Isten és más mesék - 2013

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Kereszt az égen

2009 novemberében hihetetlen videók és fotók jelentek meg a világhálón. Ukrajna egén megjelent egy kettős kereszt, rajta Jézussal. Legalábbis a szemtanúk és a hívők szerint a fényből összeálló és kirajzolódó alak minden bizonnyal Jézust volt hivatott megjeleníteni. Sokan megrettentek, mivel ezzel a János Jelenések Könyve végnapokat idéző jóslatait látták beteljesülni. Tényleg lehetséges, hogy ezt az égi jelet az emberiség azért kapta, hogy vegye végre észre, Isten kezében vagyunk mindannyian ateistától a kétkedőkön keresztül a legbigottabbakig, s már közeleg a világváltás?

http://boldognapot.hu/blog/kereszt-az-egen/


http://videa.hu/videok/vicces/kettos-kereszt-ukrajna-egen-e1O7d9gHnzvu7Xk2


Ezek a huncut pufókák igazán lenyűgöző hologramokat tudnak kivetíteni az égre :rohog:
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
Én a tavaszt ünneplem !
kellemes húsvéti ünnepeket- bőséget békességét örömet
??? melyiket választod ? vallás vagy tavasz ünnep? - megújhodó természet
marhára unom ezt a XXI századi krisztusos bulvár agymosást ... vegyük észre végre próbálják a szoc-kapitlista félelem faktor ellen újra teremteni a félelemtábort- hogy elválasszanak egymástól !
mindegy nekik csak legyen-tömegek tömegek ellen - nyomják a vallás dogmáit lélektelenül...
legyen ez e megújhodás mindannyiunk része ...
- legyünk már észnél soha nem volt kezünkben ekkora eszköz mint épp az internet



 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
A tilma és a csodás kép



A tilma ma is megvan. „Az agáve-rostokból szőtt anyag élettartama legfeljebb 10-20 év, és a legszegényebb népréteg viselete volt.
agave%20maguey9.jpg
Ez az egyszerű indián öltözet az, amelyen a 143 cm magas Madonna kép csodás módon létrejött, tudományosan mindmáig megmagyarázhatatlan módon és tulajdonságokkal! Közel 500 év alatt sem ment tönkre, nem porladt szét, amiként az efféle anyagoknak, természetes úton történnie kellett volna.
agave%20rostb%C3%B3l%20sz%C5%91t%20sz%C3%B6vet.jpg
Egy az 1789-ben ugyan ilyen szövetre elkészült másolat nyolc év alatt kifakult, ezzel szemben az akkor még szabadon kihelyezett eredetin, nem okozott kárt 116 évnyi sós-nedves levegő, az emberi lehelet, a csókok és simogatások, az UV-sugárzás és a közelében meggyújtott sok százezer viaszgyertya kormos füstje. A tudósok, nem tudnak természetes magyarázatot adni sem az agave-rostok tartósságára, sem pedig a gyönyörű színekben pompázó kép keletkezésére. A Kodak szakemberei a képet színhatása tekintetében, egyenesen fénykép jellegűnek tartják, mely azért is nagy elismerés, mert egy zsákvászon-szerű durva felületen képződött. A NASA kutatói, viszont nem kevesebbet voltak kénytelen elismerni mint azt, hogy sem az agave-rostok felületén, sem az anyag belsejébe szívódva, semmiféle festék nyoma nem található! A tilmán lévő kép, épp oly titokzatos és megfejthetetlen a tudomány számára, mint a Torinói Lepel.
torino_es_guadalupe1531..jpg

Miként Krisztus halotti lelple, úgy a gaudalupei csodás tilma is, minden korban újabb és újabb felismeréseket kínál, egyben felvetve az újabb és újabb megválaszolatlan kérdéseket.
1979 májusában a NASA szakemberei Jody Brant Smith professzor esztétika és filozófia (Pensacola Főiskola) és Philip Serna Callahan biofizikus (University of Florida), infravörös sugárpásztázással megállapították, hogy a színek színkép-spektruma egyetlen eddig ismert (Mengyelejev-táblázati) elem színképével sem azonosíthatók. Úgy tűnik, hogy a színhatások nem festékanyag, hanem különböző spektrumú hangolások eredményei. A szemlélőnek az a benyomása a képről, hogy selymes és sejtelmes kisugárzása van, amely mintha önmagából eredne, minden külső fényhatást nélkülözve.
A NASA tudósai szerint is a tilmán látható színek nem állíthatók elő semmilyen, ma rendelkezésre álló eszközzel. A festés lényegében a szövet felett lebeg, anélkül, hogy ahhoz hozzáérne. (Vatikáni Rádió/Magyar Kurír)
vizsg%C3%A1latok%20guadalupe.jpg

Ezt látszik igazolni a kép nehéz (reprodukciós) fényképezhetősége is, mivel egészen csekély nézőszög-változás esetén is, a kép színe változik! Egyazon felület egyszer kék, más szögből zöld, rózsaszín vagy sárga, sötétlila vagy fekete, stb. Ám, a Gaudalupei Szent Szűz csodálatos képe nem csak a színeivel, nem csak az aranymetszés törvényszerűsége szerinti esztétikai tökéletességével ejti ámulatba a szemlélőt, hanem jelrendszerével is. A guadalupei kegykép egy "isteni festmény"!
isteni_festmeny_guadalupe02.jpg


Tilmán csodásan keletkezett kép a lehajtott fejű, imára kulcsolt kezű, dicsfénnyel övezett, félholdon álló Szüzet ábrázolja. A félhold alatt a Szűz alakját egy angyal tartja. A Mária arcvonásai, bőrszíne nem azonosítható sem europoidként, sem indiánként, sem palesztínaiként. Se nem színesbőrű, se nem fehér. Az imára összetett kezei közül egyik világosabb a másik sötétebb, ami talán az indián és a fehér lakosság békés egységét jelképezi. A Guadalupei Boldogságos Szűz Mária különösen fontos jelkép a mexikói indiánok számára, hiszen a Szűzanya Mexikóváros közelében a Tepeyac-dombon, az azték mitológia földanyaistennője, Tonantzin lerombolt templomának helyén jelent meg Juan Diegónak. Az aranyködbe burkolózó nőalak arra szólította föl az indiánt, hogy menjen a püspökhöz, s közölje: „Azt akarom, hogy templomot emeljenek ezen helyen”. A helyen megépült a Miasszonyunk-székesegyház, ahol máig is őrzik Juan Diego csodás tilmáját.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Hello Ernoe!
Legalább annyira igaz ami a videóban van ,mint a Bibliában leírtak.:)
Csodák mindig vannak.
Ebben a videóban elmagyarázzák a szentkorona jelentését,működését.


Kedves Vándorcsillag
-
Feltételezem, hogy te nem vagy hive a korona-elméletnek csak bennünket akarsz informálni. :)
-
Enyi hülyeséget már régen halottam mind amit a film összehord. Nem is igen zavarna ha ez az agyalágyultság nem lenne összekötve a patriotizmussal, ha a korona ilyen irányu tisztelöi nem probálnák az országot diszkreditálni.
-
Miröl is van szo a filmben?
Az elöado felsorol a korona és néhány épitmény között fellelhetö geometriai "hasonloságot", rácsodálkozik és megprobálja ezzel lenyügözni a hallgatoit.
-
Mit is csinál ezen okoskodás közben, felfedezi a mathematika és geometriai alapjait, hogy mindig találhato egy rationális szám ami két tárgy arányát kifejezi.
-
Ellehet csodálkozni azon, hogy a Föld kerülete az equatornál pont 40.000 szerese az ösméternek, egy platina rudnak. Hát nem fantasztikus? Vajon miért? :) Miért nem 41.267,8934347834734877 ?
-
"A kereszt a koronán egy antenna" ebben nem kételkedik senki, én az esöcsatornát használtam a detektoros rádiom antennájaként miért ne sikerülne ez a koronával, az is csak bádog.
-
En ugy látom, hogy a koronakutatás itt nagyon ezoterikus irányba megy, ha jol hallom a korona rekonstruáciojához "látnokok" lettek megkérve.
-
Öszintén megmondom én beteg embereknek tartom azokat akik a nationalista kisebbségi érzetüket a nemzetek tengerében egy ilyen fémdarabb félreértelmezésével probálják kikompenzálni. Amiota a Korona a parlamentbe került ugy érzem mindha átadtuk volna az ország vezetését egy beteg germanwings copilotának. :(
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez az egyszerű indián öltözet az, amelyen a 143 cm magas Madonna kép csodás módon létrejött, tudományosan mindmáig megmagyarázhatatlan módon és tulajdonságokkal! Közel 500 év alatt sem ment tönkre, nem porladt szét, amiként az efféle anyagoknak, természetes úton történnie
-
Kedves Csillagözön
-
Az agave növény rostjait, kötelek, matracok tömésére használják, a dart céltába kedvelt alapanyaga. A Spanyol meghoditás elött az öslakoság a Pulque nevü italt erjesztette belölle ma ök is inkább sört isznak.
-
Röviden, azért mert ruhaként hamar tönkremegy a belölle készült szövet nem jelenti azt, hogy a rostos anyag festmények hordozására nem lenne alkalmas. A festék megakadályozza a rostok szétbomlását, a nedvesség és az oxyigén behatolását. Semmi deus ex machina nincs emögött. ;)
-
Megtaláltam az általad beidézett szöveg eredetijét, ott mégtöbb fantasztikus dolog áll: "Megállapították, hogy a szövet hő- mérséklete állandóan 36,6 fok, mint egy élő ember testhőmérséklete. Mária övéhez sztetoszkópot közelítettek, amellyel tisztán kivehetővé vált a magzat szívverése – 115 pulzus percenként."
-
Hát ez fantasztikus, Jézus egyidöben egy baby az agave-rostok mögött és ugyanakkor cipeli a keresztet, belehal, feltámad, szétdaraboltan tonna-számra megeteti magát keksz formájában, lyukat fur a szerettei tenyerébe (stigma), öreg néniket ijesztget, megjelenik a piritott kenyéren, még a kutyus popsiján is látta valaki.
-
Teljesen elhallgatni ugy látszik nemlehet: "Kétségtelenül vannak festett részek is a tilmán, ezek azonban feltehetően későbbi sérülések vagy foltok javítgatására keletkeztek, és a felületnek csak kis ré- szére terjednek ki." ugy mind a piramisok, a Budapesti Basilika sem állna ha nem ölnénk bele töménytelen pénzt az eltartásukba.
-
A Kölni Dom fentartása naponta 33.000 euroba kerül amit nem lehet a belépöjegyek árával financirozni. Egyáltalán nem értem amikor a Pápa a husvéti beszédében bennünket a "fogyasztotársadalomtol" akar vissza tartani.
-
Hogyan lehet munkát teremteni, ha megelégszünk a betevö falattal. Szemlátomást a Pápa csak a sekrestyések, harangozok, ostya-pincérek (papok) és a templomépitök munkáját kivánja dotálni.
-
Már ne haragudjatok kedves hivök, valoban csodálatos, hogy voltak emberek akik a halucinátiojukat, papirra vetetették, politikai okbol kifolyolag megprobáltak egy népet kiforgatni a hitükböl, a régi-testamentumot átirták a javukra, de ezek az irások nem tartoznak az irodalom gyöngyszemei közé. Ezeknek csak muzeális értékük van, mindenfajta modernizálás csak egy gicss. Hány udvart látok ahol Jézust nem lehet egy kertitörpétöl megkülönböztetni.
-
Csodálom a görcsös erölködést amivek a keresztény folklore-t bövititek, mindenben csodát láttok. ;)
-
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindenki szereti Jézust (egy nagyszerü zene aláfestésül) Kellemes Husvétot mindenkinek
-

-
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom, hogy odafigyeltetek e? Franciskus szorgalmassan tovább modernizál.
-
A Pápa a tegnapi beszédében érvénytelennek kiáltotta ki az "O-testamentumot" A több mind 3000 esztendös irás, pápai rendeletre, meglesz fosztva a jelentöségétöl.
-
47962902.jpg

-
A három világvallást összekötö kapocsnak, elkell tünnie a keresztény tanokbol, modta a pontifex a beszédében. Személy szerint neki soha sem volt gyomra a véres történetekhez, népirtáshoz, gyerekgyilkossághoz.
-
"Na és ez a végnélküli családfa felsorolás. Ennek egyszer és mindenkorra vége. A majd kétezer esztendös átmeneti idöszak több mind elég az uj-szövetségre valo átálláshoz."
-
Ennek érdekében hajlando az egyház az egyébbként közkedvelt tiz-parancsolatrol is lemondani. :) (jo az öszvértenyésztöknek, jo az onanáloknak...)
-
Az uj elöirásnak van más elönye is, az egyházi alkalmazottaknak feleanyi munkaanyagra van szükségük, a hittanorára járok is könyitésekkel számolhatnak.
-
Hogy menyi ideig kell a hivöknek csak egy Testamentummal kijönniük azt még nem világos. A vallásokat figyelök szerint ugy 3000 körül számithatunk egy még ujabb testamentumra egy NNT-re. :)
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Jézus feltámadásának tudományos bizonyítékai


A feltámadás mellett szóló tudományos érveket nehéz félresöpörni; sok ismert gondolkodó jutott ezek vizsgálatakor arra a következtetésre, hogy valóban megtörtént.


"..........Jézus feltámadásával kapcsolatban az az igazán érdekes, hogy ha nem feltámadásról lenne szó, pusztán történettudományi szemszögből megvizsgálva a forrásokat mindenki tényként kezelné, hogy a feltámadás megtörtént. Jézus feltámadásának erősebb történeti alapjai vannak, mint a legtöbb ókori eseménynek, csak az a baj vele, hogy feltámadás, és a halottak a mi tapasztalatainkban nem támadnak fel. Jézus feltámadása nem azért problémás, mert a források gyengék és megbízhatatlanok lennének (éppen ellenkezőleg, a források rendkívül erősek és megbízhatók!), hanem azért, mert a források hallatlan dolgot állítanak: egy keresztrefeszített zsidó tanító visszajött a halálból!

Jézus feltámadását mindannyian igaznak fogadnánk el, ha nem lenne analógia nélküli esemény. A Jézus feltámadását elutasító Gerd Lüdemann szerint a modern tudomány bebizonyította, hogy a halál állapota végleges. Jézus testével tehát akármi is történt, egy dolog biztos: azon a helyen, ahova került, elrothadt.

Csakhogy Lüdemann véleménye azt sugallja, mintha az ókori emberek nem tudták volna ugyanolyan jól, mint mi, hogy a hullák szétfoszlanak és nem kelnek életre! Ha volt olyan dolog, amivel kapcsolatban az ókori emberek nem voltak naivak, akkor az a halott testek szétfoszlásának véglegessége. Nem a halállal kapcsolatos tudása nagyobb a modern embernek, hanem az értelem vizsgálódásáról vallott nézete más.

A modern ember egészen a közelmúltig zárt világegyetemben gondolkodott, és sokan még ma is így gondolkodnak. Immanuel Kant kizárta a transzcendens okokat a tiszta ész vizsgálódási köréből, Ernst Troeltsch pedig az analógia szükségességét tette meg a történelmi események értelmezésének egyik kritériumává. Ebben a szűk kritériumrendszerben Jézus feltámadása eleve nem történhetett meg, és akármennyi történeti érv és bizonyíték szólna is mellette, ezeket mind el kellene utasítani.

Csakhogy Jézus feltámadásában éppen az a lélegzetelállítóan izgalmas, hogy analógia nélküli esemény. A halottak tényleg nem támadnak fel, de Jézus feltámadt! Ezért van kereszténység, erre a hírre épült a keresztény misszió, ez a tanúvallomás tette a kereszténységet néhány évtizeden belül a Közel-Kelet és a Földközi-tenger medencéjének legnépszerűbb vallásává. (Hatalmi szó és fegyverek nélkül!) Ha Jézus feltámadt, de az analógia elvéhez körömszakadtánkig ragaszkodunk, nincs az a történeti érv, amely elfogadhatóvá tenné számunkra a hírt. Ha Jézus valóban feltámadt, csak az analógia-elv felfüggesztése tehet bennünket nyitottá a történeti érvek becsületes megvizsgálására. Az elmúlt évtizedek Újszövetség-kutatása pontosan ezt tette, és a történészek nagy része meghajolt az érvek súlya alatt.

A kérdés most már az, hogy mi mit kezdjünk ezzel a ténnyel.........”
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom, hogy odafigyeltetek e? Franciskus szorgalmassan tovább modernizál.
-
A Pápa a tegnapi beszédében érvénytelennek kiáltotta ki az "O-testamentumot" A több mind 3000 esztendös irás, pápai rendeletre, meglesz fosztva a jelentöségétöl.
-
47962902.jpg

-
A három világvallást összekötö kapocsnak, elkell tünnie a keresztény tanokbol, modta a pontifex a beszédében. Személy szerint neki soha sem volt gyomra a véres történetekhez, népirtáshoz, gyerekgyilkossághoz.
-
"Na és ez a végnélküli családfa felsorolás. Ennek egyszer és mindenkorra vége. A majd kétezer esztendös átmeneti idöszak több mind elég az uj-szövetségre valo átálláshoz."
-
Ennek érdekében hajlando az egyház az egyébbként közkedvelt tiz-parancsolatrol is lemondani. :) (jo az öszvértenyésztöknek, jo az onanáloknak...)
-
Az uj elöirásnak van más elönye is, az egyházi alkalmazottaknak feleanyi munkaanyagra van szükségük, a hittanorára járok is könyitésekkel számolhatnak.
-
Hogy menyi ideig kell a hivöknek csak egy Testamentummal kijönniük azt még nem világos. A vallásokat figyelök szerint ugy 3000 körül számithatunk egy még ujabb testamentumra egy NNT-re. :)

Gratulálok Feripápának :cool:,csak így tovább,örülök ,hogy az ő gyomra se veszi be ezt a sok gyilkosságot.:hurra:
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Jézus feltámadásának tudományos bizonyítékai


A feltámadás mellett szóló tudományos érveket nehéz félresöpörni; sok ismert gondolkodó jutott ezek vizsgálatakor arra a következtetésre, hogy valóban megtörtént.


"..........Jézus feltámadásával kapcsolatban az az igazán érdekes, hogy ha nem feltámadásról lenne szó, pusztán történettudományi szemszögből megvizsgálva a forrásokat mindenki tényként kezelné, hogy a feltámadás megtörtént. Jézus feltámadásának erősebb történeti alapjai vannak, mint a legtöbb ókori eseménynek, csak az a baj vele, hogy feltámadás, és a halottak a mi tapasztalatainkban nem támadnak fel. Jézus feltámadása nem azért problémás, mert a források gyengék és megbízhatatlanok lennének (éppen ellenkezőleg, a források rendkívül erősek és megbízhatók!), hanem azért, mert a források hallatlan dolgot állítanak: egy keresztrefeszített zsidó tanító visszajött a halálból!

Jézus feltámadását mindannyian igaznak fogadnánk el, ha nem lenne analógia nélküli esemény. A Jézus feltámadását elutasító Gerd Lüdemann szerint a modern tudomány bebizonyította, hogy a halál állapota végleges. Jézus testével tehát akármi is történt, egy dolog biztos: azon a helyen, ahova került, elrothadt.

Csakhogy Lüdemann véleménye azt sugallja, mintha az ókori emberek nem tudták volna ugyanolyan jól, mint mi, hogy a hullák szétfoszlanak és nem kelnek életre! Ha volt olyan dolog, amivel kapcsolatban az ókori emberek nem voltak naivak, akkor az a halott testek szétfoszlásának véglegessége. Nem a halállal kapcsolatos tudása nagyobb a modern embernek, hanem az értelem vizsgálódásáról vallott nézete más.

A modern ember egészen a közelmúltig zárt világegyetemben gondolkodott, és sokan még ma is így gondolkodnak. Immanuel Kant kizárta a transzcendens okokat a tiszta ész vizsgálódási köréből, Ernst Troeltsch pedig az analógia szükségességét tette meg a történelmi események értelmezésének egyik kritériumává. Ebben a szűk kritériumrendszerben Jézus feltámadása eleve nem történhetett meg, és akármennyi történeti érv és bizonyíték szólna is mellette, ezeket mind el kellene utasítani.

Csakhogy Jézus feltámadásában éppen az a lélegzetelállítóan izgalmas, hogy analógia nélküli esemény. A halottak tényleg nem támadnak fel, de Jézus feltámadt! Ezért van kereszténység, erre a hírre épült a keresztény misszió, ez a tanúvallomás tette a kereszténységet néhány évtizeden belül a Közel-Kelet és a Földközi-tenger medencéjének legnépszerűbb vallásává. (Hatalmi szó és fegyverek nélkül!) Ha Jézus feltámadt, de az analógia elvéhez körömszakadtánkig ragaszkodunk, nincs az a történeti érv, amely elfogadhatóvá tenné számunkra a hírt. Ha Jézus valóban feltámadt, csak az analógia-elv felfüggesztése tehet bennünket nyitottá a történeti érvek becsületes megvizsgálására. Az elmúlt évtizedek Újszövetség-kutatása pontosan ezt tette, és a történészek nagy része meghajolt az érvek súlya alatt.

A kérdés most már az, hogy mi mit kezdjünk ezzel a ténnyel.........”
Kedves Csillagözön
-
A vallás privát dolog, mégis Németországban az állami egyetemeken tanitanak theologiát, ez a hobby az állampolgároknak több mind 280 millio euroba kerül évente.
-
Világszerte orjási összegeket adnak ki az emberek egy állitolagos tudomány, a theologia ápolására.
Gondolj bele menyi eröfeszitést jelent ez a majd 2000 esztendö alatt. Es az eredmény? Nulla.
-
Még abban sem biztosak a theologusok, hogy van e theologiának tárgya, hogy létezik e egy isten. Jézus alig párszáz éve lett istennek kikiáltva, hogy a feltámadás passzoljon. A mai napig hitröl és nem tudásrol beszél az egész világ ugy a templomba járo mind a felvilágosult.
-
Most gondolj bele ezzel ellentétben micsoda eredményekkel ajándékoztak meg bennünket a rationális tudományok.
A bibliai csodák a természettudományok által létrehozott csodák melett szora sem érdemessek.
-
Jézusrol csak anyit tudunk, hogy vizezte a bort és macesz helyett kelttésztát használt ami nem felelt meg az akkori élelmiszer-elöirásoknak.
Mi a fenét várta meg a sötétséget ha olyan könnyedén letudott volna ugrani a keresztröl?
-
Már ne haragudj de Jézus feltámadási mutatványa a számomra nem meggyözö, akár hány szemtanut is nevezel.
-
Tudjuk, hogy a 19. század végéig hány tetszhalott volt, hányan mentek a hullaházbol haza, mert az emberek nem tudták megállapitani a halál beálltát.
-
Az utolso Magyar tronörökös, Otto von Habsburg szive emiatt van Pannonhalmán, a testétöl elválasztva eltemetve mert a család félt, hogy hátha a kriptában ébrednek fel. Ezek a tények.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Még csak annyit,hogy ha Jézus valóban zsidó volt miért sonkával ünnepelik a húsvétot?
A zsidók állítólag nem esznek disznóhúst,vagy nem jól tudom?
-
A szedertányéron nem sonka van hanem egy velöscsont, keserü és édes zöldség....
-
A zsidok azért esznek sonkát mert izlik nekik. A zsidok alig 20%-a vallásos ez nem jelenti azt, hogy ne vennének részt folklor ünnepségeken.
Söt olyanok is vannak akik karácsonyfát állitanak, Jézus ács volt nem erdöör.
-
Lehet, hogy az oszövetséget számüzi a pápa a keresztény tanokbol, ezt meg is értem, szar érzés lehet amikor kilog a loláb, egy példátlan dolog ez az örökösödési vita, kinél van az igazi testamentum. :)
-
Azonban nagyon sokmindent megkéne változtatni a a kereszténységben és az izlámban, hogy az eredetét láthatatlanná tegyük.
-
A vasárnapi boltbezárás, a hétnapos kalendárium, a géntechnika ellenesség, a tizparancsolat de sorolhatnám a végtelenségig az angyalkákon keresztül a rituális mozsdásokon át...reggelig
-
Természetesen örülök neki, hogy ezek az ösi irások nem számitanak többet erkölcsi kompaszként. :)
-
Ami hasznos azt megkell tartani. Nállunk a tejtermék nem azonos polcon van a husféleséggel a hütöben, iparkodok hetente egy napot pihenésre szánni, a campingbe latrinára megyek ahogy Mozes azt ajánlotta.
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Na,erre gondoltam Ernoe...bocs,hogy nem voltam elég érthető.
chsonka.jpg
Egy kiló sonka
Bemegy a zsidó a húsboltba, és megkérdi az eladót:
- Mennyibe kerül egy kiló sonka?
Erre kint hatalmas vihar támad. A közeli fába belevág egy villám. A zsidó felnéz az égre, majd kifakad:
- De, Uram! Már kérdezni sem szabad?
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Kedves Ernoe!
"(Luther)Arra kérte a német fejedelemségeket,hogy űzzék ki a zsidókat Németország területéről.A zsidók lettek bűnbakká,mert bűnösek voltak Jézus meggyilkolásában.Látjuk tehát a megtévesztést.Ha zsidókat tesszük bűnbakká,akkor Jézus már nem a mi Megváltónk,Bárányunk.Ha csak a zsidók bűnösök,akkor a megváltás csak őket érinti,mert Jézus a bűnösökért halt meg.Ha az egyház Izraelt teszi bűnbakká,akkor átok alá kerül."(az én megjegyzésem:a megváltás hiánya miatt)/Ruben Berger

Ernoe nem számolsz azzal,hogy az ember magában hordja a problémáit,akár hívő,akár nem.Az ember nagyon megtéveszthető.Ha gyökerében nem oldódik meg ez a probléma,mindig újabb és újabb harcok törnek ki a népek között,a megélhetés,a javak,a javak élvezete miatt.Ezt materialista szinten értem.Kommunizmus,egységesített világállam,nyakkendős terror irányába vezet az út.Bujtatott fasizmus.
Alapvetően az ember hordozza magában a problémát.Ezeket a problémákat,bennünk lévő hibákat lehet nevesíteni,amelyek megakadályozzák a békés egymással élést.
Érdemes lenne ezeket összegyűjtened,átgondolnod.

Még mindig Luthert emlegetik fel? Ez több mint 500 éve volt. Valami közelebbit mondjál, amelyben a keresztények támadják az ő egyházukat. Tudtommal egyáltalán nem támadják, inkább üldözik őket... Minden áron rájuk akaszkodnak, még az istenüket is el akarják orozni tőlük. :D Sosem felejtem el, hogy ez volt az első, amit Ernőtől olvastam ennek a két vallásnak a viszonyáról. Egy kicsit meghökkentő volt, de amikor elgondolkodtam rajt, akkor beláttam, hogy teljesen igaza van. Azóta utánajárok folyamatosan a bizonyítékoknak és be kell látnom, hogy teljesen megértem őket. Én is kikérném magamnak az ő helyükbe, hogy egy másik vallás hívei mondják meg nekem. milyennek kell lennie a Messiásnak.

Viszont, azt te tudtad, hogy az iszlám hívei is Jézust várják? Bár ők a legnagyobb prófétának tartják, nem istennek, de még Mohamednél is nagyobbnak. Az igazi, normális iszlám, amit nem manipulált a politika, sok meglepő tulajdonsággal bír. Sajnos, a nagy terv megvalósítása folyamatban van. Hiába szeretnének ennek a három vallásnak hívei békésen egymás mellett élni, nincs rá mód. A békességünket feláldozták a kapzsiság oltárán. Albert Pike írta Giuseppe Mazzininek 1871-ben, eddig minden szó megvalósult:

“The Third World War must be fomented by taking advantage of the differences caused by the “agentur” of the “Illuminati” between the political Zionists and the leaders of Islamic World. The war must be conducted in such a way that Islam (the Moslem Arabic World) and political Zionism (the State of Israel) mutually destroy each other. Meanwhile the other nations, once more divided on this issue will be constrained to fight to the point of complete physical, moral, spiritual and economical exhaustion…We shall unleash the Nihilists and the atheists, and we shall provoke a formidable social cataclysm which in all its horror will show clearly to the nations the effect of absolute atheism, origin of savagery and of the most bloody turmoil. Then everywhere, the citizens, obliged to defend themselves against the world minority of revolutionaries, will exterminate those destroyers of civilization, and the multitude, disillusioned with Christianity, whose deistic spirits will from that moment be without compass or direction, anxious for an ideal, but without knowing where to render its adoration, will receive the true light through the universal manifestation of the pure doctrine..."

Nem akarom magyarul leírni, mert annyira egyértelműen mutat a mostani helyzetre, hogy az már politika.

Már a kereszténységből való kiábrándulás is be volt ütemezve. Azt hisszük, hogy mi önmagunk jövünk rá valamire, pedig nem. Engem is irányítanak, Téged is, Ernőt is. Csak a képzelet játszik velünk, amikor szuverén individumnak hisszük magunkat.:(
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Izgatott vagyok! :)

Ne izgulj Ernő, csak nyugi, nyugi!

Függetlenül a te előítéletességedtől, a magyar "Szent" Korona nem ok nélkül van az érdeklődés középpontjában.

Visszafelé haladva:

Az Államokban Fort Knoxban tárolták. Gondolom tudod, hogy nem akármilyen hely az Kentuckyban. Ha csupán az aranytartalma lett volna értékes, akkor egy bank trezorja is megfelelt volna.

Amikor a magyarok itthon kicsomagolták, az volt ráírva a belső dobozra angolul: "Azonosíthatatlan repülő tárgy" :D

Nem először kellett visszaszerezni ezt a koronát. Amikor az osztrákoktól visszakaptuk, meg volt változtatva. Szűz Mária képét leszedték róla, helyébe egy Dukász Mihály nevű, magyarok által legyőzött fejedelem képét rakták nagyon kezdetleges munkával. Még más változtatást is végrehajtottak rajt.

Röviden: ha téves az, amit a korona spirituális erejéről vallanak, akkor mi szükség volt a korona szétbarmolására?

Az eredete a távoli múltba vész. Bebizonyíthatatlan, de néhány kutató i.e. 300 körülire datálja és Grúziában készítettek ilyent az aranyművesek. A Khakhuli triptichon teljesen olyan, mint amilyen a Mária kép volt. Itt vannak képek: http://gruziaban.blogspot.hu/2011/09/gruzia-magyarorszagon-5-szent-korona.html

A legenda szerint: A korona az égből szállt alá. Ezért ábrázolták régen két angyallal:
Engraving_of_the_Holy_Crown_of_Hungary.jpg
Az egyházi legenda szerint II. Szilveszter pápának megjelent Gábriel arkangyal, aki utasította, hogy a koronát, amelyet Nagy Károly lopott el az avaroktól, adja vissza Istvánnak. Állítólag Nagy Károly sírjából szedték ki...
Ez már azért is érdekes, mert Nagy Károly tetemét nem találták meg.Egyáltalán még az is lehet, hogy költött személy volt, vagy átköltött.
A Korona mindig bajt hozott arra, aki méltatlanul tette a fejére.

Szóval röviden ennyi. Kalandos élete volt a koronának és a legendák szerint lesz még dolga. :)
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Ezt nem értem, Jézus a messiás nemde? Tehát köze van az oszövetséghez, az "atyauristenhez" Jézus az ujszövetségben rendszeressen megmondja ki küldte öt és minek. Jézus találta ki a poklot, odáig még az Oszövetség sem ment. ;)

Ebben igazad van. A helyedben rögtön tiltakoznék a magyar parlamentben, hogy hagyják a hülyeséget az alkotmány elöszavával. A himnuszt is átirnám mert hiába sirunk a nota elején "Isten álld meg a magyart" a végén mindig ott áll a balsors. Valami nem stimmel. Talán mert bálványt imádunk, egy ékszert, a koronát? Ki tudja? :)

Szerintem Jézus sosem mondta, hogy ő messiás, ez csak mostanság lett divat. A messiás Jahve felkentje. Jézus sosem találkozott Jahvéval, így az fel sem tudta kenni. ;)Jézus sosem beszélt pokolról.

Ezzel a "balsors tép" - himnusszal tényleg kellene valamit csinálni, mert olyan bánatos elkeseredett, hogy az embernek kedve lenne a metró alá ugorni, miután végére ér. Ettől még szép, meg minden, de rossz a karmája és ez meg is látszik rajtunk. :mad:

A korona szép legenda és ez is olyan, mint Jézus valóságos élete. Nyugodt lehetsz, ha hasznára vált volna ennek az egyháznak, megőrizte volna a történetét. Jézusét is és a koronáét is. Nem stimmel egyik sem, mert ez az egyház már rég nem az az egyház amely felvállalhatná azt a Jézust, aki Ő valóban volt...

A koronánkkal ugyanez a helyzet. Nem a páli kereszténységet közvetíti. A koronánk üzenete az Újszövetség, nem lehet az Ószövetségre való utalást találni rajta. Ez sajnos olyan üzenet, amit a katolikus egyház és a hatalom a középkorban sem, de ma sem visel el. Viszont a manicheizmusra utaló motívumok vannak rajt. Őket viszont kiirtották. Már ezek miatt a motívumok miatt is elképzelhető, hogy nagyon régi. Mánit akkor gyilkolták meg, amikor a Római Birodalom szomszédjának Párthiának 500 éves uralma véget ért. Máni, a manicheizmus apostola a párthus királyi családból származott.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
... vegyük észre végre próbálják a szoc-kapitlista félelem faktor ellen újra teremteni a félelemtábort- hogy elválasszanak egymástól !
mindegy nekik csak legyen-tömegek tömegek ellen - nyomják a vallás dogmáit lélektelenül...
legyen ez e megújhodás mindannyiunk része ...
- legyünk már észnél soha nem volt kezünkben ekkora eszköz mint épp az internet

Respekt! :cool:

Szerintem mindegyikünk ezt csinálja, de a véleményünk különböző. Mindenki azt osztja, ami van neki. Amíg még lehet, mert nagyon támadják már ezt a lehetőséget is.:mad2:
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Nem tudom, hogy odafigyeltetek e? Franciskus szorgalmassan tovább modernizál.
-
A Pápa a tegnapi beszédében érvénytelennek kiáltotta ki az "O-testamentumot" A több mind 3000 esztendös irás, pápai rendeletre, meglesz fosztva a jelentöségétöl.
-
47962902.jpg

-
A három világvallást összekötö kapocsnak, elkell tünnie a keresztény tanokbol, modta a pontifex a beszédében. Személy szerint neki soha sem volt gyomra a véres történetekhez, népirtáshoz, gyerekgyilkossághoz.
-
"Na és ez a végnélküli családfa felsorolás. Ennek egyszer és mindenkorra vége. A majd kétezer esztendös átmeneti idöszak több mind elég az uj-szövetségre valo átálláshoz."
-
Ennek érdekében hajlando az egyház az egyébbként közkedvelt tiz-parancsolatrol is lemondani. :) (jo az öszvértenyésztöknek, jo az onanáloknak...)
-
Az uj elöirásnak van más elönye is, az egyházi alkalmazottaknak feleanyi munkaanyagra van szükségük, a hittanorára járok is könyitésekkel számolhatnak.
-
Hogy menyi ideig kell a hivöknek csak egy Testamentummal kijönniük azt még nem világos. A vallásokat figyelök szerint ugy 3000 körül számithatunk egy még ujabb testamentumra egy NNT-re. :)

Hülyéskedsz, Ernő?!?! Te mindig nagyon jól értesült voltál pápa-ügyben, de ezt még neked sem hiszem el. Éljen április elseje! :o
 
Oldal tetejére