Hírek Pintér Sándor: rend lesz az iskolákban, ellenőrizni akarják a tanárokat

Kibővítik az iskolaőrséget, felülvizsgálják a diákok, tanárok teljesítményét és a tankerületi rendszert. A régi-új belügyminiszter szerint a pedagógusok társadalmi megbecsültsége nem a fizetésüktől függ.

Elsősorban szervezéssel és a rend fenntartásával tudja segíteni az oktatás helyzetét a Belügyminisztérium – mondta szerdai miniszterjelölti meghallgatásán Pintér Sándor a parlament Kulturális Bizottsága előtt. Múlt héten dőlt el véglegesen, hogy a köznevelés is a belügyi tárcához kerül a megszűnő Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi), de a miniszter most azt is bejelentette, továbbra is számít Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár és Rétvári Bence parlamenti államtitkár munkájára.

Mint mondta, a pedagógiai kérdésekben inkább a szakértőkre hagyatkozik, ő inkább arra helyezi a hangsúlyt, hogy rend legyen az oktatási intézményekben.
Ehhez például kibővítenék az iskolaőri rendszert, Pintér Sándor ismeretei szerint jelenleg több mint száz olyan iskola van, ahol szeretnének iskolaőröket, de létszámhiány miatt még nem sikerült alkalmazni őket. Fontos célkitűzésként említette az iskolai erőszak visszaszorítását, ezen felül mérni szeretnék a diákok és a pedagógusok teljesítményét, utóbbiak esetében azt is szeretnék ellenőrizni, hogyan látják el feladataikat. A közeljövőben tervezik, hogy felülvizsgálják a minősítési rendszert, valamint a tankerületi fenntartói struktúrát is.

A miniszter szerint azt is meg kell vizsgálni, szükség van-e annyi iskolára, mint amennyi most van az országban; jól működhet-e például egy olyan intézmény, ahol egy évfolyamra mindössze nyolc diák jár.

Emellett infrastrukturális fejlesztéseket is terveznek iskolaépületek felújításával, tornacsarnokok építésével, az informatikai eszközellátottság javításával. Kitért arra is, a 2020-ban felmenő rendszerben bevezetett Nemzeti alaptantervhez egyelőre nem nyúlnak hozzá.
Beszélt a pedagógusbérekről is: azokon egyértelműen javítani kell, de mint fogalmazott, ez „nem elhatározás kérdése”, hanem a gazdasági helyzettől függ, ezért nem is ígér semmit.
Kifejtette, szerinte a tanárok társadalmi megbecsültsége nem csak az anyagiaktól függ, azon elsősorban a pedagógusok javíthatnak saját teljesítményükkel, sikereikkel.
A tanárok év eleji, több hónapig tartó polgári engedetlenségi akcióival kapcsolatban azt mondta,
azt a fogalmat, hogy polgári engedetlenség, a magyar jog nem ismeri.

Ugyanakkor szerinte az oktatás nincs olyan súlyos helyzetben, hogy tömeges polgári engedetlenségre kerüljön sor, az „egyszemélyes akciókat” pedig nem tudja értelmezni. Hozzátette, összességében fegyelmi kérdésként tekint az ilyen akciókra. A szakszervezetek által szervezett sztrájkkal kapcsolatban pedig továbbra is a hatályos jogszabályokat fogják érvényesíteni.
A Kulturális Bizottság kormánypárti többsége meggyőzőnek találta Pintér Sándor terveit, ezért támogatták is miniszteri kinevezését.

