Szijjártótól azt kérték Brüsszelben, mutassa már meg a Soros-tervet, mert sehol sem találják

A miniszter kínos magyarázkodásba kezdett, és persze nem került elő a terv.

Csütörtökön az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában (LIBE) vitatták meg azt a készülő különjelentést, amely egyebek közt kimondja: Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata, ezért indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti jogállamisági eljárás megindítása.

Az ülésen több képviselő is élesen bírálta a magyarországi helyzetet. Judith Sargentini zöldpárti jelentéstevő a tervezetet bemutatva hangsúlyozta: mindenekelőtt azt vizsgálják, hogyan érvényesülnek magyarok alapjogai, az állam hogyan bánik a polgáraival, s ezt látva, az EU-nak kötelessége cselekedni.

Roberta Metsola néppárti árnyékelőadó egyebek mellett a külföldről támogatott civil szervezetekre vonatkozó magyar törvényről beszélt, mely szerinte aránytalanul súlyosan érinti az NGO-k működését és ellentétes az unió értékeivel.

Ezek aztán az érvek!

szijjarto2_libe.jpg



Fotó: MTI

A vitán többek között Szijjártó Péter is szólt, aki – az Index beszámolója szerint – alaposan beleszállt a kormányt kritizálókba: szerinte a választásokon a magyarok kijelölték Magyarország számára a megfelelő irányt, ezért

„Felszólítom önöket, hogy ne kérdőjelezzék meg és ne minősítgessék az egyértelmű népakaratot”.

A külgazdasági és külügyminiszter a már idehaza is ismert szöveget mantrázta: a szerinte bevándorláspárti hazai ellenzéket külföldről támogatják, és nálunk csak a magyar emberek dönthetnek arról, hogy kivel akarnak együtt élni.

"Minősített hazugságok gyűjteményének" nevezte a Magyarországról szóló különjelentés tervezetét Szijjártó Péter, és kijelentette, hogy annak összeállításakor nem vették figyelembe a tényeket és a valóságot – ezt már az MTI írja a brüsszeli vitáról. A távirati iroda megjegyzi: felszólalásában a külgazdasági és külügyminiszter úgy vélekedett, hogy a tervezet "egy koncepciós eljárás dokumentumának is elmenne". Kijelentette: azért bírálják Magyarországot, mert az ország útjában áll "a szélsőséges bevándorláspárti terveknek".

Hol van a terv?

Szijjártó Péter az ülést követően sajtótájékoztatót is tartott, ahol ott folytatta, ahol nem sokkal előtte abbahagyta. Szerinte a jövőben is fenn fog maradni a vita a magyar kormány és az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) között. Azt is elmondta, hogy a magyar kormány nem fogja hagyni a Soros-terv végrehajtását, és ez nyilvánvalóan kényelmetlen a szakbizottságban ülő képviselők egy részének.

Arról már nincs szó a Magyar Távirati Iroda rövid beszámolójában, hogy Szijjártót arra kérte egy holland újságíró, hogy mutassa már meg neki a Soros-tervet, mert ő sehol sem találta. A miniszter gyakorlatilag beismerte, hogy nincs olyan dokumentum, amely tényleg Soros György tervét írná le oly formában, ahogy a Fidesz és a magyar kormány erre rendre hivatkozik. Az Index tudósítása szerint Szijjártó azt tudta tanácsolni az újságírónak, hogy keresgéljen az interneten, ahol minden bizonnyal talál majd olyan dokumentumokat, amelyekben Soros György beszél arról, hogy több százezer migránst kellene beengedni az EU-ba évente. „Olvassa el az interjúkat, amelyeket vele készítettek, amikor arról beszél, hogy hogyan áll a nemzetállamokhoz.” Ezen kívül nézze meg a stratégiai dokumentumait azoknak a civil szervezeteknek, amelyeket Soros György támogat. „Akkor azt hiszem meg fogja érteni, hogy mindez együtt tervnek minősül” – idézi a minisztert az Index.
 
mit is gondol a vilag mikor ezt a nagykepu senkihazi pojacat latja az ecset fejevel
szegyen az orszagra szegyen a nepre
arrogans es pokhendi a tisztelet szikraja sincs benne
ez nem dilomata ez szegyene Europanak
Ez a baj, az egész megjelenése, kisugárzása alkalmatlanná teszi erre a pozicióra, teljesen mindegy mit, akár okosságot is mondhatna, akkor se vennék komolyan.
 
helyes ... csak úgy mondanám a demokrácia zászlóvivőjéhez, Európa példaképhez a magyar kormányhoz. ;)

Kedves 191

A "demokratia zászlovivöi" épp most járatják le magyarországot Judith Sargentini facebook oldalán. :(
-
Gondolom a hozzászolások, a fenyegetések egy korrekt képet adnak vissza a magyarországon uralkodo állapotokrol.
Nem, sajnos Magyarország - és itt az egészéröl beszélek - még nem civilizált.

 
A kommentelok aztan vegkep lejatarttak az orszagot. A magyarok egy reszenek nincs politikai vitakulturajuk. Anyazassal nem lehet ervelni.
 
Akinek kétsége lett volna eddig az EU bizottság vizságatát illetöen annak legkésöbb Szijjarto fellépése és a holland képviselöhölgy Facebook fiokja elleni attacke után biztos lehet abban, hogy "valamali büzlik".
-
"Orbán számára is létezik egy határ" mondja az europai néppárt és a kereszténydemokraták egy krizis-megbeszélésre akarnak összejönni. Az EU választások közelednek. Magyarországnak szint kell vallania. Nincs illiberális demokratia.
-
A menekültváltságnak már 3 éve vége, nem lehet állandoan ugy tenni mindha most jöttünk volna meg Etelközböl.
 
"Orbán számára is létezik egy határ" mondja az europai néppárt és a kereszténydemokraták egy krizis-megbeszélésre akarnak összejönni. Az EU választások közelednek.
helyes meglátás ... és szerinted, hogyan alakulnak az erőviszonyok ? csak gondolj az osztrákokra, a németekre az olaszokra, hogyan is alakultak a dolgok az ottani választások után?


A menekültváltságnak már 3 éve vége......

ezt talán meséld azoknak akik nem tudnak kerítéssel védekezni, esetleg az olaszoknak
(ennyien érkeztek a különböző kikötőkbe, az adatok a 2018. január 1. és április 23. közötti időszakra vonatkoznak)

xky4r6.jpg
 
Utoljára módosítva:
Direkt csinalod 191? Pont azt vetozta meg Mo hogy helyben segitsenek a menekulteknek hogy el se induljanak.
Szel ellen nem erdemes pipilni.
 
valós demokráciának tartom mikor a választópolgárok 70% -a résztvesz a választásokon.
Azt is demokratikusnak tartom, hogy népszavazások segítségével kikérik a lakosság véleményét. Sőt akik nem hajlandók elismerni a választási vereséget szabadon tüntethetnek és új választásokat követelhetnek (lassanként azért feldogozzák a vereséget).
Ráadásul jönnek a helyhatósági választások, Eurapa Parlamenti választások ... megint összemérhetik a pártok a támogatottságaikat
Amíg a kecskére van bízva a választás lebonyolítása ellenőrzése felügyelete
Eltűnik a káposzta
A szabad tüntetést pedig ne emlegesd
Kifárasztás és időnyerés.Pusztába kiáltott szó
Nem hallgatja meg a hatalom a NER óta a brancsán kívül lévőket.
 
A sok valasztasi csalas utan ezt nem lehet kijelenteni, mert se nem volt tiszteseges se nem volt fer. Nagy szerncsejuk hogy egy uri club tagjai es az Eu nem kivan beleszolni , igy tudomasul vette mindenki a vegeredmenyt.
Pedig amíg a számítógépet 1,00000Ft-os Ilona kezeli.
Nem is lesz becsületes végeredmény
Emlékezzünk a másik tisztességre Ildikóra NAV Ildikó
 
Ez a baj, az egész megjelenése, kisugárzása alkalmatlanná teszi erre a pozicióra, teljesen mindegy mit, akár okosságot is mondhatna, akkor se vennék komolyan.
Ezek szubjektív dolgok tetszik vagy nem tetszik a haja.
Sőt visszahat:
Ha nem tetszik eleve
Még a zsebkendőjét is kifogásolni fogod
Kicsit tejfelesszájú képe van.De arról nem tehet
 
Direkt csinalod 191? Pont azt vetozta meg Mo hogy helyben segitsenek a menekulteknek hogy el se induljanak.
Szel ellen nem erdemes pipilni.

az egy, a migrációnak szabad utat engedő megállapodás lett volna, a nyilatkozat tartalmazzta volna, hogy a migráció hozzájárul a fogadó országok fejlődéséhez, támogatni és segíteni kell, hogy különböző migrációs útvonalak jöhessenek létre. Talán szabad beidézni a magyar külügyminiszter nyilatkozatát:

"Nem fogadjuk el, hogy a migráció hozzájárulna a fogadó országok fejlődéséhez, ugyanis az elmúlt két és fél, három esztendő európai folyamatai azt mutatták: a fogadó országokban a migránsok biztonsági kockázatot jelentenek, ezért a magyar kormány nem járul hozzá a politikai nyilatkozat elfogadásához"
 
Utoljára módosítva:
helyes meglátás ... és szerinted, hogyan alakulnak az erőviszonyok ? csak gondolj az osztrákokra, a németekre az olaszokra, hogyan is alakultak a dolgok az ottani választások után?
-
Maradjunk a témánál.
- A nyugati demokrácia stabilabb lábakon áll mind a magyar.
- A vita-kultúra sokkal színvonalasabb, a médiák kiegyensúlyozottabbak.

ezt talán meséld azoknak akik nem tudnak kerítéssel védekezni, esetleg az olaszoknak
(ennyien érkeztek a különböző kikötőkbe, az adatok a 2018. január 1. és április 23. közötti időszakra vonatkoznak)
-
A nyugat európai országok szohasználata egészen más,
- hogy úgy mondjam kulturáltabb,
- ha akarod keresztényibb, mind a magyar politikusoké és a tied.
-
Mi nem „védekezünk a menekültek ellen”
- aki megérkezik azt emberként kezeljük.
- nem uszítunk rájuk kutyákat,
- akceptáljuk a motivációjukat,
- elismerjük a szükségleteiket
- nem tekintjük őket bűnözőnek ...
-
Nálunk a civil szervezetek
- intenzíven tudják követni az Asyl kérők jogi eljárásainak a helyzetét,
- a menekültotthonokban levő állapotokat
- megtudják akadályozni, vagy késleltetni tudják a kiutasításokat …

Ez a társadalom sem képes mindenkit befogadni
- de ott és ahol vannak azonnali segítséget adnak
- az elsősegély nincs senkitől megtagadva ...

Ha pedig nem tudunk kellően segíteni akkor attól legalább rossz lelkiismeretünk lesz és sajnáljuk,
-

Míg a magyar kormány minden egyeses „elfogott menekültre" úgy tekint mind egy újabb Nádorfehérvári diadalra.
Öszintén mondva, undorító.
 
-
Maradjunk a témánál.
- A vita-kultúra sokkal színvonalasabb, a médiák kiegyensúlyozottabbak.
valóban van némi eltérés a szóhasználatban ... például a magyarok szögesdrótrol beszélnak... a nyugatabbra levők pengés drótrol vagy mi kerítésről beszélünk, ők meg szárnyas kapukról, vagy a láger/ hotspot szóhasználat.
De van mikor a nyugatiaknál szakad el a cérna és azt követelik, hogy mindenkit le kell lőni az utcán aki “Allahu akbar”-t kiált.

Mindenesetre azt látom ahol sok az illegális muszlim bevándorló és nem csak Európa „no-go district”-jeiben bizony gyakran előkerülnek a fegyverek. Tökéletesen igaza van a magyar külügyminiszternek, mikor azt mondja a magyar kormány álláspontja az, hogy a migráció rossz, veszélyes és megállítandó folyamat, a migrációt nem menedzselni és szervezni, hanem megállítani kell.
 
Utoljára módosítva:
„Felszólítom önöket, hogy ne kérdőjelezzék meg és ne minősítgessék az egyértelmű népakaratot”.
Ez a legjellemzőbb stílus
Pont mint egy hatalmat érző de buta segédrendőr mondaná
Itt a karszalag tegye fel teljesen stílus: Felszólítom önöket
Felszólítom önöket
oszoljanak
De sok ilyen basa mondat cseng a fülemben
Basáskodóan ostoba mint egy segédrendőr.
"Személyi igazolványokat valamint Jó estét"
Jencike te vagy?, de megnőttél

Csinibaba idézet.
galeria_2_005.preview.JPG


Az Egész Szijjártó eset hajaz a Simonbá tömb-bizalnira Csinibabából.
 
Utoljára módosítva:
azért feltett a külügyminiszter egy jó kérdést a komisszó tagjaival kapcsolatban, az egyiktől megkérdezte hogy az EU polgárok hány százaléka szavazta meg, hogy most úgy érzi, hogy oszthatja az észt.
Ez is paraszt mondat Ez se külügyi hozzáértő
A szíjjártó elefánt a porcelánboltban
Azt képzeli itthon basa ott is úgy kell beszélni
Pont mint Simon bá', a tömbbizalmi.
Szegénykém nem ért a nemzetközi politikához.az észt az irányt az diktálja aki a nagyobb politikai és gazdasági súllyal bír
Nem tudtad?
Mitől erős egy ország és mitől csak szeretne
Ez utóbbi az ordító egér
Ebben a klasszikus szatírában, Grand Fenwick parányi hercegségének hercege és miniszterelnöke kitűnő tervet eszel ki arra, hogyan mentsék meg országukat a csődtől. A terv a következő: hadat üzenni Amerikának, elveszíteni, majd begyűjteni a háború utáni segélyt. Az egyetlen probléma az, hogy a főparancsnoknak elfelejtik megemlíteni azt az apró részletet, hogy a háborút el kell veszíteni. A parancsnok egy légitámadás gyakorlat idején érkezik New Yorkba, hogy túszul ejtse a híres tudóst és asszisztensét és megszerezze az általuk fejlesztett szuperfegyvert. Ekkor azonban szembe kell nézni az új problémával: mi legyen akkor, ha megnyerik háborút!!!!
poster.jpg
 
Utoljára módosítva:
Ez is paraszt mondat Ez se külügyi hozzáértő
A szíjjártó elefánt a porcelánboltban
Azt képzeli itthon basa ott is úgy kell beszélni
Pont mint Simon bá', a tömbbizalmi.
Szegénykém nem ért a nemzetközi politikához.az észt az irányt az diktálja aki a nagyobb politikai és gazdasági súllyal bír
Nem tudtad?

Jönnek jövőre az EP választások (2019. május 23. és 26. között) meglátjuk mi marad ebből a vizsgálóbizottságból, hogyan változnak a nyilatkozatok
Nem egy egyszemélyes hábrúrol van szó, hanem egy irányzatról ami teljesen ellentétes a Merkeli politikával (aki nem véletlenül kapta a Kalergi-díjat a nagy névadó eszméjének képviselete miatt). A két irányzat közzül melyiket fogadja el Európa , majd kiderül jövőre, de az osztrák, német, olasz választások máris iránymutatóak.
 
Utoljára módosítva:
Jönnek jövőre az EP választások (2019. május 23. és 26. között) meglátjuk mi marad ebből a vizsgálóbizottságból, hogyan változnak a nyilatkozatok
Nem egy egyszemélyes hábrúrol van szó, hanem egy irányzatról ami teljesen ellentétes a Merkeli politikával (aki nem véletlenül kapta a Kalergi-díjat a nagy névadó eszméjének képviselete miatt). A két irányzat közzül melyiket fogadja el Európa , majd kiderül jövőre, de az osztrák, német, olasz választások máris iránymutatóak.
Ez utóbbi az ordító egér(Orbán)
Ebben a klasszikus szatírában, Grand Fenwick parányi hercegségének hercege és miniszterelnöke kitűnő tervet eszel ki arra, hogyan mentsék meg országukat a csődtől. A terv a következő: hadat üzenni Amerikának, elveszíteni, majd begyűjteni a háború utáni segélyt. Az egyetlen probléma az, hogy a főparancsnoknak elfelejtik megemlíteni azt az apró részletet, hogy a háborút el kell veszíteni. A parancsnok egy légitámadás gyakorlat idején érkezik New Yorkba, hogy túszul ejtse a híres tudóst és asszisztensét és megszerezze az általuk fejlesztett szuper-fegyvert. Ekkor azonban szembe kell nézni az új problémával: mi legyen akkor, ha megnyerik háborút!!!!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,805,228
Tagok
615,878
Legújabb tagunk
vieclamhanoi
Oldal tetejére