Torontóban müködő Magyar Házhoz hasonló intéményekre, akkor azokat mind be lehetne zárni. Ezzel szemben csak a Mátyás Pincét sikerült zárva tartatni, a többiek müködnek mint az intézmények szerves részei. DE...
  És most ez a de a fontos. Ha lassan is de ez a fiatlokból álló új vezetőség is látja előbb utóbb, hogy sokkal egyszerűbb az ésszerűség határán mozgó elképzelésekkel operálni, mint a múltba révedő impotenciával foglalkozni. Igy született meg az ésszerű döntés, hogy a Ház kért egy ügyvédi értelmezést a Mátyás Pince üzemeltetését illetően, aki bizonyos szabályok betartása mellett zöld utat adott a Mátyás Pince újranyitásához. Igy - úgy hallottam, - pályázatot hirdet a Kultúrközpont vezetősége a bérleti lehetőség elnyeréséhez. Sok sikert és gratulálunk.
  </TD></TR><TR UNSELECTABLE="on" hb_tag="1"><TD style="FONT-SIZE: 1pt" height=1 UNSELECTABLE="on">
  </TD></TR></TBODY></TABLE>
   
 7. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  HA igy van, aminek nagyon orulunk , akkor megpalyazuk;)
   
 8. HCCC

  HCCC Állandó Tag

  A hirdetes megjelent a Magyar Haz homelapjan: www.hccc.org
   
 9. Amigo

  Amigo Állandó Tag

  Ez eleg sivar,bar valami mozgolodas mar latszik.Meg a vegen lesz belole valami.
   
 10. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

 11. HCCC

  HCCC Állandó Tag

  Lesz, ha eljonnek azok is segiteni, akik nem szeretik a sivar dolgokat es fenyt tudnak hozni az ejszakaba.
  Gyere es mond te mit szeretnel ha lenne a hazban es ha az ertelmes az otlet, akkor garantalom, hogy megvalosithatod is.
  Egy dolgot kerek, hogy ne csak biralj, hanem mond azt is, te mit szeretnel es mit vagy hajlando azert megtenni.
   
 12. Parameter

  Parameter Állandó Tag

  Kedves Amigo!

  Csatlakozom Maros Zoltánhoz; érdekelne, hogy mi az a "mozgolódás" ami felkeltette a figyelmed. Csak, hogy jó irányba haladjunk!

  Az elmúlt egy évben a következö "sivárságot" követtük el a Házban: Megnyílt a computer szoba vadonatúj gépekkel, és beindult egy tanfolyam. Elindult egy kerámia szakkör; valamint yoga tanfolyam; tánc, zene, és nyelviskola. Teljesen rendbehoztuk a Petöfi termet, természetesen segítséggel(!). Ez a terem ma alkalmas kiállítások, kamara elöadások lebonyolítására.
  A Kodály terem parkettázva, festés, lakkozás elött. Abba billiárd asztalokat kaptunk, valamint asztali focit, és disco berendezést vásároltunk (a terem alkalmas filmvetítésre, táncra, és egyéb szabadidös tevékenységre).
  A Mátyás Pincét pillanatokon belül meg szeretnénk nyitni.

  Felléptek a Házban: Kátai Zoltán népzenész, énekes; Havas Judit elöadómüvész (Ady est); Balázs Fecó zenész; Vikidál Gyula énekes; Fenyö Ervin elöadómüvész (József A. est); Szokolay Balázs zongoramüvész; Barsi Ernö néprajzkutató, zenetanár; Pablo Urbányi író; Sándor György humoralista; Dinnyés József zenész; Hegedüs Endre zongoramüvész; a budapesti ELTE kamarazenekara és a Bartók énekkar; Dr. Raffay Ernö történész; Michel Montanaro zenész; a Nagyváradi Magyar Színház három müvésze; Dara Vilmos trio; Rozsdamaró együttes. Vendégünk volt többek közt Böjte Csaba atya; Gubcsi Lajos. (a felsoroltak mindegyike a tengeren túlról)
  A fiatal emigráció Új klubja ismeretterjesztö elöadásokat szervezett, de pl. kolbásztöltést is, a szórakozás kedvéért.
  A könnyedebb müfajban (szórakoztatás!) itt járt a Dupla Kávé, Márió és Postás Józsi, Poór Péter, Szeredi Kriszti, a Gypsy Brothers, Bódy Magdi, LeBlanc Gyözö és Tóth Éva.

  Tudod kedves Amigo, szívem szerint azt írnám befejezésül, hogy a közönynek is van határa.
  De inkább most csak annyit, hogy pipáld ki azokat a rendezvényeket melyeken megjelentél, és "valamiféle mozgolódást" észleltél.
  Egyébként pedig beállhatsz mellénk, önkéntesnek. Festés, lomtalanítás, szervezés stb. stb.
  Nagyon kényelmes lehet az a kanapé amin ülsz, és hidd el mi is szívesebben ülnénk melletted, ha lenne idönk.


  Bede Fazekas Zsolt
  Ház, kult.ig.

  ui: A felsorolás nem dicsekvés jellegü! Viszont nem szeretném ha azok, akik csak az internetröl ismerkednek a Házzal, azt gondolnák, hogy ott nem történt semmi említésre méltó az elmúlt 12 hónapban.
   
 13. oma

  oma Állandó Tag

  GRATULALOK, kedves Bede Fazekas Zsolt. Csak igy tovabb!

  üdvözlettel, a nyugati partokról :)
   
 14. Amigo

  Amigo Állandó Tag

  Zoli a Matyas pincere gondoltam,a mozgolodassal kapcsolatban.Mivel lattam a palyazatot.Semmi rossz szandek nem volt mogotte.Amigo
   
 15. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  NEm hiszem hogy a programokat hianyolnak mert az van es akit erdekel az el is megy.
  Dolgozni se szivesen mennek sokan onkentesen mert mindenki dolgozik es bizony nem is keveset a napi 10-12 oras melo utan meg ha akarna se tud onkentes munkat vallalni.
  Egy jo klub eletet elo es nyujto kozosseg viszont nagyon hianyzik.
  PL aki este nem + munkat akar vallalni hanem munka utan beterni egy vacsorara es beszelgetni a tobbi magyarral.
  NEm akarok Amigo neveben nyilatkozni de gondolom a mozgolodast arra ertette hogy olyan dolgok vannak ami esetleg pl ot is erdekli.
  internet suli amit mindenki csak dicserni tud,a Matyas pince megnyitasa, ez a fesztival is jo volt.
  Nem mindenki megy el egy hegedu muvesz eloadasara.
  Szerintem tolunk inkabb tagok es aktiv hasznalok a jo programokhoz lehet szamitani. Majd mindenki kis hijan halalra dolgozza magat meg + penzert se tud tobb munkat felvallalni.
  Akire lehetett szamitani arrol a MH is tud sot aktivan resztvesz a Haz munkajaban.
   
 16. Pufi

  Pufi Állandó Tag

  ss

  <TABLE id=HB_Mail_Container height="100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0 UNSELECTABLE="on"><TBODY><TR height="100%" UNSELECTABLE="on" width="100%"><TD id=HB_Focus_Element vAlign=top width="100%" background="" height=250 UNSELECTABLE="off">Egy szó mint száz, a Magyar Ház programokkal való ellátása összehasonlithatatlan a korábbi ,,ha valaki erre járt,, koncepcióval szemben. Aki soha életében nem csinált valami hasonlót el sem tudja képzelni mennyi buktatója van egy ilyen munkának. S még valami, ha valaki a teljesség igényével kér számon, az rossz utcában van. Olyat még ember nem csinált ami mindenkinek tetszett volna. De ez nem jelenti azt, hogy a tagok, akár az itt chattelők nem mondhatják el a véleményüket a MH működéséről és az pedig nem ildomos, hogy haragosan ,,lepiritjuk,, a kritizálót, mert azzal mindig hivalkodóan a saját egy és tévedhetetlen ,,művünket,, favorizáljuk. Nagyobb gondot kellene erre forditani.

  A választás után amikor gratuláltam a Vaskynak annyit tanácsoltam neki, hogy első teendői között szervezzenek egy erős női csoportot. Ugyanis a korábbi tapasztalatok azt bizonyitják, hogy asszonyaink áldozatos munkája nagyban hozzájárul pl ahhoz is, hogy a kultúrigazgató által megálmodott programoknak nézője is legyen. S most értem el a dolog lényegéhez. Meg kell vizsgálni, hogy melyik műsorok voltak a sikeresek és melyek nem és miért? Ilyenkor illik az anyagi ráforditást is szem előtt tartani a Házban, mert az utóbbi időben többször elhangzott, hogy a ,,kultúra,, pénzbe kerül. Valóban, de akkor lassan csak kiadások lesznek és nem lesz bevétel s az senkinek nem lehet közömbös. Ugyanis a statisztikák mindig hazudnak, hideg számok maradnak és eltakarják a valót.

  További sok sikert.:ugras:
  </TD></TR><TR UNSELECTABLE="on" hb_tag="1"><TD style="FONT-SIZE: 1pt" height=1 UNSELECTABLE="on">
  </TD></TR></TBODY></TABLE>
   
 17. harangvirag

  harangvirag Állandó Tag

  Nezopont kerdese. Te onkent vallaltad az igazgatoi munkat,ami ezekszerint nem csak dirigalasbol all. Ha nincs kit dirigaljal akkor minek vallaltal igazgatoi munkat?
  Azt is el kell donteni kit akarsz megdolgoztatni? a magyarhazi tagokat akik befizetik a tagdijat es meg meloztatni is akarod, vagy a magyarhaz latogatoit akik tiketeket fizetnek egy egy rendezvenyre.
  Valahogy nekem egyik se szimpi. A tagdijert nem kapok semmit se, rendben,tamogatom vele a hazat es a magyar kozosseget.
  Ha elmegyek a csaladommal egy bali rendezvenyre kifizetem a $70.- +amit meg elfogyasztunk a parommal, akkor elvarnad hogy meg menjek ingyen dolgozni mert veletlen arra jartam?
  En egy sima mezei tag vagyok,semmilyen csoporthoz nem tartozok, es raadasul meg full time-ba dolgozok. Nem kivanok semmilyen munkat vallalni pluszba se onkent dalolva.
  Ha kevesled a latogatottsagot akkor kicsit nepszerubb ismertebb eloadokat szervezzel eloadasra.
  Tagja vagyok meg harom masik nemzetisegi haznak,de meg soha nem szoltak hogy a tagdij melle meg + menjek dolgozni vagy nem tettek szemrehanyast hogy a fotelbol penzert megneztem es velemenyeztem a munkajukat.

  A fesztival azert jo volt foleg a kajat csak dicserni tudom.
   
 18. Parameter

  Parameter Állandó Tag

  Kedves Pufi!


  Tökéletesen egyetértek veled abban, hogy a kritikát el kell viselni. Az egészséges, építö kritikát! Mert segít a munkában.

  De gondolom az azért neked is rosszul esett volna, ha valaki a színházat úgy jellemzi, hogy "elég sivár, bár valami mozgolódás már látszik". Azért ennél sokkal, de sokkal több volt. Már indulásakor is!

  Ez a mi esetünkre is igaz, hisz amit az új vezetöség tett a Házban az elmúlt egy évben, az több volt "valami mozgolódásnál".
  Igaz utóbb azt olvasom, hogy ez a Mátyás Pincére vonatkozott. De még ebben az esetben is megkérdöjelezném a kijelentést, hisz számos sikeres müsort rendeztünk ott, úgy az irodalmi esteket, mint pl. Kátai Zoltán lant müvész estjét egy reneszánsz, Mátyás korabeli vacsorával egybekötve. De sorolhatnám tovább. A Pince minden egyes alkalommal, megtöltve nézökkel, kellemes, barátságos környezetté alakult át!

