Mit álmodtál? - Gyere meséld el!

Status
Not open for further replies.

most

Állandó Tag
Állandó Tag
Most olyat álmodtam, amit az ember nem szeret álmodni.

Álmomban valami ingatlan ügybe bonyolódtam a részletekre nem emlékszem, csak a "9"-es szám dominált benne. 9 millió és 9. emelet.
Egy olyan helyzetbe kényszerültem, egyik épület tetejéről át kellett ugranom a másikra, de nem sikerült és leestem pont a kettő közé. Még emlékszem a földet érés pillanatára és aztán feketeség. Majd kicsit később, mint szellem látom a dolgokat. A vértócsát, a vérbe ragadt hajszálakat. Jött két alak, egy idősebb nő és egy róka ábrázatú férfi, tudtam, h közük van a dologhoz, h miattuk kellett ugranom és ők nyertek ezen 9 milliót h meghaltam.
És aztán lassan jöttek vissza a dolgok, "flashback"-es képekben. H túléltem az esést, s próbáltam "haza" (valami biztonságos helyre) eljutni, de beléjük futottam. Ők visszavittek oda, ahova leestem és ott agyon ütöttek, vagy leszúrtak. Mikor ez mind az eszembe jutott, nagyon mérges lettem. Próbáltam az arcukba marni, beleharapni az orrukba, de nem érzékeltek nagyon belőlem semmit.
Felkerestem a páromat, aki viszont érzékelt belőlem valamit, de nem hallotta a hangomat. Próbáltam neki elmutogatni, h mi történt, de nem értette, a végén már úgy éreztem magamat, mint valami zavaró légyzümmögés és elfogott a keserűség és a sírás, hogy senki nem akarja megérteni, hogy nem lettem öngyilkos.

Aztán felébredtem, ennyi.

napigondjaid közt vivódsz meddig tenni és meddig elviselni ... mottóra
vahol nem álltál ki magadért és ki is szurtak veled ..ezért másokra haragszol..jogosan..? szakadék szélére jutottál - hátráltál...
ugyvéled de valójában épp a te teteid hiányoznak...nem nyilvánulnk meg mert mint -aki nem létezik kihuztad magadbelöle..
hallottál szakmai öngyilkosságról? amit még párod sem fog elhinni neked... ... tégy magadért ...az érdekeidért erre hiv az álmod

vszinüleg anyagiakra vonatkozó dolog ne hagyd eluszni a pénzed!
még időben vagy ...ezért kaptad több vezióban...késöbb olyan lessz mintha nem is lennél...
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyik álom: az öcsémnek botfegyveres harca volt valami nagy küzdőtéren, sok nézővel. Nem akartam megvédeni meg beleszólni a dologba, hadd intézze ő a saját dolgait, örültem hogy nem egy gyáva gyerek. A harc szünetében ezt mondtam neki: "Tai Chi, a semmiből jő ki" és "tartottam" közben a kezeimmel a chi energiát az alsó dan tien-emnél. Mutattam neki, hogy a csípő mindíg kövesse a mozdulatokat, hogy, az alsó dan tienből mindíg áramolni tudjon a chi.

Másik: Egy haverommal egy nagy boltban voltunk. Az egyik hűtő mellett ott volt a halott nagymamám. Amikor meglátott, annyira megörült nekem, hogy sírt. Átöleltem, és csak sírt és szorított. Megkérdeztem a haveromat, hogy ő is látja-e, de nem látta.

Észrevettem, hogy azokon a napokon amikor van időm rendesen meditálni, az álmaim sokszor ijesztőek, halállal kapcsolatosak, de mindíg rengeteg üzenetet hordoznak

Tai Chifogások hoz nem tudok szólni.. pedig érdekes lenne !a fogások neveit nézdd meg forditóban ...
öcséd oktatása azt jelenti h szetnél tanitani elkezdted a tudásod redszerezni
ha megjelenik álmodban fondos a fejlödésedben...

nagyimamáddal kapcsolatos álmod lényeges eleme ... :( lemarad épp a te érzéseid...az álom mondanivalója...hogy érezted ezen -közben magad?

ha nem volt érzelmed...akkor azt mondja lehet örömben is sirni'...
bár ezt te valszeg nem érted számodra ez miszikus

igen
aki meditál javul a vizualizációja világosabak az álom képei is és ...v..verza kimerült ember elsősorban az álomnál mélyebb szinten sejt regenerálódik s ha marad idő ... csak akkor.. álommal töredezettség mentesit ha érted :)igy nem igen lehet álom űzenetet küldeni
 

montaser

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnalom, hogy megint.........
Gyakran keresem, miert nincs bennem felelem! Tudvan , hogy hol elek.Hetrol hetre mi tortenik korulottem, keresem magamban a felelmet! A jo humorom nyomja el oket?
AAA Igen a gyerekszint megvan Hal Istennek!

erős félelem gyerekszinten kezelve
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
h pedig a kibálás nem épp hatékony önvédelem... egy gyemeknél természetes...h segitséget hiv

én is sajnálak mert nem én álmodom ezt hanem te de érzem ennyire hevesen póbál üzenni a pszichéd ,valószinüleg azért mert nem érted meg az üzenetet
az extrémitás és az érzelem töltet azt hivatottak szolgálni az álomban h emlékezz és érezd ..pont mint a fimekben probálkozunk...egyszer csak sikerül... hiszen álmodsz
 

cndh1

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Leírom három álmomat, amelynek az alapmotívuma ugyanaz (csak nem értem a jelentését).
1. Kb. 1-2 éve álmodtam: egy barlangban voltam. Az egyik járatában mentem előre (inkább felfelé). A járat fokozatosan szűkült össze, ahogy haladtam benne. A végén már csak hason csúszva tudtam menni. A végére nem emlékszem.
2. Az utóbbi évben többször álmodtam egy házzal, amit egyébként nem ismerek, és nem jártam benne. Ebben a nagy házban több kis lakrész, és szoba volt, amelyekben számomra teljesen ismeretlen emberek laknak. Ezek a lakrészek egymásból nyílnak. Az egyik ilyenben laktam én is álmomban. Az egyik történetben a szobákon keresztül mentem valahova. A szobák egyre kisebbek lettek, még lépcsőn is kellett felfelé mennem. A végén az egyik szoba annyira "szűk" volt, hogy nem tudtam továbbmenni, és visszafordultam.
3. Ezt tegnap álmodtam. Benn voltam egy nagy "fészerben", amelynek valamilyen egyszerű oldala volt, a teteje pedig műanyag hullámpala. Mentem valahova, és a fészer teteje egyre alacsonyabban volt. A végén már csak hason csúszva tudtam menni. Aztán már nem tudtam tovább menni, és visszafordultam.

Ezekben közös az alap: valahova megyek, (az első két történetben egy kicsit felfelé, de nem függőlegesen) és egyre szűkebb a hely, végül visszafordulok. De arra soha nem emlékeztem vissza, hogy HOVA mentem volna, mi volt az úticélom. Egyébként különösebb érzelmeket nem éreztem az álmok során.
 

Zsókus30

Állandó Tag
Állandó Tag
mi lehetett?

Sziasztok!

Örülök az oldalnak! Abban reménykedem tudtok segíteni nekem!
Azt álmodtam, hogy egy fejletlen embriót/magzatot - nem is tudom minek nevezzem - szültem. A szülésre nem emlékszem csak, hogy ott fogom. Nagyon pici volt és egy speciális vízbe kellett tenni, hogy életben maradjon.
Mit jelent ez az álom?
Igaz nagyon szeretnék gyereket, lehet túl sokat foglalkozom a témával....
Tudtok segíteni?

Nagyon szépen köszönöm!
 

gabyca666

Új tag
Sziasztok! En meg uj vagyok de ma regel almodtam valamit es szeretnem megtudni mit jelent.
Azt almodtam hogy othol vagyok az anyukamal ep egy ruhat neztunk az agyon hogy felvegyem ,kineztem az ablakon es egy masik blokban a negyediken egy szomszed egyszeruen csak kisetalt az erkejen egy barack szinu ruhaban es leugrot,mutatam anyukamnak de o adigra mar le eset ott fekudt a foldon es en az agyon feszegve szoltam hogy istvanka anyukaja leugrot.Aztan felaltam es kisietem hoza hogy megnezem ,mikor oda ertem meg elt,kiabaltam hogy hivjanak mentot meg el meg kertem egy takarot nyitva volt a szeme es mozgot eros vilagos kek szeme volt.Legyetek szivesek mondjatok meg nekem ez mit jelenthet.gabyca
 

Gyertyaláng

Állandó Tag
Állandó Tag
Mostanában gyakran álmodok gyerekekkel.Óvónő vagyok stb...Mindig erős érzelmi töltete van az álomnak, szeretem, megölelem a gyerekeket.Ma éjjel is azt álmodtam,hogy gyerekek vesznek körül,annyira szeretem őket.Táncoltunk,én olyan ügyetlennek, éreztem magam, nagyon gátlásos voltam.......
Az egyik kisfiúnak tudtam,hogy meghalt az anyja.Az az égszínkék könnyes szeme nagyon megmaradt bennem...Feküdt az ágyon, a szemében könnyek.Sajnáltam szegényt...Feltűnően szőke haja volt...

