Hírek New Yorkban valami nagyon különlegeset találtak ki a tilosban parkolók ellen

Az amerikai nagyvárosban már nem divat a kerékbilincs. Más módszerrel akadályozzák meg a rendőrök, hogy a tilosban parkoló autósok megússzák a büntetést.


Az Egyesült Államokban nagyon komolyan veszik a tilosban parkolást. Az 1835-ös nagy New-York-i tűzvést követően a városok vezetői sorra hozták a szigorú építési és tűzvédelmi intézkedéseket. 1860-tól kezdtek megjelenni az épületeken a jellegzetes tűzlépcsők és hozzáláttak az utcai tűzcsapok hálózatának kiépítéséhez. Csakhogy az emberek lovaskocsikkal, szekerekkel gyakran álltak meg a tűzoltás szempontjából kulcsfontosságú helyeken, akadályozva ezzel a mentést egy katasztrófa esetén.
Ezért szigorúan megtiltották például azt, hogy bármilyen járművel a tűzcsapok elé lehessen parkolni. De számos más okból is korlátozzák a járművekkel való megállást és aki ezt figyelmen kívül hagyja az szigorú büntetésre számíthat. Eddig kerékbilincset használtak a tilosban parkolók ellen, amit addig nem vettek le a rendőrök, amíg a szabályszegő ki nem fizette a bírságot. Ha pedig egy bizonyos idő elteltével nem jelentkezett a tulajdonos, akkor elvontatták a járművet.
Ám a trükkösebb szabálysértők megtalálták a módját annak, hogy miként lehet leszedni a kerékbilincset. Ilyen videók a közösségi médiában is megjelentek, ami nem tette igazán boldoggá a rend amerikai őreit sem. Ezért New Yorkban új módszerhez folyamodtak, annak érdekében, hogy a szabálytalankodó autósok ne úszhassák meg a büntetést.



Egy különleges, két részből álló táblát helyeznek a jármű szélvédőjére, amit aztán két jókora szívókoronggal rá is cuppantanak az üvegre. A vákuum több mint 450kg erővel szorítja a két táblát a szélvédőre, így lehetetlen az eltávolítása anélkül, hogy megrongálódna az üveg. Viszont teljesen eltakarják a vezető elöl a kilátást, így képtelen a járművel elhajtani.

A táblák egy tengeri állatról, a kacslábú rákról (angolul Barnacle) kapták a nevüket. A rendőr csak azután szünteti meg a vákuumot és teszi szabaddá a szélvédőt, hogy a szabálytalankodó leszurkolta a büntetést. Az új eszköz sokkal könnyebb mint a kerékbilincs és a használata is jóval egyszerűbb. Ráadásul egyelőre még nincs megfelelő módszer arra, hogyan lehetne leszedni a rendőrök tudta nélkül.

1713346286383.jpeg
 
jWTCLF9jO8O7-pYe7FNzIm45XcLAEoSfRJt1Z45lVa8KSRcUIcSmkoPsPNqhTvJBTCSzeeug9g=s176-c-k-c0x00ffffff-no-rj
1713446165350.png

Megy egy ilyen sorozat YT-n, Oroszországban önkéntesek ragasztanak a képen látható, nehezen levakarható, nagy méretű matricá(ka)t az első szélvédő üvegére.
 
jWTCLF9jO8O7-pYe7FNzIm45XcLAEoSfRJt1Z45lVa8KSRcUIcSmkoPsPNqhTvJBTCSzeeug9g=s176-c-k-c0x00ffffff-no-rj
Csatolás megtekintése 1994220
Megy egy ilyen sorozat YT-n, Oroszországban önkéntesek ragasztanak a képen látható, nehezen levakarható, nagy méretű matricá(ka)t az első szélvédő üvegére.
Ismét tilosban parkolt Kern András színművész, aki az elmúlt években már többször is figyelmen kívül hagyta a parkolás szabályait. Most a Balassi utcán hajtott fel a járdásra, és hagyta ott járművét, hogy süteményt vásároljon.
1713509299389.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,804,220
Tagok
615,824
Legújabb tagunk
Doctornug
Oldal tetejére