Botrány a parlamentben

Patthelyzet alakult ki a parlament üléstermében az ellenzéki és kormánypárti képviselők között késő délelőtt. Előbbiek elállták a pulpitusra vezető utat, Latorcai János, a parlament alelnöke a padsorok közül próbálta vezetni az ülést, és szavaztatni a Fidesz-KDNP-seket, akik a túlóratörvény mellett a közigazgatási bíróságok felállításáról is döntöttek. Az ellenzék szerint az így levezényelt szavazás törvénytelen.
Az ellenzék megpróbálja megakadályozni a parlamenti szavazást az úgynevezett rabszolgatörvényről. Az országgyűlési teremben elállták a pulpitusra vezető utat, a helyiségben folyamatos volt a fütyülés, a sípolás, és kisebb dulakodás is történt. Vadai Ágnes DK-s képviselőt érte inzultus.

A parlamentben szerdán késő délelőtt lényegében patthelyzet alakult ki, az ellenzék és a Fidesz-KDNP képviselői között. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke a padsorok közül kezdte vezetni az ülést, amire az ellenzék folyamatosan azt kiabálja , hogy az házszabály ellenes.

A helyszínről Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője élő közvetítést adott a Facebokon.

A kormánypárti frakciók mindezek ellenére megkezdték a napirenden szereplő törvények megszavazását, így voksoltak új közigazgatási bíróságok felállításáról szóló törvényről is. Ezek a testületek ítélhetnek majd minden olyan perben, amelyben többek között a rendőrség, a választási bizottság vagy az adóhivatal érintett. Az ellenzéki bírálatok szerint ez azt is jelenti, hogy a politikailag kényes ügyekben kormánybarát, végső soron az igazságügy miniszter döntésével kinevezett bírók döntenek majd.

Később a parlament a túlóratörvényt is megszavazta (130 igen, 52 nem, 1 tartózkodás), amely így 2019-től léphet életbe. E szerint a mostani évi 250 túlóra helyett 400 rendelhető el a munkáltató és a munkavállaló megállapodása alapján, vagyis az érintetteknek átlagosan hatnapot kellene dolgozniuk egy héten.

Tordai Bence élő videójában azonban azt mondta, a gyülekezési jog korlátozására vonatkozó előterjesztés ügyében az ellenzék kisebb sikert ért el, ugyanis a javaslatot visszavonták. A Párbeszéd országgyűlési képviselője kifejtette: a jogszabály megtiltotta volna, hogy az ünnepek előtt és alatt a legfontosabb közterületeket közterületi jelleggel lehessen használni, tehát demonstrációkat sem lehetett volna tartani ezeken a helyeken. A javaslatot azonban levették a napirendről az előterjesztő kérésére.

A szavazások ellen folyamatosan tiltakozó, és a pulpitust elzáró ellenzékiek szerint a voksolás törvénytelenül zajlik.

A terembiztosok nem léptek közbe, bár Orbán Viktor miniszterelnök testőre is megjelentek a parlamentben, a Kossuth térre pedig készenléti rendőrök vonultak. Délután egy óra körül Áder János államfő is bement az ülésterembe, majd néhány perc után távozott – a kormánypártiak megtapsolták, az ellenzék kifütyülte.

A Klubrádió értesülése szerint a Parlamentbe késő délelőttől csak azokat engedik be, akiknek állandó belépője van, az épület előtti Kossuth téren pedig dél körül pár száz tüntető gyűlt össze, a számuk folyamatosan nő. Az ellenzéki pártok is demonstrációt hirdettek a Parlament elé, a Jobbik pedig bejelentette, hogy a túlóratörvény elleni tiltakozásként lezárja a Lánchidat. Arató Gergely DK-s politikus a Klubrádió helyszíni tudósítójának azt mondta, a parlament és az utca egyaránt színtere kell, hogy legyen a tiltakozásnak, és a Demokratikus Koalíció a Kossuth térre is hívta szimpatizánsait. A képviselő szerint az Orbán-kormány már a törvényesség látszatára sem ad.

A Republikon intézet közvéleménykutatása szerint a teljes népesség 83 százaléka, és a kormánypárti szavazók 63 százaléka is elutasítja a rabszolgatörvényként elhíresült javaslatot. A teljes népesség kétharmada hallott már a beterjesztésről. Az intézet elemzője, Virág Andrea a Klubrádiónak elmondta még, a teljes népességnek csak 6 százaléka támogatja, és a Fidesz-szavazók közül is csak 14 százalék ért egyet a javaslattal.

1.jpg



Az index.hu tömör összefoglalója a történtekről:
  • MSZP-s, DK-s és párbeszédes képviselők szerdán elfoglalták az elnöki pulpitushoz vezető lépcsőt, hogy így akadályozzák meg az ülés megnyitását és a túlóratörvény elfogadását.
  • Az ellenzékiek attól tartottak, hogy a házőrség beavatkozik. Mindkét oldalon képviselőnők álltak elöl: egyik oldalon Kunhalmi Ágnes, Bangóné Borbély Ildikó, Gurmai Zita, a másik oldalon Vadai Ágnes, Szél Bernadett és Bősz Anett.
  • A Jobbik és az LMP nem csatlakozott az akcióhoz, a jobbikosok egy rabszolgatörvényező molinót feszítettek ki. Az LMP-sek pedig papírokat szórtak a karzatról.
  • A Fidesz–KDNP-sek közben a helyükön várakoztak, Szabó Tímeáék odaléptek interjút készíteni Orbán Viktorral.
  • A házőrség nem avatkozott közbe, Kövér László házelnök egy kisebb csellel nyitotta meg az ülést: a saját helyéről egy mikrofonnal a kezében.
  • Ezután a KDNP-s Latorcai János vette át az ülés vezetését, szintén a saját helyéről, és megkezdődtek a szavazások.
  • Hogy az ellenzékiek ne zavarják meg a levezető elnököt, a fideszesek, például Orbán Viktor, Gulyás Gergely és Rogán Antal sorfalat állt.
  • A kormánytöbbség káosz és szirénaszó közben számos törvényt elfogadott. Közben több ellenzéki is sérelmezte, hogy bedugott kártya nélkül is működnek a szavazógépek, ami szerintük szabályellenes.
  • A teremben megjelentek testőrök is, több ellenzéki szerint Orbán testőrei.
  • Délután megjelent Áder János köztársasági elnök is a teremben az NVB új tagjainak megválasztásakor. Az ellenzék hangosan kifütyülte.
  • A túlóratörvényt is elfogadta a parlament. Az ellenzék előtte a Himnuszt énekelte, amihez csatlakoztak a fideszesek.
  • A végén Kövér László példátaln obstrukciós kísérletnek nevezte a történteket. Akkora volt a kásoz, hogy a végén meg kellett ismételni egy szavazást.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Még nem voltam arra szerettem volna..de, eddig nem adódott meg.
A rendszervaltas elott 13ezer ember dolgozott a kohaszatban.
Ezen kivul itt voltak a banyak. Kirald, Somsaly, Farkaslyuk, Banszallas
Aztan az emberek elkezdtek 20-30 km-re jarni melozni, a Putmoki banyaba, majd Dubicsanynal a kulszini fejtesre.
Aztan bezartak.
2000 korul meg ugy koszontottek egymast az emberek, hogy van-e valami munkad?
A ciganysag - ami az atlagnal jpoval nagyobb aranyban el itt- szinte 100 szazalekban volt munkanelkuli.
Szocialista varos volt Ózd.
Az orszaggyulesi kepviselo, Benedek Misi aki egyben polgarmaster is volt szocialista.
Nem tortent itt semmi:(
Vartak az emberek a csodara.
Aki tudott eljart dolgozni a dunantulra.
Az jobb mint kulfoldre?
A fenet.
Raadasul nem is fizettek, tudtak a vaallalatok, hogy ra vannak kenyszerulve szegenyek!
Aztan Benedeket elzavartak, mert kiderult, hogy nem hogy ahogy allitotta dioplomaja nem volt, de meg erettsegije sem. Forgalomiranyito volt a volannal mielott politikara adta a fejet.
Egy szocialista kardiologust valasztottak meg utanna 2014-ig.
A varos elvesztett egy nagyon jo orvost, es 'nyert' egy borzaszto rossz kepviselot.
Akkor bolondultak meg az emberek, es fideszes kepviselot es polgarmastart valasztottak.
A polgarmester megint csak nemcsinalt semmit, a testulet meg plane nem, csak veszekedtek.
Az ujabb polgarmester egy fiatal jobbikos srac lett.
Az emberek duhbol valasztottak meg, mert a fideszes valasztasi csalast emlegetett, hogy azzal nyert Janiscsak vagy 30 szavazattal.
Megismeteltek a valasztast, és tobb mint 5000 szavazattal nyert a jobbikos gyerek.
Meregbol!

Hozzateszem, ma sem oneki koszonheti a varos azt ami jelenleg van.
Most a kohaszat egyik utodvallalata mar vagy 700 embert foglalkoztat.(2005 korul be akartak zarni). Most epul egy uj hengersor. Elektrokemences acel alapanyaggyartas van.
Nagy letszamban foglalkoztatja az embereket a GE osszszerelo.
A jonson electrik szintugy.
Jelenleg mar olyannyira nincs munkas, hogy ukrajnaboll hoztak embert, es most legutoljara szerbiabol vagy 50-et.
Sok a kisvallalkozas, ami bedolgozik a nagyoknak.
Aki akar, az dolgozik!
A munkaugyibol sorra jonnek a cigany szarmazasu emberek, mert ha nem fogadjak el a munkat, megvonjak a segelyuket.

A varos most el!
 
Eddy! Összeesküvéselméletről beszéltél?
Az mi,amit tegnap láttam a Híradóban: az ellenzéki képviselő be sem illesztette a kártyáját a szavazáskor használandó leolvasóba, mégis "névszerint" szavazott? Nem nézel Híradót? Ráadásul szerintem a fidesz Tv-n mutatták.
 
