Mit álmodtál? - Gyere meséld el!

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Bleda

Új tag
Háj, hát ezt így konkrétan nemtudom, ehhez még én is új vagyok itt, de ha osztályzat szerint rendezed az Ezoterika fórum témáit, az első két oldalon biztosan találsz pár kedvedre valót, ami jobban a témába vág mint az álmok.
Bár ha mindenképpen az álmokban keresed a megoldást, akkor kezdetnek ajánlom Villás Béla - Álom című előadását. A Le és Feltöltések témában van hozzá egy link, szerintem még elő.
Nem tudom neked mennyire fog tetszeni, vagy mennyire találod majd hitelesnek, de számomra ez az egyetlen olvasmány-hanganyag ami rávilágít néhány összefüggésre, sötét agyam elrejtett zugaiban. Na de megyek is kutakodok tovább a fórumban, hátha találok még valami hasznosat.
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Villás Béla anyagot nem lehet letölteni a Fórumról. Illetve egyszerű fehér embernek túl macerás, sajnos. Pedig az Álomról szólóra kíváncsi vagyok én is.
 

Bleda

Új tag
Én egyszer régen hallgattam meg egy előadását, a Bűn címűt, utána valamivel voltam egyen személyesen is, bár arra nem igazán emlékszem, de tudom, hogy kezdett nagyon érdekelni a dolog, akkor még konkrétan nem tudtam mi, de érdekesebb dolgokat beszélt mint a tanárok az iskolában. Így volt ezzel egyik ismerősöm is, mondta másnap, hogy utánanézett a neten, de nem talált semmit, csak pár cikkben itt-ott említik a nevét. Kicsit szomorú voltam, hát gondoltam ha ennyi, akkor ennyi.
Aztán pár hete nemtudom már minek kapcsán eszembe jutott a neve, gondoltam beírom énis a keresőbe, hát még semmi konkrétat nem is írtam mellé, ígyis volt vagy 150 találat. Na mondom vagy az ismerősöm volt igen béna, vagy valami nagyot alkotott azóta. Kb. a 3. találat volt ezen a fórumon az előadásainak a linkje. Pár nap alatt le is szedtem mindet. Aztán közbe úgy beleolvasgattam a témába, elkezdtem kutakodni errefelé és itt ragadtam. Nézem Ezoterika 25 ezer hozzászólás, ez kell nekem, lehet ez még a Bélánál is jobb. Azóta már kiolvastam pl ezt az Álmos témát is, gondoltam el kell kezdeni valahol. Kezdem megismerni a társaságot is a hozzászólásokból, hát szivesen lecserélném pár osztálytársamat rátok. :)

Nah közben kicsit elkalandoztam, szóval szerintem teljesen egyszerű bármelyik előadását letölteni. Először is http://www.canadahun.com/forum/showthread.php?p=585780 itt a legelső hozzászólásban ott is vannak a linkek. Az álom a legelső akkor katt a linkre. Megnyílik egy új oldal, lemész az aljára, katt a szürke Free gombra. A következő oldal közepén megjelenik egy érték, elkezd csökkenni. Általában 2-3 percről kezd visszaszámolni. Ezt meg kell várni. Ha letelt, nagyjából a helyén megjelnik egy 4 jegyű kód, előtte egy üres mező. Írd bele, majd katt a download gombra, és már gurul is. Ha letöltöttél egy előadást a következőt kb 1-2 óra múlva lehet csak, ezt is kiírja az oldal pontosan, ha próbálkozol vele. Kicsit körülményes így, de ingyenes és nagyméretű fájlokat is le/fel tölthet bárki max. sávszéleséggel.
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon köszönöm a segítséget, de sajnos nem tudtam letölteni így. Defalut-ot jelzett a Flashget. :-(
 

Bleda

Új tag
Ebben nem vagyok biztos, de sok oldal nem szereti a letöltésvezérlőket, mert esetleg több szálon próbálnak tölteni, és az ilyeneket általában korlátozzák főleg ingyenes felhasználók részére. Próbáld meg simán pl. az IE alap letöltésvezérlőjével, nekem úgy jött le mind, és nem szakadt meg egyik sem. Most próbáltam, még működnek.
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát meg kell várnom, amíg előkerül valaki nálam okosabb a családból, mert ez a nyomorult flashget mindíg előjön, ha megpróbálom a letöltést, hiába lépek ki belőle. :confused:
 

jumadar

Állandó Tag
Állandó Tag
Én eccer aztb álmodtam,h Maya, a pat
kányom felémrohant kitárt karokkal és szorosan átölelt....Kár,h valójában nem csinál ilyesmit..
 

Merszu

Állandó Tag
Állandó Tag
nekem olyan álmaim vannak, hogy közben olyan érzelmi hullámok érnek, hogy arra ébredek, hogy éppen mennyire boldog, szerelmes vagy szomorú vagyok!Szóval nem a történésre ébredek fel, zajra vagy valamire, hanem egy érzésre....
elég ritkán fordul elő és nem igazán tudom mitől van, mert se nem rendszeres, se nem köthető semmihez!!
 

Bleda

Új tag
Hmm, akkor talán; vedd elő a Flashgetet, jobb lent, kis ikonok közül piros négyzet fehér nyilakkal - duplakatt. Eszközök - Beállítások - Figyelés, és ott az Internet Explorer elől kiveszed a pipát, majd ok. Ha ez se segít akkor tényleg helyi szakemberre lesz szükséged.
Egyébként az mind hanganyag, én általában esti mese helyett használom. :)
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocsánat, nem Fleshget hanem GetRight. Fura mód, ha a Canadáról töltök le, nem zavar be. Bezzeg, ha a rapidshare-ről, akkor megjelenik.
Az eszközök (tool) menüben nem szerepel Explorer. :-( Sem más böngésző.
 

Bleda

Új tag
Akkor viszont Eszközök menü -> Getright beállítása -> Általános -> Monitor -> Típusok és opciók -> vagy beírod a http://rapidshare.com szöveget a 2 szövegdoboz közül az alsóba, vagy a felsőből törlöd ki a RAR kiterjesztést, vagy amire éppen nem szeretnéd, hogy rámásszon a getright.
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Na, csak sikerült, köszönöm a segítséget. Azt hittem, ez egy dokumentum, most látom, hogy mp3. Belehallgatam, de majd csak este tudok rá több időt szánni. Köszönöm még egyszer.
 

Bleda

Új tag
Tegnap éjjel azt álmodtam, hogy írásbeli vizsgán vagyok az iskolámban, ránéztem az órámra és már 4.-e volt. Én meg csak ültem ott tehetetlenül és értetlenül, fogalmam sem volt hova lett egy hét. Lehet ma már el kellene kezdeni tanulni. :)

Örülök, hogy sikerült megcsinálni cathy, így már háromszorosan boldog vagyok. Főleg azért mert már 9 hozzászólásom van, meg azért is mert így legalább lesz kivel megbeszélni az elhangzottakat.
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap éjjel azt álmodtam, hogy írásbeli vizsgán vagyok az iskolámban, ránéztem az órámra és már 4.-e volt. Én meg csak ültem ott tehetetlenül és értetlenül, fogalmam sem volt hova lett egy hét. Lehet ma már el kellene kezdeni tanulni. :)

Örülök, hogy sikerült megcsinálni cathy, így már háromszorosan boldog vagyok. Főleg azért mert már 9 hozzászólásom van, meg azért is mert így legalább lesz kivel megbeszélni az elhangzottakat.

Akkor legyen 10 hozzászólásod! :)

Te megcsináltad az ajánlott technikát?
 

Bleda

Új tag
Hátő, nem :|
Őszintén szólva egyszer próbáltam komolyan. De valahogy ez nekem így nem ment. Nem hiszem, hogy a technika rosz, én próbálhattam rosszul, de nem tudom hol a hiba. Azaz tudom, csak azt nem hogyan oldjam meg.

Itt közben leírom a többiek kedvéért, hogy értsék egyáltalán miről homályosítok a következőkben. Elméletileg arra is van technika, hogy az elalvás előtti állapotban, hogyan tegyünk be egy előre kigondolt programot, egy előre elkezdett álomfilmet a tudatunkba, úgy hogy a fizikai test elalvása után, a tudatunk felett ne veszítsük el a kontrollt. Így precízen tudjuk majd irányítani az álmunkat, úgy hogy közben tisztában leszünk vele, hogy álmodunk, mégsem ébredünk fel ha nem akarunk.
Tudom, hogy meglehet csinálni, írta már itt valaki még a kezdő hozzászólások között, hogy nem is nagyon kell filmeket néznie, álmában ezerszer jobbat tud magának legyártani, ahol ő a főszereplő. Bár nem hiszem, hogy ezt ő tanulta volna, inkább csak egy képesség, talán tehetség, amivel csak pár ember rendelkezik.

Szóval, lefekszem szépen nyugiba kényelmesen elhelyezkedek. Figyelem kicsit a légzésemet, tudatosan csinálok párat. Kezd lassulni az elmém, kicsit elsüllyedni. Elérem azt az állapotot ahol nem érzem már a testrészeim. Pl. nem tudnám már megmondani hogy a kezem a hasamra vagy a mellkasomra tettem, csak ha megmozdítom. Megszűnik a testem, tompulnak az érzékszerveim, végül kikapcsolnak. Már csak a gondolataim vannak, megnyugtatóan csorognak mint a víz. Mint mikor szép lassan kiöntesz egy pohárral a földre. De nem tudod merre fog folyni, nem tudod irányítani, mindig megtalálja magának a legmegfelelőbb utat. Csak jön a gondolatok sora, de ezeket nem én gyártom - tudatosan, ezeket csak úgy kapom, alig veszek észre közülük párat. Kevés kerül csak át a tudattalanomból a tudatosba. Alig marad önkontrollom az elmémre. Ha továbbra is hagyom így, akkor végleg elvesztem, és elalszok. Ha próbálok párat irányítani, sőt még azt sem kell, csak egyáltalán észrevenni, vagy erőszakosan újakat beültetni, akkor egyre kijebb kerülök ebből a mély tudatállapotból, vissza egészen odáig ahol kezd megszűnni a testem, és nem tudok elaludni.
Mire ezt így végigírtam, már kezdem sejteni, hogy valahogy meg kell tanulnom egyensúlyozni az álom és ébrenlét nagyon keskeny határán. Hogy mikre kellene még megpróbálni figyelni nem tudom, lehet, hogy csak azért nem sikerült eddig, mert nem próbáltam elégszer.
Végülis minden nap van egy lehetőségem. Igazából több is, mert ha a saját gondolatok miatt kijövök a mély tudatállapotból, még vissza lehet süllyedni, csak egyre fáradtabb az elmém, és minél többször próbálom egymás után annál nehezebb.

Aki ezt már megtudja csinálni, kérem részletezze, hogyan tette.

#2
Közben eszembe jutott, hogy azt a hjuuuhhhh megnyugtató rezgéses kilégzést nem csináltam, lehet ez volt a probléma. De úgy éreztem ha még a légzést is átveszem a tudattalanomból a gondolatok mellé biztos nem sikerül elaludnom. Na majd ma.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére