Mit álmodtál? - Gyere meséld el!

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv, én is nemrég leltem erre a témára, meg az egész fórumra és nagyon megörültem neki. Első felét egy ültő helyemben el is olvastam ma délután, de aztán már nem bírtam tovább, én is hozzá szerettem volna szólni. :)

Szia, üdvözöllek körünkben!
 

edotenger

Állandó Tag
Állandó Tag
jó reggelt mindenkinek!köszönöm a válaszokat,valahol a lelkem mélyén én is így szerettem volna értelmezni az álmomat.valószínűleg vágyom az otthoni téli hangulatra,ez az első karácsonyom idekinnt.lehet ez a honvágy első jele?nem tudom majd az idő eldönti,további jó napot mindenkinek
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Edo! Nagyon szép helyen élsz! Itt nálunk most ronda latyakos idő van, jó neked, hogy süthet rád a nap! :) Mit csinálsz Spanyolországban?
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyik éjjel megjelent az álmomban, olyan fura túlvilági volt a jelenet. Egy nagyon szép lankás dombos, füves tájon, ment le a völgybe a kristálytiszta folyóhoz egy csapat macska. Ék-alakban mentek és ő volt az élén. A folyó partján nem álltak meg, hanem besétáltak,észre sem véve a vizet, egyenesen mentek tovább a céljuk felé. Én felülről láttam őket,mintha a fejük felett lebegnék. Akartam szólni, hogy vigyázzon víz, de nem hallott, nem látott, viszont a víz mintha nem is lett volna számára.

Nagyon frissek az infóim (vasárnap ment a tévében a Trója :-D ) Az a folyó, amin a halottak átkelnek a Stix. A folyó egyébként is különleges álom-szimbólum, sokat lehetne róla mesélni. :)
 

Bleda

Új tag
Közben csak rávettem magam, hogy leírjam egy nemrégi álmomat, nehogy lankadjon ez a jó kis téma.

Az időpontra pontosan nem emlékszem, talán 2 hete lehetett, de azóta akárhányszor gondoltam vissza rá, majdnem teljes részletességgel fel tudom idézni.
Az angol tanárnőmmel álmodtam, aki szvsz, egy elég csinos, értelmes, vonzó hölgy. Egy fürdőben voltunk, - ami alapvetően nem meglepő mert elég gyakran úszok, aztán meg át a melegvizes részébe, de ez kifejezetten egy ismeretlen hely volt, ahol még nem jártam. Kellemes volt a víz, talán derékig érő, de ami érdekes, hogy valamiért téli öltözékben álltunk benne - nadrág, pulóver. Meglepő, de valahogy ez álmomban is furcsa volt, mert kb. pár másodperc alatt csöppentem ebbe a helyzetbe, hát levettem a felsőm. Az első dolog amit éreztem felőle, viszonylag közömbös volt, mintha csak véletlen találkoztunk volna ott, megláttuk egymást, ő közelebb lépett. Nem tudom van-e jelentősége de arra is emlékszem, hogy én a medence szélének álltam háttal, ő pedig valahonnan középről jött.
A következő rész sajnos eléggé elmosódott, az egyetlen amit nem tudok azóta sem felidézni, pedig sokszor próbáltam. Homályosan körvonalazódik csak, legelőször talán az angol órával kapcsolatban mondott valamit, de mintha csak leplezni akarta volna ezzel az érzéseit. Nem válaszoltam, csak néztem rá, rögtön utána arra emlékszem, hogy valami nagyon kellemes érzés töltött el, mintha nem leplezte volna tovább mit szeretne. Ez az a leírhatatlan érzés, amire azóta is a legélesebben emlékszem, de nem tudom jobban elmondani.
Inenntől megint tiszta az álom, megragadtam a pulóverét és egész közel húztam magamhoz, majd a szemébe néztem, valami csodálatos csillogást láttam. Megcsókoltam vadúl, szenvedélyesen, de mintha fájt volna neki, elhúzta az arcát és elfutott. Itt vége lett, de ahogy felébredtem csak jó érzés maradt utána, ami az egész további napomon végigkísért.

Sok féle képpen próbáltam ezt az egészet magamban magyarázni azóta, és mivel ilyen részletesen emlékszem rá, szerintem nem is olyan nehéz összefüggéseiben megfejteni. Arra kérlek titeket, hogy mondjátok el mit gondoltok róla, hátha nektek szembetűnnek olyan apró részletek is amik fölött én elsiklottam - jelentésüket tekintve persze.