Mit jelenthet?

Előre is köszönöm
 

Aliceria

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! En meg uj vagyok de ma regel almodtam valamit es szeretnem megtudni mit jelent.
Azt almodtam hogy othol vagyok az anyukamal ep egy ruhat neztunk az agyon hogy felvegyem ,kineztem az ablakon es egy masik blokban a negyediken egy szomszed egyszeruen csak kisetalt az erkejen egy barack szinu ruhaban es leugrot,mutatam anyukamnak de o adigra mar le eset ott fekudt a foldon es en az agyon feszegve szoltam hogy istvanka anyukaja leugrot.Aztan felaltam es kisietem hoza hogy megnezem ,mikor oda ertem meg elt,kiabaltam hogy hivjanak mentot meg el meg kertem egy takarot nyitva volt a szeme es mozgot eros vilagos kek szeme volt.Legyetek szivesek mondjatok meg nekem ez mit jelenthet.gabyca

Kedves Gabyca!

Az álmod értelmezése sokban függ attól, hogy milyen érzelmeket éltél meg közben. Rövid leveledből úgy látom, hogy az álom felkavart.
Az ablak a világgal való kapcsolatodat szimbolizálja, és mindaz, ami a szomszéd házban zajlik, a Te lelkivilágod tükörképe, olyasmi, amire nem tudsz, vagy nem akarsz ránézni.
Gondold át, hogy melyik az a terület az életedben, ahol most bizonytalan vagy, ahol megerősítésre, vagy segítségre vágysz.
Gondold meg, hogy a döntéseid megfontoltak-e, ne tégy elkeseredésből, kilátástalanságból vagy boszúból olyasmit, ami ártalmára lehet másnak, vagy legfőképpen magadnak.
Soha ne szégyelj segítséget kérni, vagy segítséget elfogadni!
Színekben gazdag álomlátásod jó intuícióra utal, ezért érdemes lenne egy kicsit meditálnod az álmodon. A legjobb magyarázatot TE magad fogod megtalálni. Én csak megpróbáltam egy kicsi segítséget nyújtani ehhez.

Gyönyörűszép álmokat kívánok: A.
 

Csillagvirag

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,
Furcsát álmodtam, talán tudtok rá magyarázatot.
Vízparton voltam, talán tengerparton, hajó vagy csónak szélén ültünk, mikor hirtelen krokodilok támadtak meg bennünket. És akkor delfinek bukkantak fel és villámgyorsan elkapták a krokodilokat.
Ugyanebben az álomban az asztalt alá néztem a lábamra, és azt láttam, hogy felemás papucs van rajtam, két nallábas, és az egyik sokkal nagyobb volt a másiknál.
Nem néztem este se horrort, se thrillert.
Köszönöm,

Kedves Alfahold!

Leirom milyen kép állt össze bennem az álmoddal kapcsolatban.

Olyan feladat elé állithatott az élet, ami nem neked való, mert nincsenek megfelelő eszközeid hozzá, vagy valami egyirányú szemlélet zavar, valami nem neked valóba kényszerültél. A saját kétségeidet nem veszed tudomásul, ezeken átrepit egy épiteni tudó erős, pozitiv kisugárzású hit. Ezek az elfojtott tartalmak vagy betegség vagy szorongás formájában jelenhetnek meg. A betegséget, vagy a szorongást erős hittel, bölcsességgel le tudod győzni, de ettől még nem fogsz rálátni a valódi problémára.
A nem rád méretezett, vagy téged zavaró feladatot kellene feltérképezni, bevallani önmagadnak, hogy gond van.
A gyógyitó harmóniára, egyensúlyra törekvés a nappali tudatodnak a törekvése, és ezzel le is győzöd a szorongást. Az álom arra figyelmeztet, hogy mégis tudat alatt küzdesz egy megérzéssel,azzal hogy valami az életedben nem testreszabott, valamiben nem tudsz igazán megvalósulni. (A felszinen meg tudod oldani, gyógyitani tudod. Mégis jelen van valami egyensúlyvesztés a mélyben, ami figyelmet kér.)

Szeretettel: Csillagvirág
 
S

sisne*

Vendég
sokszor álmodok hogy az erdőben járok és gombát szedek Csak nem tudom mit jelent
Szia kiss

Ennek alighanem a nyíltságra való felszólítás az üzenete.

Gondolj arra, hogy a mesékben mi minden történhet az erdőben :o

Piroskát rossz útra térítik, Hófehérkét mérgezett almával etetik,
Jancsit pedig meg akarják sütögetni stb.

Sok rejtegetnivaló lehet ott
(tehát az erdő jelképezheti akár a tudattalanunkat, az elfojtásainkat pl.).

A kérdés az, hogy Neked mi jut eszedbe a gombáról...?

Nekem a révület és a kábulat.
A szibériai sámánok pl. a légyölő galócát használták révülési célzattal.

Szeretettel sisne
 
S

sisne*

Vendég
Hatalmas napraforgokkal almodtam. Mindegyik volt vagy 3-4 meter, es a tanyerjuk huuuu!:shock:​
Szia kiss

Ha önmagában nézem ezt az álmot, akkor ez pl. tükrözhet 1 'lemodellezést'.
Az óriási napraforgó tányér lehet a figyelmed lokátora,
amellyel pl. próbálod valakinek a tudását ellesni.

Ezt a módszert már Tony Robbins motivátor is ajánlotta.
Ezen az oldalon a 2. video ráadásul az alvás közbeni önfejlesztésről szól:
tehát 2 legyet üthetsz 1 csapásra, ha megnézed
(nem beszélve a másik kívánós_halas videóról :grin:).

[HIDE]
http://www.gazdagnok.hu/2010/08/01/hogyan-kivanjunk-sikeresen-hogyan-valtozzunk-sikeresen/
[/HIDE]
Ha viszont figyelembe vesszük, hogy gyakran álmodsz,
több álmod ismétlődik és a tartalom többségüknél nem éppen semleges:
akkor eléggé valószínű, hogy valamilyen karmatorlódás léphetett fel az életedben.

Ilyen helyzetekben különösen jó tanácsadó a Tarot Kártya.

Viszont az előző 2 álmodat szerkezetük miatt C. G. Jung módszere alapján érdemes elsősorban értelmezni.
Ennek lényege pedig az, hogy a drámajáték minden szereplője Te magad vagy.

Magyarán a vasútállomásos álmodban a háttérben / tudat alatt
Te magad szabotálhatod többféle módon a hazautazásodat;
#5005
a robbantásos álmodban pedig Te lehetsz az üldöző és az üldözött is stb.
#5014

A Symbolon rendszerrel konkrétan kiderítheted ezen abszurdnak tűnő állítások miértjét.
Mi is a probléma?
Milyen úton juthatsz el a megoldáshoz és hová érhetsz el?
A Dudus.hu oldalon húzhatsz ehhez Lapokat is.

Ezen 2 szerepszemélyiségekkel operáló álmodat meg is fejelheti az óriásnapraforgós.
Ezzel próbálod mintegy kiegyenlíteni a karmatorlódásból adódó feszültségeket.

Szeretettel sisne
 
S

sisne*

Vendég
Sziasztok!
Ma éjszaka volt egy érdekes álmom, érdekelne a véleményetek róla.
Általában (sajnos) rosszul alszom, sokat forgolódok, többször fölébredek éjjel, és ilyenkor mindig egy új álomtörténetet látok. Most is volt 3-4 különböző álom, de az egyik kicsit furcsa volt. Nem is tudom, hogy pontosan hogy fogalmazzam meg.
Szóval. Tudtam, hogy gyerekem született (viszont az anyja nem szerepelt az álomban). A tenyeremben tartottam a csecsemőt. Ő teljesen arányos kisfiú volt, de olyan kicsit, hogy elfért az egyik tenyeremben! Kis idő múlva "lett" egy másik kisfiú. Ő is elfért a tenyeremben, de egy picit nagyobb volt mint az első. Kicsi göndör haja volt. Aztán valaki odajött hozzám, és kérdezte, hogy ők a fiaid/gyerekeid? Mondtam, hogy igen.
Az álom csak ennyi volt. Éjszaka el is felejtettem, csak reggel jutott eszembe.
Ez nem tudom, hogy mi lehet. A csecsemők nem úgy néztek ki, mint pl. a koraszülött gyerekek, hanem teljesen arányosak voltak, viszont egy a tenyérben elfért.
Nem tudom hova tenni az egész történetet, mivel most épp barátnőm sincs.
Köszi!
Szia kiss

A magzati életben elszenvedett konfliktusok emléksúlyai mélyen a tudat alá kerülnek.
Ugyanakkor az érintett emberek egy részének az elszenvedett konfliktustól függően
az öngyógyító mechanizmus miatt mintegy elburjánzik az álomélete.

Viszont ilyenkor fellép 1 óriási paradoxon:
aki ennyire intenzíven tisztulási, gyógyulási célzattal álmodik,
az az esetek többségében KÉPtelen az álmai üzenetét megfejteni.

József Attila ezen a téren is zseniális volt.
„Hiába fürösztöd önmagadban, csak másban moshatod meg arcodat."

Kvantumfizikai oka van annak,
hogy a magzati élmények álom_'képekként' megjelenő hologramjait a sajátelme KÉPtelen értelmezni.
(A Testen Kívüli Élmények topikjában is találkoztam ilyen jellegű félreértéssel).
Ahhoz ugyanis 1 másik elmében a hologramnak dimenziót kell váltania, hogy értelmezhető legyen.

Tudom, mindez így leírva magasröptűnek tűnik.
Nézzétek meg ezt a videot és megértitek, hogy miről is mesélek :)

[HIDE]http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=1bd8ed545[/HIDE]A video szöveges kivonatát is letölthetitek innen:
View attachment 783743

Kedves Cndh1:
ezt támasztja alá maga az álmod is,
hiszen a megoldás kulcsa ott van a tenyeredben és még sem ismered fel :idea:

Reménykedjünk, hogy ennek a paradoxonnak a feloldásában Dienes István majd segít kiss
De ha nem, akkor a diapozitív stresszoldás elnevezésű kineziológiai módszer bizonnyal megoldáshoz vezet.

Szeretettel sisne
 
S

sisne*

Vendég
Sziasztok!
Gyakran olvasom hogy ''szeretnem megosztani kulonos, furcsa,'fura' felelmetes, hihetetlen almom''.
Az en kovetkezo almom nagyon kellemes:
hosszuszaru feher viragot kaptam egy oreg bacsitol, majd ugyancsak hosszuszaru feher viragot kaptam egy fiatal ferfitol.
Nem tudom milyen virag de valoszinuleg rozsa, mert megszurt a tuskeje.
Majd fiatalembereket lattam friss voross foldel toltottek fel a viragagyasom.
Vegig esett az eso, es mindenki boldog volt.
Szia kiss

Nincs egyértelmű megfelelés 1 álom hangszerelése és üzenete között.

Tehát 1 rémálom pl. lehet simán 1 túlspilázott figyelmeztetés,
míg 1 akvarellisztikus idill metaforája mögött meghúzódhat bármilyen minket rosszul érintő esemény is.

Talán még Te is ismered a Chokito roppancsos csoki régi reklámját:
ne ítélj elsőre ;)

Mindig érdemes 1 álom nyelvezetét komolyan venni.
Mivel ez az álom virág_nyelven beszél,
ezért nekem a Bach virágterápia jutott róla eszembe.
Kiváncsiságból Dudus oldalán húztam Neked 1 ilyen típusú kártyát.

Az üzenet:

2. Aspen - Rezgőnyár

A sejtelem virága

A sötét előérzettől - A tudatos érzékenységig
Nem valóságos, megmagyarázhatatlan félelmekre. Amikor a beteget baljóslatú sejtelmek kínozzák, valamilyen szörnyűséges dolog eljövetelétől fél, amelyről maga sem tudja, hogy mi is valójában. E tétova, rejtélyes félelmek nappal és éjjel egyaránt kísértenek. Az ilyesfajta problémáktól szenvedő emberek gyakran húzódoznak attól, hogy titkos félelmeiket megosszák másokkal.

Minden minősítéssel értékes információkat veszíthetünk.
Én pl. a helyedben ennek az álomnak jobban a (virágágyása) mélyére ásnék kiss

Az álmok többhasznú üzenetek,
amelyek cselekvésre késztetnek!

Ezzel az álommal álomszótárból is jól lehet dolgolni
- bár nem minden jelkép található meg pontosan szó szerint -
megnéztem :)

Ágy
Hagyományos értelmezése: szexuális problémákkal való konfrontálódás. Vágy az álomra: Menekülés a való élet gondjai elől, sikertelenül. Egyiptomi álmoskönyv. Égő ágy: házastársát elveszti. Talmud. „Álmomban hollókat láttam ágyamra szállni.” Tismael rabbi:”A feleséged sok emberrel szerelmeskedett.” Ibn Sirin: Az ágy az álmodó házastársa. Cayce. Intimitás. Állapota (pl. piszkos) a morális helyzetre utal. Népi hiedelem. Aki ággyal álmodik – halál.

Eső
. Megtermékenyíti a kiszáradtat. A megújulás lehetősége. Cayce. Előnyök, áldás. Rank. A megtermékenyülés. H.v.Bingen. A lélek életereje.

Férfi
Férfinak önmaga, nőnek a társa (lehet képzeletbeli is).
Fiatalabb
(mint a valóságban). A múlt egy fontos pontja, ahonnét újra kellene indulni. Az újrakezdés és a befejezés lehetősége.

Föld (talaj)
A stabilitás, az anyagi világhoz kapcsolódás, a biztonság. Az álmodó vágyát fejezi ki. A valóság gyakran ezzel ellentétes. Artemidoros. Jó jel a házasságra vágyódóknak, a gyermekteleneknek.

Öregember
Még ma is tartalmazza a bölcsesség szikráját, a hosszú élet iránti reményt és a haláltól való félelmet. A szülőkre, a nagyszülőkre emlékeztet, azokra a tulajdonságainkra, amelyeket tőlük örököltünk. Az aktív emberek számára fenyegető lehet: a testi képességek elvesztése, beleértve a szexualitást is. Ha saját öregedésének gondolata foglalkoztatja: számolja meg saját fogait vagy nézzen kezére, újra akarja kezdeni ez a kéz?

Rózsa
.Egy romantikus szerelem. (Állítólag Adonisz véréből sarjadt ki az elso vörös rózsa, amely a szerelem és az áldozat jelképe ma is.) Szép szimbólumot választott, a kapcsolata is szép lehet. Nőknek: a családjukhoz fűződő érzelmek, vágyak megjelenése. Az elszakadás lehetőségének fenyegetése. Artemidoros. A virágzó rózsák jót jelentenek. A betegnek halált. Gabdorrahman. Dús illatuk mérget és könnyeket hoz. Apomasaris. Gazdagság és öröm.

Szúrni
Az álmodót szúrják: Egy barát támadja. Az álmodó szúr: Félelem a saját agresszív késztetéseitől.

Virág
. Az öröm, a szerelem, a barátság jele. Belső harmónia, nyugalom, optimizmus, amely a valóság talajából táplálkozik. Ha még bimbó: lehetőség. Ha már elnyílt: őrizze emlékét. A jaggadeva, az indiai álmoskönyv szerint. Mindig szerencsés fordulat. Cayce. Remény. Népi hiedelem. A leánt jelenti. Ha leszakítják, akkor vége a leánságnak.

Vörös
Az ösztönök ereje. Dinamika, mozgás, agresszivitás. Akaraterő, uralkodás.

Szeretettel sisne
 
S

sisne*

Vendég
Fura álmom volt két napja,esküvőre készült a család a keresztlányoméra ,de anyukám volt a központ őt öltöztettem népviseleti ruhába mindent adtam rá alsószoknyákat , kötényt,főkötőt.Remélem nem jelent rosszat
Szia :)

Ez az álom azt üzeni,
hogy valamilyen ügyedben nem fókuszálsz eléggé a lényegre.

Szeretettel sisne
 
S

sisne*

Vendég
Köszönöm kedves sisne a segítségedet, legyen szép napod

Azt álmodtam,hogy óvónő vagyok.Még nem igazán találom a helyemet,mert új vagyok.A gyerekeket nagyon szeretem,kimondottan egy kislányt akinek hosszú sötétbarna haja és barna szeme van.Olyan szeretetteljesen öleltük meg egymást több alkalommal is.Olyan mélységesen szerettem.:)

Az álom másik részében, pedig egy barnaszemű kisfiam született.Olyan szép volt:)Valami sok lépcsőfokon.meg létrán kellett mennem felfelé.aztán egy diszkóba találtam magam.Elég zavaros álom volt...

Mostanában gyakran álmodok gyerekekkel.Óvónő vagyok stb...Mindig erős érzelmi töltete van az álomnak, szeretem, megölelem a gyerekeket.Ma éjjel is azt álmodtam,hogy gyerekek vesznek körül,annyira szeretem őket.Táncoltunk,én olyan ügyetlennek, éreztem magam, nagyon gátlásos voltam.......
Az egyik kisfiúnak tudtam,hogy meghalt az anyja.Az az égszínkék könnyes szeme nagyon megmaradt bennem...Feküdt az ágyon, a szemében könnyek.Sajnáltam szegényt...Feltűnően szőke haja volt...

Mit jelenthet?

Előre is köszönöm
Kedves Gyertyaláng kiss

Hasonló témájú és alakzatú álmaid értelmezésére megkértem a Mesteremet.
Tehát az Ő meglátását közvetítem Számodra.

"Talán elfojtott vágyakat mutathat az álomfüzér,
amelyek önmaga és mások számára sem egyértelműek.
Illetve lehet arról is szó,
hogy valamiben megkérdőjeleződött az alkalmassága, a hitelessége, az érzelmi kötődése,
ami pedig számára valójában nagyon fontos."

Szeretettel sisne
 
S

sisne*

Vendég
Ismét különös álmom volt. Megosztanám veletek.
Egy tóban álltam (benne voltam a vízben), nem messze tőlem nádas. Valamit engedtem bele a tóba (mintha szennyvíz lett volna). Közben azon gondolkodtam, hogy a nád ezt (azt a vizet amit beleengedek a tóba) hasznosítani tudja, szépen lebontja. Mikor körbenéztem láttam, hogy elszaporodott a nád, ahol korábban víz volt ott is nádas van. Gondoltam majd ki kell onnan szedni. Ekkor kígyókat láttam a víz alatt úszni. Hívtam a feleségem a vízbe (az álmomban nem tudom végül bejött e, de konkrétan nem jelent meg). Először nem féltem a kígyóktól, hogy ezek csak siklók, nem bántanak. De láttam milyen hatalmasok, és mintha egyre fenyegetőbbnek tűntek volna. Nem volt sok, de nagyok voltak. Valamelyik kiemelkedett a vízből és úgy bámult rám. Valami olyasmi jutott talán eszembe, hogy nem lett volna szabad a felségemet idehívnom (ez utóbbi nem biztos, lehet csak most találom ki, nem is tudom..szerintem benne volt ez is az álmomban).
Ha van valakinek ötlete, kérem ossza meg velem. :)
Előre is köszönöm!
Szia kiss

Mivel nagyon el voltam havazva,
ezért hogy minél előbb utólérhessem magamat,
a Te álmod megfejtésére is a Mesteremet kértem fel.

Az Ő értelmezése:

"Szerintem ez az álom azt üzeni,
hogy inkább alkalmazkodni kellene az adott feltételekhez,
nem pedig diktálni a szabályokat.
Ennek komoly következményei lehetnek.
Főként amiatt, mert a már megjelenő károkat is próbálja úgy magyarázni,
hogy azzal még ekkor is alátámassza az elképzelései helyességét: sőt megerősítse azt."

Szeretettel sisne
 
S

sisne*

Vendég
Sziasztok!
Leírom három álmomat, amelynek az alapmotívuma ugyanaz (csak nem értem a jelentését).
1. Kb. 1-2 éve álmodtam: egy barlangban voltam. Az egyik járatában mentem előre (inkább felfelé). A járat fokozatosan szűkült össze, ahogy haladtam benne. A végén már csak hason csúszva tudtam menni. A végére nem emlékszem.
2. Az utóbbi évben többször álmodtam egy házzal, amit egyébként nem ismerek, és nem jártam benne. Ebben a nagy házban több kis lakrész, és szoba volt, amelyekben számomra teljesen ismeretlen emberek laknak. Ezek a lakrészek egymásból nyílnak. Az egyik ilyenben laktam én is álmomban. Az egyik történetben a szobákon keresztül mentem valahova. A szobák egyre kisebbek lettek, még lépcsőn is kellett felfelé mennem. A végén az egyik szoba annyira "szűk" volt, hogy nem tudtam továbbmenni, és visszafordultam.
3. Ezt tegnap álmodtam. Benn voltam egy nagy "fészerben", amelynek valamilyen egyszerű oldala volt, a teteje pedig műanyag hullámpala. Mentem valahova, és a fészer teteje egyre alacsonyabban volt. A végén már csak hason csúszva tudtam menni. Aztán már nem tudtam tovább menni, és visszafordultam.

Ezekben közös az alap: valahova megyek, (az első két történetben egy kicsit felfelé, de nem függőlegesen) és egyre szűkebb a hely, végül visszafordulok. De arra soha nem emlékeztem vissza, hogy HOVA mentem volna, mi volt az úticélom. Egyébként különösebb érzelmeket nem éreztem az álmok során.
Szia kiss

Ez kiváló lehetőség arra, hogy alkalmazhasd a Ji Kinget.
Említetted a fórumon, hogy 10 éve gyakorolod.

Az igazi az lenne, ha vezetnél álomnaplót.
Abból ugyanis kiderülne, hogy mi az azonos az élethelyzetedben a 3 álmod idején.
Vagy az álmokat megelőző napokon milyen jellegzetes esemény történt.

Mivel a többi álmodat is meglehetősen érzelemmentesen írtad le ezidáig
és most is kitértél arra, nem éreztél semmit:
elképzelhető, hogy 1 olyan magzati élmény állhat a háttérben,
ami emléknyomot hagyott Benned.
Ugyanakkor a magzati korban elszenvedett konfliktus
a súlyossága miatt előidézhetett 1 olyan konstellációt,
aminek jellegzetessége éppen az érzelemmentesség és a depresszió lehet.

Bármilyen meglepő, de a Ji King és az új orvostudomány között létezik egyfajta rokonság
az öt elem tana, mint összekötő kapocs miatt.
Ezért ezeket az álmaidat úgy tudod a leginkább értelmezni,
ha a 3 álomra az azonos alakzat miatt keresel egyetlen Kuát a Ji Kinggel .
Azt kifejted, majd próbálsz modellezni belőle 1 v. 2, esetleg több konfliktustípust.

Mivel nincs érzelemtartalma az álmaidnak,
ezért paradox módon meg kell próbálnod logikus gondolkodással elképzelned:
mit kellett volna érezned...?

Ahogy szűkült a tér, ahogy fogyott a levegő, elakadt a lélekzeted...?
Vagy mérgelődtél, hogy egyre kisebb térbe kényszerülve mintegy kiszorulsz a saját területedről...?
Netalántán elfogott a rémület, hogy vajon mi lehet ennek a vége...?
Hová vezethet ez az egész...?

Ha azonosítod az 1, de inkább 2 érzettartamot,
akkor az új medicina alapján pontosítható a konfliktus típusa.
S ennek mentén megtalálható a konstelláció, a hangulatzavar oka is.

A kérdés az, hogy a való életben hátrányban érzed - e magadat
amiatt, amit az álmaid tükröznek.
Vannak - e valós érzelmeid?
Ha igen, akkor megfelelő módon tudod - e ezt kommunikálni mások felé
és le tudod - e olvasni mások arcáról az ő érzelmeiket?

Szeretettel sisne
 
S

sisne*

Vendég
Sziasztok!

Örülök az oldalnak! Abban reménykedem tudtok segíteni nekem!
Azt álmodtam, hogy egy fejletlen embriót/magzatot - nem is tudom minek nevezzem - szültem. A szülésre nem emlékszem csak, hogy ott fogom. Nagyon pici volt és egy speciális vízbe kellett tenni, hogy életben maradjon.
Mit jelent ez az álom?
Igaz nagyon szeretnék gyereket, lehet túl sokat foglalkozom a témával....
Tudtok segíteni?

Nagyon szépen köszönöm!
Szia :)

Nincs egy az egyben megfelelés 1 álombéli magzat és a tényleges között,
de esetedben akár összefüggés is lehet.
Ezt Neked kell tudni eldöntened kiss

Nem kizárt, hogy ez az álom 1 elvetélt, de mesterségesen mégis életben tartott,
tehát hamvában holt ötletről szól,
amelyet a kedvezőtlen peremfeltételek ellenére még mindig erőltetsz.

Ugyanakkor a 'magzat' általában ezt is jelentheti (1 álomszótár szerint):
Egy új lehetőség, életének fordulója.
Valami keletkezőben, fejlődőben van.
Még nagyon sérülékeny, óvni kell, táplálni.
Ne siettesse megszületését, türelmesen örvendjen.

A gyermekvárással kapcsolatban nincs senkinek joga megítélni 1 másik embert.
A helyedben talán a gyönyörű magyar nyelvet hívnám segítségül.

Mi a célod?
Miért szeretnél gyermeket?
Vajon azért, mert ez a szokás vagy ez az elvárás Veled szemben?!

Miként nyilvánul ez meg Benned?
Késztetés? Elszántság? Akarat? Vágy? Törekvés?

Mi a különbség a vágy és a törekvés között?

"A vágy egy vad tűz, mely éget és éget, és végül felemészt minket.
A törekvés egy izzó láng, mely titokban
és szent módon felemeli a tudatunkat, és végül felszabadít minket.

A Legfelsőbb iránti szomjúság törekvés.
A legalacsonyabb iránti szomjúság megsemmisülés.

A vágy elvárás. Ha nincs elvárás, nincs csalódás.
A vágy megölésével valódi boldogságot teremtünk.

A törekvés önátadás.
Az önátadás az ember tudatos egysége Isten Akaratával."

Sri Chinmoy

Szeretettel sisne
 
Status
Not open for further replies.
Top