CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Egy évig lakott kukában egy amerikai professzor

  • 4,406
  • 36
Kiköltözött a lakás helyett használt – amúgy összkomfortos – szemeteskonténeréből Jeff Wilson környezettudomány-professzor. Már van ötlete, mivel folytatja.

Életének egy szakaszában volt 280 négyzetméteres lakása, hozzá passzoló lakáshitele, professzori állása és élettársa is Jeff Wilsonnak. A kapcsolata szétesett, átkerült egy másik egyetemre, lakásából pedig az egyetemi kampuszon álló, három négyzetméteres szemeteskonténerbe költözött.

A Washington Post profilja szerint Wilson soha nem érezte magát boldogabbnak. A lakásnak átalakított konténerbe beszerelt légkondicionálót, áramot, világítást, falait fehérre festette és szőnyeggel díszítette. A konténer alját nyitható álpadló borítja, az alatt tartja Wilson a konyhai eszközeit.

A költözésnek voltak azonnal érezhető pozitív következményei. Alacsonyabb volt a bérlet...

A német szociáldemokraták kanadai mintájú bevándorlási rendszert javasolnak

  • 4,374
  • 38
Az SPD szerint egy pontrendszerrel kell szabályozni a bevándorlást. A kanadai mintát követő elképzelés a konzervatív koalíciós társ részéről többnyire elutasításra talált.

Bemutatta kedden Berlinben az Európai Unión kívülről Németországba irányuló bevándorlás szabályozását célzó javaslatát a Német Szociáldemokrata Párt (SPD), a kanadai mintát követő elképzelés a konzervatív koalíciós társ részéről többnyire elutasításra talált.

Az SPD szerint a kanadai megoldás alapján egy pontrendszerrel kell szabályozni a bevándorlást. A Németországban letelepedni kívánó nem uniós állampolgárokat a képzettség, a munkatapasztalat, a német nyelvtudás és az életkor alapján kell pontozni, a ponthatárt pedig a munkaerő-piaci igények alapján évente kell meghatározni.

A képzett munkaerőért folytatott nemzetközi versenyben Németországnak "világossá kell tennie, hogy nem az érdekli, ki honnan jött, hanem hogy milyen tudással rendelkezik" - áll a javaslatban, amelyet az SPD parlamenti...

Így kell tisztelegni: 'felspockolják' az ötdollárost Kanadában

  • 3,313
  • 9
A kanadai Star Trek fanok tollat ragadtak és nekiestek az ötdolláros bankjegyeknek Leonard Nimoy tiszteletére. A jegybank őrjöng, az eredmény lenyűgöző.

Nem mindennapi módját választották a kanadai Star Trek rajongók az emlékezésnek:átrajzolják az ötdolláros bankjegyet.

Szegény Sir Wilfrid Laurier, Kanada hetedik elnökének arcképét tömegesen alakítják át, hogy minél jobban hasonlítson a Nimoy által megformált Spock kapitányra.

A "Spocking" híre a kanadai jegybankhoz is eljutott. Tájékoztatásuk szerint a bankjegyek módosítása nem bűncselekmény, de felhívják a figyelmet a biztonsági elemek sérülékenységére és arra, hogy nem feltétlenül fogadják el a kereskedők az ilyen ötdollárosokat. Persze igazi rajongó nem akar szabadulni ezektől.

A Spock kapitány szerepéről ismert színész, Leonard Nimoy 83 évesen hunyt el Los Angelesben múlt hét pénteken.

th


5 dollaros.jpg

This is Chartaaaa!!!

  • 3,735
  • 6
Műsort rendezett Oláh Lajos, Magyarország ottawai Nagykövetségén szolgáló első beosztott a Kanadai Magyar Demokratikus Charta kerekasztal beszélgetésén, mert úgy találta, hogy meg kell védenie a magyar kormányt az előadóktól.

Oláh Lajos, Magyarország ottawai Nagykövetségén szolgáló első beosztott unortodox vizekre evezte a magyar diplomáciát, illetve a protokolláris szokásokat kedd este Montreálban, írja a Kanadai Magyar Hírlap.

A beszélgetést Göllner András, a Kanadai Magyar Demokratikus Charta (KMDC) alapítója kezdeményezte és részt vett rajta még Kim Lane Scheppele, a Princeton Egyetem professzora, valamint Bozóki András, a Central European University (CEU) oktatója. Az előadás a magyar jogállamiság helyzetét vizsgálta, illetve azt, hogy az Európai Uniónak egyáltalán milyen mechanizmusai vannak, ha az egyik tagállamban sérül az...

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Vanda77 wrote on zsuzso100's profile.
szia Zsuzso
Baucsek Norbi-Mészáros Réka Bírni fogod tornáját keresem. Esetleg nincs meg neked? az én lemezem tönkrement sajnos...
Oláh Edit wrote on Napasszony's profile.
Kata, múltkor említetted, hogy itt megtaláltál minden könyvet, amit kerestél. Én valahogy nem találok egyet sem. Hogyan lehet itt megtalálni a feltöltött könyveket? Köszönöm előre, is, ha segítesz ebben. :) Puszika! :)
Sziasztok, régen voltam már itt, akkoriban sok midi zenéket letöltöttem, Sajnos a laptopom meghibásodás véget elvesztek.
Valakinek lenne gyűjteménye, meg köszönném Roland G1000 em van
Földes András wrote on Józsipostás's profile.
Szia! Nekem is van jó sok midim amit át tudnék küldeni. Nekem a Lordtól az engem ne várjatok című dal kellene midiben ha megvan. Köszönöm szépen.
vivia wrote on dmiejv's profile.
Kedves Dmiejv! Nekem is szükségem lenne a full bast 3 test-re és megoldókulcsra. Tudsz segíteni? Megköszönném! Vivia

Statisztikák

Témák
36,790
Üzenet
4,475,262
Tagok
594,628
Legújabb tagunk
ESZisz77
Oldal tetejére