Ketten súlyosan megsérültek a nagy budapesti robbanásban

A sérülteket kórházba szállították. Az Oktogon és a Blaha között kiürítik a kocsmákat.
A Király utca és az Oktogon között egy lakóházban volt a robbanás - írja a Blikk.


A Király utca és a Teréz körút kereszteződésénél álló egyik épület földszinti üzlethelyiségében történt a robbanás, ablaküvegek törtek ki. A robbanásban állítólag 2 rendőr is megsérült, őket kórházba szállíították. Az állami tévé információi szerint a sérültek állapota súlyos. Az Origo szerint a helyszínre folyamatosan érkeztek a mentők is.

Az Indexnek ezt írta Árpád nevű olvasójuk: „Az épület előtt mentünk a fiammal autóval, amikor a robbanás történt, láttam!!! Azonnal megálltam, és odarohantam, és két egyenruhás volt a földön. Azt nem tudom, hogy rendőrök vagy közteresek voltak, de az egyik cb-rádión kért segítséget, és 2 percen belül jöttek a rendőrök. A másik egyenruhás egy fiatal lány volt, nem mozdult törmelékek borították a feje sérülhetett meg, mert nagyon vérzett".

A detonáció olyan hangos volt, hogy beleremegtek az épületek is - írja az Index. A Hvg.hu-nak egy szemtanú azt mondta, hogy a helyszín melletti bárban ült, amikor robbanást hallottak. Pánikszerűen kezdett el mindenki rohanni. Mindenhol füstöt láttak, és egy földön fekvő embert.

Bp1.jpg
 
Mi köze a budapesti robbantásnak a migránsokhoz? A híradásokban még nem olvasni arról, hogy ők tették volna.
Szerintem semmi, igazad van. :) Remélem jól vannak az áldozatok, és azt a nyomorultat mielőbb elkapják és lesittelik. De a legjobb az lenne, ha menekülés közben a rend éber őreinek indokolt fegyverhasználatának köszönhetően likvidálódna.
 
Szerintem semmi, igazad van. :) Remélem jól vannak az áldozatok, és azt a nyomorultat mielőbb elkapják és lesittelik. De a legjobb az lenne, ha menekülés közben a rend éber őreinek indokolt fegyverhasználatának köszönhetően likvidálódna.
A felvételek szerint elég fiatal lehet. Jó sokba kerülne ha életfogytos lenne, annál tényleg olcsóbb egy gyors temetés. Meg attól sem kellene tartani, hogy valamelyik köztársasági elnök hirtelen felindulásból kegyelemben részesítse. :)
 
-
Elöször talán a korlátokat a fejünkbe, aztán jöhet a kerités lebontása
-

-
Ügye a segitökészség felsö határát akarod tudni töllem számokba? Hány menekülten fogunk még segiteni?
-
Kérdezzek vissza, hogy hol a határa a te szeretetednek a családoddal szemben? Hány gyereket huznál ki a vizböl ha mind belepotyogna?

Ilyen kérdésre nem lehet választ adni. Különösen ha figyelembeveszed, hogy Europa keleti része csak a gáncsolással van elfoglalva.
Nem illendö ilyesmit tölletek hallani, akik holnap urnák elött fogjátok a világgal közölni, hogy rátok ne számitsanak a menekültek.
-
Nincs is semmi jelentösége annak, hogy egy számot mondjunk.
Sokkal fontosabb azon dolgozni, hogy ne kelljen senkinek elmenekülnie a hazájábol.
Ami a korlátok fejekbeli lebontását illeti kedves Ernoe, én úgy látom egy komplex magas és mélyépítő vállalat többéves munkája is kevés lenne hozzá. De ezt ne vedd kérlek személyeskedésnek, komolyan így gondolom.
 
Igen, több dologban jobbik szimpatizáns vagyok, de nem mindenben. Sajnos idehaza nincs olyan párt, ami maradéktalanul megfelelne ízlésemnek. Talán majd ha lesz sajátom. :) Amúgy a jobbik OV ellenzéke. A baloldal csak melegedni és a fizetés felvétele miatt jár (olykor, olykor) parlamentbe. :)
Csak részválasz volt
Persze tudjuk feljövőben.Leszel-e ellenzéki bármikor?
Mennyi fityiszes csalódott és már szégyenli, akkori egyoldalú gondolkodását.
 
Mi köze a budapesti robbantásnak a migránsokhoz? A híradásokban még nem olvasni arról, hogy ők tették volna.
Úgy néz ki hogy semmi köze.Még 100 másik ok lehet.
Majd ha meglesz az elkövető és kiderítik személyes indokait.
Még az se biztos amit mondtak"a rendőreink voltak a célpontok"
például: Másutt bármikor megsérül 2 mentős.
Utána nem lehet azt mondani a mentőseink voltak a célpontok
Minden hivatás tagjai magánemberek is.
A vizsgálat folyjon ebben a körben is.
 
Last edited:
Egy halk és szerény kérdésem lenne

Az adott témának mi köze van a menekültekhez/migránsokhoz? Van több téma ahol beszélhettek róla, miért kell itt is ezt tárgyalni?
Ez csak túl és átpolitizáltságot mutatja az országban.
Kampány-finis van forrón tartják a témát mindenütt
Erre kelsz, erre fekszel.
Vízcsapból is ez folyik!
Az 50/50 billegésnek köszönhető.
Rimánkodni is fognak:Menjetek el híveim. Úgy mint a "csak még négy évet,hogy be tudjam fejezni amit elkezdtem"esetén.
 
Last edited:
EU. Aminek az alapeszméje eredetileg a közös értékrend, a közös kulturális alapok és hagyományok - amire építve lehet gazdasági együttműködést és fejlődést létrehozni...

Amihez képest ez az eszme hol is tart? Van pár nagy ország, aki szépen elvan a maga lélekszámával és nyelvével, az ebből (és az évszázados garázdálkodásból) összehozott gazdagságával. És van a többi pici, akik ... úgy vannak. A Monarchiával cca ez volt a legnagyobb gond - hogy létezett. Jó, nagy, erős volt. Hát huss - közös érdekből szétszedték. Utána a megmaradt, szemtelenül visszafejlődő magyarokat is. Két világégés elég is volt, hogy az európai térképet szépen újraszabják és maradjon a 3+2 domináns felállás. A többi ide-oda áldozható figura.

Csak ezek meg nem akarnának se németek, se franciák, se angolok lenni - se néfrangolok. Maradnának annak, amik, saját nyelvükkel, saját kultúrájukkal. Innentől már sikongó nacionalisták, ugyebár. Most jön, hogy majd szerezzük vissza az elcsa... szerezze a franc. Nem erről van szó - és aki nem érti, az szándékoltan nem érti meg.

Azután jön a másik kis szemforgatás - ők ott, a nagyok, a demokráciákkal - jók. Szeretnek és befogadnak. Az itteni kis lófütyik összeférhetetlen agresszív balkániak meg nem ájrópaiak. És nem veszik észre, hogy sokkal európaibb lassan ez a fele a kontinensnek, mint a paklit kavargató álnok, hazug és felszínes hazudozók. Az általuk hozott döntéseket, törvényeket épp itt tartják be - ami meg nem tetszik - csak ezt meg nem szabad megérteni, mert magukból csinálnának címeres marhát. A jóságukról és a soksok pénzükről meg az emlegetett mi tömünk pénzzel titeket dolgokról meg annyit - igaz, jön pénz. Igaz, el is lopják jó részét. De ez első pillanattól jólismert a játékosok előtt - mint az is az volt, ahogy elvitték a piacainkat, gyárainkat, szabadalmainkat, kvalitásainkat és szép csendesen bérmunkásokká nevelték az ittlévőket. Kétarcú, álnok dolgok lettek itt felemlegetve.

Migráncsék meg az egymillió akárkik - kérem, ha valakinek az élete veszélyben van, természetesen elmenekül, segítséget kér és kap. Nade nem követel a végtelen pofátlanságig és nem csinál népvándorlást. Nem rúgja rá a kerítést a befogadóra és nem cirkuszol, hogy neki mi jár és őt mi sérti. Magyarul - viselkedik. Vagy, ha nem tud (inkább nem akar, mert messze lenéz itt mindenkit alapjáraton) - akkor elkotródik a francba.

Na, cca erről szól ez az egész.
-
Kedves Teddyted, nem tartozok a topikhoz de csak megválaszolom ha már sokat irtál

A "Monarchia" azt jelenti egyeduralkodás, nos ennek az idelye lejárt, gondolom te is igy gondolod, ezért is mentek népszavazni.
Magyarország a K&K alatt és után 1946 ig királyság volt, ( igaz a végén királyság király nélkül, egy "Birodalmi kormányzoval"
Petöfi nem rajztáblára akarta felakasztania Királyokat hanem utcai laternára.
A Monarchiában nem voltak "polgárok" csak alattvalok és "nemesek"
-
Végül, "Nagy Magyarország" a területén levö nationalista törekvések miatt eset szét, a két világháboru a nemzeti államok keletkezése miatt tört ki.
-
Nem véletlen ovlak benneteket ettöl a mételytöl. ;)
 
Last edited:
Igen, ez valóban lényeges különbség. De ettől még ugyanolyan rasszista, megkülönböztető, antidemokratikus, fasiszta, antihumánus. Nem is értem, hogy tud ilyeneket mondani! Komolyan össze kell szedni magunkat, mert leköröznek bennünket a nyilatkozataikkal!

Ausztriában is van nationalizmus azzal tisztában vagyunk nemcsak a bajuszos ember ota. Mindenesetre Ausztria annak ellenére, hogy kisebb Mo.-nál sokkal intenzivebben résztvesz a menekültek megsegitésén mind a volt állampartnere, Magyarisztán.
-
Kár lenne ha Mo.-nem lenne az EU-ba, már ugy hozzászoktam, hogy a pincéret Bécsben mind magyarok. ;)
 
Félni? Nem Ernoe, nem félek semmitől és senkitől. És teszek azért, hogy ez így is maradjon, és egyetlen magyarnak se kelljen félnie idehaza. :)

Bátor ember vagy. En bizony félek olyanoktol akik megakarnak engem védeni fiktiv ellenségtöl, mind pl. te.
-
Az Amnesty Internationál sulyos vádakat vet a magyar határvédök szemére, a menekülteket verik, rugdossák, kutyálat uszitanak rájuk. A néhány legális átkelöhelyen tömegeknek kell várakoznia a legelemibb higienikus feltételek hiánya melett.
-
Több mind 150 tanu lett megviszgálva egymástol független országok képviselöjétöl. De ez nem jut el a magyar polgárok füléhez mert te megvéded öket a kellemetlen hirektöl?
 
Last edited:
Ami a megvédést illet. Ha futo kamerák elött ellehet követni bombamerényletet és a rendörség 4-5 nap mulva sem tudja elkapni a tettest, az egy szegénységi bizonyitvány, felmerül a kérdés, hogy az egész csak megvolt rendezve. Igazán sajnálom a sérülteket.
-
Mindha nem lett volna még Mo.-on Biatorbágy, Mathuska Szilveszter..
-
Nem kell összeesküvéselméletben hinni, hogy felmerül a kérdés, talán várnak hétföig a tettes präsentálásával. "Lügenpresse" :):):)
 
Egy halk és szerény kérdésem lenne

Az adott témának mi köze van a menekültekhez/migránsokhoz? Van több téma ahol beszélhettek róla, miért kell itt is ezt tárgyalni?

Mert Ernoe minden forgalmasabb topikba behozza. ;)

Pontosítok. A topikban a menekülteket először Szamica nevű hozzászóló említette, aztán kisvártatva jött Ernoe a salsburgi ollós támadóval, meg Budaházyval, utána mindjárt a menekült-témával, meg a szokásos...
 
Last edited:
-
Elöször talán a korlátokat a fejünkbe, aztán jöhet a kerités lebontása

Azért írtam, mert kevesellted a hozzátok érkező migránsokat. ;)
-
-Ügye a segitökészség felsö határát akarod tudni töllem számokba? Hány menekülten fogunk még segiteni?
Kérdezzek vissza, hogy hol a határa a te szeretetednek a családoddal szemben? Hány gyereket huznál ki a vizböl ha mind belepotyogna?
Ilyen kérdésre nem lehet választ adni. Különösen ha figyelembeveszed, hogy Europa keleti része csak a gáncsolással van elfoglalva.
Nem illendö ilyesmit tölletek hallani, akik holnap urnák elött fogjátok a világgal közölni, hogy rátok ne számitsanak a menekültek.
Nincs is semmi jelentösége annak, hogy egy számot mondjunk.
Sokkal fontosabb azon dolgozni, hogy ne kelljen senkinek elmenekülnie a hazájábol.

Nem.
Úgy látszik, már nem emlékszel, mit kérdeztem, mert teljesen másról beszélsz.
Ezt írtad: "A vizio amivel ilyeszgeted a honfitársaidat egy mondvacsinált."
A kérdésem az volt, hogy mivel ijesztgetek?

Egyébként pedig azt fogjuk az urnák előtt közölni, hogy szeretnénk mi eldönteni, hogy kivel akarunk együtt élni. Feltéve, hogy ezzel az eredménnyel zárul a szavazás - te kész tényként kezeled az eredményt, pedig még meg se történt.
 
beka said:
Egy halk és szerény kérdésem lenne

Az adott témának mi köze van a menekültekhez/migránsokhoz? Van több téma ahol beszélhettek róla, miért kell itt is ezt tárgyalni?
Mert Ernoe minden forgalmasabb topikba behozza. ;)
Nem Ernő hozza be csak.Ezt is észrevehetted Te is én is Jászladány is.A névsor végtelen
Ez folyik a vízcsapból is.
Kampányol a kormány
Az 50/50 billegésnek köszönhető.
Átitat mindent!
 
Ausztriában is van nationalizmus azzal tisztában vagyunk nemcsak a bajuszos ember ota. Mindenesetre Ausztria annak ellenére, hogy kisebb Mo.-nál sokkal intenzivebben résztvesz a menekültek megsegitésén mind a volt állampartnere, Magyarisztán.

Ők is csak addig voltak olyan lelkesek, amíg az érkezők száma el nem ért egy bizonyos szintet... ;)

A Krone.at hétvégi szavazása arról, hogy vajon az olvasók egyetértenek-e Orbán "keményvonalas" politikájával a migránsválságban?

http://www.krone.at/nachrichten/ist...-fluechtlingskrise-abstimmung-5738/cache__-1/

krone-2016-09-27-2-jpg.1491311
 
Last edited:
Bátor ember vagy. En bizony félek olyanoktol akik megakarnak engem védeni fiktiv ellenségtöl, mind pl. te.
-
Az Amnesty Internationál sulyos vádakat vet a magyar határvédök szemére, a menekülteket verik, rugdossák, kutyálat uszitanak rájuk. A néhány legális átkelöhelyen tömegeknek kell várakoznia a legelemibb higienikus feltételek hiánya melett.
-
Több mind 150 tanu lett megviszgálva egymástol független országok képviselöjétöl. De ez nem jut el a magyar polgárok füléhez mert te megvéded öket a kellemetlen hirektöl?

A brutalitás nettó hazugság, a tömegek várakoztatása igaz.
 
-
...A "Monarchia" azt jelenti egyeduralkodás, nos ennek az idelye lejárt, gondolom te is igy gondolod, ezért is mentek népszavazni. ....
Végül a "Nagy Magyarország" a területén levö nationalista törekvések miatt eset szét, a két világháboru a nemzeti államok keletkezése miatt tört ki.
Nem véletlen ovlak benneteket ettöl a mételytöl. ;)

OFF
..már tényleg nagyon az, de két megjegyzés: rendíthetetlenül keversz a témába bármit, ami eszedbe jut.
A másik megjegyzés: eltévedtél a történelemben, nézd át ismét a nemzetállamok kialakulásának idejét és folyamatait. A nagyhatalmi játszótér nélkül sem az ismert világháborúk nem lettek volna abban a fomában, sem az ismert átrendeződések nem történnek meg. A nemzetállami törekvéseket megtámogatták és felhasználták - és nem fordítva.
ON

graver már betette a cikkeket... A járőrszolgálatot kérésre elcserélték, nem ez a lány lett volna ott. Szegény másik helyébe sem lennék szívesen, igen rosszul érzi magát emiatt...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Latest posts

Latest profile posts

Sziasztok!
Keresem H. D. Carlton, Levadászni Adeline-t című könyvét magyar nyelven. Köszönöm!
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Forum statistics

Threads
38,164
Messages
4,810,335
Members
616,212
Latest member
wagonr+
Top