Mit álmodtál? - Gyere meséld el!

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
S

sisne*

Vendég
Eredeti szerző Herufer
Üdv! Megint én.

Az álmomban az volt, hogy egy szoba összeszűkült és lefelé kezdtem el csúszni és kiestem az űrbe aztán ebből felébredtem egy másik álomban amiben felpofoztak a haverjaim és kiderült, hogy újraélesztettek mert haldokoltam. Ez viszont nem sokáig tartott mert feküdtem a földön és láttam a mentők villogását de elvesztettem az eszméltemet és meghaltam. Valamiféle örvényben voltam aminek a sodrásában rosszul lettem és ordítottam, hogy nem akarok meghalni, mindvégig igyekeztem életben maradni de semmit nem tudtam csinálni mert már kimúltam.
Utána már csak annyit kértem, hogy bocsásson meg mindenki a hibáimért és mert nem voltam jó ember a végén már azt kívántam, hogy senki se emlékezzen rám. Csak hagyjanak békében nyugodni. Utána végig kellett néznem ahogyan eltemetnek majd azt is ahogyan megrohadok a földben. Ezt éreztem is mert a testemben voltam ekkor.
Ebből is felébredtem egy másik álomba ahol mint kiderült ezeket egyféle illúzióban éltem meg és mindvégig őrült voltam de már észhez tértem és egy elmegyógyintézetben találtam magam megöregedve. Ezek után visszaestem egyfajta katatón állapotba és sorra jártam az őrületeket, keresve a kiutat a valósághoz. Minden emberi érzést átélve a legromlottabbtól a legbecsületesebbig. Végül leálltam a kereséssel és feltettem a kérdést, hogy akkor mi is a valóság, és felébredtem.

Pár percig voltam ébren, olyan hajnali 5 körül de olyan fáradtan éreztem magam, hogy sikerült visszaaludni.

A következő az volt, hogy egy testnevelés csarnokban gurultam egy csőben. Aztán átmentem valami kis szobába ahol egy rég nem látott ismerősömmel váltottam pár szót. Mondta, hogy nem változtam semmit, és hozzájegyezte, hogy úgy tűnik még mindig nyomaszt valami amiről nem beszélek. Otthagytam és elkezdtem járni a várost ahol mindenféle idegen lény szivárgott be. Majd betértem egy konferenciára ahol valamiféle ülés volt. Sokáig csak hallgattam aztán kikeltem magamból, hogy a világ semmit se változott és az emberek ugyanazokat a hibákat követik el. Mert mindez már egyszer megtörtént és megfog történni újra, újabb Churchillek, újabb Rooseveltek és újabb Sztálinok lesznek. De engem ez már nem sokáig fog izgatni ha nem módosítanak a hozzáállásukon mert most leszek itt utoljára a Földön és többet nem fogok leszületni mert elegem van a reinkarnálódásból. A tárgyalás füstbe ment és az ott levők mind vitába szálltak velem én pedig elhagytam a helyet. Megint a városban sétáltam és sorra azt láttam, hogy a legnemesebb embereket is megkörnyékezte a romlottság. Olyan volt mint valami apokalipszis amiben én voltam az utolsó ember.

Eredeti szerző diana 123456
Ha álmodom az a baj főleg akkor ha nem tudom megfejteni ha nem álmodom akkor meg az a baj az ember azt hiszem valamit rosszul csinál ha nem álmodik. Arrol nem is beszélve nem mindig könnyű megfejteni az álmot, bár sokszor nem is tudom megfejteni. Mi álmodjuk nekünk szól csak a nyelvén nem értünk.

Eredeti szerző angel74
Sziasztok!

Én hetek óta semmit nem álmodtam. Legalábbis nem emlékszem rá. Tegnap előtt éjjel rémálmaim voltak. Arra emlékszem, hogy csapongtak, többször fel is ébredtem, ráadásul elég felszínesen aludtam akkor éjjel. De hogy miről szóltak fogalmam sincs.
A nappalomat nem részletezem milyen volt a kialvatlanság miatt.

Viszont tegnap éjjel is álmodtam és elég furcsa volt. Teljesen másképp viselkedtem álmomban, mint amilyen az alaptermészetem. De inkább elmesélem, mert megköszönném ha segítenétek az értelmezésében.
Januárban szakítottunk a párommal. Azóta csak kétszer álmodtam úgy, hogy emlékszem is az álmomra, és mind a kétszer róla.

Álmomban most nyaralni voltunk, természetesen külön-külön. Ő is a szüleivel és én is. Vissza akartam adni neki valamit, ezért felkerestem a nyaralójukban. Vissza is adtam, azt hiszem valami ruhaféle volt. És egyszercsak megcsókolt. Nem reagáltam rá. Újra megtette. Aztán elkezdett távolodni. Ekkor már én húztam magamhoz és csókoltam meg. Aztán együtt voltunk, "úgy". Mikor végeztünk, odadobálta az ágyra a ruháimat sietve, és éreztem, hogy valakinek az érkezésétől tart. Az ablakon át érkeztem és azt is akarta az ex, hogy ott távozzak, gyorsan. Hamarosan be is állított egy nő, két pohárral a kezében. Azt hiszem tea volt a poharakban, amit magának és az exemnek hozott.
Aztán hirtelen bejött a szobába egy öreg, őszhajú néni is. Eddig csak két ágy volt odabenn, ekkor már három lett. Az exem ült az egyiken, a nő a másikon, a néni a harmadikon. Én pedig csak álltam ott a szobában tanácstalanul. Kimért légkör uralkodott a szobában, hirtelen nem tudtam, hogy ki kicsoda. Még a mosolyok is olyan udvariassági mosolyfélének tűntek közöttük is. Azt viszont éreztem, hogy összetartoznak ők hárman.
Megéreztem, hogy felesleges vagyok ott és felemelt fejjel az ajtó felé indultam, akkor tudatosult bennem, hogy az a nő az exem új társa. Az érzelem mentes légkör miatt esett le nehezen a tantusz, hogy ő kicsoda. Már majdnem fogtam a kilincset, de visszaléptem megcsókoltam az exemet búcsúzóul és azt mondtam neki, mert tudtam, hogy nagyon babonás: "soha ne legyél boldog". Felháborodott, kiabálni kezdett, én pedig ott hagytam őket.
Az álmom folytatásában, szomorúan sétáltam a parton. Nem tudom, hogy tó vagy tenger stb. partján álltak-e a házak, annyit tudok, hogy egy nagy állóvíz volt. Aztán pedig a nyaralónk kertjében sétáltam a fák alatt. És az egyik mellettünk lévő ház ablakából kukucskáló gyerekekkel beszélgettem.
Végül odajött hozzánk egy fiatal férfi, aki többször is próbálkozott már nálam hiába. Most igent mondtam neki. Ekkor ébredtem fel reggel, ma reggel.
Nem mondanám, hogy pihentebb vagyok mint tegnap. Lehet meg sem mozdultam éjjel, mert a derekam teljesen elfeküdtem. :sad:

Eredeti szerző bunny17
parasomniáról tud valaki valamit? nekem nagyon durva álmaim vannak.már aludni sem merek :/

Nektek küldtem privit :smile: kiss
 
S

sisne*

Vendég
most azt álmodtam, hogy apámmal egy könyvesboltba megyünk be. Benn jobb oldalon harcművészeti könyvek voltak, azokat nézegettem, aztán apám felhívta a figyelmemet a másik oldalra is. A másik oldalon csak szűrke könyvek voltak, de volt köztük egy színes borítós, zöldes könyv. A címe: "drog termesztés házilag". Megnéztem, nevettem rajta egy jót, és néztem tovább a harcművészeti könyveket, aztán kimentünk, nem vettünk semmit. Ahogy kimentünk, találkoztam egy osztálytársammal, aki az álmomban nagyon kövér volt és viccesen vigyorgott, viccesen beszélt, köszöntünk neki, és apámmal elkezdett haverkodni, és viccelődött hogy ideje lenne elmenni edzeni végre. (ez az osztálytársam mindíg ezt mondja, hogy ideje lenne már elmenni edzeni, de soha nem megy, most még jó erőben van:D )
és hát felébredtem
:D
Szia kiss

Ez az álom arról szólhat, hogy figyelmen kívül hagyhatsz 1 programozottságot,
ami opiátfüggéssel kapcsolatos
(tehát nem véletlen az álmodban a kakukktojásnak TŰNŐ "drog termesztés házilag" cím).
Az anya és gyerek egymás iránti szeretete és ragaszkodása
biokémiai szempontból ugyanis egyfajta opiátfüggés.

A könyvesbolt mondhatni az Akasha Krónika,
ahol a Te történeted is a polcon van látszólag széjjelszórva.
Éppen a lényeget a szürke rejtőszínként fogja közre;
miközben a Te figyelmedet a harcművészeti könyvek kötik le.

Korántsem véletlen az sem, hogy erre a helyre Édesapáddal együtt érkezel
és végül vele együtt vásárlás nélkül távozol.

A kulcsmondat, vagyis a kulcs_cím mellett még 1 kulcsfigura is szerepel az álmodban.
Ennek a jelképei egymásba csúsznak: nem egyszerű felfejteni.

Jung módszere mentén haladva az álmodban az osztálytársad is Te vagy.
Az, hogy ő csak beszél az edzésről, az úgy értelmezhető:
mindaddig hiába jársz edzésre
- érdeklődsz a harcművészeti könyvek iránt stb., -
míg nem fogadod el az eredendően kódolt testképedet.
Tehát nem azt, amit más programoz Neked!
(Erre az utal, hogy az álmodban ő nagyon kövér: tehát a testalkata jelentősen eltér a valóságostól).

Arra célzok, hogy a vonzás törvényét érdemes volna
az Érzelmi Felszabadulás Technikával ötvöznöd
és elhagyni pl. az önmagadra aggatott vérszegény stb. titulust
meg más egyéb lekicsinylő (ön)meg_jelölést.
(A segítős topikban is olvastam erről a héten,
de már régebben beírt álmodban is szerepelt a vérszegénység).

Szeretettel sisne
 
S

sisne*

Vendég
Sziasztok!

Nemrég azt írtam, hogy ritkán szoktam álmodni, és ez így is volt. Az elmúlt éjszakáim viszont felpörögtek ez ügyben.

Tegnap éjjel álmomban valami képzésre jártam. Hogy mire az nem tudom, de egy másik iskolába mentünk tornaórára.
Útközben a füvet nézegetem, mert a "valóságban" is szoktam figyelni/keresni a 4 levelű lóherét. Találtam is egyet, de mire felvettem 3 levele leszakadt és csak 1 levél maradt a száron.
Aztán megérkeztünk az iskolába. És itt ami furcsa, hogy már régebben is megjelent álmomban ez az épület és ha jól emlékszem akkor is iskolába jártam oda.
Átöltöztünk a tornaruhába, de én valami miatt lemaradtam a többiektől és nem találtam a tornapályára vezető kijáratot. Teremről-teremre vándoroltam, mint egy labirintusban. Egy fiatalember segített végül kijutni.
Mikor csatlakoztam a többiekhez, a pálya szélén pár régi ismerős, (köztük egy általános iskolai tanárom, akit huszonvalahány éve nem láttam már) és pár ismeretlen figyelt bennünket.
Ekkor ébredtem fel.
Szia kiss

Ez is az álomleporellod része, melynek segítségével próbálod feldolgozni
a félbeszakadt párkapcsolatod miatti fájdalmadat.
Ez az oldal ugyan a lapozgatós könyvecskédben virág- ill. lóhere nyelven szól
és más megvilágításba helyezi a viszonyodat.

Én ezt úgy fordítanám le, hogy szerencsés csillagzat alatt találkoztál a pároddal.
Úgy értem, hogy komoly fejlődési lehetőség előtt állhattatok mindketten a kapcsolódásotokban.

Az álmaidban viszont ismétlődik 1 momentum,
mely szerint a vigasztalódást? akár vele, akár mással a szexuális aktusban keresed.
Ez viszont felveti azt a kérdést:
vajon ez a szükségleted kötődik - e konkrétan 1 személyhez?
Ha nem, akkor ez nem integrálódott a szerelembe
és ha a volt párod erről nem ugyanígy gondolkodik,
akkor ez hosszabb távon okozhat(ott) törést a kapcsolatban.

Visszatérve erre az álmodra volt_van valami tanulnivalód ezzel összefüggésben:
amiatt ismerős az iskola épülete és ezért kóvályogsz a labirintusban.

Viszont a megoldás éppen, hogy nem az:
majd 1 másik fiatalember "utat mutat'.
Meg kell fejtened önállóan ezt a kódot.
Nem szabad 1 lezáratlan, feldolgozatlan ügy közepette kalandba bocsátkoznod,
mert az önhátráltató kotta újra és újra zavart okozhat a kapcsolataidban kiss

Ha úgy érzed, hogy ez túl nehéz feladat,
akkor lehet érdemes volna Hellinger - féle családállításra jelentkezned.

Szeretettel sisne
 

Aliceria

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok....

Az én álmom.... 3-mat mesélnék el...!
De a valóéletbeli előzmények...

Oh..az álmok.....

Ti mit gondoltok?

Kedves Szakomeli!

A Te álomértelmezésedhez egyetlen sorral sem kívánkozik több...
Minden álom pontosan annyi mondanivalót hordoz, amennyit az álmodó megért, megérthet belőle. Fontos az álommunka, a feldolgozás, a töprengés az összefüggéseken, de Te ezeket már megtetted.
Többet, hasznosabbat én nem tehetek hozzá, csak megköszönhetem a gondolataidat, amiket leírtál nekünk.

Szívből kívánom, hogy a Tomival való kapcsolatodból örökre maradjon meg mindaz, ami szebbé és jobbá teszi a lelkedet.

Gyönyörűszép álmokat kívánok: Aliceria
 

Aliceria

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap egy jaguár megkarmolta a lábam, miközben menekültem előle! Reggel felkeltem és ott volt a karmolásnyom a lábamon! Nem emlékszem mikor történt :)

Kedves Johnny!

Attól tartok, hogy alvás közben egyszerűen megkarmoltad magad, s mindeközben egy jaguárról álmodtál.:rolleyes:
Esetleg volt egy "vérmes" hálótársad...

Gyönyörűszép álmokat kívánok: A.
 

daibo

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szakomeli! az én hitem szerint ő nem halt meg. Mert nincs olyan, hogy halál. Azt gondolom életről halálról nem rendelkezünk elég információval, az uralkodó materialista szemlélet elhitette velünk, hogy van halál, utána minden megszünik. Pedig az élet örök. Minden nap tapasztalhatjuk, hiszen amikor elalszunk, úgy tűnik, minden megszűnik létezni és egy másik világban találjuk magunkat, ami ugyanolyan eleven, életteli, sőt akár sokkal élőbb is lehet, mint ez az anyagi világunk. Az álomvilágban megélt élményeinkre a testünk, idegrendszerünk ugyanúgy reagál. Pl. rémálmok. Hogy lehet ez? akkor mi is lehet a valóság, hogy működik a tudatunk? Mi mozgatja a szálakat?
Az emberek szenvednek, mert nem tanultak meg veszteséget, leselejtezést és kudarcot érzelmileg kezelni, feldolgozni.
A halállal kapcsolatban szerintem sokat segít Neale Donald Walsch Istennel az öröklétben c. könyve.
Az álmaid egyértelműen jelzik, hogy ő nem halott, és azt is üzenhetik, hogy ideje ezt a kérdést, ezzel kapcsolatos hiedelmeidet felülvizsgálni, hátha nem is igazak. De ha feltételezhetően nem igaz, hogy halál létezik, akkor mi lehet helyette igaz?
Számmisztika, asztrológia és társai. Nem fix dolgokat jelezhetnek,hanem lehetőségeket, hogy mit kezdünk velük, már rajtunk áll. "Szerencséje" van annak, aki számára hasznos állításokat hisz el: pl. teljesen felépül az önbecsülése. Aki ezt elhiszi, meg is teremti magának, de nem azért meg valaki mondta, hanem azért, mert azt elhitte. Ugyanez a helyzet a baljós állításokkal is, illetve ugyanígy működik. Ha elhiszem, megvalósítom. Ezzel csak azt akartam jelezni, ne vegyünk fixre semmit, hisz mindig minden változik, minden levegővételre mások vagyunk, ugye? Üdv daibo
 

Cirmike7

Állandó Tag
Állandó Tag
Biztos van az álmoknak jelentésük, de én nem tulajdonítok nagy jelentőséget nekik. Az biztos, ha kígyóval álmodom, mindig beteg leszek.
 
S

sisne*

Vendég
Biztos van az álmoknak jelentésük, de én nem tulajdonítok nagy jelentőséget nekik. Az biztos, ha kígyóval álmodom, mindig beteg leszek.
Szia kiss

Úgy tűnik, hogy ezt nem jól teszed:
ugyanis álmodban a kígyó számodra kétszeres szimbólumként is un. szervüzenet.

Az álmaid azt tanácsolják, hogy a tápcsatorna kitisztításával megelőzheted a betegségeket.

Lelki szinten pedig a könyörület és a megbocsátás tovább erősíti a szervezetedet.
Ebben a Mazdaznan c. dokumentumban megtalálod
az ilyen esetekben leghatékonyabb agar - agaros tisztítókúra leírását :)
(Köszönet a feltöltőnek: Mozsnak).
#484

Szeretettel sisne
 

Aliceria

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma reggelre egy valóban nagyon különös álmom volt.
Többed magammal egy gyerekkori iskola terembe kellett menni szavazni. Egy korombali nő azt mondta a várakozók közül, hogy engem szólítanak, de én nem hallottam. Azért csak elindultam, de akkor már egy tanárnő jött be, és elkezdett a táblára feladatot írni. Odamentem a táblához, és letöröltem, mondtam, hogy szavazni jöttünk. De mintha süket lenne, tovább folytatta. Párszor letöröltem, de nem reagált. Akkor azt mondtam, hogy akkor én megyek. Majd értesítenek, ha mégis megtartják a szavazást. Az összes várakozó velem együtt elhagyta a termet. A tanárnő fejéből, a nyak és a koponya találkozásánál egy kígyó bújt elő. A tanárnő életben maradt, de a kígyó szétrobbant belülről, mintha mikróban lett volna. Láttam, ahogy a szabad térben millió darabokra esik szét, és göm alakban nagy sebességgel távolodnak a mikronnyi részei.
Legyen csodás napsütésesen vidám hétvégétek.
Sok szeretettel Erzsi.

Kedves Kicsi Fecske!

Álmaidban visszatérő motívum a múltadhoz, a gyermekkorodhoz való ragaszkodás. Nem szoktál néha arra gondolni: De jó is volt régen, amikor...? Természetesen fontos, hogy emlékezzünk a gyökereinkre, de ne sóvárgó visszavágyódással, hiszen csak a jelenben élhetünk.
Tudd, hogy minden nap szavaznod kell, választanod legjobb belátásod szerint! Rajtad van a sor, de nem látod, nem hallod. Van aki figyelmeztet is erre.
Állj meg egy pillanatra és gondold át: miben is kell most változtatnod? Ki az, aki ebben segíteni akar? És ki az, aki semmibe veszi a szavaidat, aki "feladatokat ír neked elő"? Ki az, aki kioktat?
Azt is fontold meg, hogy helyes lépés-e "elmenni", nem megfutamodás-e amit teszel? Ha a környezeted is ezt teszi, sőt ha eddig te is mindig így tettél, az álmod talán a felettes Éned bölcs üzenete: MOST szavazz, most dönts!
...és akkor az az erő, vagy rosszakarat, ami eddig megakadályozott "a szabad térben millió darabokra esik szét, és göm alakban nagy sebességgel távolodik" majd messze-messze tőled.

Remélem tudtam segíteni.

Gyönyörűszép álmokat kívánok, szeretettel: Aliceria
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kicsi Fecske!

Álmaidban visszatérő motívum a múltadhoz, a gyermekkorodhoz való ragaszkodás. Nem szoktál néha arra gondolni: De jó is volt régen, amikor...? Természetesen fontos, hogy emlékezzünk a gyökereinkre, de ne sóvárgó visszavágyódással, hiszen csak a jelenben élhetünk.
Tudd, hogy minden nap szavaznod kell, választanod legjobb belátásod szerint! Rajtad van a sor, de nem látod, nem hallod. Van aki figyelmeztet is erre.
Állj meg egy pillanatra és gondold át: miben is kell most változtatnod? Ki az, aki ebben segíteni akar? És ki az, aki semmibe veszi a szavaidat, aki "feladatokat ír neked elő"? Ki az, aki kioktat?
Azt is fontold meg, hogy helyes lépés-e "elmenni", nem megfutamodás-e amit teszel? Ha a környezeted is ezt teszi, sőt ha eddig te is mindig így tettél, az álmod talán a felettes Éned bölcs üzenete: MOST szavazz, most dönts!
...és akkor az az erő, vagy rosszakarat, ami eddig megakadályozott "a szabad térben millió darabokra esik szét, és göm alakban nagy sebességgel távolodik" majd messze-messze tőled.

Remélem tudtam segíteni.

Gyönyörűszép álmokat kívánok, szeretettel: Aliceria

Szia Aliceria.kiss
Nem szoktam ilyenekre gondolni. Nem volt könnyű gyerekkorom. Ez mást takar.
Ha ilyen egyszerűen lehetne megfejteni az álmaimat, nem írnék ide egyetlen sort sem.
Köszönöm, hogy megpróbáltál segíteni.
Legyen nagyon szép, és vidám napsütéses napod!
Nagyon sok szeretettel Erzsi.kiss
 

Aliceria

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Aliceria.kiss
Nem szoktam ilyenekre gondolni. Nem volt könnyű gyerekkorom. Ez mást takar.
Ha ilyen egyszerűen lehetne megfejteni az álmaimat, nem írnék ide egyetlen sort sem.
Köszönöm, hogy megpróbáltál segíteni.
Legyen nagyon szép, és vidám napsütéses napod!
Nagyon sok szeretettel Erzsi.kiss

Kedves Kicsi Fecske!

Az álmokat megfejteni legjobban az Álmodó maga tudja. A te álmaidban sokszor szerepel a gyerekkor, hogy miért, azt neked kell felderítened. Ha nehéz volt ez az időszak, akkor engedd el.

Gyönyörűszép álmokat kívánok: A.
 

Alyx Stranger

Állandó Tag Silver tag
Állandó Tag
ez az álom nekem is ismeroos, a vers végéhez fuzott néhány sor meg egy kicsit hazudoos.
mi az hogy joo, mi az hogy rossz, - a gyerekkor egyszeruu, mert akkor még minden fekete fehér, van aki szereti van aki nem...



az álmodhoz meg annyit hogy:
1
- lélegezz mélyeket, es probald elfogadni a sorsod, ne hasonlítsd az életedet senki más életéhez, csak vedd tudomásul hogy lélegzel, és hogy rengeteg nézoopont van, talán még a sotétben is van egy kis szikrázoo fény - ha jobban megnézzuk...

2
- ha ez a dolog nem mukodik akkor van még egy másik modszer is amirool tudok-
várd meg míg a kés belemerul a torkodba, légy kiváncsi a _álmodbéli_ halálodra, és meglátod - elobb vagy utobb az elso pont fog ervenybe leepni, a szikrázoo sotetseeg, ....
semmitol sem fuggunk csak az egész _univerzumtool_
es
egy a vége minndennek es a kezdete _is_


Szia!

Elfelejtettem odaírni, hogy ismeretlen szerző. Ezt a verset nem én írtam, csak a napokban olvastam és emlékeztetett egy régi álmomra.
Azért köszi a választ. Igen érdekes, és elgondolkoztató.
 

Gyertyaláng

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt álmodtam hogy a nővéremék kertjében vagyok, szépen süt a nap, egy rózsaszín rózsát látok a kertbe a ház mellett. A virág, az átlagosnál nagyobb és nagyon szép, életerős
 

daibo

Állandó Tag
Állandó Tag
az hogy van,hogy én sosem álmodok semmit?:D
Szia! Pontatlan a kérdés, mert olyan nincs, hogy valaki nem álmodik.Inkább arról van szó, hogy nem emlékszel rájuk.
Ezen sokféleképp lehet változtatni: az első, hogy legyen elég információ. Van néhány, e szempontból kifejezzen hasznos könyv, a Seth szövegek, Alkotó álom. Én e kettőre esküszök most, mert nem a tartalommal, hanem a folyamattal foglalkoznak. A Seth szövegek egy teljesen új és élhetőbb szemlélettel (is) ajándékoznak meg minket. Az alkotó álom pedig épp arra tanít, hogyan használjuk az álmokat, hogyan tanuljunk meg emlékezni rájuk, az egyes fajtákat hogyan különböztessük meg egymástól, egyáltalán hogyan tegyük tudatossá az álmokat.

Vannak technikák az emlékezés feltámasztására: az agykontroll álomkontroll gyakorlata, vagy ÉFT-vel mondom meg a tudatomnak mit szeretnék, vagy egyszerűen csak 1-2 héten keresztül eldöntöm, hogy ezentúl álmaimra emlékszem. Megteszek minden tőlem telhetőt: információt gyűjtök, gyakorlatokat csinálok, álomnaplót vezetek és nem utolsó sorban kitartok:)

A nem emlékezés összefügghet azzal, hogy túl erős a kontrolligény, minden uralni és kézben akarok tartani, irányítani, kizárni a váratlanságot, előre kiszámítani a dolgok alakulását. Ez az önismereti része a kérdésnek.
üdv daibo
 

simike47

Állandó Tag
Állandó Tag
Osztályfőnöki órán lehettem és már túlvoltam egy tesin is amin kézilabdáztunk...hirtelen beaudtam és azt álmodtam h dobom a kapuba a labdát, de mikor a labda a kapuhoz ért hirtelen megrázkódtam és felkeltem:S...ezt mi okozhatta? talán alvajáró vagyok?
 

Aliceria

Állandó Tag
Állandó Tag
Osztályfőnöki órán lehettem és már túlvoltam egy tesin is amin kézilabdáztunk...hirtelen beaudtam és azt álmodtam h dobom a kapuba a labdát, de mikor a labda a kapuhoz ért hirtelen megrázkódtam és felkeltem:S...ezt mi okozhatta? talán alvajáró vagyok?

Kedves Simike!

Nem gondolom, hogy alvajáró vagy...maga a fogalom is mást takar:
A "szomnambulizmus" során a páciens az éjszaka folyamán járkál, különböző dolgokat cselekszik, anélkül, hogy ennek tudatában lenne, vagy később emlékezne rá. Rendszerint a legmélyebb úgynevezett REM alvásfázisban fordul elő.
Az osztályfőnöki óra egyszerűen unalmas volt, Te pedig álmos és fáradt voltál.
Az ilyen nagyon rövid időtartamú "bealvás" alatt a test tudatos kontroll alatt van, és az álomkép a valós reakciókhoz igazodik, vagyis amikor "álmodban" megrázkódtál, akkor a tested valóban ezt tette.

Remélem tudtam segíteni.
Gyönyörűszép álmokat kívánok: A.
 

monica04

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Állapotosan nagyon furcsa álmai tudnak lenni az embernek... :) Mostanában vagy menekülök valami elől, vagy megoldhatatlan problémákkal küzdök....
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére