Kijev hajtóvadászatba kezdett a magyar állampolgárok után?

A Rosszija 1 orosz állami televízió szerint a kijevi hatóságok "hajtóvadászatot indítottak" Nyugat-Ukrajnában azok után, akik az ukrán mellett magyar állampolgársággal is rendelkeznek.

A kedden késő este a Rosszija 24 hírtelevízióban is sugárzott összeállításban elhangzott: "az ukrán külügyminisztérium súlyos büntetést helyezett kilátásba azon kárpátaljai lakosok számára, akik el akarják titkolni a hatóságok elől, hogy egy másik országban kiállított (magyar) útlevéllel is rendelkeznek. Emiatt a határ menti régiókból tömegesen hagyják el az országot. Budapesten több tízezer ukránról beszélnek, akik az utóbbi időben jelezték szándékukat, hogy Magyarországra mennének".

Az orosz állami televízió a 3 perces összeállítás elején interjúrészletet közölt Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkárral, megjegyezve, hogy a politikus a beszélgetés alatt "igazi diplomataként" egyszer sem mondta ki Ukrajna nevét. A riporter hozzátette, hogy "Magyarország lélekszáma töretlenül nő, részben a szomszédos Kárpátalja lakosainak köszönhetően", akik egy, Potápi Árpádtól idézett kijelentés szerint nagyobb biztonságban érzik magukat a magyar útlevél birtokában.

Az államtitkár szavait követően elhangzott: "majdnem 110 ezer ungvári és a város környékén élő lakos sietett megszerezni a magyar útlevelet". A riporter egy Annának nevezett, oroszul beszélő kárpátaljai nővel is beszélgetett, aki nem vállalta, hogy az arcát is mutassák a kamerában és elárulják, hol él Magyarországon. Közölte, hogy az emberek menekülnek Ukrajnából. Az anyák attól félnek, hogy fiaikat behívják katonának, az árak szinte óráról órára nőnek, a megélhetés egyre nehezebb Kárpátalján.

MTI

karpatalja.jpg
 
Szervusztok ,
pont most van nálunk a csoki király , tehát megint lesznek szankciók ezt már tutti meg valószinüleg a foci VB sem lesz megtartva 18-ban mert csoki király ezt akarja . Meg még azt is hogy viza mentes utazást kapjanak az Ukrán állampolgárok az EU-ban . Na erre volt valamikor egy vicc csak az Brezsnevvel meg kosiginnal volt . most meg ugye ez igy van , hogy Csoki-király visszamenet mondja Jazynak , hogy te milyen jó élet van ám Nyugaton ,erre mondja akkor ha megnyitnánk a határokat acsak mi ketten maradnánk itt mi ? Persze mondja csoki király Te meg az a lökött Timosenkó . Mert a most megkérdezetek ca.80%-a elhagyná Ukrajnát a jobb élet miatt .
 
Korábban ígéretet tettem, hogy az általam említett krími adatok forrását megjelölöm. Sajnálatomra a márc. 14. vagy 15. olvasott írást se égen, se földön nem találom. Talán azért, mert nem illik bele a hírek fő sodrásába? Nem tudom...
Így az olvtársak vagy elhiszik, vagy nem. Kinek, kinek megítélésre bízom, hogy ad-e hitelt szavaimnak.
 
"...na de ha két szuperhatalom áll szemben egymással (gondolom, a másikat Amerikára vagy a NATO-ra érted), akkor a másik hatalom miért nem ugyanúgy felelős egy világháborús helyzetért, mint az orosz?" Miért lennének egyformán felelősek? Az oroszok foglaltak el valamit, ami nem az övék. (A másik szuperhatalmat megfogalmaztam, az euroatlanti szövetség, mi is részei vagyunk).
"Azért az amcsiknak is volt már egy-két olyan megmozdulása, amire az orosz felhördült." Igen, azokban pedig az amcsik voltak a bűnösök. De ez nem negligálja, hogy a Krímben az orosz birodalom a bűnös.

A Közel-Kelet ügyei megintcsak nem függnek össze a Krímmel, Putyin ezzel csak ne takarózzon, ne relativizálja a bűneit mások bűnei felemlegetésével, meg a saját bűneinek másokra kenésével - ez amúgy is magyar szokás, hehe. Jászladány se takargassa Putyin bűneit mások bűneinek a felemlegetésével. Ez a topik a Rosszija televízió és az MTI rémhírterjesztési bűneit taglaló topik - úgyhogy még esetleg Orbánról beszélgethetünk Putyin mellett. Hehh.
Ez tipikus szovjet politikai fogás Putyin részéről.
Aki olvasta a kormánypárti magyar sajtót krimi események alatt,az akár azt is hihette volna Ukrajna támadta meg Oroszországot.Pontosabban az ukrán hadsereg szállta meg a krimet,és a "hős" orosz fegyveres erők csak "ellenálltak".
 
De azon én se morfondíroztam, hogy Putyin bármiféle világuralomra törne, vagy Európát akarná lerohanni, eszembe se jutott ilyesmi! Persze, hogy nem akarja, hogy is akarhatná! Amit akar és tehet: védi a birodalmi érdekeket a számára szóbajöhető "pánszláv" és a még a SZU-tól rámaradt harmadik világbeli geopolitikai térben - illetve lehet, hogy hamarosan az esetleg elkínaisodó Szibériára kell majd legjobban figyelnie, akkor már persze nem Putyinnak, hanem az utána jövőknek.
Ha esetleg amiatt tulajdonítasz nekem ilyen gondolatokat, mert világháborús veszélyről elmélkedtem, akkor az félreértés, arról sem azért elmélkedtem, mert Putyin Európát akarná elfoglalni, dehogy, hanem azért, mert a Krím és Délkelet-Ukrajna két nagy szuperhatalmi blokkot állított szembe, az euroatlanti NATO-blokkot és az orosz birodalmat, és habár különböző okok miatt, de egyik sem engedheti a Krímet. Putyin azért nem, mert megszégyenülne, az euroatlanti szövetség pedig elvből. Ezért veszélyes gócpont az orosz birodalom, mert két szuperhatalmi blokkot állít egymással szembe a lokális birodalmi politikája - a harmadik blokk, Kína meg ide-oda lavírozik a kettő között, pillanatnyi érdekei és lehetőségei szerint. Ha az euroatlanti szövetség nekiállna megvédeni a Krímet Ukrajna számára, akkor az definitíve világháború - ezért nem védi meg a Nyugat, ezért lehet olyan vakmerő Putyin, mert tudja, hogy a Nyugat nem fog világháborút kirobbantani a Krímért (pedig "elvileg kötelessége" lenne).
Minihitlerként se azért említettem Putyint, mert azt gondolnám, hogy Hitlerhez hasonlóan világuralmi (vagy minihitlerként "miniviláguralmi", hehe) tervei lennének, hanem diktátori személyiségét ábrázoltam a minihitleri, minisztálini jelzők felől az afféle banánköztársasági diktátori módszereknél kikötvén.
Két orosz közmondással egésziteném ki a hozzászolásod:
Illetve az egyik az finn:-Az orosz az orosz marad,ha vajban fözik is. De mondhatunk az orosz helyett KGB-st is.
Orosz mondás:-Moszkva fölött a Kreml van,s a Kreml fölött csak a csillagos ég!
Egyébként az orosz/szovjet politikusok/diktátorok szótárában nem szerepel az a szó hogy "elég",pláne a hoditó terveiben.
 
Amikor az USA politikáját rosszként tünteted fel,s Putyint pedig hogy "megvédi ami az ővé".Krim nem Oroszország része,hanem katonailag annektált idegen terület.

Ha ezt mondtam volna, az sem jelentené azt, hogy én Putyint egy talpig becsületes jóembernek tartom. Mit tudom én milyen ember, nem is ismerem. Hogy milyen politikus, meg nem igazán érdekel.

USA politikájában pedig van amit jónak tartok, van amit nem. Az USA politikáját is ugyanúgy gazdasági és hatalmi érdekek mozgatják, mint az oroszét. Én mindenhol azt mondtam, egyiket se tartom különben a másiknál. Csak az egyik jól kozmetikázza a valódi motivációit, a másik meg bárdolatlan hozzá.
Amerika rafináltan és ügyes marketinggel nyomul, az orosz meg odacsap.
Amerikának 200 éves tapasztalata van marketingből, nyilván jobban el tudja adni magát.

És sehol sem mondtam, hogy Krím Oroszország része, sem azt, hogy Putyin megvédi, ami az övé. Az orosz lakosságot, azt lehet, hogy megvédi, de ez is pontosan olyan ürügy a hódításra, mint amilyeneket az amerikaiak is szoktak alkalmazni, pl. a demokrácia terjesztése ésatöbbi.

Te csak egyetlen szemszögből látod a dolgokat, és ha valaki a másik szemszögét is felveti, abban Te mindjárt oroszbarátot látsz, meg Amerika ellenségét. Nem vagyok jobban barátja az orosznak, mint az amerikainak. Vagy megfordíthatjuk: amennyire barátja vagyok az orosznak, annyira az amerikainak is. Egyiket se gyűlölöm, és egyiket se tartom a világ üdvözítőjének.
Ha az amerikaiakat ítélik el ilyen vehemenciával (olyan is van), akkor meg az amerikaiak szempontjaira hívom fel a figyelmet.
A politikába nem érdemes érzelmeket belevinni, ahogy fórumtársunk is mondta volt.
 
Hú, nahát ebben nagyon nem értünk egyet!!! És nem csak azért, mert az araboknak is lenne ehhez egy-két szavuk.
Igen, ez a kép van a külvilágnak.
De Te nagyon egysíkúan látod a dolgokat. Amilyen mumusnak látod Putyint, annyira jóangyalnak a nyugatot. Kár is ezen vitáznunk.



Ezt miből gondolod?



Senki sem kérte őket arra, hogy adják fel a szuverenitásukat Oroszországért. Senki sem akarja Ukrajnát Oroszországhoz csatolni. Azelőtt se sok hasznuk volt belőle az oroszoknak.
És eddig sem gátolta senki Ukrajnát abban, hogy elinduljon az önálló nemzeti útján. Nincs sem orosz, sem más fennhatóság alatt.
Putyin nem Ukrajnáért mordult oda, hanem a Krímért, meg az orosz lakosságért. És a Krímet nem fogja hagyni, az tuti. De nem ő akarja elvenni a nyugattól, hanem a nyugat akarja elvenni tőle.
A NATO-nak mi köze az arabokhoz áruld már el?Mert csak a Maliban és a Libiában garázdálkodó terroristáknak lenne kézzelfogható okuk hogy haragudjanak rá,mert elrontotta féktelen tobzodásukat.
 
Ha ezt akarná, már rég megtehette volna!
Ezt a hiriget meg nem Putyin kezdte.
Én nem vagyok se Putyin párti, se orosz párti. De rossz nézni, ha az oroszgyűlölet képes a magyarokat is odavetni, csak állítsák meg Putyint. Kibicnek semmi sem drága.

Tökmindegy, hány magyar van Kárpátalján, egyért is kár!

Az, hogy Szlovákia is tiltja a kettős állampolgárságot, még nem legalizálja az ukránok jogtiprását.

Hitlerrel meg nem érdemes példálózni. Putyint párhuzamba állítani Hitlerrel, csak putyinellenes lózung. Putyinnak nincs szüksége arra, hogy katonailag lerohanja Európát. Elég, ha elzárja a gázcsapot.
Nem Putyin kezdte??? Már két éve ott voltak az agitátorai a Krimben és Kelet Ukrajnában!
 
Persze, ürgebörbe bujva! A genfi tó mélyén...miért is zavarta volna öket a nem oroszellenes Janukovics-rendszer??
S persze figyelmen kivül hagyva V.Nuland elszólását, hogy a megmajdanozás 5 milliárd dollárjukba került-)
Tellett nekik a Gazprom bevételeiből -szerinted miért zabosak az olajáresés miatt?Nem jön a lóvé tehát hoditunk,hogy az orosz népnek nehogy eszébe jusson hogy baj van.
 
Tehát összegzem, amit itt oroszellenes szemszögből leírtatok:
1. A kárpátaljai magyarság kussoljon, mert Ukrajnának joga van megtiltani nekik, hogy kettős állampolgárok legyenek.
2. A kárpátaljai magyarok elsősorban ukrán állampolgárok, tehát kötelesek harcolni az orosz kisebbség elszakadási törekvései ellen Ukrajnában (a saját elszakadásuk eszükbe se jusson, nincs itt az ideje).
3. Tehát nincs joguk elmenekülni a mozgósítás elől, menjenek meghalni az egységes Ukrajnáért.
2. A kárpátaljai magyarságnak nagyon jó dolga van, az, hogy az anyanyelvén tanulhasson, használhassa, stb. talán majd egyszer a jövőben, (most elégedjen meg azzal, hogy van neki lyuk ott). Ennek a jövőnek a reményében haljon meg a jövendőbeli ukrán kormányért, ami (ha szerencséje van) nem a Szvoboda, vagy más nacionalista párt lesz. Végül is mások is meghalnak érte, ukránok is.

Tudjátok mit?
Erre csak azt tudom mondani: aki annyira gyűlöli az oroszt, meg Putyint, és annyira a szívén viseli Ukrajna területi egységét, ne a kárpátaljai magyarokéval verje a csalánt. Menjen oda ő harcolni Donyeckbe, vagy küldje oda ő a fiát meghalni, hogy megállítsa Putyin világháborús törekvéseit.

Az ottani magyarok meg fussanak el, meneküljenek, ahogy bírnak, jöjjenek ide. Én is menteném a helyükben a fiamat ezerrel! Aki meg be van rágva Putyinra, menjen oda lövöldözni.

Azt se értem, hogy a csodába nem látjátok, hogy az ukrajnai orosz kisebbség érdekei egybeesnek a magyar kisebbségével. Mi a nyavalyának harcolnának egymás ellen?
Ki mondta hogy a kárpátaljai magyarok kussoljanak?
De a te érvelésed alapján,ha Oroszország megtámadná Kanadát,akkor a kanadai magyarok ne harcoljanak ellene,mert nem az ő ügyük,ugye??????????
 
Szervusztok , magam egy kicsit azért furcsánlom ám az itteni véleményeket , mert ugye egy államfö vagy Kancellár asszony a saját és nem más Népének érdekében esküszik fel /kivétel Angéla Merkel /Igy Putin is az Oroszok védelme és gyarapodására gondolom , pontosan ugy mint Obama vagy Sárközy esetleg Holland is .Igy magától érthetödik hogy mindenegyik a saját érdekeit képviseli . Holland Afrikában amikor nem bombáza a Boko Harum embereit mert azok garantálják az urán bányái sértelenségét , Putin amikor nem adja a krimet a NATO-nak támaszpontként és Obama amikor mit tudom én Irakot , vagy Libiát esetleg Sziriát bombáza mert védi és épiti a demokráciát . Mi Németek meg furjuk a kutakat Afganisztánban , na hát ennyit hozzá . A franc a pofájukat és emberek ezrei halnak meg e mocskos érdekek miatt . Nem tudnak már a sok tesztoszterontól a fenekükön ülve maradni .
 
igen,

"A NATO önkéntes, demokratikus, békefenntartó és béketeremtő szervezet.".

Ugy tünik, kiskegyed történelem (nem)tudása nem terjed ki a következö tényszerü ismeretekre:

1,A 2+4 egyezménykor 90-ban az amik beleegyeztek abba, hogy a NATO határát nem tolják kelet fele.Még a volt NDK területére sem! Mint tudjuk, ezt felrugták.
2.Az un. budapesti megállapodásban 94ben az aláiró felek elismerték az oroszok jogait a Krim felett.
Mint tudjuk, ezt most vitatják.
3.A rakétaelháritó rendszerekröl történt megállapodás keretében mindkét fél aláirta a "nem bövitünk" c. tételt.Erre az amik Lengyelországba telepitettek elháritó rendszereket.Természetesen Irán ellen...hogymiért is nem Törökországba telepitették azokat..
Ez ugye három.
4. Egy éve február közepén a Nyugat Kijevben megállapodást hoz össze a majdanisták s a megválasztott kormány között.Majd ezt az irásbeli egyezményt 3 nap mulva egy puccsal felrugják.
Ez ugye 4.

A helyzet az, hogy az oroszok elcseszték az én ifjuságomat s rám eröltettek valamit, amit én nem szerettem volna.Ezért én a birodalmi ideologiákat nem szeretem.
De az is tény, hogy az oroszok amit aláirtak eddig,azt betartották.
Ha már az ABM szerződést emlegeted....azt már a Szovjetunió megszegte !!!!!!!!
Hallottál már a Krasznojarszki radarállomásról?
Na és a 1996-os nemzetközi szerződés?Azt tavaly szegték meg.
 
A cikk a magyarokról szól, és engem főleg a magyarok sorsa aggaszt. Az, hogy mások is meghalnak, nem nyugtat meg a magyarokat illetően.
És nem tudom, miért kell ködösíteni, a kárpátaljai magyaroknak nem az orosz hadsereg ellen kell harcolni, hanem az orosz szakadárok ellen, akiket igen, az oroszok támogatnak. Naná.
Az ukránokat meg NATO támogatja. De ott akkor is egy polgárháború zajlik, nem egy világháború. És ehhez a magyaroknak nincs köze. Semmi közük ahhoz, hogy az oroszbarát kisebbség autonómiát szerez-e vagy az oroszokhoz csatlakozik-e vagy mit csinál. Miért a magyaroknak kell ez ellen harcolni?



De pontosan értem, csak nem értek veled egyet.
Hogy Putyin a későbbiekben mit akar, azt csak ő tudja, de egyelőre semmiféle bizonyíték vagy jel nincs arra, hogy meg akarná szállni Ukrajnát (már rég megtehette volna), vagy a balti államokat, vagy Európát. Miért is tenné. Többet ér neki kereskedelmi partnerként, mint hadszíntérként.
Az meg, hogy Magyarországot megtámadja, komolytalan feltételezés, mert akkor már régen világméretű konfliktusról beszélnénk.

Egyelőre arról van szó, hogy Oroszország hatalmi érdekei sérülnek, ha a Fekete tengeri hadikikötő a NATO kezére kerül. Plusz 1,2 millió orosz sem akar egy ukrán nacionalista kormány alá kerülni, és nem akarnak EU tagok sem lenni. Ők nem a nyugathoz, hanem az oroszhoz akarnak tartozni. Putyin meg támogatja őket ebben. Ez is érthető.
Nem értem, miért következik ebből az, hogy Putyin világuralomra tör. Lehet, hogy így van, de miért következik ebből?

Én inkább azt látom, hogy az orosz eddig nagyon is kussban volt. Kussolt akkor, amikor a NATO bevonult Afganisztánba, terrort üldözni. Kussolt, amikor az amcsik megtámadták Irakot, amikor bedöntötték Kadhafit, holott ezek a rezsimek az orosz érdekszférába tartoztak.
Na most Ukrajnánál már nem kussolt tovább. Az oroszt se lehet a végtelenségig falhoz lökdösni. Az orosz medve lassan mozdul, de nem érdemes rugdalni. Nem döglődik az még. Nekünk meg itt a közelében különösen nem mindegy, melyik oldalára fordul. Minket nyom agyon először, ez így van. A nyugat könnyen vigéckedik. Ja, igen, ő nem tankokkal vonul be valahova, ő puccsot csinál. Ez a módszere. De nekünk jobb lenne, ha az oroszt nem hergelné ezzel.



Tökmindegy, semmi perc alatt térdre kényszerítette vele egész Európát.
Oroszországban 1991-ben 140 millióan laknak...azóta évente 200 000 fővel csökken.
Tessék utánaszámolni!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! Valaki esetleg el tudja küldeni a mozaik természetismeret 5. osztály felmérőfüzetet? MS-2741U Köszönöm!
Sziasztok! Nincs meg valakinek véletlenül ennek a kendőnek a mintája? Segítségeteket előre is köszönöm!
Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,805,094
Tagok
615,871
Legújabb tagunk
semmilyensz
Oldal tetejére