Trump összerúgta a port Kanadával is, de azok nem hagyták annyiban

Kanada védővámokat vezet be az amerikai alumínium importra, miután Donald Trump ugyanígy járt el egy nappal korábban. A kanadai kormány szerint az intézkedés ideiglenes, mert Trump elveszíti a novemberi elnökválasztást.

Kanada 2,7 milliárd dollár értékű amerikai alumínium-importra vet ki büntetővámokat, miután az Egyesült Államok bejelentette, hogy szankciókat hoznak a Kanadából érkező alumíniumimportra - tudta meg a Reuters pénteken.

Chrystia Freeland miniszterelnök-helyettes elmondta egy sajtótájékoztatón, hogy az ellenintézkedéseket szeptember 16-tól léptetik életbe, addig konzultálnak az iparági szereplőkkel. Donald Trump csütörtökön 10%-os vámot jelentett be az alumíniumtermékek importjára Kanadából, hogy megvédje az amerikai ipart a kanadai termékek dömpingjétől.

Egy kereskedelmi konfliktus az utolsó dolog, amire a feleknek szükségük van, ez csak rontana a gazdasági kilábaláson. Ennek ellenére az amerikai kormány mégis ezt a döntést hozta meg

- mondta a miniszterelnök-helyettes. Freeland az USA döntését abszurdnak és igazságtalannak nevezte.

Ez már nem az első kereskedelmi összetűzés az USA és Kanada között: 2018-ban utóbbi 12,5 milliárd értékű vámot vetett ki amerikai termékekre, miután az Egyesült Államok ugyanígy járt el akkor, szintén az alumínium - és fémtermékekkel kapcsolatban.

A források szerint a kanadaiak úgy számolnak, hogy az intézkedés rövid ideig lesz érvényben, mert Justin Trudeau kanadai miniszterelnök köreiben biztosra veszik, hogy Trump elveszíti a novemberi elnökválasztást.

Trump azután döntött a büntetővámokról, hogy az új kereskedelmi megállapodás Kanadával és Mexikóval életbe lépett. Az észak-amerikai gazdaságok mélyen integrálódtak egymásba, a kanadai export 75%-a az Egyesült Államokban kerül eladásra.

images
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Kathreen wrote on sziporka78's profile.
Szia! Most olvastam Amanda Bouchet A Promise of Fire könyvének fordítását és oda és vissza vagyok tőle. Köszönöm, hogy általad olvashattam. Nagyon jó a fordítás és tűkön ülve várom a következő köteteket. :dr_24::)
Sziasztok!
Valakinek megvan 6.o-os angol project unit 2.,3.,4-es felmérője?
Előre is köszi
Borsi Ági wrote on Kerecsenyné Szilvia's profile.
Sziasztok,
Jól láttam, hogy a Full blast 3-ból kétféle teszt van fent? Melyik a legújabb? Tudtok segiteni kérlek? A full blast legelső részéhez tartozó tesztet keresem.
Nagyon köszönöm előre is:)
Sziasztok!
8. osztályos történelem Ofi-s témazáró keresem nagyon, köszönöm
Sziasztok, Richard Templar könyveket keresek :)

Statisztikák

Témák
36,310
Üzenet
4,369,024
Tagok
588,627
Legújabb tagunk
deesygyorgy
Oldal tetejére