Társasjátékok II

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

almamag78

Kitiltott (BANned)
Sziasztok!

Valaki kipróbálta már a "Szia Borz" társast?
Kicsit megakadtam, mert a táblán 1-6 -ig terjedő szimbólum van (gondolom a dobókockán lévő értékeket takarja), a táblán pedig 1-5-ig, és a kis lapokon is 1-5-ig vannak számok, a magyar leírásban meg eléggé érthetetlenül van leírva. Egyáltalán mire lehet borzpontokat kapni? :)
 

Bonjour1

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok

megvan valakinek a Rizikó: Gyűrűk Ura verziója magyarul?
Az eseménykártyákat keresem.
Köszönöm előre is a segítséget.
 

bobebababa

Állandó Tag
Állandó Tag
9 szer 9 kocka tényleg. A táblán nekem 3 kockányi az átlapolás , a 3. sorban van középen egy kavics, addig tart. Lamináltam a matricát úgy, hogy a 2 lapot egymásnak háttal tettem, majd szétvágva matricát az 1,7 mm-s triplex lemezre ragasztottam, majd kivágtam. Nagyon szép lett, jó megfogni a lapkákat. :)
Csatolás megtekintése 963664


Nagyon jó lett a táblád!Hogyan sikerült ilyen szépre elkészítened?Nekem sajna nincs lamináló gépem,de tudok üzletben lamináltat-ni. Légyszi írd le nekem lépésről lépésre olyan dedós módra,hogy el tudjam magyarázni én is az üzletben.Köszönöm!
 

bobebababa

Állandó Tag
Állandó Tag
Értem, értem, értem. :) Az első üzenetben nem írtad, hogy a kövekre Ti sem raktok, ezért írtam választ. Sajnos az eredeti szabályt sehol nem találom, a kópés pedig szerintem nem teljes. Saját tapasztalatom azért nincs, mert még nem csináltam meg a játékot, de a 2,5 évesemmel még nem is sürgős játszani vele... Amúgy is kissé elfoglalt vagyok mostanság, mert 2,5 hete született a második. :D
Jó ötlet telepakolni az érmékkel a táblát, köszönet érte, majd így fogjuk játszani.


Mixamino játékszabály
 

Csatolások

  • mixamino szabály.pdf
    60.2 KB · Olvasás: 105

bobebababa

Állandó Tag
Állandó Tag
Megint egy kérés!

Ezt a játékot most találtam a neten,és nagyon jó lenne valahogy elkészíteni.Ha valakinek lenne valami ötlete,szívesen elfogadom,de ha esetleg valakinek megvan,és megosztaná velünk :) !A játék neve:l Pino Sortino.
 

Csatolások

  • post_73573_20120128135749.jpg
    post_73573_20120128135749.jpg
    133.2 KB · Olvasás: 344

bobebababa

Állandó Tag
Állandó Tag
Piccobello Familienspiele

Szerintem ez egy otthon is könnyen kivitelezhető játék:A Piccobelló
A Piccobellóban kétféle dobókockával kell egymás után dobni. Az első egy színkocka, amely azt mondja meg, hogy milyen színű ruhát akaszthatunk fel a kosárkánkból a szárítókötélre a miniatűr csipeszek segítségével. Ha ez már megtörtént, akkor dobunk a második kockával, amely megmutatja, milyen az időjárás. Ha fúj a szél, száradnak a ruhák, de izgalmasabb a többi: napos időben még egyszer dobhatunk az első kockával és kirakhatunk még egy ruhát; esőben ezzel szemben vissza kell vennünk az utoljára felrakottat; kosár dobása esetén meg egyszerűen választhatunk még egy ruhát a kosarunkból, amit kirakhatunk száradni.Az nyer, aki elsőként rakja fel a kötélre az összes ruhát a kosárból.
 

Csatolások

  • 511A7BGG4YL.jpg
    511A7BGG4YL.jpg
    36.4 KB · Olvasás: 297
  • piccobello_large.jpg
    piccobello_large.jpg
    25.9 KB · Olvasás: 325
  • PICCOBELLO_PS_431.jpg
    PICCOBELLO_PS_431.jpg
    319.2 KB · Olvasás: 320

bobebababa

Állandó Tag
Állandó Tag
Kis gyümölcsöskert-házilag

A kertben egy nagy cseresznyefa áll, tényleg ott látjuk a kert végében, és tényleg lóg róla öt pár pirosló facseresznye. Ehhez a fához szeretne eljutni a holló, méretes faholló, akit könnyen mozgatnak a még fejlesztésre váró kis ujjacskák. A dobozban elhelyezkedő kis kert-tábla köré tizenöt kis viráglapkát rakunk, ötször három különböző színű (és fajtájú) virágot, illetve fonott kis kosarunkat. Aki kezd, az a kezébe veszi a dobókockát, amelyen az ötféle virág és egy kis napszimbólum látható, és már kezdődhet is a versenyfutás a hollóval, aki hozzánk hasonlóan szeretné megszerezni a cseresznyéket – vajon melyikünk jár sikerrel?
Nálunk nem a holló,hanem csőrike szedi le előlünk a cseresznyét gördeszkán(kindertojás figura).
Letöltöttem a netről 5 féle virág színezős képét,kinyomtattam és kiszíneztem.Majd ugyan így jártam el a cseresznyével,5 féle állattal,melyek a táblán is szerepelnek,és végül csőrikével(mivel nálunk ez helyettesíti a hollót)!A cseresznye ami a fán lóg:piros gyöngy!
 

Csatolások

  • haba-kis-gyümölcsöskert-társasjáték.jpg
    haba-kis-gyümölcsöskert-társasjáték.jpg
    79.4 KB · Olvasás: 368
  • post_76269_20120219013621.jpg
    post_76269_20120219013621.jpg
    121.4 KB · Olvasás: 350
  • post_76269_20120219013653.jpg
    post_76269_20120219013653.jpg
    128.4 KB · Olvasás: 333
  • fa.pdf
    318.3 KB · Olvasás: 127
  • kártya 1.pdf
    543.8 KB · Olvasás: 106
  • kártya 2.pdf
    706.4 KB · Olvasás: 73
  • kártya.pdf
    509 KB · Olvasás: 66
  • kártya3.pdf
    485.8 KB · Olvasás: 70
  • kártya4.pdf
    738.6 KB · Olvasás: 61
  • kártya5.pdf
    342.1 KB · Olvasás: 65
  • tábla.pdf
    563.6 KB · Olvasás: 100

evacsohi

Állandó Tag
Állandó Tag
Megpróbálkoztam a Djeco Tip Top Clap nevű memóriafejlesztő társasjátékát digitalizálni. Minden feladatkártyából négyet kell nyomtatni. Az egyforma sötétbarna hátterű képek a feladatkártyák hátoldalai. Beszkenneltem a hsználati útmutatót németül és angolul - mondjuk ez lehet, fölösleges volt.

Ajánlott életkor: 6-99 év között
Játékosok száma: 2-5 fő
A doboz tartalma: 32 kártya (4x8 grimasz vagy cselekvés)
A játék célja: Emlékezz a bemutatott grimaszokra vagy cselekvésekre a megadott sorrendben.
A játék előkészülete: Keverjük meg jól a lapokat, és lefordítva tegyük az asztal közepére a paklit.

Játékszabály: A legfiatalabb játékos kezd. Húzzon egy kártyát és felfordítva helyezze a pakli mellé. Közben utánozza a kártyán látott mozdulatot vagy grimaszt. (FONTOS! A képen látott mozdulatot nem kimondani, hanem mímelni, utánozni kell!) Aztán a következő játékos húz és a felfordított lapot az előzőleg utánzott lapra helyezi, miközben az eddig bemutatott összes gesztust utánoznia kell a helyes sorrendben (először az elsőnek felhúzott lapon mutatottat, aztán a másodikat, stb…). Azután jöhet a harmadik játékos, ő is húz, és utánozza (vigyázva a helyes sorrendre) az eddig látottakat, majd hozzáteszi a saját kártyája által mutatott grimaszt. Mindezt addig ismételjük, míg valaki nem ront.
Ha egy játékos ront, azaz téved a sorrendben, akkor büntetőkártyát kap a már felfordított kártyák közül. A többi felfordított kártyát félrerakjuk. A büntetőkártyát „nyert” játékos a még lefordított pakliból húz, így új játékkör kezdődik. A fent ismertetett szabályoknak megfelelően a játékosok egymás után húznak és utánoznak. (Ha a felhúzható kártyák elfogynak, keverjük meg a már felfordított kártyákat tartalmazó paklit és újból használhatjuk a lapokat a játék folytatásához (természetesen lefordítva). Vita esetén a lapok visszanézésével ellenőrizhetjük a sorrendet.

A játék vége: a játék kezdetekor a játékosok döntsék el, meddig tartson a játék. (időre – pl. 5 perc - vagy büntetőkártyára is lehet játszani – pl. az a vesztes, akinek először lesz 5 büntetőkártyája)
Nehezített játékvariáció: a játék a fent ismertetett módon zajlik, ám ha valaki rontott, büntetőkártyát kell választania, a már felfordított kártyák közül. Ezt hangosan számolja ki a legalsó kártyától kezdve és a választott kártyát meg is kell mutatnia a többi játékosnak. (pl. a 3. kártyát választottam!) A játék folytatódhat, ám a játékosoknak a büntetőkártyát ki kell hagyniuk az utánzás sorrendjéből!

A grimaszok, cselekvések a kártyákon:
taps, madárfütty, kacsintás, pukizás, kézzel asztalra csapás, nyelvnyújtás, nyávogás, lábbal dobbantás
 

Csatolások

  • Tip_Top_Clap_DJECO.pdf
    3.4 MB · Olvasás: 361

r.kriszti

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Elnézést, leírnátok annak a sokszor emlegetett orosz oldalnak a pontos elérhetőségét, ahol vannak fent társasjátékok?Egyébként a Dixit 3. részét keresném rajta, egyik régebbi hozzászólás erre utalt.Nagyon köszi!
 

Perecke

Állandó Tag
Állandó Tag
Block by block
27 darab egyforma kisméretű kockából ragasztó segítségével elkészíthető ez a logikai kirakó játék.
60 féle építményt lehet megépíteni. Minden feladathoz van tipp és megoldás.
A fényképen a négy alsó elem két dimenziós, a három felső három dimenziós. Két szögből is fényképeztem, hogy jó látszódjon.
 

Csatolások

  • P1260272.JPG
    P1260272.JPG
    75.1 KB · Olvasás: 269
  • 1.jpg
    1.jpg
    82.5 KB · Olvasás: 261
  • 2.jpg
    2.jpg
    87.3 KB · Olvasás: 261
  • block.pdf
    7.8 MB · Olvasás: 71
  • P1260268.JPG
    P1260268.JPG
    129.6 KB · Olvasás: 262

zsnbm

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Keresem a Continuo nevű játékot. Ha esetleg felteszi valaki, annak előre is köszönet érte.
zsnbm
 

Perecke

Állandó Tag
Állandó Tag
Club 2 % - Logikville
Ki, hol lakik?

Az állatokat és az embereket rakd be a házba a szabályok szerint. Van amelyik nem lehet egymás mellett, van ami egymás mellé kerül. Kizárásos alapon, különböző lehetőségeket mind figyelembe véve, variálva találd meg az egyetlen jó megoldást!
84 egyre nehezedő feladat. Az elsőknél még csak 3 lakót kell elhelyezni, majd jönnek a háziállatok, és a lakók száma is növekszik. A megoldásokat sajnos nem sikerült megszereznem. A leírás francia nyelvű, de szerintem a jeleket könnyű megérteni.
A játékot érdemes úgy elkészíteni, hogy a házak ne legyenek összenőve. Én dekorgumiból fogom kivágni, akkora négyzet alakú lyukakkal, amibe beleférnek a lakók és a háziállatok.
 

Csatolások

  • club 2% piatnik.jpg
    club 2% piatnik.jpg
    53.9 KB · Olvasás: 379
  • club.jpg
    club.jpg
    88.1 KB · Olvasás: 380
  • francia.pdf
    311.2 KB · Olvasás: 128
  • logikville ház.jpg
    logikville ház.jpg
    32.9 KB · Olvasás: 387
  • logikville.jpg
    logikville.jpg
    91.9 KB · Olvasás: 393
  • logikville.pdf
    522.8 KB · Olvasás: 167
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére