8 kérdés, amire mindenképpen tudnod kell a választ az október 2-i népszavazással kapcsolatban

A kék-sárga „Tudta?”-plakátoknak köszönhetően azt már tudjuk, hogy mi az, amit jó, ha feltétlenül tudunk a kvótanépszavazás előtt. A szürke-piros ellenkampánynak köszönhetően azt is tudjuk lassan, hogy mi az, amit eddig tutira nem tudtunk, de a referendumhoz (vagy egy tökéletesen random kocsmai beszélgetéshez) hasznos, ha hallunk róla.

Na, de a lényeget, azt tudjuk-e? Te tudod, hogy mi lesz a kérdés, ez az egész miről szól, mennyi az a „városnyi” illegális bevándorló, mennyibe kerül ez az egész, melyik párt mit javasol… és egyáltalán: TE hányadán állsz az egésszel? Ennek kiderítésére tesz most kísérletet dr. Gyurkó Szilvia azzal, hogy összeírta a nyolc alapkérdést, amit nem lehet megúszni, ha az ember felelősen és átgondoltan szeretne szavazni (vagy nem szavazni) október másodikán.



1. Mi a kérdés?

Október 2-án erre a kérdésre kell válaszolnunk:

„AKARJA-E, HOGY AZ EURÓPAI UNIÓ AZ ORSZÁGGYŰLÉS HOZZÁJÁRULÁSA NÉLKÜL IS ELŐÍRHASSA NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK MAGYARORSZÁGRA TÖRTÉNŐ KÖTELEZŐ BETELEPÍTÉSÉT?”

2. Miért hívják ezt a népszavazást „kvótanépszavazásnak”?

Az európai szabályok szerint, ha valaki az EU határainál menekültként jelentkezik, abban az országban kell elbírálni a kérelmét, ahol először az EU területére lépett. Ezzel sok a gond. Például azokra az országokra, amelyek a „menekültek útvonalába” esnek (Olaszország, Görögország és például 2015 őszén Magyarország) aránytalanul nagy terhet rónak – gyakran képtelenek elbírálni megfelelő módon a kérelmeket. Ráadásul a menekültek számára ezek általában csak tranzitországok, a céljuk az EU belső országainak valamelyike (legtöbbször Németország).

Tavaly szeptemberében az Európai Unió Tanácsa Magyarország, Csehország, Románia és Szlovákia „nem” szavazata, valamint Finnország tartózkodása mellett elfogadott egy átmeneti intézkedést, aminek részeként összesen 120 ezer (első körben 66, majd 54 ezer) menedékkérőt helyeznek el más országokban, mint ahol eredetileg a menekültkérelem elbírásával kapcsolatos eljárásnak meg kellett volna indulnia.

A cél tehát az, hogy a többi tagállamot is bevonják a kérelmek elbírálásába, és így tehermentesítsék azokat az országokat, ahol sok menedékkérő van. Magyarország területéről 54 ezer embert helyeztek volna át, de a magyar kormány ezt elutasította, így a ránk eső részt végül arányosan felosztották a másik két ország (Olaszország és Görögország) között.

Azt, hogy egy országnak hány menedékkérő kérelmét kell elbírálnia (azaz hány menedékkérő várja majd Magyarországon az ügye eldöntését), a népesség, a GDP, a munkanélküliségi arány és az előző öt év menedékkérelmei alapján számolták ki. Ez a kvóta.

3. Mekkora Magyarország kvótája?

Magyarország kvótája: 1294 fő.

4. Miről szól a szavazás?

Az Európai Unió Tanácsa már elfogadta a kvótarendszert, azt végre kell hajtaniuk a tagállamoknak. Az az alapján kiszámolt kvótákat nem befolyásolhatja a népszavazás eredménye. A népszavazási kérdésre adott válaszunkban az Unió kvótarendszerrel kapcsolatos javaslatáról, valamint egy esetleges jövőbeni kvótáról mondhatunk (elutasító vagy támogató) véleményt.

5. El akarsz menni szavazni?

Vannak országok, ahol pénzbüntetést kell fizetni annak, aki távol marad, de Magyarországon mindenki szabadon és jogi következmények nélkül dönthet úgy, hogy nem megy el egy szavazásra vagy választásra. Ezért minden tizennyolcadik életévét betöltött magyar állampolgár négy döntési lehetőség közül választhat:

Nem vesz részt a népszavazásban (távol marad)
Részt vesz, és igennel szavaz
Részt vesz, és nemmel szavaz
Részt vesz, és érvénytelen szavazatot ad le

Az alábbi ábra megkísérli levezetni, hogy miként érdemes szavazni, attól függően, hogy az ember mit gondol a kérdésről, a szavazásról, a problémáról:

wmn_nepszavazas_v2.jpg-1024x614.jpeg


6. Mi lesz a népszavazás következménye?

A magyar népszavazás (ahogy egyetlen más tagállamban tartott népszavazás) sem befolyásolhatja az EU intézményeiben elfogadott, kötelező erejű döntések végrehajtását, és az azokból eredő tagállami kötelezettségeket.

Eszerint a „nem” válaszok többsége esetén is a már elfogadott 1294 főnyi menedékkérőt át fogják helyezni Magyarországra, és az ő menekültstátusszal kapcsolatos eljárásukat a magyar hatóságoknak kell majd lefolytatni. Az EU jövőbeni, kvótarendszerrel kapcsolatos döntését szintén nem befolyásolja ügydöntő módon a „nem”-ek többsége.

Az „igen” válaszok többsége esetén szintén nincs kötelező erejű következménye a népszavazásnak az EU intézményekre, de a magyar országgyűlésre nézve igen (feltéve, ha az összes választópolgár legalább ötven százaléka elment szavazni).

7. Mit mondanak a pártok?

A népszavazás politikai kérdés is, ezért minden parlamenti képviselettel rendelkező párt véleményt formált arról, hogy a választópolgároknak hogyan kellene szavazniuk.

FIDESZ: menj el szavazni, és szavazz nemmel!

KDNP: menj el, és szavazz nemmel!

MSZP: ne menj el, de ha elmész, szavazz nemmel de nincs egységes álláspont.

JOBBIK: menj el, és szavazz nemmel!

LMP: ne menj el szavazni!

DK: ne menj el szavazni!

EGYÜTT: ne menj el szavazni!

Liberálisok: menj el, és szavazz igennel!

Párbeszéd Magyarországért: ne menj el szavazni!

8. Mennyibe kerül a népszavazás?

A népszavazás lebonyolítására 7 milliárd 446,5 millió forintot szánnak a Magyar Közlönyben megjelent egyik döntés szerint. Csakhogy el tudjátok helyezni az összeget: ez körülbelül kétszer annyi, mint amennyit a nemzeti parkok igazgatóságai kapnak a költségvetéstől 2016-ban, majdnem kétszerese az idén élelmiszer-biztonságra szánt állami pénznek, és háromszor annyi, mint amennyit a költségvetés a Biztos Kezdet Gyermekházak működésére elkülönített 2016-ban.

Akárhogy is döntesz, ez a népszavazás mindenképpen alkalmat teremthet arra, hogy elgondolkozzunk: egyetértünk-e azzal, ahogyan Magyarország és az Európai Unió a menekültválságot kezeli.

Jó, ha higgadtan végig tudjuk gondolni azokat az értékeket, melyekben hiszünk, és ha képesek vagyunk kérdéseket feltenni a készen kínált mondatok és magyarázatok kapcsán. Az aktuális világpolitikai helyzet, egy több tucat országot magába foglaló Unió, illetve maga a menekültpolitika bonyolultabb és árnyaltabb kérdés annál, semhogy egyetlen mondattal véleményt lehessen róla alkotni.

Dr. Gyurkó Szilvia

tudta-870x522.jpg
 
Mi lenne ha konkrét lennél? Ha jol tudom Szilveszterkor egyetlen penetratios megeröszakolás sem történt.
Elhiszem, hogy bizonyos forumok és médiák szugerálni akarnak valamit neked de semmi ok az aggodalomra.
-
Elöször is nem jött olyan sok ember ide mind kezdetben gondoltuk. Gyakran milliorol van szo valojában talán 500.000 menekültkérelem van (enyivel volt már itt dolgunk, a kommunista zonábol jött keletnémetek sem voltak veszélytelenebbek, a Mo.-on és itt orvul lelövöldözött külföldiek és cianyok mutatják, én azokat az eseményeket keménynek találtam.
-
Hányszor mondjam már, hogy rendöri adatok igazolják, hogy a Sziriai és Afghan menekültek az összes kriminalitási statisztikában alulreprezentáltak.
-
Nem kell, hogy higyél nekem, nem vagyunk a templomban. Ha kételketsz valamiben keressed fel a hivatalos oldalakat, irj egy levelet, kérdezzd meg azokat akik felelösek, rendörséget, miniszteriumot, politikusokat... a jobboldali propaganda nagyon aktiv.

tisztelem velemenyedet de én teljesen masképpen látom a helyzetet. hiszem hogy pl. a V4-ek a mai vilagban olyan értéket képviselnek, melynek hamarosan a közep európai népek látják hasznát. szerintem nekik van egy egységes és egészséges gondolkodásuk a témával kapcsolatosan.
 
hiszem hogy az ido ahogy itt mar irtak, az egészséges védelmi reflexekkel rendelkező nemzetallamokat és embereket fogja igazolni.

Igazán sajnálom, hogy elkell keseritselek mert a nationális államok passè-k.
-
Ezt valoban nem azért mondom mert az én akaratom lenne, vagy személyesen küzdenék a népek keveredése érdekében.
-
Széllel szemben nem lehet pisilni, az entropia a legalapvetöbb természeti törvény amit politikával nem lehet megkerülni.
-
Mit kellene tennünk ahoz, hogy Mo. nationál állam maradjon örökre? Ahoz lekéne zárnunk a határokat hermetikusan.
-
Mihez vezetne ez? Ahoz, hogy néhány generatio után kénytelenek lennénk a lányainkkal hálni mind azt Lot lányai az apjukkal praktizálta.
-
Konkurentiát képeznénk a Mormonoknak.
-
Ha nem zárjuk le a határokat akkor, ahogy mondtam, az fog történni amit a thermodynamika 2. fötétele diktál, megszünik az egyenes származás. Össze fogunk keveredni más népekkel.
-
"Talpra Magyar, hi a haza, Itt az idö válasszatok!" :):)
 
Igazán sajnálom, hogy elkell keseritselek mert a nationális államok passè-k.
-
Ezt valoban nem azért mondom mert az én akaratom lenne, vagy személyesen küzdenék a népek keveredése érdekében.
-
Széllel szemben nem lehet pisilni, az entropia a legalapvetöbb természeti törvény amit politikával nem lehet megkerülni.
-
Mit kellene tennünk ahoz, hogy Mo. nationál állam maradjon örökre? Ahoz lekéne zárnunk a határokat hermetikusan.
-
Mihez vezetne ez? Ahoz, hogy néhány generatio után kénytelenek lennénk a lányainkkal hálni mind azt Lot lányai az apjukkal praktizálta.
-
Konkurentiát képeznénk a Mormonoknak.
-
Ha nem zárjuk le a határokat akkor, ahogy mondtam, az fog történni amit a thermodynamika 2. fötétele diktál, megszünik az egyenes származás. Össze fogunk keveredni más népekkel.
-
"Talpra Magyar, hi a haza, Itt az idö válasszatok!" :):)

senki sem emlitette a hatarok hermetikus lezarasat. pont a magyar nep az, ami az idők alatt rengeteg mas orszagbelivel keveredett de ok feherek, keresztenyek és tokeletesen beilleszkedtek. ez ellen semmi kifogasolható nincs. viszont egy totalisan mas kultura-mas vallas-mas nézetek soha nem fog integralodni. azt pedig latjuk hogy a parhuzamos tarsadalmak veszelyt hordoznak. foleg hogy ezen nepek semennyire nem tisztelik a befogado orszagokat - torvenyeiket- allampolgaraikat. nem ez van beléjuk kodolva. a muszlim vallas nem keresztenyek közé valo. nem veletlenül élnek ott ahol élnek. nekik az a világuk, ott kell élniük.
 
senki sem emlitette a hatarok hermetikus lezarasat. pont a magyar nep az, ami az idők alatt rengeteg mas orszagbelivel keveredett de ok feherek, keresztenyek és tokeletesen beilleszkedtek. ez ellen semmi kifogasolható nincs. viszont egy totalisan mas kultura-mas vallas-mas nézetek soha nem fog integralodni. azt pedig latjuk hogy a parhuzamos tarsadalmak veszelyt hordoznak. foleg hogy ezen nepek semennyire nem tisztelik a befogado orszagokat - torvenyeiket- allampolgaraikat. nem ez van beléjuk kodolva. a muszlim vallas nem keresztenyek közé valo. nem veletlenül élnek ott ahol élnek. nekik az a világuk, ott kell élniük.
Annál is inkább, mert erős meggyőződésük, hogy ők az igazság kizárólagos birtokosai, így nem nekik kell változtatni a világképükön, magatartásukon, hanem azoknak, akik befogadták őket.
A sariját isteni eredetű törvénynek fogadják el, ami felülír minden világi törvényt. Ha a befogadó ország törvényei nem egyeznek a sarija előírásaival, akkor magasról tesznek az ország törvényeire.
Hogyan is várjuk el tőlük, hogy átvegyék az értékrendünket, szokásainkat? Egyszerűen lehetetlent kívánunk tőlük. Látjuk, hogy ahol nagyobb számban már letelepedtek, ott a helyiek adják fel a szokásaikat, amik "sértik a bevándorlók érzékenységét". Ld. karácsonyfa Brüsszelben.
 
tisztelem velemenyedet de én teljesen masképpen látom a helyzetet. hiszem hogy pl. a V4-ek a mai vilagban olyan értéket képviselnek, melynek hamarosan a közep európai népek látják hasznát. szerintem nekik van egy egységes és egészséges gondolkodásuk a témával kapcsolatosan.

En ugy látom, hogy a V4-hez hozzáveheted a Keletnémeteket, a volt DDR-t amiböl az egyesülés ota elrohant 4 millio ember, nyugatra. A volt DDR-BRD különbbség a legjobb bizonyiték arra, hogy a keleti országoknak még nem volt elég lehetöségük beletanulniuk a demokratiába.
-
A psychologia jol eltudja magyarázni miért érezzük gyakran azt, hogy a "sorsunktol" nem tudunk szabadulni, miért történik velünk mindig ugyan az a sorscsapás akár, hogy menekülünk elölle.
-
A válasz egyszerü, az emberek mindig abba a positioba laviroznak amiben jol kiismerik magukat. Vannak nök akik arrol panaszkodnak, hogy az összes férjük goromba volt, mások nem tudnak pontosak lenni... nem akaom hosszan ecsetelni, a magyar az álldozat szerepében érzi otthon magát.
-
Hol volt még a menekülthullám amikor az alkotmány elöszava meglett fogalmazva amiben ott áll explicit a magyar ideál "mi vagyunk a kereszténység bástyája" Most itt az alkalom ezt a hamis illuziot realizálni, nem is hagyja ki a kormány.
-
Igy nöttünk fel. A Mehemed sosem látott tehenet, bele is rug a bika, a gyerekeink kuncognak, a golya lába véres mert a gonosz török-gyerek megvágta, a ludas Matyi megveri a Döbrögit és ezt igazságszolgáltatásként adjuk el a gyerekeinknek...
-
Ne mesélje nekem senki, hogy ez a tudatalatti, belénknevelt idegengyülölet nem lenne jelen bennünk!
-
Amit a cigányokrol mondunk sokszor az a saját tulajdonságunk, csak azt gondoljuk ha kivetitjük a másikra akkor hamarabb megszabadulunk tölle. Mi is lusták vagyunk kellemetlen feladatok elvégzésére, inkább dobjuk magunkat egy golyoszoro elé mind sziszifusz munkát végeznénk megbirkoznánk a menekültekel hozzánk jött problémákkal.
-
Europában nincs rendes bevándorlási politika, a menekülthullám egy vészhelyzet volt, nincs sehol elöirva, hogy az embereket örökre felkell vegyük magunk közé. Ök sem várják el ezt.
-
Ezzel szemben létezik egy erkölcsi norma ami nem a menyországbol van diktálva hanem az eszünk által, jobb ha segitünk mindha gáncsot állitunk. Arra kell gondolni, hogy nemcsak a belpolitika fontos hanem a külpolitika is. Nem mindegy milyen államok, emberek élnek a NATO-drotos határaink mögött.
-
Jobb lenne ha Mo. nem affektusra épitene hanem hosszutávon gondolkodna. Ha a jövöt tartaná a szeme elött nem a választási periodust.
-
Egy illuzio volt azt gondolni, hogy Mo. az egymást válto diktaturák után egy emberöltö alatt betud illeszkedni egy demokratikus világba. Elfog még ez tartani egy darabig. Remélem a nyugati országoknak lessz türelme veletek szemben. Angliának már tele a holyagja a keleti vendégmunkásokkal, nemsokára Franciaország választ, aztán No....
-
Lehet, hogy az elsö pillanatban ugy tünik nektek mindha a "világ nationalistái egyesüljetek" a magyarok számára elönyös lenne de ne felejtsük a nationalizmus minden csak nem egyenjoguság, a nationalizmus a háboruk elöszele. Ott pedig már 600 éve nem arattunk sikert.
 
senki sem emlitette a hatarok hermetikus lezarasat. pont a magyar nep az, ami az idők alatt rengeteg mas orszagbelivel keveredett de ok feherek, keresztenyek és tokeletesen beilleszkedtek. ez ellen semmi kifogasolható nincs. viszont egy totalisan mas kultura-mas vallas-mas nézetek soha nem fog integralodni. azt pedig latjuk hogy a parhuzamos tarsadalmak veszelyt hordoznak. foleg hogy ezen nepek semennyire nem tisztelik a befogado orszagokat - torvenyeiket- allampolgaraikat. nem ez van beléjuk kodolva. a muszlim vallas nem keresztenyek közé valo. nem veletlenül élnek ott ahol élnek. nekik az a világuk, ott kell élniük.

"... de ok feherek, keresztenyek és tokeletesen beilleszkedtek...."

Ne haragudj de most kikel menjek a WC-re hányni. Majd ha magamhoztértem folytatom. :(
 
Annál is inkább, mert erős meggyőződésük, hogy ők az igazság kizárólagos birtokosai, így nem nekik kell változtatni a világképükön, magatartásukon, hanem azoknak, akik befogadták őket.
A sariját isteni eredetű törvénynek fogadják el, ami felülír minden világi törvényt. Ha a befogadó ország törvényei nem egyeznek a sarija előírásaival, akkor magasról tesznek az ország törvényeire.
Hogyan is várjuk el tőlük, hogy átvegyék az értékrendünket, szokásainkat? Egyszerűen lehetetlent kívánunk tőlük. Látjuk, hogy ahol nagyobb számban már letelepedtek, ott a helyiek adják fel a szokásaikat, amik "sértik a bevándorlók érzékenységét". Ld. karácsonyfa Brüsszelben.

Borzaszto ez az idegengyülölet ami belölletek árad de nem adom fel akár milyen keményen iparkodtok itt éket verni az emberek közé.
-
Egy hamis állitás, kedves Cdurmol amit terjesztesz
, miszerint 2012-ben a muszlemok miatt állitottak volna fel Brüsszelben egy izléstelen mü karácsonyfát. A kockákbol összeállitott figura egy modern müalkotás.
-
DAB2683-20121201.jpg

-
A karácsonyfa ha nem tudtad volna nem keresztény szimbolum, a jászol az igazi fenyöfával pedig továbbra is ugyan ott állt ahol a korábbi években is volt. Nem messze a nemjol sikerült villogo karácsonyfautánzat mellett.
-
A csuny müfa egyébként egy fillérében sem került a városnak a 40.000 eurot egy energia szolgáltato cég Electrabel sponzorálta.
-
Hitlernek is problémája volt a modern müvészetekkel, Picassot csak azért nem küldte a haláltáborba mert nem érte el. A vádaskodásod egyértelmüen szélsöjobboldali propaganda üssed csak be az internetben a témát, meglátod honnan jön az általad terjesztett rémhir. ;)
-
Csak, hogy tudjad: a Három Királyok arabok voltak, a Kölni Dom Föoltárja mögött vannak a csontjaik, amenyiben a kereszténységnek hinni lehet. A Szüz Maria egy ma Törökországhoz tartozo helységböl származik, ugyan ugy ahogy a Mikulás is török eredetü. A Szent Családot Jézus születése után Herodes haláláig arabok rejtegették, ök mentették meg öket a haláltol.
-
Jézus egy zsido volt és ök sem állitanak karácsonyfát. Mindent kitalálsz csakhogy uszits ezen emberek ellen. Nem szép nem szép.
-
B5Yd1lzCQAA8ju3.jpg:large

-
Egy karácsonyi jászol Arabok, Afrikaiak, Zsidok és menekültek nélkül csak szamarakat és ökröket mutatna.
 
Annál is inkább, mert erős meggyőződésük, hogy ők az igazság kizárólagos birtokosai, így nem nekik kell változtatni a világképükön, magatartásukon, hanem azoknak, akik befogadták őket.
-
En már evtizedek ota élek ajto az ajto mellett, iroasztal az iroasztal melett, söt néha még étkezem is étteremben ahol muszlemok teritenek de még senki nem kezdett el nekem mesélni arrol, hogy milyen istenekben hisz vagy nem hisz.
-
Ezzel ellentetben, ha az utcasarkon nem egy közelkeleti kurtizán áll akkor egy Jehova tanujába botlok, gyakran becsöngetnek a lakásomban és "szeretnének nekem Jézusrol beszélni". Ilyenkor udvariasan arra kérem öket, "nem e lehetne, hogy elöbb Jézussal beszélnek rollam?" Erre elszoktak menni.
-
A hét végén egy hisztorikus városkába voltam és kerestem egy éttermet ahol egyszer már jol éreztem magamat. A handy-Mappel a kezemben orientálodtam amikor oda jött hozzám egy fiatal ember brossurákkal a kezében és átadott nekem belölle egyet. Ezen felkinálta magát egy keresztény szekta, hogy készit nekem egy "individuális tervet aminek betartásával eltudok jutni a halálom után az örök életbe".
-

Hányszor voltam már kénytelen felhivni a tanácsházat mert egy örült hatalmas plakátokat ragasztott fel a földalatti lejároba amin egy haragos Jézus volt ábrázolva fenyegetö szöveggel: "Ich komme bald wieder!" Nállunk nincs megengedve a plakatirozás vallásos tartalommal.
-
Ha valaki megprobálja ránkvarni a hitét hát az nem a Sziriai menekült, hacsak nem keresztény az istenadta.
A terroristákat nem otthon, az utcán hanem a börtöben téritették meg.
-

-
Erdemes a rövid filmet megnézni, nem nehéz nyelvileg :)
-
Még egy. Muszlemokat nem akartok mert más vallásuak, és mi van az olyanokkal mind én akik egyáltalán nem hisznek abban, hogy van valaki odafentt aki bennünket idelent mozgatna? En is "persona non grata" vagyok Magyarisztánban? :(
 
A sariját isteni eredetű törvénynek fogadják el, ami felülír minden világi törvényt. Ha a befogadó ország törvényei nem egyeznek a sarija előírásaival, akkor magasról tesznek az ország törvényeire.
-
Te a kivételröl ugy irsz mind normális állapotokrol, vagy azért mert halvány fogalmad sincs arrol, hogy miként élünk mi itt (de mondhatom világszerte) muszlemokkal békében vagy pedig azért mert heccelsz, deformálsz, uszitasz.
-
Nem félsz attol, hogy egy aki téged olvas még fegyvert fog és keresztény terrorista lesz mind a Breivik Norvégiábol, vagy a fiatalkoru naci a Müncheni Olympiacentrum elött? Látja, hogy te nem mered megtenni az utolso lépést, valoszinü mert öreg vagy :(
-
Ha enyire rettegtek ezektöl az emberektöl akkor miért nem rendelitek vissza Mo-ra a több-százezer gazdasági menekültet aki Angliába, Franciaországba, Németországba, Afrikába, Amerikába.. él és dolgozik? Vagy az is lehet, hogy kicsit nagyon tuloztál?
 
senki sem emlitette a hatarok hermetikus lezarasat. pont a magyar nep az, ami az idők alatt rengeteg mas orszagbelivel keveredett de ok feherek, keresztenyek és tokeletesen beilleszkedtek. ez ellen semmi kifogasolható nincs.
-
Nem tudom minek könyveljem el amit irtál? Haladásnak, mert nemrég még az emberek orának a görbülete is elég volt ahoz, hogy kivessétek magatokbol és a halálba küldjétek azokat akiknek nem tetszett az orra, ma már a börszin amibe beleköttök. Ez elörelépés?
-
Ne csináljál ugy kedvesem mindha mindenki keresztény lenne a Duna körül, vannak ott felvilágosult emberek is akik nincsenek rászorulva képzeletbeli lényekre, vannak ott más vallásuak is akik az ország hirnevét öregbitik...
-
Mi az, hogy beleilleszkedtek? Tudod te hány anyakönyvi kivonat, házasságlevél lett abban az országban meghamisitva, hány név lett magyarositva, hogy a tulajdonosai tuléljék az egyik diktaturát a másik után?
-
Igen keverékek vagyunk de hogyan? A szüleinknek, nagyszüleinknek sokszor törvényt kellett szegniük a házasodáshoz, néha keresztényt, néha polgárit vagy mind a kettöt (és ma ilyen törvényeket hozo diktátoroknak állitanak emlékmüveket Mo.-on)
-
Nem akarom felsorolni, hogy hány nép ment át a Kárpátmedencén és hagyta itt a genetikai lábnyomát, én nem azt mondanám, hogy "beilleszkedtek", hanem azt, hogy egy kicsit össze rázodtunk. Vagy minek neveznéd a Törököktöl átvett specialitásainkat amiröl ma világhirüek vagyunk?
-
A kereszténység pedig ugy lett ránkkényszeritve mid az elsö (és még egy pár) királynönk, királyunk...
-
Kossuth 6000 emberrel menekült Törkországban és kért Asylt, Rákoczi ugyancsak, a II. világháborubol valo kilépést Istambulon keresztül probálta meg egy két bátor.... Talán azt sem tudod, hogy Atatürk idelyén a nyelvujitásban magyar nyelvészek is résztvettek mert mi jol ismertük a török vokalokat az együttélés idelyéböl amiket ezek a nyelvészek átirtak latin betükre.
-
viszont egy totalisan mas kultura-mas vallas-mas nézetek soha nem fog integralodni. azt pedig latjuk hogy a parhuzamos tarsadalmak veszelyt hordoznak.
-
Esküszöm nem akarok senkit rádtukmálni, én lebeszélek minden embert még a magyar-születésüt is arrol, hogy betegye oda a lábát ahol utálják a böre szine, a vallása miatt.
-
En eddig azért néztem fel a magyarokra mert világpolgároknak tartottam öket, akik minden kulturában jol érzik magukat (Neumann János 5 nyelven beszélt gyorsabban mind azok akiknek ez az anyanyelve volt) egyenranguan mozognak mindenüt, az erkölcsük álltalános érvényü normákon, a humanizmuson nyugszik.
-
Honnan veszed, hogy aki hozzánk akar jönni nem integrálodik? Nincsenek is adataid erre. Amit mondasz az a jobboldali kormányod propagandája nem tapasztalat.
-
foleg hogy ezen nepek semennyire nem tisztelik a befogado orszagokat - torvenyeiket- allampolgaraikat. nem ez van beléjuk kodolva. a muszlim vallas nem keresztenyek közé valo. nem veletlenül élnek ott ahol élnek. nekik az a világuk, ott kell élniük.
-
Nem érzed, hogy tullösz a célon? Egy hiba lenne a magyarokat a te viselkedésed után megitélni. Remélem te nem olyan vagy mind amilyennek a környezetedet lefested.
 
A leghumánusabb mód az, hogy emberi módon bánunk a rászorulókkal. A rászorulók nem állatok, hanem emberek.
Ezt a tényt pártunk és kormányunk vezetői egyre inkább elfelejtik. Mert az irányadó mottó: Minden ember annyit ér, amennyije van. (Lázár János, 2010)
A rászorulók a trafikosok, a hátránnyal élők, a betegek, a nyugdíjasok, tágabb értelemben a lakosok, akiket egyre furmányosabb módszerekkel rövidítenek meg, a cigányok, a migráncsok. Kifelejtettem valamelyik csoportot?

A rengeteg migráns közül ki kell valahogy válogatni a ténylegesen rászorulókat. A többivel mi lesz?
 
Végülis tök mindegy, mert igyis úgyis hazudni fognak az eredményről:
- ha nem lesz meg a részvételi arány, majd a jegyzőkönyvvezetők néhány honfitárs helyett aláírják ( gondoljátok ha Lagzi Lajcsi-t több éven keresztül zrikálhatja "jóakarója", akkor majd nem lesz nem elnézve az okirat illetve jegyzőkönyv hamisítás?
- ha igennel szavaznak a legtöbben, majd kihozzák azt hogy a végeredmény a "nem" lett.
-ha nemek lesznek többségben, akkor majd megy a plakátháború ismét több milliárdért: mi megmondtuk Brüsszelnek...

Ezt a feltételezést vajon mire alapozod? Mindenki árgus szemekkel fogja figyelni az eseményeket.
 
Az biztos hogy egy gyalázatos dolog amikor a hatalom azért fizet különböző orgánumoknak,
hogy azok eszközeivel fenntartsa a megosztottságot, meg olyan gondolatokat, indulatokat
hozzon ki az emberekből, amik különben fel sem merülnének bennük.
A magam részéről nem jósolok tartós uralkodást az ilyen hatalomnak,
mert azért teljesen nem vakok az emberek, és csak - csak kibújik a szög a zsákból.

Szerintem is felesleges a plakátkampány, elég, ha a mindenkori nemzetközi híreket figyelik az emberek... ;)
 
En is probáltam már keleteuropai koldusoknak akik a német bevásárloutcákat diszitik "terményben" segiteni.
"Talán egy áporodott sandwiches?" kérdeztem öket. "Egy szivos perec?..." hát ök inkább a pénzt szerették volna, lehetöleg papir formában.
-
Kérlek ne legyél elhamarkodo az itéleteddel, probáld magadat a helyükbe képzelni, vagy figyeljed meg a saját gyerekeid viselkedését, mi mindent hagynak ök is az asztalon.
-
A Bundes-mininiszterium megbizásábol a Stuttgarti egyetem végzett egy tanulmányt 2012-ben arrol, hogy menyi élelmiszert dobnak el az emberek a tartományban.
-
Az eredmény szerint a bevásárol élelmiszerek 1/8-a része a szemétkosárba kerül.
-
Hangsulyozom "bevásárolt élelmiszerröl van szo", tehát arrol amit a vásárlás pillanatában kivánatosnak találtunk,
nem arrol amit elénktolnak, amire semmi étvágyunk, talán olyan amitöl tudjuk kiütést kapunk.

-
A tanulmány szerint évente 6,7 millio tonna megvásárolt élelmiszert dobnak el az emberek No.-ban. Hogy miböl menyit az itt láthato.
-
ZGFDT_Infografik_Verteilung_vermeidbarer-Lebensmittelabfaelle-01-NEU.gif

-
Ezt is mutassad meg minden oktoberben szavazonak. :)

A viszonylagos jólétben élők pazarlását nem lehet összemosni az állítólag nincstelen segítségkérők prédálásával.
 
Mit kellene tennünk ahoz, hogy Mo. nationál állam maradjon örökre? Ahoz lekéne zárnunk a határokat hermetikusan.
-
Mihez vezetne ez? Ahoz, hogy néhány generatio után kénytelenek lennénk a lányainkkal hálni mind azt Lot lányai az apjukkal praktizálta.

Nálunk nincsenek ilyen félelmek (annyiféle nép keveredett már itt eddig is), ellentétben veletek ;):

Wolfgang Schäuble a Die Zeit német lapnak adott interjú során azzal védelmezte a kormány bevándorlás-politikáját, hogy – szó szerint – kijelentette:

“az elszigeteltség a vesztünket jelentené. Vérfertőzéshez vezetne.”
Schäuble szerint, ha Európa lezárja határait, és nem enged be senkit más népcsoportokból, akkor a német férfiak“elkerülhetetlenül saját lányaikkal és nővéreikkel fognak paráználkodni”.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,147
Üzenet
4,806,034
Tagok
615,920
Legújabb tagunk
EmiliaBognár
Oldal tetejére