Mit álmodtál? - Gyere meséld el!

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Aliceria

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok.
Nékem visszatérő álmom az, hogy egy buszon érkezem egy csomó idős emberrel a szülőfalumba, vagy valahová máshová, de mindig vidékre.
Most éjszaka szintén ezzel a témával álmodtam.
Megérkeztünk, és kiszállt a buszról mindenki. Nagyon éhesek voltunk. Nálam volt kétszelet kenyér egybeborítva, kenhető sajttal megkenve. Mikor már a felét megettem, egy nagyon éhes idős férfi odajött, és azt kérdezte, hogy hol vettem, mert ő nem talált egyetlen élelmiszer boltot sem nyitva. Megpróbáltam elmagyarázni, de ahogy néztem a sóvár tekintetét, a kezébe nyomtam a megmaradt kenyeremet, hogy én már ettem, kibírom míg hazavisznek, egye meg, mert látom, hogy mindjárt éhen hal. Ekkor előkerült valahonnan a férjem, és mondta, hogy ő egy szelet kenyeret evett, de néki már elfogyott. Az idős férfi hálásan megköszönte a kenyeret, és azonnal fel is falta. Erre ébredtem fel.
Érdekeset tudok álmodni.
Pedig nem is éhesen feküdtem le az este.
Legyen csodásan gyönyörű napotok.
Sok szeretettel Erzsi.

Kedves Erzsi!

A kenyér sok vallási kultuszban áldozatot jelent, és ebben az álmodban túl a szimbólumon magad is tevőlegesen áldozatot hozol amikor másokkal megosztod maradék kenyeredet, ami jelentheti azt, hogy közösséget vállalsz egy csoporttal, de ugyanakkor azt is, hogy nem érvényesíted saját igényeidet. A férjed könnyűszerrel teszi ezt meg.
A sok idős ember jelezheti, hogy belefáradtál valamibe, úgy véled Te már nem tudsz változni, változtatni, ugyanakkor egyben vágysz is a meghitt régi állandóságra, a felhőtlen felelősségnélküliségre, amit a szülőfalud jelképez. Ez a múltad lenyomata, ugyanakkor a problémáid gyökere.
Mennél is (utazás), maradnál is, de a kettőt nem lehet egyszerre, választani kell.
Az utazás a változtatás igénye, de tudomásul kell vennünk, hogy semmilyen probléma elől sem tudunk „elutazni”. Minél később állunk neki a megoldásuknak, annál nehezebb lesz.


Remélem ezzel a néhány gondolattal tudtam segíteni.


Gyönyörűszép álmokat kívánok: Aliceria
 

Aliceria

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Gondoltam, ha már egyszer itt járok, én is elmesélem egy visszatérő álmomat. Korábban azt hittem, hogy nekem ilyenek nincsenek, mert sose álmodtam kétszer ugyanazt, de aztán rájöttem, hogy mégis vannak. Bizonyos pontok összekötik őket; egy érzés vagy esemény, és így akár nevezhetem is őket így.

Az egyik ilyen mindig úgy kezdődik, hogy emberek közt mászkálok mindig más helyszínen. Az embereket néha ismerem, néha pedig egyáltalán nem. Nem szólok hozzájuk, ők se szólnak hozzám. Hosszabb-rövidebb ideig megyek majd megállok valahol, ahol mindig egyedül vagyok. Ekkor veszem észre, hogy nincs rajtam ruha, és sokszor az is eszembe jut, hogy a ruhámat ott hagytam ahonnét elindultam. Vissza kell mennem érte. De hogyan jutok vissza? Azért lényeges ez a kérdés, mert szinte mindig elfelejtem az útvonalat. És hogyan megyek vissza, amikor ott az a sok ember, akik megláthatnak így ruha nélkül? Ekkor eszembe jut , hogy idefelé is láthattak, amitől rettenetesen elszégyellem magam.

Amikor legutóbb ezt álmodtam csak részlegesen volt hiányos az öltözékem, mégis elég bizarr megjelenést keltettem. Visszamentem a helyszínre, az emberek közé, hogy kiderítsem, vajon kik láthattak engem ilyen állapotban. Szörnyű érzés volt figyelni őket. Egy hölgy ismerősöm tekintetéből azt véltem felfedezni, hogy észlelte a dolgokat, és mély megvetést láttam a szemében.

Jelent-e valamit a változás, és ha igen, akkor miben és miképpen?


Kedves Ragyam!

Az álmodban szereplő többi ember is mind a személyiséged egy-egy darabkája, és a mezítelenséged miatti kellemetlen érzés azt tükrözi, hogy egy-egy tulajdonságoddal, esetleg tetteddel, gondolatoddal magad sem vagy kibékülve.
Szoktál magadban vívódni, vajon ezt, vagy azt helyesen tettem-e?
Ilyenkor önmagad előtt is szégyelled magad, mitha csak mások látnának meztelenül. Ez saját magad kritikus „lemeztelenítése”. A legkeményebb ítélőbíró maga a lelkiismeret.
Ha az utóbbi időben már nem vagy teljesen meztelen és szembe tudsz nézni a téged kritikus tekintettel, megvetően figyelő „többiekkel” az azt jelent, hogy megbékélsz magaddal, és van bátorságod javítani az elkövetett hibáidon, amik lehetséges, hogy nem is hibák.
Senki sem tökéletes!


Remélem tudtam segíteni ezzel a néhány gondolattal.
Gyönyörűszép álmokat kívánok: Aliceria
 

akos1123

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok Kriszta vagyok.
Már jó párszor ellátogattam erre az oldalra,mert kislány korom óta érdekel,hogy tényleg elmondanak e valamit az álmaink.20 éves voltam mikor meghalt az édesapám és elötte való napokban vizzel álmodtam.Tudom,hogy a vizzel való álom az egy rokon ismerős halálát jelentheti.Bár én ekkor sok vizzel és tiszta vizzel álmodtam.Édesanyám is "megálmodta",de Ő sok piszkos vizet látott álmában.Ennek már 22 éve de olyan tisztán él bennem a kép mikor rágondolok mintha tegnap lett volna ez az álom. Sokszor mikor felébredek emlékszem az álmomra,majd elfelejtem Őket.Most viszont pár napja volt egy nagyon furcsa álmom és jó lenne tudni,hogy van e jelentősége.Nagy viz volt amin át kellett volna kelnünk ,egy üvegkoporsó féle szerzeménybe,de ez nagyobb volt és szélesebb amibe negyed magammal elférek / a családommal /.A nagy viz közepén nagy hullámok voltak / dobálta a hullám a hajókat/ igy nem mertünk nekiindulni,mondtam a férjemnek,hogy másnap szálljunk be egy hajóba és nézzük meg milyen nagyok a hullámok,csak utána iduljunk el / az üvegkoporsóra hasonlitó hajonkkal /.De én mindenféleképp elakartam arról a helyről menni és kimondtam álmomban a település nevét ahol laktunk.
Nem hagy nyugodni ez az álom és jó lenne tudni,hogy miért pont most álmodtam ezt.
Mindenkinek szép napot és jó álmokat kivánok !
Kriszta
 

Targoncás

Állandó Tag
Állandó Tag
szia , én ugy tudom a csunya viz betegséget jelent , a tiszta viz vágyat valahova vágyasz aire ugy gondolod nem teljesűlhet , gondolkozz el ezen
további szép napot
 

miklov

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát nekem gyakran van az, hogy egy hidról esek lefelé és mikor becsapódok a vizbe akkor hirtelen felriadok és le vagyok izzadva :(
 

Kozma Nóra

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Ma éjjel volt egy elég furcsa riasztó álmom!
Autóval utaztam a családommal és lábamnál volt egy táska. Egyszercsak a táskából előjött egy hatalmas csörgőkígyó. hallottam a farkának a "csörgését" és arra ébredtem fel, hogy úgy éreztem, hogy a kígyó a vádlimhoz dörzsölődik. Én riadtan kiugrottam a kocsiból. Akkor ébredtem fel amikor azt éreztem, hogy a kígyó a lábamhoz ér. Félelmetesen valóságosnak tűnt az álmom. Mit gondoltok mit jelent?

üdv:
KN.
 

robokop

Állandó Tag
Állandó Tag
legmokasabb almom

Allok a buszmegalloban es azt gondolom,hogy mi a csudanak pocsekolom az idomet ,ha kinyitoma szemem mar otthon lehetek.:o
 

robokop

Állandó Tag
Állandó Tag
Legmokasabb almom:Allok a buszmegalloban es arra gondolok,hogy miert pocsekolom az idomet,kinyitom a szemem es maris otthon lehetek.
 

Verona76

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Tudna valaki segíteni az álmom megfejtésében? Egyre sűrűbben álmodom azt, hogy a szüleim házában és háza körül háború van, be kell zárkóznunk, és félünk. Van, hogy repülő majmok, van, hogy részeg katonák, vagy földönkívüliek támadnak, és mi bent rettegünk, aztán előfordul az is, hogy nem tudok felébredni, és eljutunk odáig, hogy megölik egy-egy családtagomat. 12 éve nem lakom otthon, és nincsenek olyan tudatos gondolataim, hogy elveszíthetem valamelyiküket. Lehet, hogy jel arra, hogy el fogok veszíteni valakit? Vagy milyen félelem ez?
Köszönöm, ha valaki tud segíteni.
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
igen nagyon aggódsz valakiért aki nem feltétlen a szülőd... tudsz róluk? lelkiismeret furdalásod van?

este ha lefekszel lefekvés előtt tedd kedvenc könyvedet a párnád alá és elalvás előtt idézd fel legutolsó találkozásodat egy igen igen erős -ügyes barátoddal , kérd meg jöjjön el álmodba .... ne akard elkerülni ezt az álmot ! hanem menj vissza bele .. valószínűleg újabb másabb veszélyt fogsz találni de most... meg fogod oldani a problémákat és megmented magatokat barátoddal kedvenc könyved "szellemében"...

ez egy gyógyító álom elég megoldanod ... és nagy változás-megkönnyebbülés lesz az életedben... azonnali eredménnyel ... gyógyulsz:)
 

propi

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt álmodtam, hogy unokatesóm lányát (1 éves) az emelgettem a fejem közelébe de, közben hatalmas energiákat éreztem átmenni a testemen át is, adtam a gyereket az anyjának és becsuktam a szemem… kéken világító pluszjelet láttam de, nagyon erősen világított az egész arcomat bevilágította. Aztán a baba próbálta a saját nyelvén mondani, hogy lát valamit a kezemnél én megértettem, hogy gömböt lát. Hát ennyi az álmom:)
 

bollabarbika

Állandó Tag
Állandó Tag
A férjem szerint ijesztő hogy néha miket álmodok és még emlékszem is rá ébredés után sokáig......
Nagyon sok esetben üldöznek kergetnek álmomban, meg akarnak ölni, én pedig négykézláb, a betonba, földbe kapaszkodva próbálok előrébb jutni, lendületet szerezni magamnak......
???????????????????
 

Rebecha

Állandó Tag
Állandó Tag
Általános felfogás szerint az álomban az előző napok történéseit érzelmi hatásait és a huzamosan fennálló (statikus) állapotainkat dolgozzuk fel .
Azonban személyes megfigyeléseim arra a feltételezésre vezettek , hogy az álmaink az egész napunkat jelentősen befolyásolják érzelmileg és a pszichikai és fizikai hatékonyság szempontjából . Azaz ez valami olyasmit jelent ,hogy az álmainkon keresztül vagyunk "felprogramozva" a következő napra .
Az , hogy mindenki álmodik az biztos , és minél kevésbé emlékszünk az álmainkra annál jobban tudnak befolyásolni , ezért úgy gondolom , hogy mindenki nagyon okosan tenné ha emlékezne az álmaira legalább azon a napon amire konkréten kihathat . Persze lehet , hogy tévedek . De ha mégsem , és valaki hasznát veszi soraimnak akkor sok sikert kívánok hozzá.
Kajmi

ez elgondolkodtató....csak az a gond, hogy nem nagyon lehet befolyásolni azt, hogy emlékezz reggelre az álmodra.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére