Bekeményít az EU: elvehetik Magyarországtól a pénzt

Az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága legújabb jelentésében azt javasolja, hogy el kell indítani Magyarország ellen az uniós atombombaként emlegetett 7-es cikkely szerinti eljárást. Ha pedig nem csatlakozunk az európai ügyészséghez, fel kell függeszteni az EU-pénzek folyósítását.

Súlyos következtetéseket fogalmaz meg jelentéstervezetében a magyarországi korrupciós viszonyokat és az EU-támogatások felhasználását vizsgáló EP-bizottság - értesült a Népszava. A Költségvetési Ellenőrző Bizottság szerint az uniós támogatásokat az eredeti rendeltetésüktől eltérően, az EU alapértékeit veszélyeztető módon használta fel a magyar kormány, és ezt szankcionálni kell.

"A kormányzati korrupció szintje veszélyezteti az EU-támogatások céljainak érvényesítését, és sérti a magyar emberek érdekeit. A cél, hogy a kormány visszatérjen az uniós jog keretei közé, mivel különben Magyarország elveszítheti az EU-támogatásokat" - magyarázta az Európai Bizottság egyik tagja a lapnak az ügyben, melynek előzménye, hogy még tavaly májusban az Európai Parlament döntött a 7-es cikkely szerinti vizsgálat elindításáról.

A cél annak kiderítése, hogy szükség van-e uniós fellépésre Magyarországon az EU alapértékeinek védelmében. A jogi vizsgálatot kísérte a pénzügyi revízió is. Ez jutott arra a konklúzióra, hogy a korrupció jelenlegi szintje, valamint az államháztartás átláthatóságának és elszámoltathatóságának hiánya az EU-ról szóló szerződés 2. cikkében említett értékek megsértését jelentheti. Panaszolják azt is, hogy a magyar kormány nem akar csatlakozni az Európai Ügyészséghez, ez pedig indokolttá teszi az uniós források utalásának felfüggesztését.

A költségvetési bizottság érvelése szerint az EU-támogatások a magyar GDP 1,9-4,4 százalékát teszik ki, és az állami beruházások több mint felét adják. De a magyar korrupciós index 2008 óta 19 ponttal csökkent (így az egyik leggyengébben teljesítő tagállammá váltunk), az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által a 2013-2016 közötti időszakra vonatkozóan végzett 41 országos vizsgálatnak (ami a második legtöbb az EU-ban) a 85 százalékát "igazságügyi és pénzügyi ajánlásokkal" zárták, az elmarasztalások pénzügyi hatása elérte az összes támogatás 4,16 százalékát, ami az Unióban a legmagasabb, és túlságosan nagy (36 százalék) az egyszereplős közbeszerzések aránya - írja a Népszava.

A Költségvetési Ellenőrző Bizottság volt az, amely Magyarországon járt és több uniós projektet ellenőrzött. Így a felcsúti kisvasút építését, vagy a négyes metrót. Az ellenőrzést Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a miniszterelnök elleni támadásnak ítélte meg.

A hetes cikkely szerinti eljárás az EU Tanácsában a szavazati jog felfüggesztésével járhat.

Eu22.jpg
 
Florence Ranson, a hatalmas európai élelmiszeripari lobbicsoport, a FoodFrinkEurope szóvivője szerint az általa képviselt vállalatok nem látnak kivetnivalót az egyes nemzetközi márkájú termékek kettős minőségében. Szerinte a vállalatok csak a specifikus fogyasztói igényeket tartják szem előtt, amelyek országonként különbözhetnek.
„Néhány vállalat saját megfontolásból döntött úgy, hogy ugyanazt a receptet használja az egész európai piacon, mások pedig úgy döntöttek, hogy egyedi recepteket használnak a lokális piacokon. (…) Ez egy üzleti döntés”
Anyukája! Én meg veszek a mosóporom mellé mindenféle adalékokat pluszban, hogy olyan fehér legyen a fehér, amilyennek szeretem. VAGY ha kint jár valaki a "művelt nyugaton" hozatok vele olyan mosóport, amilyet használok, csak nyugati minőségben. Mert a magyar ugye szürke lepedőn szeret aludni, fehér lepedő csak tőlünk nyugatra jár. :mad:
 
Fejleszteni? Valamikor a hetvenes években svájci szakemberek expertiset csináltak a csepeli művekröl. A kérdésre, mennyibe kerülne a modernizálás, a pali elnevette magát. Múzeumot kell belőle csinàlni és mellette egy újat épiteni, volt a válasza.
Arra viszont Kádár nem hagyott pénzt.
Azért azt elismerhetnéd, hogy a másik végletbe vezette át az elit az országot, amelynek az lett az eredménye, hogy eladtak és leépítettek szinte minden termelőkapacitást, akár jó volt, akár rossz, hogy egyszerűen piac legyünk a máshol megtermelt termékek számára. Ezt a lengyelek például sokkal megfontoltabban csinálták. Ezért is ver ki a víz, ha meglátom az MSZMP-ből érkező kommunistából kapitalistává vedlett Gyurcsány Ferencet, mint a demokrácia és az igazságosság védangyalát.
 
Speciálisan a mosópornál választhatsz. Talán hamisítják. Drágább vagy olcsóbb.
Más árúknál ez a téma a svájci újságokban is egy vitatott kérdés. Kint sem lelkesednek a multikért és az üzleti cseleikért, még akkor sem ha az svájci.
Azért felvetik azt a kérdést, hogy mekkora is az a tényleges minőségi különbség és mennyi az egész cirkuszbol a Visegrádiak populista propagandája az EU ellen.
Merő populizmusból a fehér mosásra deklarált mosóporom 60 fokon szürkére mos. Ugyanannak az Ausztriában vett változata 40 fokon is fehér ruhát produkál. Merő populizmusból.
 
Anyukája! Én meg veszek a mosóporom mellé mindenféle adalékokat pluszban, hogy olyan fehér legyen a fehér, amilyennek szeretem. VAGY ha kint jár valaki a "művelt nyugaton" hozatok vele olyan mosóport, amilyet használok, csak nyugati minőségben. Mert a magyar ugye szürke lepedőn szeret aludni, fehér lepedő csak tőlünk nyugatra jár. :mad:
Keverj hozzá szódát, és akkor fehér lesz a fehér, nem szürkül be pár mosás után! Itt a Rosmannban, DM-ben 1 kg-os kiszerelésben 1 euró körüli áron lehet megvenni, gondolom otthon is kapható.
De forróvízzel, ecettel keverve nagyszerű tisztítószer, és még olcsó is!
 
Ebben nem találtam annak magyarázatát, hogy miért kell azt a látszatot keltve árulni a sz@rt, hogy nem a sz@r, hanem a minőség van benne.

Ked ves cdurmol
-
Nem tagadom, hogy vannak csalok akik átverik az üzletfeleiket, nem véletlenül vannak nálunk is fogyasztokat védö egyesületek. Látod milyen hatalmas problémánk van a diesel autova... de azt állitani, hogy a magyar nemzet ellen irányulna ilyesmi az maghaság, egy paranoia!
-
Nyugaton nem a kormány vásárol be nutellát hanem az üzletek vezetöi, a kereskedök.
Ha a bevásárlok éveken keresztül nem veszik észre, hogy mást szállitottak mind amit megrendeltek akkor csak azt tudom mondani dobjátok ki a megrendelöt.
-
Ugy látszik egy magyar tulajdonság, hogy az álldozat szerepében mindig jol érzitek magatokat.
Ezt használja ki a kormányotok.
-
Most mérgemben azt kivánom nektek, hogy csak csapjanak be benneteket a multik, fedezzétek fel hogyan vannak a bevásárlok megkenve, a fogyasztok becsapja és dobjátok ki öket.
-
Nem véletlen van az OLAF uton Magyarországon. Sok sikert. :)
-

Mindig a Spanyol cipök jutnak az eszembe.
A 70-es évek elején elegáns cipök jelentek meg potom áron a Budapesti cipöboltokban. Aztán az elsö esönél kiderült, hogy a cipöket a Spanyolok halottaknak csinálták, hogy a ravatalon jol nézzenek ki. Ugy látszik azota sem változott a minöségelenörzés Magyarországon. :)
-
0_big.jpg

-

"Kleider für verstorbene" egy jövedelmezö iparág nyugaton. Ennek a pulovernek pl. nincs hátulja mert minek?
 
Egy frászt!
Azért az ócskát adják ide, mert tudják, hogy nálunk sokan még mindig azt hiszik, a nyugat becsületes, és nem ver át! Ezért becsaphatóknak tartanak minket. Magyarul: hülyének néznek.

Mert úgy van, ahogy orion-köd mondja: nem vagyunk még kiokosodva a kapitalizmusból. Még itt is sokan olyan naivak, hogy azt hiszik, nyugaton nem lopnak, nem csalnak, és csupa szívjóságból ingyen döntik a pénzt a volt szoci tagállamokba.

Ha ilyeneket mondasz akkor meg is érdemled jelzöt.
-
Magyarország 6%-a kintt él nyugaton, mindenki utazhat nyugatra, az internet által minden nyugati üzlet elérhetö, söt az itteni árukat ellenörzö szervezetek is megtalálhatoak, az internet televan produkt-teszttel. Aki nem veszi igénybe ezeket a lehetöségeket azon nem lehet segiteni.
-
Es mit mond a boltos magyarországon ha panaszkodsz, hogy nem izlik a nutella?
-

A probléma valoszinü az kedves Jászladány, hogy a magyar emberek hisznek egy joindulatu diktátorba.
 
En szivesen iszom bort és nem mindig van idöm elmennem egy megbizhato vincerhez mert messze van zöllünk.
-
Ilyenkor kénytelen vagyok supermarkt-ban beszerezni legalább egy üvegre valot.
A bor egy nagyon érzékeny joszág, az évtizedek alatt kitapsztaltam, hogy egyazon helyen és évben palackozott bor a különbözö üzletekben másképp izlik.
-
Elöször is, munkások lakta környéken ugyanabban a supermarktban nem kapsz jo minöségü bort mert az emberek ott nem adnak ki érte anyi pénzt. Továbbá nem midegy, hogy télen, nyáron a teherauto a borosüvegekkel az utcán áll, vagy hamar bekerül a klimatizált üzletbe.
-
Egészen biztos nem ez az egyetlen élelmiszer ami érzékeny a szállitással (hömérséklet és rázás) járo strapára.
Ha magyarországra megyek mindig ezerszer átgondolom, hogy vigyek, ne vigyek bort magammal mert utközben tönkremehet.
 
Ked ves cdurmol
-
Nem tagadom, hogy vannak csalok akik átverik az üzletfeleiket, nem véletlenül vannak nálunk is fogyasztokat védö egyesületek. Látod milyen hatalmas problémánk van a diesel autova... de azt állitani, hogy a magyar nemzet ellen irányulna ilyesmi az maghaság, egy paranoia!
-
-

-
Senki nem állította, hogy a magyar nemzet ellen irányul. Ugyanezeket a gyengébb minőségeket mérték ki a csehek és a szlovákok is.
 
Merő populizmusból a fehér mosásra deklarált mosóporom 60 fokon szürkére mos. Ugyanannak az Ausztriában vett változata 40 fokon is fehér ruhát produkál. Merő populizmusból.
Kérlekszépen megkérdeztem anyámat. Ő megvan elégedve a folyékony Ariellel amit az egyik ismert üzletlánctol veszek neki. Valami D betűset mondott ha nagyon fehéret akarsz.
Svájcban, mivel szingli vagyok, én mosok. Szintèn ezt a folyékony mosószert használom, de mivel azt a kevés fehèr cuccomat ami van csak egyszer veszem fel nem lessz szürke.

Még neutrális svájci szemmel nézve is a visegrádiak propagandája az EU ellen sokszor és nagyon, öncélú populizmus.
 
Keverj hozzá szódát, és akkor fehér lesz a fehér, nem szürkül be pár mosás után! Itt a Rosmannban, DM-ben 1 kg-os kiszerelésben 1 euró körüli áron lehet megvenni, gondolom otthon is kapható.
De forróvízzel, ecettel keverve nagyszerű tisztítószer, és még olcsó is!
Köszönöm, ezt csinálom! A lepedőm fehér. Csak bosszantó, hogy ez nekem többe kerül és még macerásabb is.
 
2-format2020.jpg

-
Erdemes megnézni ezt a paranoia arckifejezést amint mondja: "elekarják venni a mi országunkat" :(
-
Szerintem ez azt képzeli, hogy Magyarország az ö tulajdona, és a diákok, az ellenzék elakarja venni a játszását.
-
 
Kérlekszépen megkérdeztem anyámat. Ő megvan elégedve a folyékony Ariellel amit az egyik ismert üzletlánctol veszek neki. Valami D betűset mondott ha nagyon fehéret akarsz.
Svájcban, mivel szingli vagyok, én mosok. Szintèn ezt a folyékony mosószert használom, de mivel azt a kevés fehèr cuccomat ami van csak egyszer veszem fel nem lessz szürke.

Még neutrális svájci szemmel nézve is a visegrádiak propagandája az EU ellen sokszor és nagyon, öncélú populizmus.
Csak tájékoztatásnak: Az, hogy a mosás után milyen színű lesz a fehér cucc, nem sokban függ attól, hogy hányszor vetted fel. Ha hordás nélkül mosnád újra és újra, akkor is beszürkülne nem jó mosóport alkalmazva. Én sem padlót törlök a fehérekkel.

A Henkel mióta az EU? És a Coca Cola?
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,145
Üzenet
4,805,853
Tagok
615,909
Legújabb tagunk
Tóth Kriza
Oldal tetejére