Nőnapra

A mai nap különleges, ugyanis március 8. nőnap. Ez alkalomból szeretnénk téged is köszönteni!
Szalai Pál: Nőnapi köszöntő


Mi a nő nekünk? Az egész világ maga, a szüntelen változás,
Az anya, akinek testén át e világba léptünk, az első és végtelen önfeláldozás.
Ő őrzi első lépteink, törli le könnyeink, testéből etet, szeretetéből nevel,
Mindig megbocsát, ha kell és soha nem enged el, ő a fény, a meleg és minden ami jó,
semmihez sem fogható és semmivel sem pótolható.

Ahogy tudatunk lassan a világra nyílik, ő maga is átalakul, megváltozik.
Előbb éteri szépség, ideál, trubadúrok álma, költők ihletője, szerelem és őrület forrása,
Majd társunk a jóban és rosszban, életünk néma napszámosa,
Vetett ágy, vasalt ing, étel és ital, kedvesség, szerelem, a test gyönyöre, az apokalipszis kínja és a mennyország ígérete.

Mindez ő, egy személyben, lelkünk másik fele, aki értünk létezik és mi őérte.
Köszöntöm hát őket, a nőket, kívánom nekik mindazt a szépet, amit érettünk ma és minden nap önként megtesznek.

virag.jpg
 
Nagy tisztelettel köszöntöm a Hölgyeket a Nőnap alkalmából! Köszönöm, hogy vagytok nekünk és elhalmoztok szeretettel, gondoskodással bennünket, a hétköznapok szürkeségét megtörve fényt visztek életünkbe, így érdemes értetek élni, elhalmozni szeretettel jó szóval gondoskodással benneteket nem csak 1 napig, egy életen á!
Nőnapi köszöntés.jpg
 
A nemzetközi nönap eredete Clara Zetkinre megy vissza, akinek sikerült a férfi-pátkollégái ellenását megtörve 1911 marcius 19.-én az elsö nemzetközi nönapot megrendezni.
-
Nekem mindig kavarog a gyomrom amikor férfiak egy száll rozsával a kezükben és buta mondásokkal akarják elintézni ezt a jelentös napot.
-
Természetes, hogy fontos, jolesik a nöknek ha legalább egy nap leveszünk valamit a teherböl amit nap mind nap a válukon hordanak, ha elismerjük a teljesitményüket de a nönapon sokkal tovább kéne mennünk.
-
A nönapon nemcsak az egyenjoguságrol van szo ami sajnos a mi féltekénken sincs kellöen megvalositva hátmég a vallásos tanokra hivatkozo országokban ahol a superlativa, a non plus ultra abban merül ki, hogy a gyilkos a menyországba, kiélheti magát 74 lány defloratiojában.
-
A több mind 100. nemzetközi nönapra elsö alkalommal megemlékezett a Vatikáni rádio is. (Az isten malmai lassal örölnek) :)
-
A nemzetközi büntetöbiroság szerint a nök vannak a legjobban kitéve diskriminálásnak, eröszaknak, megeröszakolásnak, ök az álldozatai HIV infektionak.
-
oecd-rangliste-frauen-diskriminierung.png
 
Utoljára módosítva:
A nemzetközi nönap eredete Clara Zetkinre megy vissza, akinek sikerült a férfi-pátkollégái ellenását megtörve 1911 marcius 19.-én az elsö nemzetközi nönapot megrendezni.
-
Nekem mindig kavarog a gyomrom amikor ...

Köszönjük Emese, ismét e haszos információkat, pont ezen a napon, pont ezekre a szavakra vágytak a nők leginkább. :rohog:
 
Kedves trefa
-
A tévedések elkerülése végett mondom, a nemzetközi nönap az nem "valentin-nap", a nök jogos elvárása a férfi nemtöl ezen a napon több mind egy szál piros rozsa, ágyba szervirozott reggeli (egszer az év 365 napjábol).
-
A nönap egy demonstratio aminek az elsödleges célja, hogy ráirányitsa a világ szemét arra, hogy a legtöbb eröszakos cselekedet álldozata egy nö. A kriminálstatisztikában a nök 70%-a álldozatként szerepel (és ebben nincsenek benne a családon belüli esetek amik sok országban mind a gyerekpofozás egy családon belüli privát dolognak számit.
-
umstrittenes-cover-time-magazine.jpg

-
A speciálisan nök ellen elkövetett büntettek listája hosszu, a testi és szexuális eröszak (beleértve a szexuális visszaéléseket az egyfedél alatt lako lányokkal, a családon belül.)
-
Eröszak a hozománnyal kapcsolatban, nöi nemiszervek megcsonkitása, szexuális és egyébb kihasználása a nöknek, szexuális molesztálás a munkahelyen, kiképzöintézményekben és másutt. Nökkel valo kereskedés, kényszerprostitutio, állami vagy államilag megtürt eröszak állami intézményekben...
-
Németországban a feleség megeröszakolása elöször a 80-as évek elején lett büntetté nyilvánitva, a világ legtöbb részén még nem jutottak el odáig az emberek. Ezek a problémák Mo.-on sem ismeretlenek.
-
A katholikus egyház az "asszonyi kötelesség" teljesitésének tekintette, hogy a nö széttegye a lábát a részegen hazajött férjének A Lengyel Pápa egy körlevélben részletesen leirja mikor nem számit eröszaknak az egyoldalu szex. A Szentatya ide sorolta az alvo becserkészését, söt az eszméletlen feleséggel valo hálást is.
-
Nem akarok kitérni a fundamentalista vallásos nézeteket vallo patriarchalis viselkedésre, ez sajnos ugy a keresztény mind a zsido, mohamedán vagy hindu vallásos közösségekre jellemzö.
-
Ma már talán nevetséges de alig pár évtizede, hogy a Német nök a férjük engedélye nélkül is csinálhatnak autovezetöi jogositványt, nyithatnak bankszámlát, az arab országokban ez még most sem megengedett.
-
Egy nönek "érintetlennek" kell lenni, hogy elkeljen (ha nem az akkor titokban visszacsináltatja a család, nehogy felbomoljon a party) A gyerekházasságok ugyan tiltva vannak de mégis sok helyen kijátszák a törvényeket....
 
A jokivánságok lezajlottak, hagy emlitsek meg egy nöket érintö komoly dolgot. A legtöbb ember még nem gondolt bele mit csinálnak a lányok, asszonyok olyan országokban ahol nincs tampon?
-
usb-tampon-2.jpg

-
Meglepödve olvasom, hogy a nök millioi nem tudnak a menstruatiojuk miatt iskolába vagy munkába menni.
-
Ez egy orjási hátrány fejlödö országokban, a nök nem tudják magukat képezni, önállová tenni. A tanpon olyan drága, (1 Euro csomagonként) hogy mégha kaphato lenne sem tudnák megfizetni. A nök kénytelenek száraz földet vagy rossz zoknit használni, a következményekröl nem beszélve.
-
Van ugyan egy ujrahasznosithato tampon, az un. Ruby-Cup (ca. 20 Euro) ami 10 éven keresztül használhato csak hát arra sincs az embereknek pénze. Van egy német initiative, hogy nök a tanpont itt veszik meg egy fejlödö országban élö szegény nö számára.
-
Ki gondolná, hogy a számunkra egy ilyen "lapia" nem jelent problémát, máshol viszont sulyos következményeket magaután vono katasztrofa.
-
Errö jut eszembe, hogy nemrég dobtam el egy keresztény petitiot amit Mo-rol kaptam a Szlovák népszavazás érdekében, A petitio célja a szexuális felvilágostás betiltása volt az iskolákba, a "megnemszületett élet" védelme. :(
-
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,145
Üzenet
4,805,909
Tagok
615,913
Legújabb tagunk
szebezol
Oldal tetejére