Isten és más mesék - 2013

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag

Remélem, hogy jól értettem a kérdésed...
Én úgy értem, hogy minden Istenben hívőnek igaza van, legyen az keresztény, muzulmán, zsidó, krisnahívő, buddhista, nagy szellemhívő, stb.
Mivel csak egytlen igazi Isten létezik, Ő pedig az, akit Jézus úgy nevezett, hogy az Atya és én egyek vagyunk. Tehát csak a fény és a szeretet Istene létezik, a mennyei Atya. A többi nagyon valószínű, hogy valamikor idelátogatott földönkívüliek lehettek, akiket az akkori emberek istennek véltek, vagy azok a lények nyilváníották ki magukat istennek.
Sokan belekötnek abba, hogy Jézus előtt több hasonló történet létezett, hasonló csodás születéssel, megöletéssel, feltámadással. Nem gondoljátok, hogy Isten, a mennyei Atya több korszakban is leküldhette a fiát, más-más néven? Mert szerintem így létezhetett...
Mivel csak Egy Isten létezik, így akárhogy is nevezik, csak Rá gondolhatnak, Őt érezhetik, Hozzá fohászkodhatnak. Hogy a Nevében bűncselekményeket hajtottak végre felszentelt papok, az nem a mennyei Atya vétke, bűne, hanem az elkövetőnek. Neki kellett, kell számot adni a mennyei Atyának, mihelyt az élete leteltével levetette a testét, és elé kellett-kell állnia....
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Ki az Isten? Te hogyan kepzeled el?

Én szerintem itt a fizikai síkon nagyon nehéz Isten elképzelni, hiszen sokkal több, mint ahogy az ember elképzelni képes. Még ha éjjel álmunkban van is találkozásunk vele, reggelre legfeljebb arra emlékezünk, hogy láttuk, és éreztük a hatalmas kiáradó szeretetét, de csak ennyi. Hogy milyen a kinézete, mit mondott, arra nem, mert nappal itt a fizikai testünkben képtelenek lennénk elviselni. Szerintem az angyalok szeretete is határán van az ember tűrésének. Ha emlékeznénk rájuk éberedve, nem lenne kedvünk maradni itt a fizikai világban. Sokkal sivárabb, szeretetnélkülibb, halványabb, szomorúbb a fizikai világ, mint amit, és ahogy odaát tapasztalunk. Nekem volt kb. 20 éve halvány viszfénye reggelre ébredve, hogy odaát mi van, milyen csodás fergeteges ujjongó érzések tömény valósága, hát hónapokba telt, míg kihevertem, és vissza tudtam zökkeni a fizikai valóságba. Pedig csak érzéseket hoztam vissza magammal. Ha mindenre emlékeznénk, hát nem tudnánk a szabad akartunkból vállalt feladatunkat teljesíteni, az hótziher!
A mennyei Atya hatalmas atyai szeretettel rendelkezik, ujjong a lélek, ha közelébe lehet. Kegyelmes, irgalmas, jóságos, és hatalmas, tömény szeretet, Ő maga a megtestesült szeretet. A kínzás, gyötrés amit rá fognak, az egyszerűen nem igaz! Ő képtelen lenne ilyet tenni. Mint ahogy egy igazán szerető földi apa sem lenne képes szenvedni látni a gyermekét, főleg ha saját magát kínozza. A fizikai szinten élő igazá szerető apa megpróbál segíteni a gyermekének, és ha nem megy, akkor segítséget kér. A mennyei Atya sokkal, de sokkal szeretőbb, sokkal jobban szerető apa, Ő igaz, hogy szabad akaratot adott a teremtményeinek, de ha kéri a gyermeke, akkor teljesíti is. De képes a gyermeke itt a fizikai világban el fogadni amit a mennyei Atya adni akar? Elhiszi, hogy megérdemli? Hogy jussa van rá? Valóban megkaphatja amit kér? Sok esetben sajnos nem, és ezért van az, hogy nem kapja meg. A lélek nem ismeri azt a szót, hogy nem. Ezért ha azt kéri valaki, hogy nem akarom, hogy fájjon ez, vagy az, a lélek úgy érti, hogy akarom hogy fájjon ez vagy az. Tehát az sem mindegy, hogy mit, és hogyan kérünk. Én ezért csodálom a japán embereket, mert a szókincsükből hiányzik az a szó, hogy nem.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt mondod "Jezus senkit sem ölt meg, nem égetett meg, hanem megbocsátott", nahát én ismerek rengeteg embert ezekkel a tulajdonságokkal. Söt olyanokat is akik naponta több embert gyogyitanak meg mind Jézus az egész pályafutásán.

Én is ismerek, és közülük nagyon sok Jézus követője.

Erdekes, hogy a te evangeliumod mindig másképp hangzik mind a többi amit olvasok.

Én az Újszövetségben található evangéliumokról beszélek, hogy Te milyen evangéliumokról beszélsz, azt nem tudom.
-

Te mindig kipikirozod azt a mondatot ami tetszik neked. Máténál megtalálod az ellenkezöjét is:
"10:34. Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot."

A fenti mondat nem ellenkezője annak, amit Jézus a szeretetről tanított. Ebben figyelmeztette a tanítványait arra, hogy az Ő követése mindig is ellenségeskedést fog kiváltani a világból, ahogy az Ő személye is sokakban gyűlöletet váltott ki.
A szeretet parancsa után pontosan ezzel a gondolattal folytatja a mondatot:
Ján. 15.18-21
"Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem elébb gyűlölt ti nálatoknál. Ha e világból volnátok, a világ szeretné azt, a mi az övé; de mivelhogy nem vagytok e világból, hanem én választottalak ki magamnak titeket e világból, azért gyűlöl titeket a világ. Emlékezzetek meg ama beszédekről, a melyeket én mondtam néktek: Nem nagyobb a szolga az ő uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldöznek majd; ha az én beszédemet megtartották, a tiéteket is megtartják majd. De mindezt az én nevemért cselekszik veletek, mivelhogy nem ismerik azt, a ki küldött engem."

Ha szövegösszefüggésében olvasnád, és nem kiragadott mondatokat magyaráznál félre, nem találnál Jézus szavaiban ellentmondást. Az Ő személye valóban sokakból ellenségeskedést vált ki a mai napig. Lásd saját magadat.
 

vzajcev

Állandó Tag
Állandó Tag
"Sokan belekötnek abba, hogy Jézus előtt több hasonló történet létezett, hasonló csodás születéssel, megöletéssel, feltámadással. Nem gondoljátok, hogy Isten, a mennyei Atya több korszakban is leküldhette a fiát, más-más néven? Mert szerintem így létezhetett..."

Pontosan ráéreztél a lényegre :)

Jézus korai felnőttkora

128:0.1 AHOGY a názáreti Jézus megkezdte a felnőttkori életének első éveit, addig is és azután is úgy élt, ahogy egy rendes és átlagos emberi életet élnek a földön. Jézus úgy jött e világra, ahogy a többi gyermek; semmi köze sem volt a szülei kiválasztásához. Ő választotta e különös világot, mint a bolygót, ahol teljesíti a hetedik és egyben utolsó alászállását, a halandói húsvér testhez hasonló alakban való megtestesülést, de egyébként természetes úton jelent meg a világon, a teremtésrész gyermekeként nőtt fel és úgy küzdött a környezeti nehézségekkel, ahogy más halandók is teszik ezen a földön és a hasonló világokon.
128:0.2 Mindig tartsátok szem előtt a Mihály-féle urantiai alászállás kettős célját:

128:0.3 1. A halandói húsvér testbeli emberi teremtmény teljes élete megélésének megtapasztalása, a fennhatóságának kiteljesítése a Nebadonban.
128:0.4 2. Az Egyetemes Atya kinyilatkoztatása az idő és tér világainak halandó lakói számára és e halandóknak még eredményesebb módot mutatni az Egyetemes Atya jobb megértéséhez.

128:0.5 Minden más teremtményi haszon és világegyetemi előny véletlen jellegű és másodlagos volt a halandói alászállás e fő célkitűzéseihez képest.

Ez egybevág Jézus "utolsó" mondatával a kereszten miszerint: Bevégeztetett.
Ő valóban bevégezte ezzel a feladatát. Elnyerte az őt megillető helyet, az Atya teremtett rendjében.
Emberként jött, mindenben az Atya akaratát teljesítette. Még a "csodák" is csak rajta keresztül, és általa történhettek. Semmilyen dicsőséget /személyi kultuszt/ nem tűrt meg. Minden dicsőség az Atyáé :dr_33:
 

vzajcev

Állandó Tag
Állandó Tag
Ajánlanám mindenképp az Urantia könyv olvasását. Megtalálható a neten olvasható formában. Sok dolgot új megvilágításba helyez,
és nem sért semmilyen vallási hovatartozást sem. Még aki abszolút elutasító az is találhat benne meglepő dolgokat. :dr_9:

Az Urantia Alapítvány által először 1955-ben kiadott Urantia könyv szerzői állításuk szerint mennyei lények, akik a könyvben foglaltakat mint kinyilatkoztatást mutatták be a bolygónknak, vagyis az Urantiának.

Az Urantia könyvben olvasható írások az emberiség megjelenésével, történelmével és sorsának beteljesülésével, valamint az Atya Istenhez fűződő viszonyunkkal kapcsolatosan adnak tájékoztatást. Páratlan és lenyűgöző képet tárnak elénk Jézus életéről és az ő tanításairól. Az idő és az örökkévalóság új távlatait nyitják meg az emberi szellem előtt, és eddig ismeretlen részletekkel szolgálnak a barátságos és gondosan igazgatott világegyetemben megélendő felemelkedői pályánkról.

Az Urantia könyv világos és tömör egységbe rendezi a tudományos, a bölcseleti és a vallási ismereteket. A könyvet olvasók és tanulmányozók szerint az Urantia könyv képes jelentős mértékben hozzájárulni az emberek vallási és bölcseleti gondolkodásának fejlődéséhez világszerte.

Az Urantia könyv önmagától nem „vallás”. A könyv a múlt és a jelen vallási örökségére épít, s ezzel bátorítja a személyes, élő vallásos hit erősödését.

A világ számos helyéről kaptunk olyan olvasói visszajelzéseket, hogy az Urantia könyv mélyen megérintette őket és gyakran számoltak be arról is, hogy megváltoztatta az életüket; a szellemben való gyarapodás új szintjeinek elérésére ösztönzött, és az emberi élet értékének teljesebb elismerését váltotta ki bennük.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Jézus korai felnőttkora
-
Kedves vzajcev
-
Miért nem a pubertálo Jézusrol irsz? Van valami titkolnivalo? Mit takar Veronika kendöje?
-
Amikor megkérdeztem a hittanáromat, hogy volt e Jézusnak éjjeli magömlése megsértödött. Még jo, hogy a gyontatoszékben kérdeztem és igy nem élhetett vissza a gyonási-titokkal különben végleg kidobtak volna az internatusbol. Egyébként ez volt az egyetlen ok amiért bebujtam vele a gyontato-telefonfülkébe. Szerencsére a pap elvan választva egy ráccsal a gyerektöl.
-
1340640709-beichtstuhl_475px-1R09.jpg

-
Valoban érdekelne, hogy voltak e Jézusnak nemi vágyai, vagy kasztráltnak érezte magát?
-
Ha valoban ember volt akkor a kérdés helyénvalo. A német nyelv istent himnemünek (der) tekinti, de ha ö eunuch volt akkor a "das" illetné meg.
-
Egy osztálytársam minnél többet imádkozott azért, hogy az isten elvegye tölle a homoszexuális érzéseket annál jobban érezte, a papi hivatást magában.


 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ernő!
Mondd ez rád tartozik? Vagy esetleg neked vannak ilyen intim problémáid?
Az Istent eredetileg Atyának-Anyának hívták, mivel mindkét nemmel rendelkezik. Érzelmi szinten, hogy félre ne értse valaki, mivel Isten nem testben él.
Jézusról semmit sem tudunk a gyerekkorával kapcsolatban, csak mikor elkezdett tanítani, gyógyítani.
Tudod mit Ernő? Higgy, és bízz Jézusban, és akkor lehet, hogy válaszolni fog neked.
Legyen nagyon szép, és vidám napootok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

vzajcev

Állandó Tag
Állandó Tag
Amit beírtam könyvet, ott az egész életét megtalálhatod/napokra lebontva/ minden lényeges eseményt. A gyógyításokat, a tanításait. Némely része részletesebben leírva mint a bibliában :dr_175: Figyelmedbe ajánlom a "csodáit" és a gyógyításait, mindenre ott a magyarázat. A mennyei Atya nélkül semmit sem cselekedett. Ember volt itt a földön, dolgozott tanított, tette a dolgát. Amiért aztán elnyerte a jutalmát.

Atyám legyen meg a Te akaratod:

145:3.10 Jézus e gyógyítási döntés felelősségét az Atya belátására bízta. Az Atyának nyilvánvalóan nem volt ellenvetése, mert alig hangoztak el a Mester szavai, amikor a Jézus Megszemélyesült Gondolatigazítójának parancsnoksága alatt szolgáló mennyei személyiségek gyülekezete körében nagy mozgolódás támadt. A hatalmas kíséret a szenvedő halandók tarka tömegébe szállt alá, és egyetlen pillanat alatt 683 férfi, nő és gyermek lett egészségessé, gyógyult ki tökéletesen minden fizikai betegségéből és egyéb testi rendellenességéből. Sem addig a napig, sem azóta nem lehetett látni ilyen jelenetet a földön. És számunkra, akik jelen voltunk, hogy lássuk a gyógyítás e teremtő hullámát, mindez valóban felkavaró látvány volt.

