Nem kell megismételni a történelemérettségit

Az esszékérdések kiszivároghattak az érettségi előtt, az Oktatási Hivatal feljelentést tett.
Nem kell megismételni a történelem írásbeli érettségi vizsgát - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.


"A megjelent híresztelésekkel ellentétben az Oktatási Hivatal nem íratja újra a történelem írásbeli érettségit. Az esszékérdések esetleges kiszivárogtatása ügyében az Oktatási Hivatal a rendőrségi feljelentést megtette, a tények feltárása a nyomozó hatóságok feladata" - olvasható a közleményben.

Az OH korábban a hvg.hu megkeresésére azt írta, május 8-án, az írásbeli vizsga megkezdése után bejelentést kaptak arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelemérettségi feladatsorának esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették. A hivatal ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, a BRFK pedig pár órával később elrendelte a nyomozást.

Mint korábban megírtuk, állítólag kedden már az országban sok helyen tudták a diákok a mai középszintű történelemérettségi esszéfeladatainak témáit. Egy fotó terjedt erről a Facebookon, de más információk is megerősítik ezt: a hvg.hu egyik Békés megyei olvasója arról számolt be, hogy az iskolában szerda reggel már 7 óra körül kérdezgették a diákok a tanárokat, hogy tényleg a neten fellelhető esszékérdések lesznek-e a tesztben, de más helyről is kaptunk olyan jelzést, hogy a diákok vizsga előtt ismerték a kérdéseket.

A tanárok és a diákok is meglepve tapasztalták később, hogy valóban az előre tudott kérdések szerepeltek az idei tesztben.

Az említett kép

image.aspx

© Eduline
Az ügyről először az Eduline számolt be, a lapnak egy olvasója ezt írta: "A mai napon a történelemérettségi volt a soron. Mikor kiléptem a teremből, hatalmas megkönnyebbüléssel vettem tudomásul, hogy ez nem is volt annyira nehéz. Két perccel később évfolyamtársaim közlik, hogy az ő osztályuk tegnapi nap folyamán már este 10-kor tudta az esszét témáját, mások értesültek több helyről, az interneten kering a titkos forrás az esszétémákról, noha ez nem a megoldókulcs, de az érettségi 50 százalékát ez teszi ki! Azóta több településen az országban a diáktársaim erről beszélnek, hogy volt, aki tudta és volt, aki nem tudta".
 
Hálás lesz, aki szivárogtatott valamelyik hülye diákjának...:p

Sokkal érdekesebbek a témák...Sztálin-Trianon...még '56-ot kellett volna hozzá tenni és teljes lenne a gumicsont gyűjtemény.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,147
Üzenet
4,806,078
Tagok
615,923
Legújabb tagunk
adel0918
Oldal tetejére