Volt azóta egyébként még egy álmom, pont tegnap, de az egész más témájú, és egyáltalán nem kellemes, de majd azt is leírom.
Addig is remélem, hogy a tanárnő nem sűrűn látogatja ezt a fórumot, különben lesz mit holnap megmagyaráznom. :D
 

gyLaca

Kitiltott (BANned)
Álom
Egy vonaton vagyok, egészen elöl a mozdonyon.Mintha egy hatalmas álomásról ,száguldanék kifelé. Rengeteg vágány mindenhol. Kanyarogva száguldok a rengeteg vágány közt.Elfogy a sok vágány csak egy marad ,amejiken haladok.Pár kanyar jobra és balra. Most megérkezek egy hatalmas füves mezőre. Ojan mintha egy foci pálya lenne, csak sokkal nagyobb. Teljesen elfogynak a sinek. (Gondolom) Igy nem lesz jo. A kerekek a füves földben nyomot hagynak. Még elsülyednek a kerekek a végén. Nagy kört irva a mezön ahol persze nincsenek sinek, keresem a sineket.Közben házak mellett haladok el. Megtalálom a sineket és felhajtok rá a mozdonyommal, elöször simán gurul, majd minden féle karton dobozok vannak a sineken. Rámegyünk a karton dobozokra. Érzem a különbséget, ahogy behorbadnak a karton dobozok , a kerekek allatt.Amedig csak ellátok, végig dobozok vannak a sineken.
 

QQC

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma reggel érdekes dolog történt. Ezt magyarázza meg valaki.
Mikor reggel felkeltünk a párom elkezdte mesélni az álmát, én pedig folytattam. Ugyanazt álmodtuk mindketten, csak némi időeltolódással.
<O:pAz álom:<O:p
Új házhoz jutottunk (örökség, ajándék valami nem saját vásárlásos esemény).<O:p
Az ő álmában későtavasz volt, a ház berendezve, első lépések benn, azon gondolkodott, hogy az adót miből álljuk. A ház tele régi tömörfa faragott bútorokkal.<O:p
Az én álmomban nyár közepe volt, ugyanaz a ház de már kilomolva, éppen vizsgálgattam épületstatikai, és gépészeti szempontból. Pénz dögivel bútorok eladva.<O:p
Ha egymás után álmodjuk, vagy csak valamelyikünk még érthető. De így?<O:p
Hozzátartozik a helyzetünkhöz, hogy 15 éve a párom, és több alkalommal megéreztük, ha a másikkal baj történik, sokszor egy apró napközbeni sérülés is fáj a másikunknak, általában az ellentétes oldalon de van, hogy ugyanott. A fejünk, ha fáj automatikusan adunk a másiknak gyógyszert, mivel tudjuk, hogy neki is fáj.<O:p
 

gyLaca

Kitiltott (BANned)
Álom
Egy hatalmas épületben vagyok. Szobák folyosók nagy termek.Valamijen fegyver van nálam. Ojan mintha a counter strikében lennék, embereket lövök le . Ök meghalnak és a földön fekszenek.Érdekes mert ezek az emberek az ismerőseim közül vannak.2 hosszú robotkar szerü kerül a kezembe .Hoszuak kb 5-6 méteresek . Mozgatom öket, gyakorlom a mozgatásukat közben gondolom ezekkel majd jobban tudok célozni. 3-4 ember kerül elő valahonét. Az egyik, gyerekkori ismerősőm. Azt mondja nekem. Te mit keresel itt , ne maradj itt menj el inen... Ébredés :)
 

Betty99

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nagyon irigyellek titeket, mert szinte sosem álmodom! :(
Ha meg igen, akkor borzalmas ostobaságot.. például legutóbb:
Egy kastélyszerű épületben voltam, ami tele volt lépcsőkkel. Azt tudom, hogy ki akartam jutni, de valamik elől bújkálni kellett mert jöttek. És emlékszem hogy volt amikor kijutottam, de mint egy vieojátékban visszapottyantam, hogy jön a következő pálya. xD
Aztán felébredtem , és azt mondtam, hogy ez hülyeség :D
 

uriel

Új tag
Hello!
Én azt álmodtam múlt hét este, hogy robot vagyok (vagy félig robot), és épp egy háborúban veszek részt amit természetesen gépek csinálnak. jobb grafikát csinált éjjel az agyam mint a legtöbb trükkmester a számítógépén háliwúdban. :)
ezt fejtse meg valaki
 

gyLaca

Kitiltott (BANned)
Álom
Egy téren vagyok. Egy pad mellet állok és a táskámbol pakolászok apro mütyürkéket. Nagyon érdekfeszítőnek találom a mütyürkék vizsgálatát. Most egy korház szerübe találom magam és egy idegen azt mondja hogy én is haza mehetek. Rötön el is indulok. Folyosokon keresztül vezet az utam , végül megérkezek egy ajtóhoz . Kivülröl látom magam ahogy az ajton kinézek.Egy elötér félébe lépek , inen egy ujabb szoba nyilik. (talán a porta lehet) A szobába lépek. Sok asztal van bent, keskeny folyoson az asztalok között , egy számítógép elött ülö emberhez lépek. Ö papirokat ad akezembe. Egy garázsban találom magam. Egy auto indulásra kész. 4-en ülnek az autoban, már csak engem várnak, a vezető felöli ajtó nyitva van. Gondolom még benézek indulás előtt a csomag tartóba. Egy speciális szerszámmal nyulok a zárba. A szerszám sajnos eltörik. A törött szerszámmal probálom kinyitni a hátso ajtott. Azt látom ahogy a törött szerszámal kotonyászok a zár belsejében.... Ébredés :)
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Most párom álmodott két érdekeset is. Az első az volt, hogy hihetetlen nagy szélvihar kerekedett, és felkapta a szél, és nem volt más választása, mint belekapaszkodott a levegőben levő vezetékekbe, és így nem sodorta tovább a viharos erejű szél. Aztán valahogy lekeveredett onnan.

A másik kapcsolódik itt többetek álmához is. Háború. Magyarország kontra x. Házak lerombolva (az is, ahol jelenleg is élünk) és mindehol fegyveresek, sok halott. Igencsak részletesen leírta, hogy ő mit csinált, én hol voltam, hogyan "menekült" ki egy házból. Azt mondta reggel a párom, hogy nagyon élethű volt, 3D-ben ment az egész álom, amíg fel nem ébredt.

Ha lesz folytatása megosztom. Többek között párom kérésére.

szeretettel: kiss
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma reggel érdekes dolog történt. Ezt magyarázza meg valaki.
Mikor reggel felkeltünk a párom elkezdte mesélni az álmát, én pedig folytattam. Ugyanazt álmodtuk mindketten, csak némi időeltolódással.
<O:pAz álom:<O:p
Új házhoz jutottunk (örökség, ajándék valami nem saját vásárlásos esemény).<O:p
Az ő álmában későtavasz volt, a ház berendezve, első lépések benn, azon gondolkodott, hogy az adót miből álljuk. A ház tele régi tömörfa faragott bútorokkal.<O:p
Az én álmomban nyár közepe volt, ugyanaz a ház de már kilomolva, éppen vizsgálgattam épületstatikai, és gépészeti szempontból. Pénz dögivel bútorok eladva.<O:p
Ha egymás után álmodjuk, vagy csak valamelyikünk még érthető. De így?<O:p
Hozzátartozik a helyzetünkhöz, hogy 15 éve a párom, és több alkalommal megéreztük, ha a másikkal baj történik, sokszor egy apró napközbeni sérülés is fáj a másikunknak, általában az ellentétes oldalon de van, hogy ugyanott. A fejünk, ha fáj automatikusan adunk a másiknak gyógyszert, mivel tudjuk, hogy neki is fáj.<O:p

Szerintem tökéletesen egymásra vagytok hangolva. Ezért akár az is előfordulhat, hogy valójában csak egyikőtök álmodta, csak tudatalatt átküldte a másiknak is. Lehetett a két különböző évszak is, ugyanis amennyire én tudom éjszaka csak egy bizonyos időszakban álmodunk, nem tudom pontosan, de mintha kb 20 perc alatt látnánk folyamatosan ezeket az álmokat, többet is, lehet akár 10 különféle álom is, csak az agy úgy fordítja le, hogy olyan, mintha csak egyet álmodtunk volna, és egész éjszaka. Valójában a többit nem tudjuk feldolgozni. Persze van aki többet is álmodik, főleg, ha megzavarják álmát, ilyenkor gondolom én az agy automatikusan a következő álmot vetíti. Ezek csak feltételezések, nem értek hozzá. Ebből azt szerettem volna kihozni, egyikőtök álmodhatta ezt a két részt is, és átküldte a másiknak. Sőt, az is lehet, mindketten mindkettőt álmodtátok, csak nem ugyanarra a részre emlékeztek. Végtelen a variációk száma. Véleményem szerint ebben az egymásra hangoltságotok játszik a legnagyobb szerepet.

Ismerős volt a ház? Előfordulhat hogy jósálom volt, de az is lehetséges, hogy még csak mostanában fogjátok megismerni azt akitől kapjátok, öröklitek,stb...

A szimbolikus jelentőségéhez a többiek, pl Cathy, Csillagvirág sokkal jobban értenek, abba a részébe nem is ütném bele a nózimat!

A fejfájásos példa a párommal ugyanígy megvan, de mostanában előfrodult az is, hogy ha a munkahelyéről felhívott cigi szünetben, és véletlenül a head-szett mikrofonjára fújta a füstöt, akkor egyből köhögnöm kellett. Ez mostanában már napi rendszerességgel előjön.

Szeretettel:kiss
 

gyufuli

Állandó Tag
Állandó Tag
Hello!
Én azt álmodtam múlt hét este, hogy robot vagyok (vagy félig robot), és épp egy háborúban veszek részt amit természetesen gépek csinálnak. jobb grafikát csinált éjjel az agyam mint a legtöbb trükkmester a számítógépén háliwúdban. :)
ezt fejtse meg valaki

azta uriel tok jo lehetett:) nekem az ufos almaim szoktak minden valos filmbelit felulmulni! Igazabol nem tudok neked valaszolni h mit jelenthet, de egy biztos, az almod bebizonyitotta h az emberi elme nem ismer hatarokat, foleg a kepzelet :)))))
 

gyLaca

Kitiltott (BANned)
Álom
egy szerelő mühelyben vagyok. Valakik egy gépet néznek, talán valami baja lehet.Én is oda megyek hozzájuk, a gépet vizsgálom közelebről. Némi vizsgálodás után el akarom hagyni a mühelyet. Egy gyerek kori iskola társam (Szécsi Pál)Rám szol. Ne menj még ha végig maradsz akkor jobb jegyet kapsz, akkár 4-es 5-ös is lehet az osztályzatod.Gondolom akkor maradok. Azonban most az autom mellett találom magam. Jo öreg kiss wolksvagen passat(ez egy régi autom volt :)),teljesen lelepte a hó.Az autoba ülök és behajtok egy hegesztő mühejbe. Két barátom segít megberhelni az autott. valamit ,hegesztő pisztolyal melegít, figyelem a müvelett, és már kész is. Ülök ujra az autoba és indulok szük utcán tova, azonban az autó átalakul allattam . Mintha egy egészen kicsi elektromos targonca lenne csak nincsenek rajta emelő villák. Nagy lendülettel cikázom tovább a szük kiss utcán....Ébredés :)
 

MissNici

Állandó Tag
Állandó Tag
Én ma nővérke voltam álmomban, és nagyon nem voltam elégedett ezzel a munkával.
Meg is néztem az Álomfejtő könyvben...
 

uriel

Új tag
azta uriel tok jo lehetett:) nekem az ufos almaim szoktak minden valos filmbelit felulmulni! Igazabol nem tudok neked valaszolni h mit jelenthet, de egy biztos, az almod bebizonyitotta h az emberi elme nem ismer hatarokat, foleg a kepzelet :)))))

Hi,
igen, elég mozgalmas álom volt :) egy időbe nekem is sok ufós álmom volt, mindig vittek ide meg oda. Neked milyenek voltak az álmok?
 