Eddy! Összeesküvéselméletről beszéltél?
Az mi,amit tegnap láttam a Híradóban: az ellenzéki képviselő be sem illesztette a kártyáját a szavazáskor használandó leolvasóba, mégis "névszerint" szavazott? Nem nézel Híradót? Ráadásul szerintem a fidesz Tv-n mutatták.
Nem a kartya tartalmazza az infot a kepviselorol.
A helye az, ami meghatarozza az id-t.
A kartya igazolas arrol, hogy kepviselo, a parlamentben a jelenlet ellenrozesnel hasznaljak.
Nem jo rendszer, de igy mukodik!
 
Végigolvastam a hozzászólásokat, és annyira hihetetlenül kiábrándító, ahogyan tolvajok pártját fogják itt néhányan ... Döbbenet!

Kedves eddy! Az lenne a demokrácia szerinted, ahol az egyik fél ráerőszakolja a véleményét a másikra?
Ez a 100 forintból 90-et zsebrevágó szemét banda az, akit védesz? Miért is? Nem gondolod, hogy többet érsz ennél?

Programot hiányoltok? Anélkül nem szavaztok?
Mondok programot - az országot meglopó tolvajokat el kell távolítani a vezető székekből!
A jogszabályokat a saját kényükre-kedvükre átírókat kirúgni a döntéshozók közül.

Ennyi elég is!

Kiábrándító a protestségetek, az, ahogyan bűnözőket védtek, csak azért, hogy nehogy már a másik véleménye igaz lehessen.
Az indexet is csak akkor rakjátok ki, ha nektek tetszik? Nehogy már megmondja valaki, mikor ... na, coki, igaz?
Orbán-tempó - nem tetszik?
Hát nem!

S hogy magyarok vagyunk-e? Én nem egészen, de megnyugtatlak Te sem, aki olvasod ezt. Turmixok vagyunk mind.

Viszont ezt az országot féltem, azt az országot, amit soha, senki nem tudott rávenni, hogy itthagyjak, pedig volt rá lehetőség is, csábítás is.
De miattatok most elmennék. De nem olyan egyszerű, mert megszakad a szívem.
Mégis, ha olvaslak Titeket, ahogyan képesek vagytok utálni a másikat, pusztán azért, mert nem pártolja a hazugságot, a lopást, a csalást - amit mellesleg Ti is elismertek, akkor nem szeretnék ittmaradni, és végignézni, hogy Orbán röhögése közepette darabokra szakítjátok mindazt, ami minket, mindannyiunkat együtt jelent ebben a világban.
Megéri ezért a szemét kis tahó pasiért?
Gratulálok!

Orbánék a saját maguk által hozott, meglehetősen képlékeny jogszabályokat is átlépik. Csak és kizárólag az érdekeik számítanak, egy pillanatig azt hiszitek, Ti fontosan vagytok nekik????

Franckarikát! Titeket ugyanúgy átlép, és sutba dob, ha ehhez fűződik érdeke.
Csak addig kelletek, amíg hajlandóak vagytok harcolni az ország másik felével szemben.
Közben hízik, zsírosodik, és röhög. Éppen rajtatok is, mert jól behúzott Titeket is a csőbe. Mert parancs nélkül vagytok képesek harcba menni a másik magyar emberrel szemben.
Gratulálok.

"S a sírt, hol nemzet süllyed el ..."
Már elsüllyedt - Orbán érdeme. Tapsoljunk!
 
Nem a kartya tartalmazza az infot a kepviselorol.
A helye az, ami meghatarozza az id-t.
A kartya igazolas arrol, hogy kepviselo, a parlamentben a jelenlet ellenrozesnel hasznaljak.
Nem jo rendszer, de igy mukodik!
Akkor miért is kell szavazáshoz beilleszteni? Bemutatták a működését. Hogyan megy a névszerinti szavazás? Légyszi, ha már szakértő vagy.
 
Végigolvastam a hozzászólásokat, és annyira hihetetlenül kiábrándító, ahogyan tolvajok pártját fogják itt néhányan ... Döbbenet!

Kedves eddy! Az lenne a demokrácia szerinted, ahol az egyik fél ráerőszakolja a véleményét a másikra?
Ez a 100 forintból 90-et zsebrevágó szemét banda az, akit védesz? Miért is? Nem gondolod, hogy többet érsz ennél?

Programot hiányoltok? Anélkül nem szavaztok?
Mondok programot - az országot meglopó tolvajokat el kell távolítani a vezető székekből!

A gond az, hogy az emberek elni akarnak.
Azt irod, ezeket vedem-e.
Szerinted az vedes, hogy leirom, hogy ha meg akarunk elni, akkor kidolgozom a lelkemet?
Az vedes, ha leirom, hogy heti 6 napot kell nagyon sokszor dolgozni azert a kis penzert?
Az vedes, ha leirom a rovidvaltas gyotrelmeit ejszakas utani faradtsagot?
Ne ugy olvass mar, hogy abbol indulsz ki, hogy ez az ember nem arraszavaz akit en szeretnek, tehat nem irhat racionalis velemenyt :)

A demokraciarol sem azert irtam (ha elolvasod egyertelmu) mert vedem a kormanyt, hanem egy egesz mas fdolog kapcsan! Nem arrol irtam ami az orszagban folyik :)

Ami viszont teny: vannak doolgok amiket maskepp ertekelek.
Vannak dolgok, amiket teljesen maskepp latok.

Elhangzott sokszor, hogy mas forumok...
En nem jarok mashova
Ide szoktam bejonni, esw ha mar vegkepp nem tudok hallgatni akkor leirom mit gondolok.
Nem en vagyok aki ezt agitacionak belyegzi.
Ha nem tudok egyeterteni hallgassak?
Azt is lehet. De erre kerdeztem hogy ez lenne-e az a demokracia, amirol annyit hallgatok?!
 
Akkor miért is kell szavazáshoz beilleszteni? Bemutatták a működését. Hogyan megy a névszerinti szavazás? Légyszi, ha már szakértő vagy.
Nev szerinti szavazasnal nem hasznalnak szavazogepet.
Olyankor sorban olvassak a neveket, es ertheto hangos ige, nem, vagy tartozkodommal kell szavazni szoban.
A gepes szavazasnal a gombokat tertalmazo egyseg van felprogramozva a kepviselo adataival. Szinten 3 gombbol kell megnyomnod az egyiket. A szeemelyt az alapjan azonnositja be, hogy melyik gepen szavaztal.
HA emlekszel ra, vagy 2-3 eve volt egy komoly botrany ebbol, mert a kollega szavazott(nyomta a helyeden a gombot) mig a masik kint cigizett.
Nem tudom mert nem a kartya azonosit, az lenne az optimalis, de miota geppel szavaznak a kepviselok ez a rendszer van

Azt tartalmazza a parlamenti jegyzokonyv a szavazasrol, hogy szavaztak-e az illeto geperol. Ez nyilvanos adat, barki utana nezhet, mert termeszetes, hogy utana nezhetsz annak, hogyan szavaztak az egyes kepviselok
 
Nev szerinti szavazasnal nem hasznalnak szavazogepet.
Olyankor sorban olvassak a neveket, es ertheto hangos ige, nem, vagy tartozkodommal kell szavazni szoban.
A gepes szavazasnal a gombokat tertalmazo egyseg van felprogramozva a kepviselo adataival. Szinten 3 gombbol kell megnyomnod az egyiket. A szeemelyt az alapjan azonnositja be, hogy melyik gepen szavaztal.
HA emlekszel ra, vagy 2-3 eve volt egy komoly botrany ebbol, mert a kollega szavazott(nyomta a helyeden a gombot) mig a masik kint cigizett.
Nem tudom mert nem a kartya azonosit, az lenne az optimalis, de miota geppel szavaznak a kepviselok ez a rendszer van

Azt tartalmazza a parlamenti jegyzokonyv a szavazasrol, hogy szavaztak-e az illeto geperol. Ez nyilvanos adat, barki utana nezhet, mert termeszetes, hogy utana nezhetsz annak, hogyan szavaztak az egyes kepviselok
Értem. Akkor tegnap biztosan tévesen hőbörgött az ellenzék a szavazáskor.
 
Értem. Akkor tegnap biztosan tévesen hőbörgött az ellenzék a szavazáskor.
A kartyamutogatas az vagy hozzanemertes volt, vagy egyszeru politikai hhuzas :)
A kartya az csak a jelenlet ellenorzesere szolgall. Az hogy a kepviselok egy resze a gepben hagyja, az a szavazass szempontjabol lenyegtelen.
Az ullesek kezdeten, mikor a letszamellenorzes van akkor hasznaljak
 
Hát tisztára mint a dedoban. Gyertek vegyük el tőle a játékot mi úgy is erősebbek vagyunk hagy sírjon :) Aztán majd ha eltörtük visszaadjuk neki. Látszik a műveletlenség. Meg az hogy senkik hirtelen hatalomra jutottak és nem tudják kezelni a helyzetet. Olyan mint amikor a buta ember sok pénz nyer el is költi butaságokra aztán még szegényebb lesz mint addig volt :D. Tisztára mintha csak a Roobin hood-ot olvasná az ember és hasonló tőrténstett. Ezek ha valaha is olvasták tuti a fő gonoszokkal szimpatizáltak. Még is ki akar ilyen törvényt? Kinek jó az? Olyanoknak akik soha a büdös életben nem dolgoztak még.
 
Tevedtem, a chipkartya kell a szavazashoz.
A kepviselok ezt a tajekoztatot kapjak ennek kapcsan:

CHIPKÁRTYA HASZNÁLATA A KÉPVISELŐI ÜLÉSTEREMBEN (tájékoztató országgyűlési képviselők részére) Az Országház képviselői üléstermének informatikai rendszerében, elektronikus személyazonosító chipkártya segítségével, automatikusan történik a plenáris ülésen résztvevők személyhez kötődő jogosultságainak beállítása. Az üléstermi informatikai rendszerben kétféle kártya használható: állandó, és ideiglenes. Az állandó kártya az épületekbe történő belépést is lehetővé tevő, chippel is ellátott, fényképes igazolvány. Az ideiglenes kártya egy napi használatra kiadott, chippel ellátott, fénykép nélküli kártya, ami csak az ülésteremben használható. Szükség esetén az ülésterem folyosóján, a Terembiztos Szolgálatnál igényelhető, és az adott ülésnap végén, ugyanott vissza kell adni! A CHIPKÁRTYA HASZNÁLATA Az ülésteremben a képviselők a chipkártya segítségével szavazhatnak, jelezhetik jelenlétüket, illetve hozzászólási szándékukat. A kártyát fényképpel fölfelé, a rajta található nyíl irányában kell ütközésig a kártyaolvasóba helyezni. A kártyaolvasó, a pad tárolórekesze mellett, a hangszórórács fölött található keskeny nyílás. Behelyezés előtt ellenőrizzük, hogy a rendszer működik-e (a kezelőegység kijelzőjén látható-e felirat), mert csak ilyenkor képes a kártya azonosítására. Kártya nélkül, a kijelzőn a képviselő neve és a "Kártyát helyezze be!" üzenet olvasható. Szavazni, felszólalásra jelentkezni és felszólalni csak a kártya behelyezése után lehet. A berendezés csak a képviselő kijelölt helyén fogadja el a kártyát. A kártya behelyezésekor egy pillanatra a "Belépés" felirat villan fel, ez után kerül a berendezés alaphelyzetbe, vagyis amikor a kijelzőn csak a név látható. Előre bejelentetten távollevő képviselő esetén, a kártya behelyezése után, a berendezés a képviselőt automatikusan megérkezettnek tekinti. Ha közben ismét kihúzza a kártyáját, továbbra is bejelentett távollevőként fog szerepelni. A gép, a szavazási eredmények tárolásakor háromféle távollétet különböztet meg: - előre bejelentett, igazolt távollét (nincs behelyezett kártya), - igazolatlan távollét (nincs behelyezett kártya) és - van behelyezett kártya (jelenlét), de nem történt gombnyomás. Jelenlét ellenőrzés és szavazás szempontjából csak az számít jelenlevőnek, aki a saját ülőhelyén a kártyáját behelyezte (enélkül a gép nem fogadja el a gombnyomást), és gombot is nyomott! HIBAÜZENETEK Ha a rendszer valamilyen ok miatt nem tudja elfogadni a kártyát, azt a kezelőegység kijelzőjén hibaüzenettel jelzi. Ezek a következők lehetnek: “Nem olvasható kártya”- Ez jelenik meg, ha a kártya bármilyen ok miatt (sérülés, nem országgyűlési kártya, fordítva, vagy rosszul behelyezett kártya) a gép számára nem olvasható. “Érvénytelen kártya!” - Ez látható minden olyan egyéb esetben, ha a kártya fizikailag olvasható, de a rendszer számára elfogadhatatlan (pl. ideiglenes kártya miatt felfüggesztett érvényességű állandó kártya). 2 “Ez nem az Ön helye!” - Ez látható, ha a kártya érvényes, de nem a megfelelő helyen próbálták meg használni. Hibaüzenet esetén (az utóbbi kivételével), az ügyeletes terembiztostól kérhet segítséget. Érvényes és hibátlan kártya behelyezésekor, a rendszer regisztrálja a képviselő jelenlétét és az elnöki monitoron kijelzi a behelyezett (képviselői) kártyák számát. Szavazás közben (vagyis amikor már elindult a kijelzőtáblán a visszaszámláló óra) behelyezett kártya esetén, a "Várjon, szavaznak!" figyelmeztető üzenet jelenik meg, és a rendszer már csak a következő szavazatot fogadja el. Ha szavazás közben kihúzza a kártyát, a már megnyomott gombot a gép érvényes, leadott szavazatként regisztrálja. FIGYELEM! Ha elhagyja az üléstermet, kártyáját ne hagyja a kártyaolvasóban! Óvjuk a kártyát durva sérüléstől, erős mechanikai behatástól (karcolás, megtörés), szennyeződéstől!
 
Tevedtem, a chipkartya kell a szavazashoz.
A kepviselok ezt a tajekoztatot kapjak ennek kapcsan:

CHIPKÁRTYA HASZNÁLATA A KÉPVISELŐI ÜLÉSTEREMBEN (tájékoztató országgyűlési képviselők részére) Az Országház képviselői üléstermének informatikai rendszerében, elektronikus személyazonosító chipkártya segítségével, automatikusan történik a plenáris ülésen résztvevők személyhez kötődő jogosultságainak beállítása. Az üléstermi informatikai rendszerben kétféle kártya használható: állandó, és ideiglenes. Az állandó kártya az épületekbe történő belépést is lehetővé tevő, chippel is ellátott, fényképes igazolvány. Az ideiglenes kártya egy napi használatra kiadott, chippel ellátott, fénykép nélküli kártya, ami csak az ülésteremben használható. Szükség esetén az ülésterem folyosóján, a Terembiztos Szolgálatnál igényelhető, és az adott ülésnap végén, ugyanott vissza kell adni! A CHIPKÁRTYA HASZNÁLATA Az ülésteremben a képviselők a chipkártya segítségével szavazhatnak, jelezhetik jelenlétüket, illetve hozzászólási szándékukat. A kártyát fényképpel fölfelé, a rajta található nyíl irányában kell ütközésig a kártyaolvasóba helyezni. A kártyaolvasó, a pad tárolórekesze mellett, a hangszórórács fölött található keskeny nyílás. Behelyezés előtt ellenőrizzük, hogy a rendszer működik-e (a kezelőegység kijelzőjén látható-e felirat), mert csak ilyenkor képes a kártya azonosítására. Kártya nélkül, a kijelzőn a képviselő neve és a "Kártyát helyezze be!" üzenet olvasható. Szavazni, felszólalásra jelentkezni és felszólalni csak a kártya behelyezése után lehet. A berendezés csak a képviselő kijelölt helyén fogadja el a kártyát. A kártya behelyezésekor egy pillanatra a "Belépés" felirat villan fel, ez után kerül a berendezés alaphelyzetbe, vagyis amikor a kijelzőn csak a név látható. Előre bejelentetten távollevő képviselő esetén, a kártya behelyezése után, a berendezés a képviselőt automatikusan megérkezettnek tekinti. Ha közben ismét kihúzza a kártyáját, továbbra is bejelentett távollevőként fog szerepelni. A gép, a szavazási eredmények tárolásakor háromféle távollétet különböztet meg: - előre bejelentett, igazolt távollét (nincs behelyezett kártya), - igazolatlan távollét (nincs behelyezett kártya) és - van behelyezett kártya (jelenlét), de nem történt gombnyomás. Jelenlét ellenőrzés és szavazás szempontjából csak az számít jelenlevőnek, aki a saját ülőhelyén a kártyáját behelyezte (enélkül a gép nem fogadja el a gombnyomást), és gombot is nyomott! HIBAÜZENETEK Ha a rendszer valamilyen ok miatt nem tudja elfogadni a kártyát, azt a kezelőegység kijelzőjén hibaüzenettel jelzi. Ezek a következők lehetnek: “Nem olvasható kártya”- Ez jelenik meg, ha a kártya bármilyen ok miatt (sérülés, nem országgyűlési kártya, fordítva, vagy rosszul behelyezett kártya) a gép számára nem olvasható. “Érvénytelen kártya!” - Ez látható minden olyan egyéb esetben, ha a kártya fizikailag olvasható, de a rendszer számára elfogadhatatlan (pl. ideiglenes kártya miatt felfüggesztett érvényességű állandó kártya). 2 “Ez nem az Ön helye!” - Ez látható, ha a kártya érvényes, de nem a megfelelő helyen próbálták meg használni. Hibaüzenet esetén (az utóbbi kivételével), az ügyeletes terembiztostól kérhet segítséget. Érvényes és hibátlan kártya behelyezésekor, a rendszer regisztrálja a képviselő jelenlétét és az elnöki monitoron kijelzi a behelyezett (képviselői) kártyák számát. Szavazás közben (vagyis amikor már elindult a kijelzőtáblán a visszaszámláló óra) behelyezett kártya esetén, a "Várjon, szavaznak!" figyelmeztető üzenet jelenik meg, és a rendszer már csak a következő szavazatot fogadja el. Ha szavazás közben kihúzza a kártyát, a már megnyomott gombot a gép érvényes, leadott szavazatként regisztrálja. FIGYELEM! Ha elhagyja az üléstermet, kártyáját ne hagyja a kártyaolvasóban! Óvjuk a kártyát durva sérüléstől, erős mechanikai behatástól (karcolás, megtörés), szennyeződéstől!
Sajnos nem tudom melyik csatornán volt aminek egy részletét láttam, de valami hasonló volt a konklúzió:
http://m.atv.hu/belfold/20181212-ellenzek-ervenytelen-a-szerdai-parlamenti-szavazas
 
Végigolvastam a hozzászólásokat, és annyira hihetetlenül kiábrándító, ahogyan tolvajok pártját fogják itt néhányan ... Döbbenet!

Kedves eddy! Az lenne a demokrácia szerinted, ahol az egyik fél ráerőszakolja a véleményét a másikra?
Ez a 100 forintból 90-et zsebrevágó szemét banda az, akit védesz? Miért is? Nem gondolod, hogy többet érsz ennél?

Programot hiányoltok? Anélkül nem szavaztok?
Mondok programot - az országot meglopó tolvajokat el kell távolítani a vezető székekből!
A jogszabályokat a saját kényükre-kedvükre átírókat kirúgni a döntéshozók közül.

Ennyi elég is!

Kiábrándító a protestségetek, az, ahogyan bűnözőket védtek, csak azért, hogy nehogy már a másik véleménye igaz lehessen.
Az indexet is csak akkor rakjátok ki, ha nektek tetszik? Nehogy már megmondja valaki, mikor ... na, coki, igaz?
Orbán-tempó - nem tetszik?
Hát nem!

S hogy magyarok vagyunk-e? Én nem egészen, de megnyugtatlak Te sem, aki olvasod ezt. Turmixok vagyunk mind.

Viszont ezt az országot féltem, azt az országot, amit soha, senki nem tudott rávenni, hogy itthagyjak, pedig volt rá lehetőség is, csábítás is.
De miattatok most elmennék. De nem olyan egyszerű, mert megszakad a szívem.
Mégis, ha olvaslak Titeket, ahogyan képesek vagytok utálni a másikat, pusztán azért, mert nem pártolja a hazugságot, a lopást, a csalást - amit mellesleg Ti is elismertek, akkor nem szeretnék ittmaradni, és végignézni, hogy Orbán röhögése közepette darabokra szakítjátok mindazt, ami minket, mindannyiunkat együtt jelent ebben a világban.
Megéri ezért a szemét kis tahó pasiért?
Gratulálok!

Orbánék a saját maguk által hozott, meglehetősen képlékeny jogszabályokat is átlépik. Csak és kizárólag az érdekeik számítanak, egy pillanatig azt hiszitek, Ti fontosan vagytok nekik????

Franckarikát! Titeket ugyanúgy átlép, és sutba dob, ha ehhez fűződik érdeke.
Csak addig kelletek, amíg hajlandóak vagytok harcolni az ország másik felével szemben.
Közben hízik, zsírosodik, és röhög. Éppen rajtatok is, mert jól behúzott Titeket is a csőbe. Mert parancs nélkül vagytok képesek harcba menni a másik magyar emberrel szemben.
Gratulálok.

"S a sírt, hol nemzet süllyed el ..."
Már elsüllyedt - Orbán érdeme. Tapsoljunk!
Az ország többsége nem akarta az ellenzéket kormányzati pozícióba. És most sem akarja, mivel az a politika, illetve annak a politikának a hitele, amelyet ajánlott, nem kellett neki. És ha valami csoda folytán ne adj isten ez az ellenzék kerülne kormányzati pozícióba, ezzel az embertömeggel ki kellene egyeznie. De mit látunk ehelyett? Innen nagyon úgy tűnik, hogy mindazt lerombolná, amely a másik oldanak fontos. De majd a küszöbön álló EU-s választások világosabb képet mutatnak arról, miként változott az emberek preferenciája. Ha te 5-7 ezer tüntető véleményét általánosítani akarod... ezt inkább nem is minősítem. (Megjegyzem: attól, hogy fröcsögsz, nem lesz igazabb az, amit mondani akarsz.)
 
Utoljára módosítva:
A kartyamutogatas az vagy hozzanemertes volt, vagy egyszeru politikai hhuzas :)
A kartya az csak a jelenlet ellenorzesere szolgall. Az hogy a kepviselok egy resze a gepben hagyja, az a szavazass szempontjabol lenyegtelen.
Az ullesek kezdeten, mikor a letszamellenorzes van akkor hasznaljak
Szerecsen mosdatas amit csinalsz.
NA akkor arra adjal valaszt miert is kellett lemondani annak a kepviselonek aki mas helyet szavazott? azaz nyomta meg a gombot?
csak ugy hobbybol most tekesek meg azonosito nelkuli foszerok sokasaga ami megint tilos az ott letuk miert is voltak ott?
Elarulom neked feltek hogy ez a szavazasi csalasra elobb rajonnek es ne hogy nagyobb balhe legyen inkabb ezzel foglalkozanak mint a szavazogep megheckelesevel.
 
Az ország többsége nem akarta az ellenzéket kormányzati pozícióba. És most sem akarja, mivel az a politika, illetve annak a politikának a hitele, amelyet ajánlott, nem kellett neki. És ha valami csoda folytán ne adj isten ez az ellenzék kerülne kormányzati pozícióba, ezzel az embertömeggel ki kellene egyeznie. De mit látunk ehelyett? Innen nagyon úgy tűnik, hogy mindazt lerombolná, amely a másik oldanak fontos. De majd a küszöbön álló EU-s választások világosabb képet mutatnak arról, miként változott az emberek preferenciája. Ha te 5-7 ezer tüntető véleményét általánosítani akarod... ezt inkább nem is minősítem. (Megjegyzem: attól, hogy fröcsögsz, nem lesz igazabb az, amit mondani akarsz.)

Boduletes dolgokat mondasz mit rombolna le az ellenzek?a foci palyakat? tonkre megy az magatol ha enm lesz ra penz futeni a fuvet Felcsuton, meg a hajlektalanok meg fagyoskodnak. Nem csak Mexiconak fogjak felujitani a templomaikat milliardokert hanem egesz Del-Amerika jelentkezhet adomanyert?ha az ellenzek pozicioba lenne??
A sok kilatot biztos meghagynak meg a semmibe vezeto bicigli utakat okulasul milyen hozzaerto kormany garazdalkodott az Eus penzekkel.
Talan azt hiszed az ellenzek lecserelne Tiborc nem vilagito lapait gazlampara?
 
2014-es házszabály részlete:
"16. A nyílt szavazás

25. § (1) Az Országgyűlés az Alaptörvényben, törvényben vagy a házszabályi rendelkezésekben meghatározott kivételekkel minden kérdésben nyílt szavazással határoz.

(2) A nyílt szavazás történhet
a) a határozati házszabályi rendelkezésekben meghatározott esetekben kézfelemeléssel,

b) szavazatszámláló gép alkalmazásával, név szerint.

(3) Kézfelemeléssel történő szavazás esetén a szavazást
a) az ülést vezető elnök szavazatszámláló gép alkalmazásával megismételtetheti,
b) bármely képviselő kérésére szavazatszámláló gép alkalmazásával meg kell ismételni."

Az ország többsége nem akarta az ellenzéket kormányzati pozícióba.

Az ország többsége nem akarta a Fideszt. Velem nem kell vitatkozni, ezek a számok: Fidesz 49,27. Ha ez több, mint a 100 fele, akkor tiszteletem. A többség tehát nem akarta a Fideszt. Bárki mást, csak őket nem.

Mindezt úgy, hogy az ellenzéki politikai erő nem kapott megszólalási lehetőséget a közmédiában. Abban a közmédiában, ahová öntik az én adómat is.
Ment a propaganda az M1-en Magyarországra, a Duna tévén pedig a határontúliaknak. Ahogy megy most is.

S ez az az választási eredmény, amibe szépen belenyúltak vasárnap.
Azért mentek el olyan sokan szavazni, mert azt jósolták, ha sokan megyünk, le lehet ezeket az erőszakos senkiháziakat váltani. Rég nem volt ekkora részvétel. Tele is volt a fidesz pelenka rendesen. Nem volt olyan nagy-nagy véletlen az a "rendszer-összeomlás", csak váratlan volt. Senki nem számított arra, hogy képesek ekkorát csalni.
Még mindig felkészületlenek vagyunk a disznóságaikra.

A jegyzőkönyvket pedig csak csütörtökön adta ki a választási bizottság. Vasárnaptól szerdáig folyamatosan változtak a számok az informatikai felületen.
Volt idő szinkronizálni az adatokat.
 
ez a rabszolgatörvény csak egy figyelem elterelés akart lenni a Fidesz részéről,
Ezt meg kéne indokolnod miről terelné le a figyelmet?
A bírósági úgy már túl van mikor is?
Ilyen kor már nem szokott lenni semmi
Arról nem kell leterelni.
Még azt is írod az nem olyan érdekes legtöbb embernek.
Akkor miről is terelnék le a figyelmet?
Ez fontos ez ezért nem lehet figyelem elterelés
A vak is meglátja. tízezerszer többeket érint.
Az ilyet nem használják figyelem elterelésre.
Nem egy túlzottan elterjedt beszólásfajta téveszt meg benneteket A csípőből kimondott gumicsin, figyelem elterelés közhely mondatra való csábulás?
A logika azt mondja figyelmet elterelni csak úgy szabad: hogy amire terelik ne okozzan nagyobb veszélyt mint ha észreveszik az eredetit.
Vagy a Fidesz már nem ért a politikai technikához?
Azt képzeled?
A jó figyelem elterelés például egy orosz magyar gazdasági kapcsolat behírelése.
Jó figyelem elterelés a ceu visszahívásáról szóló meglebegtetett koirmányközlés
Annyit ki lehet találni ami nem robban nagyobbat mint az eredeti
És az eredeti a bíróság nem robbant eltereltség nélkül se
Persze ettől még mondhatják sokan ez a rabszolga törvény ál ügy
De ezzel veszélyes tévedést követnek el
Miért?
Mert egy kicsinyítésnek számít!
És ilyenkor mikor mozdul az ország nem szabad az ügyüket tompítani azzal hogy nem komoly csak terelés.
 
Egyetlen megjegyzesem van meg ehhez a temahoz: miert van az, hogy a DK elnoke haborogva 'rabszolgatorvenynek' minositi ezt a dolgot, ugyanakkor Gyurcsany igennel szavazott a torvenyre.
Lehet rajta gondolkodni!
Nos az infódat a 888.hu ról szeded
Másutt ez van:
A törvény zárószavazásán nem nyomott gombot. Gyurcsány csak nagyon rövid időre ment be az ülésterembe, abban a pillanatban, mikor az ellenzék a Himnuszt énekelte. Gyurcsány sajtófőnöke azt mondta, Gyurcsány

határozottan emlékszik arra, hogy nem szavazta meg a módosítót.

A kártyáját abban a pillanatban a levegőbe tartotta - tette hozzá Wirsching Viktória. Ez ezen a napon pont nem számított: az ellenzék ma folyamatosan amiatt tiltakozott, hogy kártya nélkül is lehet szavazni. "Össze-vissza működtek a gépek" - mondta még a sajtófőnök, aki szerint kizárt, hogy Gyurcsány szavazott volna.

Valaki viszont mégis gombot nyomott, Gyurcsány neve ugyanis ott van az igennel voksolók között. A többi ellenzéki képviselő nemmel voksolt.

Mindebből látszik mekkora csalást és törvénytelenséget követett el a Fidesz
Teljesen megcsúfolta a parlamenti munkát
Nem szabadott volna aznap szavazni
Obstrukció miatt elhalasztani kell!!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,137
Üzenet
4,803,709
Tagok
615,809
Legújabb tagunk
Eke Ilona
Oldal tetejére