Hírek Téglával fenyegető gyalogosok a zebrán

A kanadai Vancouverben található Granville Island egyik gyalogosátkelője évek óta komoly konfliktusforrás a közlekedők között. A gyalogosok nem érzik magukat biztonságban, mert elmondásuk szerint az autósok sokszor nem veszik figyelembe, hogy valaki a zebránál várakozik, vagy már rajta is van.

Ezen problémára hívja fel a figyelmet egy helyi szervezet, a Vision Zero Vancouver, az alábbi akcióval:

Április elsején kihelyeztek a gyalogos-átkelő mindkét oldalára egy-egy kosarat, amelybe habszivacsból készült téglákat raktak, hogy a gyalogosok ezeket magasba emelve keljenek át a zebrán. A cél az volt, hogy autósok így jobban figyeljenek majd rájuk, az esetleges „téglatámadástól” tartva.

A helyi szervezet attól tart, hogy a kellemetlen gyalogosélmény miatt az emberek kevésbé akarnak gyalogosan vagy kerékpárral ellátogatni a szigetre, és meg inkább megnövekedik autós forgalom, ami így ördögi kört eredményez.


„Jellemzően az autósok nem azért veszélyeztetik a gyalogosokat, mert nem látják őket, hanem egyszerűen nem érdeklik őket” – nyilatkozta a Vision Zero Vancouver szóvivője.

Az áprilisi akció egyébként működött, a téglával átkelő gyalogosokra sokkal jobban odafigyeltek az autósok, mert féltek az esetleges károkozástól.

Helyi elemzők szerint Vancouver ezen kerületében évente 30-an vesztik életüket zebrán való átkelés közben. A nyugtalanító adatok ellenére az érdekvédők szerint a gyalogosbiztonság olyan kérdés Vancouverben, amely közel sem kap elég figyelmet a városvezetéstől.

Erdős Norbert


1712150858254.jpeg
 
„Jellemzően az autósok nem azért veszélyeztetik a gyalogosokat, mert nem látják őket, hanem egyszerűen nem érdeklik őket”
Ezzel a megfogalmazással egyet kell értsek
A tégla szivaccsal nem, kb. annyira hatásos mint farostlemez rendőr.
(1-2 hétig hatásos)
Amit én javasolnék: iskola /óvoda rendőr és jelzőszalagot fogó átkelés
Mint az óvodások

1712156726845.png

1712156865848.png

A rendőri jelenlét fontos, az elektronikus dolgok mint a kamera semmi.

Vagy van az alábbi:


Gyalogosnak álcázott rendőrök toppannak az autósok elé a zebrán és megbüntetik azokat, akik nem adnak elsőbbséget - számolt be az economox.hu. A portál szerint a különös közúti ellenőrzésre az egyik olvasójuk hívta fel a figyelmet, aki Pilisvörösváron egy hirtelen elé toppanó gyalogost inkább kikerült, mint, hogy megállt volna a zebra előtt. Néhány méterrel távolabb, azonban már egyenruhás rendőrök állították meg és
 
Utoljára módosítva:
Szomorú.
Talán a gyorshajtás kellene visszafogni....volt olyan munkahelyem ahol már veszélyes volt a bejárás a zebrán keresztül is...a megoldás a következő lett a gyalogátkelő hely előtt és után szép nagy bukkanókat alakítottak ki 500 méteres távolságtól. Ez a 4-5 bukkanó megfogta a lelkes fiúkat....
 
„Jellemzően az autósok nem azért veszélyeztetik a gyalogosokat, mert nem látják őket, hanem egyszerűen nem érdeklik őket” – nyilatkozta a Vision Zero Vancouver szóvivője.

Az en tapasztalatom pont nem az, hogy ne figyelnenek a gyalogosokra az autosok. Pont ellenkezoleg. Tobbszor elofordul, hogy ha elegge a jarda szelen megyek, netan valamiert megallok kozel az utcasarokhoz, az autok megallnak, hatha at akarok menni a masik oldalra. Volt olyan, hogy nem is akartam, de vegul at kellett mennem, mert megallt a forgalom. :) Atmentem, hogy oruljenek. :) :) (Vancouver es kornyezo telepuleseken is tortent velem ilyen. ) Vagy csak en vagyok szerencses???
 
Talán a gyorshajtás kellene visszafogni....volt olyan munkahelyem ahol már veszélyes volt a bejárás a zebrán keresztül is...a megoldás a következő lett a gyalogátkelő hely előtt és után szép nagy bukkanókat alakítottak ki 500 méteres távolságtól. Ez a 4-5 bukkanó megfogta a lelkes fiúkat....
Arra jó lenne a fekvőrendőr
A cikk példájának. Nem, nem a gyorshajtás az oka
Hanem az erősebb az autó mit számít egy gyalogos
„Jellemzően az autósok nem azért veszélyeztetik a gyalogosokat, mert nem látják őket, hanem egyszerűen nem érdeklik őket”

Persze van az udvarias autós ki megáll és várja mikor kegyeskedek átmenni
Ugyan miért lenni minden eset egyforma?
A közös hogy nem jól közelítenek a gyalogátkelő
felé KRESZ által előírt kérdéshez.
Körültekintés lassú megközelítés hogy .. stb...
KRESZ-előírások szerint a jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy adott esetben a gyalogos részére elsőbbségadási kötelezettségének maradéktalanul eleget tudjon tenni.
Itt arról érdemes beszélni amikor még a gyalogosok közé hajt ki kerülgetve azokat.
Ennek a nem érdekli őket az oka.
A gyorshajtás más kérdés.

Az alábbi még a gyalogos hibákra tette a figyelmet.
Az már megváltozott
Érdekes ami nem változott a cikkig 2:42
"mert nem látják őket, hanem egyszerűen nem érdeklik őket”



Jó az Egymásra utalva 1982 videó
 
Utoljára módosítva:
Megerősíthetem, hogy a tégla beválik. Egy időben gyakran jártam egy járda nélküli, kátyús makadámúton, és esős idöben néhányszor beterítettek a mellettem lassítás nélkül elszáguldó autók. Aztán rákaptam, hogy olyankor az utca elején felveszek egy nagyobbacska követ, és ha autó közeledik, tüntetően méregetni kezdem a kezemben. Tökéletesen működött...
 
Akkor van gond ha a teglat a jarmuvezeto valodinak hiszi es kiszall a kocsibol es kitekeri a gyalogos nyakat 360 fokban.
Mikor még a gyerekeim kicsik voltak sokszor előfordult, hogy esős időben az egyik buszsofőr nagy gázzal belehajtott egy kátyúba és mindenkit beterített a latyakkal. Egy alkalommal felírtuk a rendszámát, bementünk a volántelepre és feljelentettük. Semmi nem változott! Aztán egy anyuka összeverbuválta a többi szülőt, fogtunk egy-egy vödröt és a telepen megvártuk a műszak végét. A pasi beállt, összepakolta a kasszát menetlevelet, kinyitotta a busz ajtaját, mi meg rázúdítottuk a sárral-vízzel teletöltött vödröket. Nem kellett tégla, az eset után szinte lépésben hajtott el a gyerekek mellett!
 
Nem rossz ötlet ez. Egy rendőrt odaállítani. Az autóst megbüntetni a kresz megsértése, a gyalogost meg rongálás vagy annak kisérlete miatt. Gyarapodna rendesen az államkassza.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,143
Üzenet
4,805,751
Tagok
615,904
Legújabb tagunk
Zidovudinesof
Oldal tetejére