Bekeményít az EU: elvehetik Magyarországtól a pénzt

Az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága legújabb jelentésében azt javasolja, hogy el kell indítani Magyarország ellen az uniós atombombaként emlegetett 7-es cikkely szerinti eljárást. Ha pedig nem csatlakozunk az európai ügyészséghez, fel kell függeszteni az EU-pénzek folyósítását.

Súlyos következtetéseket fogalmaz meg jelentéstervezetében a magyarországi korrupciós viszonyokat és az EU-támogatások felhasználását vizsgáló EP-bizottság - értesült a Népszava. A Költségvetési Ellenőrző Bizottság szerint az uniós támogatásokat az eredeti rendeltetésüktől eltérően, az EU alapértékeit veszélyeztető módon használta fel a magyar kormány, és ezt szankcionálni kell.

"A kormányzati korrupció szintje veszélyezteti az EU-támogatások céljainak érvényesítését, és sérti a magyar emberek érdekeit. A cél, hogy a kormány visszatérjen az uniós jog keretei közé, mivel különben Magyarország elveszítheti az EU-támogatásokat" - magyarázta az Európai Bizottság egyik tagja a lapnak az ügyben, melynek előzménye, hogy még tavaly májusban az Európai Parlament döntött a 7-es cikkely szerinti vizsgálat elindításáról.

A cél annak kiderítése, hogy szükség van-e uniós fellépésre Magyarországon az EU alapértékeinek védelmében. A jogi vizsgálatot kísérte a pénzügyi revízió is. Ez jutott arra a konklúzióra, hogy a korrupció jelenlegi szintje, valamint az államháztartás átláthatóságának és elszámoltathatóságának hiánya az EU-ról szóló szerződés 2. cikkében említett értékek megsértését jelentheti. Panaszolják azt is, hogy a magyar kormány nem akar csatlakozni az Európai Ügyészséghez, ez pedig indokolttá teszi az uniós források utalásának felfüggesztését.

A költségvetési bizottság érvelése szerint az EU-támogatások a magyar GDP 1,9-4,4 százalékát teszik ki, és az állami beruházások több mint felét adják. De a magyar korrupciós index 2008 óta 19 ponttal csökkent (így az egyik leggyengébben teljesítő tagállammá váltunk), az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által a 2013-2016 közötti időszakra vonatkozóan végzett 41 országos vizsgálatnak (ami a második legtöbb az EU-ban) a 85 százalékát "igazságügyi és pénzügyi ajánlásokkal" zárták, az elmarasztalások pénzügyi hatása elérte az összes támogatás 4,16 százalékát, ami az Unióban a legmagasabb, és túlságosan nagy (36 százalék) az egyszereplős közbeszerzések aránya - írja a Népszava.

A Költségvetési Ellenőrző Bizottság volt az, amely Magyarországon járt és több uniós projektet ellenőrzött. Így a felcsúti kisvasút építését, vagy a négyes metrót. Az ellenőrzést Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a miniszterelnök elleni támadásnak ítélte meg.

A hetes cikkely szerinti eljárás az EU Tanácsában a szavazati jog felfüggesztésével járhat.

Eu22.jpg
 
most te komolyan azt gondolod meggyozodessel,hogy
nutellas masina tolti a nutellat es egyszercsak hopp megallni
mert csereljuk a misungot 10 orat keletnek toltunk
ugye milyen vicces
HA te azt tudnad ,hogy 10 perces leallas milyen termeles kiesest produkal
NEM allitanal ekkora bloooodseget

Pedig ez pontosan így van. Azzal indokolják, hogy más-más a közizlés az egyes országokban.

A CocaCola pontosan ezt nyilatkozta például a TV-ben, amikor a kérdést feszegették.
 
