Anyósképző tanfolyam

elke témája a 'Nő és férfi' fórumban , 2011 Július 14.

 1. jolicica

  jolicica Állandó Tag

  Az a nehéz hogy a határokat felállítsd, föleg ha a tőszomszédodban lakik az anyos. De ha te nem bántod meg, és fer vagy tul nagy gondok nem lesznek. De mindent időben kell tisztázni, mielött elmérgesedne.
   
  Manózi kedveli ezt.
 2. amannda

  amannda Állandó Tag

  Hogy mik vannak.
   
 3. Manózi

  Manózi Állandó Tag

  Szerintem megoldahtó a probléma azzal, ha az új feleség/barátnő a mi legjobb barátnőnk lesz, és nem az ellenségünk. Minden fiú valahol az anyját keresi a nőkben, ezért biztosan van valami közös a választott lányban és az anyukájában. Ha pedig nem, akkor is ott van az, hogy az ellentétek "vonzzák" egymást, lehet barátság két ellentétes emeber között.
   
 4. Emi11

  Emi11 Állandó Tag

  Teljes mértékben igaz itt is a "von Haus aus" kifejezés.... De azért nagy mértékben IQ függő is....
  Bár van egy vicc is erre:
  Anyukának van egy fia, meg egy lánya.
  A lány a meséli: Képzeld anya! Pisti segít elmosogatni, reggel az ágyba hozza a kávét...
  Mire az anya: Hogy milyen rendes ez az ember!
  Haza megy a fia. Ő is mesél:
  Képzeld anya: Marcsikának segítettem elmosogatni, s reggel én készítem a kávét.
  Mire anyuka: azt a semmirekellőt!...
   
 5. CocoSunrise

  CocoSunrise Állandó Tag

  Anyámnak pocsék viszonya volt a nagymamámmal, mindig féltem, hogy ez a normális, de az én anyósom remek nő, egyáltalán nem viselkedik úgy mint a nagyim aki féltékeny volt és folyton áskélódott anyám ellen. Szerencsére :) Jól kijövünk, sokszor a pártomra áll és segít ha kérem mindenben. Úgy tekint rám mint a kisfia egy részére, nem pedig egy nőre aki el akarja lopni a fiát.
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 6. Birdalone

  Birdalone Állandó Tag

  Nekem azt kell mondanom nagy szerencsém van az anyósommal, ami vlszinűleg ritka. Azt gondolom sok esetben a fiának tekint, eddig semmibe nem szólt bele..
   
 7. annamaric91

  annamaric91 Állandó Tag

  aztat

  szeretem az enyósomat
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2015 Február 9
 8. Achatius

  Achatius Állandó Tag

  Hát nekem nincs szerencsém.
  "Akkor jó az anyós, ha porhanyós."
  Mi az, ami az anyós egyik fülén be, a másikon ki?
  ynákásc
  <-------
   
 9. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Mint fiús anya, remélem, hogy egyszer én is anyós leszek. A legfontosabb, amit szem előtt kell tartani, és amit minden fiús anyósjelöltnek tudni kell: A FIUNK NEM A HÁZASTÁRSUNK!!! És nem is a lelki társunk.

  A fiunkat nem magunknak szültük és neveltük, hanem egy másik nő számára, ha tetszik, ha nem!
  És azon, hogy valaki hideg házasságban él a férjével, vagy éppen társtalan, nem a fiának kell segíteni. A fiunkkal nem lehet a házastársat pótolni. Ezt nagyon jó lenne, ha minden fiús anya tudomásul venné, mert amint látom, ez a fő probléma a fiús anyósokkal mindenhol a világon.
  Az, hogy egy fiú ragaszkodik az anyjához, az természetes, és szép dolog, de ezzel visszaélni óriási bűn. Az anyának kell elvágni a köldökzsinórt, nem a fiúnak. Az anyának nem szabad bűntudatot ébresztenie a fiában, és sértett, elhagyott feleségként viselkednie, amikor a fia társra talál.

  A fiúnak sokkal nehezebb az ilyen anyától elszakadnia, és ez megkeseríti, tönkreteszi az életét, a párkapcsolatát. Nem véletlenül mondja a Biblia: "annakokáért (a házasságért, a feleségért) elhagyja a férfiú apját és anyját..."
  A lányoknak nem mondja ezt. A lányoknál ez a folyamat sokkal magától értetődőbb, mert az anyák a lányaikat nem tekintik a "pasijuknak". A lányos anyákkal a legritkább esetben fordul elő ilyen fajta ragaszkodás a gyerekhez.

  A fiúgyerekkel kell erre jobban odafigyelni: el kell hagynia az apját és anyját... Ez nem azt jelenti, hogy többé nem szereti az anyját, és felé se néz a szüleinek, hanem azt, hogy fizikailag is, érzelmileg is a feleségéhez kötődik jobban. Akkor is, ha az anyja húsz körömmel kapaszkodik belé. De, kedves anyósjelöltek, sokkal könnyebb annak a gyereknek, ha mi engedjük el őt, ahogy annak meg kell történnie, és nem neki kell választania a szerelme és az anyja között. Ne csesszünk ki azzal a gyerekkel, ha szeretjük! Mert ha a házastársunkat pótoljuk vele, az nem szeretet: az használás.
   
  Utoljára módosítva: 2015 Január 14
  jucus104 és AndiC kedveli ezt.
 10. jessike

  jessike Állandó Tag

  Nemrégiben avattak anyóssá! Kaptam egy vőt...szeretném jól művelni ezt a dolgot.Az első, amit próbálok betartani, hogy csak akkor adjak jótanácsot, ha kéri tőlem! Nem egyszerű! :)
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 11. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Ez nagyon jó hozzáállás, és bár tőlem sem kérted most, mégis szeretnék ehhez hozzátenni egy jó tanácsot: vita esetén mindig a vőd pártját fogjad, mindig őt védd!!!
   
  jessike kedveli ezt.
 12. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Felénk járja egy mondás...A menyem nem a lányom,a vejem nem a fiam...
  de azért úgy érzem,én legalábbis,hogy jól kijövök a menyeimmel,viszont megerősíteni csak ők tudnák.
   
 13. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  De miért mondják ezt, ez nem igaz! Pont az ellenkezője igaz! Ha van egy fiam, akkor a menyemmel lesz egy lányom is. És ha van egy lányom, akkor a vőmmel lesz egy fiam is.
  Gyermekünkként kell szeretnünk a gyerekünk választottját is. Elsősorban a gyerekünk érdekében.
   
 14. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Nem tudom miért mondják,gyerekkoromba sokszor hallottam a régi öregektől.
  Előfordul,hogy nem úgy tudok nekik segíteni ahogy gondolják ,nem anyagilag, hanem tanácsot adni és azután olyan lelkiismeret furdalásom van,hogy majd belehalok.
   
  Jaszladany kedveli ezt.

Megosztás