Mire jó a parapszichológia?

phoebeth témája a 'Parapszchiológia' fórumban , 2010 Július 5.

 1. phoebeth

  phoebeth Állandó Tag

  Sziasztok!
  Olvastam a parapszichológiáról és érdekel ez a foglalkozás. Szeretném, ha megírnátok, hol érdemes elvégezni, és mennyire lehet egy parapszichológusi diplomával elhelyezkedni. Vagy bármit, ami eszetekbe jut és úgy érzitek segítségemre lehet ebben a pályaválasztásban.

  Minden segítséget őrömmel fogadok!

  Köszönettel:
   
  brozzi kedveli ezt.
 2. anoi99

  anoi99 Állandó Tag

  szia Ria, én most végzek, mint parapszichológus, de véleményem, hogy Magyarországon ezzel nem tudsz elhelyezkedni, legfeljebb egyéni vállalkozásba tudsz majd kezdeni, de ahhoz mellémég sok mindent kell tanulni és rengeteg vizsgát kell letenni hozzá. De az emberismerethez és önismerethez nagyon jól hozzásegít
   
  phoebeth kedveli ezt.
 3. phoebeth

  phoebeth Állandó Tag

  Szia!
  És meg szabad kérdezni te hol tanulsz?
   
 4. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  -

  Kedves phoebeth
  -
  Egy érdekes foglalkozást választottál magadnak. Az elhelyezkedési lehetöségek jok, ha már egy ilyen diploma van a kezedben. En azt ajánlanám, lazán elöredölni, a diplomát a jobb kézbe venni, hátranyulni. Ha kartonbol van akkor két kézzel összegyürni és egy kosárlabdadobással megcélozni a papirkosarat. Ha csont nélkül beletalálsz akkor megálltad az elsö képességtesztet.
  -
  Minden parapsychologus kifog téged nevetni ha egy bizonyos "rohling" nélkül kezdel el mágiával foglalkozni. Ilyesmit nem lehet tanulni, vagy megvan a képességed arra, hogy ne ismerjed fel a természeti törvényeket és mindent csodának tartsál, vagy nincs.
  -
  Sok parapsychologus dolgozik a butoriparban "asztalmozgatoként" az ö feladatuk a minöségellenörzés. A gasztronomia "villahajlitok" részére kinál állásokat meggörbül kanalak repalálása céljábol. Az energiaszektor kinál lukrativ elhelyezkedési lehetöséget "perpetuum mobile" konstruktöröknek. Végül ajánlanám az egyházakat akiknek az igénye kimerithetetlen a csodatételek területén. En ismerek egy papot az pl. minden nap vért iszik és egy 2000 éve meghalt ember-fia testét kebelezi be. Gondoltam, hogy csak symbolikusan gondolja de azt mondja nem, ez szerinte a "nagy miszterium".
  -
  Egyébbként anyagilag megéri amit csinász mert rengeteg kiirás létezik ahol egy parapsychologus többmillio dollárt kereshet egy csapásra. Ehez nem kell semmi mást tenned mint egyetlen egy ellenörizhetö parapsychologiai jelenséget präsentálnod. Ez még nem sikerült eddig senkinek a világon ezért szép lenne ha a sok nobeldij mellé egy hazánkfia itt is kiemelkedöt érne el. Ha már butaság akkor legyen kifizetödö.
  -
   
 5. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Ne haragudj Ernoe, de hülyeségeket írsz a Parapszichoval kapcsolatban... :confused: Nem értem, hogy miért írsz véleményt olyan dologgal kapcsolatosan, amihez nem értesz, pont te, aki nem tud elszakadni az anyagi világtól, a materializmustól?! Pont az ilyen jellegű hozzá nem értő hozzászólások vágják ki nálam a biztosítékot... Megkérlek, hogy NE írjál tanácsokat és véleményt, mert baromság az, amit összehordasz!

  Hétvégén lesz időm kicsit, ígérem kifejtem mire jó a parapszicho és igyekszem válaszolni a kérdésekre is.
   
 6. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves oliyboty

  -

  Egész biztos vagyok, hogy számodra üzletrontást jelent ha itt kritikus hangok elhangzanak.
  A probléma nem az, hogy parapsychologikus-szélhámosságbol könnyen és jol lehet élni, váljon az egészségedre.
  -
  Öszintén mondva ebböl az emberi butaságbol én is profitálok mert egy idelye kapcsolatban vagyok egy Parapsychologiai Kutatointézettel aminek a célja magyarázatokat találni állitolagos telekinetikus és Psi-jelenségekre. Ez a tiszteletbeli "ehranamtliche" tevékenység nem hoz sokat a konyhára, évente egy gyülés ahol emberek megprobálják tudományos vizsgálatoknak alávetni parapsychologiának tartott adottságaikat.
  -
  Csodálatra mélto mennyi fáradságot, energiát, pénzt fektetnek az elgondolásaikba. Egy Don Quijote elbujhat mögöttük. Akiknek jol megy azok nem jönnek a készülékeiket "levizsgáztatni" ilyeneket az álldozatok szoktak bemutatni amikor az elvárt eredmény "sokáig várat magára."
  -
  Mondom még nem hozta el senki az 1 millio dollárt ami egy ellenörizhetö paraphysikai jelenségért kivan irva. :)
   
 7. elke

  elke Vendég

  Sziasztok.

  Világosítsuk meg a témát.
  Konkrétan mi a parapszichológia?
   
 8. pitti

  pitti Állandó Tag

  Ez egy komplex dolog. Magaban foglal minden olyan temat amiben az Ernoe nem hisz.:mrgreen:
   
  phoebeth kedveli ezt.
 9. elke

  elke Vendég

  Értem én , de akkor is szeretném tételszerűen felsorolva látni miről fog szólni ez a topik.
  Tehát mi a parapsychologia?
  Mit oktatnak taíntárgyként a parapsychologiai egyetemen?
   
 10. biszusz

  biszusz Állandó Tag

  Talán ez segít megérteni mit is és milyen módszereket takar a parapszichológia fogalma.

  A paraszichológiai egyetemen ezekből a témákból választanak előadásokat, persze csak akkor ha van olyan tanító akik a témákban jártasak, vagy netán tapasztaltak, sőt gyakorolják is ezen ágak valamelyikét.

  Az, hogy ez a topik miről fog igazán szólni ez jó kérdés. Szerintem ha valaki kiemel egy témát, vagy esetleg többet a rendszerből akkor arról beszélgetnek, de mivel a CH-n rengeteg ilyen téma fut, nem valószínű, hogy ez a topok nagyon látogatott lesz.
  Ne legyen igazam.

  Egyébként minden ember hordoz magában különböző képeségeket, és ezen képességek miértjeire, és hogyanjaira keresni a válaszokat jó dolog, hisz a "megtalált" válaszok sokat segíthetnek eligazodni e igen kusza, sokrétű, titokzatos, és bizony müködő képességekre. De tudni kell csak azok tudják elfogadni a válaszokat akik nyitottak, és sorsukban bele van kodolva ezen képességek felszínre hozása, azok viszont akik nem hisznek benne, bár mint írtam mindenkiben benne van a képesség, azoknak hiába mondod, nemtán ha tudod be is bizonyitod, akkor sem hisznek a saját szemüknek, érzéseiknek. De ilyeneknek is kell lennie, hisz nem vagyunk egyformák, csak azonosak.
   
  phoebeth kedveli ezt.
 11. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Szia!

  A parapszichológia tartalmaz mindent eleve, ami spiritualitás! Viszont ezen felül még rengeteg minden ide sorolható. A parapszichológia tartalmaz kvantumfizikát is, új germán medicinát is, sőt metafizikát is tartalmazhat.

  Ezt így nehéz összeszedni, hogy mik vannak benne, hogy olyan dolgokat írjunk, amiket maga a spiritualitás NEM tartalmaz, de a parapszichológia viszont igen. Ígérem, hogy holnap estére összeszedem mik tartoznak ide és leírom nektek (csak most időhiány van sajnos nálam...).;)
   
 12. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Kár veled leállni "vitázni", mert sajnos képtelen vagy befogadni a tudatodba azt az információt, amit itt a többi tagok próbálnak meg neked ecsetelni... Így nem látom értelmét, hogy bármilyen formában is kommentáljam a hozzászólásaidat, mivel úgy sem érted meg, nem fogod fel...

  Üdv, B

  UI.: Nagyon nem szeretném, ha ez a topic átmenne vita topicba és az ezoterikán belül topicokat keljen zárolni. Akkor nyiss egy külön topicot XY névvel és ami nem tetszik, amivel nem értesz egyet, azokat oda írd be, ott legyenek megvitatva, de NE offold hülyeségekkel a topicot. Köszönöm!
   
 13. Yolca

  Yolca Állandó Tag

  para

  Nem vagyok sem ellene, sem mellette. De... mint tudjátok, két agyféltekénk van, bal - jobb. A bal a logikus - egyről a kettőre, szépen sorban, egyik lépésről a másikra - igazi férfiagy. A másik - a jobb - képes átlátni az egészet, - nem amúgy logikusan, hanem csak úgy... Ha ő dönt, - az ember az intuiciójára hallgat, biztos, hogy jó döntést hoz. A gond, hogy a jobb félteke működése a férfiaknál eléggé gátolt, - hiszen nem férfias holmi megérzésekre hallgatni, azt hagyjuk csak meg a nőknek...
  Így viszont az emberek nagy része olyan, mintha féllábú lenne, - egy lábon ugrál, - mert az egyiket nem akarja használni, mert méltatlan hozzá.
  Mint minden képességet, ezt is lehet fejleszteni, de a tapasztalatot nem lehet azokkal az emberekkel megosztani, akik csak az agyuk egyik felét hajlandóak használni.
  Vö. mutass színes képet a színvaknak.:(
   
  phoebeth és evapatocs kedveli ezt.
 14. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  -
  Nekem nem világos, hogy az összes "teremtmény" közül miért csak az embert befolyásolnák a csillagok állása?
  Az erök csak nem hagyják ki az állatokat.
  -
  Mi történik ha mondjuk egy ember aki "vizönö" de a bolha aki rajta lakik egy "kos" a vizbe fullad?
  A bolha valoszinüleg meghal az emberrel holott számára a csillagok egy kedvezö konstellatiot mutatnak.
  -
  Ez valahogy nem tiszteséges. :(

  (Egy Bertold Brechtöl lopott gondolat)

  [​IMG]
   
 15. phoebeth

  phoebeth Állandó Tag

  Sziasztok!
  A témát azért nyitottam, hogy minél több információt kapjak a tovább tanuláshoz ebben a szakirányban. És bár több iskolának és stb.-nek utána olvastam az embereknek hiszek leginkább. Így a fórummal kérek segítséget olyanoktól akik jártasak témában.
  Ugyanakkor szívesen meghallgatom bárki véleményét ezzel kapcsolatban.

  Azonban mindenkitől szépen kérem, úgy írjon hozzászólást, hogy ha neki címezték volna, akkor őt sem bántaná meg.
  A viták fölöslegesek. Csak az elégedetlenkedő fél energiáját őrli fel, és saját magának tesz vele rosszat.
  A világ egy tükröt tart eléd. A kérdés az: Szembe mersz-e nézni az igazsággal? (Az értelmezését az illetékesekre bízom)
   
 16. adam0l

  adam0l Új tag

  Helló!Nekem az egyik barátom foglalkozot ezzel ő is egyénileg,de belebukot és ha jól tudom már rég nem csinálja.
   
  phoebeth kedveli ezt.
 17. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag


  -
  Már ne haragudjatok de nem ismerek EGYETEMET ahol parapsychologia tanszék lenne.
  -
  Hollandiába volt egy tanszék azzal a céllal, hogy természettudományos választ tudjon adni mindenféle kurioz-jelenségre de mivel "semmi nyomra" nem bukkantak igy megszüntették. A vallás az egy privát dolog, fizesse mindenki maga.
  -
  Már az egy szkandál, hogy nyugaton állami egyetemek theologiai tanszékkel rendelkeznek holott állitolag egy szekuláris államban élünk.
  -
  Válaszokat szeretettel várok az "Ezoterika kritikus szemmel" topikban. kiss
   
 18. elke

  elke Vendég

  Parapszichológiai GYIK

  Mi a parapszichológia?

  A parapszichológia egyes, az emberi tapasztalással kapcsolatos szokatlan jelenségek természettudományos és bölcseleti vizsgálata.

  Régóta ismert és elfogadott, józan gondolkodáson alapuló feltevés az, hogy a szubjektív és az objektív dolgok világa egymástól teljesen elkülönül, nincs átfedés közöttük. Szubjektív az, ami "itt van, a fejünkben", objektív pedig az, ami "ott van, a külvilágban". A parapszichológia által vizsgált jelenségek valamiképpen arra utalnak, hogy az élesen kettéváló szubjektív és objektív dolgok valójában egy folytonos tartomány két végét testesíthetik meg, s egyes jelenségek némelykor valahová a tisztán szubjektív és a tisztán objektív véglet közé esnek. Ezeket a jelenségeket "anomális" jelenségeknek nevezzük, mert a mai tudományos modellekkel nehéz megmagyarázni ôket. Ezek az anomáliák három általános kategóriába sorolhatók (a szakkifejezések meghatározását lásd késôbb): ESP, PK, valamint a testi halál utáni túlélésre utaló jelenségek, többek között a halálközeli élmények, a szellemek jelenései és a reinkarnáció. A parapszichológusok többsége ma úgy véli, hogy a további kutatások ezekre a jelenségekre tudományos magyarázattal fognak szolgálni, noha nem egyértelmû, hogy ez lehetséges-e mai tudományos ismereteink jelentôs (egyesek szerint forradalmi) kiterjesztése nélkül. Más kutatók szerint az emlékezet és az érzékelés ma létezô tudományos modelljei elégségesek némelyik vagy az összes parapszichológiai jelenség megmagyarázásához.
   
 19. phoebeth

  phoebeth Állandó Tag

  Sziasztok!
  Pont ezt nem értem, amiket én néztem sulit azok nem vizsgálódnak, hanem energia gyógyászattal karmaasztrológiával, meg hasonlóval foglalkoznak. Abban is igazatok van, hogy nincs ilyen egyetem, csupán csak kivan írva, hogy pl.: Szabadegyetem, vagy akadémia, és diplomát ad, ami nem egyenértékű egy normális diplomával csak egy oklevél amire az van írva, hogy diploma. Ez sajnos elkeserítő. Bár most a MANTRA próbálkozik az akkreditálással, sok sikert nekik!
   
  Macserina kedveli ezt.
 20. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves phoebeth
  -
  En azt ajánlom neked keress egy államilag elismert oktatási szakot, ha már tandijat fizetsz akkor kapjál is érte valamit.
  -
  Nállunk is vannak un. Heilpraktikerek (gyogyászok) akik nem orvosok vagy kiképzett ápolok. Ne tévesszen meg benneteket, hogy ezek "államilag engedélyezett" praxisokat nyithatnak.
  -
  "Allamilag engedélyezett" az nem azt jelenti, hogy "államilag elismert" , hogy a modszerek bebizonyitott hatásossággal rendelkeznének.
  -
  Az oklevélben csak az áll, hogy a "probant nem jelent veszélyt a közegészségügyre"
  -
  "Globuli aromatherapia" az jol hangzik, de álláskeresésnél az egészségügyi szektorban nem különösen meggyözö
   
  phoebeth kedveli ezt.

Megosztás