Kijev hajtóvadászatba kezdett a magyar állampolgárok után?

A Rosszija 1 orosz állami televízió szerint a kijevi hatóságok "hajtóvadászatot indítottak" Nyugat-Ukrajnában azok után, akik az ukrán mellett magyar állampolgársággal is rendelkeznek.

A kedden késő este a Rosszija 24 hírtelevízióban is sugárzott összeállításban elhangzott: "az ukrán külügyminisztérium súlyos büntetést helyezett kilátásba azon kárpátaljai lakosok számára, akik el akarják titkolni a hatóságok elől, hogy egy másik országban kiállított (magyar) útlevéllel is rendelkeznek. Emiatt a határ menti régiókból tömegesen hagyják el az országot. Budapesten több tízezer ukránról beszélnek, akik az utóbbi időben jelezték szándékukat, hogy Magyarországra mennének".

Az orosz állami televízió a 3 perces összeállítás elején interjúrészletet közölt Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkárral, megjegyezve, hogy a politikus a beszélgetés alatt "igazi diplomataként" egyszer sem mondta ki Ukrajna nevét. A riporter hozzátette, hogy "Magyarország lélekszáma töretlenül nő, részben a szomszédos Kárpátalja lakosainak köszönhetően", akik egy, Potápi Árpádtól idézett kijelentés szerint nagyobb biztonságban érzik magukat a magyar útlevél birtokában.

Az államtitkár szavait követően elhangzott: "majdnem 110 ezer ungvári és a város környékén élő lakos sietett megszerezni a magyar útlevelet". A riporter egy Annának nevezett, oroszul beszélő kárpátaljai nővel is beszélgetett, aki nem vállalta, hogy az arcát is mutassák a kamerában és elárulják, hol él Magyarországon. Közölte, hogy az emberek menekülnek Ukrajnából. Az anyák attól félnek, hogy fiaikat behívják katonának, az árak szinte óráról órára nőnek, a megélhetés egyre nehezebb Kárpátalján.

MTI

karpatalja.jpg
 
Nem forgatom ki, de az is igaz, hogy róluk eddig mélyen hallgattál.
Mondjuk 160 millió embert én nem neveznék kisebbségnek, merthogy Oroszországgal állnak szemben, nem a 2+2 millió donyecki/luganszkival.

A cikk a magyarokról szól, és engem főleg a magyarok sorsa aggaszt. Az, hogy mások is meghalnak, nem nyugtat meg a magyarokat illetően.
És nem tudom, miért kell ködösíteni, a kárpátaljai magyaroknak nem az orosz hadsereg ellen kell harcolni, hanem az orosz szakadárok ellen, akiket igen, az oroszok támogatnak. Naná.
Az ukránokat meg NATO támogatja. De ott akkor is egy polgárháború zajlik, nem egy világháború. És ehhez a magyaroknak nincs köze. Semmi közük ahhoz, hogy az oroszbarát kisebbség autonómiát szerez-e vagy az oroszokhoz csatlakozik-e vagy mit csinál. Miért a magyaroknak kell ez ellen harcolni?

Úgy látom te nagyon nem érted.
Ha Putyin ezt megteheti, akkor nem fog megállni az ukránoknál.
Ha a balti államokat is vissza akarja majd csatolni, akkor tetszik vagy sem - NATO tagságunk kapcsán MAGYAR állampolgárok és nem nemzetiségűek lesznek kötelesek ellenük harcolni az 5. cikkely alapján….

De pontosan értem, csak nem értek veled egyet.
Hogy Putyin a későbbiekben mit akar, azt csak ő tudja, de egyelőre semmiféle bizonyíték vagy jel nincs arra, hogy meg akarná szállni Ukrajnát (már rég megtehette volna), vagy a balti államokat, vagy Európát. Miért is tenné. Többet ér neki kereskedelmi partnerként, mint hadszíntérként.
Az meg, hogy Magyarországot megtámadja, komolytalan feltételezés, mert akkor már régen világméretű konfliktusról beszélnénk.

Egyelőre arról van szó, hogy Oroszország hatalmi érdekei sérülnek, ha a Fekete tengeri hadikikötő a NATO kezére kerül. Plusz 1,2 millió orosz sem akar egy ukrán nacionalista kormány alá kerülni, és nem akarnak EU tagok sem lenni. Ők nem a nyugathoz, hanem az oroszhoz akarnak tartozni. Putyin meg támogatja őket ebben. Ez is érthető.
Nem értem, miért következik ebből az, hogy Putyin világuralomra tör. Lehet, hogy így van, de miért következik ebből?

Én inkább azt látom, hogy az orosz eddig nagyon is kussban volt. Kussolt akkor, amikor a NATO bevonult Afganisztánba, terrort üldözni. Kussolt, amikor az amcsik megtámadták Irakot, amikor bedöntötték Kadhafit, holott ezek a rezsimek az orosz érdekszférába tartoztak.
Na most Ukrajnánál már nem kussolt tovább. Az oroszt se lehet a végtelenségig falhoz lökdösni. Az orosz medve lassan mozdul, de nem érdemes rugdalni. Nem döglődik az még. Nekünk meg itt a közelében különösen nem mindegy, melyik oldalára fordul. Minket nyom agyon először, ez így van. A nyugat könnyen vigéckedik. Ja, igen, ő nem tankokkal vonul be valahova, ő puccsot csinál. Ez a módszere. De nekünk jobb lenne, ha az oroszt nem hergelné ezzel.

Nem elzárta, csökkentette és csak egy időre. (Addig szépen töltögette a saját tárolóit).

Tökmindegy, semmi perc alatt térdre kényszerítette vele egész Európát.
 
Tehát összegzem, amit itt oroszellenes szemszögből leírtatok:
1. A kárpátaljai magyarság kussoljon, mert Ukrajnának joga van megtiltani nekik, hogy kettős állampolgárok legyenek.
2. A kárpátaljai magyarok elsősorban ukrán állampolgárok, tehát kötelesek harcolni az orosz kisebbség elszakadási törekvései ellen Ukrajnában (a saját elszakadásuk eszükbe se jusson, nincs itt az ideje).
3. Tehát nincs joguk elmenekülni a mozgósítás elől, menjenek meghalni az egységes Ukrajnáért.
2. A kárpátaljai magyarságnak nagyon jó dolga van, az, hogy az anyanyelvén tanulhasson, használhassa, stb. talán majd egyszer a jövőben, (most elégedjen meg azzal, hogy van neki lyuk ott). Ennek a jövőnek a reményében haljon meg a jövendőbeli ukrán kormányért, ami (ha szerencséje van) nem a Szvoboda, vagy más nacionalista párt lesz. Végül is mások is meghalnak érte, ukránok is.

Tudjátok mit?
Erre csak azt tudom mondani: aki annyira gyűlöli az oroszt, meg Putyint, és annyira a szívén viseli Ukrajna területi egységét, ne a kárpátaljai magyarokéval verje a csalánt. Menjen oda ő harcolni Donyeckbe, vagy küldje oda ő a fiát meghalni, hogy megállítsa Putyin világháborús törekvéseit.

Az ottani magyarok meg fussanak el, meneküljenek, ahogy bírnak, jöjjenek ide. Én is menteném a helyükben a fiamat ezerrel! Aki meg be van rágva Putyinra, menjen oda lövöldözni.

Azt se értem, hogy a csodába nem látjátok, hogy az ukrajnai orosz kisebbség érdekei egybeesnek a magyar kisebbségével. Mi a nyavalyának harcolnának egymás ellen?
 
Utoljára módosítva:
"most világháborús veszély van, Putyin miatt."..hát igen...nézd meg, milyen közel tólta 25 év alatt a határait a támaszpontjainkhoz a gonosz VV Pu
A NATO önkéntes, demokratikus, békefenntartó és béketeremtő szervezet. Putyin ellenben egy vérnösző, tömeggyilkos, hódító diktátor. Mondom, Putyin régóta púp a hátán az oroszoknak is, már rég elhajtották volna, ha tehették volna. De közel van ott is a népfelkeléshez a helyzet. Mert egyébként az oroszok többsége is szeretne a NATO-hoz és az EU-hoz, azaz a Nyugathoz" tartozni. Az ukránok többsége még inkább szeretne. Mondom, az ukránok döntő többsége szeretne a Nyugathoz tartozni, ezért támadta meg Putyin Ukrajnát. Hogy ne merjenek akarni az ukránok. Mondom, Putyin támadott, nem "az oroszok"! Az oroszok többsége örülne, ha Ukrajna végre elindulhatna önálló nemzeti útján, amely út elején az ukránok rögtön fel is adnák a szuverenitásuk egy részét az Unióért és a NATO-ért - de Oroszországért csak nagyon kevesen akarják. Nem csak a magyarok nem akarnak meghalni Délkelet-Ukrajnában, hanem az ukránok többsége sem, az oroszok többsége sem. Ahogy Csecsenföldön se, Dagesztánban se... Kevesen szeretnek meghalni. Az emberek többsége élni szeret. Ukrajna is szeretne végre élni, és ha hagyni fogják őt élni, akkor majd ő is jobban fogja hagyni a kárpátaljai magyarokat. (Megjegyzem, mert itt némelyek igazságot emlegetnek, a magyarok jóval később tolakodtak be erre a környékre, mint a szlávok...)
 
igen,

"A NATO önkéntes, demokratikus, békefenntartó és béketeremtő szervezet.".

Ugy tünik, kiskegyed történelem (nem)tudása nem terjed ki a következö tényszerü ismeretekre:

1,A 2+4 egyezménykor 90-ban az amik beleegyeztek abba, hogy a NATO határát nem tolják kelet fele.Még a volt NDK területére sem! Mint tudjuk, ezt felrugták.
2.Az un. budapesti megállapodásban 94ben az aláiró felek elismerték az oroszok jogait a Krim felett.
Mint tudjuk, ezt most vitatják.
3.A rakétaelháritó rendszerekröl történt megállapodás keretében mindkét fél aláirta a "nem bövitünk" c. tételt.Erre az amik Lengyelországba telepitettek elháritó rendszereket.Természetesen Irán ellen...hogymiért is nem Törökországba telepitették azokat..
Ez ugye három.
4. Egy éve február közepén a Nyugat Kijevben megállapodást hoz össze a majdanisták s a megválasztott kormány között.Majd ezt az irásbeli egyezményt 3 nap mulva egy puccsal felrugják.
Ez ugye 4.

A helyzet az, hogy az oroszok elcseszték az én ifjuságomat s rám eröltettek valamit, amit én nem szerettem volna.Ezért én a birodalmi ideologiákat nem szeretem.
De az is tény, hogy az oroszok amit aláirtak eddig,azt betartották.
 
Utoljára módosítva:
A konfliktust Putyin és a titkosszolgálata robbantotta ki!Mi ebben az érthetelen?A KGB-és utódszervezete- a belső felforgatás és diverzió specialistája.

Persze, ürgebörbe bujva! A genfi tó mélyén...miért is zavarta volna öket a nem oroszellenes Janukovics-rendszer??
S persze figyelmen kivül hagyva V.Nuland elszólását, hogy a megmajdanozás 5 milliárd dollárjukba került-)
 
Szó sincs erről. Az oroszoktól teljesen független médiákból tudom. Most komolyan idelinkeljem őket? Nincs sok értelme, ha minden kiindulási pontod az, hogy az ukrán a jófiú, az orosz meg minden bajnak a gyökere.
Ezek nem orosz források:
http://kronika.ro/szempont/kisebbsegek-nyelvi-jogai-ukrajnaban/print
Egy rész a cikkből: "A nyelvtörvény eltörlését helyi és nemzetközi kontextusban is a kisebbségek jogi helyzetében bekövetkezett negatív fejleményként értékelik, amely megkérdőjelezheti Ukrajna demokratikus értékek melletti elkötelezettségét. "
http://444.hu/2014/02/23/az-ukran-parlament-eltorolte-a-kisebbsegi-nyelvhasznalatot/
http://www.jogiforum.hu/hirek/31497

Az Origo már csaknem orosz forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20140...nak-a-kettos-allampolgarsagot-ukrajnaban.html

Ésatöbbi. Ez nem orosz propaganda



Lásd fentebb. Nincsenek messze a kormánypozíciótól amúgy, de a fentiekben is az ő kezük van.



Attól még, hogy mi lemondtunk a határon túli magyarokról, nem kéne pusztán az oroszellenes előítélet miatt elítélni az ukrajnai orosz kisebbség autonómiai vagy elszakadási törekvéseit. Úgy látszik, ők nem ítélték a helyzetüket reménytelennek.



Ez inkább valamiféle fóbiának tűnik nekem.
Ha nem az oroszellenesség szürke ködén át nézzük, hanem mindkét oldal szempontját figyelembe vesszük, nekem sokkal inkább úgy tűnik, hogy ezúttal nem az orosz az agresszor. Az oroszoknak 2042-ig szerződés biztosította a szevasztopoli kikötőt. Miért rottyantott volna bele Putyin a ventilátorba? Neki ez a státuszkó eddig megfelelt.

A bilit az borította ki, hogy az EU behülyítette az ukránokat, hogy micsoda kánaán vár rájuk az EU-ban. IMF-hitel és egyéb nyalánkságok. Putyin nyilván nem akarta, hogy a Krím az EU-hoz, és így a NATO-hoz tartozzon az ő Fekete tengeri hadiflottájával együtt vagy anélkül. Meg az a sokmillió orosz se akart odatartozni ukránban.

