Bekeményít az EU: elvehetik Magyarországtól a pénzt

Az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága legújabb jelentésében azt javasolja, hogy el kell indítani Magyarország ellen az uniós atombombaként emlegetett 7-es cikkely szerinti eljárást. Ha pedig nem csatlakozunk az európai ügyészséghez, fel kell függeszteni az EU-pénzek folyósítását.

Súlyos következtetéseket fogalmaz meg jelentéstervezetében a magyarországi korrupciós viszonyokat és az EU-támogatások felhasználását vizsgáló EP-bizottság - értesült a Népszava. A Költségvetési Ellenőrző Bizottság szerint az uniós támogatásokat az eredeti rendeltetésüktől eltérően, az EU alapértékeit veszélyeztető módon használta fel a magyar kormány, és ezt szankcionálni kell.

"A kormányzati korrupció szintje veszélyezteti az EU-támogatások céljainak érvényesítését, és sérti a magyar emberek érdekeit. A cél, hogy a kormány visszatérjen az uniós jog keretei közé, mivel különben Magyarország elveszítheti az EU-támogatásokat" - magyarázta az Európai Bizottság egyik tagja a lapnak az ügyben, melynek előzménye, hogy még tavaly májusban az Európai Parlament döntött a 7-es cikkely szerinti vizsgálat elindításáról.

A cél annak kiderítése, hogy szükség van-e uniós fellépésre Magyarországon az EU alapértékeinek védelmében. A jogi vizsgálatot kísérte a pénzügyi revízió is. Ez jutott arra a konklúzióra, hogy a korrupció jelenlegi szintje, valamint az államháztartás átláthatóságának és elszámoltathatóságának hiánya az EU-ról szóló szerződés 2. cikkében említett értékek megsértését jelentheti. Panaszolják azt is, hogy a magyar kormány nem akar csatlakozni az Európai Ügyészséghez, ez pedig indokolttá teszi az uniós források utalásának felfüggesztését.

A költségvetési bizottság érvelése szerint az EU-támogatások a magyar GDP 1,9-4,4 százalékát teszik ki, és az állami beruházások több mint felét adják. De a magyar korrupciós index 2008 óta 19 ponttal csökkent (így az egyik leggyengébben teljesítő tagállammá váltunk), az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által a 2013-2016 közötti időszakra vonatkozóan végzett 41 országos vizsgálatnak (ami a második legtöbb az EU-ban) a 85 százalékát "igazságügyi és pénzügyi ajánlásokkal" zárták, az elmarasztalások pénzügyi hatása elérte az összes támogatás 4,16 százalékát, ami az Unióban a legmagasabb, és túlságosan nagy (36 százalék) az egyszereplős közbeszerzések aránya - írja a Népszava.

A Költségvetési Ellenőrző Bizottság volt az, amely Magyarországon járt és több uniós projektet ellenőrzött. Így a felcsúti kisvasút építését, vagy a négyes metrót. Az ellenőrzést Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a miniszterelnök elleni támadásnak ítélte meg.

A hetes cikkely szerinti eljárás az EU Tanácsában a szavazati jog felfüggesztésével járhat.

Eu22.jpg
 
Florence Ranson, a hatalmas európai élelmiszeripari lobbicsoport, a FoodFrinkEurope szóvivője szerint az általa képviselt vállalatok nem látnak kivetnivalót az egyes nemzetközi márkájú termékek kettős minőségében. Szerinte a vállalatok csak a specifikus fogyasztói igényeket tartják szem előtt, amelyek országonként különbözhetnek.
„Néhány vállalat saját megfontolásból döntött úgy, hogy ugyanazt a receptet használja az egész európai piacon, mások pedig úgy döntöttek, hogy egyedi recepteket használnak a lokális piacokon. (…) Ez egy üzleti döntés”
Anyukája! Én meg veszek a mosóporom mellé mindenféle adalékokat pluszban, hogy olyan fehér legyen a fehér, amilyennek szeretem. VAGY ha kint jár valaki a "művelt nyugaton" hozatok vele olyan mosóport, amilyet használok, csak nyugati minőségben. Mert a magyar ugye szürke lepedőn szeret aludni, fehér lepedő csak tőlünk nyugatra jár. :mad:
 
Fejleszteni? Valamikor a hetvenes években svájci szakemberek expertiset csináltak a csepeli művekröl. A kérdésre, mennyibe kerülne a modernizálás, a pali elnevette magát. Múzeumot kell belőle csinàlni és mellette egy újat épiteni, volt a válasza.
Arra viszont Kádár nem hagyott pénzt.
Azért azt elismerhetnéd, hogy a másik végletbe vezette át az elit az országot, amelynek az lett az eredménye, hogy eladtak és leépítettek szinte minden termelőkapacitást, akár jó volt, akár rossz, hogy egyszerűen piac legyünk a máshol megtermelt termékek számára. Ezt a lengyelek például sokkal megfontoltabban csinálták. Ezért is ver ki a víz, ha meglátom az MSZMP-ből érkező kommunistából kapitalistává vedlett Gyurcsány Ferencet, mint a demokrácia és az igazságosság védangyalát.
 
Speciálisan a mosópornál választhatsz. Talán hamisítják. Drágább vagy olcsóbb.
Más árúknál ez a téma a svájci újságokban is egy vitatott kérdés. Kint sem lelkesednek a multikért és az üzleti cseleikért, még akkor sem ha az svájci.
Azért felvetik azt a kérdést, hogy mekkora is az a tényleges minőségi különbség és mennyi az egész cirkuszbol a Visegrádiak populista propagandája az EU ellen.
Merő populizmusból a fehér mosásra deklarált mosóporom 60 fokon szürkére mos. Ugyanannak az Ausztriában vett változata 40 fokon is fehér ruhát produkál. Merő populizmusból.
 
Anyukája! Én meg veszek a mosóporom mellé mindenféle adalékokat pluszban, hogy olyan fehér legyen a fehér, amilyennek szeretem. VAGY ha kint jár valaki a "művelt nyugaton" hozatok vele olyan mosóport, amilyet használok, csak nyugati minőségben. Mert a magyar ugye szürke lepedőn szeret aludni, fehér lepedő csak tőlünk nyugatra jár. :mad:
Keverj hozzá szódát, és akkor fehér lesz a fehér, nem szürkül be pár mosás után! Itt a Rosmannban, DM-ben 1 kg-os kiszerelésben 1 euró körüli áron lehet megvenni, gondolom otthon is kapható.
De forróvízzel, ecettel keverve nagyszerű tisztítószer, és még olcsó is!
 
Ebben nem találtam annak magyarázatát, hogy miért kell azt a látszatot keltve árulni a sz@rt, hogy nem a sz@r, hanem a minőség van benne.

Ked ves cdurmol
-
Nem tagadom, hogy vannak csalok akik átverik az üzletfeleiket, nem véletlenül vannak nálunk is fogyasztokat védö egyesületek. Látod milyen hatalmas problémánk van a diesel autova... de azt állitani, hogy a magyar nemzet ellen irányulna ilyesmi az maghaság, egy paranoia!
-
Nyugaton nem a kormány vásárol be nutellát hanem az üzletek vezetöi, a kereskedök.
Ha a bevásárlok éveken keresztül nem veszik észre, hogy mást szállitottak mind amit megrendeltek akkor csak azt tudom mondani dobjátok ki a megrendelöt.
-
Ugy látszik egy magyar tulajdonság, hogy az álldozat szerepében mindig jol érzitek magatokat.
Ezt használja ki a kormányotok.
-
Most mérgemben azt kivánom nektek, hogy csak csapjanak be benneteket a multik, fedezzétek fel hogyan vannak a bevásárlok megkenve, a fogyasztok becsapja és dobjátok ki öket.
-
Nem véletlen van az OLAF uton Magyarországon. Sok sikert. :)
-

Mindig a Spanyol cipök jutnak az eszembe.
A 70-es évek elején elegáns cipök jelentek meg potom áron a Budapesti cipöboltokban. Aztán az elsö esönél kiderült, hogy a cipöket a Spanyolok halottaknak csinálták, hogy a ravatalon jol nézzenek ki. Ugy látszik azota sem változott a minöségelenörzés Magyarországon. :)
-
0_big.jpg

-

"Kleider für verstorbene" egy jövedelmezö iparág nyugaton. Ennek a pulovernek pl. nincs hátulja mert minek?
 
Egy frászt!
Azért az ócskát adják ide, mert tudják, hogy nálunk sokan még mindig azt hiszik, a nyugat becsületes, és nem ver át! Ezért becsaphatóknak tartanak minket. Magyarul: hülyének néznek.

Mert úgy van, ahogy orion-köd mondja: nem vagyunk még kiokosodva a kapitalizmusból. Még itt is sokan olyan naivak, hogy azt hiszik, nyugaton nem lopnak, nem csalnak, és csupa szívjóságból ingyen döntik a pénzt a volt szoci tagállamokba.

