Hírek Orbán tusványosi "kevert fajú" beszéde miatt zárták ki az RMDSZ-t a román kormánykoalícióból – ismerte el a párt elnöke

Az RMDSZ elnöke egy kampányrendezvényen elismerte, hogy Orbán Viktor tusványosi rasszista kijelentése nyomán zárták ki a román kormánykoalícióból a pártot.

Kelemen Hunor a TransTelexhez eljutott hangfelvétel szerint bevallotta, hogy a koalíciós partnerek, különösen Klaus Iohannis román elnök, elégedetlenségüket fejezték ki amiatt, hogy ő nem határolódott el Orbán 2022-es "kevert fajú Európát" emlegető a kijelentéseitől.

Emiatt az RMDSZ politikai pozíciója meggyengült, és bizalmi válság alakult ki a román kormány és az erdélyi magyar közösséget képviselő politikai alakulat között. Orbán beszédét követően a román kormány liberális és szociáldemokrata politikusai élesen bírálták az elhangzott kijelentéseket, majd a román sajtó is egyre erőteljesebben kérte számon a koalícióban részt vevő RMDSZ-t – emlékeztet a lap.

Kelemen Hunor szövetségi elnök csak hosszas hallgatás után szólalt meg az ügyben, akkor pedig megvédte Orbánt ami újabb elégedetlenségeket szült. Egyes politikusok már akkor követelték az RMDSZ-nek a kormánykoalícióból való kizárását.

1716494813651.jpeg
 
A rasszokat lehet keverni, de mint látni nyugat-európában és észak-amerikában, a kultúrákat nem. Nem keverednek. Szegregálódnak, széthúznak és folyamatos erőszakos cselekmények forrása ez.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

macskusz12 wrote on Dobrosi Mezei Józsefné's profile.
oké akkor megvagyunk... menj fel a szójátékokra ami neked a legkönnyebben megy és 20 játékot játsz le utána bármihez hozzáférsz...
petrucy wrote on dreaming58's profile.
Szia!
Sajnos elírtam a jelszót.Helyesen: DKKTi (a végén kis " I "
Sziasztok! Üdv mindenkinek! Nagyon örülök, hogy a kolléganőm megmutatta ezt az oldalt. Remélem innen sok jó olvasmányt tudok letölteni és elolvasni. Ha csak tehetem, akkor olvasok. A fantázia nagyon fontos számomra. Immár túl vagyok egy könyvtárra való könyv kiolvasásán. De ez az, amiből sohasem lehet elég. Szinte minden műfajt szeretek olvasni. Talán az önéletrajzot nem. Régen sok könyvem volt, ma már nem igazán.
gyurcyka wrote on Aronfy's profile.
szia! annó feltöltöttem a dicsekvő béka-t.eltünt a gépemről sok mással együtt.ha még meg lenne, átdobnád? köszi!
Adatbázis hibát jelez a gép, minden olvasatlan üzenetre kattintásnál....

Statisztikák

Témák
38,280
Üzenet
4,829,755
Tagok
617,116
Legújabb tagunk
Abidebó
Oldal tetejére