Novák Katalin: ” Nem az államnak kell eltartani a nyugdíjasokat, hanem a családtagoknak”

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 December 9.

Melitta - 2019 December 9, 05:51
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Novák Katalin államtitkár mostani bejelentése megalázó minden családra nézve, hisz mindenkinél találunk nyugdíjas hozzátartozót.

  Rendkívüli közleményben olvasott be a családoknak:

  ” Értetlenül állunk a családok, azon belül a nyugdíjasok elégedetlensége előtt. 2,7%-os nyugdíjemelést kaptak, amivel véleményem szerint többet adtunk, mint kellett volna. Ráadásul nemrég megkapták a prémiumokat is. Mégsem elég nekik semmi. Pedig az idősebb korosztály az, akinek bőven van ideje arra, hogy megkeresse az akciós termékeket, nekik már nem kell új ruhát venniük.
  Ők azok, akik gyermekkorukban megtanultak spórolni és felelősen bánni a pénzzel. Egy átlag keresettel rendelkező családnak egyébként is kötelessége segíteni a nyugdíjas embereket. Szomorúan tapasztalom, hogy a magyar családok egyre telhetetlenebbek, ezért bármennyit is emelnénk a béreken, nyugdíjakon, semmi nem lenne elég számukra. Megkérem a magyar családokat ne folytassanak tovább ilyen pocsékoló életmódot, mint inkább átgondoltabban tervezzék meg a családi költségvetést! “

  Forrás:https://www.rtl-klub.me/2019/11/novak-katalin-verlazito-nyilatkozata.html

  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 December 9.

  1. sorcier
   sorcier
   Ezen miert kell csodalkozni?OV is megmondta a Bözsi neni malacai mellett,"hogyha jok lesznek a szamok osztol megint emelni fogk nyugdijakon"Ja ,mintha sajat zsebbol fizetne;oruljon a nyugdijas ,ha kapa.Egyebkent nyugdij premiumot sem adnak mindenkinek,ez is egy nagy hazugsag.
   deciso kedveli ezt.
  2. CasaLoma
   CasaLoma
   Az én korosztályomból ezt már sokan látják és megértik, hogy valamit tenni kell. A valami annyit jelent, hogy egy másik országban jogosultságot szerezni nyugdíjra, ha már ez otthon nem lehetséges.
   Az állam elvárja, de én nem, hogy a gyerekem lemondjon a családalapításról azért, mert engem kell eltartania.
   vandorcsillag kedveli ezt.
  3. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Ej, az a fránya statisztika! Vagy inkább a megfogalmazás!
   Állítólag nyugdíjít csak az kap, aki megfelel a nyugdíjjogosultság feltételeinek Ott pedig olyasmik is találhatók, mint x év munkaviszony, ami alatt az illető fizette a járulékokat.
   Ergo nem a nyugdíjast tartja el az állam, hanem a nyugdíjas megelőlegezte az állam felé a leendő nyugdíját (kamat nélkül - kivéve a magánnyugdjat), cserébe azzal a feltétellel, hogy amikor aktuális lesz, azt az inflációnak megfelelő mértékben megnövelten kapja vissza.
   Ja, hogy az állam nem befektette, hanem rögtön odaadta a (még aktív) dolgozó járulékát az akkori nyugdíjasoknak? 3o éve lett volna a vezetésnek rendezni, de amit ez egyik rendszer kigondolt és bevezetett, azt a másik azonnal lerombolta.
   Persze ezért mi vagyunk a hibásak, hogy a hatalom közelébe engedtük (többször is) az egyszer már leszerepelt bármely oldali gárdát.
   És ez vajon kinek a hibája? A dolgozóé?
   Tőle meg sem kérdezik, csak levonják a dézsmát. (Bár a dézsma lenne csak, mert akkor a tized ment az államnak, a másik meg az egyháznak. Ami kb 2o%, most meg majd a fele a jövedelemnek.)
   Sajnálatos módon az utóbbi idők egyetlen kormánya sem vette figyelembe a növekvő átlag életkort (kivéve a fideszt, de ők meg sajnos a "hadd hulljon a férgese" elv mentén).
   Talán, ha .. á minek álmodozni?
   Mind a klíma, mind az automatizáció és egy csomó társadalmat érintő kérdés jövője prognosztizálható és egy közepesen felelős vezetés extrapolálhatná ezekből az ideális fejlődési irányt, de akkor a saját és holdudvaruk) személyes érdekeit fel kellene adni, amit egy politikus soha nem fog önként megtenni.
   Ezzel viszont egyetértek. A jegyrendszer részben már ki is lett próbálva csak nem vettük észre (Erzsébet utalvány).
   sidavoq, CasaLoma és deciso kedveli ezt.
  4. gup
   gup
   Itt egy valós hír is ... Novák Katalint, a család és ifjúságügyért felelős államtitkárt a konzervatív Nemzetközi Női Demokrata Unió alelnökévé választották a minap Washingtonban, ahol éppen magyar családpolitikáról tartott előadást ... ezek szerint nem is olyan rossz ez a családpolitika.
   V.T. és johannsebastian kedveli ezt.
  5. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Ezt kifejtenéd? Mármint az összefüggést.
   Mert így, háttér nélkül, bennem az a képzet formálódott meg, hogy a kormánynak roppant módon csípte a szemét a nem kormányoldali politikusnők sikere (nem egyet alelnökké választottak sokkal fontosabb szervezetekben mint az általad említett). Addig erőlködtek, amíg nem találtak egy szervezetet (ugyan ki hallott eddig róluk, még saját honlapjuk sincs).
   A guglival rákerestem 22 ezer találatból az első 2oo (többre nem volt erőm) csak Novák megválasztásáról szól. A wiki sem segített. Nagy nehezen összehoztam az iwdu-t (a szervezet angol nevének rövidítése), de akkor is csak az idu.org-ot adja találatként.
   Talán joggal tételezem fel, hogy némi kormányadomány ellenében örömmel választották meg Novák asszonyt.
   De ettől még mindig nem látom az összefüggést.
   Bár lehet nem ezzel kellett volna kezdenem, hanem azzal, hogy mit is érthet a regnáló hatalom a családpolitika fogalma alatt...
   deciso kedveli ezt.
  6. Éleskés
   Éleskés
   Ez egyszerű.mint a faék.
   Az én családom az én családom. A többivel meg törődjenek a többiek. Pont.
   CasaLoma kedveli ezt.
  7. gup
   gup
   a családok támogatását, segítését szolgáló politikát, az adórendszertől kezdve a nyugdíjasok ajándékutalványáig (itt jegyezném meg, hogy a jegyrendszerrel kapcsolatban lehet tanulmányozni az amerikai Food Stamp programot)

