Magyar Haz Programjai

Parameter témája a 'Toronto és környéke' fórumban , 2005 Február 14.

 1. pitti

  pitti Állandó Tag

  En kecceres kivalo katona voltam de nem talalom a jelvenytet. Akkor most nem mehetek?:confused:
   
 2. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Pufi tudjuk hogy rengeteg embert hoztal ki es nagyon sok kellemes orakat szereztel vele tobb ezer kint elo magyarnak.
  A ma eladhato muveszek is nagyon ritkan jonnek, sokkal tobb eloadas kellenne mert igeny van ra, hisz 200 ember volt a Poor Peter eloadasan is.
  MAga a musor jo lett volna,hisz mindenki ismerte Poor Peter stilusat szamait ha szervezesre oda figyel valaki. Ennyi igazgato es vezetosegi tag akik ott voltak senkinek nem volt erdeke szolni, menteni a menthetot.


  56-rol. 100% igazad van mert minden resztvevot rehabilitaltak,az itt eloket is, minden M.o. evfordulon minden part megemlekezik.
  Tisztelettel adozik mindenki az 56-os forradalom reszvevoinek,de en sem lattam nyomorgo 56-os resztvevot.
  3 fele meghivo van forgalomba, kivancsian varjuk a bali beszamolot.
   
 3. HCCC

  HCCC Állandó Tag

  Kedves Melitta,

  Kerlek meselj nekunk, mirol beszelsz ebben amit beideztem?
  En ott voltam es aktivan probaltam tenni a dolgom. Mit kellett volna meg tennem Lefogni a kanalakkal csorompolok kezet? Vagy elmagyarazni nekik, hogy kulturember ilyet nem csinal? Volt aki hazament, visszakerte a penzet. Megkapta es elnezest kertem tole.
  En felvallalok minden hibat, ami engem terhel, de kerlek mond el pontosan mit kellett volna tennem.
  Mar tobbszor kertem, hogy aki tud segetine az jojjon kozenk es tegye. Tudtommal Te tagja vagy a haznak is, igy neked kulon koszonom ha biralsz, mert nyilvan tudod a megoldast es kesz vagy ezert tenni is tettekben is.
  Nagy szuksegunk van sok tapasztalattal rendelkezo, tenni akaro, joszandeku es amunkatol sem visszariado emberekre. Ha Te ugy gondolod, hogy tettekben is szivesen segitenek, akkor kerlek tudasd velem.
   
 4. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az az este kicsit rosszul sikeredet,de mint kiderult nem a MH szervezte a bulit.
  Igy tehat ertheto hogy nem tudtak beleszolni.
  Valoban nem helyes a hangoskodas ilyen megnyilvanulasok ,de a MH -nak igen komoly gyakorlata van a szervezesben hogy hany orat keshet a vacsora, voltak valoban nagyon turelmetlen emberek.

  Szivesen egyszer egyszer felhivhatsz telefonon elmegyek segiteni de mikor megvasarolja az ember a tiketet akkor viszont nem lehet segitseget kerni.;)

  Te magad is irod tobben elmentek visszakertek a penzt akkor jogos volt a kritika azaz nem is kritika hanem csak beszamolo.

  Nem a MH akartuk bantani mert tudjuk sokan sokat dolgoznak,a megoldas?
  mar itt sokszor sokan leirtak.
  Mi itt minden lehetoseget megadunk a MH programjainak ingyenes reklamozasara.
  Sokan tagok is vagyunk vagy 20 eve, az egeszseges kritika nem rossz indulat es nem a banto szandek vezetett minket.
  Remek hire van a tobbi jo MH-i programnak a magyar tv-ben lattuk a jol sikerult jelmezbalt megha nem is voltunk jelen (M.o voltam) orommel olvassuk a Magyar Haz sikeres rendezvenyeit is.
  Apropo hogy sikerult az 56 -os bal?
  A legkozelebbi rendezvenyre tesszuk tiszteletunket.;)
   
 5. bbarna

  bbarna Állandó Tag

  Ünnepély a Magyar Házban

  Szép, jól sikerült ünnepség volt tegnap a Magyar Házban. Az amerikai Memorial Day (Emlékezés napja) mintájára mi magyarok is megemlékezünk május utolsó vasárnapján a háborúkban elesett katonáinkról. Ezt az ünnepélyt már évek óta a Magyar Harcosok Bajtársi Szövetségen (MHBK) rendezi, és aránylag kevesen látogatják. Az idén talán, 120-150 vendég volt jelen. A szokásos versek, zeneszámok mellett, két jelentős beszédet hallottunk.

  Vaski Gábor, a Magyar Ház elnöke, a már itt született magyar szemszögéből nézve mondta el gondolatait, részben angolul, részben magyarul. Beszédében hangsúlyozta, hogy sajnos a kanadai közvélemény nagyon keveset tud a magyar történelemről és emiatt sokszor igazságtalanul ítélik meg küzdelmeinket a különféle elnyomás ellen. Mi kanadai magyarok sokat tehetünk abban, hogy tájékoztassuk kanadai barátainkat. Beszédét a közönség nagy tetszéssel, fogadta.

  Rácz Sándor, az 1956-os forradalom egyik aktív és jelentős résztvevője, volt a másík ünnepi szónok. A 73 éves, nyugdíjas szerszámkészítő, az MVSz tiszteletbeli elnöke, korát meghazudtoló energiával töltött beszédét többször lelkes tapssal szakította félbe a közönség, és a végén felállva hosszan tartó tapssal jutalmazta.

  Az ünnepély után az egyesületek képviselői megkoszorúztak a magyar hősök emléktábláját és Rácz Sándor dedikálta a „Parázsló szándék – emlékezések és tények 1956-ról” című, 2005-ben megjelent könyvet.

  Az alábbi képén Rácz Sándor látható a Magyar Ház színpadán.

  Barna
  Csatolás megtekintése 9980
   
 6. Parameter

  Parameter Állandó Tag


  Kedves Pufi!


  Ritkán járok erre, és a sors fintora, hogy pont az elnöki gála után ültem le a géphez, és nyitottam meg a CanadaHun fórumot.

  A gálán díszmagyar, kitüntetések, svájcisapka, pufajka, és dobtáros nélkül jelentem meg! Jelentem beengedtek!

  Vaski Gábor szívét-lelkét beletette a rendezvénybe, amit szinte évtizedes szünet után élesztett újra. Rendkívül sikeresen! Ahogy szokták volt mondani; a "külcsin és a belbecs" egyaránt tettenérhetö volt. A termet nagyon szépen feldíszítették. Elegáns volt!
  A belbecsre is adott Gábor, hiszen ezért határozták el, hogy segítenek a rászorulóknak. Mert vannak 56-osok, akiknek szüksége van segítségre. Én úgy gondolom, hogy nem minden 56-os zsebébe csúsztatták bele azt a 6 milkót! De erröl most felesleges vitáznunk. Maradjunk annyiban, hogy te azokkal találkoztál, akik kártérítést kaptak, én pedig olyanokkal (is) akik nem kaptak semmit. Van ilyen.
  Gondolom Vaski Gábornak is megvan a vélménye mindarról, amit leírtál. Talán majd meg is vitatja azt veled. Annál is inkább, mivel nagyon letetted a rendezvényt, melynek sikeréért ö az utóbbi hetekben éjt nappalá téve gürizett.

  Amit pedig a müsorszervezésröl írsz, azzal egyetértek, kivéve egy pontját. Ez a "vájtfülüeket" érinti.
  Koncz, Kern, PadöDö, Korda stb. tényleg alkalmas pénzcsinálásra. De müfajuk a szórakoztatás. Egy kulturális intézmény viszont, mint ahogy a nevében is benne van, kulturálódásra is lehetöséget kell, hogy teremtsen.
  Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem kell Kern, Cini stb. hanem azt, hogy a "vájtfülü" programok is kellenek; az irodalmi estek, klasszikus zene, egy-egy történelmi, néprajzi elöadás stb. Valóban csak pár százan vannak, akiket ez érdekel, de egyrészt róluk sem szabad elfeledkezni, másrészt pedig ez a feladatunk: kultúra. Kultúrház vagyunk.
  Na és a szórakoztatásba megpróbáltuk azok igényét is kielégíteni, akik nem a populáris, hanem mondjuk a rock müfaját, vagy a reneszánsz, esetleg a világzenét kedvelték. Akik pedig bulizni akartak, azok pl. a Márió-Postás Józsin, vagy a szüreti bulin megtehették. De jön Korda is az idösebb korosztálynak, Demjén a fiatalabbaknak, Cseh Tamás és Tolcsvay Béla a "vájtfülüeknek".
  Próbálunk sok lábon állni. Ehhez inkább segítségre lenne szükségünk!
  A Sándor György cikked, vagy a mostani gála-véleményed minden, csak nem építö kritika!


  Bede Fazekas Zsolt
   
 7. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Igazan gratulalunk es orommel olvassuk hogy jol sikerult a bal.
  Hidd el Zsolt tudjuk micsoda nagy munka a szervezes, megtalalni azt a sok sok embert akik a magasabb qualityra is elmennek.
  Megkoszonenk ha tennel fel egy par kepet.
   
 8. Pufi

  Pufi Állandó Tag

  Zsoltika

  Kedves Zsolt!

  már rég megszoktam, hogy Te a legkisebb kritikai észrevételt sem vagy hajlandó ,,munkásságodra,, elfogadni, így sok meglepő nincs abban amit irsz. Tudom Te vagy a tévedhetetlen a torontói magyarság megmentője aki a bugris fejekbe igazi ungarische kultúrát csepegtetsz. Bár nagyon vigyáztam, hogy nehogy megsértselek - a Vasky ilyetén invalvációjáról nem is tudtam, sokkal inkább Ugray mester szuperlativuszait véltem felfedni a zsinoros mente mögött - de Neked sikerült kiolvasnod a beirásból azt is ami nem volt benne. Ez nem kis teljesitmény. Amit pedig a Vasky jövendőbeli és várható szemrehányásáról irsz, azért meglepő mert én eddig úgy ismertem meg a Vaskyt, mind akinek van önálló véleménye és nem szorul rád. Remélem nem tévedtem. Az viszont egyébb ,,ügyködéseid fényében,, könnyebben elképzelhető, hogy mágusi tehetséged még arra is képes, hogy az önálló véleménnyel rendelkezőket is úgy szugeráld, hogy álhatatos munkásságod virágba boruljon. Különben nem irnál eféléket:

  Gondolom Vaski Gábornak is megvan a vélménye mindarról, amit leírtál. Talán majd meg is vitatja azt veled. Annál is inkább, mivel nagyon letetted a rendezvényt, melynek sikeréért ö az utóbbi hetekben éjt nappalá téve gürizett.

  Elhiszem, hogy a sikerért gűrizett. Minden sikerrért meg kell gürűzni, - gondolom ebben egyetértünk. Vannak viszont körülmények - jelen esetben a kissé disszonánsra sikeredett meghivó szöveg - amelyek többet ártanak a sikernek mint használnak. De gondolom Neked mint a kultúra igazgatójának lett volna jogod korrigálni azt, ha meg lett volna a szándék. De szándék csak arra van árgus szemekkel kiforgasd amit a ,,Pufi irt,, és nem találod meg benne a jó szándékot. Hihetetlen hogy rövid egy év alatt tökéletesen asszimilálódtál a ,,környezetedhez,,. Ehhez adottság kell. Igaz ezt már korábban többen felfedezték benned. Én voltam az utolsó.
  Érdekes amit irsz: Vasky Gábornak is meg van a véleménye... stb... Nagyon helyes! Legyen is véleménye. Én a magam részéről azért élek itt, hogy szabadon elmondhassam a véleményem. Ezt szeretnéd Te is elvenni? Abban a Házban már korábban is sokan voltak akik ezt szerették volna, az ember arra gondolt, hogy majd ez a fiatal csapat... Ha igy megy soká akkor ez is egy koravén csapattá lesz. Ha nem irhatom meg azt, hogy idomtalannak tartom 56-os szabadságharcunk évfordulóját ünnepelni diszmagyarban akkor valami nem jó. Ha idiótának tartom, hogy engem ,,Molotov koktéllal,, várjanak akkor valami nem jó. Semmi kifogásom nem lenne, ha az augusztus 20-i Szent István ünnepségre szólitana így a meghivó. Bár lehet, hogy 56-ban élni kellet már ahhoz hogy megértsük, hogy miről szólt?

  ,,Ritkán járok erre,, - irod. Én nem úgy gondolom. Az egyiniségedhez tartozik, hogy mindent tudj, mindent láss és mindenkit informálj. Ugye ebbe nem akarsz belemenni?

  Amikor a ,,vájtfülű,, műsorokról beszélek egy pillanatra sem mondtam, hogy arra nincs szükség. De nem biztos, hogy a TIT előadásokkal kell bombázni a nagyérdeműt, ha arra nincs igény. Azt is be kell vallanom, hogy az én meglátásom szerint a kultúrközpont elnevezés mindössze jól hangzik. Ugyanis a kultúra közvetitéséhez két polus kell, mint tudjuk. Kell a kultúrigazgató és kell a fogadó közeg. E pillanatban nem vagyok biztos abban, hogy az utóbbi meg van. De erre utal egy belső leveled is, ha jól értem. Igy én azt gondolom - persze ezzel lehet vitatkozni, csak ignorálni nem érdemes, mert tapasztalaton támaszkodnak meg az észrevételeim és segitő szándékuak - hogy a Magyar Hár elnevezés pontosabb mint a kultúrközpont, hogy ezzel a kedves germán szóval határozzuk meg művetségünket (műveletlenségünket). Igy én azt gondolom, hogy a Háznak egy magyar klubháznak kellene lennie, amely egyesiti magában a művelődési és szórakoztatási lehetőségeket - mozi, könyvtár, bemutatók, gyerek fogalalkoztatások, nyugdijas programok, sport programok, irodalmi estek, vetélkedők stb... - és emellett olyan nagyrendezvényekkel kiegészitve amelyek megtermelik a fenntartáshoz szükséges anyagi alapot.

  Koncz, Kern, PadöDö, Korda stb. tényleg alkalmas pénzcsinálásra. De müfajuk a szórakoztatás.
  Ez a kiemelés pedig azt bizonyitja, hogy fogalmad sincs arról amit felvállaltál. Koncz Zsuzsának immár a második többszázezres példányban eladott József Attila CD-je - szemben az általad favorizált egykori politikai dalokat éneklő Dinnyés Józseffel - Kern András ma Magyarország élvonalbeli szinésze - és 40 éve az - Korda György az egyetlen magyar táncdalénekes aki korát meghazudtoló biztonsággal énekel és a Pa Dö Dő lányok ismeretlenül is megtöltötték a szinházunkat, szemben a Te 70-80 fős rendezvényeiddel. Tehát mielött rájukasztod az általad degradáló jelzőként alkalmazott ,,szórakoztatók,, cimkét gondolkozz el dirikém.

  Nem akarom teleirni az oldalát ennek a Canadahun-nak, de fontosnak tartom, hogy azok az emberek akik itt ,,népnevelőként,, akarnak teccelegni, tiszteljék mások véleményét még akkor is ha a köreikhez érnek. Ugyanis a közért dolgozni óhatatlanul azzal jár, hogy érik az embert kritikák. S az nem baj, a baj az ha igaztalan vádak érik és kétségbevonják a véleményszabadságát az embernek.

   
 9. Parameter

  Parameter Állandó Tag

  Kedves Pufi!

  Érdekesen értelmezed a "segíteni akarást"! Na mindegy.

  Azt hiszem csak a köztünk lévö gyógyíthatatlan ellentét az oka annak, hogy levelemböl azt olvastad ki; "népnevelöként" akarok itt tündökölni, és a legkisebb kritikai észrevételt sem viselem el. Elég nagy rosszindulatúság kell ahhoz, hogy ezt leírd hiszen nagyon jó tudod te is, hogy mindössze egy réteg igényeit próbálom kielégíteni. Immár elég régóta. Nincs ebben népnevelösdi. Meghívok olyan embereket, akiket más esetleg nem hívott meg eddig. Az is a rosszindulatod jele, hogy állandóan 70-80 emberröl beszélsz, bagatelizálod ezt a kezdeményezést. Ami ugye azt jelentené, hogy ennyi nézönek van igénye arra, amit én szeretnék nyújtani. (mintha nem jártál volna nálunk) Mert az igazság az, hogy számos olyan rendezvényünk volt, ahol háromszor, négyszer ennyien ültek.Tudom, a te egykori színházi produkcióidon még többen voltak. Ezt senki nem akarja elvitatni töled. De amit csinálok, az nem verseny! Pusztán tudom a visszajelzésekböl, hogy az a 600 ember, aki ezeken a rendezvényeken forog, boldogan jön el. Ennyi!

  Tudom, hogy koncz Zsuzsa hány verses lemezt jelentetett meg! De azt is tudom, hogy koncertjére nem az irodalomkedvelök mennének el elsösorban. Tudom, hogy Kern mekkora színész, de azt is tudom, hogy ha lenne estje, akkor elsösorban azok ülnének ott, akik a taxis vagy telefonos paródiáját szeretnék hallani. Azt is tudom, hogy sokan lennének. És egyszer majd talán Kern is eljut hozzánk.

  A lényeg, hogy te szépen csináld amit csinálsz, és én is csinálom tovább a dolgomat.

  Ellentétben jólértesültségeddel, elfoglaltságom miatt a jövöben is keveset fogom a fórumokat, köztük ezt is látogatni. Erre azt hiszem múltbéli hozzászólásaim száma is enged következtetni. Tehát ezt a végtelen vitát lezárhatjuk.

  És remélem egyszer eljön majd az idö, amikor nem állandóan azt fogom töled hallani, hogy hányszáz müvészt hoztál ki, hányat indítottál el a pályán, stb. stb. Ezt már tudjuk. a mi rendezvényeinket pedig legalább annyira tiszteletben tartod, hogy nem írsz azokról hazugságokat, ferdítéseket, mint ahogy tetted Sándor György esetében.
  És talán egyszer úgy fogod értelmezni a segíteni akarást is, hogy az ne ártson nekünk!

  Zsolt
   
 10. Pufi

  Pufi Állandó Tag

  Hello

  <TABLE id=HB_Mail_Container height="100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0 UNSELECTABLE="on"><TBODY><TR height="100%" UNSELECTABLE="on" width="100%"><TD id=HB_Focus_Element vAlign=top width="100%" background="" height=250 UNSELECTABLE="off"></TD></TR><TR UNSELECTABLE="on" hb_tag="1"><TD style="FONT-SIZE: 1pt" height=1 UNSELECTABLE="on">
  </TD></TR></TBODY></TABLE>
  <TABLE id=HB_Mail_Container height="100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0 UNSELECTABLE="on"><TBODY><TR height="100%" UNSELECTABLE="on" width="100%"><TD id=HB_Focus_Element vAlign=top width="100%" background="" height=250 UNSELECTABLE="off">Egyetértünk ezt a felelgetőst lezárhatjuk, hisz nincs benne semmi előrelépés. De emlékeztetni szeretnélek, hogy a történésekkel kapcsolatban mindig fenntartom magamnak a szabad vélemény-nyilvánitás jogát, amit ezen beirásodban is megkérdőjelezel. A dolog érdekessége csak annyi, hogy eddig ha leirtam Veled kapcsolatban valamit az a Bede Fazekasnak szólt - most is- de most, hogy bevitted a Paramétert a Magyar Házba immár megint a Magyar Házat ,,támadon,,. Érdekes helyzet. Mindent úgy forgatsz hogy győztesen kerülj ki a dologból. Erre mondja a Kohn: Nű nem rossz.
  Továbbá szeretném visszautasitani a Sándor György cikkel kapcsolatos megállapitásaidat, hogy hazugságokkal van megtűzdelve. Szeretném ha az inkrinimált részeket idéznéd mert igy csak vagdalódzás és vádaskodás az egész, miközben tudom, hogy Te vagy az ,,alapos pali,, akinél minden dokumentálva van, hogy az adott pillanatban kinyiljon a szelencéd. Hát akkor engedd ki a szellemet.

  S ime a Sándor cikk...
  Kedves Gyuri!
  Vártalak! Vártalak, hisz immár sok éve nem találkoztunk. Egyszer ugyan futólag az Andrássy úton belédütköztem, egy hazalátogatásom alkalmával. Kissé zavaros volt amit mondtál, de Nálad mint humoralistánál ez nem ritkaság - gondoltam. Bennem még mindig úgy éltél, ahogy megismertelek, amikor szinte kézenfogva az Alofonso behozott a Kamara Varietébe. (1966) Magyarul: protezsált. El kell mondjam nem nagy sikerrel, mert mint a pályád is bizonyitja, v alamit nagyon tudsz, de az nem a szinészet, hanem valami más. Jó, nagyon jó az a jelző amivel felruháztad magad: humoralista. Igy aztán arra lettél ,,itélve, hogy csak a ,,moralisták,, értenek meg. De azok aztán úgy istenigazából.
  Féltettelek is, amikor azt olvastam, hogy a torontói Magyar Ház vendége leszel. Vajon ki érti meg azt az áttételes, történelmi alapismereteket követelő, poéncirádáidat? Ki ért meg itt azok közül akinek 56-ban, 65-ben a-vagy akár 70-ben ment le a függöny? De még sze-rencséd is volt. Relative egy fiatalabb közönség fogadott mint általában és az öregeb-je pedig ha feladta a szünetben elmehetett.
  Hátrébb ültem le, nem akartam ráderöltetni, hogy meg kelljen ismerned, hisz annyi min-dent hallottam korábban, s bármennyire sem szokott érdekelni, hogy mit mondanak az emberek egymásról, mégis volt bennem egy félsz, hogy az csak a véletlen műve e, hogy most egyszerre megjelensz Torontóban.
  Olvastam korábban a hazai lapokban, hogy Sándor György a neves humorista hitett tett a jobboldali politika mellett és bármennyire is blődnek tünt az információ ez a látogatás kissé azt jelezte, hogy mégiscsak lehet benne valami. Az egyik jeles magyar zsidó politilógusnő üzent is valami olyasfélét, hogy: Gyurikám legalább szóljál nekünk ha hallottál valamit... S te nem tudom, hogy szóltál e? De félre minden feltételezéssel a Háznak új, fiatal, agilis vezetősége van, más szelek fujnak, nagy hiba lenne nem megelőlegezni azt a bizalmat ami nélkül nem lehet végigmenni a ,,megkezdett,, úton.
  Ezek a gondolatok foglalkoztattak, amikor elkezdődött az előadás. A közönség nehezen hangolódott a humoralizálásra, láthatóan kezd-ted keresni a ,,közös,, hangot. Próbálkozásaid közben egyszercsak valami ilyesmi ,,csúszott,, ki a szádon: tudom én, hogy hogy van itt nálatok, két véglet között éltek a Menóra meg a Szittyakürt között és azok meg egymásból élnek... (Szittyakürt a Szállasi féle Nyilas újság) Valószinű itt kellett volna felállnom, amit utólag nehezen is bocsátok meg magamnak. De nem, hanem a szünetben a tudomásodra hoztam a felháborodásomat a párhuzam miatt, kvázi mint egy lehetőséget kinálva arra, hogy a második részben némileg megmagyarázd az utalásod üzenetét. S azt is elmondtam, hogy a Menórában reagálni fogok dicstelen megjegyzésedre, amikor azt mondtad: ne csináld, ezzel ártasz nekem.... Én nem igy gondolom... Én pont forditva gondolom... Ma még talán eljut a tudatodig, hogy egy közvéleményt formáló művésznek vannak kötelességei. S a kötelezettségei sokkal nagyobbak ha pl zsidó, zsidó akinek ilyen kiszólásai csak némi elmebajjal magyarázhatók.
  Tudom Gyuri az mindig zavarbaejtő, ha valaki ott volt az emberrel az út elején és emlékszik, emlékszik azokra is akik egyengették az útját...

  </TD></TR><TR UNSELECTABLE="on" hb_tag="1"><TD style="FONT-SIZE: 1pt" height=1 UNSELECTABLE="on">


  </TD></TR></TBODY></TABLE>
   
 11. HCCC

  HCCC Állandó Tag

  Kedves Pufi es Zsolt,

  Mindketten sokat tettetek/tesztek az itteni magyarsagert es azt hiszem, hogy egymas bekes tisztelete es segitese hasznosabb mod ezen ertekek megorzesehez.

  Ne felejtsetek el!
  Mindennel fontosabb ennek a maroknyi magyar kozossegnek az osszetartasa es kulturaval valo ellatasa.
  Ehhez a legtobbet azzal tehetitek, ha dolgoztok es teszitek a dolgotokat ki-ki a maga tehetsege es lehetose mellett.

  Ehhez kivanok nektek jo egeszseget es beket!
  Barati udvozlettel:
   
 12. Pufi

  Pufi Állandó Tag

  Hello

  <TABLE id=HB_Mail_Container height="100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0 UNSELECTABLE="on"><TBODY><TR height="100%" UNSELECTABLE="on" width="100%"><TD id=HB_Focus_Element vAlign=top width="100%" background="" height=250 UNSELECTABLE="off">Nem gondolom, hogy ez jó módszer, hogy rászólunk a vitatkozókra. Igy csak az ellenkezőjét érhetjük el: megint egyszer kussolni kell. Miért kell mindig kussolni ha valami nem tetszik a MH müködésében? Azért mert az a téves szempont kerül előtérbe, hogyha besöpörjük a kritikákat a szőnyeg alá, akkor azok nincsennek. Ez akár emigrációs haladó hagyománynak is tekinthető. Nekem viszont az a véleményem, hogy a nyilvánosságnak megvan a maga koordináló képessége. Az más kérdés, hogy a Ház egyik befolyásos tisztségviselője képtelen elfogadni a legelemibb kritikát - nemcsak velem kapcsolatban, másokkal kapcsolatban is, egyenesen letorkol és hetet havat összehord - igy aztán egyszercsak ,,ránkszólnak,, fiúk silencium. Ha ez a módszer szentesiti az eszközt akkor egy lépést nem tettünk előre még a Bogyaihoz képest sem, a Horváthról nem is beszélve.

