Pro Darwin

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
A génkutatás célja nem az evolutio tényének további bizonyitása

Vicces lenne, ha az lenne a célja. A gének felfedezése önmagában cáfolta az evolúciót. A gének felfedezése óta tudjuk, hogy egy élőlény genetikai állománya nem szerez plusz információt a semmiből semmilyen környezeti hatásra. Azóta tudjuk, hogy a gének szigorú korlátok közé szorítják a fajokat, és nincs közöttük átmenet egymásba.
Szóval vicces lenne, ha a génkutatás az evolúciót akarná bizonyítani. Nem, kedves Ernoe, ezt senki sem gondolta. A génkutatás csak kutat, kutat, és amikre rábukkan, az önmagáért beszél. A felfedezéseivel akaratlanul is az ID elméletét támogatja.

A te elméleted szerint döntened kell, hogy hova sorolod az embert a teremtök vagy a teremtmények közé?

Ernoe, ez a "vagy-vagy" butaság. Az embert teremtmény, aki rendkívüli alkotóképességgel lett megteremtve. Ám csak a meglévőből képes létrehozni nagyszerű dolgokat,

Az evolutio szerint egyszerübb rendszerek képesekk bonyolultakat létrehozni. Az ember már számtalan dolgot létrehozott a történelme során amit nem kapott a bölcsöbe. Gondolj csak a számtalan müanyagra a LASER-re ami a természetben egyáltalán nem fordul elö stb. Es mi nem vagyunk "Istenek", mi csak létrejött lények vagyunk akik képesek a világ sokféleségét böviteni.

Ehhez az evolúciónak semmi köze Ernoe. Az evolúció nem azt tanítja, hogy az ember képes bonyolult dolgokat létrehozni. Az evolúció egészen másról szól.

Egyetértek abban, hogy nem vagyunk "istenek", ezért is nem tudunk pl. életet létrehozni az élettelenből, akárhogy is erőlködünk.

Hidd el, hogy a nanotechnologiátol, a biokémiátol minden pillanatban olyan eredmények várhatok el amik egy álltalad leszükitett "ingenieur-istennek" a fogalmát mégjobban szükségtelenné teszik.

Ne butáskodj Ernoe, minél mélyebbre nyúl az ember a biokémiába, annál inkább szükségessé válik az ID létének elfogadása.

Ha vallásos oldalakon tallozok, kitünik rögtön, hogy az emberek legnagyobb része a majommal valo rokonság miatt az "emberi büszkeségükben" érzik megsértve magukat. Különössen a mohamedán kreationistákra jellemzö ez akiknek az oldalárol az egész "tudásudat" kanalazod. Mivel itt radikális elemekröl van szo semmi kedvem velük összeszürni a levet.

Tévedsz Ernoe, már régóta az Értelmes Tervezettség Mozgalom oldalairól idéztem, de az igazságot sosem minősíti az, hogy ki mondja ki.

Gondolom mielött hajbakapunk várjuk meg az elkövetkezö éveket. A kutatások nemcsak a mikrobiologia területén állnak a Durchbruch, döntö ismeretek küszöbén hanem más tudományok területén is. A kozmologia a "Dunkle Materie" sötét-anyagrol alkotott elképzelésünket kivánja megmagyarázni és a kisérletek (világürszondák) már uton vannak, sokminden csak az idö kérdése.

Várjad Ernoe, sok kitartást hozzá! A hittársaid 150 éve várják a bizonyítékokat, néhány év ide vagy oda nem számít. Közben meg dugd a fejed a homokba, mert az űrkutatás is sorra cáfolja a milliárd éveket, pedig nem is akarja.

-Jobb lenne ha felfognád, hogy az ember nem egy mosogép akit valamiféle teremtö az utjára bocsájtot, hogy neki templomokat épitsünk, hajbokoljunk, esetleg a mulattatására szolgáljunk, .

Ilyet én nem is mondtam, Ernoe! Kezdem azt hinni, hogy kényszerképzeteid vannak.

hanem egy a jövöjét önmaga irányitani tudo lény aki az évmilliok fejlödése során, a természeti erök hatására, a meglevöböl a komplex felé haladve létrejött.

Pittivel, Karesszel és Olyval együtt én is izgatottan várom azoknak a természeti erőknek felsorolását, amik az embert az egysejtűből a komplex felé hajtották! Kezdenéd őket sorolni végre?
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
-
Ernoe: Ne bolondozzál kedves Jászladány. Az élölények abbol tartják fennt magukat, hogy felzabálják egymást elevenen vagy a haláluk után. Mondtam már, hogy megenne bennünket a szar (a szo szoros értelemben) csak az emberi elhullatott haj a lehámlo bör a nyakunkig érne ha nem lennének élölények akik ezt ujrahasznositják. Ennek ellenére elmult lények "hullái" zombi modjára veszélyeztetik a mexikoi öblöt pedig az ember szorgalmasan elégeti öket az jármüveiben, plasztiktáskát, autoutakat és természetesen hálaado gyertyákat formál belöllük.

Te Ernoe, ez most hogy jön ahhoz, hogy a kövületek alapján az élőlények, hirtelen, és minden átmenet nélkül jelentek meg a földön?


Az élet az egy nem linearis folyamat. Minden növekedés a természetben egy exponentiális lefutást követ. Nem tudom mi a különleges abban, hogy a kambrium idelyén az élölények differentiálodása megnövekedett.
.

Tényleg szövegértelmezésbeli problémáid vannak. Nem a differenciálódásuk növekedett a kambrium idején, Ernoe, hanem akkor jelentek meg, egyszerre, és előzetes átmenetek nélkül.

-

A puhatestüek élettere a surlodásmentes vizekre korlátozodott. "Keményebb legények" csak akkor tudtak létrejönni amikor a calcium és a sok belemosodtak a tengerekbe. A csontváz, a páncél a legnehezebb része egy elölénynek. A szárazföldön izoláltabbak a lények. Egy folyot patakot néhány csepp vegyszer megtud mérgezni ugy hogy az élölények kihalnak . Dobjál be egy rézpénzt probaképpen az aquariumba. A csontvázzal rendelkezö lények nagy léptekkel utra indulhattak az élelem után, elfuthattak a veszély elöl. Ez természetesen több energiába kerül mint a megélés. Mi is azért zabálunk anyit, mert állandoak a élelem után kell kutatnunk. Az evolutios gondolatokbol mindez megérthetö anélkül, hogy egy "teremtöt" bekéne vezetnünk.

Hogy ez hogy jön ide?

Na mindegy. Darwin tehát azt mondta:

„A közbeeső láncszemek fajtáinak száma, amelyek egykor létezhettek, igazán hatalmasnak kellene lennie. Akkor miért nincs tele az összes geológiai képződmény, és az összes kőzetréteg ilyen közbeeső láncszemekkel? Kétségtelen, hogy a geológia nem tárt fel ilyen fokozatos organikus láncot; és talán pontosan ez a legnyilvánvalóbb és legkomolyabb ellenvetés, amit fel lehet hozni az elmélettel szemben.” (Darwin, Charles, Origin of Species [A fajok eredete], 6th edition, 1902 p. 341-342)

Tehát:

„Az ősmaradvány-anyag több szomorúságot okozott Darwinnak, mint örömet. Semmi sem aggasztotta jobban, mint a kambriumi robbanás, majdhogynem az összes összetett szerves minta egyidejű megjelenése…”(Gould, Stephen J., The Panda's Thumb [A panda hüvelykujja], 1980, p. 238-239)

Mivel:

„A legfőbb csoportok többsége hirtelen jelenik meg a sziklákban, és gyakorlatilag nincs bizonyíték arra, hogy az elődök átalakulásának eredményeként.” (Futuyma, D., Science on Trial: The Case for Evolution, 1983, p. 82) [A tudomány próbatétele: az evolúció álláspontja]

Na, erről beszélünk most Ernoe, a cilinderről, amit emlegettél. Nem én bolondoztam, hanem Te bolondozol az idejétmúlt fokozatossággal, aminek a hamisságát már Darwin is pedzette.
(Ja, az idézetek nem muszlim oldalról valók, nehogy ijedezzél!)
 

Karesz28

Kitiltott (BANned)
Várjad Ernoe, sok kitartást hozzá! A hittársaid 150 éve várják a bizonyítékokat, néhány év ide vagy oda nem számít. Közben meg dugd a fejed a homokba, mert az űrkutatás is sorra cáfolja a milliárd éveket, pedig nem is akarja
Ehhez még nyugodtan hozzá csaphatsz pár száz évet, mert ez a középkori alkímia óta folyamatosan a "hamarosan bizonyítjuk" státuszban van.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
A gének felfedezése önmagában cáfolta az evolúciót.
Kedves Jaszladány
-
Hol van az emlékezötehetséged? Már Mendel megjosolta, hogy kell lenni valamilyen anyagnak ami a tulajdonságokat örzi és továbbadja. Ez akkoriban egy borzaszto istenkáromlásnak számitott.
-
A gének és a gének közötti azonosság a fejlödés egyértelmü bizonyitéka. (Mégha egy élölény sem lenne a világon csak ugy hevernének a gének az utcán) A gének nem atomok, hogy mindegyik ellem másképp néz ki.
-
Mivel magyarázod azt, hogy bizonyos élölények nemcsak genetikailag azonos szequenzeket hanem azonos "korképet" is tartalmaznak. (Emlitettem, hogy a betegségek, virusos megbetegedések nyomai is tárolodnak a DNA-ban) Elölényekben akik manapság nem egy fajnak tekinthetök.
-
Ha nincsen közöttük átmenet, csak azonos épitökö, akkor honnan származik az azonos korkép?
-
Amig nem tudod az "alkotot" a fülénél fogva elörángatni, addig amig megnem tudod magyarázni, hogy ö hogyan jött létre, hogyan hajtotta végre egyenként azon a sokmillio létezö fajon a genetikus manipulátioját addig az egész egy mese habbal. Nem huzhatod ki magad azzal ez egy Darwin topik!
-
A kambrium azért elég régen vol fél milliárd éve. Eltudod képzelni mennyi ideig tart amig az az orjási menyiségö so, calciumcarbonát a tengerekbe feloldodik? Belegondoltál már honnan a csontokhoz, fogakhoz szügséges mészkö? Es mindazt amit az elöbb felsoroltam? Nem akarom ujra elismételni inkább folyatatom az "explosionak" (amit a biologusok egyszerüen "radiationak" neveznek), az okát.
-
Már beszéltünk arrol, hogy a szexualis szaporodás kezdetén az élölények egyszerüen kiszorták a spermajukat a világba abban a reményben, hogy "jo helyre jut". Egy frászt, a legnagyobb részük anal-oral-vaginál más élölényeken landolt, (ma is ezért kapunk szénanáthát tavasszal) Ez nem volt effektiv, ez egy pocsékolás volt.
-
A csigák sporolnak a drága nedüvel (végülis az élölénynek szaporodni kell nemcsak onanálni) és speciális szerveket fejlesztettek ki a megtermékenyitéshez. De még mindig pazarloan, mert mind a két nemnek jelen kellett lenni a testükben. Mivel a lomha állatok nem mindig találkoztak egy másnemüvel, ezért, hogy megduplázzák a lehetöségeiket átmentek biszexualisba. A csigáknál - write und read - 180 percig tart egy szex. Ez két focimecs, négy félidö! Ezzel szemben a majom 3 perc alatt kész van. A teremtés koronájának - tudjuk a Boris Becker ota - még anyira seincs szüksége. Szoval a sok eddigi ervhez még a szexualis revolutiot is hozzáadhatod.
-
Nem utolsosorban arrol van szo, hogy az egész Földet átfogo jégkorszak elmult. Számtalan ujabb leletröl kiderült, idöközben a pontosabb mérések szerint, hogy az élölény már korábban is létezett. Félmilliárd éves leletek korának a meghatározása nem gyerekjáték.
-
Ahogy látom nem tudsz ujabb kifogásokat präsentálni, az én irásaimat pedig ignorálod.
-
Azt mondod 150 év alatt semmit sem bizonyitott az evolutio, ez butaság. Azért mert a szerves-kémiát még manapság is szerves kémiának hivják nem jelenti azt, hogy ne tudnánk szervetlen anyagbol szerveset csinálni,
Nemcsak az élet épitökövei ismeretesek a számunkra hanem jocskán bele is tudunk nyulni ezekbe a folyamatokba.
-
Nem is zavarlak mert látom, hogy vallásos krizisbe kerülsz. Majd ha ujjab eredmények jönnek akkor szivesen kommentálom öket.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba. Sokan vannak akiknek nehéz az állásfoglalás az evolutio kontra teremtés vitában mert az eszük szerint elfogadnák az evolutiot de a közvetlen környezetük idegenkedik tölle.
-
Mit jelent ez? Ahogy én látom:
-
Az evolutioselmélet a legjobban igazolt modell az élö természet magyarázatára, ami valaha is létezett.
Csak: a tudományos sikerek nem állnak arányban a széles nyilvánosság elismerésével.
Az emberek többsége ugyanis makacsul ellenkezik a nyilvánvalot elfogadni.
-
A katholikus egyház tudta miért nem kell Darwint indexre tenni. Ahogy olvasom a mohamedánok hasonlo véleményen vannak: "Mi hiszünk Allahban, tehát mi nem vagyunk majmok. Bennünket Allah küldött a Földre!"
-
No Comment :(
 

Karesz28

Kitiltott (BANned)
Az evolutioselmélet a legjobban igazolt modell az élö természet magyarázatára, ami valaha is létezett.
Igen ernoe, a legjobban igazolt modell.
Azonban az érvelésed hamis.
Ha van X hamis választásod és ezek közül kiválasztod a legkövetkezetesebbet és a legtöbb igazságot tartalmazót, attól még a választásod hamis marad.

Mire gondolok kedves ernoe?
Csak amit te mondtál. Szimmetria és bizonyíthatóság.
Amíg valami nem megismételhető, nem bizonyítható, addig az tudományosan hiteltelen.
Nem érdekel senkit a mellébeszélés, hogy mert költséges a bizonyítás, mert túl sok idő, mert ez meg az. Képletet nem lehet leadni a szabadalmaztatási hivatalban, csak működő, bemutatható, megismételhető kísérlet keretében.

Te aki a tudományokkal érvel ezt kellene hogy tudjad.
Éppen ezen elgondolásból kértelek rá már sokszor hogy az állításod bizonyíts mielőtt tényként próbálnád beállítani azt.
Máskülönben alaptalan.

Csak: a tudományos sikerek nem állnak arányban a széles nyilvánosság elismerésével.
Az emberek többsége ugyanis makacsul ellenkezik a nyilvánvalot elfogadni.
Kedves ernoe
Nyilvánvaló hogy 50 hozzád intézett kérdésből amivel bizonyíthattad volna a teóriád létjogosultságát 50-et nem válaszoltál meg. Ebből elvileg nyilvánvaló hogy csak valami zug fuser, esetleg egy próféta szindrómában szenvedő kis ember vagy.
Pusztán tudományos alapon persze.

A katholikus egyház tudta miért nem kell Darwint indexre tenni. Ahogy olvasom a mohamedánok hasonlo véleményen vannak: "Mi hiszünk Allahban, tehát mi nem vagyunk majmok. Bennünket Allah küldött a Földre!"
-
No Comment :(
2008 elején egy kedves Darwinista tudós tett egy kijelentést mi szerint tudja bizonyítani hogy a feketék kevésbé intelligensek mint a fehérek.
(A cikk megtalálható a googlén a következő mondattal:
Black people 'less intelligent' scientist claims)
A világ egy emberként hördült fel hogy ilyen nincsen.
Tudósok, vallásos emberek, politikusok és még sorolhatnánk, hovatartozástól, bőr színtől függetlenül akarták a fejét venni ennek a kedves evolúció párti úriembernek.

Ma, nem tudni mik voltak a bizonyítékai, mert senkit nem is érdekelt, ugyan is a demokráciában de sok más társadalmi törvényekben sem elképzelhető hogy valakit bőrszíne, hovatartozása, elvei vagy világnézete alapján ítéljenek meg.

Vannak és lesznek is emberek akik az evolúciós törvényekben nem látnak mást mint valamit amivel pocskondiázni akarják őket.
Ugyan így vannak emberek akik tudatosan akarják felhasználni az evolúciót tulajdon felsőbbrendűségük alátámasztására.
Kommunikációval és a tények ismeretével az ilyen dolgok elsimíthatóak.
Éppen ezért tartom az olyan embereket mint ernoet különösen veszélyesnek mind a tudományra, mind pedig a társadalomra nézve, mert az evolúció zászlaját lobogtatva osztja az észt hogy aki ezt hiszi az gyenge elméjű, aki azt hiszi az tudós, ám eközben egy rohadt kérdésre nem képes válaszolni.
Nem kell csodálkozni a mohamedánokon.
Ha ernoe próbálná meg az evolúciót beadni nekem akkor azt hiszem én is inkább felvenném a kereszténységet mint vallást annak ellenére hogy nem hiszem istent.
 

Karesz28

Kitiltott (BANned)
Azt mondod 150 év alatt semmit sem bizonyitott az evolutio, ez butaság. Azért mert a szerves-kémiát még manapság is szerves kémiának hivják nem jelenti azt, hogy ne tudnánk szervetlen anyagbol szerveset csinálni,
Nemcsak az élet épitökövei ismeretesek a számunkra hanem jocskán bele is tudunk nyulni ezekbe a folyamatokba.
Kedves ernoe, sem jászladány sem más nem beszélt szerves anyagról a topic keretében.
Ha te az élőlényeket kevered a szerves anyagokkal az a te tudatlanságod záloga nem pedig jászladányé.
Nem is zavarlak mert látom, hogy vallásos krizisbe kerülsz. Majd ha ujjab eredmények jönnek akkor szivesen kommentálom öket.
Szeretném én azt az embert látni aki tőled vallásos krízisbe kerül ernoe.
Miért hiszed hogy bárkinek a nézeteire veszélyt jelentesz ha egy perfekt tudományos kérdést sem tudsz nem hogy megválaszolni, de mint a felső idézetedből kitűnik értelmezni sem?
Gondolod hogy Jászladány kitér a hitéből csak azért mert már az olvasással is problémáid vannak? ;)
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ernoe!

Mielőtt vallási krízisbe kerülök, nem sorolnád fel azokat a természeti erőket, amik az egysejtűt az emberré válás felé hajtották?

Nekem kezdenek valamiféle fantom-erőknek tűnni, amik csak a Te képzeletedben léteznek, Ernoe.


Kedves Jaszladány

Hol van az emlékezötehetséged? Már Mendel megjosolta, hogy kell lenni valamilyen anyagnak ami a tulajdonságokat örzi és továbbadja. Ez akkoriban egy borzaszto istenkáromlásnak számitott.

Más a jóslás és más a felfedezés, Ernoe.


A gének és a gének közötti azonosság a fejlödés egyértelmü bizonyitéka. (Mégha egy élölény sem lenne a világon csak ugy hevernének a gének az utcán) A gének nem atomok, hogy mindegyik ellem másképp néz ki.

Ernoe, minden élőlény más genetikai kóddal rendelkezik, ha ez új információ lenne a számodra.


Mivel magyarázod azt, hogy bizonyos élölények nemcsak genetikailag azonos szequenzeket hanem azonos "korképet" is tartalmaznak. (Emlitettem, hogy a betegségek, virusos megbetegedések nyomai is tárolodnak a DNA-ban) Elölényekben akik manapság nem egy fajnak tekinthetök.

Nem tudom, miről beszélsz. Az amerikai indiánok pl. hírből se ismerték a himlőt. És a Közép-Amerikai őslakosokat is valami európai nyavalya irtotta ki, a nátha vagy mi.
Nem volt benne a "kórkép" a génjeikben, így immunitásuk sem volt rá. Pedig velük még egy faj is vagyunk. Ha ugyan szerinted is, mert az ausztrál bennszülötteket az evolúció simán majomembereknek aposztrofálta.


Ha nincsen közöttük átmenet, csak azonos épitökö, akkor honnan származik az azonos korkép?

Mint fentebb látod, azonos betegségek csak azt jelentik, hogy közös az élőhely. Ha Európában éltél megkaptad a himlőt, ha Amerikában, akkor nem, amíg oda nem dugták az orrukat az európaiak.
A fajok között pedig egy csomó nyavalya nem terjed át. Pl. én sem kapom el a macskámtól a macskaleukózist, a macska meg nem kapja el tőlem náthát. A kutyám szopornyicája rám veszélytelen, ő pedig nem lesz tőlem influenzás. Hol van itt az azonos kórkép? A veszettséget meg mind a hárman elkaphatjuk. Ez a bizonyítéka az evolúciónak?
Más betegségeket pedig pusztán az azonos környezetszennyezés okoz. A belvárosi szmogtól pl. ugyanúgy rákos lesz a kutya, mint én. De ez nem azt jelenti, hogy közös ősünk van, hanem hogy mindketten körúton lakunk.

A legtöbb élőlénnyel, de főleg az emlősökkel, azonos körülményekre azonos módon reagál a szervezetünk, és némelyik kórokozóra is. Vagy pl. ha elveszed a levegőt, mi is ugyanúgy megfulladunk, mint a többi élőlény. De ez nem azt jelenti, hogy ugyanattól az egysejtűtől származunk, hanem azt, hogy a szervezetünk hasonló módon épül fel és hasonlóan működik, mivel ugyanaz az alkotója mindegyik élőlénynek, és ez az alkotó láthatóan ugyanazokat az anyagokat, és ugyanazt a bevált mintát használta a hasonló élőhelyen vagy körülmények között élő szervezetek esetében.


Amig nem tudod az "alkotot" a fülénél fogva elörángatni, addig amig megnem tudod magyarázni, hogy ö hogyan jött létre, hogyan hajtotta végre egyenként azon a sokmillio létezö fajon a genetikus manipulátioját addig az egész egy mese habbal. Nem huzhatod ki magad azzal ez egy Darwin topik!

Vicces vagy Ernoe. Nem pont Te érvelsz folyton azzal, hogy attól még, hogy az evolúció nem tud magyarázatot adni arra, hogyan alakult ki az élet, vagy hogyan alakultak a fajok egyre komplexebbé, attól még az evolúció igaz?
Miért akarnám én megmagyarázni, hogyan jött létre a teremtő, vagy hogyan teremtett? Nekem elég, hogy az intelligens tervezés ténye egyértelműen megállapítható az élőlényekről, és nem csupán a DNS-ből.


A kambrium azért elég régen vol fél milliárd éve. Eltudod képzelni mennyi ideig tart amig az az orjási menyiségö so, calciumcarbonát a tengerekbe feloldodik? Belegondoltál már honnan a csontokhoz, fogakhoz szügséges mészkö? Es mindazt amit az elöbb felsoroltam? Nem akarom ujra elismételni inkább folyatatom az "explosionak" (amit a biologusok egyszerüen "radiationak" neveznek), az okát.

Ernoe, ne beszélj félre. Én csak azért idéztem Neked evolucionista tudósokat, hogy lásd, még ők is elismerik, hogy a fajok hirtelen, előzetes átmenetek nélkül jelennek meg a kőzetekben.
Ami engem illet, engem csak ez a tény érdekel. Én a milliárd években, ami legalábbis a föld faunáját illeti, nem hiszek.


Már beszéltünk arrol, hogy a szexualis szaporodás kezdetén az élölények egyszerüen kiszorták a spermajukat a világba abban a reményben, hogy "jo helyre jut". Egy frászt, a legnagyobb részük anal-oral-vaginál más élölényeken landolt, (ma is ezért kapunk szénanáthát tavasszal) Ez nem volt effektiv, ez egy pocsékolás volt.

Ernoe, ez nem cáfolja az ID-t.


A csigák sporolnak a drága nedüvel (végülis az élölénynek szaporodni kell nemcsak onanálni) és speciális szerveket fejlesztettek ki a megtermékenyitéshez. De még mindig pazarloan, mert mind a két nemnek jelen kellett lenni a testükben. Mivel a lomha állatok nem mindig találkoztak egy másnemüvel, ezért, hogy megduplázzák a lehetöségeiket átmentek biszexualisba. A csigáknál - write und read - 180 percig tart egy szex. Ez két focimecs, négy félidö! Ezzel szemben a majom 3 perc alatt kész van. A teremtés koronájának - tudjuk a Boris Becker ota - még anyira seincs szüksége. Szoval a sok eddigi ervhez még a szexualis revolutiot is hozzáadhatod.

Ez sem.


Nem utolsosorban arrol van szo, hogy az egész Földet átfogo jégkorszak elmult. Számtalan ujabb leletröl kiderült, idöközben a pontosabb mérések szerint, hogy az élölény már korábban is létezett. Félmilliárd éves leletek korának a meghatározása nem gyerekjáték.

Tudod jól, hogy engem a kormeghatározási módszerek hidegen hagynak. Össze-vissza kormeghatároznak, egyik módszer sem megbízható. Még az egynapos lávát is millió évesnek datálják.
És a polisztartikus fosszíliák (fatörzsek, amik keresztülhatolnak a "millió" éveken át lerakódott talajrétegeken) végleg nevetségessé teszik az egészet.


Ahogy látom nem tudsz ujabb kifogásokat präsentálni, az én irásaimat pedig ignorálod.

Érdekes, én fordítva látom. Éppen Te vagy az, aki sosem reagálsz a felvetéseimre, hanem valami egészen másról kezdesz beszélni. Pl. az élőlények szaporodási szokásairól meg ilyesmiről.
Nem is szólva arról, hogy a természeti erőkkel, amik az egyszerű organizmusokat az egyre komplexebbé válás felé hajtják, amíg ember nem lesz belőlük, még mindig adós vagy Ernoe.


Azt mondod 150 év alatt semmit sem bizonyitott az evolutio, ez butaság. Azért mert a szerves-kémiát még manapság is szerves kémiának hivják nem jelenti azt, hogy ne tudnánk szervetlen anyagbol szerveset csinálni,
Nemcsak az élet épitökövei ismeretesek a számunkra hanem jocskán bele is tudunk nyulni ezekbe a folyamatokba.

Csak nem Oparin és Miller kísérleteire gondolsz? Mert azok pont az evolúció ellenkezőjét bizonyították.

Akkor mit bizonyított az evolúció, Ernoe? Sorod már fel a bizonyítékokat léccí, amit az evolúció-elmélet maga mellett felsorakoztatott a 150 év alatt.


Nem is zavarlak mert látom, hogy vallásos krizisbe kerülsz. Majd ha ujjab eredmények jönnek akkor szivesen kommentálom öket.

Én szívesen hiszek az általad preferált evolúció elméletben Ernoe, látod, a katolikusok is simán összeegyeztetik a vallásukkal. De eddig egyetlen bizonyítékot sem prezentáltál, amivel segítenél hinni benne.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba. Sokan vannak akiknek nehéz az állásfoglalás az evolutio kontra teremtés vitában mert az eszük szerint elfogadnák az evolutiot de a közvetlen környezetük idegenkedik tölle.

Ez pont fordítva van. 150 éve hülyítik az embereket az evolúcióval, az iskolákban tényként oktatják, a média megkérdőjelezhetetlen történelemként tárja elénk, és ha bárki kételkedni kezd benne, azt vallási fanatikusnak vagy fantasztának bélyegzik.
Pedig a legtöbb ember idegenkedik az evolúciótól, és az eszük szerint elutasítanák, de tartanak attól, hogy a közvetlen környezetük "tudomány-ellenesnek" fogja őket tartani.

Ez a fenti megállapításod helyes megfogalmazása, barátom.

Ernoe, a világunk egy materialista beállítottságú világ, ahol az evolúció az uralkodó ideológia, függetlenül attól, igaz-e vagy sem. Úgy beszélsz, mintha Neked kellene küzdened a nézeteid elismeréséért társadalmi szinten.

Az evolutioselmélet a legjobban igazolt modell az élö természet magyarázatára, ami valaha is létezett.

Mivel igazolták, Ernoe? Hol modellezték?

Csak: a tudományos sikerek nem állnak arányban a széles nyilvánosság elismerésével.
Az emberek többsége ugyanis makacsul ellenkezik a nyilvánvalot elfogadni.

Ó, Ernoe! Szóval az egész világ kreacionista, mi?
Nincs Neked egy kis üldözési mániád?
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Az evolutioselmélet a legjobban igazolt modell az élö természet magyarázatára, ami valaha is létezett.
-
Jaszladány: "Mivel igazolták, Ernoe? Hol modellezték?"
-
Ernoe: Kedves Jászladány, egy "modell" alatt álltalánosan egy fogalomnak a megtestesitését nevezzük.
Ha tudnám, hogy milyen elöképzettséggel rendelkezel akkor abbol a témábol venném a hasonlatomat.
-
Vegyük találomra az atommodelleket amik szemléletes elképzelést adnak a töltések elhelyezkedéséröl, es elég jol leirják az emisszio és abszorbtio folyamatát a hélyak segitségével. Ugyancsak egy modell seggitségével irjuk le a naprendszerek felépitését és viselkedését, és az orjási égitesteketet pontra zsugoritott tulajdonságaikkal jellemezzük.
-
Az élövilág komplikált kapcsolatát, a megfigyelések mutatta változásokat (történetüket) az evolutoiselmélet probálja kideriteni és ehez ö is egy modellt használ, egy leegyszerüsitett sémát.
-
Az egyik legismertebb modell ami az élövilág történetét megprobálja megmagyarázni az a bibliábol valo.
Az isten szépen 6 nap alatt mindent létrehozott. Mégcsak azt sem mondanám, hogy egy rossz modell.
Ma a 21. században is vannak emberek akik komplikáltabb magyarázatok felfogására nem képesek.
Ezeket az embereket nem lehet ignorálni. Ez az ö világnézetük.
-
Engem ez addig nem is zavar amig mudzsahidik és magyargárdiasták megnem szállják az egyetemeket és nem kényszeritik az iskolarendszereket az istenfogalom bevezetésére a tudományokba. Ha itt lapozok ettöl tartok.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Engem nagyon aggaszt, embereket tudni magam körül akik állitolag kontaktusban vannak egy "intelligens alkotoval" aki bármelyik pillanatban ujjabb lényeket hozhat forgalomba és nemkivánatosakat eltörölhet.
-
Ha utánakérdezek "miérttel és hogyannal" akkor titokzatos hallgatásba burkolodznak mint egy Kafka regény.
-
Az aggodalom különösen a mai napon nagyon erös amikor hallom, hogy valaki éppen leszállt a földre.

heiligergeist.gif


"Die Ausgießung des Heiligen Geistes" :cry:
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem Karesz eddig még senki sem válaszolta meg közületek, hogy hol van az "intelligens alkoto" ki hozta öt létre, söt azt sem, hogy milyen eljárással, milyen also madárfogással nyult a gatyikba amikor az ivarsejtek után kutatott, hogy átprogrammozza öket.
-
Hallom, hogy benne csak olyanok hisznek akiknek egy "élményük" volt vele. Már visszajöttek egyszer a halálbol. Mesélj kérlek. ;)
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem már a reggeli elfogyasztásánál mindenkiben tudatossá kéne, hogy váljon az evolutio. :D
-
Alig kell fel az ember máris rávan szorulva a növényekre és issza a feketekávé fürdövizét, szürcsöli a tojáshélybol a tyuk menstruatioját, hüti magát a szétnyomott narancsok vérével, beleharap a diszno popojába amit sonkának nevez, a zsemlére, ami nem más mint rozsnövények szétmorzsolt ivarsejtje, nagymellü tehenek cicijéböl kinyomott megkeményedett tejet, ugynevezett sajot és turot tereget, szétvagdossa a paradicsomot amit letépett levelekkel diszit, ami nem más mind a fodormenta tüdeje, stb......
-
Ha az élet mögött egy teremtö intelligens lény lenne akkor meglehetne sporolni ezt az egész cirkuszt. Az ember felfalna néhány követ ami a strandon fekszik, enne rá egy marék homokot, hogy ne nyomja a derekát amikor kifekszik a napra, nézné a márványmellü napozokat, néha hagyná magát lemosni az esötöl, és ugyanezt reggeltöl estig.
-
Az evolutio csak akkor érthetö meg ha a lények egymásrautaltságát felfogjuk. Amig létezik a fejetekben egy az anyagtol független lény, aki nincsen rászorulva a világ többi részére addig ugysem fogjátok megérteni a lényeget.
-
Ha ugy elnézem, hogy milyen kevés tárgyi tudással, milyen meggyözödéssel vetitek el az iskolákban, egyetemeken, kutatointézetekben álltalánosan elismert természettudományos nézeteket és milyen makacsul, agresszivan küzdötök ellene akkor a fanatizmus jut az eszembe.
 

konczmi

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem ezt nem kell megmagyarázni, itt vagy van hit, illetve érettség a hitre, vagy nincs.:)Az egész csak szócséplés, nincs sok értelme.:)
 

Karesz28

Kitiltott (BANned)
Nem Karesz eddig még senki sem válaszolta meg közületek, hogy hol van az "intelligens alkoto" ki hozta öt létre, söt azt sem, hogy milyen eljárással, milyen also madárfogással nyult a gatyikba amikor az ivarsejtek után kutatott, hogy átprogrammozza öket.
-
Hallom, hogy benne csak olyanok hisznek akiknek egy "élményük" volt vele. Már visszajöttek egyszer a halálbol. Mesélj kérlek. ;)
Kedves ernoe, te azt mondtad hogy a vallásosságban nincs magyarázat. Hát akkor ne kérj tőle magyarázatot. Továbbá én nem hiszek istenben és szomorúan konstatálom hogy tőled már csak akkor lehet kérdezni (akár tudományos alapon is) ha hiszem istent. Nem vagy picit megzavarodva ernoe?

Úgy hiszem vagy talán inkább hittem hogy te aki a tudományt képviseled ebben a témában nyugodtan megválaszolhatsz egy egyszerű, tudományosan is korrekt kérdést. Ez a kérdés az élettelen anyag élőlényekké való átfejlődésére és az ezt előidéző természeti törvényekre vonatkozott.

Te folyamatosan hivatkozol ezekre a törvényekre mi szerint ezeknek a törvényeknek hatására lett az élettelen anyagból élőlény. Megkérdeztem mik ezek a törvények.
Választ nem kaptam, azonban a mai napig azt emlegeted hogy mekkora kretén mindenki aki ezt nem hiszi el.
Nos nem tudom ernoe, hogy kettőnk közül ki vallásosabb. Én aki nem hiszem istent és feltettem egy tudományos szempontból korrekt kérdést, vagy te aki nem hajlandó rá válaszolni, kijelenti hogy attól még hogy nincs igaza lehet igaza, és végül folytatja szövegelést mint ha válaszolt volna a kérdésre és igaza lenne.

Ne haragudj barátom, de az evolúciót pont az olyan emberek miatt övezi ekkora kétkedés mint te vagy.
Olyanok miatt akik azt mondják hogy ez így van, aztán amikor kérdeznek tőlük valamit akkor jön a mellé beszélés, ignorálás, szellemi megcsömörlés.
Remélem egy szép napon kilépsz a tudomány szilárd talajára a vallásosságod légvárából és megtanulsz érvelni is. Továbbá remélem hogy egyszer sikerül gerincet növesztened és fel is nőnöd. Addig meg ne szomorkodj. Mindig mondhatod hogy neked akkor is igazad van ha nincs. Pici beteg ernoe. kiss
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves konczmi
-
Az evolutionak csak olyan vallásokkal van problémája ahol az Isteneknek egy "elöretolt positiojuk" van.
-
Egy Istent lehet ugy definiálni, hogy ne kerüljél konfliktusba a termésszettudományokkal.
-
Ha az Isten egy "immaginárius" lény, egy asymptot, egy "titokzatosság" és nem pedig egy valaki aki állandoan "beleköp az ember levesébe" és egy rozsafüzérmormolással áthangolhato, akkor azzal lehet élni.
-
Minden más, elöretolt positioju Istenfogalom csak egy "alfaemberke" akinek a barátságára hivatkozva bizonyos személyek elönyre akarnak szerttenni.
-
Amikor elöször hallottam "szervezetekröl" akik magukat a vallás és tudomány között álloknak állitották be, ugy gondoltam ez az igazi. De hamar kiderült, hogy a "tudomány és a csoda határát" egy ellenállásmérö készülékben vetett hit testesitette meg.
-
A másik szervezet pedig leragadt annál, hogy az isten egy "computerfreak", egy egyszerü programmozo akinek a programmozáskor a simple bags mellett komoly programhibák is becsusznak.
-
Szoval én azt ajánlom neked, vedd komolyan a bibliát (vagy vessed el ) de ne probálj magadnak egy konkret képet csinálni az istenröl mert csak csalodni fogsz. A tudomány állandoan ott jár az öreg sarkában és ha a cipöjére lépünk ujjabb rejtekhelyet kell keressen.
-
 

Karesz28

Kitiltott (BANned)
Kedves konczmi
-
Az evolutionak csak olyan vallásokkal van problémája ahol az Isteneknek egy "elöretolt positiojuk" van.
-
Egy Istent lehet ugy definiálni, hogy ne kerüljél konfliktusba a termésszettudományokkal.
-
Ha az Isten egy "immaginárius" lény, egy asymptot, egy "titokzatosság" és nem pedig egy valaki aki állandoan "beleköp az ember levesébe" és egy rozsafüzérmormolással áthangolhato, akkor azzal lehet élni.
-
Minden más, elöretolt positioju Istenfogalom csak egy "alfaemberke" akinek a barátságára hivatkozva bizonyos személyek elönyre akarnak szerttenni.
-
Amikor elöször hallottam "szervezetekröl" akik magukat a vallás és tudomány között álloknak állitották be, ugy gondoltam ez az igazi. De hamar kiderült, hogy a "tudomány és a csoda határát" egy ellenállásmérö készülékben vetett hit testesitette meg.
-
A másik szervezet pedig leragadt annál, hogy az isten egy "computerfreak", egy egyszerü programmozo akinek a programmozáskor a simple bags mellett komoly programhibák is becsusznak.
-
Szoval én azt ajánlom neked, vedd komolyan a bibliát (vagy vessed el ) de ne probálj magadnak egy konkret képet csinálni az istenröl mert csak csalodni fogsz. A tudomány állandoan ott jár az öreg sarkában és ha a cipöjére lépünk ujjabb rejtekhelyet kell keressen.
-
Gondolom ez akadályoz meg téged is abban hogy megválaszold a konkrétumokat amiket kérdezünk. A vallásod.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Az evolutioselmélet a legjobban igazolt modell az élö természet magyarázatára, ami valaha is létezett.
-
Jaszladány: "Mivel igazolták, Ernoe? Hol modellezték?"
-
Ernoe: Kedves Jászladány, egy "modell" alatt álltalánosan egy fogalomnak a megtestesitését nevezzük.
Ha tudnám, hogy milyen elöképzettséggel rendelkezel akkor abbol a témábol venném a hasonlatomat.

Jó, értem, szóval nem igazolták, megint csak légből kapott dolgokat állítasz.


Vegyük találomra az atommodelleket amik szemléletes elképzelést adnak a töltések elhelyezkedéséröl, es elég jol leirják az emisszio és abszorbtio folyamatát a hélyak segitségével. Ugyancsak egy modell seggitségével irjuk le a naprendszerek felépitését és viselkedését, és az orjási égitesteketet pontra zsugoritott tulajdonságaikkal jellemezzük.

Ne beszélj félre Ernoe, azt kérdeztem, hol modellezték az élet létrejöttét az élettelen anyagból, és a fajok átalakulását egyre komplexebb élőlényekbe. Mit naprendszerezel meg atomozol itt nekem?


Az élövilág komplikált kapcsolatát, a megfigyelések mutatta változásokat (történetüket) az evolutoiselmélet probálja kideriteni és ehez ö is egy modellt használ, egy leegyszerüsitett sémát.

Akármilyen modellt használ, azzal biztos hogy nem ment sokra. Nem derített ki az égvilágon semmit. Kinyilatkoztatásokat tett, előzetes prekoncepciókat, és megpróbálja vért izzadva bebizonyítani, hogy a hipotézis igaz. De nem sikerült bizonyítania, csak az ellenkezőjét. Ez az igazság Ernoe.


Az egyik legismertebb modell ami az élövilág történetét megprobálja megmagyarázni az a bibliábol valo.
Az isten szépen 6 nap alatt mindent létrehozott. Mégcsak azt sem mondanám, hogy egy rossz modell.

Igen, ha nem tudsz valamire válaszolni, folyton előveszed a Bibliát. Ernoe, már százszor leírtam, de újra leírom: attól, hogy számodra a teremtés elfogadhatatlan, az evolúció még nem lesz igaz.


Ma a 21. században is vannak emberek akik komplikáltabb magyarázatok felfogására nem képesek.
Ezeket az embereket nem lehet ignorálni. Ez az ö világnézetük.

Elég megdöbbentő, hogy a 21. században is vannak emberek, akik még mindig elfogadják Darwin elméletét, amit a tudomány már sokszorosan megcáfolt. Már maga Darwin se fogadná el.

Nézd Ernoe, már ezt is leírtam: olyat, hogy valaki megtervez és létrehoz valamit, olyat már láttunk. Olyat, hogy valami a semmiből egyszer csak magától előáll, majd életre kel, olyat még soha.
Már bocsáss meg, de akkor ki él mesevilágban?


Engem ez addig nem is zavar amig mudzsahidik és magyargárdiasták megnem szállják az egyetemeket és nem kényszeritik az iskolarendszereket az istenfogalom bevezetésére a tudományokba. Ha itt lapozok ettöl tartok.

Már megbocsáss, de itt nagy ökörséget írsz. Először is milyen alapon azonosítod a kreácionistákat mudzsahidekkel vagy magyargárdistákkal? Speciel kikérem magamnak. Én egyik sem vagyok, mégis azt szeretném, ha az én gyerekeim az ID-t tanulnák az iskolában. Milyen jogon kényszeríted rám, hogy a gyerekeimet Darwin megbukott fantaszta elméletére taníttassam?

Te taníttasd a tieidet, amire akarod. Békából királyfi meséjének "tudományára", ez a Te dolgod, semmi közöm hozzá.
De egyelőre ott tart a dolog, hogy az én gyerekeim vannak rákényszerítve, hogy a Te elavult materialista felfogásodat tanulják az iskolában, meg Darwin 150 éves képtelen vízióját a szárazra kimászó halakról, a majomemberekről meg ilyesmiről. Tömik a fejükbe, hogy az afrikai feketék, meg az ausztrál őslakosok még félig majmok, tehát állatok.
Ez a szellemi terror folyik az iskoláinkban fél évszázada, Ernoe, nem a mudzsahideké.

Ernoe, ha az evolucionista világkép annyival üdvözítőbb, mint az "istenfogalom", akkor miért nem változott a világ pozitív irányba a materializmus évszázados uralma alatt? Két világháború, állandó pusztítás, fajgyűlölet, miegyéb... Miért nem tette jobbá az emberiséget az istentelenség, Ernoe?
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag

Ha ugy elnézem, hogy milyen kevés tárgyi tudással, milyen meggyözödéssel vetitek el az iskolákban, egyetemeken, kutatointézetekben álltalánosan elismert természettudományos nézeteket és milyen makacsul, agresszivan küzdötök ellene akkor a fanatizmus jut az eszembe.

Talán mert ezek nem természettudományos nézetek, Ernoe, hanem pusztán feltételezések. Elmélet, Ernoe, benne van a nevében, és nem valóság.

Nekem meg arról jut eszembe a fanatizmus, hogy milyen eltökélten nevezel természettudománynak egy soha nem bizonyított, bukott elméletet.
Azaz, szerinted van rá bizonyíték, pl. az, hogy reggelizünk.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére