Szoktatok meg "magyarul" fozocskezni?

samusamu

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok.
Boronatárcsán főzött/sütött már valaki?

A bográcsolást is csípem, de mostanában a tárcsa a fő sütőeszköz.
Készült az idén: sült fűszeres cukkini, rántott cukkini, gombapörkölt, tojásos gomba, sült hús, pirítós kenyér, borsos csirkemáj hagymával, sült szalonnás hagymás tojásrántotta. Vélemény? :)

Ja eszembe jutott a kemence. Most épült, mér kiégettük. Jól jönne pár kemencés kaja recept, főleg húsosak, és köretesek. Köcce
 

Gudisz

Állandó Tag
Állandó Tag
citromos

sziasztok! 20 éve kedvenc desszertünk, most megosztom veletek:p:
-1 pohár tejföl
-1 tejszínhabpor ehhez 2dl tej
-2 citrom reszelt héja, leve
-porcukor izlés szerint
-babapiskóta
-a krémet kikeverem, rétegezem a babapiskótával, és 1 napig hűtőben tárolom. Mennyei! különösen kánikulában:p
üdv mindenkinek:Gudisz
 

Zolee314

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem is van egy kedvencem: Habos túrós
Itt a recept:
Túróval töltött palacsintákat belehelyezzük egy előre kivajazott tepsibe, majd két csomagból készült vaníliapudingot ráöntünk a tetejére, és ezt betoljuk az előre melegített sütőbe. Addig sütjük, ameddig a tetején kis barna foltok jelennek meg. Tejszínhabbal tálaljuk. Hidegen és melegen is fogyasztható.
 

Zsuzsska33

Állandó Tag
Állandó Tag
Főételre vagy desszertre gondoltál?
Kedvenc reggelink az édes omlett
1 tojás
1 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
1 evőkanál tej
1 evőkanál víz
pici só
és mint a palacsintát, vagy mint a rántottát megsütöd.
Lehet porcukrozni, lekvárral megbolondítani...stb
 

Mikuca

Kitiltott (BANned)
Hazai ízek, és saját bevált receptek:



Sárga túró

Hozzávalók:
tojás,
cukor,
tej,
vaníliás cukor,
fahéj

Elkészítés:

10 db tojáshoz 1 l tejet, 10 evőkanál cukrot számolunk. A tojásokat egy fazékba ütjük (teflon vagy nem leragadósba), jól összekeverjük, hozzáöntjük a tejet, beletesszük a cukrot, 1/2-1 tasak vaníliás cukrot, ízlés szerint pici fahéjat(elhagyható). Lassú tűzön állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a leve tiszta nem lesz és a tojásos massza túrós állagú nem lesz. Tűzről levéve egy vászonkendőbe kötjük, és kb. 1 órát hagyjuk kicsepegni. Ha kihűlt, kibontjuk a kendőt, és ha mindent jól csináltunk, egy szép sárga gombócot kapunk.
Megjegyzés:
Ez egy nagyon finom húsvéti étel, amit csak az ország keleti részén ismernek. Sonkával és kaláccsal kell enni, isteni finom.


Öntött fejes saláta, és öntött burgonya recept.

Öntött burgonya:

Hozzávalók:
4 személyre 1 kg. jó magyar fajta egészséges burgonya.
1 nagy fej nem kínai hanem magyar fokhagyma,
1 kanál étolaj vagy zsír.
1 nagy 40-50 dkg.-os tejfel.
1/2 kanál liszt.
2.db tojás.
ecet,cukor,só és ha van otthon akkor majonéz.
Természetesen ha csak két személyre készítem akkor kevesebb burgonya, és tejfel is elég lesz.
Elkészítés:
A megtisztított burgonyákat a saját héjában nem túl puhára megfőzöm,mintha krumpli salátának csinálnám.
Egy lábasban a megtisztított szétnyomott fokhagymát olajban vagy zsírban enyhén megdinsztelem, vigyázva hogy meg ne égjen! Mikor megdinsztelődött leveszem a tűzhelyről, és hozzá adom az ecetet,sót, és kevés cukrot. A tejfelbe bele ütöm a 2db.tojást, és ha van majonézem 2 kanállal hozzá adva elkeverem. (majonéz nélkül is finom) A tojással elkevert tejfölt a dinsztelt fokhagymához öntöm, ha van otthon tej akkor azzal, ha nincs akkor vízzel hígítva, állandó keverés mellett felforralom.Tulajdonképpen egy híg és pikáns ízű fokhagyma mártást készítek, azért kell hígra elkészíteni mert a karikára vágott főtt burgonya amit a mártással leöntök a lé javát magába fogja szívni. Melegen is lehet tálalni sonka sült húsok, vagy fasírozott mellé köretnek. De én hidegen jobban kedvelem,az elkészítés után hagyom egy pár órát állni, hogy az ízek össze érjenek.
Öntött zöld saláta:
Hozzávalók:
2 fej tömör fejű zöld vagy cukor saláta.
1 fej fokhagyma.
20.-30dkg.sonka vagy húsos szalonna.
6-8db.tojás.
1 tejfel.
ecet, cukor só.
1-2 kannál majonéz.
1 kannál olaj vagy zsír.
Elkészítés:
A salátáknak ugyanazt a fokhagymás tejfölös öntetet készítem el,csak nem hígítom fel,hanem a lisztet is a tejföllel elkeverem...Utána egy serpenyőben kockára vágott sonkát,vagy húsos szalonnát a zsírjára pirítok,a megmosott salátákat négyfelé vágva, a szalonnával vagy sonkával együtt a zsírban megfonnyasztom. Kb. 6db.keményre főzött tojást négyfelé vágva,hozzá rakok,és az előtte elkészített fokhagymás öntettel leöntve pár órát pihentettem,hogy az ízek össze érjenek. Melegen frissen is fogyasztható,finom és laktató egytálétel, de én hűtve jobban szeretem.

Sok sikert az elkészítéshez,és Jó étvágyat!


 

Mikuca

Kitiltott (BANned)
Szilvás gombóc másképpen

Már több éve kitaláltam hogy a kimagozott szilvákba nem csak fahéjas cukrot, hanem a maghelyére a fahéjascukorral elkevert mazsolát is rakok.
A főzéstől a mazsolák megduzzadnak, és a szilvával kölcsönösen átveszik egymás izét. Érdemes kipróbálni, mennyire finom!
 

saman6

Állandó Tag
Állandó Tag
[FONT=&quot]Csángó gulyás[/FONT]
[FONT=&quot]Hozzávalók:[/FONT]

  • [FONT=&quot]1,5 kg marhalábszár[/FONT]
  • [FONT=&quot]30 dkg vöröshagyma[/FONT]
  • [FONT=&quot]4-5 gerezd fokhagyma[/FONT]
  • [FONT=&quot]1 kg gomba[/FONT]
  • [FONT=&quot]1 kg savanyú káposzta[/FONT]
  • [FONT=&quot]só[/FONT]
  • [FONT=&quot]bors[/FONT]
  • [FONT=&quot]köménymag[/FONT]
  • [FONT=&quot]piros paprika[/FONT]
  • [FONT=&quot]tárkony[/FONT]
  • [FONT=&quot]5 dl száraz fehér bor[/FONT]
  • [FONT=&quot]5 dl tejföl[/FONT]
[FONT=&quot]Elkészítés:[/FONT]
[FONT=&quot]Szokásos módon készítsünk marhapörköltet. Amikor a hús már majdnem megfőtt (3/4), adjuk hozzá a piros paprikát, majd a felszeletelt gombát, és a savanyú káposztát. Így főzzük, amíg minden anyag megfelelően puha lesz (úgy 40 perc). Ezután adjuk hozzá a bort és a tárkonyt ízlés szerint, de szerintem akkor a legjobb, ha jó bőven mérünk hozzá. Összerottyantjuk, és tejföllel, kenyérrel kínáljuk. [/FONT]
[FONT=&quot]Megjegyzés:[/FONT]
[FONT=&quot]Fölséges egytálétel, amelyik izgalmas ízeket bont ki a gomba-káposzta-tárkony-fehérbor kombinációja miatt.[/FONT]
 

katebene

Állandó Tag
Állandó Tag
Egészségesen finom

Sziasztok!

Én nagyon új vagyok még ezen az oldalon, egy kedves barátomtól kaptam meg a weboldal címét.
Épp nagy fogyókúrában vagyok, így ha nem bánjátok szívesen megosztok pár finom, de nem hízlaló étel receptjét!

Töltött cukkinis tekercs

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg cukkini

2db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 California-i paprika
2 zöldpaprika
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál szárított kakukkfű
1 mokkáskanál szárított rozmaring
30 dkg szeletelt gépsonka
15 dkg paradicsom
5 dkg reszelt parmezán sajt
Előkészítés: A cukkiniket megmossuk, levágjuk a végeit és hosszában vékonyan felszeleteljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és kockára vágjuk.
Elkészítés:
1. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a cukkiniszeleteket, adagonként mindkét oldalukról megsütjük, kivesszük, és hűlni hagyjuk.
2. A hagymát, a fokhagymát, a paprikát a visszamaradt olajban kevergetve kb. 5 percig sütjük. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel és rozmaringgal, jól összekeverjük, kihűtjük.
3. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A cukkiniszeleteket hármasával, egymást majdnem fedve, egymás mellé fektetjük. Ráteszünk egy szelet sonkát, megrakjuk a zöldségkockákkal, és óvatosan feltekerjük, összetűzzük fogvájóval, és szép sorban a tepsibe tesszük. A sütőben kb. 15 percig sütjük.
4. A paradicsomot megmossuk, felkarikázzuk. A megsült cukkinitekercseket megszórjuk parmezánnal, és a tetejére rakjuk a paradicsomot. Piritóssal ajánlom.
 

lincsi74

Állandó Tag
Állandó Tag
Tarhonyás krumpli a nyerő.

Vagy ahogy fogyis barátnők szokták mondani: pacal light- ot kell enni. hihi.

A tarhonyásat virslivel. Isteni, kiadós, gyors és megunhatatlan.

Ezt is ajánlom:
csirkemell - szeletelve, megforgatod liszt - tojás - sajt.
Lerakod jénaiba: olaj, bacon szalonna csík, bundázott csirkemell, bacon szalonna, .... tetejére sajt. Be a sütőbe. Isteni, kiadós bár elég melós és nem olcsó...
 

hangay13

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez a gnocchi nem ugyanaz mint a nudli itthon?

A gnocchi receptjét nem ismerem (még), de amikor kóstoltam, úgy éreztem, hogy a tésztája ugyanaz, vagy nagyon hasonló, mint a núdlié ... Mi a szilvás, lekváros gombócot, a derelyét is ilyen tésztából készítjük.
Gnocchit, vagy hasonlót mi is szoktunk készíteni, de krumpligombócnak hívjuk. Legtöbbször vadas marháhozhoz, savanyú vetrecéhez, tokányhoz köretnek.

Most rákerestem a gnocchira, nem volt nehéz receptet találni. Többféle létezik. Szerintem a magyar ízlésnek is megfelelő.
Néhány:
(És a hozzávaló mártások közül is mutató)
 

hangay13

Állandó Tag
Állandó Tag
Bükki kaszás pecsenye




Hozzávalók 10 személyre: 1,40 kg sertés szűzérme, 30 dkg sütni való kolbász, 30 dkg sampinyon gomba, 40 dkg vöröshagyma, 30 dkg paradicsom, 20 dkg zöldpaprika, 3 dl olaj, 1 csokor petrezselyem, kevés piros paprika, fokhagyma, 2 dl fehér bor.
A felszeletelt szűzérméket kicsit elősütjük. Ezalatt készítsünk pörköltlevet, melyhez hozzáadjuk az elősütött felszeletelt kolbászt és a szűzérméket. Az egészet fehérborral meglocsoljuk, és a szeletelt gombával együtt puhára pároljuk. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.
 

Andorka01

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon jó étel a túrós csusza, és hamar elkészül. 4 személyre fél kiló száraz csuszatésztát két liter forró vízben megfőzök. Egy csipet sót is teszek a vízbe. míg a víz felfő, kis kockákra vágok kb. harminc deka füstölt szalonnát, és megsütöm, míg ki nem sül belőle a naggyja só. Ha a tészta megfőtt, kb. tíz perc alatt, leszűröm, és kevés szalonna zsírba, egy tálba teszem. Teszek rá tehén túrót, kb. huszonöt dekát, és a szalonnatepertőnek a felét. Tálaláskor még a tányéron teszek rá túrót, szalonnatepertőt, és tejfelt. Nagyon jó, laktató étel, hamar kész van, és nem kell hozzá nagy tudomány.
 

hangay13

Állandó Tag
Állandó Tag
Libareceptek Márton napra:

Ludaskása
Hozzávalók: (4-6 személyre):60 dkg libaaprólék, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg fehérrépa, 15 dkg gomba, 10 dkg zeller, 2 kis fej vöröshagyma, petrezselyem, zellerzöld, bors, só, 50 dkg rizs
Elkészítése: A leöblített, megtisztított aprólékot felöntjük kb. másfél liter hideg vízzel, hozzáadjuk a megtisztított sárga- és fehérrépát, a zellert, gombát, egész vöröshagymát, petrezselymet, feketeborsot, sót és az egészet lassú tűzön megfőzzük. Amikor a húsleves kész, a zsírját leszedjük, kivesszük a zöldséget, a húsféléket, és a levet leszűrjük. A csontról leszedjük a húst, kis kockákra vágjuk a zöldségekkel együtt. Közben rizst készítünk a szokásos módon, felöntjük a már elkészült húslevessel, majd fedő alatt megpároljuk. Amikor már majdnem kész, hozzákeverjük a főtt, felkockázott húst a zöldségekkel együtt és már készen is van. Nagyon laktató és finom egytál étel.

Sült libacomb párolt káposztával
Hozzávalók 5 személyre: 6 db libacomb, só, bors, 1 tubus mustár, kb. 3-4 dl olaj, 2 vöröshagyma karikára vágva, 2-3 erőleveskocka. A párolt káposztához: 1 fej káposzta, olaj, cukor, só, bors.
Elkészítés:
1.) Megmossuk és besózzuk a libacombokat, majd egy műanyag tálba tesszük őket, és lefóliázzuk. Legalább 5 órát állni hagyjuk a húst (a hűtőben), majd egyesével megkenjük őket mustáros-olajos-hagymás páccal, majd jól megborsozzuk, és egy éjszakára állni hagyjuk az egészet.
2.) Másnap reggel kuktába tesszük a libacombokat, és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Két-három erőleveskockát is a vízbe tehetünk, hogy a húsnak még jobb íze legyen, majd forrástól számított egy órán át takaréklángon főzzük. Utána kieresztjük a gőzt a kuktából.
3.) Ellenőrizzük a húst. Majdnem puhának kell lennie! A levet félretesszük, a combokat pedig sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Picit megsózzuk, majorannával megszórjuk és a kifőtt zsíros lével alaposan meglocsoljuk.. 200 fokon másfél órán át sütjük, miközben a lével negyedóránként locsolgatjuk.
4.) A tepsit 1,5 órára a sütőbe toljuk. 200 fokon 1 órán át alulról-felülről kapja a liba a hőt, aztán az utolsó 30 percre légkeverésre állítjuk a sütőt (ha lehet). Minden 15. percben a zsíros lével meglocsoljuk a combokat, hogy jó ropogósak legyenek, de alájuk is legalább 2 cm vastagon öntsünk, nehogy kiszáradjanak. A sütési idő felénél megfordítjuk a combokat. A végén én még egy plusz negyedórát is rádobok, akkor visszaforgatom, hogy a teteje megint szép ropogós pecsenyevörös legyen.
A visszamaradt zsírt átszűrjük. Isteni zsíros kenyereket lehet kenni vele, nemcsak a hús, hanem a zöldségek és fűszerek aromája is beleivódik.
Párolt káposztával, tört burgonyával tálaljuk. Isteni finom!
Párolt káposzta elkészítése: Megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk a káposztát. Jól besózzuk, majd 10 percet állni hagyjuk. Ezalatt néhány kanál olajon 2-3 evőkanál cukrot karamelizálunk, majd amikor a cukor már teljesen felolvadt, óvatosan (mert rémesen fröcsög) rátesszük a kissé kinyomkodott káposztát. Borsozzuk, sózzuk és addig pirítjuk, amíg zsemleszínű lesz, majd forrón, libasülttel és a krumplival tálaljuk.

Brassói libamell recept
Hozzávalók 5 személyre: egy 1 kg-os libamell, 15 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg hordós káposzta, 50 dkg burgonya, 2 dl tejföl, só, kiskanálnyi pirospaprika
5 dkg szalonna zsírját kiolvasztjuk, ebben megpirítjuk a felaprózott hagymát, majd a felszeletelt libamellet átsütjük benne. Hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát, sóval és paprikával fűszerezzük, majd kevés vizet öntünk alá, és így pároljuk. Eközben a káposztát is feltesszük főzni és a burgonyát is. A megmaradt szalonnát egy jénaiba tesszük, majd rárakjuk a megpucolt, felszeletelt krumplit, erre a főtt káposztát, majd a libamell szeleteket. A tejfölt a pecsenyelébe keverjük, majd ezt a húsra kenjük, így az egészet sütőbe tesszük, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Töltött libanyak
Hozzávalók: bors, só, 10 dkg darált hús (ha lehet libamell), 5 dkg hagyma, 20 dkg kelbimbó, 2 db libanyak bőr, 5 dkg libamáj, fél csomag petrezselyem, 10 dkg sárga répa, 1 db tojás, 1 db zsemle, 5 dkg zsíradék.
Tejben áztatott zsemlét összekeverjük a darált hússal, petrezselyemzölddel, sóval, borssal, majorannával, tojással.
A libamáj darabkákat akkor tesszük bele, amikor a töltelék egynemű. Óvatosan összekeverjük. A zöldségekből „ágyat” készítünk.
A libanyak bőrét összevarrjuk vagy összetűzzük, kanállal vagy habzsákkal megtöltjük. Ráhelyezzük a zöldségágyra, és kevés vizet öntünk alá. Sütés közben folyamatosan locsolgatni kell, 180 fokon szép pirosra sütjük. Köretnek főtt karfiolt és rizs adunk hozzá.

Sörös töltött libasült
Hozzávalók: 1 liba, 30 dkg vagdalthús, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 tojás, 2 zsemle, kis tej, 1 hagyma, só, bors, fél liter sör
Elkészítése: Megtisztítjuk a libát, majd kívül-belül megfűszerezzük. A liba szívét, máját, zuzáját ledaráljuk, és a vagdalthoz adjuk. A belsőségekhez keverjük a tojásokat, petrezselymet, tejbe áztatott zsemléket, sózzuk, borsozzuk, majd megtöltjük vele a libát. A libát zsiradékkal bélelt tepsibe helyezzük, fél liter vizet öntünk mellé, és gyakori locsolgatás mellett, készre sütjük. A sört kb. 2,5 óra sütés után öntjük rá. Dinsztelt vöröskáposztával és hagymás burgonyapürével tálaljuk.

Most Márton napra töltött libanyakat készítettünk. Újabban lehet nyakbőrt kapni a baromfi mintaboltban. Vettem nyakbőrt, volt rajta hájas rész is, amit levágtam, készítettem belőle libazsírt, tepertőt. A tepertő rögtön elfogyott. (Addig kell sütni, amíg világos barna, ropós lesz.) Nagyon finom volt, a feleségem azóta rendszeresen eszik libazsíros kenyeret, pedig az egészséges életmód híve, kerüli a zsírt, de nem tud ellenállni neki. Ami finom azt nem érdemes kerülni!
Néha szoktam vásárolni bőrös libazsiradékot. Abból szoktam készíteni libatepertőt, zsírt (max. 1 cm-es kockákra vágom a sütés előtt). Főzéshez, sütéshez is szívesebben használom, mint a disznózsírt, ajánlom mindenkinek. Talán egészségesebb, de biztos, hogy finomabb, mint a disznózsír, és van amihez az olaj nem jó.
 

DITTE77

Állandó Tag
Állandó Tag
Sörkifli




1 kg lisztből 4 cipót kell csinálni, és 48 db kifli lesz belőle.

1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 3 dl tej, 6-8 dkg zsír, só ízlés szerint, köménymag, tojás a kenéshez.

A lisztet ízlés szerint sózzuk. Tegyünk bele 6-8 dkg zsírt. Az élesztőt 3 dl tejben futtassuk fel, a többi folyadék langyos víz legyen (kelt tészta keménységűnek kell lenni).
Jól dolgozzuk ki a tésztát, csináljunk belőle 4 cipót. Tetejüket kenjük be étolajjal.
Mikor megkelt a tészta, akkor át kell fordítani, hogy a másik fele is megkeljen.
A megkelt tésztát 8 mm vastagra, kör alakura nyújtjuk.
Rámával megkenjük majd 12 felé vágjuk. Mielőtt felcsavarjuk megszórjuk reszelt sajttal.
Ahogy csavarjuk úgy húzzuk a tésztát, hogy szép legyen.
A tetejét tojással megkenjük, sót, köménymagot szórunk rá.
200 C-on 30 percig sütjük.
 

enli78

Állandó Tag
Állandó Tag
Mai menü

Nálunk ma sült hurka és kolbász lesz az ebéd. Hmm savanyú káposztával szeretem, de én az nem ehetek most :( mert 5 hónapos a pici babám :)
 
kötött galuskaleves.

Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg szalonna
2 közepes fej vöröshagyma
2 mokkáskanál pirospaprika
2 burgonya
1-2 zöldpaprika és paradicsom
1 csokor petrezselyem
50 dkg liszt
2 tojás
 
Elkészítés:
Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, a vöröshagymát feldaraboljuk/reszeljük és a szalonnazsíron üvegesre pirítjuk. A tűzről levéve elkeverjük benne a pirospaprikát, beletesszük a kockára vágott krumplit. Majd felöntjük 2 liter vízzel és belerakjuk a felvágott zöldpaprikát és paradicsomot. A lisztből és a tojásból tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a szalonnás hagymával, sózzuk, borsozzuk, fél centis csíkokra vágjuk. A csíkokat feltekerjük, elvágjuk, és laza csomóra kötjük A forró levesbe téve készre főzzük kb.20-25 percig. A levest az apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
 
Kötött tésztaleves. Hazai ízek.


Hozzávalók: 4 személyre.
25 dkg liszt
2 db tojás
1 fej vöröshagyma
zsír vagy olaj
pirospaprika
őrölt bors
zöldség- vagy húsleves
A lisztből a tojásokkal és fél deci vízzel levestésztát gyúrunk; deszkán nyújtófával kinyújtjuk. Egy jó evőkanálnyi zsíron vagy olajon megfonnyasztunk egy fej apróra vágott/reszrlt vöröshagymát. Ha már levettük a tűzről, meghintjük egy kiskanálnyi paprika–őröltbors keverékkel. A fűszeres hagymát egy kanállal szétkenjük a tésztán. Kétujjnyi széles csíkokra vágjuk a megkent levéltésztát. Csíkonként felhajtjuk, lazán, zsinórszerű sodratra. Ennek végére laza csomót kötünk, azt leszakítjuk, félretesszük. Ezt ismételjük, amíg a tészta elfogy.
A kötött tésztát zöldségekkel, fűszerekkel ízesített levesbe főzzük, kb. 20-25 percig.
Ugyanúgy mint a gombóc főzésekor, feljönnek a víz tetejére kb. kész megfőtt.
Akkor kész, ha kanállal kettévágjuk, s látjuk: a belseje puha, nem fehér, nem lisztes.
 
Oldal tetejére