  De legyen, részemről lezártnak tekintem a vitát, amelynek a ,,tényfeltáró részével,, ismét adósok maradunk. Jó munkát.:444:
  </TD></TR><TR UNSELECTABLE="on" hb_tag="1"><TD style="FONT-SIZE: 1pt" height=1 UNSELECTABLE="on">
  </TD></TR></TBODY></TABLE>
   
 13. HCCC

  HCCC Állandó Tag

  Semmi szin alatt nem all szandekomban barkit is korltozni, nem is tehetem, es nem is lenne jo.Kanada a szabadsag hazaja. Itt demokracianak kellene lenni minden nepcsoporton belul. A szolas szabadsag olyan elemi emberi jog, hogy azt elvitatni botorsag lenne. Sot, en mindig a mellett vagyok, hogy minden dologban tisztan kell latni es vilagosnak kell lenni mi az ertek es mi nem. Ezt nevezem en szakmai vitanak.

  Nem lenne egyszerubb ezekrol a dolgokrol szemelyesen, egy sor mellett elbeszelgetni? Erre vonatkozott az elozo hozzaszolasom lenyegeben.
   
 14. qkta

  qkta Állandó Tag

  <TABLE id=HB_Mail_Container height="100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0 UNSELECTABLE="on"><TBODY><TR height="100%" UNSELECTABLE="on" width="100%"><TD id=HB_Focus_Element vAlign=top width="100%" background="" height=250 UNSELECTABLE="off">
  :p


  </TD></TR><TR UNSELECTABLE="on" hb_tag="1"><TD style="FONT-SIZE: 1pt" height=1 UNSELECTABLE="on">
  </TD></TR></TBODY></TABLE>
  <TABLE id=HB_Mail_Container height="100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0 UNSELECTABLE="on"><TBODY><TR height="100%" UNSELECTABLE="on" width="100%"><TD id=HB_Focus_Element vAlign=top width="100%" background="" height=250 UNSELECTABLE="off">

  </TD></TR><TR UNSELECTABLE="on" hb_tag="1"><TD style="FONT-SIZE: 1pt" height=1 UNSELECTABLE="on">

  </TD></TR></TBODY></TABLE>
   
 15. Fauve

  Fauve Állandó Tag

  ”a szabadság addig tart, amíg az másét nem korlátozza”

  Utólagosan remélem megengedi a két jelen vitázó, azaz Parameter és Pufi, illetve Melitta és HCCC hogy hozzászólásaikból mint ”messziről jött ember”, ”kiszemezgettem” a MH-ra vonatkozó kérdéseket… hátha ez segít megoldani a(z újra?) felmerült nézeteltérést/félreértéseket… talán azzal, ha megválaszoljátok, illetve elmondjátok a gondolataitokat (szigorúan szem előtt tartva a fenti vastagított betűs /igaz/ közhelyet!)…
  Ja igen! És mivel igyekszem hű lenni az időrendiséghez, kérek minden magát érintettnek érző embert, hogy előbb olvassa végig az egész kigyűjtést, csak utána válaszoljon!
  (…igaz, én ”csaltam”, mert helyenként már be-beillesztettem saját hozzászólásomat.)

  Azért előre is bocsánat, hogy valószínűleg nagyon hosszú leszek!!! Illetve a színeket remélem eltalálom és minden rendesen olvasható lesz!!!


  Melitta #118 hozzászólásából:

  A ma eladhato muveszek is nagyon ritkan jonnek, sokkal tobb eloadas kellenne mert igeny van ra…

  Pufi #120 hozzászólásából

  … Most végigolvastam a fejtegetéseket és… …mindössze tapasztalataimat szeretném elmondani…
  Az hogy most hirtelen a Magyar Ház jelenik meg a palettán mint ,rendező szerv,, nembiztos, hogy jótett az emigráció műsorellátottságának.
  Ugyanis a Magyar Házban nemcsak gazdasági de politikai szempontok is előterbe kerülnek - példa erre az elmúlt év ... Igy … a Házon kivűl szervezett műsorok nagyobb érdeklődásre tarthatnak igényt.
  _

  Egy independent iskolába eljön mindenki akit a műsor érdekel, ez e pillanatban a Házra nem mondható el még akkor sem ha a jelenlegi vezetőséget ez ügyben semmi felelőség nem terheli.
  _

  az csak egy ugynevezett ,,vájtfülű,, közönség számára adható el 50-200 főig abszolut szerencse alapon.

  Ehhez had legyen szabad hozzáfűznöm, hogy - tudomásom szerint - vannak olyan magyarházak máshol, más országokban amelyek tapsikolnának örömükben, ha a nagy(!) rendezvényeikre 50-100 tényleges, fizető érdeklődő rendszeresen elmenne… de ez tényleg csak szamárfülként…
  _

  mára a törzsközönség kihalt és az újkanadásokat meg nem lehet elérni...

  Ez szerintem egy kiváló gondolat és épp ide, az internetre, a fórumra, a topicba!
  Ha jól vettem ki HCCC itteni működését, épp erre irányult a beszélgetés-, vitafórum-ra vonatkozó (eddig nem túl nagy érdeklődésre számot tartó) kezdeményezése (…ami viszont a segítség-adás-frusztráltságát az e téren ténykedőknek számomra világosan megmagyarázza…)
  Úgyhogy ha más nem teszi meg, én felhívnám az itt olvasók figyelmét Pufi gondolatára! Szerintem rendkívül fontos terület, hogy ki mit gondol erről és ami mégfontosabb, a megoldásról.
  A helyieknek és nem helyieknek egyaránt, mert az is lehet, hogy egy brainstorming végre áttörést hozhatna a – fórumot olvasgatva nyilvánvalóan létező – (???) generációs (???) problémákra.  President Bál… meghivó…
  azoknak az 56-osoknak akik valóban résztvettek a forradalomban s netán ha még ezért büntetést is kaptak, komoly kártéritéseket fizettek. Felemelték a nyugdijukat, stb... …gy azt gondolom, hogy aki ma mint 56-os hős nyomorog Magyarországon az valami csodadpók.
  … hogy diszmagyarba kellene menni és a kitüntetéseket is ki kell tűzni.


  A gálán díszmagyar, kitüntetések, svájcisapka, pufajka, és dobtáros nélkül jelentem meg! Jelentem beengedtek!
  …Maradjunk annyiban, hogy te azokkal találkoztál, akik kártérítést kaptak, én pedig olyanokkal (is) akik nem kaptak semmit. …  Melitta #122 hozzászólásából:

  56-rol…. 3 fele meghivo van forgalomba

  Ez a téma többször is felvetődött már, de érdemben még senki sem válaszolt rá…pedig az épp szürkékkel jelzett kérdés-felelet ”vita” egy részének is alapja ez lehet… ?

  Parameter #126 hozzászólásából:

  Amit pedig a müsorszervezésröl írsz, azzal egyetértek kivéve egy pontját. Ez a "vájtfülüeket" érinti.
  Koncz, Kern, PadöDö, Korda stb. tényleg alkalmas pénzcsinálásra. … Egy kulturális intézmény viszont, mint ahogy a nevében is benne van, kulturálódásra is lehetöséget kell, hogy teremtsen. …
  … a szórakoztatásba megpróbáltuk azok igényét is kielégíteni, akik … a rock müfaját, vagy a reneszánsz, esetleg a világzenét kedvelték… bulizni akartak, …De jön Korda is az idösebb korosztálynak, Demjén a fiatalabbaknak, Cseh Tamás és Tolcsvay Béla a "vájtfülüeknek".
  Próbálunk sok lábon állni. Ehhez inkább segítségre lenne szükségünk!

  Melitta #127 hozzászólásából:

  Megkoszonenk ha tennel fel egy par kepet.

  Pufi #128 hozzászólásából:

  Amikor a ,,vájtfülű,, műsorokról beszélek egy pillanatra sem mondtam, hogy arra nincs szükség. … Azt is be kell vallanom, hogy az én meglátásom szerint a kultúrközpont elnevezés mindössze jól hangzik. Ugyanis a kultúra közvetitéséhez két polus kell, mint tudjuk. Kell a kultúrigazgató és kell a fogadó közeg. E pillanatban nem vagyok biztos abban, hogy az utóbbi meg van. … a Magyar Hár elnevezés pontosabb mint a kultúrközpont … Igy én azt gondolom, hogy a Háznak egy magyar klubháznak kellene lennie, amely egyesiti magában a művelődési és szórakoztatási lehetőségeket - mozi, könyvtár, bemutatók, gyerek fogalalkoztatások, nyugdijas programok, sport programok, irodalmi estek, vetélkedők stb... - és emellett olyan nagyrendezvényekkel kiegészitve amelyek megtermelik a fenntartáshoz szükséges anyagi alapot.  Pufi #130 hozzászólásából:

  A dolog érdekessége csak annyi, hogy eddig ha leirtam Veled kapcsolatban valamit az a Bede Fazekasnak szólt - most is- de most, hogy bevitted a Paramétert a Magyar Házba immár megint a Magyar Házat ,,támadon,,.

  őőő…ezt most csak én nem értem? (tudok a Parameter nevű rádióadásról, de ez most nem sokat segít nekem… lehet, hogy a magán-levelezésetekből (”…egy belső leveled is…” #128 ) keveredett be ide?) => …csak a tisztázás végett.
  Én részemről ennyit gondoltam itt/ebből fontosnak, ha gondoljátok, reagáljatok, vagy akár egészítsétek ki…
  …persze a sörözős megoldásnak sem akarok ellene lenni, ha az mindenkinek jobban tetszik. ;)

  Ami a személyeskedéseket illeti, remélem - szándékomnak megfelelően - sikerült kikerülnöm és senkit nem sértettem meg a szövegkörnyezetből való kiemeléssel!
   
 16. Pufi

  Pufi Állandó Tag

  aa

  <TABLE id=HB_Mail_Container height="100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0 UNSELECTABLE="on"><TBODY><TR height="100%" UNSELECTABLE="on" width="100%"><TD id=HB_Focus_Element vAlign=top width="100%" background="" height=250 UNSELECTABLE="off">A hozzászólásod kedves, csak a végén nem értem van e valami támpont, konkluzió, javaslat, hogy Te hogy gondolod?
  Ha bővebben kifejtenéd megköszönném.
  </TD></TR><TR UNSELECTABLE="on" hb_tag="1"><TD style="FONT-SIZE: 1pt" height=1 UNSELECTABLE="on">
  </TD></TR></TBODY></TABLE>
   
