Mit álmodtál? - Gyere meséld el!

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
S

sisne*

Vendég
sziasztok!
Nasa vagyok.én minden éjjel álmodom.újabban visszatérő álmom, hogy megcsalom a férjemet vagy,hogy én csalom meg őt.boldog házasságban élünk,mégis ilyeneket álmodom.néhány napja azt álmodtam, hogy szültem neki egy néger(!) szép kisfiút, de már vagy egy éves biztosan megvolt és számonkértem én álmomban,hogy mondja meg nekem,ugye megcsalt, azért lett néger ez a kisfiú.(?!):rolleyes:

sziasztok! Régen volt időm erre járni :(
az éjjel azt álmodtam, hogy a mamám és az egész család ott van körülöttem. és én tudtam, hogy a mamámban az ördög lakozik :cool:, és elkezdtem mondani a miatyánkot és ki is sikerült űznöm belőle, sőt mindenkiből, igenám, de akkor az ördög énbelémbújt.:33: Szinte éreztem. Jó nagy marhaság, tudom, de rettenetesen nyomottul ébredtem miatta és egész nap ez jár a fejemben. Hogy álmodhat az ember ekkora badarságokat?:rolleyes:
Aki ezt megfejti.... Az egy zseni.:cool: Legyen szép napotok!:d

kedves tanarilla!
Az én álmom hasonló a tiédhez.mostanában többször álmodom, hogy a semmi közepén van egy ház, ami majd összeomlik, ajtaja-ablakai nagyon odavannak. Nézek ki a házból, látok egymás mellett közeledő tornádókat, vagy négyet, ötöt. Csukom be az ablakokat, nézek magam mellé, ott a családom, a gyermekeim, féltem őket. Aztán a tornádó odaér, még ki-kinyit egy-egy ablakot, a szívem a torkomban, nagyon félek. Aztán felébredek rémülten. Nagyjából tudom, hogy lelkiállapotot és nehézségeket jelent az álmunk.

volt még egy rémálmom a napokban, mégpedig az, hogy a macskánk nem is a mi macskánk volt, goromba lett , szinte veszettül támadott. Felugrott, amikor mellette álltam és beleharapott a kezembe, miközben a körmeivel teljesen belém csimpaszkodott. Leakartam rázni, erre a hasamra tapadt, szinte a karmai teljesen belém maródtak- éreztem a fájdalmat álmomban- és elkezdte rágni a hasam, szürcsölni, enni kezdett engem és nem tudtam magamról letépni, akárhogyanis akartam. Borzasztó érzéssel ébredtem, ha az álomra gondolok, szinte újraélem és érzem a fájdalmat, amit a macska okozott. Tudom, a macska hamisság... és amikor ezt álmodtam, még nem tudtam- csak talán a belső tudatalattim-, hogy nagyon fogok csalódni egy barátban. ő jelenthette azt a vérszívó macskát. :(
valaki elárulhatná, ha tudja, hogyan tudnám kontrollálni az álmaimat, legalább annyira, hogy legközelebb letudjam szedni a hasamról, ha ilyet álmodok. Borzasztóan beidegződnek az emberbe a rossz álmai. De ha nem lennének rossz barátok, talán rossz álmok sem...

 
S

sisne*

Vendég
Én nagyon sokszor álmodom azt, hogy hintázok és kirepülök belőle.
Valamint kígyókkal (amitől nagyon irtózok) és bogarakkal. Amikor így történik, általában rányomja a bélyeget az egész napomra :S
Szia kiss
Mindez teljességgel értelmezhető álomszótár segítségével is.
Talán annyival egészíteném ki: a viszolygás, a szorongás, a félelem, az elutasítás teszi azt,
hogy az örömnek sem tudsz felhőtlenül örülni, mert még a hintából is kirepülsz.
Mindez tehát az elfogadás egyetemes szükségességéről szólhat valahol.
Szeretettel sisne
 
E

elke

Vendég
Nehez dontes volt, de vegul megis csak meg kell lepni,mert olyan nagy terjedelmuve valt a CH,a csatolasok miatt,hogy ismet a szerver hatarait suroljuk.
Minden csatolast 2 ev nel tovabb nem tudjuk tarolni, tehat aki szeretne lementeni annak van lehetosege a sajat gepere feltenni a kedvenceit.
Koszonjuk megerteseteket (#5)

Ezenkívűl megkérek mindenkit a feltöltéseket a feltöltős topikokba tegye, és a feltöltés helyét linkleje át a kívánt topikba.
Feltöltéseknél kérem a címmezőbe szerzőt és a mű címét írjátok be hogy mindenki megtalálhassa a keresővel később is. Köszönöm: elke
 

nasa.nasa

Állandó Tag
Állandó Tag

Kedves Sisne!

Miért gyűjtötted össze az álmaimról szóló írásokat és tetted alá a tükröt? :rolleyes: Nézzek magamba? Vagy halandzsának véled? Én minden éjjel álmodom. Kiskorom óta ilyen vagyok. Csak akkor nem, ha rettenetesen fáradt vagyok, de ahhoz már tényleg nagyon kimerültnek kell lennem. Amint láthatod, nem új tag vagyok. Én álomfejtés miatt írtam le az álmaimat, nem azért, hogy valaki elém állítson egy tükröt. Így ezennel vissza is küldeném, mert reagálásodból úgy tűnik, neked nagyobb szükséged van rá.
Kár, hogy válasz helyett ezt kaptam.:(
 

Aliceria

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Sisne!

Miért gyűjtötted össze az álmaimról szóló írásokat és tetted alá a tükröt? :rolleyes: Nézzek magamba? Vagy halandzsának véled? Én minden éjjel álmodom. Kiskorom óta ilyen vagyok. Csak akkor nem, ha rettenetesen fáradt vagyok, de ahhoz már tényleg nagyon kimerültnek kell lennem. Amint láthatod, nem új tag vagyok. Én álomfejtés miatt írtam le az álmaimat, nem azért, hogy valaki elém állítson egy tükröt. Így ezennel vissza is küldeném, mert reagálásodból úgy tűnik, neked nagyobb szükséged van rá.
Kár, hogy válasz helyett ezt kaptam.:(

Kedves Nasa!

Sisne minden válasza egy segítség, kérlek ezt a mostanit se értsd félre. A tükörben mindig magunkat látjuk, akár tetszik a látvány, akár nem, és vajon ha kócos arcot mutat, akkor a tükörben lévő hajat fésülöd-e meg?
Ez a tükör számodra most azt mutatja, hogy Te magad is pontosan érted az álmaidat, az utolsó két álom megfejtését magad is leírtad.
El kell hogy fogadjuk, saját problémáinkat más nem oldhatja meg helyettünk, kész receptek nincsenek, ami segít neked, nem biztos, hogy segít másnak is, és fordítva.
Sokszor a legnagyobb segítség, ha valaki szembesít önmagaddal.
Ezt pokolian nehéz elismerni, tudom.
Sisne nem szorul védelemre, mindezt nem is miatta írtam le, hanem miattad. Kaptál valamit, amit vissza akarsz adni...de előtte érdemes lenne egy kicsit átgondolnod ezt.
Ne felejtsd el: mindenből lehet tanulni, a jó és a rossz tapasztalatokból is.
Sok további magyarázatot is találhatsz a tükörre, én csak egyet idézek belőlük:

"Mindenkit szeress, mert mindenki a te tükörképed. Ahogy te cselekszel másokkal úgy fognak cselekedni veled."

Gyönyörűszép álmokat kívánok: Aliceria
 

Remka

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Ma egész éjjel állatokkal álmodtam. :)

Volt a nappaliban egy teve, aztán előkerült egy gorilla, aki el akarta kapni a kutyánkat. Utána bementem a speizba, és amikor kinyitottam az ajtót, kiszaladt 5 kiscica. Rájöttem, hogy a macskánk (aki most éppen vemhes) oda ellette meg a kölykeit, mert valószínűleg be tudott szökni az ablakon a szúnyoghálón keresztül.

Vajon mit jelenthet ez az álom?
 

baknaffek

Állandó Tag
Állandó Tag
Én azt álmodtam, hogy az öcsém sírva jött haza, hogy egy ember elvette a pénzét, és a telefonját. Megkérdeztem tőle, hogy ki vette el, erre azt mondta: "az orosz, nagy hatalma van az utcán". Erre eszembe jutott, hogy én ezt a bizonyos "oroszt" már láttam egyszer, így biztos felismerném. Majd a kezembe vettem egy igazi pisztolyt, és megkérdeztem öcsémet:"menjünk, és szerezzük vissza - nem érdekel mekkora hatalma van, vagy forduljunk a rendőrséghez?" Erre azt mondta, hogy a rendőrségre nem mehetünk, keressük meg az embert és "bosszuljuk meg"... elindultunk, de sehol nem találtuk meg az "oroszt"... aztán valahogy hirtelen egy ismeretlen helyre kerültem, ahol háromszo rmeg kellett hallgatnom egy "zöld" számot, vagyis miközben hallgattam, a zöld szín járt a fejemben. Aztán mentünk tovább az utcán, aztán jött szembe anyám, és annyit mondott: "Fiam, hát szép dolog ez?!!" és felébredtem - arra, hogy anyám hív telefonon :)
 

gmj

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Álomfejtők!
Igyekszem visszafogni magam, de mit csináljak, ha ilyen álmodó fajta vagyok :D? Most is két álmomat írnám le. Az elsőben egy fekvő zsiráf volt akivel nagyon jóban voltam. Ahogy feküdt, átkaroltam a nyakát és ő felállt amivel engem is a magasba emelt. Jól megszorongattam a nyakát, nem fojtogattam, hanem szeretetből és utána lecsúsztam a nyakán.

A másik álmomat másnap láttam. Egy olyan étteremfélénél voltam, ahol az utca felé is kiszolgáltak és éppen vártam, hogy megkapjam a rendelt ételt amikor a pult másik oldalán ahol egyébként lehetett látni ahogy készítik az ételeket, egy nagy tepsin egy pici malacot tettek a pultra. A malac már meg volt fűszerezve, már csak sütni kellett volna amikor fogta magát, felállt és elballagott a tepsiről. Én nagyon meglepődtem és kérdeztem az eladót, hogy élve sütik meg a malacokat? Erre azt válaszolta, hogy persze, azt úgy kell. Mondtam is neki, hogy az életben többet nem eszem malacot. Ennyi volt a két álom. Az első boldog érzéseket, míg a másik kicsit kellemetleneket váltott ki belőlem.
 

gati69

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves álomfejtők,
ki szeretném kérni a véleményetek a ma esti álmomról. Az előzményekről csak annyit, hogy munkahelyet szeretnék változtatni, és elalvás előtt szépen megkértem a szellemi vezetőmet, hogy segítsen eligazodni az események közt, vajon jól teszem-e, ha elfogadom az új lehetőséget. Van egy elképzelésem, hogy mit is jelenthet az álom, de jó lenne ha segítenétek a megfejtésben.
Azt álmodtam, hogy elmentem az új helyre, ahol már úgy fogadtak, hogy a kezembe nyomtak egy adag étkezési utalványt, mintha az a fizetésem része lenne. Aztán kaptam egy feladatsort, amit csak átfutottam, de annyira egyszerűnek tűnt, hogy nem is foglalkoztam vele tovább, inkább elmentem reggelizni. Amikor visszaértem a büféből, akkor láttam, hogy van más felvételiző is, akinek nagyon nehézkesen megy a feladat megoldása. A saját feladatomra megint csak egy pillantást vetettem, és már kész is volt a megoldás :p Aztán váltott a kép, egy régi kollégámmal találkoztam egy modern ház átjárójában. Megörültünk egymásnak és váltottunk néhány szót, de azt már nem tudom, hogy mit. Utána megint váltott a kép: a feleségemmel vidáman mentünk hazafelé, de nem a jelenlegi otthonunkba, hanem abba a házba, ahol egészen kis gyerek koromban laktam. A fura annyi volt az egészben, hogy én teljesen meztelen voltam:rolleyes:. Ez csak egy picit zavart, mert jöttek velünk szemben néhányan, de nem nagyon foglalkoztam vele, mert gyönyörűen sütött a nap, szépen zöldelltek a kertek és jó kedvünk volt. Amikor haza értünk, akkor édesapám fülig érő szájjal fogadott minket az ajtóban.
 

Reniszenb

Állandó Tag
Állandó Tag
Ja igen és egy nagyon beteges álom: az egyik csaj a suliban legyilkolt mindenkit aztán fejbevertem egy virágcseréppel. Nagyjából ennyi xd Egyébként a csaj pici szemüveges és dadog....
 

Tia89

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok, mit jelenthet ez az álom, mert nagyon megviselt.

A kutyám beteg lett (2 éves belgajuhász... imádom! :D), így elvittük apukámmal orvoshoz - igazából nem is tűnt betegnek, nem is volt utoló jel erre, egyszerűen csak az hittem, hogy az. A doki megvizsgálta, és azt mondta: bent kell tartani megfigyelésre. Nekem rossz érzésem volt, vissza is mentem az orvoshoz. Mikor beléptem a rendelője ajtaján láttam, hogy a kutyám a vizsgáló asztalon fekszik, a doki pedig felette állt, és éppen műtötte... Nem emlékszem már pontosan hogyan, de rájöttem: a kutyámnak semmi baja nem volt, az orvos csak kísérletezett rajta. Amikor a doki meglátott, szabadkozni kezdett, és elkezdte összevarni a hasi sebét, mire pedig végzett: Roni meghalt. Sírva ébredtem fel.... Nagyon nagyon rossz volt.
 

Tia89

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia kiss

Szívszorító és különös, amit leírtál.
Rudolf Steiner szerint éjszaka a testünkben a máj lát a szemünk helyett és a vese gondolkodik az agyunkat helyettesítve.
Ha valami betegséggel összefügg az álmunk, akkor érdemes időnként optikát váltanunk:
ilyenkor mintha belülről figyelnénk meg a szerveink működését.
Ebben az álomban a Te veséd gondolkodott arról, amit apukád mája látott az ő szervezetén belül éjjel.

Gyere máskor is kiss

Szeretettel sisne

Köszönöm a választ. Utána olvastam ennek a máj-vese dolognak. :o Nagyon érdekes...
 

Ewwa

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Még nem írtam ide, de ez annyira maradandó volt, hogy nem bírom nem megosztani. :(

Több mint 2 hete azt álmodtam, hogy többen voltunk egy teremben és kopogtattak. Szóltam, hogy jöjjön be, mire az ajtó kinyílt és be is jött vki, de nem láttunk senkit. Utána hátulról megfogott és szorított. Akkor jöttem rá, hogy szellem és fölébresztettem magam.
Tényleg fölébredtem, de úgy, hogy alig bírtam szétszedni a kezem.

A múlt héten kiderült, hogy az alsó szomszédom meghalt. Már egy ideje.
 
S

sisne*

Vendég
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok, mit jelenthet ez az álom, mert nagyon megviselt.

A kutyám beteg lett (2 éves belgajuhász... imádom! :D), így elvittük apukámmal orvoshoz - igazából nem is tűnt betegnek, nem is volt utoló jel erre, egyszerűen csak az hittem, hogy az. A doki megvizsgálta, és azt mondta: bent kell tartani megfigyelésre. Nekem rossz érzésem volt, vissza is mentem az orvoshoz. Mikor beléptem a rendelője ajtaján láttam, hogy a kutyám a vizsgáló asztalon fekszik, a doki pedig felette állt, és éppen műtötte... Nem emlékszem már pontosan hogyan, de rájöttem: a kutyámnak semmi baja nem volt, az orvos csak kísérletezett rajta. Amikor a doki meglátott, szabadkozni kezdett, és elkezdte összevarni a hasi sebét, mire pedig végzett: Roni meghalt. Sírva ébredtem fel.... Nagyon nagyon rossz volt.
Szerintem Te képes vagy sajátmagad is az álmaidat megfejteni.
Nem szabad édesapád egészsége miatt aggódnod:
sokkal inkább a bizalom, a remény és a szeretet egyensúlyának a megteremtésébe kell az erődet belefektetned kiss
 
S

sisne*

Vendég
Sziasztok!

Még nem írtam ide, de ez annyira maradandó volt, hogy nem bírom nem megosztani. :(

Több mint 2 hete azt álmodtam, hogy többen voltunk egy teremben és kopogtattak. Szóltam, hogy jöjjön be, mire az ajtó kinyílt és be is jött vki, de nem láttunk senkit. Utána hátulról megfogott és szorított. Akkor jöttem rá, hogy szellem és fölébresztettem magam.
Tényleg fölébredtem, de úgy, hogy alig bírtam szétszedni a kezem.

A múlt héten kiderült, hogy az alsó szomszédom meghalt. Már egy ideje.
Szia kiss

Ehhez semmi köze a szomszédodnak kiss
Ebben az esetben egyetlen álomnak érzékelsz 1 figyelmeztetést
- a kopogtatás hallatlanul erős megnyilvánulása ennek -
és az alvásparalízis jelenségét.
Az eldöntendő kérdés, hogy a figyelmeztetés vajon az alvásparalízis miatt érkezett - e
vagy pedig a való életben nagyon nem akarsz valamit észrevenni és a tudattalanod Rád zörgette az ajtót,
hogy ébresztő fel :)

Szeretettel sisne
 
S

sisne*

Vendég
Sziasztok!

Ma egész éjjel állatokkal álmodtam. :)

Volt a nappaliban egy teve, aztán előkerült egy gorilla, aki el akarta kapni a kutyánkat. Utána bementem a speizba, és amikor kinyitottam az ajtót, kiszaladt 5 kiscica. Rájöttem, hogy a macskánk (aki most éppen vemhes) oda ellette meg a kölykeit, mert valószínűleg be tudott szökni az ablakon a szúnyoghálón keresztül.

Vajon mit jelenthet ez az álom?

Kedves Álomfejtők!
Igyekszem visszafogni magam, de mit csináljak, ha ilyen álmodó fajta vagyok :D? Most is két álmomat írnám le. Az elsőben egy fekvő zsiráf volt akivel nagyon jóban voltam. Ahogy feküdt, átkaroltam a nyakát és ő felállt amivel engem is a magasba emelt. Jól megszorongattam a nyakát, nem fojtogattam, hanem szeretetből és utána lecsúsztam a nyakán.

A másik álmomat másnap láttam. Egy olyan étteremfélénél voltam, ahol az utca felé is kiszolgáltak és éppen vártam, hogy megkapjam a rendelt ételt amikor a pult másik oldalán ahol egyébként lehetett látni ahogy készítik az ételeket, egy nagy tepsin egy pici malacot tettek a pultra. A malac már meg volt fűszerezve, már csak sütni kellett volna amikor fogta magát, felállt és elballagott a tepsiről. Én nagyon meglepődtem és kérdeztem az eladót, hogy élve sütik meg a malacokat? Erre azt válaszolta, hogy persze, azt úgy kell. Mondtam is neki, hogy az életben többet nem eszem malacot. Ennyi volt a két álom. Az első boldog érzéseket, míg a másik kicsit kellemetleneket váltott ki belőlem.
Sziasztok kiss
Ezek az álmok a szinkronicitás elvén nekem szóltak: nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Szeretettel sisne
 
S

sisne*

Vendég
Kedves álomfejtők,
ki szeretném kérni a véleményetek a ma esti álmomról. Az előzményekről csak annyit, hogy munkahelyet szeretnék változtatni, és elalvás előtt szépen megkértem a szellemi vezetőmet, hogy segítsen eligazodni az események közt, vajon jól teszem-e, ha elfogadom az új lehetőséget. Van egy elképzelésem, hogy mit is jelenthet az álom, de jó lenne ha segítenétek a megfejtésben.
Azt álmodtam, hogy elmentem az új helyre, ahol már úgy fogadtak, hogy a kezembe nyomtak egy adag étkezési utalványt, mintha az a fizetésem része lenne. Aztán kaptam egy feladatsort, amit csak átfutottam, de annyira egyszerűnek tűnt, hogy nem is foglalkoztam vele tovább, inkább elmentem reggelizni. Amikor visszaértem a büféből, akkor láttam, hogy van más felvételiző is, akinek nagyon nehézkesen megy a feladat megoldása. A saját feladatomra megint csak egy pillantást vetettem, és már kész is volt a megoldás :p Aztán váltott a kép, egy régi kollégámmal találkoztam egy modern ház átjárójában. Megörültünk egymásnak és váltottunk néhány szót, de azt már nem tudom, hogy mit. Utána megint váltott a kép: a feleségemmel vidáman mentünk hazafelé, de nem a jelenlegi otthonunkba, hanem abba a házba, ahol egészen kis gyerek koromban laktam. A fura annyi volt az egészben, hogy én teljesen meztelen voltam:rolleyes:. Ez csak egy picit zavart, mert jöttek velünk szemben néhányan, de nem nagyon foglalkoztam vele, mert gyönyörűen sütött a nap, szépen zöldelltek a kertek és jó kedvünk volt. Amikor haza értünk, akkor édesapám fülig érő szájjal fogadott minket az ajtóban.
Szia kiss
Bár ezt az álmot megfejtettem, mivel lehetőséged látszott az ügymenet befolyásolására: nem érzékeltem, hogy lenne jelentősége.
Végülis ez maga a megfejtés is: azért ilyet álmodtatott Veled az ÁlomVarázsló, mert túldimenzionáltad a problémát és feleslegesen háborgattad Őt :)
Így hát ezt a Tanítást kaptad Tőle.
Szeretettel sisne
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére