Sok sok vizet kell inni!!

Melitta témája a 'Eszem-íszom' fórumban , 2003 Szeptember 3.

 1. Abrak2

  Abrak2 Állandó Tag

  Kersőbe, youtube-ba ha beírod: талая вода
  lesz pár találat ahonnan lehet informálódni, hogyan készült filmeket nézni
   
  varázsdoboz kedveli ezt.
 2. johnkonson

  johnkonson Állandó Tag

  Sok vizet iszom, konyhan dolgozom es talan ezert is erzem szukseget.
   
  kágyula kedveli ezt.
 3. he0629

  he0629 Állandó Tag

  Nagyon fontos a megfelelő mennyiségű tiszta víz fogyasztása.
   
 4. 08760

  08760 Tag

  A tányérokról is megállapították, hogy az étvágyat befolyásolják. (Kisebb tányérr, ugyanakkor mennyiségű ételt tesznek, mint a nagyobbra. Aki a kisebbről evett később lett éhes és jóllakottabbnak érezte magát, mert úgy tűnt, hogy sok étel van a tányéron. A nagy tányér esetén fordítva. )

  Szerintetek ez pohárral is működik? Én nem tudom hogyan van ez. Lehet, hogy pohárral fordítva igaz? Mert van egy fél literes nehéz, masszív üveg korsó, régen abból ittam. Nem olyan régen viszont kaptam egy sokkal kecsesebb, könnyebb üveg poharat szinten 0,5 litereset és fel sem tűnik, hogy már le is ment fél liter. Folyton járkálok ki, hogy ujratoltsem.
   
 5. Bunnydrop

  Bunnydrop Állandó Tag

  Nekem általában sikerül meginnom 3 liter vizet egy nap, de nem mindig... sajnos mikor utazunk valahová, akkor egyátalán nem iszok, mert nem tudok idegen helyen pisilni. :D De ez ritka...
   
 6. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  3 liter vizet meg tudsz inni? Nekem nem megy se hogy, etkezeshez igen egy kozepes poharral, vagy esetleg utkozben egy flakonbol ha szonjas az ember.
   
 7. mulatos imi

  mulatos imi Állandó Tag

  en nagyritka ha vizet iszom
   
 8. anikoho

  anikoho Állandó Tag

  Sajnos nem iszok sok vizet, :/ max. 1 pohárral egy nap. Azt még nem tudom, hogyan tudnám magam rákényszeríteni, hogy többet igyak. Mindenesetre örülök, hogy felhívjátok a figyelmet a víz ivás fontosságára! Köszönöm!
   
 9. TheDavidd

  TheDavidd Állandó Tag

  A mindennapos tevékenységei során egy átlagember kb. 3-4 liter (10-15 pohár) vizet veszít vizelettel, széklettel, izzadással, lélegzéssel. Az elvesztett mennyiséget vízzel, illetve folyadékkal és étellel kell pótolni. 1-2 liter vizet csak a lélegzés során veszítünk. A bőrlégzés a hő szabályozó képességünk fenntartásának 90 %-áért felelős.

  Mozgás, izzadás, láz, hasmenés, betegség jelentősen meg tudja növelni az elvesztett vízmennyiségét. A meg növekedett vízveszteség két legáltalánosabb oka az intenzív testmozgás, és az izzadás. Habár mindannyian ki vagyunk téve a kiszáradás veszélyének, mégis a legsérülékenyebbek a csecsemők, a fiatal felnőttek és a sportolók. Ők vagy nem képesek megfelelően kifejezni a szomjúság érzetüket, vagy nem képesek észlelni és nem tudnak időben tenni valamit.
   
 10. Fortunetta189

  Fortunetta189 Őstag Gyémánt támogató

  Én is kevés vizet ittam ,naponta nem haladta meg a másfél litert. A nyáron kisebb műtétem volt akkor erőltették ,hogy igyak. Először nehéz volt "csak úgy" inni ha kell ha nem,de most már sokkal többet iszom.
   

Megosztás