Kijev hajtóvadászatba kezdett a magyar állampolgárok után?

A Rosszija 1 orosz állami televízió szerint a kijevi hatóságok "hajtóvadászatot indítottak" Nyugat-Ukrajnában azok után, akik az ukrán mellett magyar állampolgársággal is rendelkeznek.

A kedden késő este a Rosszija 24 hírtelevízióban is sugárzott összeállításban elhangzott: "az ukrán külügyminisztérium súlyos büntetést helyezett kilátásba azon kárpátaljai lakosok számára, akik el akarják titkolni a hatóságok elől, hogy egy másik országban kiállított (magyar) útlevéllel is rendelkeznek. Emiatt a határ menti régiókból tömegesen hagyják el az országot. Budapesten több tízezer ukránról beszélnek, akik az utóbbi időben jelezték szándékukat, hogy Magyarországra mennének".

Az orosz állami televízió a 3 perces összeállítás elején interjúrészletet közölt Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkárral, megjegyezve, hogy a politikus a beszélgetés alatt "igazi diplomataként" egyszer sem mondta ki Ukrajna nevét. A riporter hozzátette, hogy "Magyarország lélekszáma töretlenül nő, részben a szomszédos Kárpátalja lakosainak köszönhetően", akik egy, Potápi Árpádtól idézett kijelentés szerint nagyobb biztonságban érzik magukat a magyar útlevél birtokában.

Az államtitkár szavait követően elhangzott: "majdnem 110 ezer ungvári és a város környékén élő lakos sietett megszerezni a magyar útlevelet". A riporter egy Annának nevezett, oroszul beszélő kárpátaljai nővel is beszélgetett, aki nem vállalta, hogy az arcát is mutassák a kamerában és elárulják, hol él Magyarországon. Közölte, hogy az emberek menekülnek Ukrajnából. Az anyák attól félnek, hogy fiaikat behívják katonának, az árak szinte óráról órára nőnek, a megélhetés egyre nehezebb Kárpátalján.

MTI

karpatalja.jpg
 
Az oroszok nevezik népszavazásnak, én csak az ő álláspontjukat idéztem. Az oroszok szerint népszavazás volt, úgyhogy nevezd Putyint pimasznak.Minek nevezzem, ha szerinted Putyinnak egyáltalán nem lehetnek érvei. Szerintem lehetnek. Más kérdés, hogy ki ért vele egyet. Az biztos, hogy ő az orosz érdekeket képviseli, és ezzel szemben minden bizonnyal magasról letojja "a nemzetközi demokratikus közvélemény"-t. Ha nem így tenne, hazaáruló volna.
Idézed az oroszokat-addig nincs is baj.Halgattassék meg a másik fél is -mégha egy birodalmi álmokat kergető vezetésről is van szóCsakhogy csak az ő érveiket fogadod el igaznak a posztjaidban.Ez nem kettős mérce?
S egy régebbi téma,mivel a hollang gép lelővését is ténynek lett véve hogy nem a szeparatisták tették:
1./ "A tragédia óta begyűjtött fotó-, videoanyagok, a szemtanúk beszámolói, valamint a rendelkezésre álló tárgyi bizonyítékok (amit nem tüntettek el a szeparatisták)alapján a történteket vizsgáló holland ügyészség által megbízott nemzetközi nyomozócsoport megállapította, hogy a gépet a legnagyobb valószínűséggel azzal a Buk–M1-es (nyugati kódnevén SA–11) rakétarendszerrel lőtték le, amelyet nem sokkal azelőtt Oroszországtól kaptak a kelet-ukrajnai szakadárok."
2./ A szakadárok katonai főparancsnoka, Girkin/Strelkov közölte a SAJÁT, HIVATALOS oldalán közölte a híveivel és a világgal, hogy "nem repül már ez a madárka sem többet", mert megint lelőttünk egy ukrán katonai szállítót (ahogy az előző napokban már sikerült kettőt lelőniük), igaz, hogy amikor kiderült, hogy nem katonai és nem ukrán, hanem maláj polgári gép, akkor törölte a posztot, sőt még az a korábbi posztot is, ahol azzal dicsekedtek, hogy van már nekik BUK rakétájuk is. Girkin posztjára hivatkozva, még az orosz televízió hírműsorában is bemondták, hogy a szakadárok lelőttek egy ukrán katonai gépet ... persze egy óra múlva, már módosították a szöveget, amikor kiderült, hogy egy polgári gépről van szó és a szakadárok (állítólag kozák egység) nem kicsit benézték ..
3./ A földről indított rakéta kilövésekor hőfolt ... keletkezik, amit érzékelni lehet a műholdas felvételeken ,sőt ma már a távolsági felderitőgépek akár 1500 km-ről is képesek erre.
Itt megnézhető a videó:
http://444.hu/2014/07/21/egy-apro-l...andanak-az-internet-koraban-nehezebb-hazudni/
 
Kellett neki! Csak a viszonyok mások, mint Ukrajna esetében a "másik felet" illetően. Gazdasági vonatkozásban. Nem véletlenül hasonlítottam '56-hoz a helyzetet, amikor a szuezi válság volt. A Nyugatnak akkor sokkal, de sokkal fontosabb volt, hogy Szuez hajózását biztosítsák, mint hogy egy kis kelet-európai ország érdekében összerúgják a port a SZU-val...
Én annak örülnék, ha mindenki visszakapná azt, ami az övé. A Krím legyen az oroszoké, Kárpátalját meg csatolják vissza hozzánk, ami marad, meg legyen Ukrajna. Így lenne igazságos. Már csak azért is, mert Ukrajna soha a történelem során nem volt önálló állam, először a lengyelekhez, aztán az oroszokhoz tartozott (1640-től). Örülhetnének annak is, ami marad nekik.
Mert ha a Krím visszakerülhet a gazdájához, Kárpátalja miért nem?
Mert Putyin kiáll az övéiért, mi meg nem.
Kárpátalját csatolják vissza hozzánk...szép gondolat lenne...ha nem lenne a magyar elenyésző kisebbség Kárpátalján.
Sajna ez tény ,bárhogy nézzük,bárhogy ábrándoznánk.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Bugica wrote on bsilvi's profile.
Szia!
Köszi a legújabb fordításodat! Ímádás!
Nagyon vártam a folytatást D.B Reynolds -tól.
Bulblet wrote on Zselyke25's profile.
Kedves Zselyke,
köszönöm az új J.R.Ward könyvet, nem ismertem ezt az újabb FTT sorozatot (The Black Deggeer Legacy). Az első 3részt nem találtam itt a CH-n, a kérdésemet is törölték erre vonatkozóan.
Elküldenéd nekem, ha megkérlek? Ha igen, akkor előre is köszi!

Bulblet
Köszönöm a felvételt!
bedyy wrote on lil9's profile.
Szia!
Köszönöm a Jayne Ann Krentz könyveket főleg az Arcana hiányzó részei tettek nagyon boldoggá. (Mikor fel le ugráltam kicsit furán néztek a gyerekek :D )
A fordítás is nagyon jó lett. Esetleg a jövőben játszódó Harmony könyveket nincs kedved fordítani? Elvileg a Opsidian Prey kapcsolódik az Arcanához mert egy Sweetwater a főszereplő meg kíváncsi lennék miként alakul a Rainshadow szigeti rezervátum sorsa.
V.Márti wrote on H-111's profile.
Szia!

Szeretnélek megkérni hogy küldd át nekem - Michael Drosnin - A Biblia Kódja - 2 . részét a Visszaszámlálás - t. Előre is nagyon köszönöm! Bármilyen formátumban.

Statisztikák

Témák
37,312
Üzenet
4,586,285
Tagok
601,517
Legújabb tagunk
Elek Gabriella
Oldal tetejére