Társasjátékok

Erőleves témája a 'Gyerekeknek' fórumban , 2009 Február 7.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. denandi

  denandi Állandó Tag

  Kedves Erőleves!

  Még egyenlőre tapogatózunk, hogy ennél a korosztálynál működik-e. Talán a pici gyerekeknek egyszerűbb könyvet választani,és aki nem akar nagy beruházást, kisebb összegű könyvet is talál. Mivel a levél tartalmazza, hogy akinek küldöd hány hónapos, éves, tényleg neki illőkönyvet kap. A nagyobbak már válogatnak, ez tetszik, ez nem, de egy kicsi egyformán örül mindennek.

  Még van szabad meghívóm, várom a lelkes anyukák jelentkezését.

  Szép napot
   
 2. denandi

  denandi Állandó Tag

  Egy fa puzzle-t én is küldök mindenkinek. A kicsik szeretik.

  Már egészen kicsinek is játszható társ. MEllékelem a leírást is, de az német nyelvű. Mindenki értelemszerűen kedve szerint játszhatja, nem nehéz rá kitalálni játékszabályt, ha nem tudod elolvasni.
   
 3. soosati

  soosati Állandó Tag

  Mi az oviban azt találtuk ki, hogy "ki nevet a végén"-t játszunk, ahol a mezők székekből, padokkbó, zsámolyokból vannak és a gyerekek a bábuk. Sok nevetés - jó szórakozás.
   
  enikohogye és vic78 kedveli ezt.
 4. Erőleves

  Erőleves Állandó Tag

  Kedves denandi és soosati !

  Mindenki nevében köszönjük a szép játékot és a remek ötletet. A magam részéről ki fogom próbálni az akadálypályát is a kicsikkel :)
   
 5. Erőleves

  Erőleves Állandó Tag

 6. wemese72

  wemese72 Állandó Tag

  Kedves Eroleves!!

  Nagyon jo dolgokat teszel fel, de sajnos a #96, 97, 98-ban nem angol a puzzle, hanem valamilyen mas nyelv. Csak azert jelzem ezt feled, mert en beszelek angolul, mivel az usa-ban elek, es sajnos ezek az allatnevek nem angolul vannak (es nehogy igy tanuljak meg a gyerekek, hogy ez angol)
  De tovabbi jo munkat, es varjuk a tovabbi jo dolgaidat.
   
 7. Erőleves

  Erőleves Állandó Tag

  Kedves wemese!
  Csalódottan olvasom soraidat. Jó,hogy jelezted- ezt a hibát ne kövessem el.Megnéznéd kérlek az alatta lévő gyümölcsös memória játékot is?
  Köszönöm és gyere máskor is :)
   
 8. wemese72

  wemese72 Állandó Tag

  Eroleves!!

  Igen, a gyumolcsos az angol. Azzal semmi gond.
   
 9. Erőleves

  Erőleves Állandó Tag

  Ha valaki tudna tanácsot adni, megköszönném, mert ez a feltöltés valahogy nehezen sikerül. Csak ilyen hosszan elnyúlóan és részleteiben tudom feltenni a játékokat, remélem azért követhető :(
   
 10. csipkebogyo

  csipkebogyo Állandó Tag

  Szivárvány kártya 1.
  Mibe illik?

  "A kártya vizuálisan megfogalmazott képekből áll, így a legkisebbek részére is könnyű játékokra ad lehetőséget. (Egyetlen figura, nincs háttér, nincsenek kiegészítő figurák.) A térbeli viszonyok egyik elhanyagolt relációjára irányítja a gyerekek figyelmét: a tárgyak nem csak egymás alá, fölé, mellé, stb., ... kerülhetnek, hanem előfordul, hogy azokat egymásba illesztjük, méghozzá nagyon is meghatározott, hogy mi mibe illik bele, s ezek a dolgok általában nem is cserélhetőek fel!"
   

  Csatolt fájlok:

 11. csipkebogyo

  csipkebogyo Állandó Tag

  Szivárvány kártya 2.
  Mennyi?

  "A játékok során több szempontból kell felismerni a számosságokat 0-10-ig. Kiemelt szerepet kap a pár és a semmi fogalma, a gyerek játék közben szerez ezekről is tapasztalatokat."
   

  Csatolt fájlok:

 12. csipkebogyo

  csipkebogyo Állandó Tag

  Szivárvány kártya 3.
  Ellentét párosító


  "Az előző két paklihoz képest bonyolultabb, kidolgozottabb képeket tartalmaz, háttér és mozgás jelenik meg egyes lapjain. A párok kiválasztásánál szándékunk az volt, hogy a gyerekek több gondolkodás árán találjanak rá az összetartozó párokra, így nem véletlen, hogy több esetben tévedésre is alkalmat adtunk, amelyek aztán természetesen az egész játék áttekintésével helyre hozhatóak!"
   

