This is Chartaaaa!!!

Műsort rendezett Oláh Lajos, Magyarország ottawai Nagykövetségén szolgáló első beosztott a Kanadai Magyar Demokratikus Charta kerekasztal beszélgetésén, mert úgy találta, hogy meg kell védenie a magyar kormányt az előadóktól.

Oláh Lajos, Magyarország ottawai Nagykövetségén szolgáló első beosztott unortodox vizekre evezte a magyar diplomáciát, illetve a protokolláris szokásokat kedd este Montreálban, írja a Kanadai Magyar Hírlap.

A beszélgetést Göllner András, a Kanadai Magyar Demokratikus Charta (KMDC) alapítója kezdeményezte és részt vett rajta még Kim Lane Scheppele, a Princeton Egyetem professzora, valamint Bozóki András, a Central European University (CEU) oktatója. Az előadás a magyar jogállamiság helyzetét vizsgálta, illetve azt, hogy az Európai Uniónak egyáltalán milyen mechanizmusai vannak, ha az egyik tagállamban sérül az alkotmányos demokrácia.

Oláh Lajos elmondta, hogy az előadók hazudnak a magyar kormányról, de amikor a levezető elnök – Daniel Salée, a Concordia Egyetem professzora – kérte, hogy mutasson rá konkrétan az elhangzott állítólagos hazugságokra, a diplomata azt mondta, hogy “nem fogom,” aztán leült. Később hülyeségnek nevezte az előadásokat.


Az est legvégén – amikor már a közönségből négyen kérdéseket intézhettek az előadókhoz és amikor a tervezettnél több mint félórával túlment az est – felállt Oláh Lajos és ingerülten bejelentette, hogy az utolsó kérdésként ő fel fogja olvasni a magyar kormány álláspontját. Lényegében “ha tetszik, ha nem” alapon.



A kerekasztal elnöke többször jelezte, hogy nyolc óra elmúlt, vége a rendezvénynek és el kell hagyni a termet. Elmondta azt is, hogy lett volna lehetősége a magyar diplomatának arra, hogy felszólaljon, amennyiben a kérdések elején megy a mikronfonhoz nem az est végén. De a magyar diplomata megragadta a terem két mikrofonját és felolvasta a helyi előadóknak a Concordia egyetem akadémiai szabályzatát, jelezve, hogy szerinte ami itt folyt egyoldalú, elfogult volt az Orbán kormánnyal kapcsolatban, nem engedtük szóhoz jutni a magyar kormány képviselőit és ezért egyben etikátlan és ütközik az egyetem regulációiba ami történt.

A levezető elnök jelezte, hogy jól ismeri saját egyetemének szabályzatát, azt nem kéne neki felolvasni, viszont ha a diplomatának netán lenne egy kérdése, azt feltehetné gyorsan. Oláh Lajos egy hosszú kormányzati nyilatkozatot akart felolvasni a kerekasztallal kapcsolatosan. Erre viszont nem volt lehetősége és miközben a terem egyik oldaláról a másikra sétált–az egyik mikrofontól a másikhoz közlekedve–a maradék, többnyire angol anyanyelvű 30-35 résztvevő aki még mindig a teremből volt, valamint a kerekasztal előadói döbbenten néztek egy olyan produkciót, ami egy diplomatától igencsak szokatlan. Egy párszor szóhoz próbált jutni Göllner András és Kim Lane Scheppel Oláh Lajos váratlan előadás-kezdeményezése alatt.

Index

charta.jpg
 
Regebben a diplomatak hiresek voltak a simulekony valasztekos tarsalgasukrol, kinosan ugyeltek a konfliktusok azonali elsimitasahoz, fontos volt nekik hogy a sajtoban jo szinben tunjenek fel az orszaggal egyutt amit kepviselnek.Itteni egyetemi oktatokat kioktatni az itteni egyetem szabalyzatarol olyan bakloves amit egy 8 osztalyos vegzettsegu ember se tenne meg, hisz nyilvan jobban tudjak, mint o, aki most erkezett Canadaba par honapja.
Talan az lehet a mentsege ,hogy nem lehet megmagyarazni a megmagyarazhatatlant megha ez ki van neki adva ukaszba akkor se.
A Charta meg itt egy komoly szervezet , igen komoly emberekkel, oket a kormany propaganjaval nem lehet megetetni.
 
Legalább most első kézből értesültek a Canadaiak a magyarországi helyzetről....lényegtelen a szakértelem csak a hűség!
Sajna ez még csak a kezdet mert az emberek szeretik ha írányítják őket megijedtek a szabadságtól hisz dönteni kell. Ahhoz meg nem nagyon vagyunk hozzászokva....Inkább mondja meg a Főnök hogy mi a fekete mi a fehér....
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,804,936
Tagok
615,863
Legújabb tagunk
Batteriestaz
Oldal tetejére