Magyar termálvíz: kincs, ami gyógyít és szórakoztat

A Toronto Star újság beszámolójának köszönhetően már Kanadában is tudják, milyen fantasztikus természeti kincseket rejtenek Magyarország kútjai.

Hazánknak számos büszkesége van, de mind közül az egyik legértékesebb a termálvíz készlete, amely nem csupán turistacsalogató, de bizonyítottan gyógyító ereje is van. A Toronto Star újság 2015. február 19-én megjelent számában egész oldalas cikket publikált Budapestről, mint kiváló turisztikai desztinációról, különös tekintettel a termálvizek nyújtotta élményekre – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az MT Zrt.

Szerencsés helyzetben vagyunk mi, magyarok a gyógy- és termálvizek tekintetében. Szinte nincs olyan megyénk, ahol ne lenne egy vagy több nemzetközileg is elismert fürdőnk: méltán mondják tehát hazánkról, hogy termálvíz-nagyhatalom.

Kanada második legnagyobb példányszámú napilapjában „Budapest, Hungary: Taking the waters in steamy historic city\" címmel közöltek terjedelmes cikket. Az újság naponta átlagosan 220.000 példányban jelenik meg az Ontario tartományban.

A cikk a Magyar Turizmus Zrt. együttműködésével jött létre. Az írást Carol Perehudoff jegyzi, aki az USA Today Readers\' Choice Awards alapján a TOP 10 utazási blogger egyike. A szerző kifejezetten pozitív színben mutatja be Budapestet, amely szerinte mind a fürdők, a vendéglátás, a helyi kulináris specialitások, a kávéházak, mind pedig fekvése nyomán kiváló utazási célállomás lehet a kanadaiak számára egyaránt.

Bár az USA hazánk legjelentősebb tengeren túli partnerországa, a kanadai érkezések és vendégéjszakák száma dinamikusan nő: a KSH adatai szerint 2014-ben Kanadából 33.100 vendég látogatott hazánkba, akik összesen 91.400 vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken. Ez a vendégszám tekintetében 5,4%, míg a vendégéjszaka-szám esetében 8,3%-os növekedést jelent 2013-hoz képest.

gyogyviz.jpg
 
Nem szívesen írok ilyent a hazámról, de azért mielőtt a termálvízért Budapestre mennétek nézzetek körül... Attól tartok hypós vizet kaptok amit a termállal csak felmelegítenek, mert ilyen sok eszük van. Rengeteg termál víz van és van megfelelő fürdő is vidéken, de a fővárosban nincs.
 
A kilencvenes években Jászladány külső részén tűzforró víz tört elő vastag sugárban a föld alól. Éveken át ömlött, télen-nyáron. Télen sűrű gőz párolgott körülötte. Semmi sem történt vele. Most is csak annyi, hogy elzárták.
 
Teljes valótlanság "Kyra" állítása: "Rengeteg termál víz van és van megfelelő fürdő is vidéken, de a fővárosban nincs." Budapesten a Gellért, a Lukács vagy a Széchenyi gyógyvize szenzációs, az idelátogatók általában maximálisan elégedettek a víz csodás gyógyhatásával.
 
http://www.budapest.com/egeszseg_wellness/budapesti_gyogyfurdok.hu.html
Teljes valótlanság "Kyra" állítása
Budapest 1934 óta birtokolja a fürdőváros titulust – megérdemelten, hiszen a világ fővárosai közül ez a város rendelkezik a legtöbb termál- és gyógyvízkúttal.
118 fúrt kút, illetve természetes forrás található a területén, amelyek együttesen napi 30,000 m³, azaz 70 millió liter vizet adnak. A vizek ásványianyag-tartalma és hőmérséklete változó, 21-78 Celsius fok közötti.
A budapesti termálvizeket már a rómaiak is hasznosították; a mai Óbuda területén található római kori romváros, Aquincum területét vízvezetékek kötötték össze a hőforrásokkal.
Budapest fürdőkultúrája igazán a XVI. században, a török hódoltság idején lendült fel: a törökök sorra építették a fürdőket a Gellért-hegy lábánál az akkori Budán.
Ma 15 gyógyfürdő áll a gyógyulni, vagy éppen csak pihenni vagy lubickolni vágyók rendelkezésére Budapesten
 
Szervusztok ,
sajnos a sok valamikori Budapest és környéki ásványkutakat a "hozzáértök" bezárták és e vagyon kutyába vész ! Lásda Sasad-i kutakat mely még abban az átkozott múltban Saxlehnert által vezetett cégnél még Amerikába is több százezer üveggel exportált belölle . De minek az nekünk ! Van más , rovás irás meg hasonló dolog . Ja a volt háza amely a Posta Múzeumot foglalta magába elkotya vetélték a arra kijelölt "honpolgárok".
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,309
Tagok
615,644
Legújabb tagunk
boborján2
Oldal tetejére