gyLaca

Kitiltott (BANned)
Álom:
Hmvhelyen a Kölcselyi utcában kerozok egy biciklivel. A bal oldalon haladok.Régi fajta tégla járda mellett egy keskeny kis csapásón. Sokáig a csapásón gurulok könnyedén.
Majd a tégla járdára hajtok. Gondolom jo rázni fog, de nem ,tovább gurulok könnyedén. A sarkon veszem észre,hogy Roland a kisfiam a csomagtartón ül.Egy hatalmas német juhász kutya mellett haladunk el. Elég sötét a szőre. Rolika feléje nyúl hogy megsimogassa . Kicsit tartok tőle hogy meg harapja a kutya, de hálistenek nem történik semmi rossz. Tovább gurulunk,a sarkon már kocsik is vannak.... ébredés :)
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Álom:
Hmvhelyen a Kölcselyi utcában kerozok egy biciklivel. A bal oldalon haladok.Régi fajta tégla járda mellett egy keskeny kis csapásón. Sokáig a csapásón gurulok könnyedén.
Majd a tégla járdára hajtok. Gondolom jo rázni fog, de nem ,tovább gurulok könnyedén. A sarkon veszem észre,hogy Roland a kisfiam a csomagtartón ül.Egy hatalmas német juhász kutya mellett haladunk el. Elég sötét a szőre. Rolika feléje nyúl hogy megsimogassa . Kicsit tartok tőle hogy meg harapja a kutya, de hálistenek nem történik semmi rossz. Tovább gurulunk,a sarkon már kocsik is vannak.... ébredés :)
Álmodban ugye a félelmeid nem váltak valóra. A kövezet út a hagyományos értékek szerinti megoldásokat jelenti, te ugyan hasonlóképpen gondolkodol, de mégis szeretsz kicsit kilógni a sorból. Alapból gyakran, vagy bizonytalan önmagadban, bár ezzel azért egészen jól elboldogulsz az életben. Viszont egy új helyzet van kialakulóban az életedben, vagy valami változáson gondolkodsz, esetleg azon merengtél álmodban, hogy valami válrtozás, amire régóta vágyol, neked miért nem sikerül: hát a félelmeid miatt. Ezeket az aplaptalan félelmeket kellene legyőznöd. Nem is félelmek ezek, inkább olyan "tartok tőle" kategória.

Szép ünnepet neked!
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Álom
egy szerelő mühelyben vagyok. Valakik egy gépet néznek, talán valami baja lehet.Én is oda megyek hozzájuk, a gépet vizsgálom közelebről. Némi vizsgálodás után el akarom hagyni a mühelyet. Egy gyerek kori iskola társam (Szécsi Pál)Rám szol. Ne menj még ha végig maradsz akkor jobb jegyet kapsz, akkár 4-es 5-ös is lehet az osztályzatod.Gondolom akkor maradok. Azonban most az autom mellett találom magam. Jo öreg kiss wolksvagen passat(ez egy régi autom volt :)),teljesen lelepte a hó.Az autoba ülök és behajtok egy hegesztő mühejbe. Két barátom segít megberhelni az autott. valamit ,hegesztő pisztolyal melegít, figyelem a müvelett, és már kész is. Ülök ujra az autoba és indulok szük utcán tova, azonban az autó átalakul allattam . Mintha egy egészen kicsi elektromos targonca lenne csak nincsenek rajta emelő villák. Nagy lendülettel cikázom tovább a szük kiss utcán....Ébredés :)
"egy szerelő mühelyben vagyok." Az épület, amelybe az álmodó álmodja magát, az jellemző az álmodó életére, az épület valójában önmagát képezi le. Te pl. javításra szorulsz, mondja az álmod. :)

"Én is oda megyek hozzájuk, a gépet vizsgálom közelebről. Némi vizsgálodás után el akarom hagyni a mühelyet." Próbálod fefedezni, hogy mi a bajod magaddal, de aztán inkább nem foglalkoznál a dolgokkal.

Valami belső hang, barát, a sors maga rávesz, hogy figyelj mégis magadra, az életedre.

Autó: Életvezetés szimbóluma. Az autó a magabiztoságot, az "ura vagyok önmagamnak", képes vagyok irnyítani az életemet c. életszemléletet jelenti. Úgy érzed, erre régen képes voltál. Most is jó lenne így élni. A hó a hideség, de az ajándék jelképe is. A hegesztő pisztoly lehet a szeretet gyógyító ereje. Szimbólikus értelemben. Ami fura, hogy csak figyeled a javítás műveletét, magad nem veszel részt bene. Igazi változást csak akor ér el az ember az életében, ha beleaja önmagát! Lám, te is álmodban hiába lett jó az autód, végül mégiscsak egy elektromos targoncával száguldozol - saját energiádat adod bele a dolgokba nem önmagadat. Előbb-utóbb lemerülsz!
Nem tudom, látod-e, érzékeled-e a képeket, így, hogy kibontottam neked?
Ja, még: szűk utca: Önmagad lekorlátozását mutatja. De ezen belül igen jól boldogulsz.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére