Viktor király és a 11 tyukodi torony: német lap mondott ciki magyar népmesét

A Die Zeit tudósítója utánajárt, mit jelent a valóságban az a forradalmi változás, amit Orbán Viktor ígért pártja 2010-es választási győzelme után. A lap szerint Magyarország ma egy uniós pénzből élő autokrácia, ahol a kulcsterületek, így a média, a bíróságok valamint az egyetemek Orbán és pártja kezében vannak.

Ha az 1998 és 2002 közötti ciklust nem számítjuk, akkor hét éve kormányoz már Orbán Viktor. Ez idő alatt úgy megváltoztatta az országot, ahogy előtte egyetlen választott politikus sem: a demokráciát nem számolta fel teljesen ugyan, de megváltoztatta, autokráciába fordította Magyarországot, ami csendben kezd diktatúrává alakulni. A fontosabb területek már Orbán és pártja ellenőrzése alatt vannak. Az állam szüntelen átformálásának módszerét ráadásul a kritikák ellenére a jelenlegi lengyel kormány is átvette - összegezte a helyzetet a Die Zeit újságírója.

Steffen Dobbert a kis magyar valóság néhány olyan furcsaság története segítségével próbálta ábrázolni Magyarország átalakulását, amelyekre az EU is felfigyelt. Már csak azért is, mert egy részüket uniós pénzből finanszírozták, és hasznosságuk erősen megkérdőjelezhető.

Az egyik ilyen furcsaság Orbán Viktor szülőfalujának új kisvasútja, amely a helyi arénát köti össze egy erdővel, oda-vissza ingázik a nagyjából hat kilométeres pályán. Majdnem kétmillió euró uniós pénzt költöttek rá, naponta nagyjából 25 ember utazik rajta, de legalább van vasút a felcsúti arénához, ami máris a jelenlegi hatalom egyik emlékműve.

A Budapesttől jó négyórányi autózással elérhető szabolcsi kisfalu, a román-magyar-ukrán hármashatárnál fekvő Tyukod egyik lakója, neve vállalása nélkül, királynak nevezte Orbán Viktort, aki valóban úgy kormányozza már az országot, mint egy király. És éppen Tyukodon is tudnak példát mutatni arra, hogyan lehet hasznavehetetlen beruházásokra elverni uniós pénzt, illetve hogyan működik Orbánék rendszere. A Hír TV után a Die Zeit is utánajárt a tizenegy, EU-támogatásból épített kilátónak, amelyek tetejéről nem nyílik különleges panoráma, turisták egyiket se nagyon látogatják, de valamire el akarták költeni az elkölthető ingyenpénzt - és elköltötték.

A magyarországi riportban emlékeztetnek: Magyarország ellen az EU kötelezettségszegési eljárások tömegkelegét indította már, Orbánék ugyanakkor nyugodtak, mert tudják, hogyan lehet következmények nélkül átvergődni ezeken úgy, hogy közben az EU előnyeit is élvezhessék.

vasut.jpg
 
A képen a magyar szélsőjobb idézőjelben "jeles" alakja elégeti az uniós zászlót utalva arra, hogy ki kell lépni az EU-ból. Ezzel azt sugallod, hogy mindenki szélsőjobboldali, aki ki akar lépni az EU-ból. Ergo: összességében a britek szélsőjobboldaliak (noch dazu nácik). Gratulálok ehhez a leegyszerűsítő szemléletmódhoz!

Akár, hogy is nézzük a jobbik a második legerösebb párt Mo.-on. De nem erröl van szo, ha Orbán "megakarja állitani Brüsszelt" ott ahol emberiességröl van szo akkor ott kell hagynia az EU-t, mert az alapelvekböl nem vagyunk hajlandok leadni.
-
En hajtani fogom a kormányomat az itteni választásokon keresztül, hogy europa ne engedjen Orbánnak, az emberi méltoságrol, az emberi jogokrol nem lehet alkudozni.
-
A Britek konzequensek voltak, a magyar kormány gyáva. Azt képzeli, hogy a fajvédelemmel érvelni tur az EU-ban. Hát nem.
-
Ha magyarország kevesebb Brüsszelt akar akkor kérem szépen, hagyja el az EU-t aztán kössön bilaterális szerzödéseket mindenkivel, hivja haza a polgárait akik a kormány szerint csak hányni tudnak a népek keveredését látva.
-
Haragra az kelti az embereket nyugateuropában, hogy Orbán azt képzeli az EU nem más mind a KGST.
 
Már elnézést kérek , de hol a fenébe is termelnek akkor ezzek az EU-s tagot profitott melyböl pozitiv szaldojuk van ??;)

No.-ot nem a magyarokkal valo export-inport tette gazdaggá?
Az EU-nélkül sokkal nagyobb lenne az EU országok között a gazdasági különbbség.
-

-
 
Találtam egy olvasmányos cikket Orbán Viktorrol a Zeit Online-on: "Wie aus diesem netten jungen Mann Viktor Orbán wurde"
-
Magyarul is elolvashato: "Mitől lett pulykavörös Orbán Viktor?"
-
Néhány sor a cikkböl:

"Fodor Gábor a cikkben felidézi: Orbán Viktorral együtt nagyon izgultak, amikor 1985-ben az ELTE Bibó szakkollégiumában először találkoztak a milliárdos Soros Györggyel. Körülbelül harmincan lehettek egy klubszobában, de hamar kiderült, hogy Soros György laza fickó, aki nem beszédet tartani ment oda, hanem őket, a fiatalokat akarta kérdezni. "
-
"A találkozó után Soros Györgytől kapott a kollégium egy akkor 4221 dollárba kerülő fénymásolót, ami akkor még nagyon kevés helyen volt, és csak szigorú állami ellenőrzés mellett lehetett használni. Soros György támogatásának köszönhetően kaptak számítógépeket, külföldi ösztöndíjakat, tudtak kiadni újságot, folyóiratot. Soros kutatóintézeteket is finanszírozott (Orbán Viktor 1988-ban a Soros Alapítvány támogatásával működő Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt), de ebből a pénzből tudták megnyitni az első Fidesz-pártirodákat és megszervezni a nagyobb rendezvényeket. Fodor Gábor a lapnak azt mondta: Soros György ebben az időben – mai áron számolva – évente kb. 130 millió forinttal támogatta csak a Fideszt. "
-
"Orbán Viktor azért támadja a médiát, az igazságszolgáltatást, a civil szervezeteket, alapítványokat és egyetemeket, mert az elmúlt 30 évben éppen a saját példáján tapasztalta meg, hogy tudnak ezek az autonóm műhelyek veszélyesek lenni a hatalomra. "
 
nézzük már meg, például Németország teljesítette-e a kötelező kvótát ... tudtommal nem. Miért kritizálod a magyar álláspontot, hiszen ez az általános az EU -ban, senki sem teljesítette a kötelező kvótát, ilyen alapon Németországot is pontosan így kritizálhatod mert nem tarja be a törvényeket.

Igen, Németország ezideig nem teljesitette a kötelességét, az elöirt kontingesböl nem vett még fel menekülteket de nem is tagadta meg az ezirányu kötelezettségét. (a határidö nem járt le) Ugyanakkor ezerszer (ismétlem 1000-szer) több menekültkérelemmel foglalkozik mind a magyarok és többszázszor többnek adott már ottartozkodási engedélyt, holott No. csupán 8-szor nagyobb Mo.-nál.
-
Láthatod, hogy "nem pontosan ugyan az a helyzet" a két ország viselkedését összemérve.
-
 
[QUOTE="Ernoe, post: 5188750, member: 3085"
A perfide-kérdés ugy hangzott a referendumban, hogy: "a kormány megkérdezése nélkül".
A kérdés tehát nem az volt, hogy a nép mit gondol vagy esteleg veszi a bátorságot és akar.
-
Tehát a referendum célja a kormány ujraválasztásának a biztositása, a tejlhatalom megerösitése volt,
végülis ök az egyetlenek akik a fajvédelem mellett kiállnak ha kell még a nemzetközi joggal szemben is.
[/QUOTE]

A kerdes szo szerint igy hangzott:

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

Ez nem ugyan az, amit irtal!
 
Láthatod, hogy "nem pontosan ugyan az a helyzet" a két ország viselkedését összemérve.

Szerintem a kvótatörvényt egyik se teljesítette, de úgy általában nem teljesítették a tagországok, szóval ebből a szempontból ugyanaz a helyzet.

Ugyanakkor ezerszer (ismétlem 1000-szer) több menekültkérelemmel foglalkozik mind a magyarok
a demográfiai problémák miatt beengednek mindenkit majd kezdik a válogatást és a behívottak felét megpróbálják hazatoloncolni , nem valami nagy sikerrel, ez a "Merkels Willkommenspolitik".
 
Utoljára módosítva:
az emberi méltoságrol, az emberi jogokrol nem lehet alkudozni.

Hadd hozzak egy analóg példát az emberi méltóságról, s akinek van füle, az hallani fogja az értelmét!

Adott egy férfi, aki le akar feküdni egy nővel. Mindent megtesz, hogy ágyba vigye, de a nő visszautasítja. Ha a férfi tiszteli a nőt s a nő emberi méltóságát, akkor elfogadja a döntését, lévén a nő felnőtt ember, és el tudja dönteni, hogy neki mi a jó! Ha nem tiszteli, akkor "le büdös kurvázza" vagy akár meg is erőszakolja, azaz súlyos bűnöket követ el a nő emberi méltósága ellen. A te érvelésed és az EU egyes politikusainak az érvelése sajnos pont az utóbbi irányba hajlik. Nincs ezen mit szépíteni! Te is mindenkit nácinak és fajvédőnek bélyegzel, aki a véleményeddel és szándékoddal ellentétes platformon áll. Szerintem ezek után emberi méltóságról beszélned meglehetősen visszatetsző! Én olyan országban akarok élni, amelybe kötelező és állandó jelleggel nagy tömegben nem áramolnak be erősen idegen kulturális hagyományból érkező embercsoportok, mert véleményem szerint ez nem jó! A saját kulturális, morális és történelmi hagyományaim közegében szeretnék élni. Ennyi! Valójában épp a te érvelésmódod rúgja fel az európai morális és kulturális hagyományokat, amennyiben jogtalanul verbális inkvizíciót indítasz mindazok ellen, akik másként látják azt, hogy nekik, mi a jó (életforma).
 
Utoljára módosítva:
Te is mindenkit nácinak és fajvédőnek bélyegzel, aki a véleményeddel és szándékoddal ellentétes platformon áll. Szerintem ezek után emberi méltóságról beszélned meglehetősen visszatetsző! Én olyan országban akarok élni, amelybe kötelező és állandó jelleggel nagy tömegben nem áramolnak be erősen idegen kulturális hagyományból érkező embercsoportok, mert véleményem szerint ez nem jó! A saját kulturális, morális és történelmi hagyományaim közegében szeretnék élni. Ennyi!
Értem de bővítsük:
A saját kulturális, morális és történelmi hagyományaim közegében
Valójában a te morális kulturálisra sarkított, véleményedbe hogy kit szeretnél nem látni .
Igen kitaszított lehet,
a homokos,
a hippi a jampec, a nagy hajú, a szakállas a mosdatlan, a Örmény népviseletes. a miniszoknya, a kóla a népviseletek összessége a vallási viseletek összessége, az ortodox zsidó hajviselet, a kipa a csador a satöbbi....


hqdefault.jpg

ortodox zsidó hajviselet

BIG_0010443588.jpg

Még egy hajléktalan is.

Hát Ő?
ormeny_szepseg.jpg

Örmény Nemzetiség


Ugye nem csak tömegeket?
Még egy pride-t felvonulást se akarsz látni.(én se szívesen)
pride1.jpg

gay-liberation-day-nyc-70.jpg
 
Utoljára módosítva:
[QUOTE="Ernoe, post: 5188750, member: 3085"
A perfide-kérdés ugy hangzott a referendumban, hogy: "a kormány megkérdezése nélkül".
A kérdés tehát nem az volt, hogy a nép mit gondol vagy esteleg veszi a bátorságot és akar.
-
Tehát a referendum célja a kormány ujraválasztásának a biztositása, a tejlhatalom megerösitése volt,
végülis ök az egyetlenek akik a fajvédelem mellett kiállnak ha kell még a nemzetközi joggal szemben is.

A kerdes szo szerint igy hangzott:

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

Ez nem ugyan az, amit irtal!
[/QUOTE]

576px-Fraktionen-Ungarisches-Parlament.svg.png

-
Es ki a hangado a Parlamentben (országgyülés)? Megsugom neked, a kormánypárt. Tehát ugyan az. ;)
 
Szerintem a kvótatörvényt egyik se teljesítette, de úgy általában nem teljesítették a tagországok, szóval ebből a szempontból ugyanaz a helyzet.
-
Nem ugyan az a helyzet mert Németország minden honapban átvesz Olaszországbol és Görögországbol menekülteket mig Magyarország egyet sem. Mivel nullával nem lehet osztani ezért nem lehet a magyar teljesitményt a Némettel összehasonlitani.
-
Németország hogy ugy mondjam hátrányban, lemaradásban van, magyarország neki sem akar állni.
-
Németország 2016-ban megigérte, hogy havonta átfog venni 500 menekültet Olasz és Görög-országbol. Eddig Olaszországbol 1.301, Görögországbol 1.792 személyt vett át. Az ez évi adatok januárban 245, februar 370, marciusban 430...
-
a demográfiai problémák miatt beengednek mindenkit majd kezdik a válogatást és a behívottak felét megpróbálják hazatoloncolni , nem valami nagy sikerrel, ez a "Merkels Willkommenspolitik".
-
Ez ügye egy marhaság, mert nem Merkel mondja meg, hogy ki maradhat és ki nem hanem a törvény. Ez nem Orbánisztán itt nállunk.
-
Ahogy egy nemkivánatos terhességböl ugy a menekültproblémábol is lehet egy "willkommen-politikát" csinálni ha nem gyülölettel hanem respektussal fogadjuk a nálluk menedéket kérlöket.
-
Te "behivotakrol beszélsz" én azt mondom átvettük magyarországtol a terhet mielött kiadtátok volna a tüzparancsot. Hogy erkölcsi gátlásaitok nem lett volna azt mutatja a szivosság amivel a gyülöletet szitjátok emberek ellen akik nincsenek is nállatok.
-
Lehet a politikánkat kritizálni, mi is tesszük ezt permanens. Vannak akik azt vetik Merkel szemére, hogy tul sokat, vannak akik azt, hogy tul keveset tesz az érdekükbe. Hogy milyen sikeres volt a mentö aktionk ahoz kérdezzük meg a menekülteket.
-
Anyi bizonyos, hogy a menekültek a magyarországon valo tartozkodásukat tartják a leg szörnyübbnek.
-
Tudom, hogy nem az egész ország osztja a kormány idegengyülöletét, ezért megfogadom, hogy minden hozzászolásomban köszönetet mondok azoknak a civil szervezeteknek, spontán segitséget nyujtoknak akik játszottak a gyerekekkel a pályaudvaron vagy vizet nyujtottak nekik az utjukon.
-
 
Hadd hozzak egy analóg példát az emberi méltóságról, s akinek van füle, az hallani fogja az értelmét!

Adott egy férfi, aki le akar feküdni egy nővel. Mindent megtesz, hogy ágyba vigye, de a nő visszautasítja. Ha a férfi tiszteli a nőt s a nő emberi méltóságát, akkor elfogadja a döntését, lévén a nő felnőtt ember, és el tudja dönteni, hogy neki mi a jó! Ha nem tiszteli, akkor "le büdös kurvázza" vagy akár meg is erőszakolja, azaz súlyos bűnöket követ el a nő emberi méltósága ellen. A te érvelésed és az EU egyes politikusainak az érvelése sajnos pont az utóbbi irányba hajlik. Nincs ezen mit szépíteni! Te is mindenkit nácinak és fajvédőnek bélyegzel, aki a véleményeddel és szándékoddal ellentétes platformon áll. Szerintem ezek után emberi méltóságról beszélned meglehetősen visszatetsző! Én olyan országban akarok élni, amelybe kötelező és állandó jelleggel nagy tömegben nem áramolnak be erősen idegen kulturális hagyományból érkező embercsoportok, mert véleményem szerint ez nem jó! A saját kulturális, morális és történelmi hagyományaim közegében szeretnék élni. Ennyi! Valójában épp a te érvelésmódod rúgja fel az európai morális és kulturális hagyományokat, amennyiben jogtalanul verbális inkvizíciót indítasz mindazok ellen, akik másként látják azt, hogy nekik, mi a jó (életforma).
-
Nem látom a hegyibeszéded és a hozzászolásaim közötti logikai kapcsolatot. De nézzük a realitást.
-
"Én olyan országban akarok élni, amelybe kötelező és állandó jelleggel nagy tömegben nem áramolnak be erősen idegen kulturális hagyományból érkező embercsoportok..."
-
Ilyen állapot nincs magyarországon és még az 1.294 menekült után sem lenne az
. Neked egy phobiád van.
-
A 150 éves Török-megszállás ellenére Mo.-on az islam-vallásuak száma 0,03%, beleértve a követségek alkalmazottait és az arab országbol jött ujságirokat, turistákat egyetemben.
-
Továbbá fogalmad sincs kik azok az emberek akik felvételt kérnének de már is megvan a véleményed rolluk, "erősen idegen kulturális hagyományból érkezők". Kossuth Lajos és a vele együtt Törökországban menekült 5000 kisérö kapott menedékjogot.
-
Hivjátok haza a 600.000 idegenben lako és dolgozo magyar állampolgárt ha a kulturák keveredését olyan veszélyesnek tartjátok.
-
Gondolj csak bele, hogy ezek a "magyarhonbol jöttek" egy országba élnek itt nállunk ahol nemcsak 5% muszlem él, hanem a világ minden csücskéböl származoval fognak találkozni... igit igit. Még a végén megfertözödnek. :):):)
-
Bizony fajgyülölet ha Orbán attol félti az országát, hogy az "ethnikumok" összekeverednek. Bizony naci ideologia ha valaki faji és vallási különbbségek alapján ismeri el az emberi jogokat vagy nem.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,804,825
Tagok
615,863
Legújabb tagunk
Batteriestaz
Oldal tetejére