És akkor ugyanabban a csomagolásban, ugyanazzal a feluirattal kell eladni?! Hogy a jóságos multi a lelkünket pátyolgassa, had higgyük, hogy nekünk is az jut!
Nem kotelezo a multiknal vasarolni. Van magyar kereskedelmi halozat is, igaz az dragabb es sem
A nutella a legrosszabb példa, amit csak hozhattál.
Magyarországon 1 kg nutella 3000Ft-ba kerül, ez cca. 10 euró. Németországban 1 kg nutella 4,5 euro.
Tehát a Magyarországon kapható, lengyelek által összepancsolt változat se nem olcsó, se nem jó.
Pedig ez pontosan így van. Azzal indokolják, hogy más-más a közizlés az egyes országokban.

A CocaCola pontosan ezt nyilatkozta például a TV-ben, amikor a kérdést feszegették.
A coca colat is otthon csinaljak palackozak, lehet kicsit jobban van higitva vizzel?
 
A tolvaj bandátol már rég letiltottam volna a pénzt.
Vagy 15 évvel ezelőtt egy neves svájci újság kommentárja szerint a tagàllamok jó része, csak a pénzt akarja, nem Európát.

Règi vicc:
Egy olasz, egy spanyol, egy portugál és egy görög szórakoznak a kuplerájban.
Ki fizeti a számlát?
?
?
?
?
A német.

Manapság a kupleráj látogatói közé elsőnek minket lehetne beírni. Nagy betűkkel.


Egy régi vicc modern váőltozata, (C) by me:

—Egy amerikai, egy német, egy kínai, egy indokínai, egy szír, egy görög, egy iráni, egy orosz, egy dél-koreai és egy észak-koreai - no meg egy magyar, természetesen - együtt utaznak a tengeren. Találnak egy eddig ismeretlen szigetcsoportot, mely nagyjából egyforma méretű szigetekből áll, és épp annyi sziget van ott, amennyien ők vannak. Megegyeznek gyorsan, hogy nincs értelme veszekedni, mindegyikük hazájának jár pontosan 1 darab sziget! Sorsolással azt is eldöntik, melyik sziget kié lesz.
A kérdés az, melyik nép milyen épületet húz fel elsőként a szigetén?
A válasz:
—A szírek: vesztőhelyet.
—Az irániak: mecsetet.
—Az amerikaiak: bankot.
—A németek: élelmiszerfeldolgozó üzemet.
—Az oroszok: egy baromi erős rádióadótornyot ami minden mást elnyom, és álhíreket közvetít.
—Az indokínaiak: bordélyházat.
—A dél-koreaiak: mikrocsipgyárat.
—Az észak-koreaiak: rakétakilövő állomást. A rakétákhoz a vezérlőcsipeket a dél-koreaiaktól lopják. Amikor lopni nem tudnak, veszik, pénzért, a pénzt úgy szerzik meg hogy a lányaikat eladják szex-rabszolgának az indokínaiak bordélyába. E bordélyokat természetesen az amerikaiak és németek látogatják leginkább.
—A kínaiak: ócska, vacak de olcsó műanyag holmikat gyártó manufaktúrát, ahol alulfizetett bérrabszolgák robotolnak.
—A magyarok: természetesen stadiont. Nem is egyet, hanem mindjárt beépítik stadionokkal a sziget területének felét.
—A görögök: semmit, azt mondják szegények, nincs pénzük. A németek megszánják őket, adnak nekik pénzt, de a görögök akkor se építenek semmit, hanem a kínaiaktól megveszik dömpingáron a műanyagcuccokat, mindent ami sporteszköznek néz ki, s olyan olcsón kapják hogy a németektől kikönyörgött pénz kétharmada megmarad még így is. Azt a pénzt eldáridózzák hogy így zorba meg úgy buzuki, majd bejelentik hogy szívesen megrendezik a magyarok üresen kongó stadionjaiban a következő olimpiát, a sporteszközöket már be is szerezték hozzá! Erre a magyarok beijednek, hogy a sportolók közt az olimpia örvén beszivárog a szigetükre 2 szír is, s emiatt körülkerítik a teljes szigetet méregdrágán. Később kiderül, hogy a kerítést ők is a kínaiaktól vették, az is műanyag, nem ér semmit de legalább jó drágán lett elszámolva, 50000 euró/méter, igaz, a kínaiak 2 kilométert adtak belőle 1 euróért de szállítás közben felment az ára. De megérte mert közben valahogy épült kisvasút is minden stadionhoz, nem tudni miféle pénzből, és Orbán vett 3 palotát a bahamákon...
Mikor kiderül hogy a kerítés semmit se ér, megcsinálják újra, 50-szeres áron. Mire készen lett és kiderül hogy tényleg erős, a magyarok megnépszavazzák hogy mégis legyen olimpia. Az Olimpiai Bizottság csak akkor engedi ha lebontják a kerítést mert balesetveszélyes a nézőkre. A magyarok lebontják, a lebontásra a pályázatot Mészáros Lőrinc cége nyerte meg, mint egyedüli pályázó. Igaz, pályáztak a kínaiak is de nem nyertek. A lebontott kerítésanyagot Mészáros eladta a kínaiaknak. A lebontást észak-koreai vendégmunkások végezték, olcsóért. Mészáros elmegy szórakozni az indokínai bordélyokba, van rá valahonnan pénze. A magyarok közben megijednek az észak-koreai vendégmunkásoktól, migráncsnak nézik őket, újra kerítést követelnek. A kínaiak közlik, hogy van egy rakás alig használt kerítésük, szívesen odaadják óccóért... a magyarok boldogan megveszik mindet. Orbán klientúrájából valaki megnyeri a második kerítésépítési pályázatot, gyorsan felhúzzák közpénzből a kerítést újra, azaz felhúzatják az észak-koreaiakkal, hogy aztán legyen mivel kizárni őket. Közben minden attól hangos az oroszok rádiójában, hogy a magyarok szigetét el fogják özönölni a szírek. A szírek mennek is, de messze elkerülik a magyarok szigetét, mert a németekhez szeretnének eljutni. Közben azonban sokuk tévedésből a görögöknél köt ki, akik nem győzik útbaigazítani őket a németek felé, s egyre azt bizonygatják hogy úgyse érdemes náluk maradni mert szegények, s ők csak az olimpiához értenek...
 
Mindig mulatságos mikor egyesek azt gondolják, hogy a nyugati államok az EU-n keresztül csak úgy tisztán jó szándékból támogatták a kelet európai államok felvételét és csak testvéri szeretetből fektetnek be pénzeket.
Mindenkinek megvan a saját érdeke, és senki nem ad ingyen semmit. Amennyit befektetnek, minimum annyit vissza is szereznek, még ha nem is közvetlenül és nem is azonnal.

Egyebkent egyertelmu. az Orszag Ipara 80%-ig nyugati kezekben van, nana , hogy tobbet visznek ki mint amit kap az Orszag
ugy mond "ajandek" kent!
 
Minden negyedik magyarnak multik adnak fizetést...

https://index.hu/gazdasag/2014/02/03/multik/

Mit csinálnátok nélkülük?
Talán , ha nemlett volna az ország kiárusitva Antallék által a multiknak akkor esetleg élni is lehetne , ha mondjuk az Ikarust fejlesztették volna akkor ma nem a cart kéne Kinából hozatni és 30 éves roncsokat Stuttgartból Liesingelni !! Liesingelni !! Kinek az érdeke volt használtatt bérbe venni ?? Mert ez nem más és milliókat az ablakon kidobbni , hasonlóan a 4-es metronál !! Aztán utána meg pofázzák , hogy hát nemérettünk hozzá ! Tessettek volna igazi forradalmat csinyálni !!:rolleyes2::rolleyes2:
 
Azt javaslom, mond el ezt a viccet hasonló vitriolos cinizmus kíséretében néhány spanyol, portugál és görög munkásembernek. És nézd meg, hogy minden harmadik hogyan fog reagálni rá. Előtte azonban konzultálj a fogorvosoddal. A németek gazdasági és politikai vezetőik fafejű ostobaságának köszönhetően harmadszor is lángba fogják borítani Európát. Idő kérdése. Nem véletlenül hagyták el a süllyedő hajót a pragmatikus angolok.

Amikor a 70-es években a dél-európai országokba jártunk szabira, mást nem hallotunk, mint hogy milyen hülyék a svájciak, mert csak a munkának élnek.
Dolce far niente, manana volt a jelszavuk. A görögök odáig jutottak, hogy az olivaolajat importálniuk kellett. Nem fizettek adót, halottak után kaszírozták a nyugdíjakat.
A görögök szerint európának elkellene őket tartani mert ők a kultúránk bölcsője. Minden görög eredetű szóért fizetnünk kellene. Egy görög professzor országának keserű kritikájàban olvastam.
Olasz hivatalnokok kiadták bèrbe munkahelyüket. A mafia megszerez minden EU pénzt.
Egyszer panaszkodtam olasz kollégámnak a magyar kézművesek katasztrofális munkájárol.
Ne sírjak, mondta. Náluk, ha nem fizetsz előre nem jőnnek, ha fizetsz pláne nem jönnek. Ha aztán jönnek mindent ellopnak ami nincs leszögelve vagy lebetonozva. A munkájuk szemét.

Amikor L’Escalaban voltam szabin, az aratási ünnepet kedd, szerda, csütörtökre rakták. Se hétfőn se pénteken nem akarták a kocsimat megjavítani mert nem èrte meg a műhelyt kinyitni.
Tudom ezek kis dolgok, de az is kis dolog, hogy a 46 év alatt amit svájcban dolgoztam, négy év kivételével 42,5 órás munkahetem volt. Nyugdíj pedig mindig 65 töl volt és a nyugdíjamra adót kell fizetnem.
 
Utoljára módosítva:
Talán , ha nemlett volna az ország kiárusitva Antallék által a multiknak akkor esetleg élni is lehetne , ha mondjuk az Ikarust fejlesztették volna akkor ma nem a cart kéne Kinából hozatni és 30 éves roncsokat Stuttgartból Liesingelni !! Liesingelni !! Kinek az érdeke volt használtatt bérbe venni ?? Mert ez nem más és milliókat az ablakon kidobbni , hasonlóan a 4-es metronál !! Aztán utána meg pofázzák , hogy hát nemérettünk hozzá ! Tessettek volna igazi forradalmat csinyálni !!:rolleyes2::rolleyes2:
Fejleszteni? Valamikor a hetvenes években svájci szakemberek expertiset csináltak a csepeli művekröl. A kérdésre, mennyibe kerülne a modernizálás, a pali elnevette magát. Múzeumot kell belőle csinàlni és mellette egy újat épiteni, volt a válasza.
Arra viszont Kádár nem hagyott pénzt.
 
most te komolyan azt gondolod meggyozodessel,hogy
nutellas masina tolti a nutellat es egyszercsak hopp megallni
mert csereljuk a misungot 10 orat keletnek toltunk
ugye milyen vicces
HA te azt tudnad ,hogy 10 perces leallas milyen termeles kiesest produkal
NEM allitanal ekkora bloooodseget
NEM biztos, hogy úgy működik a dolog, ahogy felétek elképzelik.
1. Nem egy gyárban gyártanak pl. Nutellát.
2. Feltehetően a csehek és szlovákok is ennek a viccnek az áldozatai, ugyanis velünk együtt tettek panaszt az EU-nál. A panasz alapját hivatalos mérési eredmények képezik.
Érdekes, hogy tények nem zavarnak benneteket, ha ezek a kedves multijaitok ellen szólnak.
 
Gondolom, mert igény van rá és ők is csak a piacrol élnek.
Szeretném, ha megértenéd. Itt nem igényről van szó, hanem arról, hogy szó jelzés nélkül, azonos csomagolásban vetetik meg velünk a rosszabb minőségű árút. Érted?
Azt a látszatot kelti, hogy ugyanazt kapom, mint Nickelsdorftól nyugatra. Holott nem. Ha egymás mellé teszem a két mosóport, ugyanaz a külleme, ugyanaz a felirata. Csak az egyik rosszabb, mint a másik.
Szeretném felfogni, hogy ez Svájcból miért látszik elviselhetőnek, sőt magyarázhatónak?
 
Fejleszteni? Valamikor a hetvenes években svájci szakemberek expertiset csináltak a csepeli művekröl. A kérdésre, mennyibe kerülne a modernizálás, a pali elnevette magát. Múzeumot kell belőle csinàlni és mellette egy újat épiteni, volt a válasza.
Arra viszont Kádár nem hagyott pénzt.
Igen ez igy igaz ! Mert a termelö gépek nagyrészét még Weiss Manfréd vásárolta vadi ujjon mint sok más gyárban is ! Ök csak használták , de olyan mint fejlesztés az nemlétezett ! De ezt itt emliteni nemérdemes , igaz az Ikarusz nagyrészét nem Csepelen készitettek hanem máshol , de mindegy ez érvényes a mezögazdaságra is hiszen a traktor állomány is a rákosi által a gazdáktól elvett állományból állt ami amikor megvették azokat akkor magasan jok voltak !! Hiszen majd minden szocialista ország igymüködött , a magántulajdont államositani és addig használni amig az tönkre megy ! Után meg osztani az észt !
 
Cdurmol , miért , miért ? Hát azért!! Azért mert aki nyugatról jönn annak mindig igaza van és kész ! Jegyezzd már meg ez a §1 a §2-t már ismered :rohog:
 
NEM biztos, hogy úgy működik a dolog, ahogy felétek elképzelik.
1. Nem egy gyárban gyártanak pl. Nutellát.
2. Feltehetően a csehek és szlovákok is ennek a viccnek az áldozatai, ugyanis velünk együtt tettek panaszt az EU-nál. A panasz alapját hivatalos mérési eredmények képezik.
Érdekes, hogy tények nem zavarnak benneteket, ha ezek a kedves multijaitok ellen szólnak.

Florence Ranson, a hatalmas európai élelmiszeripari lobbicsoport, a FoodFrinkEurope szóvivője szerint az általa képviselt vállalatok nem látnak kivetnivalót az egyes nemzetközi márkájú termékek kettős minőségében. Szerinte a vállalatok csak a specifikus fogyasztói igényeket tartják szem előtt, amelyek országonként különbözhetnek.
„Néhány vállalat saját megfontolásból döntött úgy, hogy ugyanazt a receptet használja az egész európai piacon, mások pedig úgy döntöttek, hogy egyedi recepteket használnak a lokális piacokon. (…) Ez egy üzleti döntés”
 
Szeretném, ha megértenéd. Itt nem igényről van szó, hanem arról, hogy szó jelzés nélkül, azonos csomagolásban vetetik meg velünk a rosszabb minőségű árút. Érted?
Azt a látszatot kelti, hogy ugyanazt kapom, mint Nickelsdorftól nyugatra. Holott nem. Ha egymás mellé teszem a két mosóport, ugyanaz a külleme, ugyanaz a felirata. Csak az egyik rosszabb, mint a másik.
Szeretném felfogni, hogy ez Svájcból miért látszik elviselhetőnek, sőt magyarázhatónak?
Speciálisan a mosópornál választhatsz. Talán hamisítják. Drágább vagy olcsóbb.
Más árúknál ez a téma a svájci újságokban is egy vitatott kérdés. Kint sem lelkesednek a multikért és az üzleti cseleikért, még akkor sem ha az svájci.
Azért felvetik azt a kérdést, hogy mekkora is az a tényleges minőségi különbség és mennyi az egész cirkuszbol a Visegrádiak populista propagandája az EU ellen.
 
CasaLoma , de én akkor sem hiszen el !! Mert azzok mind mind "tiszteséges kereskedök" ez biztosan Orbán meg Putyin müve !! Ök terjesztenek velem együtt Fake News-t :hurra::hurra::rohog:
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,166
Üzenet
4,810,827
Tagok
616,248
Legújabb tagunk
Tibcsi74
Oldal tetejére