Merényletsorozat Párizsban: 140 halott, rendkívüli állapot

Lövöldözések, robbantások és túszejtés Párizsban: a feltehetően iszlamista tettesek a város hét különböző pontján csaptak le. Több mint száz túszt ejtettek egy színházban. Hollande elnök kihirdette a rendkívüli állapotot. A világháború óta nem érte ekkora támadás Franciaországot.

  • 140 halott
    november 14.szombat 01:47
    A párizsi városháza közlése szerint a merényletsorozatban legalább 140-en meghaltak. 100 embert a Bataclan koncertteremben végeztek ki a terroristák. Összesen hét helyszínen csaptak le a merénylők.

  • Egy túlélő a koncerttermi vérengzésről
    november 14.szombat 01:39
    Julien Pearce rádióriporter a CNN-nek: két feketeruhás, maszk nélküli terrorista ejtette túszul az embereket. A vérengzés tíz percig tartott, addig mindenki arccal a föld felé feküdt. A riporter szerint a két huszonéves tömeggyilkos nagyon nyugodt és elszánt volt, nem kiabáltak, csak lőttek. Pearce akkor tudott elmenekülni, amikor a terroristák újratöltötték fegyvereiket.

  • Putyin: borzalmas
    november 14.szombat 01:25
    Vlagyimir Putyin mély együttérzéséről biztosította Francois Hollande francia államfőt "a Párizsban történt borzalmas merényletsorozat" miatt - közölte szombatra virradó éjjel az orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov.

    "Oroszországban határozottan elítélik ezeket az embertelen gyilkosságokat, és készek minden segítséget megadni" az elkövetők felkutatásához - hangsúlyozta Peszkov.

    Maria Szaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője "rettenetes eseményeknek" nevezte a Párizsban történteket.

    Oroszország osztozik Franciaország fájdalmában, és lélekben együtt van az áldozatokkal és hozzátartozóikkal - tette hozzá a külügyi szóvivő az orosz hírügynökségek szerint.

  • Pokolgépet hatástalanítottak a stadionnál
    november 14.szombat 01:24
    Meg nem erősített értesülések szerint gázpalackokból összeállított, nagy erejű pokolgépet hatástalanítottak tűzszerészek a francia nemzeti stadion (Stade de France) mellett - jelentette a France-Info rádió szombatra virradóra.

    A tűzszerészek jelenleg is dolgoznak, átfésülik a francia főváros északi részén lévő stadiont és környékét, ahol pénteken késő este két öngyilkos merényletet követtek el, valamint egy pokolgépet is robbantottak terroristák a francia-német barátságos labdarúgó mérkőzés ideje alatt.

  • Orbán őszinte részvétét fejezte ki
    november 14.szombat 01:23
    Orbán Viktor miniszterelnök őszinte részvétét fejezte ki a párizsi terrortámadásokban elhunyt áldozatok hozzátartozóinak és Franciaország valamennyi polgárának - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-t szombat kora hajnalban.

    Magyarország a szolidaritásáról biztosítja Franciaországot, a magyar emberek a franciák mellett állnak ezekben a rendkívüli órákban - tudatta a miniszterelnök a péntek esti merényleteket követően.

  • Sötétbe borult az Eiffel-torony
  • Horror: 100 ember halt meg a koncertteremben
    november 14.szombat 01:15
    Az AFP most írja, hogy 100 ember halt meg a koncertteremben, ahol a túszmentési akció zajlott. François Hollande, Manuel Valls and Christiane Taubira odamegy a helyszínre.


  • Így reagált Obama a merénylet-sorozatra - felvétel

  • Hollande összehívta a Védelmi Tanácsot
    november 14.szombat 01:03
    A La Figaro azt írja, Francois Hollande lemondta a törökországi útját, szombat reggel 9 órára pedig összehívta a Védelmi Tanácsot.

  • Lelőtték a túszejtőket
    november 14.szombat 00:55
    A TV5 arról adott hírt, hogy véget ért a bataclani akció, kiszabadították az életben maradt túszokat, a két terroristát lelőtték.

    Más források arról számoltak be, hogy mozdulatlan testeket hoztak ki belülről, nem tudni, hogy halottak-e, vagy "csak" sérültek.


  • "Ne twitteljenek a tússzabadításról!"
    november 14.szombat 00:52
    A rendőrség azt kéri, hogy ne tudósítsanak és nem twitteljenek a tússzabadításról, mert ez veszélyezteti az akció sikerét.

    Közben a France 24 folyamatosan kap twitterüzeneteket a koncertteremből arról, hogy a túszejtők sorra végzik ki a túszokat.