   Az összefüggés egyszerüen annyi, hogy Novák Katalin, a család és ifjúságügyért felelős államtitkár.

   De talán a magyar nyugdíjasok helyzetét viszonyítani kellene valamihez, például ha bekapcsolod a tévét láthatod a franciaországi "szimpátiatüntetéseket" az új nyugdíjtörvény mellett. A finn nyugdíjasok hozzánk költöznek, ez gondolom valami olyasmi mintha a magyar nyugdíjas bangladeshbe venne házat.
   Esetleg meg kellene nézni a magyar nyugdíj mennyiben tudja helyettesíteni a keresetet és hogy állunk ezzel az aránnyal a többi EU tagországhoz viszonyítva.
   Utoljára módosítva: 2019 December 10
   udvarfy kedveli ezt.
  8. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Csakhogy nem ezt ígérték a választóiknak...
  9. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Valahogy nem találok egyetlen olyan tanulmányt sem, ami megalapozottan kimutatná, hogy a fidesz rendszerében a 3 gyerek 4 kerék... elvet ma meg lehet valósítani ma Magyarországon. (Nem a 3 gyerek létrehozását, hanem a felnevelését értem ez alatt természetesen.)
   A nyugdíjasoknak pedig ne "ajándék" utalványokat tessék adni, hanem a jogos mértékű nyugdíjakat.
   Ami meg az USA-t illeti, egyrészt messze van (bár jártam ott néhányszor és nem turistaként), másrészt ott ugye a kezdetektől fogva öngondoskodás alapon megy a buli és nem veszi el az állam nyugdíj hozzájárulás címén a jövedelmet x részét.
   No meg ott még nem hallottam, hogy egyetlen cég is kapott volna annyit, amiből 5 évig fizetheti az alkalmazottjait+ adókedvezmények (lásd a Magyarországra jött multik zömét).
   És ez nálad azt jelenti, hogy rendben a magyar családpolitika helyzete? Akkor nagy a baj.
  10. johannsebastian
   johannsebastian
   Talán elég lenne megnézni a statisztikákat. Hány család vette igénybe a családi adókedvezményeket, a családi otthonteremtési támogatást, a diplomás gyed-et, a jelzáloghitel csökkentését (itt milliós tételről beszélünk), a köldökzsinor programot, a babaváró támogatást, az szja mentességet, az autovásárlási támogatást, a nagyszülői gyed-et... etc. Lehet, hogy számodra ez nem mérhető, vagy adott esetben abszolút elégedetlen vagy vele, azon családok számára, akik éltek vele, feltehetően segítség.
   vasoxid és gup kedveli ezt.
  11. danilo
   danilo
   Kérdezni szeretnék valamit. Te teljesen cselekvőképes vagy ?
  12. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Tudod, én arra céloztam, hogy saját erőből az állam kegyeitől függetlenül.
   Mert a kedvezmények bármikor megszüntetbetők (lásd magánnhugdíj, lakástakarék...).
  13. gup
   gup
   kezdetnek, talán ez a tanulmány is megteszi
   http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/terstat/2018/01/ts580101.pdf
   még fidesz rendszer sem kell hozzá, csak megfelelő életszemlélet, életstílus ... az eredményességet (utódok felnevelése) az összefoglalásban megtalálod.
   Utoljára módosítva: 2019 December 10
  14. CasaLoma
   CasaLoma
   Így igaz. Csak az a kérdés, hogy az állam, ha ezek a kedvezmények megszűnnek, át- ill. vissza veszi-e az érdekmúlás miatt feleslegessé vált gyerekeket?
   FLAMINGO és vandorcsillag kedveli ezt.
  15. johannsebastian
   johannsebastian
   Ó, hát igen! Nézd meg az állam kondícióit és az emberek számára rendelkezésre álló erőforrásokat mondjuk 100 évre visszamenően. Álmodhatunk Svájcról, de Európa perifériáján vagyunk. Nézd azt például, hogy mennyire volt eladósodva az állam illetve voltak eladósodva a háztartások mondjuk 30 éve, 20 éve, 10 éve ... Bár nem vagyok közgazdász, segíts, mik legyenek a fő mérőszámok? Jövedelmek vásárlóértéke?
  16. pepetank
   pepetank
   és ez csak rosszabb lesz!

   Drábik János: Uzsoracivilizáció könyvében ezt már leírta régen! http://mek.niif.hu/06800/06897/html/0410.htm

   "Mindenkinek csak addig lesz joga élni, amíg hasznos az élete. Az öregember már terhet jelent. Ezért arra kell nevelni az időseket, hogy fogadják el a halált. Megfelelő időpontban korlátozzák az emberi életet. Amikor már valaki nem munkaképes, és nem járul hozzá a társadalom fenntartásához, akkor félre kell állnia, és át kell adnia a helyét a következő nemzedéknek."
  17. deciso
   deciso
   És erre találták ki Orbánék elvtelenjei Novák Katalint Odaállítva?
   Az alábbi kifejezi
   Úgy szeretnék én is elvek nélkül élni, egyszerűen, bugyután
   https://coub.com/view/1m0s7x
   Utoljára módosítva: 2019 December 10
  18. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Inkább nem. 1o éve azt ígérte a fidesz, hogy jobban fogja csinálni.
   Most tele van plakátolva az ország, hogy dübörög a gazdaság...
   Én ez alapján várom el a teljesítést és nem csak Lölő irányába.
   Vajon miért nem folytattad, hogy és ma?
   Törvényt hoztak és maguk sértik meg, hisz a mai napig 65% felett az államadósság a GDP-hez viszonyítva. Ezt nem tudom szinkronba hozni a dübörgő gazdasággal...
   Mondjuk az, hogy a 3 gyerek 3 szoba 4 keréket két huszonéves össze tudja e hozni negyvenéves korára?
   (Sőt 35, mert mondjuk még ő is szeretne élni.)
  19. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Bár van roma kisebbségi önkormányzat, de Magyarország rajtuk kívül még legalább 9 millió nem romából áll.
   Nem értem, miért jössz a romákkal?
   Vagy netán szerinted a romákra vonatkoztatott tanulmány minden további nélkül jó a társadalom többi részére is?
   Én nem vagyok roma (és sajnos fiatal sem), de szerintem még nekem is van jogom egy jobb megélhetést elvárni az államtól.
   Függetlenül a kormány színétől.
   Szóval ez a tanulmány nem az amit kértem.
   udvarfy kedveli ezt.
  20. gup
   gup
   Csak egy tanulmány volt (Te hiányoltad a tanulmányokat), hogy vígan fel lehet nevelni sok-sok gyereket, a körülmények ideálisak, elvégre a népesség megduplázódott pár évtized alatt.

   Szerintem azok az idők már elmúltak, mikor az államtól vártunk el mindent ... kapitalizmust akart a nép.
   Utoljára módosítva: 2019 December 10

Megosztás