Mit gyűjtesz?

Tigrincs01

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Azelőtt én is gyűjtöttem szinte mindent (szalvéta, képeslap, kártyanaptár, autogram, kotta, színészek életével foglalkozó könyv stb. ...), mára van, ami ezekből megmaradt. Újabban pedig színházi előadásokat DVD-n.
 

BuzasIrenke

Állandó Tag
Állandó Tag
Hello, mindenki! Jó kis kérdés: gyüjtöttem gyufacímkét, kártyanaptárakat, plakátokat, mindenféle angolkönyvet, majd képzőművészettel foglalkozó könyveket, egyáltalán könyveket, utazási irodák prospektusait a különbőző társasutakról, képeslapokat- főként régieket, szép bélyeges borítékokat, s mostanában inkább próbálok megszabadulni sok kacattól, de nem egyszerű, mert sajnálom kidobni őket.
Ti mit csináltok a gyűjteményekkel?
Viszlát.
 

Tigrincs01

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálam van, ami a kukában landolt (pl.: kártyanaptár, képeslap), van, amit megtartottam és olyan is van, ami tovább adtam olyannak, aki gyűjti.
 

SzeptemberMacska

Állandó Tag
Állandó Tag
Én örököltem egy képeslap gyűjteményt. Csak magyarországi helységeket ábrázoló képeslapok, de abból jó sok. (Sajnos a "J" betű hiányzik és nagyjából "Budapest" is.) Igyekszem továbbfejleszteni. Érdekes, így belecsöppenni egy hobbiba.
Magam hangjátékokat gyűjtöttem, de nem vagyok egy technikai zseni, így ma,a digitális korszakban feladtam. :)
 

zoltcsas

Állandó Tag
Állandó Tag
A gyűjtés szerintem egy jó és jellemfejlesztő dolog, persze nem szabad, hogy mániává váljon. Én gyerekként gyűjtöttem sok mindent, kedvencem a playmobil katonák gyűjtése volt. Manapság a dvd-k halmozása lett a kedvenc, olyan jól néznek ki a nappaliban a polcokon :D.
 

Mikicica

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindent, ami megtetszik. Szeretem körülvenni magamat szép kreatív és számomra kedves tárgyakkal, illatokkal, képekkel. Gyűjteményem van szalvétákból, jelvényekből, karácsonyi figurákból, matricamintákból, fotókból, (papír)könyvekből, filmekből, zenékből. Mindent csak akkor őrzök meg, ha jelent valamit számomra.
 

edzőbá

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok

Lassan másfél évtizede kezdtem gyűjteni a gyümölcsmatricákat, kb 300 különböző van, de aztán abbahagytam.
 

foco

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindenki gyűjtött már valamit. Csak legfeljebb nem tekintette gyűjtésnek. Ezzel a dologgal magam is szembesültem már, nem is olyan régem. A hobbymhoz vásárolgatok egy-két cuccot. Horgászom és a pergetés van a központban, bár nem ezt gyakorlom a legtöbbet. Veszem a wobblereket egymás után. Ezek amolyan fa/műanyag halacskák, amikkel elvileg lehetne fogni ragadozó halakat.
És most a topic látogatásakor rá kellett eszméljek, hogy igazából inkább gyüjtő vagyok, mint felhasználó. A kb 150 darabból jó ha a harmada látott már vizet és egy jelentős részét nem is szándékozom partra vinni, mert még elvaszik vagy megsérül. Most ennek nemtudom, hogy örüljek vagy bánkódjak miatta.
 

mvargal

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyapám bélyegeket gyüjtött, mind a mai napig megvannak, bár én nem vagyok a bélyeg rabja.
Én jelvényeket gyüjtök: Leninből van vagy 50 db-om. összesen 300 db körüli a gyüjteményem, gyönyörűek.
 

Erőleves

Állandó Tag
Állandó Tag
Szervusztok!
Nagy megnyugvással olvastam az előző hozzászólásokat- nem lógok ki én sem a sorból :) A lapos kavicsoktól kezdve a gombokon, kártyanaptárokon, régi pénzérméken, szalvétákon át vezetett az út...sorolhatnám,de restellem -talán a legkirívóbb , hogy még állat csontvázakat is gyűjtöttem egy időben (szemléltetésre).
Bár be kell vallanom, eleinte a tárgyak rabja voltam, alig bírtam megválni a gyerekeim volt ruhácskájától, a régi gyermekkori játékaimtól.... hosszan őriztem őket. A férjem viszonylag türelemmel szemlélte a mániám, időnkénti nyomására selejteztem és lassan lassan elindult egy újabb folyamat -a megosztás, elajándékozás :) (Lehet, hogy ez a korral is jön??)
Van amiről nem tudtam lemondani- a régi gyerekkönyvek és a zenék, no és az erőt adó, lélekemelő írások tartanak fogva :)
Ezen a honlapon megtapasztaltam az önzetlen anyaggyűjtést,megosztást, szívből jövő jószándékot. Én is megpróbálom ezt- s várunk minden gyűjtőt a Társasjátékok részbe a Gyermeksarok témában :)

Mindenkinek szeretetteljes szép napot kívánok.
 

Frony

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is köveket - kavicsokat gyűjtök.....még a kisunokám is szedegeti a Mamának!!
Hát...ki...mit!!
Szép álmokat mindenkinek!
 

cicinho24

Állandó Tag
Állandó Tag
Én magnókazikat gyűjtöttem hosszú éveken keresztül, de aztán kicsit kiment a divatból, a cd meg túl drága ahhoz, hogy olyan mennyiségben vegyem mint a kazikat.
Akkoriban volt olyan, hogy hetente 4-5 kazit is vásároltam.
Sajnos ez most nem megy, de mp3-ban azért próbálok minden olyan lemezt begyűjteni ami akkor megvolt kazettán, vagy amire nem volt pénzem és persze azt is ami éppen megjelenik.
:)
 
Oldal tetejére