Elképesztő felfedezés! Bizonyítékot találtak egy izraeli templomban, hogy Jézus csodálatos története

Egy izraeli zsinagóga romjai között bizonyítékot találtak a régészek, hogy amit az újszövetségben leírtak az igaz, vele együtt Jézus csodálatos története is.

Az elképesztő leleteket a Tabor hegységben fedezték fel egy zsinagóga romjai között. A régészek írásos bizonyítékot találtak rá, hogy Jézus a zsinagógában járt és prédikált.

A zsinagóga a rómaiak 79-es betörésekor szinte teljesen megsemmisült. Azért maradhatott fenn ez a fantasztikus bizonyíték mert azóta a romok föld alatt voltak eltemetve.

A Kinneret Intézet vezető kutatója, Motti Aviam megerősítette, hogy a felfedezés minden kétséget kizárólag bebizonyította, amit az Újszövetség állít, hogy Jézus valóságos személy volt és járt Galileában és több zsinagógában is tartott prédikációt.

Motti Aviam elmondta, hogy véleménye szerint a hely restaurálása után a zsidók és a keresztények milliói fognak elzarándokolni oda.

Forrás: express.co.uk

bible.jpg
 
De én nem ezt kérdeztem.
Azt írtad: Te mindig azt vágod a fejemhez, hogy istentagado vagyok, ez nem igaz.

Én pedig azt kérdeztem: ha nem vagy istentagadó, akkor milyen Istenben hiszel?

Elöszöris mi az az isten? Még nem definiáltad. Ha a keresztények "hiszekegyét" (Credo) olvasom akkor biztos vagyok benne, hogy olyan figura nincsen.
 
Ernoe, te hoztad fel, hogy az anyák a modern orvostudománynak köszönhetően nem halnak meg a szülésben.
Semmelweist azért nevezik az "anyák megmentőjének" mert elrendelte, hogy az orvosok a szülés levezetése előtt mossanak kezet. Különösen, mivel sokszor egyenesen a boncteremből mentek szülést levezetni. Semmelweisnek borzasztó harcába került, hogy elérje, hogy a halottal való érintkezés után mossanak kezet.
Ha betartották volna a Bibliában található higiéniai előírásokat, különösen, ami a holttestekkel való érintkezésre vonatkozik, nem is lett volna szükség Semmelweis harcára, és nem halt volna meg annyi nő gyermekágyban.

A gyermekágyi láz csak egy a sok veszélyböl ami a szülöanyákat fenyegeti, én még nem halottam, hogy Jézus ikreket, vagy koraszülötteket segitett volna a világra. Az ö idelyében egyszerüen meghaltak az anyák és gyerekek, hygiene ide vagy oda.
-
Ez korábban napirenden volt (és van fejlödö országokban). A kereszténység több energiát forditott a halvaszületett gyerekek megkeresztelésére mind a megmentésükre. Erdemes elmenni Ausztriába egy muzeumba és megnézni az öntözökannát amivel "szenteltvizet" öntöttek a vajudo mamába a világra készülö gyerek fogadásakor.
 
Ez korábban napirenden volt (és van fejlödö országokban). A kereszténység több energiát forditott a halvaszületett gyerekek megkeresztelésére mind a megmentésükre. Erdemes elmenni Ausztriába egy muzeumba és megnézni az öntözökannát amivel "szenteltvizet" öntöttek a vajudo mamába a világra készülö gyerek fogadásakor.

Ernoe, már megint kevered a kereszténységet a katolicizmussal!!! A Bibliában egyetlen szó sincs a csecsemőkeresztségről! Ezt az emberek által felvett gyakorlatot ne keverd a Bibliához és a bibliai kereszténységhez.
 
De amikor ezt ki tudták szűrni, máris rengeteg anya élete megmenekült!
Korábban se kellett volna meghalniuk!

Kedves Jászladány
-
A gyermekágyi-láz csak korházakban lépett fel, az emberek többsége viszont otthon szült.
-
Semmelweiß-nak azért tünt fel a gyermekágyi-láz mert a világ legnagyobb korházában egy 2000 ágyas Bécsi korházban dolgozott.
Ha egy kisvárosi, vagy falusi orvos lett volna nem is találkozott volna ilyen fertözéssel.