  Engem nem is maga a kijelentés bántott, hanem az feszegetett, hogy vajon a kérdés feltevöje eljött e közénk némi rendszerességgel. Meggyözödött e saját maga arról, hogy mi is történik a Házban!? Elgondolkozott e azon, hogy esetleg segítsen valamiben?! Hisz mindannyian önkéntesként dolgozunk ott, és valamennyien (Vaski Gábortól, Maros Zolin át jómagamig)
  a napi 10-12 órás elfoglaltságunk után teszünk a házért. Itt nem az a kérdés, hogy ki mennyit dolgozik a napi betevöért, hanem hogy hajlandó e a maradék szabadidejéböl valamit áldozni a köz javára?! Neked Pufi, és azt hiszem nekünk ezt már nem kell bizonygatni. Az pedig teljesen természetes, hogy az óckodókat, az állandó kritikusokat is arra próbáljuk rávenni, hogy segítsenek. Hogy még jobb legyen, hogy még sikeresebb legyen ez a közösség!

  És a programok felsorolásával mindössze azt próbáltam érzékeltetni, hogy egy "érdekes kísérletet" hajtottunk végre: olyan programot állítottunk össze, melyben mindenki találhat az érdeklödési körének megfelelöt. Már csak venni kell a fárdtságot, és elballagni a Házba.

  Szomorúan tapasztaltam, hogy azok akik még erre a minimumra sem hajlandóak, sokszor azzal próbálták magyarázni távolmaradásukat, hogy a Ház rossz emlékeket ébreszt. Én ki voltam zárva a Házból. Ennél rosszab emlékei soha ne legyenek senkinek! (ezt te tudod legjobban Pufi). De nincs olyan hely, amit szemléletváltással, esetleges fizikai átalakítással ne lehetne jó irányba fordítani. Örültség lemondani arról a kulturális létesítményröl, ami minden magyaré, és mindíg az határozza meg milyenségét, hogy azon belül mi történik! A jelen, és a jövö fontos ebben a pillanatban.

  A Fesztivál programjával pl. próbáltam aláhúzni, hogy magyar az, aki magyarul beszél, magyarnak tartja magát. Mindezeknek helye van a Házban! És ez a lényeg. Most ez határozza meg a Ház milyenségét!

  Többször leírtam már; tisztában vagyunk azzal, hogy olyan programokat, elöadókat kell behozni, visszahozni, akik anyagilag is rendkívül sikeressé teszik az "akciót". Hisz a fenntartási költségeket elö kell teremteni.

  Valami különös dolog azért mégiscsak történt! Amellett, hogy néprajzkutatót, lantmüvészt, zongoramüvészt, írót, versmondót stb. hoztunk a Házba, olyan fejlesztéseket hajtottunk végre, amilyenek a korábbi vezetések alatt egyszerüen nem valósulhattak meg. Igaz, a termek rendbetétele önkéntes erökkel történik, de azért nagyon sok pénzt is elköltöttünk. Persze az önkéntes szakemberek is távolmaradtak korábban!
  A "vájtfülü" elöadások pedig mind egytöl-egyig veszteség nélkül, söt némi nyereséggel végzödtek. A többi program pedig olyan sikerrel zárt, hogy sokezer dollárral járulhattunk hozzá Böjte Csaba jótékony tevékenységéhez, vagy segíthettünk az erdélyi árvízkárosultakon stb. stb.. És nyitva maradtunk, üzemelünk, söt még a karbantartásokra is futja. Egyelöre.

  Azt hiszem ennél többet egyetlen kulturális központ sem kívánhat; fenntartjuk fizikálisan a Házat, eleget tettünk a feladatunknak (kultúra), emellett szórakozásra is adtunk lehetöséget, söt jótékonykodtunk is,.

  Amin viszont nagyon nehéz lesz változtatnunk (hisz világosan látszik); az emberi közöny! Nincs idegörlöbb annál, mikor egy potenciális (lehetséges) érdeklödö azt mondja mikor egy-egy magyar müvész (esetleg világhíresség) fellépésére hívjuk: "most ezt talán kihagyom". Miért szomorú ez? Íme egy példa: Balogh Kálmán és a Gypsy Cimbalom Band lépett fel Torontóban. Köztudottan zeneörült barátomék figyelmét többszörösen felhívtam a bandára, mert tényleg fantasztikus a zenéjük. Nem jöttek el! Pár hónappal késöbb beugranak hozzánk, éppen Baloghék CDje forog. Mi ez a tök jó zene, hol lehet megszerezni - kérdezik baráték. Azt hiszem nem kell folytatnom a történetet. Akárcsak a szinház Pufi! Egyszeri, megismételhetetlen alkalmak ezek!
  Vajon lesz e még alkalmunk Balogh Kálmánt hallani itt Torontóban? Nem tudom. De egyszer járt itt.

  Ilyen egyszerü ez! Nekünk minden egyes programot úgy kell kezelnünk, hogy talán csak egyszeri, vissza nem térö alkalom .Ez az itt élök felelössége! Mert mi értelme van tanítatni gyermekeiket a magyar iskolákban, ha a jövö magyarháza már csak arra lesz képes, hogy sztárok felléptetésével biztosítsa a túlélést?! A jó vacsora, és egy táncdalénekes "elfogyasztása", nyelvünk és kultúránk nélkül is élmény lehet.

  Végül a nöi csoport. Igazad van, és mégsem. A dilemma óriási; hisz a múlból ránkmaradt nöi csoport egyes tagjainak sikerül rendszeresen vérigsérteni a látogatókat, az imázst porig rombolni. Sok-sok áldozatos munkájukkal sem tudják palástolni azt, hogy rettenetes szakadék tátong köztük és a vendégek közt. Mert a vendég nem törödik azzal, hogy Mariska néni fizetség nélkül rohad a konyhában, a száz fokos melegben. És amikor kijön a "szaunából" akkor rettenetesen durung a vendéggel. Mi pedig azonnal elhatározzuk; legközelebb öt nem hívjuk. Aztán csak maradnunk kell a mariskanéniknél, mert ahogy a mondás tartja: "ha nincs ló, jó a szamár is". Sajnos!

  Bede Fazekas Zsolt
   
 19. Parameter

  Parameter Állandó Tag


  Kedves Harangvirág!

  Ne használj ilyen kemény szavakat! Senki sem akar "dirigálni", senki sem akar "megdolgoztatni". Soha nem álltam, álltunk ki a nézök elé, miután befizették a belépöt, hogy felszólítsuk öket; holnap be KELL jönniük egy jó kis önkéntes munkára! Nem hiszem, hogy miután te befizetted a 70 dollárt, bárki is megállított volna, hogy ezért még egy kis ingyen munkát is kell végezned. Kérni viszont kérünk! Mert kérnünk kell.

  Ha figyelmesen elolvasod a leveleket, akkor abból számodra is ki kell derüljön; mi általában azokhoz szólunk kritikus hangon, akik élénk kritikával illetik munkánkat, ugyanakkor tán el sem jönnek a rendezvényeinkre. Hogy ezt aztán ki veszi magára, az már más kérdés.
  Nem állt szándékomban téged megbántani!

  Persze azon kérésünk, hogy segítsen ki ahogy tud magyarságunk (fizikai és szellemi) megörzésében, valahol mindenkinek szól. Úgy értem azoknak, akik szeretnének valamit tenni. És te, mint "mezei tag, full time dolgozó" azzal (is) teszel a Házért, ha eljössz a rendezvényekre. Ez is fontos!!! A bálra megveszed a belépöt, ott elfogyasztod a vacsorát, táncolsz, mulatsz. A kulturális rendezvényekre is megveszik a belépöt, és ott szellemi táplálékot vesznek magukhoz a látogatók. Mindkét esetben kellemes az érzés.