1653085800090.png
 
Az előző választ adó azt mondta nem erős hanem csicska
orbániáda csicska
De erős is mert zsarolási potenciálja van.
Benne volt az olajszőkítéstől minden kormányban
Aminek a szálai a magas politikai körökig vezetnek
Még helyszíni szemlét is megzavart hol semmi dolga nem volt Egy gyilkosság kori közúti ellenőrzésen fennakad Zsiguli rakterét.
1996 novemberében a Kerepesi úti ügetőnél rálőttek egy ügető hajtóra, aki túlélte a támadást.
Csatolás megtekintése 1862453
De Pintér tagadta hogy járt volna merénylet helyszínén.
Igen ott nem, de intézkedett a fennakadt autó ami a Tanyiéké volt
Tanyi-fivéreket fuvarozó autó átkutatásánál.
Intézkedett
A jegyzőkönyvet készítő rendőrtiszt karrierje meg oda
A zsarolási potenciálja:
MSZP-re is és a Fideszre is.
Az ilyen erős embert szereted?
Általános takaródzás:"választók"
Ez így igaz..A feltételezett elkövetők hangosan mondták, hogy hívják a "sanyi bácsit" az majd intézkedik. Hát intézkedett is a vén marha. Mivel nyakig benne volt mindenben, nem szabadott hogy bevigyék a két majmot. Azóta a két intézkedő rendőr sem rendőr már. Hát ez az az erős ember, aki most még nagyobb hatalmat kapott.
 
Nem tudom az óvodai dolgozók kihez tartoznak?
Mert nem ártana ott is figyelni mert szörnyű dolog történt:
Nyolc órára az óvodabuszban felejtettek egy 4 éves kislányt kedden a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tomajmonostorán, délután már életveszélyes állapotban vitték kórházba a bezárt, felforrósodott járműből, írta meg lapunk is csütörtökön. A Blikk most újabb részleteket derített ki az esetről.

A lap szerint a Tiszaderzsen élő gyermeket kedden reggel vették fel a 14-17 fő szállítására alkalmas buszra, hogy a tomajmonostorai oviba eljusson. Reggel fél nyolctól délután három óráig volt a buszban, amikor délután a sofőr rátalált, a Blikk szerint már eszméletlen volt, és a kiérkező mentősök legalább egy órát küzdöttek azért, hogy a kiszáradt, magatehetetlen kislány állapotát stabilizálják. Az Inez nevű kislány jelenleg a debreceni kórházban, a gyermek intenzíven fekszik.
 
KIsero nincs ilyen sok gyereknel? A sofor is hibazott hogy nem ellenorizte le a kocsit mielott lezarta volna.
 
KIsero nincs ilyen sok gyereknel? A sofor is hibazott hogy nem ellenorizte le a kocsit mielott lezarta volna.
A sofőr nem ellenőrizte le hogy mindenki leszállt-e a buszról.
Csak most több oldalon beindult a polémia hogy az óvónők miért nem telefonáltak a szülőknek hogy nem érkezett be egy gyermek.
 
A sofőr nem ellenőrizte le hogy mindenki leszállt-e a buszról.
Csak most több oldalon beindult a polémia hogy az óvónők miért nem telefonáltak a szülőknek hogy nem érkezett be egy gyermek.
Valóban ellenőrízhette volna, hogy senki-semmi nem marad a járművön, ahogy ez a menetrendszerinti járatokon műszak végén szokás, de ettől még a kérdés függőben maradt: valóban az ő feladata a gyerekek felügyelete is? Vezetés közben hogyan tudna felelősségteljesen felügyelni tizenvalahány rakoncátlan óvodásra is?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Zsengi wrote on doki104's profile.
Kedves Doki!

Ajánlom figyelmedbe a szabályzatot!


Köszönöm
Sziasztok!Keresném a Korall együttes Sötét hajó c. dalát,és az Eddától a Nevesincs lányt.Köszönöm!
vorosmart wrote on sziporka78's profile.
Köszönöm szépen az új fordítást, jó hétvégém lesz.
V.Márti wrote on sziporka78's profile.
Szia! Hálásan köszönöm a munkáidat és ezt a mostanit is!
Pityesz46 wrote on Sz László's profile.
Köszönöm a gyors segítséged hálás vagyok érte.

Statisztikák

Témák
37,253
Üzenet
4,573,467
Tagok
601,096
Legújabb tagunk
etulebez
Oldal tetejére