Akkor most miért Putyin ramazurija ez? Miért is hitlerizálódott Putyin?
Nekem nem tűnik úgy, hogy Putyin lerohanta volna Ukrajnát. Nekem inkább úgy tűnik, a nyugatiak rángatják az oroszlán bajszát a Krím einstandolásával, amit Putyin igyekszik megakadályozni. Én itt nagy előítéleteket látok, ami szándékosan nem az orosz önvédelmet látja Putyin lépésében.
És ezt nem Putyin védelmére írom. A Kurszk tragédiája óta én sem állhatom. De amit ti mondotok, hogy lerohanni készül Európát, csak valami nyugati propagandának tudom gondolni, ami igyekszik fóbiát ébreszteni az orosszal szemben. Mert én ennek nyomát se látom.
Ha nem olvasod el, amit írok, akkor ne csinálj úgy, mintha nekem címeznéd a "választ". Ha pedig elolvastad, amit írtam, akkor a nekem tulajdonított álláspontokat nem tudom másképp értelmezni, mint notórius hazugság, ugyanis nagyjából egy szó sem igaz abból, amit nekem tulajdonítasz, sőt. Általánosságban is tele van demagógiával amit írsz, nem érdemes tényleg reagálni rá ezen a szinten.
 
A NATO önkéntes, demokratikus, békefenntartó és béketeremtő szervezet.

Hú, nahát ebben nagyon nem értünk egyet!!! És nem csak azért, mert az araboknak is lenne ehhez egy-két szavuk.
Igen, ez a kép van a külvilágnak.
De Te nagyon egysíkúan látod a dolgokat. Amilyen mumusnak látod Putyint, annyira jóangyalnak a nyugatot. Kár is ezen vitáznunk.

Mert egyébként az oroszok többsége is szeretne a NATO-hoz és az EU-hoz, azaz a Nyugathoz" tartozni.

Ezt miből gondolod?

Ukrajna végre elindulhatna önálló nemzeti útján, amely út elején az ukránok rögtön fel is adnák a szuverenitásuk egy részét az Unióért és a NATO-ért - de Oroszországért csak nagyon kevesen akarják.

Senki sem kérte őket arra, hogy adják fel a szuverenitásukat Oroszországért. Senki sem akarja Ukrajnát Oroszországhoz csatolni. Azelőtt se sok hasznuk volt belőle az oroszoknak.
És eddig sem gátolta senki Ukrajnát abban, hogy elinduljon az önálló nemzeti útján. Nincs sem orosz, sem más fennhatóság alatt.
Putyin nem Ukrajnáért mordult oda, hanem a Krímért, meg az orosz lakosságért. És a Krímet nem fogja hagyni, az tuti. De nem ő akarja elvenni a nyugattól, hanem a nyugat akarja elvenni tőle.
 
Ha nem olvasod el, amit írok, akkor ne csinálj úgy, mintha nekem címeznéd a "választ". Ha pedig elolvastad, amit írtam, akkor a nekem tulajdonított álláspontokat nem tudom másképp értelmezni, mint notórius hazugság, ugyanis nagyjából egy szó sem igaz abból, amit nekem tulajdonítasz, sőt. Általánosságban is tele van demagógiával amit írsz, nem érdemes tényleg reagálni rá ezen a szinten.

Hogyne olvasnám el, hiszen beidézem, amit írsz. Hát az idézetben hogy hazudnék, nem írtam át, amit írtál, csak beidéztem.

Azért demagógia, amit írok, mert mindkét oldal álláspontját figyelembe veszem? Mert nekem a nagyhatalmak nem fekete és fehér? Nem ördög vagy angyal? Mert nem gyűlölöm se az oroszt, se a többit? Mert nem abból indulok ki, hogy Putyin az antikrisztus? Sztem inkább ez a demagógia.
 
igen,

"A NATO önkéntes, demokratikus, békefenntartó és béketeremtő szervezet.".

Ugy tünik, kiskegyed történelem (nem)tudása nem terjed ki a következö tényszerü ismeretekre:

1,A 2+4 egyezménykor 90-ban az amik beleegyeztek abba, hogy a NATO határát nem tolják kelet fele.Még a volt NDK területére sem! Mint tudjuk, ezt felrugták.
2.Az un. budapesti megállapodásban 94ben az aláiró felek elismerték az oroszok jogait a Krim felett.
Mint tudjuk, ezt most vitatják.
3.A rakétaelháritó rendszerekröl történt megállapodás keretében mindkét fél aláirta a "nem bövitünk" c. tételt.Erre az amik Lengyelországba telepitettek elháritó rendszereket.Természetesen Irán ellen...hogymiért is nem Törökországba telepitették azokat..
Ez ugye három.
4. Egy éve február közepén a Nyugat Kijevben megállapodást hoz össze a majdanisták s a megválasztott kormány között.Majd ezt az irásbeli egyezményt 3 nap mulva egy puccsal felrugják.
Ez ugye 4.

A helyzet az, hogy az oroszok elcseszték az én ifjuságomat s rám eröltettek valamit, amit én nem szerettem volna.Ezért én a birodalmi ideologiákat nem szeretem.
De az is tény, hogy az oroszok amit aláirtak eddig,azt betartották.
Ebben a formában mind a négy pontod elferdített, félremagyarázott rémhír, a kurucinfó típusú hangvétel összefonódása a KGB aknamunkával. Kiskegyem tudása kiterjed ezekre a tényszerűtlen ismeretekre. Megjegyzem, én se azt mondtam, hogy a NATO a szeplőtelen szűz mintapéldája, hanem azt, hogy önkéntes, mondom önkéntes, demokratikus, mondom demokratikus, békefenntartó, mondom békefenntartó és béketeremtő, mondom béketeremtő szervezet. Ebben különbözik Putyintól, aki egy vérnösző gyilkos diktátor. Én is tudnék példálózni, akár valós tényekkel is a NATO bűneiről és Putyin erényeiről, mert hiszen mindkettőnek vannak ilyenjei is. Ez nem szünteti meg az általam leírt éles különbséget. Félreértés ne essék.
 
Hogyne olvasnám el, hiszen beidézem, amit írsz. Hát az idézetben hogy hazudnék, nem írtam át, amit írtál, csak beidéztem.

Azért demagógia, amit írok, mert mindkét oldal álláspontját figyelembe veszem? Mert nekem a nagyhatalmak nem fekete és fehér? Nem ördög vagy angyal? Mert nem gyűlölöm se az oroszt, se a többit? Mert nem abból indulok ki, hogy Putyin az antikrisztus? Sztem inkább ez a demagógia.
Mégegyszer mondom, vagy nem olvasod el, amit beidézel tőlem, ez esetben nem nekem kéne címezned a választ, vagy elolvasod, ez esetben hazudsz mindabban, amit a szövegemből kivehetőnek ábrázolsz, pedig nincs benne, sőt adott esetben éppen az ellenkezője van benne. Vétel vége.
Tőlem függetlenül is ritka pimasz dolgokat írsz a helyzetről és annak "okairól".
 
Ebben a formában mind a négy pontod elferdített, félremagyarázott rémhír, a kurucinfó típusú hangvétel összefonódása a KGB aknamunkával. Kiskegyem tudása kiterjed ezekre a tényszerűtlen ismeretekre. Megjegyzem, én se azt mondtam, hogy a NATO a szeplőtelen szűz mintapéldája, hanem azt, hogy önkéntes, mondom önkéntes, demokratikus, mondom demokratikus, békefenntartó, mondom békefenntartó és béketeremtő, mondom béketeremtő szervezet. Ebben különbözik Putyintól, aki egy vérnösző gyilkos diktátor. Én is tudnék példálózni, akár valós tényekkel is a NATO bűneiről és Putyin erényeiről, mert hiszen mindkettőnek vannak ilyenjei is. Ez nem szünteti meg az általam leírt éles különbséget. Félreértés ne essék.

Hát, ha kiterjed az ismeret mindezen 4 pontokra...akkor tessen mán szigoruan a tárgyra koncentrálva megdiszkutálni azokat...nem demagóg módon minösiteni, nem mellédumálni, s nem rizsázni kérem.

pl.


Te azt az embert nehezen fogod demagog propagandisztikus minösitésekkel s homokszórással elvakitani,aki a komenyisták ürgebörbe bujtatott birodalmi ideologiai emlöjén szopott s azok hálóján is átlátott, s a tényeket kedveli, nem a minösitéseket.
 

Csatolások

  • FINAL-NEW-DOOR-IRAK-Türenverkäufer-spuelgel-FINALENG-670x560.png
    FINAL-NEW-DOOR-IRAK-Türenverkäufer-spuelgel-FINALENG-670x560.png
    554.1 KB · Olvasás: 107
Utoljára módosítva:
Mégegyszer mondom, vagy nem olvasod el, amit beidézel tőlem, ez esetben nem nekem kéne címezned a választ, vagy elolvasod, ez esetben hazudsz mindabban, amit a szövegemből kivehetőnek ábrázolsz, pedig nincs benne, sőt adott esetben éppen az ellenkezője van benne. Vétel vége.
Tőlem függetlenül is ritka pimasz dolgokat írsz a helyzetről és annak "okairól".

Nem állt szándékomban hazudni, a legrosszabb esetben is legfeljebb félreértettelek, ez esetben megkövetlek.
Pimasz dolgokat sem akartam írni, csupán a véleményemnek adtam hangot, amiben persze tévedhetek, és ha nyersre sikeredett elnézést kérek, csak a kárpátaljai magyarok iránt érzett aggodalom beszél belőlem, amiben nyilván osztozunk.
Mert bele lehetne nyugodni Trianonba, nem is izgatna engem, nem vagyok ilyen "vissza Trianont" meg ilyesmi, és egyetlen életet se áldoznék érte, de amikor még ilyen etnikai konfliktusoktól is szenvednek a határon kívülre került honfitársaink, akkor azért eléggé fáj. Amikor őket viszik ágyútölteléknek, mint Szerbiában is, akkor mégis felmerül bennem, hogy ez azért így nem jó.
Amúgy pedig se Putyin, sem ez az egész ukrán konfliktus nem különösebben érdekel.
 
Utoljára módosítva:
igen,

"A NATO önkéntes, demokratikus, békefenntartó és béketeremtő szervezet.".

Ugy tünik, kiskegyed történelem (nem)tudása nem terjed ki a következö tényszerü ismeretekre:

1,A 2+4 egyezménykor 90-ban az amik beleegyeztek abba, hogy a NATO határát nem tolják kelet fele.Még a volt NDK területére sem! Mint tudjuk, ezt felrugták.
2.Az un. budapesti megállapodásban 94ben az aláiró felek elismerték az oroszok jogait a Krim felett.
Mint tudjuk, ezt most vitatják.

3.A rakétaelháritó rendszerekröl történt megállapodás keretében mindkét fél aláirta a "nem bövitünk" c. tételt.Erre az amik Lengyelországba telepitettek elháritó rendszereket.Természetesen Irán ellen...hogymiért is nem Törökországba telepitették azokat..
Ez ugye három.
4. Egy éve február közepén a Nyugat Kijevben megállapodást hoz össze a majdanisták s a megválasztott kormány között.Majd ezt az irásbeli egyezményt 3 nap mulva egy puccsal felrugják.
Ez ugye 4.

A helyzet az, hogy az oroszok elcseszték az én ifjuságomat s rám eröltettek valamit, amit én nem szerettem volna.Ezért én a birodalmi ideologiákat nem szeretem.
De az is tény, hogy az oroszok amit aláirtak eddig,azt betartották.
Csak a kivastagított 2. pont kapcsán:
Szegényes angoltudásomnak köszönhetően én sehol sem találom a budapesti memorandumban az oroszok jogait
a Krím kapcsán:
http://www.larouchepub.com/eiw/public/2014/eirv41n08-20140221/34-35_4108.pdf
De az orosz verziót is hiába olvasgatom:
http://daccess-dds-ny.un.org/doc/UNDOC/GEN/G94/652/94/PDF/G9465294.pdf?OpenElement

Elárulnád, hogy honnét vetted, amit leírtál?
 
Szervusztok ,
na aztán most jól ellett kanyarodva a tényektöl . Akkor hol is vannak az Iraki vagyi teherautok , melyek Buch úr szerint ide oda furikáznak ?? Mi is volt azzal az elöszüllötinkubátorokkal amit az Iraki katonák összetörtek . Még be is lett sirva bizonyitva az ENSz elött nem ??? Nem Nuland asszony mondotta , hogy Ukrajnában Amerikai érdekeltségek vannak és Amerika már több mint 5 milliárd $ invesztál ezért ott ??? Kérlek bennetek ne kétféle mércével mérjünk , aztán meg senki nejöjjön hogy ez elmult ezt hagyjuk !! Tudom alende is magalötte magát hátba a fegyverével Chilében azért is kapta meg Kissinger a Nobel dijat nem ??:rohog::rohog::rohog: már ugy álnokul , vagy valaki kérdezze már meg a Mylai - i lakosokat hogyan is volt az ? Különben baj nincsen mert háborús bünökért nem lehet egy államot sem biroság eléállitani .:hurra::hurra:
 
No ez azért picit erős volt.
A tatár/török dúlás után ide HÍVTÁK ezen kisebbségek őseit (jó, nem mindet, a görögöket valószínűleg nem).
azóta a zömük asszimilálódott és többnyire csak a nevében és esetleg a népi kultúrájában kisebbségi (a roma kisebbséget most vegyük külön). Sokan az ősi nyelvüket sem beszélik.
A körtét az almával hasonlítanád?

Elképzeltem szegény 70-90 éveseket, mert ugye 70 éve történt ami történt.
Hát velük tényleg nincs értelme harcba szállni, bár ki tudja?
Vagy te esetleg a - már nem létező Szovjetunióban született szovjet állampolgárokra gondolsz, akik felmenői magyarok voltak?
Netán az 1992 utáni FÁK tagország ukrán állampolgáraira, merthogy NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK, hanem magukat magyar nemzetiségűnek valló UKRÁN állampolgárokról beszélünk/beszélhetünk.
Szerinted , ha neadja az ég kitörne egy konfliktus, a sváb, szlovák vagy ruszin nemzetiségűeknek nem kellene beállni a seregbe ?(Természetesen ha koruk képzettségük, egészségük engedi)
Ha így véled, nagyon el lehetsz tévedve…

Hogy nacionalista-e? Legalább annyira mint a magyar kormány vagy a szlovák kormány.
Apropó a szlovák kettős állampolgárságot tiltó törvény kapcsán valahogy nem hallottam ilyen szintű felháborodásról, pedig ott egy EU tagállamról van szó. Ott Rózsika(?) néni a maga 102 évével (jó, akkor még csak 98 vagy 99 volt) ki lett paterolva, az nem gáz?

Hát nem is tudom, Te hoztad fel a nacionalizmust és Hitler esetén ez a jelző nagyon is odaillő, tehát példának bizony jó, de ezt nyilván a címzett kifejti, ha nem értenéd..

Meg a görögöké, meg a tatároké, meg a kunoké, meg a törököké, sőt volt, hogy a magyaroké (hoppá! - átvánszorogtak azon az őseink is).

Távol álljon tőlem a kioktatás, de te a Szovjet éráról beszélsz, aminek egyetlen elnöke volt - Gorbacsov, az is a végén.
De a logikádat ezzel kiegészítve és így elfogadva - szerinted törvénytelen volt a területcsere: (Ja, hogy arról már nem szól a fáma, hogy Ukrajna ezért más területéről mondott le?)

Megint egy logikai bukfenc.
A Szovjetunió nem egyenlő Oroszországgal - bármennyire is szeretné ezt Putyin.
Szovjet belügy volt és nem orosz belügy. Vagy menjünk bele ebbe?

Szerintem meg az ott élőké, akiket az oroszok - a legenyhébb kifejezéssel is csak azt tudom mondani - megtévesztettek és kihasználva az erőfölényüket, annektáltak.

Tehát szerinted Oroszország megtámadta Ukrajnát?
Ha igen, milyen jogon kéri bárki is számon rajtuk, hogy védekez(nén)ek?

Ezen az alapon akkor elfoglalhatja Franciaországot, Nagy Britanniát, Írországot, Spanyolországot…. mert nincs az Atlanti óceánon kikötője?

Könyörgöm gondolkozzunk már egy picit az - eddig elfogadott - nemzetközi normák mentén…

Hm, Flamingo, valami nekem nem tiszta abban amit válaszul nekem írtál. Mert ugye, IGEN, szerintem Putyin megtámadta Ukrajnát! Nem tudom azonban, mi miatt írsz ezért nekem olyan számonkérőset, hogy SZERINTED úgy vélném ÉN, hogy az ukránoknak ne lenne joga védekezni!

Már hogy a fenébe ne volna ehhez joguk. Soha nem írtam, tudtommal, hogy ehhez ne lenne joguk.

Továbbmegyek: Én még azzal is egyetértek, hogy eltörlik a kettős állampolgárság lehetőségét. Nem izgat, hogy ez „sújtja” az ott élő „magyarokat” is. Én annak se vagyok híve hogy Magyarországon bárki kettősállampolgár lehessen, vagy akár az USA-ban vagy akárhol. Megmondta a közmondás is: Egy seggel nem lehet egyszerre két lovat megülni!

Én annak lennék a híve hogy az EU-n belül ne is legyen nemzeti állampolgárság, mint magyar, német, román, akármi, csak EU állampolgárság lenne. Én azok közé tartozom, akik az EU-ból igazi Európai Egyesült Államokat látna kifejlődni szívesen. De szerintem ez egészen más téma és itt mellékvágány.

Azt se mondtam, hogy Putyinnak holmi „joga” volna megtámadni mittudomén a franciákat hogy arrafelé legyen kikötője. Semmi ilyet nem írtam!

Ellenben: Értsd meg kérlek hogy a politika nem a jogról szól, még nem is a nemzetközi jogról. Van ugyan olyasmi is, de annyit ér mint a WC papír. A jogot mindig az erősek állapítják meg vagy legalábbis magyarázzák, s úgy, hogy nekik előnyös legyen. Megmondta ezt vagy valami hasonlót már Macchiavelli is, és igaza volt. A politika az ERŐRŐL és a LEHETŐSÉGEKRŐL szól. Tény márpedig, Oroszország sokkal de sokkal előnyösebb helyzetben van a Krím birtoklásával, mint anélkül. Nem amiatt mert az ekkora meg akkora darab föld, hanem mert ott van ahol van. Érted mit akarok mondani ezzel?

Na most, egy okos államfő (tökmindegy mi a rangja, elnök vagy király) amely naggyá akarja tenni a népét, meg kell tegyen lépéseket akkor is, ha bizonyos IDEALISTA nézőpontból az jogtalan, igazságtalan. Sajnos ez van, a politika ilyen undorító és disznó dolog! Putyinnak lehetősége volt elfoglalni a Krímet amivel többet nyerhetett jócskán mint amit vesztett, s megtette. Szerintem, az ő szempontjából, helyesen tette. Nem úgy értve a helyesent hogy ez „igazságos” vagy „jogos” volt, de úgy, hogy ez helyes lépés volt a nagyság felé vezető úton!

Ha lehetősége nyílna elfoglalni moindjuk a Bretagne félszigetet, bölcs dolog volna megtennie (amennyiben ez nem jár bizonyos más jellegű egyéb súlyos hátrányokkal). De arra most nincs lehetősége. A Krímet illetően viszont megvolt a lehetősége. Én is megtettem volna a helyében. Ez van. Egy királynak (s Putyin az „de facto”) igenis EZ A DOLGA. Akkor is ha igazságtalan.

És igen, szerintem a mostani Oroszország igenis a SZU utóda. Naná! Hiszen a lakosainak többsége SZU állapolgár is volt. Bőven élnek még. És a területének java része is megegyezik a SZU területével. Szerintem Oroszország nem más mint a SZU maradéka, új néven.

És igen, szerintem ha Putyinnak lesz rá lehetősége, meghódítja majd Magyarországot is, és ezt is HELYESEN teszi majd az Ő SZEMPONTJAI szerint, holott a MAGYAROK szerint ez rohadtul igazságtalan lesz. De értsétek már meg hogy a politikának marhára semmi köze az igazsághoz! Az nem erről szól. A politika a hatalomról és erőről szól, nem az igazságról. Sajnos. Én se örülök ennek, de ez van, akkor is ha nem tetszik a mindenféle álmodozó idealistáknak!

Ott van például Snowden (ha jól írtam a nevét). Idealista. Hülye idealista már bocs. A hazája ellensége lett. A CIA persze hogy egy undorító szervezet, rohadt dolgokat művel, utálom én is. De lássuk be, csak a munkáját végzi! Jobb most talán hogy Snowden a ruszkiknál él?! Van itt bárki is aki azt hiszi, az orosz titkosszolgálat nem épp ugyanazt műveli, mint az amerikai, már ha módja van rá éppen?!

Ez van, ilyen világban élünk. Nekem se tetszik, én se örülök neki, de ez van.

A krími tatárokat ne keverjük ide, nagyon rég volt az amikor az az övék volt. A Krím Ukrajnához kerülése nem volt nagyon régen. Élnek még azok, akik akkor éltek...

Én tehát arról beszélek, hogy a legokosabb a jelenből kiindulni. TÉNY hogy Ukrajna sokkal gyengébb mint a ruszkik. EZ VAN. Természetesen ha módja volna erővel visszaszerezni a Krímet, bölcsen tenné. De tudjuk hogy ez neki lehetetlen. Ebben az esetben az egyetlen okos dolog amit tehet, hogy igyekszik az adott helyzetből a lehető legtöbbet kihozni. Ez pedig az, hogy elismeri a tényt hogy jelenleg a Krím „de facto” igenis már a ruszkiké, és felajánlja Putyinnak, hogy ezen elismerésért cserébe az vonuljon ki Keletukrajnából. Ez Putyinnak jó lenne mert megkönnyítené a nemzetközi helyzetét, s megtarthatná hivatalosan is a Krímet ami neki sokat ér, és jó volna Ukrajnának is a keleti területei miatt. Ez reális kompromisszum volna. És ennek semmi köze holmi igazságossághoz, bár ami engem illet, ismétlem, történelmileg szerintem a Krímet illetően igenis inkább van igaza a ruszkiknak. De ezt csak MELLÉKESEN mondom, mert értsétek meg NEM EZ A LÉNYEG. A lényeg az a realitások, oké? A realitás meg az, hogy a ruszkik sokkal erősebbek mint az ukránok, és az ukránoknak semelyik másik ország nem ad jelentős katonai segítséget, ezt láthatjuk. Igen, küldenek ezt-azt, de az édeskevés a sikerhez.

A konfliktus végleges lezárásának szerintem az általam felvázolt megoldás egy teljesen reális és kivitelezhető lehetősége. És sok ember életét megkímélné.

Lehet a tényekkel nem szembenézni, de az nem a tényeknek lesz rossz...
 
Nem állt szándékomban hazudni, a legrosszabb esetben is legfeljebb félreértettelek, ez esetben megkövetlek.
Pimasz dolgokat sem akartam írni, csupán a véleményemnek adtam hangot, amiben persze tévedhetek, és ha nyersre sikeredett elnézést kérek, csak a kárpátaljai magyarok iránt érzett aggodalom beszél belőlem, amiben nyilván osztozunk.
Mert bele lehetne nyugodni Trianonba, nem is izgatna engem, nem vagyok ilyen "vissza Trianont" meg ilyesmi, és egyetlen életet se áldoznék érte, de amikor még ilyen etnikai konfliktusoktól is szenvednek a határon kívülre került honfitársaink, akkor azért eléggé fáj. Amikor őket viszik ágyútölteléknek, mint Szerbiában is, akkor mégis felmerül bennem, hogy ez azért így nem jó.
Amúgy pedig se Putyin, sem ez az egész ukrán konfliktus nem különösebben érdekel.
A vagylagossággal eleve megadtam a lehetőséget, hogy figyelmetlenül olvastad a szövegemet, tehát ebben maradhatunk.
Meg abban is maradhatunk, hogy természetesen egyaránt osztozunk az aggódásban a kárpátaljai magyarokért. Elvárom a kormányomtól és magunktól, hogy lobbizzunk az érdekükben, hogy őket ne vigyék a harcmezőre, legfeljebb ha önként jelentkeznek. És lobbizzunk a határon túl rekedt honfitársainkat megillető széleskörű kisebbségi jogokért, autonómiáért, kettős állampolgárság jogáért. Természetes. Nekem mindennap eszembe jut Trianon, és nem fogadom el, hogy Trianon nem minősül ugyanolyan problémának, mint Csehszlovákia, NSZK-NDK, Jugoszlávia, Koszovó, Skócia, Katalónia, Baszkföld... De ez külön dolog attól, hogy a mostani helyzetben egyértelműen ki kell mondani, mint ahogy az Unióban kormányunkon kívül mindenki meg is teszi, hogy Putyin évek óta "antikrisztus", az ő és sleppje bűne, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát hódítási és diverziós szándékkal. Ukrajna enyhén szólva nem ma született bárány, de ebben a háborúban Oroszország/Putyin (tehát nem az oroszok) a farkas és Ukrajna (tehát nem az ukránok) a bárány.
Hasonlat: adott nőnek is vannak hibái, bűnei, akár kacérsága is, de ha megerőszakolják az adott nőt, akkor nem a hibáiról, netán esetleges kihívó magatartásáról beszélünk, meg nem arról, hogy a nőknél a nem valójában igent jelent, meg nem vakkomondorozunk, hanem az erőszaktevő erőszaktevéséről beszélünk, ilyen esetben fehéren-feketén. Röviden elemeztem, hogy Putyinnak (Oroszországnak) semmi joga nincs a Krímhez (sem), tehát nem visszaveszi azt éppen, hanem meghódítja, az ottani lakosság döntő többségének akarata ellenére - ezen akarat ellen van szükség a hódításra. 1991 óta Oroszország már többször megpróbálta rátenni a kezét a Krímre (is), 1994-ben majdnem ki is tört a polgárháború, de az ukrán politika mindig is alapozhatott arra, hogy a Krím lakossága döntött 1991-ben szabad népszavazáson Ukrajna mellett, és ezen a döntésén a Krím lakosságának többsége azóta sem akart változtatni. Azért volt éppen most szükség a hódításra, mert az ukrán felkelés miatt most vált egyértelművé a helyzet, hogy Ukrajna leválik Oroszország emlőiről, és véglegesen nyugatnak fordul. Mert a lakosság döntő többsége "a Nyugathoz" akar tartozni, méghozzá Ukrajna orosz többségű területein is, az álnépszavazás adatai szerint is. Ez a háború oka - meg az oroszországi belső helyzet.
 
Hm, Flamingo, valami nekem nem tiszta abban amit válaszul nekem írtál. Mert ugye, IGEN, szerintem Putyin megtámadta Ukrajnát! Nem tudom azonban, mi miatt írsz ezért nekem olyan számonkérőset, hogy SZERINTED úgy vélném ÉN, hogy az ukránoknak ne lenne joga védekezni!

Már hogy a fenébe ne volna ehhez joguk. Soha nem írtam, tudtommal, hogy ehhez ne lenne joguk.

Továbbmegyek: Én még azzal is egyetértek, hogy eltörlik a kettős állampolgárság lehetőségét. Nem izgat, hogy ez „sújtja” az ott élő „magyarokat” is. Én annak se vagyok híve hogy Magyarországon bárki kettősállampolgár lehessen, vagy akár az USA-ban vagy akárhol. Megmondta a közmondás is: Egy seggel nem lehet egyszerre két lovat megülni!

Én annak lennék a híve hogy az EU-n belül ne is legyen nemzeti állampolgárság, mint magyar, német, román, akármi, csak EU állampolgárság lenne. Én azok közé tartozom, akik az EU-ból igazi Európai Egyesült Államokat látna kifejlődni szívesen. De szerintem ez egészen más téma és itt mellékvágány.

Azt se mondtam, hogy Putyinnak holmi „joga” volna megtámadni mittudomén a franciákat hogy arrafelé legyen kikötője. Semmi ilyet nem írtam!

Ellenben: Értsd meg kérlek hogy a politika nem a jogról szól, még nem is a nemzetközi jogról. Van ugyan olyasmi is, de annyit ér mint a WC papír. A jogot mindig az erősek állapítják meg vagy legalábbis magyarázzák, s úgy, hogy nekik előnyös legyen. Megmondta ezt vagy valami hasonlót már Macchiavelli is, és igaza volt. A politika az ERŐRŐL és a LEHETŐSÉGEKRŐL szól. Tény márpedig, Oroszország sokkal de sokkal előnyösebb helyzetben van a Krím birtoklásával, mint anélkül. Nem amiatt mert az ekkora meg akkora darab föld, hanem mert ott van ahol van. Érted mit akarok mondani ezzel?

Na most, egy okos államfő (tökmindegy mi a rangja, elnök vagy király) amely naggyá akarja tenni a népét, meg kell tegyen lépéseket akkor is, ha bizonyos IDEALISTA nézőpontból az jogtalan, igazságtalan. Sajnos ez van, a politika ilyen undorító és disznó dolog! Putyinnak lehetősége volt elfoglalni a Krímet amivel többet nyerhetett jócskán mint amit vesztett, s megtette. Szerintem, az ő szempontjából, helyesen tette. Nem úgy értve a helyesent hogy ez „igazságos” vagy „jogos” volt, de úgy, hogy ez helyes lépés volt a nagyság felé vezető úton!

Ha lehetősége nyílna elfoglalni moindjuk a Bretagne félszigetet, bölcs dolog volna megtennie (amennyiben ez nem jár bizonyos más jellegű egyéb súlyos hátrányokkal). De arra most nincs lehetősége. A Krímet illetően viszont megvolt a lehetősége. Én is megtettem volna a helyében. Ez van. Egy királynak (s Putyin az „de facto”) igenis EZ A DOLGA. Akkor is ha igazságtalan.

És igen, szerintem a mostani Oroszország igenis a SZU utóda. Naná! Hiszen a lakosainak többsége SZU állapolgár is volt. Bőven élnek még. És a területének java része is megegyezik a SZU területével. Szerintem Oroszország nem más mint a SZU maradéka, új néven.

És igen, szerintem ha Putyinnak lesz rá lehetősége, meghódítja majd Magyarországot is, és ezt is HELYESEN teszi majd az Ő SZEMPONTJAI szerint, holott a MAGYAROK szerint ez rohadtul igazságtalan lesz. De értsétek már meg hogy a politikának marhára semmi köze az igazsághoz! Az nem erről szól. A politika a hatalomról és erőről szól, nem az igazságról. Sajnos. Én se örülök ennek, de ez van, akkor is ha nem tetszik a mindenféle álmodozó idealistáknak!

Ott van például Snowden (ha jól írtam a nevét). Idealista. Hülye idealista már bocs. A hazája ellensége lett. A CIA persze hogy egy undorító szervezet, rohadt dolgokat művel, utálom én is. De lássuk be, csak a munkáját végzi! Jobb most talán hogy Snowden a ruszkiknál él?! Van itt bárki is aki azt hiszi, az orosz titkosszolgálat nem épp ugyanazt műveli, mint az amerikai, már ha módja van rá éppen?!

Ez van, ilyen világban élünk. Nekem se tetszik, én se örülök neki, de ez van.

A krími tatárokat ne keverjük ide, nagyon rég volt az amikor az az övék volt. A Krím Ukrajnához kerülése nem volt nagyon régen. Élnek még azok, akik akkor éltek...

Én tehát arról beszélek, hogy a legokosabb a jelenből kiindulni. TÉNY hogy Ukrajna sokkal gyengébb mint a ruszkik. EZ VAN. Természetesen ha módja volna erővel visszaszerezni a Krímet, bölcsen tenné. De tudjuk hogy ez neki lehetetlen. Ebben az esetben az egyetlen okos dolog amit tehet, hogy igyekszik az adott helyzetből a lehető legtöbbet kihozni. Ez pedig az, hogy elismeri a tényt hogy jelenleg a Krím „de facto” igenis már a ruszkiké, és felajánlja Putyinnak, hogy ezen elismerésért cserébe az vonuljon ki Keletukrajnából. Ez Putyinnak jó lenne mert megkönnyítené a nemzetközi helyzetét, s megtarthatná hivatalosan is a Krímet ami neki sokat ér, és jó volna Ukrajnának is a keleti területei miatt. Ez reális kompromisszum volna. És ennek semmi köze holmi igazságossághoz, bár ami engem illet, ismétlem, történelmileg szerintem a Krímet illetően igenis inkább van igaza a ruszkiknak. De ezt csak MELLÉKESEN mondom, mert értsétek meg NEM EZ A LÉNYEG. A lényeg az a realitások, oké? A realitás meg az, hogy a ruszkik sokkal erősebbek mint az ukránok, és az ukránoknak semelyik másik ország nem ad jelentős katonai segítséget, ezt láthatjuk. Igen, küldenek ezt-azt, de az édeskevés a sikerhez.

A konfliktus végleges lezárásának szerintem az általam felvázolt megoldás egy teljesen reális és kivitelezhető lehetősége. És sok ember életét megkímélné.

Lehet a tényekkel nem szembenézni, de az nem a tényeknek lesz rossz...
Az a politika, amiről te írsz, a világ jobbik felén már túlhaladott. A világ jobbik fele egyre inkább a demokratikus, humánus politizálás felé halad, ahol a közerkölcs, az egymással szembeni méltányosság és az erre alapuló konszenzusra törekvés adja a politika lényegét, célját, összeegyeztetni szándékozván az állampolgárok és állampolgári csoportok érdekeit egymással és az ideálokkal. Társadalmi szerződés(ek) megkötése és közös betartása - országon belül, országok között, végül remélhetőleg mielőbb globálisan.
 
Ez a háború oka - meg az oroszországi belső helyzet.

Én elfogadom, hogy ez az ukrán oldal véleménye, de az éremnek most is két oldala van. Az oroszok nyilván egészen másképp látják ezt. Én csak erre akartam kilyukadni.
Azt pedig, hogy kinek van igaza, és ki itt a hunyó, vagy megmutatja az idő, vagy nem tudjuk meg soha. Mert ahogy a riportokból látom, még az ott élők sincsenek tisztában vele, pontosan mi zajlik. A politikai háttérjátszmákról meg pláne nem lehet tudni semmit. Én azt gyanítom, hogy itt csak farkasok vannak. A bárányok legfeljebb a magyar kisebbség, aki prédája lesz akár az egyik, akár a másik félnek. Ők is így érezhetik, különben nem menekülnének onnan.
 
Az a politika, amiről te írsz, a világ jobbik felén már túlhaladott. A világ jobbik fele egyre inkább a demokratikus, humánus politizálás felé halad, ahol a közerkölcs, az egymással szembeni méltányosság és az erre alapuló konszenzusra törekvés adja a politika lényegét, célját, összeegyeztetni szándékozván az állampolgárok és állampolgári csoportok érdekeit egymással és az ideálokkal. Társadalmi szerződés(ek) megkötése és közös betartása - országon belül, országok között, végül remélhetőleg mielőbb globálisan.

Álmodj királylány, majd valaki harcol helyetted... (ha meg senki, majd felébredsz...)

Melyik része a világnak az, amit te jobbiknak tartasz e szempontból? Az ISIL? Hm, az talán mégse, arra eléggé kis mértékben jellemző a demokratizmus... A ruszkik gondolom biztos nem ha most őket ekézed... Kína se a demokráciájáról híres (Tienanmen meg hasonlók...) Az USA se lehet a demokrácia bajnoka a szemedben, megtippelem, mert egy ideje már olvasgatom a CH-t, és tapasztaltam hogy itt jó sokak szemében az USA is valami sátánikus főgonosz aki állandóan csak sanyargatja a szerencsétlen arabokat hogy lophassa az olajukat meg tudomisénmiféle kincseiket még. Sőt, némelyek szerint az egész ISILt ő pénzeli a háttérből. Hovatovább a 9/11-et is maga az USA szervezte ugye önmaga ellen. (Az én szememben az USA a legdemokratikusabb állam, de most az errefelé honos közvélekedésről beszéltem...)
Az EU se valami ártatlan jótét lelkek gyülekezete sokak szerint errefelé, mert ugye csicskás néppé akar zülleszteni minket, és adósrabszolgává, meg szemétlerakodóvá, meg csak piacnak kellünk, meg ilyesmi.

Szóval hol is van a világ „jobbik” fele szerinted, az a „jobbik” fele amit NEM AZ ÉRDEKEK MOZGATNAK?!

Édes öregem, a történelmet az erősek írják. A jogot az erősek osztják ki a gyengéknek, annyit, amennyit jónak látnak. S annyit látnak jónak, ami még nem sérti az ő érdekeiket nagyon, s főként nem ad lehetőséget a gyengéknek, hogy azok valamikor majd erősebbekké váljanak a mostani erőseknél, sőt már velük egyenlő erősekké sem!

Néha elszúrják, tévednek... De ezen igyekeznek! Persze közben eljátsszák a nagy komédiát, a választóknak vagy alattvalóknak, mert ugye a népnek nemcsak kenyér kell de cirkusz is... Tudták ezt már a rómaiak is!

Van egy jó közmondás:

„Aki szereti a kolbászt, és tiszteli a törvényeket, ne legyen tanúja egyiknek se, amikor készítik!”

A dolog úgy áll, hogy teljesen mindegy miféle konfliktusról van szó, MINDIG meg lehet magyarázni, miért az egyik a hibás és miért a másik a hibás (vagy a „jófiú”). Mindegyikre lehet találni tetszetős érveket, s mindegyik érv IGAZ IS, valamilyen szempontból. Na most hogy melyikről beszélnek épp, melyiket hangsúlyozzák ki, az attól függ, a beszélő (ember, média, ország, csoport, stb) épp melyik félnek „drukkol”, azaz melyiknek a szövetségese, vagy ha nem is az nyíltan vagy titokban, de melyiknek a győzelme inkább az érdeke! (Vagy legalábbis melyikről gondolja azt, hogy az inkább volna az érdeke. Mert lehet hogy téved...)

És ez nemcsak a politikában van így hanem mindenben, csak a politikában különösen erősen uralkodik ez a dolog. Mert ott különösen nagy pénzekről van szó, különösen sok emberről, különösen sok hatalomról, sőt, még élethalálról is.

A nép meg elég hülye ahhoz, hogy BÁRMIT elhiggyen, ha kellően érzelemdús szavakkal ecsetelik, és elég sokszor. A magyar nép meg pláne különösen hülye ilyen szempontból, mert az utóbbi években a kormányok (pártállástól függetlenül) mindent megtettek az elhülyítésére. (mondjuk korábban se volt valami jaj de lángelme, de azóta...!)

Gondoljatok csak bele mi mindenben hisznek sokan kedves honfitársaink közül rém komolyan:

—A Földnek van olyanja hogy szívcsakra, és ez a Pilisben van.
—A magyar volt az ősnyelv, s azóta nem is változott semmit, vagy csak egészen keveset.
—A Szíriuszról jöttünk.
—Az evolúció nem igaz, s az emberek valaha együtt éltek a dinókkal.
—A Szent Koronának van valamiféle tényleges misztikus hatalma.
—A víz tud emlékezni.
—Homeopátia.
—Vízzel hajtott autó.
—Isten annyira megörvendett annak, hogy az emberek végre megölték az ő istenfiát, hogy emiatt rögvest megbocsátott az embereknek (tehát a fia gyilkosainak). Ráadásul ez a fiú akit megöltek még mindig él az égben, és teljesen azonos is azzal az istennel aki az ő apja, s aki örvendett az ő halálának. Tehát az isten amiatt örvendezett meg hogy őt magát megölték. Persze ha örvend akkor él, tehát nem ölték meg... Mindegy, nem baj ha senki se érti, csak HIGGYEN BENNE! Hát hiszik is...

De még soká sorolhatnám...

Persze e hitek közül soknak van több-kevesebb híve az USA-ban is meg Európában is meg stb, de Magyarországon mostanában rémségesen és különösen elterjedtek... Mit várunk egy oilyan emberiségtől, aminek az értelmi szintje olyan alacsonyan áll, hogy ezen eszmék terjesztőit nem röhögi ki, hanem hitelt ad nekik?!

Nyilvánvaló, hogy efféle bugyutáknak a politikusok bármit beadhatnak. Könnyedén találnak hangzatos érveket BÁRMIRE, hódításokra is, és a hülye nép elhiszi majd. Némelyek persze nem, de ezek kevesen vannak, nem számítanak. A többség megkajálja majd a populista szólamokat.

Szóval a politika nem az igazságról szól hanem az erőről és erőszakról, s arról, hogy ezt ügyesen be kell csomagolni szép eszmék burkába, s lenyeletni az emberekkel. De ez utóbbihoz nem kell nagy ügyesség. Egyetlen hangzatos jelszó 50 évre befagyasztja az elemzéseket...
 
Szervusztok ,
tudom nem tartozik ide , de a sok feszegetéshez , demokrácijához ide tenném meglepetésként . tegnap ugy vértlenül találtam a netten , hogy az Iraki sereg lelött két angol repülögépet amely fegyvereket szállitott volna az ISIL-nek . Nézzetek utána mert megint nem találom . Nagy meglepetés volt számomra . :rohog:én az álnok , ja ez az uj fedönevem .
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,095
Üzenet
4,794,996
Tagok
615,343
Legújabb tagunk
AntonStype
Oldal tetejére