  Mint már említettem volt fenntebb; soha nem árultunk úgy belépöjegyet, hogy az egy mosogatásra is kötelezte volna a vendéget! A belépö a programon való részvételre szól!

  A tagdíjadért valóban nem kaptál semmit?
  Ez meglep, bár elképzelhetö. Attól függ persze, hogy milyen és mekkora igényeid vannak. Ezért nagyon kérlek írd meg, hogy te mit szeretnél kapni a tagdíjadért!? Kit látnál szívesen a Házban? a "népszerübb, ismertebb elöadók" nagyon tág fogalom! És egyet ne felejts el; minden szubjektív. A legtöbb embert az un. mulatós bulira lehet összeszedni. Nekem viszont, ha fizetnének sem ...! Mi a megoldás? Ebböl is egy kicsit, meg abból is egy kicsit. Lehet, hogy neked nem felelt meg ami történt eddig, de általában minden rendezvényünk jó házzal ment le.
  Kíváncsian várom, hogy te mit látnál szívesen? Sajnos, a Harangvirág nem sokat árul el rólad. Ki vagy, mi vagy, melyik korosztály stb. Nagyon fontos tényezö a programok szervezésekor.

  Öszintén bevallom, leveled utolsó sorát olvasván némileg csalódott vagyok. Egy olyan fesztivál után, ahol két budapesti vendégzenekar lépett fel rendszeresen, észak-amerikai néptáncosok valóságos hordája versengett, öt nagyszabású, különleges témájú képzömüvészeti kiállítás várta a látogatókat, emellett filmvetítések, computer terminál, könyvtár, néprajzi múzeum volt megtekinthetö, te "föleg a kaját dícsérted". Jólesett volna, ha legalább megemlíted a körítést is.

  Szerinted egy szervezö ebböl milyen következtetést vonjon le? Jövöre fokozzuk a rántotthús mennyiségét, hogy még sikeresebbek legyünk?
  Egy kulturigazgatónak ez a halála.

  Végül; nem azért vállaltam el ezt a pozíciót, hogy "dirigáljak". Eszem ágában sincs! És ha ez nem derült ki számodra az elmúlt egy évben, akkor nincs is miröl diskurálnunk.

  Önkéntes munkát pedig csak az vállaljon, aki jó szívvel teszi azt. Még akkor is, ha befizette a tagdíjat. Söt akkor is vállalhat, ha "full time" munkája van. Ettöl önkéntes az a munka! Soha, senki ne érezze, hogy a kérésünk kötelezö jellegü. Ha ezt a látszatot keltettem volna, akkor most bocsántot kérek! Némi szemrehányás persze biztos érezhetö egy-egy mondatomban, de azt hiszem ez természetes akkor, amikor az ember ekkora felelösséget vállal. Nevezetesen; az ezerféle különbözö igénynek, elvárásnak megfelelni. A full time munkája mellett!
  Az etnikumok müködése sajnos javarészt az önkéntes munkán áll vagy bukik. És még csak nem is furcsa ez egy olyan országban, ahol a világ egyik legnagyob nemzetközi filmfesztiválja is önkéntesek százaival "üzemel"!
  Az etnikumoknak pedig ez lételeme; csak így egzisztálhatnak! Ki jobban, ki rosszabbul, attól (is) függöen, hogy milyen a közösség összetartó ereje, és mennyit képes áldozni saját megmaradásáért.

  Tartozzunk a jobbak közé!


  Bede Fazekas Zsolt
   
 20. Spanky

  Spanky Állandó Tag

  Zsolt,

  Bocs hogy bele vau vau,
  de csak kivancsisagbol kerdezem, hogy talan a marketing-al van a problema?
  Elkepzelheto, hogy a torontoi magyarsag tobbsege nem volt ertesulve tobb kulturalis rendezvenyrol?

  Hasznos lenne egy "email database"-t teremteni a Toronto es kornyezeteben elo Magyarokrol?
   

Megosztás