145:3.11 De mindama lények közül, akik a természetfeletti gyógyulás e hirtelen és váratlan kitörésén elképedtek, Jézus volt a legmeglepettebb. Egy pillanatra, amikor az emberi érdeklődése és rokonszenve az előtte megjelent szenvedés és nyomorúság látványára összpontosult, emberi elméjében nem gondolt a Megszemélyesült Igazítója azon intő figyelmeztetésére, hogy bizonyos feltételek mellett és bizonyos körülmények között nem lehet korlátozni egy Teremtő Fiú teremtői előjogainak időelemét. Jézus szerette volna egészségesnek látni e szenvedő halandókat, ha ez az Atya akaratával nem ellentétes. Jézus Megszemélyesült Igazítója nyomban eldöntötte, hogy a teremtő energiát igénybevevő cselekedet abban az időben nem ellentétes a paradicsomi Atya akaratával, és e döntéssel — Jézus előzőleg kifejezett gyógyítási vágyának tükrében — a teremtő cselekedet úgy lett. Amire egy Teremtő Fiú vágyik és amit az ő Atyja akar, az úgy VAN. Halandók ilyen tömeges fizikai meggyógyítására Jézus egész földi életében nem került sor többet.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Mondd ez rád tartozik? Vagy esetleg neked vannak ilyen intim problémáid? Az Istent eredetileg Atyának-Anyának hívták, mivel mindkét nemmel rendelkezik. Érzelmi szinten, hogy félre ne értse valaki, mivel Isten nem testben él.
-

Kedves Kicsi Fecske
-
A kereszténység lényege, hogy Jézus "isten-ember" volt aki a szo szoros értelmében meghalt és feltámadott a harmadik napon, és testestül, véresztül apro darabokban megjelenik minden szentmisén a pap varázslatos szavaira, és szétlesz osztva a hivök között.
-
Jézus nem volt "hermaphrodita" ahogy mondod, szilveszterkor ünnepeljük, hogy körül lett metélve. Kezdetben 6 templom örizte Jézus fitymáját, ma három. Kettö Németországban van, egy DNA analyzist még nem hajtottak végre, kár talán lehetne klonozni.
-
trombita_kicsi.jpg

-

Jézus gyerekkorárol tudunk egy csomot (pl. Szt. Tamás evangeliuma) csak az olyan kellemetlen, hogy nem szivesen beszél rolla az egyház. Igaz ez is mind az összes feljegyzés a halála után több generatioval irodott. Addog csak egy ács fogadott fia volt aki a bitofán végezte. Elöször megkellett érnie a legendának.
-
Atyám legyen meg a Te akaratod: 145:3.10 Jézus e gyógyítási döntés felelősségét az Atya belátására bízta. Az Atyának nyilvánvalóan nem volt ellenvetése, m
-

Kedves vzajcev
-
Nem tünik fel neked, hogy Jézus mindig kommunikál az Atyával ("Vedd el töllem a kelyhet", "legyen meg a te akaratod") ugyanakkor az egyház azt tanitja, hogy egy és ugyanazon személyröl van szo? Hogy van ez? Kivan téve az isten is az idönek?
-

Nem tudja a multiple személyiség elöre, hogy mit akar az 1/3 része?
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen tisztelt fórumozó társ, Ernő!
Akkor sem tartozik rád, hogy Jézus hogy élte az életét.
Az a lényeg, hogy tanított, és sokakat gyógyított, ráadásul halottakat is támasztott fel.
Addig van a bibliában, hogy gyermekként a szüleivel elment a templomba, és a papokkal vitatkozott. Utána már csak akkor van jelen újra a most érvényben lévő bibliában, mikor elkezdett tanítani.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Miért nem a pubertálo Jézusrol irsz? Van valami titkolnivalo? Mit takar Veronika kendöje?
Amikor megkérdeztem a hittanáromat, hogy volt e Jézusnak éjjeli magömlése megsértödött.
Valoban érdekelne, hogy voltak e Jézusnak nemi vágyai, vagy kasztráltnak érezte magát?

Kedves Ernoe, Te alázod meg az emberi méltóságot, nem pedig a vallás. Ha meghívnak egy társaságba, ilyen kérdéseket teszel fel az ott lévőknek? A nőktől pedig a menstruációjuk felől érdeklődsz? Vagy hogy van-e hüvelygombájuk? Esetleg a saját nemi problémáidat ecseteled? Vagy az aranyeredet?
El tudom képzelni hányszor hívnak meg téged társaságba, vagy ha igen, milyen társaság lehet az, de legfőképp, hogy mit érez melletted a női kísérőd.
Eddig is sokszor voltál közönséges, de szerintem ilyenkor még be is szedsz valamit. Józan ember társaságban nem viselkedik modortalanul (hacsak eleve nem tud másképp).
 
