Merényletsorozat Párizsban: 140 halott, rendkívüli állapot

Lövöldözések, robbantások és túszejtés Párizsban: a feltehetően iszlamista tettesek a város hét különböző pontján csaptak le. Több mint száz túszt ejtettek egy színházban. Hollande elnök kihirdette a rendkívüli állapotot. A világháború óta nem érte ekkora támadás Franciaországot.

  • 140 halott
    november 14.szombat 01:47
    A párizsi városháza közlése szerint a merényletsorozatban legalább 140-en meghaltak. 100 embert a Bataclan koncertteremben végeztek ki a terroristák. Összesen hét helyszínen csaptak le a merénylők.

  • Egy túlélő a koncerttermi vérengzésről
    november 14.szombat 01:39
    Julien Pearce rádióriporter a CNN-nek: két feketeruhás, maszk nélküli terrorista ejtette túszul az embereket. A vérengzés tíz percig tartott, addig mindenki arccal a föld felé feküdt. A riporter szerint a két huszonéves tömeggyilkos nagyon nyugodt és elszánt volt, nem kiabáltak, csak lőttek. Pearce akkor tudott elmenekülni, amikor a terroristák újratöltötték fegyvereiket.

  • Putyin: borzalmas
    november 14.szombat 01:25
    Vlagyimir Putyin mély együttérzéséről biztosította Francois Hollande francia államfőt "a Párizsban történt borzalmas merényletsorozat" miatt - közölte szombatra virradó éjjel az orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov.

    "Oroszországban határozottan elítélik ezeket az embertelen gyilkosságokat, és készek minden segítséget megadni" az elkövetők felkutatásához - hangsúlyozta Peszkov.

    Maria Szaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője "rettenetes eseményeknek" nevezte a Párizsban történteket.

    Oroszország osztozik Franciaország fájdalmában, és lélekben együtt van az áldozatokkal és hozzátartozóikkal - tette hozzá a külügyi szóvivő az orosz hírügynökségek szerint.

  • Pokolgépet hatástalanítottak a stadionnál
    november 14.szombat 01:24
    Meg nem erősített értesülések szerint gázpalackokból összeállított, nagy erejű pokolgépet hatástalanítottak tűzszerészek a francia nemzeti stadion (Stade de France) mellett - jelentette a France-Info rádió szombatra virradóra.

    A tűzszerészek jelenleg is dolgoznak, átfésülik a francia főváros északi részén lévő stadiont és környékét, ahol pénteken késő este két öngyilkos merényletet követtek el, valamint egy pokolgépet is robbantottak terroristák a francia-német barátságos labdarúgó mérkőzés ideje alatt.

  • Orbán őszinte részvétét fejezte ki
    november 14.szombat 01:23
    Orbán Viktor miniszterelnök őszinte részvétét fejezte ki a párizsi terrortámadásokban elhunyt áldozatok hozzátartozóinak és Franciaország valamennyi polgárának - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-t szombat kora hajnalban.

    Magyarország a szolidaritásáról biztosítja Franciaországot, a magyar emberek a franciák mellett állnak ezekben a rendkívüli órákban - tudatta a miniszterelnök a péntek esti merényleteket követően.

  • Sötétbe borult az Eiffel-torony
  • Horror: 100 ember halt meg a koncertteremben
    november 14.szombat 01:15
    Az AFP most írja, hogy 100 ember halt meg a koncertteremben, ahol a túszmentési akció zajlott. François Hollande, Manuel Valls and Christiane Taubira odamegy a helyszínre.


  • Így reagált Obama a merénylet-sorozatra - felvétel

  • Hollande összehívta a Védelmi Tanácsot
    november 14.szombat 01:03
    A La Figaro azt írja, Francois Hollande lemondta a törökországi útját, szombat reggel 9 órára pedig összehívta a Védelmi Tanácsot.

  • Lelőtték a túszejtőket
    november 14.szombat 00:55
    A TV5 arról adott hírt, hogy véget ért a bataclani akció, kiszabadították az életben maradt túszokat, a két terroristát lelőtték.

    Más források arról számoltak be, hogy mozdulatlan testeket hoztak ki belülről, nem tudni, hogy halottak-e, vagy "csak" sérültek.


  • "Ne twitteljenek a tússzabadításról!"
    november 14.szombat 00:52
    A rendőrség azt kéri, hogy ne tudósítsanak és nem twitteljenek a tússzabadításról, mert ez veszélyezteti az akció sikerét.

    Közben a France 24 folyamatosan kap twitterüzeneteket a koncertteremből arról, hogy a túszejtők sorra végzik ki a túszokat.

  • Leállítottak öt metrójáratot
    november 14.szombat 00:50
    A hatóságok leállították Párizsban a 3-as, 5-ös, 8-as, 9-es és 11-es metróvonalakat. Ezeken az útvonalakon nem lehet közlekedni.

  • Péntek 13?
    november 14.szombat 00:46
    A közösségi oldalakon nemzetközi szinten azon morfondíroznak, hogy vajon a véletlen műve-e, hogy ezek a merényletek éppen péntek 13-án történtek.

    Megint mások úgy vélik, hogy az iszlamista merénylők szándékosan ezt a napot választották a támadássorozatra.

    Már hét helyszínről tudnak, ahol támadás történt
  • Kiszabadítják a túszokat
    november 14.szombat 00:41
    A La Figaro számolt be arról, hogy számtalan robbanás és lövés hallatszott a Bataclan koncertteremnél, miután a rendőrség behatolt az épületbe.

    A lap értesülései szerint tucatnyi ember szabadult ki az épületből.

  • Ennek a két embernek sikerült megszöknie
    november 14.szombat 00:37
    Két ember valahogyan sikeresen meglógott a túszejtők elől és kijutottak a Bataclan koncertteremből.

    Közben az emberek folyamatosan nyitják meg az ajtóikat a járókelők előtt, hiszen a rendőrség mindenkit beltérre, zárt ajtók mögé küld. A tettesek még szabadon mozognak. Életveszélyes most egész Párizs.

katonasag.jpg
 
Az IS egészen biztos nem veszi magának a fáradságot és üll lélekvesztöbe, hogy esetleg áttudja szelni a tengert, gyalogol többezer kilométert, lakik menekültotthonba.

Azok vagy diplomata utlevéllel jönnek, vagy már rég itt vannak. Igy a német belügyminisztérium.

Emlékszel mit írtam: "egy Európában létrejövő terrorsejt nagyságrendekkel könnyebben szervez be a Közel-Keletről érkezett fiatalok közül valakit a soraiba, mint egy született németet, tetszik vagy sem"

És íme, egy nap sem kellett hozzá, hogy kiderüljön, az egyik terrorista mégis csak ezen az útvonalon jött ide. Az azért már elég nagy baj, hogy egy néhány fős csoportban már van egy ilyen személy. Hangsúlyozom, hogy talán nem terroristaként indult el, hanem nem került különösebb erőfeszítésbe beszervezni.

Ismét mondom: itt az ideje elfelejteni az ultraliberális maszlagot.
 
:D Az tuti! A Korán egynegyede a dzsihádról szól és kétharmada a kafirokról, azaz azokról, akik nem hajlandók a sharia törvénye szerint élni, ami nem csak a muszlimokra vonatkozik, hanem mindenkire, azaz a kafirokra is, akik mi vagyunk keresztények és zsidók. Amikor alávetjük magunkat a shariának, attól kezdve "dimik" leszünk, azaz alávetettek.

Ez a békességes bevándorlás meg a hidzsra és aki be akar csapni benneteket a "békés" iszlámmal, az (....) inkább nem mondom meg, hogy micsoda. Amennyiben muzulmán, akkor rá az a rész vonatkozik a Koránból, amit idéztél:

"Korán 3.28 megparancsolja, hogy a muszlimok ne fogadjanak nem muszlimokat barátnak, csak ha meg akarják őket téveszteni."

"a harc addig tart, amíg a Könyv népei be nem hódolnak az iszlám uralmának"

A "béke vallása". :rohog:
Utána olvastam, mert én az idézetekben mindig a megvezetést látom, beleértve természetesen a Biblia kiragadott idézeteit is.

3. szúra: Imrán nemzetsége
3.28 A hívőknek nem szabad hitetleneket testvérbarátoknek (awliyá) fogadniuk a hívők helyett! Aki eképpen cselekszik, at nem várhat Allahtól [segítséget] semmiben. Kivételt képez az, ha komoly félnivalótok lenne tőlük. Allah óva int benneteket magától! Allahhoz jut el végül [minden].
...
3.139
Ne lankadjatok [a hitetlenek elleni harcban] és ne csüggedjetek - hiszen ti fogtok felülkerekedni, ha [különben] hívők vagytok!
----Ezek az idézetek Simon Róbert fordításából valók, 1987

Az viszont tény, hogy ez a szúra valóban az "Írás tulajdonosai" elleni harcra buzdít. Viszont nem hiszem el, hogy a két fordítás - ez és az, amiből Hanna idézett - ennyire különbözzön. A Hanna által idézet szöveg durvább: "a harc addig tart" <> "Ne lankadjatok" bár az értelme ugyanaz.
 
Egyébként akik ezeket a kérdéseket felteszik hol tiltakoztak a terror ellen? És miért fáj, hogy mi mit teszünk ki bárhova is? Törvényt nem sértünk, nem gyalázunk senkit! Engedjétek meg nekünk hogy azt csináljuk amit az érzelmeink a józan eszünk és a szívünk diktál.


Szerintem annak, aki ezt közzé tette, nem az a baja, hogy az emberek most beszínezik a profilképüket, és nem is mondja, hogy ne tegyék. Hanem arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy mindez egy felhívásra történt, amihez hasonló nem volt a többi, nem kevésbé tragikus esetekben.
Nincs ezen mit megsértődni.
 
A Magyar Iszlám Közösség nyilatkozatot adott ki a párizsi történtekkel kapcsolatban.

"A Könyörületes és Megkönyörülő Isten nevében!

A Magyar Iszlám Közösség mély megdöbbenését és együttérzését fejezi ki a párizsi terrortámadások miatt! Közösségünk osztozik a francia nép gyászában, együtt érzünk velük! A gyáva terroristák ártatlan embereket mészároltak le, melyre egyetlen vallás sem adhat igazolást! Béke, tolerancia, segítségnyújtás a szegényeknek, árváknak! Ezt parancsolja az Iszlám!


A világnak fel kell lépnie minden szélsőséges erő, rasszista, megkülönböztető gondolkodás, tevékenység ellen! Az Iszlám köntösébe bújt, de valójában nem muszlimok szélsőséges nézetei ellen is, hiszen vallásunk tanításából gúnyt űznek! Ilyen és hasonló erőknek nincs helyük sem Európában, sem másutt! Ugyanakkor közösen kell küzdenünk a rasszizmus egyik formája, az iszlamofóbia ellen is, hiszen a világ muszlimjainak túlnyomó többsége békés és elítéli az erőszakot! Ma a Közösségünk nyílt napján a naplementi ima után közösen fohászkodni fogunk a békéért, az áldozatokért."



http://tudnodkell.info/v/iszlam/
 
Szerintem annak, aki ezt közzé tette, nem az a baja, hogy az emberek most beszínezik a profilképüket, és nem is mondja, hogy ne tegyék. Hanem arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy mindez egy felhívásra történt, amihez hasonló nem volt a többi, nem kevésbé tragikus esetekben.
Nincs ezen mit megsértődni.

nem beszélve arról , hogy mind a "nyugati" (itt sajnos magunkat is bele kel értenem) világnak mind a franciáknak az orosz gép felrobbantásával kapcsolatban csak egy Charlie Hebdo prosztó humorra futotta. De hát azok csak oroszok voltak . Most meg még a Google is gyászol. Sajnos képmutató lett a világunk a végtelenségig.
 
Nekem ez tetszik a legjobban. Véleményem szerint jó lenne, ha az iszlám hívők is betartanák:

Korán, [109. szúra]
A hitetlenek
1 Mondd: "Ti hitetlenek!
2 Nem szolgálom, amit ti szolgáltok,
3 és ti nem szolgáljátok, amit én szolgálok.
4 És én nem szolgálom, amit ti szolgáltatok,
5 és ti nem szolgáljátok, amit én szolgálok.
6. Megvan nektek a ti vallásotok és nekem az enyém"
 
Szerintem annak, aki ezt közzé tette, nem az a baja, hogy az emberek most beszínezik a profilképüket, és nem is mondja, hogy ne tegyék. Hanem arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy mindez egy felhívásra történt, amihez hasonló nem volt a többi, nem kevésbé tragikus esetekben.
Nincs ezen mit megsértődni.

Nem felhívásra tettük ki! Mint ahogy arra sem buzdít senki, hogy Tibet elfoglalása ellen tiltakozzunk, márpedig mi évek óta kint hagyjuk a tiltakozásunkat az ellen is. Csak arra nem figyel fel senki hiszen már rég lecsengett dolog, nem érdemes beszélni róla.
 
Utána olvastam, mert én az idézetekben mindig a megvezetést látom, beleértve természetesen a Biblia kiragadott idézeteit is.

3. szúra: Imrán nemzetsége
3.28 A hívőknek nem szabad hitetleneket testvérbarátoknek (awliyá) fogadniuk a hívők helyett! Aki eképpen cselekszik, at nem várhat Allahtól [segítséget] semmiben. Kivételt képez az, ha komoly félnivalótok lenne tőlük. Allah óva int benneteket magától! Allahhoz jut el végül [minden].
...
3.139
Ne lankadjatok [a hitetlenek elleni harcban] és ne csüggedjetek - hiszen ti fogtok felülkerekedni, ha [különben] hívők vagytok!
----Ezek az idézetek Simon Róbert fordításából valók, 1987

Az viszont tény, hogy ez a szúra valóban az "Írás tulajdonosai" elleni harcra buzdít. Viszont nem hiszem el, hogy a két fordítás - ez és az, amiből Hanna idézett - ennyire különbözzön. A Hanna által idézet szöveg durvább: "a harc addig tart" <> "Ne lankadjatok" bár az értelme ugyanaz.

Ezt pedig a keresztény Biblia írja:

34.
"....Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert....."


De ez nem azt jelenti, hogy nekünk öldökölni kell. Bár mennyire is szeretjük Jézust....

 
Ha sértőnek találod a gyászszalagos francia zászlót tegyél panaszt Melittánál! Bár, nem hiszem hogy Ő letudná velem vetetni!

Ne haragudj, de nekem teljesen mindegy, hogy ki hogyan jelzi érzéseit. Nem is céloztam a "jelzésedre". Ha mégis úgy érzed, elnézést, és még egyszer megerősítem, ez a te magánügyed. Mindenféle szempontból.

Én is borzalmasnak gondolok egy halálesetet is. Bár kiről van szó. Hiszen minden halált meg lehetne előzni, ha arra figyelnénk, hogy béke legyen, nem pedig arra, ami esetleg elválaszthatja egyik embert a másiktól......
 
Az ilyen ártatlan áldozatokkal járó terrorcselekményeket szerintem minden vallásos meggyöződésű vagy békeszerető ember elitéli. A fanatizmusnak minden vallásból (társadalomból) ki kellene szorulni...

Én abban látom a vallási ellentétek okát, hogy mindegyik monoteisa vallás magát hiszi az egyedüli igazinak, a kiváltságosnak és követendőnek. Ezen hit az alapja az évszázados ellentéteknek ami ezen vallások között megfigyelhető... Ennek kellene eltűni, és megtanulni egymással, végre hittől függetlenül együtt élni az embereknek. Békében és egymást tisztelve, a másik hitét elfogadva és a sajátomat nem többre tartva a másikénál...

Az ökumenizmusnak nem csak egyes vallásokon belül, hanem az egyes vallások között is nagyobb teret kéne kapni...

Az áldozatokért meg:




"Fényes csillag ragyog, nyugodt tó vizén,
Nem hullámzik már, nem fújja a szél.
Sejtelmes sötétben suttognak a fák,
Eltűnt valaki érzi a világ."

Bocsáss meg ,de nem kell az előző kasztokhoz tartozni, egy ember halála is túl sok(k) , mi az hogy békeszerető ? Nem is szabadna egy db csatának -háborúnak lennie , nem volt még elég borzalom ? ! :( Az a baj , hogy a pénz motiválja őket. Az első "fegyver" ötletet kellett volna csírájában elfojtani nem hogy bevetni, főleg ember ellen ! SZÉGYEN !!! Amúgy meg kiszállok ebből a fórumozásból írd és mondd 3 kommenetet olvastam el és mit látok ? háborút győzköditek ócsároljátok egymást szavakkal .. mi lenne ha ismernétek egymást én ebből kösz nem kérek... 101.gif megyek jól érezni magam, ki tart velem ???
 
15-20 ezer fősre becsülik az "Iszlám állam" terror szervezet létszámát. Ennyi embert fegyverben tartani komoly pénzeket jelent. Kik biztosítják ezt?

Ez a "banda" öldösi az embereket már öt éve. Azért menekülnek árkon - bokron keresztül.
Az ISIS előtt Sziria volt a világ 5-ik legnagyobb gyapottermelője.
s persze nyilván kábitószert is termelnek ill. "forgalmaznak" :mad:
 

Ernoe egészen pontosan ezt írta ma:



És lőn a terrortámadás...

Más is úgy látja, hogy európát nem fenyegeti veszély...

http://kitekinto.hu/europa/2015/11/...nyugati_politikat_is_hibaztatja/#.VkekcdIvdpg


Franciaország és a nyugati államok "elhibázott" közel-keleti politikája hozzájárult a terrorizmus terjedéséhez - vélekedett szombati damaszkuszi nyilatkozatában Bassár el-Aszad, aki mindazonáltal elítélte az éjszaka elkövetett párizsi merényleteket.

A Sana hivatalos szíriai hírügynökség idézte a szíriai elnököt, aki egy francia delegációnak fejtette ki véleményét. Bár elítélte a Szíria egy részét is ellenőrző Iszlám Állam dzsihadista szervezet által vállalt párizsi véres cselekményeket, úgy fogalmazott: "A nyugati államoknak, különösen Franciaországnak a (közel-keleti) térséggel kapcsolatos elhibázott politikája hozzájárult a terrorizmus terjedéséhez."


Kattintson és ismerje meg a szíriai polgárháború borzalmait!
A francia küldöttséget Thierry Mariani republikánus ellenzéki képviselő vezette. Aszad ez alkalomból különös hangsúlyt helyezett Párizs magatartására, amely szerinte "komolytalan" ebben a kérdésben. "Mi készen állunk harcolni a terrorizmus ellen azokkal, akik valóban akarják ezt a küzdelmet" - mondta a szíriai elnök, aki szerint ugyanis a terrorizmus ellen aligha lehet csupán nyilatkozatokkal fellépni.

Aszad kifejtette: a terrorizmus ma nem ismer országhatárokat. A párizsi merényleteket nem lehet különválasztani más hasonló eseményektől - mondta -, például a két nappal ezelőtt Bejrútban elkövetett kettős öngyilkos merénylettől (a Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet fellegvárában 44 halálos áldozatot követelt az akció), vagy attól, ami hosszú ideje Szíriában történik. "Franciaország tegnap saját bőrén érezhette azt, amit mi Szíriában immár öt év óta élünk át" - tette hozzá.

Azonosították az egyik elkövetőt

Ujjlenyomat alapján azonosították a nyomozó hatóságok a péntek éjjeli párizsi merényletek egyik elkövetőjét, egy fiatal francia férfit, aki az Europe 1 rádió szombati jelentése szerint a Párizstól mintegy 35 kilométerre lévő Courcouronnes-ba való.

A rendőrség nyilvántartásában szereplő ujjlenyomatok alapján megállapították, hogy olyan személyről van szó, aki már korábbról is ismert volt a hatóságok előtt nemzetközi terrorista tevékenységben való részvétele miatt. A nyomozás első eredményei szerint egyike volt annak a négy merénylőnek, aki a Bataclanban végrehajtott akció során vesztette életét. Ezen a helyen követték el a legbrutálisabb támadást, a koncertteremben túszejtés és túszszabadító akció is volt, ott a halálos áldozatok száma meghaladta a százat.

Őrizetbe vettek egy gyanúsan viselkedő személyt a londoni Gatwick repülőtéren

Őrizetbe vettek szombaton egy gyanúsan viselkedő embert a második legnagyobb londoni repülőtéren, a brit fővárostól délre fekvő Gatwicken, amelynek egyik terminálját teljesen kiürítették és a környező utakat is lezárták.

A rendőrségi beszámoló szerint az őrizetbe vett személy "gyanús tárgyat hagyott hátra" az északi terminálon. A tárgyat a hadsereg tűzszerészei vizsgálják.

A területileg illetékes Sussex megyei rendőrség közleménye szerint az előző napi párizsi merényletsorozat nyomán minden ilyen incidenst "fokozott odafigyeléssel és a lehető legkomolyabban kell kezelni".

A repülőtér szóvivője közölte, hogy azokat a járatokat, amelyek a menetrend szerint Gatwick északi termináljára érkeznének, átirányítják a déli terminálra.

Az intézkedés az easyJet légitársaság Budapestről Gatwickre tartó szombat délutáni járatát is érinti, amely a menetrend szerint az északi terminálra érkezne.

A járat érkezése a Gatwick tájékoztatórendszere szerint félórás késéssel várható.
Asszad egy szót se szóljon , épp olyan gazember mint az apukája!!!Éppúgy Moszkvához dörgölözik mint az tette!
S ne mossa össze az ellenzékét az Iszlám Állammal!
Vajon véletlen hogy sziriai menekültek nem a "törvényes kormány" területére vándorolnak,hanem Európába?
Talán elegük van az Asszad-dinasztiából is?
 
Nem is szabadna egy db csatának -háborúnak lennie , nem volt még elég borzalom ? ! :( Az a baj , hogy a pénz motiválja őket. Az első "fegyver" ötletet kellett volna csírájában elfojtani nem hogy bevetni, főleg ember ellen !

Nézd ebben egyetértünk. Sajnos az "emberiség története háborúk története." Egy másik idézet szerint meg "a történelem azon dolgok összesége amik elkerülhetők lehettek volna."

Sokan úgy látják, hogy a fegyverkezési versenynek köszönhető a haladás: pl többek közt az Internet is.

Szerintem meg a fegyverekre fordított pénz fordíthatnánk hasznosabbra is, mint például a mostani menekülők megsegítésére...

Amúgy meg kiszállok ebből a fórumozásból írd és mondd 3 kommenetet olvastam el és mit látok ? háborút győzköditek ócsároljátok egymást szavakkal .. mi lenne ha ismernétek egymást én ebből kösz nem kérek...

Nem tudom te, hogy képzeled az egymás megismerését. Ha mindenki magában jól érzi magát - nézetem szerint - abból nem lesz egymás megismerése. Ahhoz vélemény csere is kell. Bár elismerem néha személyeskedésig fajul, de itt mi csak szavakkal csatázunk míg odakint a világban...
 
Bocsáss meg ,de nem kell az előző kasztokhoz tartozni, egy ember halála is túl sok(k) , mi az hogy békeszerető ? Nem is szabadna egy db csatának -háborúnak lennie , nem volt még elég borzalom ? ! :( Az a baj , hogy a pénz motiválja őket. Az első "fegyver" ötletet kellett volna csírájában elfojtani nem hogy bevetni, főleg ember ellen ! SZÉGYEN !!! Amúgy meg kiszállok ebből a fórumozásból írd és mondd 3 kommenetet olvastam el és mit látok ? háborút győzköditek ócsároljátok egymást szavakkal .. mi lenne ha ismernétek egymást én ebből kösz nem kérek... Csatolás megtekintése 1401130 megyek jól érezni magam, ki tart velem ???
Nem csinálhatsz omlettet anélkül hogy ne tőrd fel a tojást!Ennyi.
 
Több mint egymillió szíriai tért haza a szeptember 30-án kezdődött orosz légicsapások óta, mondta az orosz külügyminiszter helyettes Alekszej Meshkov szerdán.


"Az orosz műveletek kezdete óta az ENSZ szerint több mint egymillió ember tért vissza szíriai otthonába," - mondta egy moszkvai sajtókonferencián Meshkov.

Oroszország szeptember 30-án indított légi hadjáratot Bassár el-Aszad szír elnök kérésére a terroristák pozícióinak pontos légicsapásokkal történő megsemmisítése érdekében. A műveleteket az elejétől fogva összehangolták a szíriai hadsereg tevékenységével.

A légicsapások kezdete óta az orosz légierő több mint 1800 bevetést hajtott végre, megsemmisítve több mint 2000 terrorista célpontot. Több száz terroristát öltek meg, több tucat irányító központot és lőszerraktárat pusztítottak el......"​


http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/11/tobb-mint-1-millio-sziriai-tert-haza-az.html
 
Emlékszel mit írtam: "egy Európában létrejövő terrorsejt nagyságrendekkel könnyebben szervez be a Közel-Keletről érkezett fiatalok közül valakit a soraiba, mint egy született németet, tetszik vagy sem"

És íme, egy nap sem kellett hozzá, hogy kiderüljön, az egyik terrorista mégis csak ezen az útvonalon jött ide. Az azért már elég nagy baj, hogy egy néhány fős csoportban már van egy ilyen személy. Hangsúlyozom, hogy talán nem terroristaként indult el, hanem nem került különösebb erőfeszítésbe beszervezni.

Ismét mondom: itt az ideje elfelejteni az ultraliberális maszlagot.
Nekem ez tetszik a legjobban. Véleményem szerint jó lenne, ha az iszlám hívők is betartanák:

Korán, [109. szúra]
A hitetlenek
1 Mondd: "Ti hitetlenek!
2 Nem szolgálom, amit ti szolgáltok,
3 és ti nem szolgáljátok, amit én szolgálok.
4 És én nem szolgálom, amit ti szolgáltatok,
5 és ti nem szolgáljátok, amit én szolgálok.
6. Megvan nektek a ti vallásotok és nekem az enyém"
Csak épp mi nem vagyunk hitetlenek!Hanem a Könyv népe,mivel Mohamed szerint Jézus Isten utolsó előtti Prófétája volt!
S a Korán tiltotta azt hogy igazhitü elsőnek rántson fegyvert,vagy hadakozzon bármilyen(!) szent helyen.
Ehhez képest már robbantottak mecsetben is .
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,803,449
Tagok
615,796
Legújabb tagunk
Vortexcny
Oldal tetejére