Pár száz forintért vett meg egy fényképet, amiről most kiderült, százmilliókat érhet

Több mint egy évig tartó vizsgálatok után szakértők megállapították, hogy valóban a Vadnyugat legendás bűnözője, Billy a Kölyök szerepel azon a fényképen, amit egy gyűjtő mindössze két dolláért vásárolt egy kaliforniai régiségboltban.

A Kagin’s nevű cég becslése szerint a fénykép – egészen pontosan egy ferrotípia – akár ötmillió dollárt is érhet.

A nagyjából 10 centiméterszer 12.7 centiméteres felvétel 1878 nyarán készült, feltehetően egy esküvőn, és azt lehet látni rajta, ahogy a legendás vadnyugati bűnöző bandájának tagjaival croquet-t játszik. A felvételt hitelesítő cég egyik vezető szakértője elmodta: amikor először látták a fényképet, “érthetően szkeptikusak” voltak, de egy több mint egy évig tartó vizsgálat után kijelenthetik, a kép valódi – jelentette az amerikai sajtó.

2010-ben 2,3 millió dollárért kelt el egy Billy a Kölyök-portré, amikor a az 5 centiméterszer 7,6 centiméteres fotó volt az egyetlen ismert fénykép a banditáról. Az a felvétel 1880-ban készült, egy évvel azelőtt, hogy Pat Garrett seriff megölte.

billy-a-kolyok01.jpg
 
De könyörgöm!!!??? Még mindig nem tudjuk, hogy melyik a legendás "HŐS" (Ez megint valami lájkvadász féle becsapás)
 
De könyörgöm!!!??? Még mindig nem tudjuk, hogy melyik a legendás "HŐS" (Ez megint valami lájkvadász féle becsapás)

A bal oldali. Egyébként a fenti kép csak egy nagyított része annak, amit itt valójában megvásároltak, az eredeti egy jó minőségű fotója itt látható:

http://kagins.com/wp-content/uploads/2015/10/BTKfull.jpg

Pontosan a fenti másik kép miatt hitték jó ideig, hogy balkezes volt, mert bal oldalon van a pisztoly, csak később a képet elemezve jöttek rá, hogy fordítva van a kép. Ezen az új fotón is jobb kézben látható az ütő, de gyanítom kell az eredeti kép egy sokkal jobb másolata meg néhány fotós elemező, hogy biztosat mondjanak. A 2 dolláros ár mindenesetre nevetséges, ha ismeretlen farmereket ábrázolna a kép akkor is nagyságrendekkel többet ér.
Amúgy Billy valóban nem volt hős, de nagyjából ugyanaz a legenda, mint nekünk Rózsa Sándor, azzal a kivétellel, hogy Billy tevékenysége során több halottat hagyott maga után, és mivel állandóan megszökött a börtönből végül nem ott végezte, hanem lelőtték.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,143
Üzenet
4,805,678
Tagok
615,897
Legújabb tagunk
nehamehta
Oldal tetejére