  Csatolt fájlok:

 13. csipkebogyo

  csipkebogyo Állandó Tag

  Szivárvány kártya 4.
  Családi forgolódós

  "A lapokról egy család tekint ránk: apa, anya és a gyerekek - egy fiú és egy lány. Nincs két egyforma kártya: minden figura nézhet jobbra, balra vagy előre, a jobb vagy bal kezében tart valamit (táskát, kosarat, babát, labdát), vagy üres a keze, illetve más-más színű az alsó és a felső ruhája (ebből szintén nincs a paklin belül két egyforma kombináció!). A kisebbek a színekkel ismerkedhetnek a játék során, a nagyobbak a többi szempont figyelembe vételével, az irányokkal is."
   

  Csatolt fájlok:

 14. csipkebogyo

  csipkebogyo Állandó Tag

  Szivárvány kártya 5.
  Körforgások


  "A térben, időben és a természetben rengeteg olyan folyamat zajlik, melyek ciklikusan, körforgásszerűen ismétlődnek. Nincs igazán kezdetük és végük, hanem - folyamatosan megújulva és változva bár - állandóságot képviselnek az életben. Ezek közül emeltünk ki kilencet, igyekezvén sok szempontból körüljárni ezt a kérdést. A kártyajáték célzatosan utal arra, hogy ezek a folyamatok nemcsak újra és újra ismétlődnek, de tulajdonképpen nincs is bennük meghatározható ELSŐ mozzanat! Vajon a tavasz az első, vagy az ősz? A tyúk volt előbb, vagy a tojás?"
   

  Csatolt fájlok:

 15. vegsone

  vegsone Állandó Tag

  Szerintem ha sok képet teszel fel érdemes zipbe tömöríteni, úgy könnyebb letölteni is. De azért így is nagyon örülök nekik!!!!kiss
   
  maitra kedveli ezt.
 16. szmarta

  szmarta Állandó Tag

  Most más játékra szeretnélek benneteket meghívni. ELjutott hozzám is a könyvkukacos játék. EZt 0-6 éves korig gyerekeknek indították óvónők, akiknek fontos, hogy a gyerekek könyvszeretetét növeljék. A játékban egy könyvet adsz fel postán egy kisgyereknek, és a te gyerkőcödet felvéve a névsorba keresel további tettrekész szülőket, akik megadják gyerekeiknek a könyv az olvasás örömét, és azt az érzést, mikor a gyerkük postán saját névre kap csomagot. Nekem is kétségeim voltak, de akitől kaptam, és több netes ismerős is kézzelfoghatóan mutattak fel kapott könyveket.Még van pár meghívóm a játékra, ha érdekel valakit jelentkezen.

  Ha esetleg rossz fórumra írtam, bocs, de én ezt találtam a ehhez a legjobbanak.

  További szép játszó perceket![/quote]


  Erdélyiek figyelem!

  Nekem meg van egy erdélyi meghivóm erre a könyvkukacos játékra. Azért nem küldtem át Magyarországra, mert a postaköltség lényegesen magasabb, akár egy könyv esetében is.

  Szóval, ha be szeretnétek nevezni az erdélyi játákba, irjatok PM-et!

  Persze mindenki először egy kis ellenérzéssel viseltetik a játék iránt, de hát mit lehet vesziteni? Küldesz egy könyvet egy kis ismeretlennek? Nem hiszem, hogy ennyire megromlottunk, hogy becsapottnask érezzük magunkat, ha esetleg mégsem küldenek nekünk.

  De azt hiszem egyet biztosan mindenki kap, mert azért vannak még rendes anyukák. Mi barátokat szereztünk a játék által. És könyveket, amiknek nagyon örültünk.


  Még annyit, aki Erdályben küldd tovább ilyet, hogy ha a boriték szélét, amiben a könyvet küldöd, kivágod, és a postahivatalnál megmondod, hogy ezek nyomtatványok, nagyon kevésbe kerül az illeték.


  Ajánlom mindenkinek, nagyon aranyos játék!!!!
   
 17. Erőleves

  Erőleves Állandó Tag

  Köszönjük az újabb játékokat és a könyvkukacos játékot :)
   
 18. Erőleves

  Erőleves Állandó Tag

 19. Erőleves

  Erőleves Állandó Tag

 20. marchello

  marchello Állandó Tag

  Memória játék

  Ez a fiam kedvenc memória játéka.
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás