Merényletsorozat Párizsban: 140 halott, rendkívüli állapot

Lövöldözések, robbantások és túszejtés Párizsban: a feltehetően iszlamista tettesek a város hét különböző pontján csaptak le. Több mint száz túszt ejtettek egy színházban. Hollande elnök kihirdette a rendkívüli állapotot. A világháború óta nem érte ekkora támadás Franciaországot.

  • 140 halott
    november 14.szombat 01:47
    A párizsi városháza közlése szerint a merényletsorozatban legalább 140-en meghaltak. 100 embert a Bataclan koncertteremben végeztek ki a terroristák. Összesen hét helyszínen csaptak le a merénylők.

  • Egy túlélő a koncerttermi vérengzésről
    november 14.szombat 01:39
    Julien Pearce rádióriporter a CNN-nek: két feketeruhás, maszk nélküli terrorista ejtette túszul az embereket. A vérengzés tíz percig tartott, addig mindenki arccal a föld felé feküdt. A riporter szerint a két huszonéves tömeggyilkos nagyon nyugodt és elszánt volt, nem kiabáltak, csak lőttek. Pearce akkor tudott elmenekülni, amikor a terroristák újratöltötték fegyvereiket.

  • Putyin: borzalmas
    november 14.szombat 01:25
    Vlagyimir Putyin mély együttérzéséről biztosította Francois Hollande francia államfőt "a Párizsban történt borzalmas merényletsorozat" miatt - közölte szombatra virradó éjjel az orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov.

    "Oroszországban határozottan elítélik ezeket az embertelen gyilkosságokat, és készek minden segítséget megadni" az elkövetők felkutatásához - hangsúlyozta Peszkov.

    Maria Szaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője "rettenetes eseményeknek" nevezte a Párizsban történteket.

    Oroszország osztozik Franciaország fájdalmában, és lélekben együtt van az áldozatokkal és hozzátartozóikkal - tette hozzá a külügyi szóvivő az orosz hírügynökségek szerint.

  • Pokolgépet hatástalanítottak a stadionnál
    november 14.szombat 01:24
    Meg nem erősített értesülések szerint gázpalackokból összeállított, nagy erejű pokolgépet hatástalanítottak tűzszerészek a francia nemzeti stadion (Stade de France) mellett - jelentette a France-Info rádió szombatra virradóra.

    A tűzszerészek jelenleg is dolgoznak, átfésülik a francia főváros északi részén lévő stadiont és környékét, ahol pénteken késő este két öngyilkos merényletet követtek el, valamint egy pokolgépet is robbantottak terroristák a francia-német barátságos labdarúgó mérkőzés ideje alatt.

  • Orbán őszinte részvétét fejezte ki
    november 14.szombat 01:23
    Orbán Viktor miniszterelnök őszinte részvétét fejezte ki a párizsi terrortámadásokban elhunyt áldozatok hozzátartozóinak és Franciaország valamennyi polgárának - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-t szombat kora hajnalban.

    Magyarország a szolidaritásáról biztosítja Franciaországot, a magyar emberek a franciák mellett állnak ezekben a rendkívüli órákban - tudatta a miniszterelnök a péntek esti merényleteket követően.

  • Sötétbe borult az Eiffel-torony
  • Horror: 100 ember halt meg a koncertteremben
    november 14.szombat 01:15
    Az AFP most írja, hogy 100 ember halt meg a koncertteremben, ahol a túszmentési akció zajlott. François Hollande, Manuel Valls and Christiane Taubira odamegy a helyszínre.


  • Így reagált Obama a merénylet-sorozatra - felvétel

  • Hollande összehívta a Védelmi Tanácsot
    november 14.szombat 01:03
    A La Figaro azt írja, Francois Hollande lemondta a törökországi útját, szombat reggel 9 órára pedig összehívta a Védelmi Tanácsot.

  • Lelőtték a túszejtőket
    november 14.szombat 00:55
    A TV5 arról adott hírt, hogy véget ért a bataclani akció, kiszabadították az életben maradt túszokat, a két terroristát lelőtték.

    Más források arról számoltak be, hogy mozdulatlan testeket hoztak ki belülről, nem tudni, hogy halottak-e, vagy "csak" sérültek.


  • "Ne twitteljenek a tússzabadításról!"
    november 14.szombat 00:52
    A rendőrség azt kéri, hogy ne tudósítsanak és nem twitteljenek a tússzabadításról, mert ez veszélyezteti az akció sikerét.

    Közben a France 24 folyamatosan kap twitterüzeneteket a koncertteremből arról, hogy a túszejtők sorra végzik ki a túszokat.

  • Leállítottak öt metrójáratot
    november 14.szombat 00:50
    A hatóságok leállították Párizsban a 3-as, 5-ös, 8-as, 9-es és 11-es metróvonalakat. Ezeken az útvonalakon nem lehet közlekedni.

  • Péntek 13?
    november 14.szombat 00:46
    A közösségi oldalakon nemzetközi szinten azon morfondíroznak, hogy vajon a véletlen műve-e, hogy ezek a merényletek éppen péntek 13-án történtek.

    Megint mások úgy vélik, hogy az iszlamista merénylők szándékosan ezt a napot választották a támadássorozatra.

    Már hét helyszínről tudnak, ahol támadás történt
  • Kiszabadítják a túszokat
    november 14.szombat 00:41
    A La Figaro számolt be arról, hogy számtalan robbanás és lövés hallatszott a Bataclan koncertteremnél, miután a rendőrség behatolt az épületbe.

    A lap értesülései szerint tucatnyi ember szabadult ki az épületből.

  • Ennek a két embernek sikerült megszöknie
    november 14.szombat 00:37
    Két ember valahogyan sikeresen meglógott a túszejtők elől és kijutottak a Bataclan koncertteremből.

    Közben az emberek folyamatosan nyitják meg az ajtóikat a járókelők előtt, hiszen a rendőrség mindenkit beltérre, zárt ajtók mögé küld. A tettesek még szabadon mozognak. Életveszélyes most egész Párizs.

katonasag.jpg
 
Nem egyszerű,de talán így érthető: Jeruzsálem a világ három nagy vallásának, a Judaizmusnak, a Kereszténységnek és az Iszlámnak a szent városa és nézd, micsoda feszültségek uralkodnak és generálódnak még ott is. Pedig azonos helyen laknak, élnek, dolgoznak az ottaniak. Én még nem hallottam arról, hogy ott, vagy onnan eljőve bárki is át tért volna egy másik vallásra. És még soha sem volt arra példa arra sem, hogy e három vallás prominens vezetői bármikor is leültek volna egymással akár egy informális eszmecserére. És gondolj csak bele, ha a ezt a legfőbb vezetők sem preferálják, akkor hogyan lehetne elvárni a hívőktől és nem beszélve a fanatikus hívőkről. És ezzel semmi bajom nincs egészen addig a pontig, ameddig ezek a nézetkülönbségek bármilyen oknál fogva is, de fizikai erőszakba nem torkollanak.

Nemcsak a 3 vallás hanem magán a kerszténységen belül sincs béke. A leg enyhébb formája a harcoknak amikor Jezus születèsének a helyén partvissal összeverekednek a szerzetesek.

A reformatio evtizedekig tarto háborukat váltott ki europába, az amerikai bevándorlok nagy része vallásos üldözött volt.... A Tutzik és Hutuk vallásos okok miatt (keresztény vs. Babonás természethivök) ütötték agyon egymást pár nap alatt 800.000 ember. (Vezsd össz menekültszám)

Emiatt vagyok ideges ha magyar politikusok isteneznek. A vallás privát dolog.

Valaki felvetette, hogy a Jeruzsálemi templomot kikéne venni az egyházak kezéböl, mert különben nem lesz soha béke.
 
Nem akarlak felébreszteni a csipkerózsika-álmodból Ernoe, de Európában nem egy tucat terrorista van.
De Te azért csak lásd nyugodtan a magyarokban a fenyegetést Európára nézve.
De nem foglalkozok tovább veled, mert ez a gyászos nap nem a veled való meddő vitákról szól.

Egy gyászos nap de honnan veszed, hogy a francia elnök is veszélybe volt?

Miert nem olvasol olyan internetoldalakat ahol arabok disztancirozzák magukat a terrortol

"Mi mohamedánok vagyunk nem terroristák!"

Miért nem idézel ilyen hangokat is? Te milliardokat tolsz egy sarokba ahova nem tartoznak. Valoszinü mert az ellenség képe megfelel azegyszerü gondolkodásnak, itt a jo,ott a rossz.

En is gyaszolok, az ország is gyászol ahol élek de nem heccel itt senki. Te vagy az egyetlen aki ezt teszi.
Itt terroristákrol, embereket gyülölökröl beszélnek nem moszlémekröl.

Enyi finomság megférhetne a gyászod mellett, nem gondolod?
 
Ilyen események magas fokú szervezettség nélkül nem jöhetnek létre. Mégis a sok millió, ártatlan, gyerekeinek, vagy magának egyáltalán életlehetőséget kereső emberek lesznek a bűnösök.
 
Nemcsak a 3 vallás hanem magán a kerszténységen belül sincs béke. A leg enyhébb formája a harcoknak amikor Jezus születèsének a helyén partvissal összeverekednek a szerzetesek.

A reformatio evtizedekig tarto háborukat váltott ki europába, az amerikai bevándorlok nagy része vallásos üldözött volt.... A Tutzik és Hutuk vallásos okok miatt (keresztény vs. Babonás természethivök) ütötték agyon egymást pár nap alatt 800.000 ember. (Vezsd össz menekültszám)

Emiatt vagyok ideges ha magyar politikusok isteneznek. A vallás privát dolog.

Valaki felvetette, hogy a Jeruzsálemi templomot kikéne venni az egyházak kezéböl, mert különben nem lesz soha béke.
Ez így van. De nézd; hány különböző nézet van a kereszten belül, sok a különböző vonulat az iszlámban is és sok a judaizmust is különböző képpen magyarázók között az eltérés. A vallás valóban privát dolog kell(ene) hogy legyen, de még olyat nem láttam, hogy a politika valamilyen módon ne akarta volna a maga hasznára kihasználni. Sajna az emberek nagyon nagy többsége az érzelmekre való hatással manipulálható. Csak két dolgot említenék példa képpen: 1919-ben amikor a 133 nap alatt a propaganda elkezdte támadni a vallást és a papságot a vidék népe elfordult Kun Béláéktól. 1945 után a szovjetek nem bántották a vallást, azonban amikor később az egypárt rendszerre való törekvésnél hasonló hangokat pendítettek meg, a vidék ugyancsak elfordult, nem tudták a vallás ellenességgel a népeket az "új eszmék" fogatába hajtani, a propaganda egyik alkalommal sem jött be. Ebből az a tanulság, ahol a mély, több évszázados gyökerekkel rendelkező hitet támadják, az soha sem sikeres, mert az emberek nem engedik a hagyományaikat megsemmisíteni. A hitet nem szabad támadni, mert akármin is alapul az egy belső meggyőződés, amit tisztelni kell, de nagyon. A probléma akkor kezdődik, amikor ezt a másik hite ellen kezdik el fel és kihasználni és ez mióta vallások léteznek mindig valamilyen erőszakos konfliktusba torkollt.
Pedig milyen szépen szól az a szlogen, hogy "pluralizmus", a "másság elfogadása", a "tolerancia" és a többi, politikusok szótáraiban sűrűn előforduló duma.
 
Egy gyászos nap de honnan veszed, hogy a francia elnök is veszélybe volt?

Miert nem olvasol olyan internetoldalakat ahol arabok disztancirozzák magukat a terrortol

"Mi mohamedánok vagyunk nem terroristák!"

Miért nem idézel ilyen hangokat is? Te milliardokat tolsz egy sarokba ahova nem tartoznak. Valoszinü mert az ellenség képe megfelel azegyszerü gondolkodásnak, itt a jo,ott a rossz.

En is gyaszolok, az ország is gyászol ahol élek de nem heccel itt senki. Te vagy az egyetlen aki ezt teszi.
Itt terroristákrol, embereket gyülölökröl beszélnek nem moszlémekröl.

Enyi finomság megférhetne a gyászod mellett, nem gondolod?

Beteg vagy te Ernoe. Maradj inkább ágyban.

A francia elnökről pedig: "A lelátón helyet foglalt Francois Hollande francia köztársasági elnök, őt biztonsági okokból kimenekítették. "
Kérdezd meg az ő biztonsági szolgálatát, honnan vették, hogy veszélyben van.

És milyen jeruzsálemi templomról beszélsz Ernoe? Arról, amit 2000 éve leromboltak a rómaiak? Ott most egy mecset áll, Ernoe, ami a palesztinok fennhatósága alatt van. Le vagy maradva. Bár lehet, hogy igazad van, és tényleg ki kéne venni a palesztinok kezéből.

Sajnos a párizsi merényletet nem magyar katolikus papok követték el, bármennyire is ezt szeretnéd Ernoe. De azért reménykedj.
 
Ilyen események magas fokú szervezettség nélkül nem jöhetnek létre. Mégis a sok millió, ártatlan, gyerekeinek, vagy magának egyáltalán életlehetőséget kereső emberek lesznek a bűnösök.
Bűnösök semmiképpen nem lesznek, hacsak nem csatlakoznak valamelyik szélsőséges csoporthoz.
A párizsi eseményekért nem okoljuk, és nem is okolhatjuk őket. Azt viszont hogy szigorúbb ellenőrzést szeretnénk a külső határainkon, ők is megérthetik, mert ez nem csak a mi érdekünk, hanem az övék is, ha biztonságban, békességben szeretnének itt élni.
 
Szlovénia után most már Ausztria is kerítést épít. Ők is a magyar megoldást választották, ami korábban szerintük nem volt megoldás.
Schengennek vége :( és gyanítom, hogy a kvótának is befellegzett.
Bárkik is követték el a párizsi merényletet, az hatással lesz a migránsügy kezelésére is. Egyre több szakértő állítja, hogy a migránsválság ugyanúgy az EU ellen indított háború része, mint ez a mostani párizsi támadás. Majd ha az EU hajlandó meglátni az összefüggést, akkor majd képes lesz megfelelő választ adni. Hacsak addigra nem lesz késő.
 
Szlovénia után most már Ausztria is kerítést épít. Ők is a magyar megoldást választották, ami korábban szerintük nem volt megoldás.
Schengennek vége :( és gyanítom, hogy a kvótának is befellegzett.
Bárkik is követték el a párizsi merényletet, az hatással lesz a migránsügy kezelésére is. Egyre több szakértő állítja, hogy a migránsválság ugyanúgy az EU ellen indított háború része, mint ez a mostani párizsi támadás. Majd ha az EU hajlandó meglátni az összefüggést, akkor majd képes lesz megfelelő választ adni. Hacsak addigra nem lesz késő.
"[...]Ausztria is kerítést épít. Ők is a magyar megoldást választották, ami korábban szerintük nem volt megoldás.[...]"
Nem, az osztrákok nem a magyar megoldást választották, mert addig ameddig Magyarország azt hangoztatta, hogy ide ne jöjjenek, addig Ausztria úgy fogalmaz, hogy a kerítés és az azon lévő kapu azért kell, hogy aki belép, azok mindegyikéről tudjanak gondoskodni és senki se szenvedjen a hideg őszi időjárástól. Az előző kirekesztő, ez utóbbi befogadó szlogen és liberális szemszögből ez a humánus hozzá állás, ha már mindenképpen be akarnak jutni. Erre mondta Churchill "Amit nem tudsz megakadályozni, állj az élére!".
 
"
Nem, az osztrákok nem a magyar megoldást választották, mert addig ameddig Magyarország azt hangoztatta, hogy ide ne jöjjenek, addig Ausztria úgy fogalmaz, hogy a kerítés és az azon lévő kapu azért kell, hogy aki belép, azok mindegyikéről tudjanak gondoskodni

Magyarország is azt mondta, hogy azért épített kerítést, hogy ne ellenőrizetlenül jöjjenek be az országba a migránsok. Ezért a magyar határátkelők most is nyitva is vannak. Jöhet ide bárki, aki rendelkezik megfelelő útiokmányokkal, vagy aki menedéket akar kérni. Ott vannak a határon mindenhol a konténerirodák, be lehet adni a kérelmeket, és legálisan be lehet jönni. A kormány azt mondta, gazdasági bevándorlókra nincs szüksége az országnak, de a menekülteket befogadjuk, mindig is befogadtuk. Most is jönnek menekültek Ukrajnából, a délszláv háború idején pedig több mint 100 ezer menekültet fogadtunk be. És ebből az áradatból is fogadtunk be embereket, köztük az összes menedékkérő kiskorút.

Megnézem én, meddig fognak a szlovének vagy az osztrákok papírok nélkül, ellenőrzés nélkül beengedni bárkit. Amíg a német oda nem röffen rájuk. Várjuk ki a végét a polkorrekt szövegüknek. Nem rég még azt mondták, hogy kerítést semmi esetre se. Most meg ezt mondják. Holnap meg majd megint teljesen mást mondanak. Ha nem beszéltek volna kezdettől össze-vissza, akárcsak a németek, nem itt tartanánk.
 
Utoljára módosítva:
Magyarország is azt mondta, hogy azért épített kerítést, hogy ne ellenőrizetlenül jöjjenek be az országba a migránsok. Ezért a magyar határátkelők most is nyitva is vannak. Jöhet ide bárki, aki rendelkezik megfelelő útiokmányokkal, vagy aki menedéket akar kérni. Ott vannak a határon mindenhol a konténerirodák, be lehet adni a kérelmeket, és legálisan be lehet jönni. A kormány azt mondta, gazdasági bevándorlókra nincs szüksége az országnak, de a menekülteket befogadjuk, mindig is befogadtuk. Most is jönnek menekültek Ukrajnából, a délszláv háború idején pedig több mint 100 ezer menekültet fogadtunk be. És ebből az áradatból is fogadtunk be embereket, köztük az összes menedékkérő kiskorút.

Megnézem én, meddig fognak a szlovének vagy az osztrákok papírok nélkül, ellenőrzés nélkül beengedni bárkit. Amíg a német oda nem röffen rájuk. Várjuk ki a végét a polkorrekt szövegüknek. Nem rég még azt mondták, hogy kerítést semmi esetre se. Most meg ezt mondják. Holnap meg majd megint teljesen mást mondanak. Ha nem beszéltek volna kezdettől össze-vissza, akárcsak a németek, nem itt tartanánk.
Egy egészen friss adat a bevándorlókkal kapcsolatos "gondoskodásról", ami ezek szerint szinte egyet jelent a bűnözővé történő nyilvánításról:

"ORFK Kommunikációs Szolgálat
2015. november 13. 8:52

Illegális bevándorlókkal szembeni intézkedések megoszlása.
Illegális bevándorlókkal szembeni intézkedések száma 2015. január 1. - 2015. november 12. 24 óráig:
Magyarország területén összesen: 391. 037 fő.
"

Ez a legutóbbi adat a határon elfogott jogsértő személyek számáról.

És egy kis adalék, hogy miről szólnak az ide vonatkozó jogszabályok:

Rendőrségről szóló törvény:
"24. Elfogás és előállítás
28. §(1) A rendőr a szándékos bűncselekmény elkövetésén tetten ért személyt a tettenérés helye szerint illetékes, szükség esetén a legközelebbi általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szervhez állítja elő.

(2) Az Rtv. 33. § (1) bekezdésc)pontja alapján végrehajtott elfogásról az azt elrendelő hatóságot, az Rtv. 33. § (1) bekezdésd)pontja alapján végrehajtott elfogásról a személyi szabadság korlátozását (kényszergyógykezelést, kényszergyógyítást vagy az elmeállapot megfigyelését) végrehajtó szervet haladéktalanul értesíteni kell.
"


"A Büntető törvénykönyv vonatkozó szakasza:
352/A. §(1) Aki Magyarországnak az államhatár rendje védelmét biztosító létesítmény által védett területére a létesítményen keresztül jogosulatlanul belép, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

És ha nincs, vagy nem megfelelő az okmány, akkor szándékos és jogosulatlan az átlépés.
 
Utoljára módosítva:
Magyarország is azt mondta, hogy azért épített kerítést, hogy ne ellenőrizetlenül jöjjenek be az országba a migránsok. Ezért a magyar határátkelők most is nyitva is vannak. Jöhet ide bárki, aki rendelkezik megfelelő útiokmányokkal, vagy aki menedéket akar kérni. Ott vannak a határon mindenhol a konténerirodák, be lehet adni a kérelmeket, és legálisan be lehet jönni. A kormány azt mondta, gazdasági bevándorlókra nincs szüksége az országnak, de a menekülteket befogadjuk, mindig is befogadtuk. Most is jönnek menekültek Ukrajnából, a délszláv háború idején pedig több mint 100 ezer menekültet fogadtunk be. És ebből az áradatból is fogadtunk be embereket, köztük az összes menedékkérő kiskorút.

Megnézem én, meddig fognak a szlovének vagy az osztrákok papírok nélkül, ellenőrzés nélkül beengedni bárkit. Amíg a német oda nem röffen rájuk. Várjuk ki a végét a polkorrekt szövegüknek. Nem rég még azt mondták, hogy kerítést semmi esetre se. Most meg ezt mondják. Holnap meg majd megint teljesen mást mondanak. Ha nem beszéltek volna kezdettől össze-vissza, akárcsak a németek, nem itt tartanánk.
Tudom más !Voltak a Görögök is.Nekem fogalmam sincs miként alakult a sorsuk. Maradtak ?mentek? hogyan integrálodtak?
 
Egy egészen friss adat a bevándorlókkal kapcsolatos "gondoskodásról", ami ezek szerint szinte egyet jelent a bűnözővé történő nyilvánításról:

"ORFK Kommunikációs Szolgálat
2015. november 13. 8:52

Illegális bevándorlókkal szembeni intézkedések megoszlása.
Illegális bevándorlókkal szembeni intézkedések száma 2015. január 1. - 2015. november 12. 24 óráig:
Magyarország területén összesen: 391. 037 fő.
"

Ez a legutóbbi adat a határon elfogott jogsértő személyek számáról.

Mert szerinted mit kéne tenni az illegálisan a határon az országba szökő egyénekkel?
Elszállásolni őket Gellértbe? Nem értelek.
A gondoskodás a legálisan, a határátkelőkön bejövő, menekült kérelmet beadó menedékkérőknek jár. Nem azoknak, akik lopva bemásznak a kerítésen, aztán bujkálnak a hatóságok elől.
 
Mert szerinted mit kéne tenni az illegálisan a határon az országba szökő egyénekkel?
Elszállásolni őket Gellértbe? Nem értelek.
A gondoskodás a legálisan, a határátkelőkön bejövő, menekült kérelmet beadó menedékkérőknek jár. Nem azoknak, akik lopva bemásznak a kerítésen, aztán bujkálnak a hatóságok elől.
Nem erről beszéltünk, hanem arról, hogy ki milyen indokokkal állított kerítést. Azt én sem állítom, hogy a jogsértőket homlokon kell csókolni, meglappogatni a hátát, és könnyek között tovább engedni... :)
 
jó de az tény , hogy csináltak regisztrációs, és menedékkérő pontokat, ahol be lehet, a mai napig jelentkezni, és be lehet adni a menekült kérelmet. Van ilyen a szerb-magyar és a horvát magyar határon is , kong az ürességtől , ami itt van , oda szám szerint egy ember nem ment még.(horvát határ)
 
Nem erről beszéltünk, hanem arról, hogy ki milyen indokokkal állított kerítést.

Fentebb leírtam, mi volt az indok, ha itt élsz Magyarhonban, akkor neked is hallani kellett. Hivatalosan azt mondta a kormány, hogy a cél a migránsok legális átkelőkhöz való terelése, ahol ellenőrzötten tudják fogadni azokat, akik menedékkérelmet nyújtanak be. És így gondoskodni is tudnak róluk. Lényegében ugyanazt mondták, mint most a szlovének, vagy az osztrákok, csak ők kozmetikázzák. Szárnyas kapuk, meg ilyen hülyeségekkel. Mert ég a pofájuk elismerni, hogy most szögegyenesen az ellenkezőjét csinálják annak, amit eddig mellveregetve hirdettek a magyarokat köpködve. Lásd Faymann.
 
Anyám-apám görög, én meg tiszta magyar vagyok! :) Döntsd el, hogy integrálódtam-e?
A viccet félretéve, felmenőimtől függetlenül én úgy érzem, magyar vagyok. A lányom is magyarnak vallja magát, pedig az apukája sem magyar. A családunk nagy része Kanadában él, egy részük még Görögországból vándorolt ki, a többiek (keresztszülők, unokatestvérek) Magyarországról követték.
 
A viccet félretéve, felmenőimtől függetlenül én úgy érzem, magyar vagyok. A lányom is magyarnak vallja magát, pedig az apukája sem magyar. A családunk nagy része Kanadában él, egy részük még Görögországból vándorolt ki, a többiek (keresztszülők, unokatestvérek) Magyarországról követték.

Az a család is teljesen magyar, akiket én ismerek. A fiuk együtt járt suliba a fiammal, jó barátok is voltak. Csak személyes beszélgetés során tudtam meg, hogy a nagyszülők görögök. Vagy csak a nagypapa, már nem tudom. Nagyon kedves emberek, a gyerekek egyébként már teljesen magyarok. Nem is nagyon tudnak görögül. Nyaranta elmennek rokonlátogatásra görögbe, és ennyi.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,803,345
Tagok
615,789
Legújabb tagunk
vireni
Oldal tetejére