Csak nem gondolod, hogy a háziorvosok halottakat boncoltak volna? Akinél a tükör nem párásodott be az halott volt és kész. Senki nem kereste a "causa mortist".
-
Azt magyarázd el, hogy a Biblia televan családfával de egy ikret nem találunk benne. Vajon miért?
 
A gyermekágyi láz a nemi szervek bakteriális fertőzése következtében létrejött lázas állapot vetélés vagy szülés után. A XVII-XIX. században az anyai halálozás az akkortájt kialakuló kórodákban és ispotályokban 10-15 % volt. Ezeket a helyeket a higiénés viszonyok igen rossz volta és zsúfoltság jellemezte. Semmelweis Ignác 1847-48-ban a bécsi I. és II. számú szülészeti osztályon gyermekágyi lázban megbetegedett és meghalt anyák eseteinek tanulmányozása során arra a következtetésre jutott, hogy a fertőzést a vizsgálatok során a szülőnők nemi szervébe jutó „bomló szerves anyagok” okozzák. Ezen megállapításait még a baktériumok felfedezése előtt tette meg. A két klinika közti halálozási különbség abból adódott, hogy az I. számú osztályon a bonctermi gyakorlatok után megfelelő fertőtlenítő tisztálkodás nélkül vizsgálatot végző orvostanhallgatók, orvosok terjesztették a fertőzést. Ezek alapján hozott intézkedéseket a tisztaság elérésére és a klórvizes kézfertőtlenítést kötelezővé tette. Eredményeképpen a két osztály megbetegedési és halálozási aránya megváltozott, és egy százalék körülire csökkent a gyermekágyi lázból adódó halálozás a korábbi 10 % feletti gyakoriságról.

forrás:
http://www.vitalitas.hu/?ctype=3&todo=bet&id=17&showbet=2556

az se igaz, hogy csak kórházba fordul elő , be kell csak ütni , hogy "gyermekágyi lázban elhunyt királynők" aztán dobja a gép az áldást.
 
Kedves Jászladány
-
A gyermekágyi-láz csak korházakban lépett fel, az emberek többsége viszont otthon szült.
-
Semmelweiß-nak azért tünt fel a gyermekágyi-láz mert a világ legnagyobb korházában egy 2000 ágyas Bécsi korházban dolgozott.
-
Azt magyarázd el, hogy a Biblia televan családfával de egy ikret nem találunk benne. Vajon miért?

Nem tudom, miért akarod elbagatellizálni Semmelweis jelentőségét. Csak azért, mert a Biblia összhangban áll azzal, amire ő rájött?

Hogyne találnánk ikreket a Bibliában. Jákob és Ézsau is ikrek volt. (1Móz 25,24)
Támárnak is ikrei születtek Júdától. (1Móz 38,27)
Jézus egyik tanítványa, Tamás is iker volt. (Jn 11,16)
 
Utoljára módosítva:
De Te is hamisítasz, mivel Aviam ilyesmit sem mondott, hogy HA Jézus valóban élt, HA prédikált... Ez a Te gondolatod, nem pedig Aviamé.
Te hamisítasz;), hiszen én nem azt írtam, hogy ezt Aviam mondta. Legalábbis szerintem az előző mondatomban szereplő “mindössze” szó világosan jelzi, hogy az egyetlen (nem szó szerinti) idézet ebben az egy mondatban szerepel, a többi – mint azt helyesen megállapítottad – az én gondolatom. Ez a gondolat pedig legjobb tudomásom szerint helytálló, hiszen az Aviam által leírt felfedezés – a hamisító cikk állításaival ellentétben – semmi információt nem szolgáltat konkrétan a bibliai Jézus személyéről és cselekedeteiről, így tehát legfeljebb azok alátámasztásának a lehetőségét adja meg abban az esetben, ha azok egyébként igaznak bizonyulnak.

Aviam az általad belinkelt cikkben is arra utal, hogy a feltárt zsinagóga bizonyítékul szolgál a bibliai beszámolókra:
"According to Dr. Aviam the find also marks an important milestone for the Christian world. “The New Testament describes how Jesus delivered sermons in a synagogue in Capernaum and other synagogues in the Galilee,” he explained.
Ebben sem utal arra. Nem állítja – és a formális logika szabályai szerint nem is állíthatja – hogy ez a lelet bármit is bizonyítana Jézusnak a Bibliában leírt cselekedeteivel kapcsolatban. A lehetőség, hogy Jézus itt akár prédikálhatott is, legfeljebb a hívők hitét erősítheti meg, ők viszont eddig is jól elvoltak bizonyítékok nélkül is.

Ahhoz képest, hogy nem oly régen még az egész Bibliát úgy ahogy van megkérdőjelezték, sorra kerülnek elő a régészeti leletek, amik alátámasztják.
Ennek inkább az ellenkezője igaz. Ahhoz képest, hogy nem oly régen még az egész Bibliát úgy ahogy van szó szerint igaznak tartották, a sorra előkerülő régészeti leletek legfeljebb csak közvetett módon támasztják alá egyes állításait, míg másokat egyenesen megcáfolnak.
 
Az ne is zavarjon, hogy a régészeti feltárás igazolja, hogy a fent említett épület zsinagóga volt.
Az se zavarjon, hogy nem ez az egyetlen, hanem nyolcat találtak belőle, pl. ezt is:
http://www.ng.hu/Civilizacio/2009/09/A_vilag_egyik_legregebbi_zsinagogajanak_feltarasa

"A zsinagóga közepén négyszögletes kő állt belevésett domborművekkel, köztük a hétágú gyertyatartóval, a menórával. A Dávid-csillaggal ellentétben, amely bizonyítottan csak az újkortól számít a zsidóság jelképének, a menóra már az ókorban is a zsidó nép szimbóluma volt."
S a vésésről hogy állapitják a készitésének a korát?Hmmm?Mert a C-14 szerves anyagra ad pontos dátumot.
Az un. Dávid csillag sem újkori találmány.
 
Ha màr a Jézuskàzásnál vagyunk.

Olvasom, hogy az aktiv pápa, Francuszkus ujra felszolitotta az orbán-kormànyt, hogyha nem változtat a gyülöletet szito pllitikáján akkor az diplomatiai konfliktusokhoz vezethet Vatikán és Mo közltt. :)

Ugy látszik a nagyar kormány egy másik Jézust tanit. :):)
S ez egyáltalán nem vicces.
Aki nincs velünk,ellenünk van.Honnan ismerős ez a hozzáállás?
 
Jézusnak pedig nem kellett írnia, hiszen semmi olyat nem mondott, ami ne lett volna már leírva az Ószövetségben. Ő az Ószövetséget tanította és magyarázta az embereknek.

Amúgy pedig szerinted mi hitelesebb: ha én mondok valamit (ami később meghamisítható), vagy ha négy ember egybehangzóan állítja, hogy mit mondtam. Sőt, ugyanaz a négy ember nem csak azt mondja el, mit mondtam, hanem azt is, milyen voltam, miket tettem, és nekik mik voltak a benyomásaik rólam.
Szerinted melyik metódus bírna több információértékkel rólam?



A Miatyánkot 2000 év óta imádkozzák. A Yesterdayt már a gyerekeim se ismerik.
Hogy jött ki neked ez a matek?
Tévedés!
Jézus nem arról beszélt ami az Ószövetségben van leirva!
Mert akkor miért hozott létre új szövetséget?Az Ószövetségben nincs se, se szentelt kenyér.
S még valami...az Új Szövetségben nem sok helyet foglalnak el Jézus tanitásai.A nagy része a magát apostolnak kikiáltó Pál magyarázatai Jézus tanitásairól,miközben ő sosem hallotta prédikálni.Ez nem tünt fel sohasem?
S hova lettek a kitörölt evangéliumok?Nikodémus könyve,Judáskönyve...stb...??
 
Az ne is zavarjon, hogy a régészeti feltárás igazolja, hogy a fent említett épület zsinagóga volt.
Az se zavarjon, hogy nem ez az egyetlen, hanem nyolcat találtak belőle, pl. ezt is:
http://www.ng.hu/Civilizacio/2009/09/A_vilag_egyik_legregebbi_zsinagogajanak_feltarasa

"A zsinagóga közepén négyszögletes kő állt belevésett domborművekkel, köztük a hétágú gyertyatartóval, a menórával. A Dávid-csillaggal ellentétben, amely bizonyítottan csak az újkortól számít a zsidóság jelképének, a menóra már az ókorban is a zsidó nép szimbóluma volt."
Aga Sophia Isztambulban...ma muzulmán kegyhely, régen keresztény templom.
 
Az én irásaim tulélik Jézusét. Ö ugyanis az evangelium szerint csak egyszer probálkozott betüvetéssel,belekarcolt valamit a homokba de azota elfujta a szél.

Söt még Szent Istvánt és egy csomo "nagy" magyar királyt tulszàrnyalok ebben, ök ugyanis analfabétàk voltak. A dokumentumok alatti X azt jelenti Rex...

Ami a popularitàst illeti, John Lenonnak igaza volt, ök màr 50 éve közismertebbek mind Jézus.
Fogadok több ember isneri a földön a Yesterday-t mind a Miatyánkot? :)
Ez egy kicsit ....hmmmm...nagyképü kijelentés.
A Bibliát kicsit többen olvassák mint a te irásaidat :)
 
Jó lesz ha vigyázol a nagy zsidózgatásoddal. Mert kiderülhet rólad is, hogy van/volt zsidó az őseid közt! S akkor nagyon fogod szégyellni magadat.

Én is felnőtt korban tudtam meg magamról hogy voltak nem is olyan régi őseim közt zsidók is. És elékszem, akkor eszembe jutott, hú de jó hogy soha nem voltam rasszista és nem szídtam a zsidókat, mert ha azt tettem volna, rohadtul szégyenkeznék most emiatt!

Szóval vissza az agarakkal édes öregem, mert amilyen kevert nép a „magyarság”, nagy az esélye annak hogy voltak zsidók a te őseid közt is. Legfeljebb te nem tudsz róla. MOST MÉG... De akármikor kiderülhet, mert az Élet furcsa dolgokat produkál néha, sőt, elég gyakran is...
Nekem a felmenőim közt megkeresztelkedett örmények is vannak...sőt franciák is.Akkor most nem vagyok magyar?
 
Eddig még egyetlen egy olyan régészeti leletet sem találtak, ami cáfolná a Bibliát. Pedig már rengeteg feltárást végeztek a XIX. század közepe óta, és rengeteg leletet is találtak. De mindegyik egybecseng a bibliai beszámolókkal.
Nem csodálom, ha ez Neked frusztráló.

Ez csak a top 20 lelet, amik nagy pofont jelentettek a bibliakritikának:
http://bibliairegeszet.blog.hu/2009/08/15/top_20_felfedezes_a_bibliai_regeszetben
Nem találtak ami cáfolná?
Magát a Bibliát nem,csak egyes részeit igen.
A kumráni tekercsek nagy része miért nem hozzáférhető a mai napig a nem izraieli tudosók számára?
 
Mindenki abban hisz, amiben akar. Ha úgy tetszik, akár ebben a török Bibliában is, amiben Jézus állítólag megjósolta Mohamedet. Naná. Egy Mohamed után 200 évvel keletkezett könyvben már nem volt nagy kunszt, de aki ezt akarja hinni, higgye ezt:

Az 1500 éves „Biblia” és a muszlim propaganda
Akkor csak tájékoztatlak:
A muzulmánoknál eredetileg Jézus Allah utolsó előtti profétája,az utolsó pedig Mohamed.
Ez igy volt már Mohamed idején is.
S a zsidó illetve az arab testvérnép.Mindkettő ősatyja Sém.
 
Tévedés!
Jézus nem arról beszélt ami az Ószövetségben van leirva!
Mert akkor miért hozott létre új szövetséget?Az Ószövetségben nincs se, se szentelt kenyér.
S még valami...az Új Szövetségben nem sok helyet foglalnak el Jézus tanitásai.A nagy része a magát apostolnak kikiáltó Pál magyarázatai Jézus tanitásairól,miközben ő sosem hallotta prédikálni.Ez nem tünt fel sohasem?
S hova lettek a kitörölt evangéliumok?Nikodémus könyve,Judáskönyve...stb...??

Jézus csak arról beszélt, ami az Ószövetségben van leírva. Azt magyarázta, azt értelmezte.

Azért hozott létre új szövetséget, mert a régi csak Ábrahámmal és a zsidókkal köttetett. Jézus ezt a szövetséget kiterjesztette mindenkire, nem csak a zsidókra.

Az Újszövetségben csakis Jézus tanításai vannak. Pál apostol semmilyen új tant nem hozott, be minden levelében Jézus tanításait magyarázza, valamint az Ószövetségből bizonyítja, hogy Jézus az Ószövetségben megprófétált és megígért Messiás. Ehhez nem kellett hallania prédikálni, elég volt, hogy farizeus lévén nagyon jól ismerte az Ószövetséget. Amit tudott Jézusról, elég volt ahhoz, hogy azonosítsa az ószövetségi messiásként.

Az Újszövetségből nem töröltek ki semmit, se evangéliumokat, se mást. Azok a könyvek vannak benne, amiket már az első századi keresztények is ihletettnek fogadtak el, erről vannak fennmaradt hiteles dokumentumok.
 
A biblia hemzseg a tévedésektől. Még Jézust illetően is. Mert ha már a nevét emlegetted, meg az ácsot... Amit általában ácsnak fordítanak, az a "tektón" szó az eredeti szövegekben (magyar betűkre átírva) csakhogy ez totál nem ácsot jelent, hanem inkább olyasmit hogy „kőműves”, „kőfaragó”! Ami azt illeti, ez jobban is illik Jézus példázataihoz, amik olyasmiről szólnak hogy félredobnak egy követ de aztán az fontos szerephez jut mert sarokkő lesz vagy valami ilyesmi... lusta vagyok kikeresni és már nem emlékszem szó szerint, de van itt bőven bibliaforgató, ők biztos tudják azonnal hogy melyik részre gondolok. És logikus e példa, ha Jézus emlékezett a KŐMŰVES apukája munkáira! De ugye, ácsnak van fordítva... így higgyünk a Bibliának mint „hiteles” forrásnak!
S még valami.
Jézus Galileában(is) prédikált.
De ilyen nevü hely sosem volt!
Volt egy terület amit a korabeli zsidók "Galil hajim gojim"-nak neveztek,ami körülbelül annyit tesz,ahol nem zsidok laknak.Ugyanis erre a helyre olyan népek éltek akiket még akkor telepitettek le,mikor Babilonba hurcolták az itteni zsidó származású lakosságot.Ez lett az idők során rövidülve Galilea.
Akkoriban Adiabene volt a terület neve.
A Biblia is irja:Galileából nem származhat Messiás!Miért is?
 
Nem találtak ami cáfolná?
Magát a Bibliát nem,csak egyes részeit igen.
A kumráni tekercsek nagy része miért nem hozzáférhető a mai napig a nem izraieli tudosók számára?

A kumrámi tekercsek hozzáférhetők, még számodra is, a teljes anyag már régóta fent van a neten.

De nem ókori iratokat értettem a "régészet" alatt, hanem a különböző feltárásokra, amikről cikket is idéztem. Ezekből már rengeteg van, a XIX század óta folyamatosan történnek a régészet ásatások és feltárások, de eddig semmilyen építményt, tárgyat, vagy dokumentumot nem találtak, ami ne lenne összhangban a Bibliában állítottakkal. Erre utaltam.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,805,505
Tagok
615,887
Legújabb tagunk
koborfruzsi
Oldal tetejére