 17. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az en hozzaszolasombol amit kiiemeltel.
  Mindig telthazas musorok vannak,ha olyan muveszek jonnek ki ,akiket itt is ismernek. Jo nosztalgiazni.:D
  Pufi sok muveszt hozatott ki, o tudna meselni a feltetelekrol ami eleg komoly mert egy eloadas meg a repulojegyet sem fedezi.Egy szemely akar milyen jo es hires nem eleg magaba.
  NEm ertettuk csak most vilagosan hogy ez a gala bal is volt ami a MH -i rendezveny. A vegeredmeny a lenyeg hogy jol sikerult.
  Itt kicsit osszemosodnak a dolgok mert az emigracio azt jelentette hogy a komcsik elol jottek ki az emberek. Sokkal erosebben elik meg azt a par unnepet amit az uj generacio csak hallomasbol ismer.
  Nincs konnyu helyzetben aki dont mert ilyen eloadasokra keves fiatalt lehet becsalni. A uj canadasok inkabb szorakozni partyzni akarnak menni a hazba, vagy valami jo kultur programra egy egy jo eloadasra.
  Sok jo program van a hazban csak ide is fel kene tenni hogy minnel tobben tudjanak rola.
   
 18. Fauve

  Fauve Állandó Tag


  Kedves Pufi!
  Az első támpont lehetne az, hogy egyet értetek-e azzal, ahogy ki-, és idegyűjtöttem az idézeteket… azaz lehetnek-e ezek kiindulási tények.
  Konklúzió: Szerintem, ha mindenkinek megfelelnek a fentiek, vagy pedig sikerül valami közös (kezdő)állás-pontot kialakítani, az már eredmény, hiszen én úgy látom (és talán a kigyűjtésem is igazolja ezt), hogy akik eddig itt már érdemben hozzászóltak a témához (ide tartoznak: bbarna, Pitti … stb. is) mind a Kanadában élő közösségért és közösségi életért akarnak tenni, csak valamiért nincs meg a közös ”nyelv”, illetve elvesznek az egymáshoz írt gondolatok ”útközben”.
  Javaslat…? Ha elfogadjátok, maga a már említett brainstorming, illetve valami ahhoz hasonló, nem annyira kötött menetű ”gondolatfolyam” (mivel rengetegféleképpen megvalósítható, igazából rajtatok áll: dönthettek úgy is, hogy összeülve valahol, vagy itt a fórumon, vagy is-is, úgy is, hogy maradjon meg minden kötöttsége (ez a verzió viszont komoly szervezést és nem ”net-es formát” igényel), vagy hogy ne… stb.).
  Beillesztek egy kis ismertetőt erről (Dr. Tarján Gábor jegyzetéből), hogy mindenki tudja, hogy miről is beszélek (pirossal kijelöltem néhány ”szabályt”, ahogy én gondoltam megvalósítani, az itteni körülmények között). A ”cél” lehetne a felvetésed, azaz a törzsközönség, újkanadások elérése.
  Ha a topik-olvasó-író-k , közöttük is kiemelten a MH-asok is úgy gondolják, van erre a módszerre fogadókészség és energia (mert belátom, nem kis munka ->), elemezve azt ami ide (talán) összegyűlhet, lehet, hogy beválik a módszer.  Fent említett tanárom előadásán hangzott el, hogy ennek a módszernek köszönhető többek között, hogy ma ennyi (egész)mogyorós csokoládét ehetünk. A kérdés az volt, hogy hogyan lehetne korszerűsíteni, az addig kézzel végzett mogyoró-pucolást, mivel az igen lassú és sokszor széttörik az (amúgy esztétikailag is) értékes alapanyag. A bs. során különböző "megoldások" merültek fel, pl.: robbantsuk fel... ez elsőre talán nevetségesnek hangzik, de aztán ezt az ötletet "továbbasszociálva"/fejlesztve alakították ki a mai napig használt módszert, miszerint: egy tűvel átszúrják a mogyoró héjját, levegőt préselnek be, mire a héj szétpattan (robban), az egészséges mag viszont épségben megmarad.
  Remélem nem baj, hogy ezt a példát még idefűztem, de talán nem haszontalan (ha másnak nem, érdekességnek ;) ).
   
 19. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető


  Megtekintve a csatolasokat, kezdheted a jo otletekkel mi fogekonyak vagyunk mindenre es rendkivul rugalmasak.:D
  NEm tervezed hogy canadaba bevandoroljal? Itt igen komoly karrier ele neznel,mi lennenk a kiserleti nyuszik.
   
 20. Fauve

  Fauve Állandó Tag

  Ezek szerint te is a MH-ban dolgozol?...

  (A helyzet az, hogy az én szivem az már ide gyökerezett, ebbe a földbe, ahol élek... de ki tudja, mit hoz a jövő-> soha ne mondd, hogy soha. ;))
  Kísérleti nyuszikat viszont nem szeretnék (még viccből sem) csinálni senkiből! Azért javasoltam ezt a módszert, mert elolvasva a topikot, sokaknak voltak már felvetései, javaslatai innen is, onnan is. Gondoltam, ha tiszta lappal (újra neki)indulva, rendezett formában megvalósulhatna egy együttműködés, az mindenki hasznára vállhatna.
  Persze gondolom, hogy a Magyarház nem feltétlenül ilyen típusú segítséget vár, hanem hogy szervezésben/megvalósításban tevékenyen aktivizálódjon a közösség... ? (bár ha elgondolkozom, ennek a megavlósítása is lehetne egy "bs. cél"... ;) :D ...de... komolyan!... :rolleyes: )
   

Megosztás