  • Leállítottak öt metrójáratot
    november 14.szombat 00:50
    A hatóságok leállították Párizsban a 3-as, 5-ös, 8-as, 9-es és 11-es metróvonalakat. Ezeken az útvonalakon nem lehet közlekedni.

  • Péntek 13?
    november 14.szombat 00:46
    A közösségi oldalakon nemzetközi szinten azon morfondíroznak, hogy vajon a véletlen műve-e, hogy ezek a merényletek éppen péntek 13-án történtek.

    Megint mások úgy vélik, hogy az iszlamista merénylők szándékosan ezt a napot választották a támadássorozatra.

    Már hét helyszínről tudnak, ahol támadás történt
  • Kiszabadítják a túszokat
    november 14.szombat 00:41
    A La Figaro számolt be arról, hogy számtalan robbanás és lövés hallatszott a Bataclan koncertteremnél, miután a rendőrség behatolt az épületbe.

    A lap értesülései szerint tucatnyi ember szabadult ki az épületből.

  • Ennek a két embernek sikerült megszöknie
    november 14.szombat 00:37
    Két ember valahogyan sikeresen meglógott a túszejtők elől és kijutottak a Bataclan koncertteremből.

    Közben az emberek folyamatosan nyitják meg az ajtóikat a járókelők előtt, hiszen a rendőrség mindenkit beltérre, zárt ajtók mögé küld. A tettesek még szabadon mozognak. Életveszélyes most egész Párizs.

katonasag.jpg
 
Nem felel. Merkel továbbra is azt mondja, befogad mindenkit, nincs plafon, és közben úgy tesz, mintha semmit se tudna a macedón helyzetről, egy szót sem szól róla.
Ne felejtsük el, hogy nem csak Macedóniában van helyzet. Helyzet van Németországban is. A megfélemlített sajtó nem számol be részletesen, de tudjuk, hogy a tartományok egyre vonakodóbban fogadják az embereket. A netes kommentekből értesülhetünk a nép tapasztalatairól és véleményéről. Talán az is jelez valamit, hogy Németország szerte hiánycikk lett a paprikaspray. Kinek jó az, hogy a németek félnek és nem érzik biztonságban magukat? Kinek jó az, hogy iszonyatos tortúra árán megérkezett emberek csalódottak, mert nem azt ígérték nekik, ami a valóság? Kinek jó az, ha mindkét oldal radikalizálódik?
 
Talan nem igy tortene. Egy kikepzes bazisokon tortenik "bentlakassal"es utana irany a munka es akar angol akar kozos Eus katonak iranyitasa alatt lenenek.
A katonaek azert szigoruak, dezertalasert zsold emeles nem varhato.
Nem tudom, mi a megoldás. Szíriában az, ahogyan ott csinálták, nem működött. Ez biztos. A többi feltételezés.
 
Ez elvileg nagyon jó tipp. Az ember igazságérzete is ezt diktálja. Ugyanakkor, ha belegondolok, az IS katonáinak egy részét az amerikai hadsereg képezte ki abban a bevallott hitben, hogy a jó terroristák oldalán fognak harcolni a rossz terroristák ellen. A kiképzett katonák meg fegyverestül átálltak az IS-hez. Nem eszement gondolat ezek után, hogy a fiatal migráns férfiak, akiket Angliában kiképeznének és felfegyvereznének az IS elleni harcra, pillanatok alatt az IS-t erősítenék itt, Európában.

viszont ha erre van esély akkor semmi keresnivalójuk Európában, mert holnap viszont vidáman robbantgatnak.
 
Talan nem igy tortene. Egy kikepzes bazisokon tortenik "bentlakassal"es utana irany a munka es akar angol akar kozos Eus katonak iranyitasa alatt lenenek.
A katonaek azert szigoruak, dezertalasert zsold emeles nem varhato.

Sajnos eddig azt történt, hogy akiket az amerikaiak kiképeztek, és felfegyverezve elküldtek harcolni Aszad ellen, azok szépen azonnal be is álltak az Iszlám Állam soraiba. Végül is az Iszlám Állam is Aszad ellen harcol.

Ha ezeket a migráns fiatalokat felfegyvereznék, és elküldenék a sivatagba harcolni, ki az egyik, ki a másik fegyveres szervezet kötelékében kötne ki, akik akár erőszakkal is kényszerítenék őket harcolni. Sokan közülük azt mondták, azért jöttek el Szíriából, mert nem akarnak fegyvert fogni.

Az az ötlet, hogy küldjük őket vissza harcolni Szíriáért, azért hamvába holt ötlet, mert kismillió szervezet, vallási csoport, és etnikum harcol ott egymás ellen, mégis, melyik fél mellé álljanak be?
 
Ú
Sajnos eddig azt történt, ......
........Az az ötlet, hogy küldjük őket vissza harcolni Szíriáért, azért hamvába holt ötlet, mert kismillió szervezet, vallási csoport, és etnikum harcol ott egymás ellen, mégis, melyik fél mellé álljanak be?
Félő, hogy a vallási neveltetettség, a vakbuzgó hit, legtöbbjük számára jelölné az irányt.
.
 
Kínzó kérdések a terror hátteréről
Az alábbi videó hamar körbefutott a közösségi oldalakon, és sokakat elgondolkoztatott. Számos kérdést vet fel, így például ezeket...



Létezik-e független média? Vannak-e a világon médiabirodalmak? Azonos érdekcsoportok uraljak-e ezen médiabirodalmakat? Netán ugyanezen kezekben összpontosulnak-e a hatalom birtoklásának/bitorlásának különböző megnyilvánulásai, úgyis mint multinacionális cégek, a bankszektor, titkosszolgálatok, kormányok, nyersanyag források?

Háború dúl-e a világban? Vajon akkor kinek lehet az érdeke, hogy a közember mindenről, mindig a lehető legpontosabban és legmélyebben tudjon? Nem lehet-e az, hogy a média is elsősorban fegyverként funkcionál? Lehetséges-e, hogy az ember csak arról és úgy értesül, amiről és ahogy bizonyos érdekcsoportok óhajtják?

A felelősség kérdéséről néhány gondolat...

Vajon az elmúlt néhány száz esztendőben mely világerő rabolta szét a világot? Mely világerő hirdetett forradalmakat, melyek során kicsavarta a hatalmat és annak lehetőségeit a legitim uralkodóházak kezéből? Vajon akarhat-e a nép irányítás nélkül bármit, és ha igen, van-e rá lehetősége, anyagi eszközei, megfelelő tudása, bátorsága? Netán a háttérben működő csoportok által irányított pusztító erő csupán?

Bárki számára hihető-e még, hogy szeptember 11-e úgy és azért történt, ahogy és amiért az beállították? Csöppet sem gyanús, hogy azt követően majdnem az összes arab országba beköszöntött a várva várt demokrácia és jólét? Szegény elnyomottak oh... mennyire várhatták a felszabadító bombákat és katonákat? És milyen tartósan békés és pazar világ köszöntött be azóta...
Marokkó, Algéria, Egyiptom, Líbia, Irak, Afganisztán, Szíria...? Csöpp ész kell csupán rájönni, hogy Irán következik a „felszabadítandó” országok sorában.

Iszlám-kérdés, vallás-kérdés?

Aki véleményt alkot, ismeri-e a Koránt, olvasta-e a Koránt? Egyáltalán olvasta-e a Bibliát? Beszélt már igazhitű muszlimmal? Látja-e, hogy például a magyar társadalom is rétegekre tagolódik, melyek közül van akivel szót ért és van akivel egyáltalán nem? Ellenben az iszlám világ minden kérdésben egyöntetű? Ott mindenki egyforma? Vajon a kanadai „magyar” migránsok alapján megismerhető-e a kultúránk?

Néhány nyugati szempont...

Vajon kinek állt az érdekében, hogy válogatás nélkül és számolatlanul milliós tömeget eresszen Európára? Ki hiszi az el, hogy ha eurómilliárdokból nem sikerült 40 év alatt integrálni az NDK-t és NSZK-t, akkor majd éppen ez fog sikerülni? Nézett már valaki körbe Magyarországon integráció kérdéskörben? Ha már hónapok óta a csapból is a terrorizmus folyt, miért érte oly’ váratlanul és meglepődve a nyugat-európai „elitet”? És ha olyan meglepetés volt számára, miképp tudott három nappal később már bombázni? Netán megkapta e-mailben az IÁ gps koordinátáit, megtankolta a gépeit és usgyi? Miféle gyengeelméjűség kell ahhoz, hogy az ember ezeket elhiggye?

ISIS...

Ha valóban iszlám az az állam, akkor miért pusztította olyan eszeveszett dühvel és szinte kizárólagosan csak az iszlám világ országait? Honnan ered a névválasztás? Kinek a fegyvereivel harcol? Miért éppen azon országokban kapott erőre, amelyeket szétbombáztak? Az látható, hogy a nyugat is ellenségévé vált. De vajon akkor miért nem támadja meg másik vallási és kulturális ellenségét? A máskor oly hangos ország, aki történelmi távlatokban mindentől fél, kavicsokért és petárdákét szétbombáz és gettósít, vajon most miért nem fél? Miért nem fogad be menekülteket? És az igazság bajnokaként, miért nem száll be?

Szakadatlanul sorolhatnánk még a kérdéseket, de minek?
 
Lord Richard Dannatt nyugalmazott tábornok, aki 2006-tól három éven át a brit fegyveres erők vezérkari főnöke volt, a The Sunday Telegraph című konzervatív vasárnapi brit lapnak írt cikkében hangsúlyozta ugyanakkor, hogy csak a légierő bevetésével nem lehet katonai sikert elérni.

"A történelem kezdete óta az ilyen ügyleteket a szárazföldön rendezték"

Mond valamit az öreg, a 2. világháborúban sem tudtak igazi eredményt elérni önálló bombázással, csak pusztítást... - ezt már én is leírtam többször is...

Aki harcolni akar az meg szerintem harcol Aszad seregében, irániakkal meg...
Véleményem szerint egy 150 - 200 ezer fős nemzetközi szárazföldi egység, városi harcra specializált egységekkel kiegészítve, légi támogatással (idegenlégió, NATO, Specnaz) jelentősen visszatudná szorítani az elvetemült radikálisokat...

Más kérdés, hogy hosszabb ideig ott kéne állomásoztatni őket, hogy a békés állapotokat huzamosabb ideig fenn lehessen tartani. De akkor legalább a békés területeken meg lehetne kezdeni valami újjáépítést...
 
Sajnos eddig azt történt, hogy akiket az amerikaiak kiképeztek, és felfegyverezve elküldtek harcolni Aszad ellen, azok szépen azonnal be is álltak az Iszlám Állam soraiba. Végül is az Iszlám Állam is Aszad ellen harcol.

Ha ezeket a migráns fiatalokat felfegyvereznék, és elküldenék a sivatagba harcolni, ki az egyik, ki a másik fegyveres szervezet kötelékében kötne ki, akik akár erőszakkal is kényszerítenék őket harcolni. Sokan közülük azt mondták, azért jöttek el Szíriából, mert nem akarnak fegyvert fogni.

Az az ötlet, hogy küldjük őket vissza harcolni Szíriáért, azért hamvába holt ötlet, mert kismillió szervezet, vallási csoport, és etnikum harcol ott egymás ellen, mégis, melyik fél mellé álljanak be?
Tulajdonképp az is probléma, hogy az európai fiatalok is oda mennek harcolni...

Alapvetően két alternatíva van jelenleg: Aszad és az ISIS - e kettő közül kell választani...

Európai fiatalok a szíriai polgárháborúban


Alighanem ez a legsúlyosabb veszély, amely Európát fenyegeti egy emberöltő óta: több ezer radikális európai muzulmán utazott Szíriába és Irakba, hogy a szélsőségesek oldalán harcoljon. A fenyegetés nyilvánvaló, de vajon létezik-e közös stratégia?

Az egyik európai ország, ahonnan sokan indulnak Szíriába, Dánia. Mi is ott jártunk, és beszéltünk az egyik hazatért dzsihádistával, aki elmondása szerint a Szabad Szíriai Hadsereg egyik csoportjához csatlakozott.


 
Kínzó kérdések a terror hátteréről
Az alábbi videó hamar körbefutott a közösségi oldalakon, és sokakat elgondolkoztatott. Számos kérdést vet fel, így például ezeket...



Létezik-e független média? Vannak-e a világon médiabirodalmak? Azonos érdekcsoportok uraljak-e ezen médiabirodalmakat? Netán ugyanezen kezekben összpontosulnak-e a hatalom birtoklásának/bitorlásának különböző megnyilvánulásai, úgyis mint multinacionális cégek, a bankszektor, titkosszolgálatok, kormányok, nyersanyag források?

Háború dúl-e a világban? Vajon akkor kinek lehet az érdeke, hogy a közember mindenről, mindig a lehető legpontosabban és legmélyebben tudjon? Nem lehet-e az, hogy a média is elsősorban fegyverként funkcionál? Lehetséges-e, hogy az ember csak arról és úgy értesül, amiről és ahogy bizonyos érdekcsoportok óhajtják?

A felelősség kérdéséről néhány gondolat...

Vajon az elmúlt néhány száz esztendőben mely világerő rabolta szét a világot? Mely világerő hirdetett forradalmakat, melyek során kicsavarta a hatalmat és annak lehetőségeit a legitim uralkodóházak kezéből? Vajon akarhat-e a nép irányítás nélkül bármit, és ha igen, van-e rá lehetősége, anyagi eszközei, megfelelő tudása, bátorsága? Netán a háttérben működő csoportok által irányított pusztító erő csupán?

Bárki számára hihető-e még, hogy szeptember 11-e úgy és azért történt, ahogy és amiért az beállították? Csöppet sem gyanús, hogy azt követően majdnem az összes arab országba beköszöntött a várva várt demokrácia és jólét? Szegény elnyomottak oh... mennyire várhatták a felszabadító bombákat és katonákat? És milyen tartósan békés és pazar világ köszöntött be azóta...
Marokkó, Algéria, Egyiptom, Líbia, Irak, Afganisztán, Szíria...? Csöpp ész kell csupán rájönni, hogy Irán következik a „felszabadítandó” országok sorában.

Iszlám-kérdés, vallás-kérdés?

Aki véleményt alkot, ismeri-e a Koránt, olvasta-e a Koránt? Egyáltalán olvasta-e a Bibliát? Beszélt már igazhitű muszlimmal? Látja-e, hogy például a magyar társadalom is rétegekre tagolódik, melyek közül van akivel szót ért és van akivel egyáltalán nem? Ellenben az iszlám világ minden kérdésben egyöntetű? Ott mindenki egyforma? Vajon a kanadai „magyar” migránsok alapján megismerhető-e a kultúránk?

Néhány nyugati szempont...

Vajon kinek állt az érdekében, hogy válogatás nélkül és számolatlanul milliós tömeget eresszen Európára? Ki hiszi az el, hogy ha eurómilliárdokból nem sikerült 40 év alatt integrálni az NDK-t és NSZK-t, akkor majd éppen ez fog sikerülni? Nézett már valaki körbe Magyarországon integráció kérdéskörben? Ha már hónapok óta a csapból is a terrorizmus folyt, miért érte oly’ váratlanul és meglepődve a nyugat-európai „elitet”? És ha olyan meglepetés volt számára, miképp tudott három nappal később már bombázni? Netán megkapta e-mailben az IÁ gps koordinátáit, megtankolta a gépeit és usgyi? Miféle gyengeelméjűség kell ahhoz, hogy az ember ezeket elhiggye?

ISIS...

Ha valóban iszlám az az állam, akkor miért pusztította olyan eszeveszett dühvel és szinte kizárólagosan csak az iszlám világ országait? Honnan ered a névválasztás? Kinek a fegyvereivel harcol? Miért éppen azon országokban kapott erőre, amelyeket szétbombáztak? Az látható, hogy a nyugat is ellenségévé vált. De vajon akkor miért nem támadja meg másik vallási és kulturális ellenségét? A máskor oly hangos ország, aki történelmi távlatokban mindentől fél, kavicsokért és petárdákét szétbombáz és gettósít, vajon most miért nem fél? Miért nem fogad be menekülteket? És az igazság bajnokaként, miért nem száll be?

Szakadatlanul sorolhatnánk még a kérdéseket, de minek?



Ők a legnagyobbak közül valók.

Ma csak olyan megoldásokat hallunk, hogy "kiirtani", "válaszcsapás", megsemmisíteni", stb. Pedig rosszal nem lehet jót teremteni. Olyan még a Világban nem fordult elő......

2015. július 10-én a Veteránok a békéért Egyesült Királyság három tagja találkozott a Trafalgar téren Londonban, és a brit miniszterelnök lakóhelye felé indultak. A Downing Streetre érve a veteránok felsorakoztak szemben a rendőrség barikádjával, és a következő kijelentéseket tették:

"Mi a brit Veteránok a békéért, egy egykori férfi és női szolgálatosokból álló szervezet tagjai vagyunk, akik ezt azt országot szolgálták valamennyi konfliktusban a 2. Világháború óta. Abban a meggyőződéses reményben létezünk, hogy a háború nem megoldás a 21. század problémáira. Azért jöttünk ma ide, hogy visszaadjunk olyan dolgokat, amiket katonaként adtak nekünk, melyekre már nem tartunk igényt, és nem akarjuk azokat," - mondta Ben Griffin.

"Ez az én hűségesküm, amit el kellett mondanom annak érdekében, hogy mint katona megkapjam a munkát. 15 évesen keveset értettem ennek valódi jelentéséből. Most már teljes mértékben megértem a szavait, melyeknek egyáltalán nincs értelmük," - mondta John Boulton, aki ezután a földre dobta a hűségesküjét.

"Ez az én hűségesküm, ez egy szerződés volt a Monarchia, a brit kormány és egy tizenöt éves gyerek között. Nem vagyok már lojális a kormányhoz vagy a Monarchiához," - mondta Kieran Devlin, aki szintén eldobta a hűségesküt.

"Ez az én hűségesküm, ezt az esküt akkor tettem, amikor 19 éves voltam. Megkövetelte tőlem, hogy kérdés nélkül engedelmeskedjek. Engem többé nem köt ez a szerződés," - mondta Ben Griffin, majd eldobta a hűségesküjét.



"Ez az én hadseregbeli sapkám, ami katonaként határozott meg engem, és egy fogaskerékként a katonai gépezetben. Elutasítom a militarizmust," - mondta John Boulton, majd eldobta svájcisapkáját.​

 
Ha valóban iszlám az az állam, akkor miért pusztította olyan eszeveszett dühvel és szinte kizárólagosan csak az iszlám világ országait? Honnan ered a névválasztás? Kinek a fegyvereivel harcol? Miért éppen azon országokban kapott erőre, amelyeket szétbombáztak? Az látható, hogy a nyugat is ellenségévé vált. De vajon akkor miért nem támadja meg másik vallási és kulturális ellenségét? A máskor oly hangos ország, aki történelmi távlatokban mindentől fél, kavicsokért és petárdákét szétbombáz és gettósít, vajon most miért nem fél? Miért nem fogad be menekülteket? És az igazság bajnokaként, miért nem száll be?

Nem tudom, ki írta ezt a cikket, de több kérdése is provokatív, és tudatlanságról árulkodik. Csak ezt az utolsó bekezdést vettem górcső alá. Én nem vagyok szakértő, de minden kérdésre könnyű válaszolni az én csekély laikus tájékozottságommal is.

"Ha valóban iszlám az az állam, akkor miért pusztította olyan eszeveszett dühvel és szinte kizárólagosan csak az iszlám világ országait?"

Az Iszlám Állam szunnitákból alakult, akiket Szaddam után kigolyóztak a hatalomból. Nem az iszlám országait pusztítja, hanem elsősorban a sítákat, és más vallási csoportokat a destabilizált Irakban, és a polgárháborús Szíriában.

"Honnan ered a névválasztás?"
Onnan, hogy úgy hirdetik magukat, mint akik visszatértek az iszlám gyökereihez, tehát az igazi iszlám megvalósítóinak tartják magukat.

"Kinek a fegyvereivel harcol?"
Most jóindulatú leszek: elsősorban azokkal az amerikai fegyverekkel, amiket a hozzájuk átállt szunnita iraki haderő vitt magával, és amiket az iraki seregtől zsákmányoltak. (Ezen kívül boldog-boldogtalan ad el nekik fegyvereket, pl. legutóbb Ukrajnából szereztek be egy csomót.)

"Miért éppen azon országokban kapott erőre, amelyeket szétbombáztak?"
Mivel ez egy közönséges bűnöző terrorszervezet, magyarul maffia, és nem egy hadsereg, ezért anarchiában tud a legjobban működni.

"De vajon akkor miért nem támadja meg másik vallási és kulturális ellenségét?"
A szerző nyilván Izraelre utal. Az Iszlám Állam terrormaffia, és nem hadsereg. Képtelen lenne bármely állam jók képzett, reguláris hadseregével felvenni a harcot, ezért nem is támadott meg egyetlen stabil országot sem, az izraeli hadsereggel meg pláne vicc lenne szembeszállnia. Annyira ők sem hülyék. Még Aszad megtépázott seregével sem bírtak, pedig azt mások is támadták, sem a matuzsálemi fegyverekkel harcoló, önkéntes kurdokkal.

"A máskor oly hangos ország, aki történelmi távlatokban mindentől fél, kavicsokért és petárdákét szétbombáz és gettósít, vajon most miért nem fél?"
Izraelt a Hamasz nem kavicsokkal és petárdákkal támadja, hanem rakétákkal, gránátokkal és más tüzérségi lövegekkel. És Izrael nem gettósít, hanem védekezik a Hamasz terroristái ellen.
És miért félne az Iszlám Államtól? Van határvédelme, van hadserege és vannak fegyverei.

"Miért nem fogad be menekülteket?"
Izrael befogad menekülteket, jelenleg is több százezer, hanem milliós számú menekült van Izraelben.

"És az igazság bajnokaként, miért nem száll be?"
Izrael sosem tetszelgett az igazság bajnoka szerepében. De miért vonulna be Szíriába vagy Irakba az Iszlám Állam ellen? Egyáltalán, hogy jut eszébe valakinek olyan, hogy az izraeli hadsereg bevonuljon bármelyik arab államba rendet tenni???

Szóval ez a cikkíró eléggé nincs képben a dolgokat illetően.
 
Last edited:
Létezik-e független média? Vannak-e a világon médiabirodalmak? Azonos érdekcsoportok uraljak-e ezen médiabirodalmakat? Netán ugyanezen kezekben összpontosulnak-e a hatalom birtoklásának/bitorlásának különböző megnyilvánulásai, úgyis mint multinacionális cégek, a bankszektor, titkosszolgálatok, kormányok, nyersanyag források?

Háború dúl-e a világban? Vajon akkor kinek lehet az érdeke, hogy a közember mindenről, mindig a lehető legpontosabban és legmélyebben tudjon? Nem lehet-e az, hogy a média is elsősorban fegyverként funkcionál? Lehetséges-e, hogy az ember csak arról és úgy értesül, amiről és ahogy bizonyos érdekcsoportok óhajtják?
Szakadatlanul sorolhatnánk még a kérdéseket, de minek?

Mi történik ha az EU és az USA állampolgárai felfedezik az igazságot!

A szíriai háború és amit nem mondtak el róla

Az európai menekültváltság ... anatómiája


 
Izrael befogad menekülteket, jelenleg is több százezer, hanem milliós számú menekült van Izraelben.

Izrael fejlettsége okán vonzó célpont lenne, de az ország nagyon keményen védi a határait, ezért illegálisan nem lehet bejutni, ez a déli kerítésrendszer megépülése óta évente csak pár száz főnek sikerül. Az afrikai, közel-keleti menekülteknek pedig nem adnak beutazási vízumot, letelepedési engedélyt, mivel az biztonsági kockázatot jelenthet és veszélyeztetné Izrael zsidó jellegét.
Kivételt képeznek a zsidó menekültek, őket befogadják. Izrael rengeteg zsidó menekültet, bevándorlót fogadott be Európából, Észak-Afrikából, Közel-Keletről és még Etiópiából is.

Izrael nem fogad be menekülteket

2015. szeptember 6. vasárnap, 13:42
Izrael nem közömbös a menekültek tragédiája iránt, de nem tervezi befogadásukat. Benjamin Netanjahu miniszterelnök a szokásos vasárnapi kormányülés kezdetén kijelentette, hogy Izrael nem érzéketlen az afrikai és a szíriai menekültek emberi tragédiájával szemben, de Izrael kis állam, amelynek “nincs demográfiai és földrajzi mélysége”.

http://www.ma.hu/kulfold/259706/Izrael_nem_fogad_be_menekulteket
http://nol.hu/kulfold/izrael-keritest-epit-es-nem-fogad-be-menekulteket-1561463

http://nol.hu/kulfold/az-ellenzek-keri-izraelt-a-szir-menekultek-befogadasara-1561361

Izrael szíriai határán évek óta átengedi és orvosi segítségben részesíti a szíriai polgárháború katonai és civil sebesültjeit. A súlyosabb eseteket különböző észak-izraeli kórházakba szállítják, s a könnyebb sebesülések ellátására egy tábori kórházat hoztak létre a határ mentén.
 

Én nem tudom, mi kell ahhoz a fóbiához vagy hagymázas gondolkodáshoz, hogy még most is, amikor radikális iszlám fanatikusok fenyegetik az emberek biztonságát az egész világon, valaki még most is a zsidókban lássa az emberiség legfőbb ellenségét és minden baj okát, annak ellenére, hogy épp a zsidók vannak leginkább veszélyben ettől az egész terrorfenyegetettségtől. Talán egy amerikaiból palesztinná avanzsált úriember kell hozzá, mint aki a videót készítette.
 
Izrael fejlettsége okán vonzó célpont lenne, de az ország nagyon keményen védi a határait, ezért illegálisan nem lehet bejutni, ez a déli kerítésrendszer megépülése óta évente csak pár száz főnek sikerül. Az afrikai, közel-keleti menekülteknek pedig nem adnak beutazási vízumot, letelepedési engedélyt, mivel az biztonsági kockázatot jelenthet és veszélyeztetné Izrael zsidó jellegét.
Kivételt képeznek a zsidó menekültek, őket befogadják. Izrael rengeteg zsidó menekültet, bevándorlót fogadott be Európából, Észak-Afrikából, Közel-Keletről és még Etiópiából is.

Izrael nem fogad be menekülteket

2015. szeptember 6. vasárnap, 13:42ő itt
Izrael nem közömbös a menekültek tragédiája iránt, de nem tervezi befogadásukat. Benjamin Netanjahu miniszterelnök a szokásos vasárnapi kormányülés kezdetén kijelentette, hogy Izrael nem érzéketlen az afrikai és a szíriai menekültek emberi tragédiájával szemben, de Izrael kis állam, amelynek “nincs demográfiai és földrajzi mélysége”.

Erről itt beszélgettünk már valamelyik topicban. Izrael tele van menekültekkel, nem csak zsidó menekültekkel, afrikaiakkal is, most megint keressem meg erről a cikkeket?
Tele vannak, most már szabadulnának a sok illegális afrikaitól is.

Kerestem cikket:
"Az Izraelbe irányuló tömeges bevándorlás 2006 és 2012 között zajlott le. Addig tartott, ameddig a Sínai-félszigeten lévő határszakaszra fel nem húztak egy komoly kerítésrendszert. A hat év alatt körülbelül hatvanezer afrikai bevándorló érkezett Izraelbe, köztük 35 ezer eritreai dezertőr.
A bevándorlók sikeres társadalmi integrációja elmaradt. A többnyire rendezetlen életkörülmények között élő, egészségügyi biztosítással nem rendelkező, a hivatalos nyilvántartásokban nem szereplő tömegek jórészt Tel-Aviv déli részén és Eilatban telepedtek le..."
 
Last edited:
Kedves Jászladány!

Valótlanságot írsz. Vagy én értelmezem rosszul. Ha valahol megemlítik egy ország nevét, az még nem jelent zsidózást. Nem jelent címkézést.

Tőlem pláne messze áll, hogy bármilyen népet pejoratív értelemben jelzőnek használjak, mint ahogyan teszed te állandóan - most a palesztin néppel - a " palesztinná avanzsált úriember" kifejezéssel. Egyik nép tagja sem tehet arról, hogy milyennek született. Ezt a Teremtésben hívőnek kell a legjobban tudni.

Kedves Csillagözön, én a videóra reagáltam. Nem megemlítették benne Izrael nevét, hanem konkrétan megvádolták Izraelt, hogy ő gerjeszti a Közel-Keleti konfliktusokat, a szíriai háborút, stb. mert terjeszkedni akar, és ezt a videó meggyilkolt gyerekek képeivel támasztja alá.
Alatta a szöveg a következő: "A Nagy-Izrael terv egyedüli célja, hogy destabilizálja a környező nemzeteket, hogy végül megvalósíthassa a Nagy Izraelről szőtt álmot... Erről ábrándoznak ezek a pszichopaták, és ezért a kormányok destabiliázálása... mind annak a tervnek a része, hogy létrehozhassák a Nagy Izraelt."

Gyanítom, hogy a mostani migrációt csak azért nem keni Izraelre, mert ez a videó 2013-ban készült.
Aki pedig amerikaiból palesztin lesz, az nem palesztinnek született, de attól még a palesztin gyűlölködést nyugodtan adoptálhatja. Kár, hogy pont azt.
És ennek semmi köze a teremtéshez.
Jézus "Szeresd felebarátodat" parancsában a "felebarát" a zsidókat is magában foglalja.
 
Agymenésem lett hirtelen. :(
Előre is elnézést és bocsánatot kérek, nem vitát szítanék, csak úgy elméláztam egy kicsit a magam szokásos undok módján.
Szeresd felebarátodat
Aki felebarát az fele-ellenség is egyben?
Felebarátot szeretni, fele-ellenséget gyűlölni?
Ha a Bibliára hivatkozom jó ember vagyok, ha a Talmudra, Tórára, a Koránra a Védákra akkor rossz?
Miért kivételezett könyv a Biblia, és miért csak Jézus a kivételes személy?
Ki vagy mi írja elő, hogy csak az az igaz amit Jézus kinyilatkoztatásának gondolunk?

Nem kell a fejem leharapni, mondtam, agymenésem lett hirtelen, és annyira unalmas már ez az örökös csak a keresztények a jók duma.
Olvashatnátok már egy kis Védikus irodalmat is, vagy a Talmudot. Vagy mindegy mit, csak ne idézzetek állandóan a Szent és sérthetetlen igazmondó Bibliátokból.
Lassan agymosott leszek a kereszténység tanaiból, pedig a Védák sokkal csodálatosabb tanítás, és olvasmánynak sem utolsó írásokat tartalmaz.
 
Vagy mindegy mit, csak ne idézzetek állandóan a Szent és sérthetetlen igazmondó Bibliátokból.

Kedves Beka, a "Szeresd felebarátodat" parancsot Csillagözön idézte többször is, én erre reagáltam. Nem idézhetek a Védákból, ha ő a Bibliából idézett és én erre akarok válaszolni.

Amúgy a felebarát nem jelent azt, hogy a másik fele ellenség. Egyszerűen csak annyit jelent: embertárs.

Az pedig, hogy kinek mi a kivételezett könyv, vagy kinek mi az igaz, egyéni hit kérdése.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Latest profile posts

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Forum statistics

Threads
38,161
Messages
4,809,654
Members
616,165
Latest member
Brumi4
Top