Utoljára módosítva:

step

Állandó Tag
Állandó Tag
"145:3.10 Jézus e gyógyítási döntés felelősségét az Atya belátására bízta. Az Atyának nyilvánvalóan nem volt ellenvetése, mert alig hangoztak el a Mester szavai, amikor a Jézus Megszemélyesült Gondolatigazítójának parancsnoksága alatt szolgáló mennyei személyiségek gyülekezete körében nagy mozgolódás támadt. A hatalmas kíséret a szenvedő halandók tarka tömegébe szállt alá, és egyetlen pillanat alatt 683 férfi, nő és gyermek lett egészségessé, gyógyult ki tökéletesen minden fizikai betegségéből és egyéb testi rendellenességéből. Sem addig a napig, sem azóta nem lehetett látni ilyen jelenetet a földön. És számunkra, akik jelen voltunk, hogy lássuk a gyógyítás e teremtő hullámát, mindez valóban felkavaró látvány volt.

145:3.11 De mindama lények közül, akik a természetfeletti gyógyulás e hirtelen és váratlan kitörésén elképedtek, Jézus volt a legmeglepettebb. Egy pillanatra, amikor az emberi érdeklődése és rokonszenve az előtte megjelent szenvedés és nyomorúság látványára összpontosult, emberi elméjében nem gondolt a Megszemélyesült Igazítója azon intő figyelmeztetésére, hogy bizonyos feltételek mellett és bizonyos körülmények között nem lehet korlátozni egy Teremtő Fiú teremtői előjogainak időelemét. Jézus szerette volna egészségesnek látni e szenvedő halandókat, ha ez az Atya akaratával nem ellentétes. Jézus Megszemélyesült Igazítója nyomban eldöntötte, hogy a teremtő energiát igénybevevő cselekedet abban az időben nem ellentétes a paradicsomi Atya akaratával, és e döntéssel — Jézus előzőleg kifejezett gyógyítási vágyának tükrében — a teremtő cselekedet úgy lett. Amire egy Teremtő Fiú vágyik és amit az ő Atyja akar, az úgy VAN. Halandók ilyen tömeges fizikai meggyógyítására Jézus egész földi életében nem került sor többet.[/quote]"

Uramisten, Uramisten!
Mesének is rossz, de mi köze ennek bármiféle valósághoz??
Egyre elszálltabb hozzászólások érkeznek!
 

step

Állandó Tag
Állandó Tag
Ernoe provokatív kérdése nyilván arra szolgál, hogy a vallásos prüdériát felmutassa, másként érdektelen. Ha Jézus férfiember volt (márpedig körülmetélték), akkor pisilt és megkívánta a nőket. Ha ez a gondolat valakit kiábrándít, töprengjen el rajta, mit jelent az, hogy Jézus ember volt. Mert a fentieken kívül is sok mindent.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

vzajcev

Állandó Tag
Állandó Tag
"Uramisten, Uramisten!
Mesének is rossz, de mi köze ennek bármiféle valósághoz??
Egyre elszálltabb hozzászólások érkeznek!"

Legyen hited szerint. Azért a mondat kezdésed már jó irányba mutat: Uramisten ;)
 

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
Uramisten, Uramisten!
Mesének is rossz, de mi köze ennek bármiféle valósághoz??
Egyre elszálltabb hozzászólások érkeznek!

Igaz, ami igaz a topic címét ideje lenne Istenmesék-re változtatni... Csak így és más nélkül....
Ha jóindulatúak vagyunk, akkor is csak azt lehet elfogadni, hogy Jézus alakját a szájhagyomány alapján rajzolták meg az Evangéliumok a bennük leírt eseményeket követően legkorábban 200 évvel!!!! Tény: Pál nem is hallott Jézusról a Neki? tulajdonított legkorábbi levél( a szakértők konszenzusa szerinti összesen kettőből) a negyedik század végén születhetett legkorábban. Az összes többi "Pál levél" a 8.században sőt esetleg később, több kéztől született... I. Kelemen szintén nem hallott Jézusról pedig állítólag Péter bízta meg az udódlással.. Ő és Pál is Nun Fia Jeshuával példálóztak (4 Mózes 16,7 a férfiú akit az Örökkévaló kiválaszt az a Szent..)
Markhion az első evangélium szerzője ugyan ír arról, hogy az Úr aki nem azonos a gonosz Demiurgossal a zsidók Istenével az Ő jóságában elküldte fiát az emberek közé, hogy jó útra térítse őket, de Ő nem ember volt, csak emberi alakot öltött isten.. Tulajdonképpen a Biblia részeivé nem vált ókeresztény írások is erről szólnak...
A legrégebbi írásos utalás Jézusra (ami teljesen összecseng többek pl. G. Bruno állításaival is) a Misna mellékletében melyet AD 200 után szerkesztettek egybe (tehát korábbi mint a leírt Evangéliumok) a Toseftaban olvasható " Jeshut Húsvét előestéjén felakasztották, negyven nappal kivégzése előtt közhírré tették, hogy megkövezik, mert boszorkányságot gyakorolt, Israelt hitehagyásra buzdította. Aki szólni kíván érdekében álljon elő. Mivel negyven napig senki nem jelentkezett felakasztották.." Ezek szerint azok a "csodás gyógyítások " csak csalások sorozata volt... Aztán ugyebár 5Mózes21, 23 minden útálatos Isten előtt aki fán függ.. Nem tette lehetséges Krisztosz(messiah) jelöltté Izsaias beteljesítésére....
Elindult az Evangéliumokkal egy máig tartó folyamat a "szeplőtelenítés"...
Itt úgy tünik egyesk komolyan keverik a hittételeket az "Írással"...
Ha Istenről beszélünk akkor ez a megfogalmazás nem szűkíthető le néhány Jézushívő szintjére.... Különösen Isten létének igazolásakor, hisz a történelmi Jézus bizonyíthatóan sohasem létezett, sőt már a 4. század óta sem létezik még egységes kereszténység sem, majd a jelenleg legnagyobb követői táborral rendelkező iszlám is elkülönült az egyistenhívők táborában megtartva mellékszereplőként a zsidók és a keresztények "prófétáit"...

Különösen megkapó itt a szeretetről "papolás", miközben a másként gondolkodókat (akiknek megkockáztatom a hite esetleg sokkal erősebb és valóságosabb) akik nem dugják strucc módjára a homokba fejüket, nemes egyszerűséggel kirekesztik kárhozattal fenyegetik, minősítik, etc.

Nem Ernő , Hamp és páran azok, akik kiragadnak sorokat az Írásból, mesékkel igazolni a valóságot, hanem azok, akik Őket vádolják ezzel, életvezetési tanácsnak tekintik a Biblia utalásait, amit kétezer évvel ezelőtt élt emberek számára fogalmaztak meg. De talán a legnagyobb hiba összekeverni a vallási előírásokat, a felekezeti kitételeket az ókeresztény irodalommal....
 

vzajcev

Állandó Tag
Állandó Tag
Igazad van akkor kezdjük az alapoknál ;)


ISTEN-E JÉZUS?

http://maranatha.uw.hu/kijezus.htm

A BIBLIA MINT MEGBÍZHATÓ FORRÁS



A klasszikus irodalom hitelessége című művében Barnes professzor felsorol három alapvető vizsgálatot, melyeket a történeti iratok megbízhatóságának megállapítására alkalmaznak: a bibliográfiai vizsgálat, a belső bizonyítékok vizsgálata, és a külső bizonyítékok vizsgálata.

A bibliográfiai vizsgálat az eredeti kézirat másolatainak számát, az eredeti és a létező másolatok között eltelt időt vizsgálja, amikor már egy eredeti kézirat sem létezik.

A belső bizonyítékok vizsgálata a kéziraton belüli következetességeket és következetlenségeket vizsgálja.

A külső bizonyítékok vizsgálata más történelmi forrásokat vizsgál annak megállapítására, hogy azok megerősítik-e vagy cáfolják a kéziratban szereplő állításokat, ilyen lehet például archeológiai bizonyíték.



A bibliográfiai vizsgálat a következőképpen alkalmazható:

Caesar Kr.e. 100 és 44 között írta meg a gall háborúk történetét. A rendelkezésünkre álló legkorábbi másolat 1000 évvel halála után készült, és mindössze tíz másolatunk van ebből az iratból.

Platón kb. Kr.e. 427-től 347-ig írt; írásainak rendelkezésünkre álló legkorábbi másolatai Kr.u. 900 körül készültek, majdnem 1200 évvel az eredetiek után. Mindössze hét másolat maradt fenn.

Arisztotelész Kr.e. 348 és 322 között élt és írt. Ma mindössze öt másolatunk van kéziratairól, a legkorábbi másolat Kr.u. 1100 körül készült, több mint 1400 évvel az eredetiek után.

Tacitusz, a római történetíró az első században írt. Az egyetlen rendelkezésünkre álló másolat írásairól kb. Kr.u. 1100-ból, az eredetinél több, mint 1000 évvel későbbről való.

Image10.gif




A bibliográfiai vizsgálatnak köszönhetően a szakemberek megerősítették Caesar, Platón, Arisztotelész és Tacitusz írásainak eredetiségét és a szerzők megbízhatóságát. Most alkalmazzuk ugyanezt a vizsgálatot a bibliai írásokra, az újszövetségi iratokra. Az Újszövetség könyvei kb. Kr.u. 40-től 90-ig íródtak. A legkorábbi kéziratmásolatok Kr.u. 130-tól mindössze 4050 évvel az eredetiek után készültek. Több mint 24 000 másolat létezik. A megbízhatóság bibliográfiai vizsgálatának az Újszövetségre történő alkalmazása alapján tehát kétszer is meg kellene gondolnunk, mielőtt az mondanánk, hogy a bibliai írásokban nem lehet megbízni. Ha alkalmazzuk a belső és külső bizonyítékok vizsgálatát, még világosabbá válik, hogy a Biblia megbízható és határozottan Isten által ihletett irat.

J. Harold Greenlee, az újszövetségi görög nyelvvel foglalkozó tudós hozzáteszi: „Minthogy a tudósok általánosan megbízhatónak fogadják el a régi klasszikus írásokat, bár a legkorábbi kéziratok oly sok évvel az eredeti iratok után készültek, és a pontos kéziratok száma sok esetben oly kevés; világos, hogy az. Újszövetség szövegének megbízhatósága hasonlóképpen garantált.”

Ne feledjék a kérdésünket: „Kinek mondja a világ Jézus Krisztust?” Gyakran úgy találom, hogy az értelmiségiek hajlamosak azt mondani: a vallásos érdeklődés csak arra való, hogy a kevésbé művelt embereket segítse; csak a tudatlan és tanulatlan embereket érdekli az, hogyan ismerhetik meg Istent, és csak nekik van szükségük Istenre.

Hadd osszam meg most önökkel azt, amit múlt és jelen nagy elméi mondtak arról, hogyan törekedtek megtalálni Istent Krisztus személyén keresztül.

A német irodalom talán legkiemelkedőbb alakja, Johann Wolfgang von Goethe, a költő és drámaíró Jézust „az isteni személy”-nek, „a Szent Ember”-nek nevezte, és ezt írta: „Ha az Isten valaha megjelent a Földön, az Krisztus személyében volt.”

A Nobel-díjas Alekszander Szolzsenyicin, aki világszerte elismert irodalmi eredményeiért, nyíltan beszél Jézus Krisztusba vetett hitéről, és arról, hogyan nyerte meg őt egy zsidó orvos Jézus számára, mialatt a Gulagban volt.

Lev Tolsztoj és más az önök országából (a Szovjetunióból) származó írók is leírták Isten Lelkének munkáját, ahogy teljesen megváltoztatta az életüket.

Lev Tolsztoj, a híres orosz író élete nagy részét ateistaként élte le, de élete vége felé a következő kijelentést tette: „35 évig a szó legszorosabb értelmében nihilista voltam - nem forradalmi szocialista, hanem olyan valaki, aki semmiben sem hitt. Öt évvel ezelőtt megtaláltam a hitemet. Hittem a Jézusról szóló tanokban, és életem egésze egy hirtelen átváltozáson ment keresztül - élet és halál megszűnt gonosz lenni. Kétségbeesés helyett megízleltem azt az örömöt és boldogságot, melyet a halál sem tud elvenni tőlem.”

Minden idők talán legnagyobb irodalmi zsenije, William Shakespeare a következőket mondta halála előtt: „Isten, a Teremtőm kezébe teszem le lelkemet, bizonyossággal híve Jézus Krisztusban, az én Megváltómban.”

Ambrose Fleming professzor, akit megválasztottak Anglia legkiválóbb tudósának, és aki a Londoni Egyetem nyugalmazott elektrotechnika tanára a következőket mondta Jézusba vetett hitéről beszélve: „Nincs semmi az egész Bibliában, ami a tudomány emberének problémát okozna Jézussal kapcsolatban.”

Ma a Szovjetunióban dr. Dimitrij A. Kuznyecov egy biokémikus, aki három doktori címet szerzett elnyerte a Tudományos Lenin Komszomol Díjat. 1989-ben az Egyesült Államokban járt és beszélt Jézusba vetett hitéről. Írt is egy cikket a Szovjetunióban az ateizmus nélküli tudományról.

Karl Barth-t, századunk egyik vezető szellemóriását - akit a „nagy svájci gondolkodó”-ként tartanak számon - megkérdezték, hogy mi volt az a legmélyebben szántó gondolat, mely valaha eszébe jutott. Így válaszolt: „Jézus szeret, jól tudom.”

Charles Malik professzor, az Egyesült Nemzetek Szervezetének korábbi főtitkára Jézusba vetett hitéről beszélve azt mondta: „Meg kell szüntetnünk Krisztus és a világegyetem, értelem és hit szétválasztását.” Személyesen is beszélt nekem Jézus Krisztus, mint Megváltója és Ura melletti elkötelezettségéről.



Tehát kérem önöket, ne mondják, hogy Jézus csak egy tiszta erkölcsi elveket valló jó ember volt, és ne fogadják el azt a következtetést, hogy Ő sohasem létezett vagy csak mítosz volt. És kérem önöket, ne gondolják, hogy csak a tudatlan és tanulatlan embereket érdekli, hogy ki Jézus. Nem hiszem, hogy őszintén keresik az igazságot, ha ezt teszik.
 

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
Igazad van akkor kezdjük az alapoknál ;)

ISTEN-E JÉZUS?

http://maranatha.uw.hu/kijezus.htm

A BIBLIA MINT MEGBÍZHATÓ FORRÁS


A klasszikus irodalom hitelessége című művében Barnes professzor felsorol három alapvető vizsgálatot, melyeket a történeti iratok megbízhatóságának megállapítására alkalmaznak: a bibliográfiai vizsgálat, a belső bizonyítékok vizsgálata, és a külső bizonyítékok vizsgálata.

A bibliográfiai vizsgálat az eredeti kézirat másolatainak számát, az eredeti és a létező másolatok között eltelt időt vizsgálja, amikor már egy eredeti kézirat sem létezik.

A belső bizonyítékok vizsgálata a kéziraton belüli következetességeket és következetlenségeket vizsgálja.

A külső bizonyítékok vizsgálata más történelmi forrásokat vizsgál annak megállapítására, hogy azok megerősítik-e vagy cáfolják a kéziratban szereplő állításokat, ilyen lehet például archeológiai bizonyíték.



A bibliográfiai vizsgálat a következőképpen alkalmazható:

Caesar Kr.e. 100 és 44 között írta meg a gall háborúk történetét. A rendelkezésünkre álló legkorábbi másolat 1000 évvel halála után készült, és mindössze tíz másolatunk van ebből az iratból.

Platón kb. Kr.e. 427-től 347-ig írt; írásainak rendelkezésünkre álló legkorábbi másolatai Kr.u. 900 körül készültek, majdnem 1200 évvel az eredetiek után. Mindössze hét másolat maradt fenn.

Arisztotelész Kr.e. 348 és 322 között élt és írt. Ma mindössze öt másolatunk van kéziratairól, a legkorábbi másolat Kr.u. 1100 körül készült, több mint 1400 évvel az eredetiek után.

Tacitusz, a római történetíró az első században írt. Az egyetlen rendelkezésünkre álló másolat írásairól kb. Kr.u. 1100-ból, az eredetinél több, mint 1000 évvel későbbről való.

Image10.gif




A bibliográfiai vizsgálatnak köszönhetően a szakemberek megerősítették Caesar, Platón, Arisztotelész és Tacitusz írásainak eredetiségét és a szerzők megbízhatóságát. Most alkalmazzuk ugyanezt a vizsgálatot a bibliai írásokra, az újszövetségi iratokra. Az Újszövetség könyvei kb. Kr.u. 40-től 90-ig íródtak. A legkorábbi kéziratmásolatok Kr.u. 130-tól mindössze 4050 évvel az eredetiek után készültek. .......

Nos először: ha téves a kiindulás, nem kétséges a végeredmény sem lehet más....
Igaza volt Flemingnek, a sohasem létező, a képzeletbeli nem okozhat gondot a tudósnak, ha a tényekkel dolgozik....
A legrégebbi fennmaradt töredék a Ryland papírusz a 2. század végén keletkezett, a legkorszerűbb vizsgálatok kétség nélkül azt igazolják, hogy a Biblia(Ótestament+Evangéliumok) jelenlegi formáját Ireneus hathatós közreműködésével a harmadik század végére nyerte el, s bizony nem a fentebb hívatkozottak a kiindulási segédletek, még csak nem is csúsztatások, hanem tévedések...
(Itt a Fórumon számtalan forrásmegjelöléssel ellátott hozzászólásomban részletesen is kifejtettem ezeket, de Bárki ellenőrizheti állításaim hitelességét az interneten ugyanis ez megtalálható..ahogy a fenntebb hívatkozottaknál sokkal régebbi ókeresztény írások is... Sőt Isten Fiát először említő legalább 100 évvel régebbi mint az első evangélium)
Ezért is írtam, hogy a hit és a valóság összekeverése nem hitelesíti a mítoszokat, meséket.... A vallás pedig csupán a keret a hitgyakorláshoz, a liturgikus, technikai, jogi előírásaival, amelyet az egyes felekezetek még további előírásokkal bővítenek tagjaiknak...
De ennek Isten létéhez, nem létéhez semmi de semmi köze nincs... Ahogy annak sem, hogy egy ismert gondolkodó, tudós mely vallás követője volt hivatalosan...
 
Oldal tetejére