Meghívó: Nemzetközi fesztivál Ottawa belvárosában

Magyar, brit, Fülöp-szigeti, jamaikai, német, szlovák, indo-karib, török, szíriai és muszlim - többek között e népek kultúrájával és gasztonómiájával találkozhat 2016. november 26-án az ottawai St. Joseph's Parish-ben.

A római katolikus közösség fennállásának 160. évfordulóját ünnepli idén. Miközben az egyházközség eredetileg az ír és francia gyökerekre épült, mára a közösség sokszínűsége Ottawa belvárosának és a templom mellett lévő Ottawai Egyetem, illetve a Sandy Hill negyedben és a centrumban található sok-sok nagykövetség kulturális pluralizmusát tükrözi.

A rendezvényt támogatja Németország, Szlovákia, Törökország, Jamaika és a Fülöp-szigetek nagykövetségei, illetve missziói, továbbá a British Isles Family History Society of Ottawa, a Canadian Indo-Carribbean Organization of Ottawa, az Islam Care Centre, a multikulturális CHIN Radio, az Edo Cultural Group of Ottawa és önkormányzati képviselőnk, Mathieu Fleury. Magyarország ottawai Nagykövetsége is kapott meghívót a rendezvényre, de sajnos jelezték, hogy nem áll módjukban résztvenni. Ezért az Ottawai Magyar Rádió képviseli a magyar kultúrát a rendezvényen. Köszönet Petényi Juditnak, a rádió főszerkesztőjének, aki magyar ízekkel és finomságokkal készül a fesztiválra önkénteseivel együtt!

A fesztiválra való belépés ingyenes, de az egyházközség önkéntes adományokat fogad el a résztvevőktől, amely a St. Joseph's Egyházközség népkonyháját támogatja. Az egyházközség hétfőtől péntekig minden este több mint 120 rászorulónak oszt ki vacsorát a plébániahivatalon. E karitatív tevékenységet teljes mértékben a hívek adományaiból, illetve privát szubvenciókból lehet csak fenntartani. A népkonyhán kívül, a templom egy nappali menedéket is üzemel a bajbajutott nőknek, amely ottawai önkormányzati támogatásból működik.

A külföldi misszióktól, a kulturális csoportoktól, a szövetségi National Arts Centre-től, valamint az üzleti világból érkező támogatás teszi lehetővé ezt az ünnepet.

Tehát 2016. november 26-án (szombaton), 13 óra és 16.30 között várnak minden érdeklődőt - felnőttet, gyereket, diákot, nyugdíjast és családokat - a 174 Wilbrod Street alatti St. Joseph's Parish nagytermében a Nemzetközi Fesztiválra.

Amennyiben Ottawa térségéből olvassa lapunkat, jöjjön Ön is és látogassa meg a fesztivál magyar kioszkját is!
Christopher Adam

 
Magyar, brit, Fülöp-szigeti, jamaikai, német, szlovák, indo-karib, török, szíriai és muszlim -
Kötözködős hangulatban vagyok de feltűnt hogy a címben nemzeteket külön említik míg egy vallást meg kiemeltek.
Nem lett volna egyszerűbb ha azt írják hogy keresztény és muzulmán?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Latest posts

Latest profile posts

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Forum statistics

Threads
38,162
Messages
4,810,078
Members
616,194
Latest member
Minelabhot
Top