Tanács a 20 hozzászólás könnyű megszerzéséhez

jmkismadar

Állandó Tag
Állandó Tag
Radnóti Miklós: Az áhitat zsoltárai (2) Régen lehozott fénylőcsillagok akarnak szökni az ujjaim közülmert nagyon szeretleklátodőszi bokrok duzzadó bogyófürtjein feszüléletem kedve, érettkalászoknak terheit érzem és éjjelenkéntcsókos nyelvem alkonyipirossát rácsókolomnémán a tenyeredre. 1928. december 10
 

jmkismadar

Állandó Tag
Állandó Tag
A hold a fák köztszikrázva süt;gally moccan, ág zörg,és mindenütthangok remegnek...Ó, hogy szeretlek.A tó sötétenőrzi hidegtükrén az ébenárnyú füzet;szél jaja rezzen...Álmodj, szerelmem.Maga a kék mennyereszkedika csillagfényben,mely gyöngyeitszikrázva szórja...Isteni óra!(Verlaine - Szabó Lőrinc)
 

jmkismadar

Állandó Tag
Állandó Tag
József Attila: Tedd a kezed Tedd a kezed homlokomra, mintha kezed kezem volna. Úgy őrizz, mint ki gyilkolna, mintha éltem élted volna. Úgy szeress, mint ha jó volna, mintha szívem szíved volna.
 

jmkismadar

Állandó Tag
Állandó Tag
Radnóti Miklós: HimnuszGyökér vagy és törzsteli lomb s gyümölcs,hűs fuvallat vagys meleg nap érlelő,kötöző gyökér,iramodó vér,vékonyszárú törzs,széllel barátkozó,karom lombja vagy,karomba szaladj,mellem virága,szívemen takaró,ébresztő napoms napos hajnalomlombom gyümölcse,mellettem ébredő,mellettem alvó,szívemre hajlójó nyugalom vagy,csöndesen dobogó,szépszavú forrás,kezdő sikoltás,szárnyas lehellet,lélekkel szálldosó,árnyékban élesfény vagy és ékesárnyék a fényben,s felhő is, füstölő,csukódó pillánutolsó villám,nyíló testeddelkarolón ringató.Te harcon áldás,búvó mosolygás,aki a földönrégen fehérlőcsontjaimban is majdott bújkálsz mindörökkön.
 

jmkismadar

Állandó Tag
Állandó Tag
Radnóti Miklós: Tétova ódaMióta készülök, hogy elmondjam nekedszerelmem rejtett csillagrendszerét;egy képben csak talán, s csupán a lényeget.De nyüzsgő s áradó vagy bennem, mint a lét,és néha meg olyan, oly biztos és örök,mint kőben a megkövesült csigaház.A holdtól cirmos éj mozdul fejem fölötts zizzenve röppenő kis álmokat vadász.S még mindig nem tudom elmondani neked,mit is jelent az nékem, hogy ha dolgozom,óvó tekinteted érzem kezem felett.Hasonlat mit sem ér. Felötlik s eldobom.És holnap az egészet ujra kezdem,mert annyit érek én, amennyit ér a szóversemben s mert ez addig izgat engem,míg csont marad belőlem s néhány hajcsomó.Fáradt vagy s én is érzem, hosszú volt a nap, -mit mondjak még? a tárgyak összenézneks téged dicsérnek, zeng egy fél cukordarabaz asztalon és csöppje hull a mézneks mint színarany golyó ragyog a teritőn,s magától csendül egy üres vizespohár.Boldog, mert véled él. S talán lesz még időm,hogy elmondjam milyen, mikor jöttödre vár.Az álom hullongó sötétje meg-megérint,elszáll, majd visszatér a homlokodra,álmos szemed búcsúzva még felémint,hajad kibomlik, szétterül lobogva,s elalszol. Pillád hosszú árnya lebben.Kezed párnámra hull, elalvó nyírfaág,de benned alszom én is, nem vagy más világ,S idáig hallom én, hogy változik a sokrejtelmes, vékony, bölcs vonal hűs tenyeredben
 

jmkismadar

Állandó Tag
Állandó Tag
Dsida Jenő: VallomásÉlek, mint szigeten.Mindennap térdre kellhullanom. Kívüledsemmi sem érdekel.Kihűlhet már a nap,lehullhat már a hold,e zengő túlvilágmagába szív, felold.Édes illatai,különös fényeivannak. És szigorúboldog törvényei.Mit máshol ketyegőkis óra méreget,itt melled dobajaméri az éveket,s ha szólasz, mindegyikpuhán, révedezőnejtett igéd ezüstvirág lesz kék mezőn,és sóhajod a szél,mely fürtjeimbe kap,és arcod itt a hold,és arcod itt a nap.
 

jmkismadar

Állandó Tag
Állandó Tag
Dsida Jenő: Tündérmenet A tücsök cirregve fölneszel.Testem hűs álmokat iszik.Apró csillagos éjtündéreka szívemet hozzád viszik.Parányi szekérre fektetik,pihék, mohák közé, puhán,befödik zsenge nefelejccsels lehelnek rá éjfél után.Húzzák lassú, nyüzsgő menetbenszemükben harmat, áhitat -csigák s iszonyú nagy füvek közt,a sárga holdvilág alatt.
 

Cintia1979

Állandó Tag
Állandó Tag
Karácsonyi ajándék tippek:
Az ellenségednek, megbocsájtás.
Az ellenfelednek, tolerancia.
A barátodnak, a szíved.
Egy vásárlónak, szolgálat.
Mindenkinek, emberszeretet.
Minden gyereknek, jó példa.
Önmagadnak, tisztelet.
 

Cintia1979

Állandó Tag
Állandó Tag
Ne várj túl sokat a karácsony napjától. Nem tudod egyetlen napba belezsúfolni önzetlenséged és jóindulatod minden lemaradását, ami az elmúlt 12 hónapban összegyűlt.
 

Cintia1979

Állandó Tag
Állandó Tag
Az ésszerűen élő ember alkalmazkodik a világhoz. Az ésszerűtlenül élő ragaszkodik ahhoz, hogy a világot próbálja magához igazítani.
 

Cintia1979

Állandó Tag
Állandó Tag
A vidámságnak megvan az ereje ahhoz, hogy a félelem, a sértettség, a harag, a frusztráltság, a csalódottság, a depresszió, a bűntudat és a meg nem felelés érzéseit kiűzze az életedből. Azon a napon éred el a vidámságot, amikor rájössz, hogy mindegy, mi történik körülötted, akkor sem lesz jobb semmi, ha nem vagy jókedvű.
 

Cintia1979

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem kell ahhoz semmi különleges ok, hogy jól érezd magad – egyszerűen elhatározod, hogy azonnal boldog leszel, egyszerűen csak azért, mert élsz, egyszerűen azért, mert így akarod.
 
Oldal tetejére