Mennyi cukrot fogyasztasz? Diabetes étrend+receptek

bogyomama témája a 'Eszem-íszom' fórumban , 2003 Február 27.

 1. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Kedves Vague!
  Kipróbáltam, de hiába, ez csak nem az általam megszokott és egészségtelen cukor. De be kell látnom, hogy a cukor betegséget okoz és káros. Egy bizonyos kor és kiló után, nincs választás.
   
  Utoljára módosítva: 2016 Október 25
 2. kakaduka

  kakaduka Állandó Tag

  Évek óta nincs a háztartásomban rendes cukor. Mindent nyírfacukorral vagy eritrittel iszom és eszem. Ettől még egy cukrászdában vagy egy munkahelyi étkezdében eszem cukros dolgokat is, de legalább itthon már kiiktattam.
   
  halimba111 kedveli ezt.
 3. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Okos is vagy, HÖS is vagy, gondolsz az egészségedre. Ehhez csak gratulálni lehet, s a nyertes Te lehetsz, egyedül. S, ezt csak magadnak, az akaratodnak köszönheted.
   
 4. kakaduka

  kakaduka Állandó Tag

  Nem kellett hozzá akarat. A nyírfacukor íze ugyanolyan, mint a cukoré, az erirtrit is hasonló, csak az gyengébb ízű. Volt egy év, amikor húst sem ettem, azt sem akaratból csináltam, inkább kíváncsiság volt. Ha az ember nem eleve ellenkezve kezd el valamit, akkor könnyen megszeretheti az újdonságokat.

  Azt sajnálom nagyon, hogy a sütikék, amiket imádok, nem nyírfacukorral készülnek. Szívem szerint eltüntetném a Föld színéről a cukrot. Főleg a gyerekek miatt, szörnyű, hogy mennyi cukorra tömik őket.
   
  halimba111 kedveli ezt.
 5. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Sütikék ügyében, ha Pesten élsz, tudnék segíteni: https://www.facebook.com/hellodelicia/
  [​IMG] nyiss rá az oldalra, s akkor megtalálod a céget. Itt garantáltan cukor-, búzából készült liszt nélküli finomságokat kaphatsz. Sőt rendelhetsz is. Jobban nézz utána, s megtalálod a lelőhelyeiket.
  (Módosítás: a Cég tavaly 2017. augusztusában bezárt).

  Egy közeli ismerősömnek kiütései lettek azt követően, ha baromfi-, vagy sertéshúst fogyasztott. Amikor a borjút, vagy a marhából készült ételeket ette, soha, semmi gondja nem volt azt követően. Aztán éppen arról beszélt nekem, figyeljem meg, ha sertés húsból készítek (szoktam oldalasból sok zöldséggel) húslevest készíteni, akkor mindig az első forralás után szürke hab keletkezik a leves tetején, amit le kell habozni. Amikor ő főz marhából levest, soha ilyet nem tapasztalt. Aztán u.ez vonatkozik a csirke aprólékból készült leveseknél is. Elgondolkoztató dolgok ezek, no meg az is, hogy a sertést és a csirkét is mindig tápozzák. A marhát soha, legalábbis nincs róla tudomásom. Győzködött, de inkább ritkábban eszem húst, (nekem eddig nem volt eü. panaszom) de nem tudom megenni sem a borjút, de a marha húst sem. No a birkáról, kecskéről, nyúlról, galambról nem is szólva. Egyik barátosnőm minden húsvétkor bárány bordát sütött, úgy, ahogyan azt általában elkészítik, s amikor vendégségben voltunk náluk, olyan figyelmes volt, hogy nekem külön sütött csirkét. Vannak rossz szokásaim, amelyekről le kellene mondanom, át kellene programozni a gondolataimat, ízlésemet és váltani kellene, amire képtelen vagyok. Sajnos a teát is próbáltam cukor nélkül, még a hársfa tea kevés mézzel ment, de nem ízlik úgy, mint cukorral, citrommal. Tudom, tudom, már régen abban a korban vagyok, amikor az egészségemnek kell(ene) fontosabbnak lenni és nem finnyáskodni. Mert amit szeretek, sajnos az mind egészségtelen. S, az elveszített egészséget nagyon nehéz, sőt sokszor alig lehet visszaszerezni, így meglévőt kell(ene) megbecsülni, óvni. Bizony mondom, időnként nagyon mérges vagyok - magamra. Beismerem, nagyon sokszor ---ebben--- fegyelmezetlen vagyok.
  [​IMG]
   
 6. Én a kávét rizstejjel iszom, édes, nem kell hozzá sem cukor, sem édesítő.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 7. kokox67

  kokox67 Új tag

  Sziasztok!
  Fel tudná valaki tölteni "Gézsi Andrásné - Máger József Cukorbetegek nagy süteményeskönyve - Nem csak cukorbetegeknek" című könyvet?
  Előre is köszönöm
   
  kolibrimadar és Brigóci kedveli ezt.
 8. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Nem olyan régen olvastam a Face. egyik kutyás közösségébe egy bejegyzést, mivel ott tag vagyok. Az egyik gazdinak majdnem meghalt a kutyája, mert, mint megszoktuk, a kutyák többsége, persze, amelyik ember közelében él, napi szinten kuncsorog. A jószívű gazdi pedig adott a pizzájából, amely ketchuppal volt ízesítve. A gazdának fogalma sem volt arról, hogy a ketchup nem cukorral, hanem édesítővel van kezelve. A kutyája majdnem belepusztult. Igen, mert a kutya szervezete nem tudja az édesítőt JÓL feldolgozni, MÉREG-ként változik át a kutya szervezetében. Igen, igen, mondjuk ez a kutyákra vonatkozik. De azért elgondolkoztató, hogy valóban, biztosan az édesítők mennyire "egészségesek" az emberek számára. Ha egészségesen akarok élni, akkor még azt sem.
   
 9. kakaduka

  kakaduka Állandó Tag

  A nyírfacukor a kutyát megöli, miközben egy terjesen természetes és egészséges édesítő. Csak utána kell olvasni, hogy miért.

   
  Beka Holt kedveli ezt.

Megosztás