Bill Clinton csak félig mondott igazat a magyarokról, de így is fáj

Lengyelország és Magyarország – két ország, amelyik nem lenne szabad az Egyesült Államok és a hosszú hidegháború nélkül – most úgy döntött, hogy a demokráciával túl sok a baj, ezért most egy Putyin-féle vezetést akarnak. Jöjjön csak egy tekintélyelvű diktatúra, és ne engedjék be a külföldieket! Ismerősen hangzik? Ez megy mindenütt!

Ezzel a pár mondattal sikerült hétfő este felkavarnia a magyar-amerikai kapcsolatokat Bill Clinton volt amerikai elnöknek. Ezek már majdnem olyan erős állítások, mint amilyeneket John McCain tett korábban. Jó, annyira talán nem erősek, de McCain eleve határozottabb karakter, ha Putyinról és Oroszországról van szó.

Hillary róla, mit akar
Ennek a pár mondatnak viszont az eddigiektől messze eltérő súlyt ad az, hogy Bill Clinton felesége épp a legesélyesebb arra, hogy megnyerje az amerikai elnökválasztást. Nézzük meg, miért mondta ezt egyáltalán a leendő First Gentleman, aztán azt, hogy van-e benne igazság, és ha igen, akkor micsoda.

Ez a két mondat valószínűleg nem nekünk szólt.

Clintonék kampányolnak, igazán nem áll érdekükben az, hogy felhúzzák a magyarokat és a lengyeleket. Európában alapvetően a demokrata jelöltek népszerűbbek, de ez tök mindegy, hiszen nincs beleszólásunk a választásba, még akkor sem, ha amúgy hatással lesz ránk.


Fotó: Europress/Getty Images/Melina Mara
Héjában sült Trumpli
A beszólás inkább szólt Donald Trumpnak. A republikánus párt nem hivatalos elnökjelöltje ugyanis meglepően jó kapcsolatokat ápol Vlagyimir Putyinnal, ami önmagában is aggasztó. Trump eddig nem sok rosszat mondott az orosz elnökről, sőt, egyre sűrűbben merül fel a gyanú, hogy Trump politikai támogatást is kap oroszbarát szervezetektől. Még Putyin szóvivője is közölte, hogy az elnök nagyon tehetséges embernek tartja Trumpot. Dúl a szerelem.

De tényleg igaza van Clintonnak, lemondtunk a demokráciáról és a putyini diktatúra mellett döntöttünk?

Uni jó
Azt, hogy Magyarország mennyire mondott le a nyugati típusú demokráciáról, leginkább abból lehet megsaccolni, hogy mennyire mondtunk le a Nyugatról. Magát a demokráciát kevésbé érdemes nézni, gyakorlatilag bármit nevezhetünk annak, Putyin irányított demokráciájától Erdogan kacsintós demokráciájáig (demokrácia, wink wink).

A Nyugattól viszont Magyarország annak ellenére sem fordult el, hogy a kormány elmúlt hat éve egy durva képzelt szabadságharcról szólt, amelyet a Nyugat ellen vívunk. 2015 közepén a Publicus Intézet felmérése szerint többen léptek volna be az Európai Unióba Magyarországról, mint 2009-ben. Ez azért elég meglepő adat.

Jaroslaw kacsint ki
És Amerika-, vagy Nyugat-ellenességgel a lengyeleket is nehezen lehetne vádolni. (Azért lehet, de mint írtam, nehezen.) Kelet-Közép-Európából a Baltikumon kívül nehezen találhatnánk olyan nemzetet, amelyik kollektíven jobban gyűlöli Oroszországot, mint Lengyelország. Történelmi sajátosságok ezek, amelyeket az új kormánypárt, a Jog és Igazságosság is tiszteletben tart, főleg, hogy Jaroslaw Kaczynski testvére, a fél lengyel kormány mellett, pont egy orosz légi balesetben halt meg.

Persze ettől még vannak tendenciák. Az új lengyel kormány még nincs egyéves, mégis akkora lendülettel estek neki a klientúraépítésnek, hogy Putyin is belepirulna. A 14 nagy, tőzsdén jegyzett állami vállalat közül 13 vezérigazgatót lecserélték pártcsinovnikokra, a maradék egy is csak azért maradhatott, mert eleve az volt. Az állami média felett átvették az irányítást, a közszolgáknál eltörölték az elvárást, hogy a kinevezésük előtti öt évben nem lehetnek párttagok. Még a megyei iskolafelügyeletek vezetőit is lecserélték olyan PiS-jelöltekre, akik máshogy nem tudtak szerephez jutni.


Fotó: Europress/Getty Images/Anna Ferensowicz
Kilóg a Szydloláb
A miniszterelnök volt kollégái is jól jártak, Beata Szydlo volt asszisztense például a második legnagyobb lengyel reptér vezetője lett. A lengyel uniós nagykövetet kirúgták, hogy aztán az EU – fricskaként – kinevezze varsói uniós nagykövetnek. Az uniós kapcsolataik amúgy is mélyponton vannak a lengyel alkotmánybíróság szétverése óta. Először azt intézték el, hogy ne egyszerű többség, hanem kétharmad kelljen a törvények visszadobásához, majd a biztonság kedvéért kineveztek öt új alkotmánybírót is.

A PiS azután eshetett neki ekkora lendülettel a klientúraépítésnek, hogy az előző, ugyan nem baloldali, mert Lengyelországban gyakorlatilag nincs baloldal, de liberálisabb, nyugatbarát konzervatív kormányról kiderült, hogy elég korruptak.

Ismerős? A PiS kevesebb mint egy év alatt megcsinálta azt, amin a Fidesz hat éve dolgozik.

A módszerekre persze lehet azt mondani, hogy putyiniak. A klientúraépítés mindenképp az, habár Putyin klientúraépítése egészen máshogy nézett ki. Ő ugyanis a jelcini évek alatt meghízott oligarcharéteget cserélte ki az erőszakszervezetek és a titkosszolgálatok volt tagjaira. De nem magánzóként, vagy nagy cégek korrupt tulajdonosaiként. Államosította a bűnözést, a bűnözőkből pedig állami cégek vezetői lettek.

Akiknek pedig ez nem tetszett, azok elmentek, börtönbe kerültek vagy meghaltak.

És itt van a hatalmas különbség. Nehezen lehetne Magyarországra azt mondani, hogy rendesen működne, de itt nem fog senkit megölni a politika. A fékeket lehet, hogy megnyiszálták, de az ellensúlyok még működnek. Magyarország egy nagyon furcsa hely, ahol ezerrel megy a klientúraépítés, a legfelsőbb bíróság viszont időnként úgy dönt, hogy hatalmas korrupciós ügyeket hoz nyilvánosságra. Az MNB alapítványainak ügye például Oroszországban soha nem derült volna ki. Börtönbe nálunk se megy majd senki miatta, de legalább tudunk róla.

És hogy lemondtunk volna a demokráciáról? Fene tudja, majd a történészek eldöntik.

Kerner Zsolt

clinton.jpg
 
Jelelg 5-600 ezer magyart fogadtak be az Euba es mas orszagokba
1200 menekultrol szol a kvota. Ok raadasul le is vannak ellenorizve
Ha nem tetszik a külföldi országoknak hogy ott vannak a magyar ˝menekültek˝akkor küldjék haza őket....Gondolod hogy akik itthon élnek, vegetálnak azokat annyira érdekli hogy mi van a kiköltözött honfitársaikkal?
Le vannak ellenőrizve? Olyan nincs...
De mit is csinálnának itt???
Tőlem jöhetnek sokáig nem is maradnának itt.
 
Csak hogy a vilagot nem a diktaturak fele kivanjak a demokratikus orsagok vinni, meg ha neked tetszik akkor se.

Kulonben senkit se levaltani nem akarnak se beleszolni de ha Putyin fele diktatura szimpibb akkor ki kell lepni es hozza csatlaozni.
A kritika az nem levaltas pucs vagy nem tudom mire vizionalsz a Clionton mondataira.

Clinton mondatairól arra vizionálok, amikor a nagy testvér SZU mondta meg, hogy ki kormányozza Magyarországot. Most meg nyugatról akarnak beledirigálni ebbe. Köszönjük, már nagykorúak vagyunk, majd mi eldöntjük.

A diktatúrát pedig Brüsszel építi, amikor az általa létrehozott gazdasági erőfölényét kihasználva szankciókkal kényszeríti a magyarokra a saját politikai döntéseit és az akaratát. Én ezt nevezem diktatúrának.

Nem értem, miért emlegetsz nálunk diktatúrát, amikor Magyarországon senki sem törölte el a szabad választásokat. Tegnap a taxisok tüntettek, korábban a tanárok, azelőtt meg az állatvédők, azelőtt a nővérek, meg a jó ég tudja kik, már nem lehet közlekedni a városban, mert mindennap hőbörög valaki. Jól teszik, erről szól a demokrácia. Hol lehet egy diktatúrában tüntetni? Mitől diktatúra ez, nem értem.
 
Mo egy nemzetkozosseg tagja. Nem egy banan koztarsasag ,hanem belepett az europai unioba, es elfogadta a annak szabalyait. Nato detto.
A diktatum?????
Az euban az orszagok kepviseloi szavaznak es a kozos dontes a szavazas eredmenye mindenkire kotelezo, ergo meg Mo nak is.

Nem kell kodositened, mert mi is latjuk a tunteteseket, es nem errol szolt Clinton mondatai.
 
Ha nem tetszik a külföldi országoknak hogy ott vannak a magyar ˝menekültek˝akkor küldjék haza őket....Gondolod hogy akik itthon élnek, vegetálnak azokat annyira érdekli hogy mi van a kiköltözött honfitársaikkal?
Le vannak ellenőrizve? Olyan nincs...
De mit is csinálnának itt???
Tőlem jöhetnek sokáig nem is maradnának itt.

HA mindenkit hazakuldenenek akik kint elnek ,nem tudom mit szolnanak ok ehhez? hamar tele lenne az Orban ur gatyesza mert sok minden de a demokracia nagyon hamar rajuk ragadt. Nem veletlen fel toluk mint a tuztol.
 
Mo egy nemzetkozosseg tagja. Nem egy banan koztarsasag ,hanem belepett az europai unioba, es elfogadta a annak szabalyait. Nato detto.
A diktatum?????

Diktátum.
Amikor beléptünk az unióba és aláírtunk egy szerződést, nem bianco csekket írtunk alá. Pontosan meg volt határozva, mit vállalunk, és mit vállal az unió. Brüsszel pedig most olyan döntéseket akar ránk kényszeríteni, amit a szerződés nem tartalmazott, és amihez soha nem adta a nép a beleegyezését.
Ami most történik, keményebb diktátum, mint amikor a szovjet táborba tartoztunk.

A NATO-ba pedig úgy léptünk be, hogy egy védelmi szervezetbe lépünk be. Szó sem volt arról, hogy a NATO égisze alatt államokat döntünk meg, és az orosz ellen fegyverkezünk.

Clinton pedig hülyeséget beszél, mert semmi köze a magyar államrendnek az orosz rendszerhez. Az, hogy az orosszal bármilyen politikai szövetségre lépnénk, épp olyan hazugság, mint az, hogy Magyarország diktatúrát épít.
Gazdaságilag pedig az EU is ezer szállal kötődik az oroszhoz, hogy mást ne említsek, csak a gázt. Az amcsik által az EU-ra kényszerített oroszellenes szankciók pedig rengeteg kárt okoztak az EU gazdaságának, különösen a németnek, de nekünk is.

Amerika könnyen köpköd az oroszra, de mi gazdaságilag nem tudjuk tőle függetleníti magunkat. Mi a békében vagyunk érdekeltek a Közel-Keleten is, meg az orosszal is. És ha ez Clintonnak nem tetszik, akkor nagyon remélem, hogy nem Clintonné nyeri a választásokat.
 
Unalmas már ez a ki, kit fogadott be duma. Leléptél az országból, nem? Mikor is? Akkor talán ott kéne söprögetni, ahol élsz. Osztogasd a saját kormányodnak az észt.
 
A gentleman szónak nagyon is sok köze van a becsülethez.
A becsülethez pedig sok köze van a házastársi hűségnek. És az embereknek tett fogadalom megtartásának. Hogy mondjuk munkaidőben, az adófizetők pénzén, nem a beosztottal szórakozik a világ első nagyhatalmának főembere az amcsi "Országházban". Nem erre esküdött fel.
Közöm pedig annyi van hozzá, hogy pont ő akar bármit is a magyarok szemére vetni. Ennél az embernél még Orbán is becsületesebb.
Remélem az utolsó mondatodat magad se gondolod komolyan - bár még akkor is rémisztő hogy le merted írni, mert VICCNEK IS TÚLZÁS.

A félrekeféléssel (sőt még az se volt igazán) senkinek se ártott! Legrosszabb esetben is csak a feleségének. AKI MEGBOCSÁTOTT. Nem károsított meg senkit a vagyonában, milliókkal és milliárdokkal, nem lopta szét az országot!

ORBÁN MEGTETTE. Én meg azt mondom, inkább legyen akár egy szexőrült is az ország első embere, mint egy gátlástalan maffiózó, tolvaj! Mert ha szexel fűvel-fával, abból nekem semmi bajom se lesz, de abból igen, ha ellopja a fejem fölül az országot a bandájával!
 
Ne legyetek közönségesek és lenézőek. Ha akármelyikőnknél becsukódik a
hálószoba ajtó biztos vagyok benne, hogy rafináltabb dolgok is történnek.
Na most hogy ez nem a hálószoba volt és kiderült, az ennek a két szerencsétlennek a peche
és egyáltalán nem tartozik ide.
Persze hogy nem tartozik ide, de nem is én hoztam ide. Én többször leírtam már, hogy ez a Clinton házaspár MAGÁNÜGYE, és ha a nej megbocsátott, senkinek semmi köze hozzá. Idézd be, ha szerinted valahol ennek az ellenkezőjét írtam volna.
 
Unalmas már ez a ki, kit fogadott be duma. Leléptél az országból, nem? Mikor is? Akkor talán ott kéne söprögetni, ahol élsz. Osztogasd a saját kormányodnak az észt.
Vegyel vissza kispajtas a lenduletbol, mert ha nem tetszik ,hogy megirjuk a velemenyunket eljunk barhol a vilagba akkor lehet angolosan tavozni az oldalrol. Semmi nem kotelezo.

Itt sok embernek homlok egyenes mas velemenye van egy egy temaban. Senki torkan nem nyomjuk le a mi velemenyunket,de nekunk se akarod lenyomni a torkunkon a te velemenyedet.
Akkor kritizalnak az emberek mikor elfogytak az ervek.
Sehol nincs tokeletes orszag de sok helyen igyekeznek mindig jobba tenni a politikusok.
Van sok tevedes is , amit lehet kritizalni es teszik is a mediak rendesen,de tudod van egy mondas az okos ember mas karan tanul a hulye a sajatjan.

Clinton kivalo gazdasagi szakember 22 millio munkahely es befektetes az orszagba nagy teljesitmeny. ezt kene utanozni ha csak 2 millio munkhelyet tudna Mo produkalni na nem a kozmunkaval meg a kint elok beszamolasaval, ha ez mar meg van, lehet kritizalni.
 
Utoljára módosítva:
Kiváncsi lennék rá hogy hány "erkölcsös" férfi tudott volna ellenálni
a nő bájainak.
Én mondjuk biztos. Nem azért mintha annyira erkölcsös lennék (félek, nem ütném meg Jászladány igényeit e téren...) de amikor láttam a fotót a csajról, azonnal az volt a véleményem, máig emlékszem rá, hogy „Oké, Bill, értem én hogy igazi férfi vagy és emiatt igényed van a változatosságra, van ez így... Na de egy ILYENÉRT?!”

Azaz, nekem totál nem tetszett a csaj. Ismétlem ezzel nem akarom magamat Bill Clinton fölé állítani erkölcsiségben, mert MOST MÁR biztos nem csábulnék el senkire, több az eszem annál, de fene tudja fiatal koromban mi történt volna. Lehet, hogy létezett volna olyan nő, aki miatt én is „elbukom”.

De az nem úgy kellett volna kinézzen, mint ez a Luinszki. Nem az esetem, na.
 
Én nem haragszom rá, nem ellenem követte el, amit tett.
De bármit mond, számomra nincs súlya.
Figyelj, jó lenne ha a témákat függetleníteni tudnád egymástól. Biztosítalak róla, amit Bill Clinton mond SZEX ÜGYBEN, na ANNAK nálam sincs súlya!

Ebben egyetértek veled.

Értsd meg azonban kérlek, egészen más a gazdasági kérdés, a külpolitika, meg sok más kérdés is! Ezek nem szexfüggőek. Ezt igazán beláthatnád.

Egy embert sok dolog jellemez, és sok dologból áll össze a tudása is. Teljesen lehetséges, hogy valakinek a véleménye nem mérvadó a számomra mondjuk mezőgazdasági témákban, hogy miként kell ültetni a hagymát, ellenben lehet hogy ugyanakkor bámulatos vegyészmérnök, és emiatt hozzá fordulok ha olyan témában kell tanácsadás! A hagymáról meg a szomszéd Feri bácsit kérdezem meg aki már 86 éve azt termel! De nem a Feri bácsihoz fordulok majd azzal kapcsolatban, hogy mondjuk mire jó a hexametilén-tetraklorid.

Más példa. Tudod, hogy a homokosokkal kapcsolatban nagyjából egy véleményen vagyunk te meg én. Nem tudom tudsz-e róla, Alan Turing, az egyik legnagyobb informatikai lángelme (ő segített az angoloknak megfejteni a németek kódrendszerét is) bizony BUZI volt. El is ítélték emiatt, s ez úgy megviselte hogy öngyilkos lett. (cián).
Na most ha élne, s tudnám róla hogy miféle a „nemi identitása”, eszembe se jutna az ő véleményére adni szexuális kérdésekben. Ellenben fel se merülne bennem hogy mást kérdezzek meg számítástechnikai témakörben mint őt, már ha módomban állna vele konzultálni!

És ez utóbbi példa már elég hasonló a Clintonéhoz. Függetlenül attól, kinek mi a nemi gondja-baja, akár botránya is, egy egész sereg MÁS téma lehet, amiben igenis mérvadó lehet a véleménye, nem kell leírni emiatt a teljes embert! Gondolkozz már kérlek - te NŐ vagy, és épp a nők tiltakoznak mindig hogy a férfiak állandóan csak „azt” keresik bennük! Most meg erre te lennél képes egy embert teljesen leírni kizárólag a nemi dolgai miatt, úgy téve mintha más értéke nem is volna?!
 
Jelenleg a hatsonk kivan Merkel amerika es a nyugat-europai segitseg nelkul. 100-150 evvel ezelott talan lehetett volna onallo mindenkitol fuggetlen mas vilagot epiteni de az se volt jo. Ma senki nem tud a masik nelkul elni es megelni. Nem mi megyunk segiteni es penzt adni minden raszorulo orszagnak hanem mi szorulunk segitsegre.
Lehet osszezarni es diktaturat epiteni de en nem hiszem hogy otthon ezt mindenki igy gondolja.
Ha szot emelnek a korupcio ellen akkor a magyar nep mellett szolnak es a kiskiralyok ellen. Hogy szolnak a demokracia leepiteseert , az ugyan ugy minden magyar ember mellett szol hisz ,a fekek es ellensulyok leepitese csak a kiskiralyok szabadon buntetlenul garazdalkodasat jelenti. Ez szeretnek otthon?
Mikor elkotelezi magat egy orszag a demokracia mellett akkor ezt elfogadjak a tobbi orszagok bekerul ebbe a clubba, egyenjogu tagnak,ha mast csinal mint ami a tagsagaval jar, akkor szolnak neki.
Nem visszaszolni kell, hanem javitani azon ami nem felel meg a clubba az alapszabalyokban, vagy ki kell lepni ,"nem ilyen lovat akartam..."
Nem amerika Clinton vagy az eu Merkel az ellensege Mo-nak.
Ha igy gondoljatok akkor irany Putyin futolepesbe nehogy lemaradjatok valamirol.
Ezt muszáj beidéznem tőled Melitta, mert nem elég a szimpla tetszikelés, annyira egyetértek most veled. Ennél higgadtabban de igazabbul magam se fogalmazhattam volna meg a lényeget.
 
HA mindenkit hazakuldenenek akik kint elnek ,nem tudom mit szolnanak ok ehhez? hamar tele lenne az Orban ur gatyesza mert sok minden de a demokracia nagyon hamar rajuk ragadt. Nem veletlen fel toluk mint a tuztol.
Hát még ha nem egyszál gatyában lennének visszadeportálva a kinti magyarok, hanem vihetik magukkal amit ott szereztek... Például a PÉNZÜKET. Mert azért akik kint vannak, általában gazdagabbak mint az otthoni átlag, akkor is ha idekint senkinek számítanak a pénzükkel. És ha aztán azt a pénzt Magyarországon elkezdik arra használni hogy Orbánnak vége legyen, hát még az se lehetetlen hogy sikerülne eltakarítani őt és a bandáját a csúcsról, mert a pénz nagy úr...
 
Magyarország szabadságát a magyar emberek harcolták ki, magyarok tízezrei adták életüket a szabadságáért. A magyar nép szabadságküzdelmének ilyen módon való lebecsülése elfogadhatatlan. Nyilvánvalóan Bill Clinton is tudja, hogy a magyar emberek demokratikus parlamenti választásokon döntöttek Magyarország jövőjéről. "Lehet, hogy a magyar emberek döntése nem tetszik Bill Clintonnak, de ez nem elég ok arra, hogy az egykori amerikai elnök így sértegesse őket" - ezt a külügyminiszter válaszolta Clintonnak.

Mi köze van Clintonnak 1956-hoz?

Winston Churchill: A demokrácia a legrosszabb kormányzási forma - nem számítva az összes többit, amellyel az emberiség időről időre megpróbálkozik. A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval.
 
A becstelenségnek nincsenek területei, és nincsenek fokozatai. Csak becstelenség van.
Bocsáss meg, de ez kolosszális baromság! Ezt nem lehet szebben kifejezni. Itt nem óhajtok polkorrekt lenni, s meg is mondom miért. Azért, mert ehhez hasonló hihetetlen szemellenzős gondolkodást legutóbb csaknem talán 10 évvel ezelőtt hallottam, még Magyarországon, egy olyan pasastól, aki mindenáron meg akart téríteni engem jehovistának.
Ő mondta, hogy: „Aki a Törvény egyetlen, legapróbb részletét is megszegi, az az EGÉSZ Törvényt megszegte”!
(Remélem jól idéztem őt, igyekeztem szó szerint. De ha nem sikerült is, a lényege biztosan ez volt).

És hiába magyaráztam neki, hogy ez mekkora idiotizmus. Ragaszkodott ahhoz, amit a fenti postod alapján eszerint te is vallasz, hogy nincsenek FOKOZATOK, meg TERÜLETEK se.

Na és ez nem igaz. Gondolj bele már kérlek! Tegyük fel agyamra mész itt a hozzászólásaiddal, és bosszút akarok állni rajtad. Kiderítem ki vagy, hol laksz, odautazom, és leütlek, aztán elviszem az összes pénzedet.

Becstelenség volna? AZ. Gazemberség? AZ.

Na de azért az csak durvább volna ha ugyanakkor meg is erőszakolnálak, aztán összekötöznélek, lelocsolnálak benzinnel, s elevenen el is égetnélek!

Az is nyilván becstelenség volna meg gazemberség. De egészen más súlyú!

Hogy is mondhatsz akkor olyasmit hogy a bűnnek nincs FOKOZATA?! Hát már hogy a fenébe ne volna!

És hogyhogy ne volnának területei! Mintha magad írtál volna korábban egy másik topikba olyasmit, hogy ha valaki pénzt lop azt még meg lehet bocsátani, de a nemi erőszakot sosem! Akkor hogy is ne volnának TERÜÉLETEK!

Kérlek gondold át ezt mégegyszer, mert olybá tűnik nekem hogy súlyos fogalomzavarban szenvedsz, tippelem is hogy amiatt mert ez az erkölcsi kérdéskör nálad a vallási fanatizmus egy részhalmaza már.
 
A becstelenségnek nincsenek területei, és nincsenek fokozatai. Csak becstelenség van.
Még annyit ehhez az örökzöld poénodhoz, hogy ha komolyan gondolod ezt amit írtál, biztatlak rá hogy gyere akkor ki ide az USA-ba! Megpróbállak összehozni téged Ted Cruz prédikátorral, aki Trump ellenfele volt mostanáig. Totál vallási fanatikus és vaskalapos az ipse, jó felesége lennél, megértenétek egymást.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,163
Üzenet
4,810,080
Tagok
616,195
Legújabb tagunk
Beaconarx
Oldal tetejére