Ha ilyeneket mondasz akkor meg is érdemled jelzöt.
-
Magyarország 6%-a kintt él nyugaton, mindenki utazhat nyugatra, az internet által minden nyugati üzlet elérhetö, söt az itteni árukat ellenörzö szervezetek is megtalálhatoak, az internet televan produkt-teszttel. Aki nem veszi igénybe ezeket a lehetöségeket azon nem lehet segiteni.
-
Es mit mond a boltos magyarországon ha panaszkodsz, hogy nem izlik a nutella?
-

A probléma valoszinü az kedves Jászladány, hogy a magyar emberek hisznek egy joindulatu diktátorba.
 
En szivesen iszom bort és nem mindig van idöm elmennem egy megbizhato vincerhez mert messze van zöllünk.
-
Ilyenkor kénytelen vagyok supermarkt-ban beszerezni legalább egy üvegre valot.
A bor egy nagyon érzékeny joszág, az évtizedek alatt kitapsztaltam, hogy egyazon helyen és évben palackozott bor a különbözö üzletekben másképp izlik.
-
Elöször is, munkások lakta környéken ugyanabban a supermarktban nem kapsz jo minöségü bort mert az emberek ott nem adnak ki érte anyi pénzt. Továbbá nem midegy, hogy télen, nyáron a teherauto a borosüvegekkel az utcán áll, vagy hamar bekerül a klimatizált üzletbe.
-
Egészen biztos nem ez az egyetlen élelmiszer ami érzékeny a szállitással (hömérséklet és rázás) járo strapára.
Ha magyarországra megyek mindig ezerszer átgondolom, hogy vigyek, ne vigyek bort magammal mert utközben tönkremehet.
 
Ked ves cdurmol
-
Nem tagadom, hogy vannak csalok akik átverik az üzletfeleiket, nem véletlenül vannak nálunk is fogyasztokat védö egyesületek. Látod milyen hatalmas problémánk van a diesel autova... de azt állitani, hogy a magyar nemzet ellen irányulna ilyesmi az maghaság, egy paranoia!
-
-

-
Senki nem állította, hogy a magyar nemzet ellen irányul. Ugyanezeket a gyengébb minőségeket mérték ki a csehek és a szlovákok is.
 
Merő populizmusból a fehér mosásra deklarált mosóporom 60 fokon szürkére mos. Ugyanannak az Ausztriában vett változata 40 fokon is fehér ruhát produkál. Merő populizmusból.
Kérlekszépen megkérdeztem anyámat. Ő megvan elégedve a folyékony Ariellel amit az egyik ismert üzletlánctol veszek neki. Valami D betűset mondott ha nagyon fehéret akarsz.
Svájcban, mivel szingli vagyok, én mosok. Szintèn ezt a folyékony mosószert használom, de mivel azt a kevés fehèr cuccomat ami van csak egyszer veszem fel nem lessz szürke.

Még neutrális svájci szemmel nézve is a visegrádiak propagandája az EU ellen sokszor és nagyon, öncélú populizmus.
 
Keverj hozzá szódát, és akkor fehér lesz a fehér, nem szürkül be pár mosás után! Itt a Rosmannban, DM-ben 1 kg-os kiszerelésben 1 euró körüli áron lehet megvenni, gondolom otthon is kapható.
De forróvízzel, ecettel keverve nagyszerű tisztítószer, és még olcsó is!
Köszönöm, ezt csinálom! A lepedőm fehér. Csak bosszantó, hogy ez nekem többe kerül és még macerásabb is.
 
2-format2020.jpg

-
Erdemes megnézni ezt a paranoia arckifejezést amint mondja: "elekarják venni a mi országunkat" :(
-
Szerintem ez azt képzeli, hogy Magyarország az ö tulajdona, és a diákok, az ellenzék elakarja venni a játszását.
-
 
Kérlekszépen megkérdeztem anyámat. Ő megvan elégedve a folyékony Ariellel amit az egyik ismert üzletlánctol veszek neki. Valami D betűset mondott ha nagyon fehéret akarsz.
Svájcban, mivel szingli vagyok, én mosok. Szintèn ezt a folyékony mosószert használom, de mivel azt a kevés fehèr cuccomat ami van csak egyszer veszem fel nem lessz szürke.

Még neutrális svájci szemmel nézve is a visegrádiak propagandája az EU ellen sokszor és nagyon, öncélú populizmus.
Csak tájékoztatásnak: Az, hogy a mosás után milyen színű lesz a fehér cucc, nem sokban függ attól, hogy hányszor vetted fel. Ha hordás nélkül mosnád újra és újra, akkor is beszürkülne nem jó mosóport alkalmazva. Én sem padlót törlök a fehérekkel.

A Henkel mióta az EU? És a Coca Cola?
 
Last edited:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Latest profile posts

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Forum statistics

Threads
38,163
Messages
4,810,008
Members
616,187
Latest member
Kázméréshuba
Top