Ennyi valódi aranyat találtak a hírhedt aranyhamisítónál: most licitálhat rá

Több mint 130 millió forint értékben hirdetett meg órákat, ékszereket és más értékes tárgyakat a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) Az aranyhamisítási botrányról híres Kézizálog Zrt. felszámolása öt éve kezdődött.

Összesen 132 millió forintra felértékelt órára, ékszerre, porcelánra vagy ezüst evőeszközkészletre licitálhatnak a vásárlók a PSFN által meghirdetett árverésen. A vagyontárgyakra március 13-tól lehet licitálni, az árverés április 2-án délután 2-kor zárul. A Kézilálog Zrt. felszámolását 2015 májusában rendelte el a Magyar Nemzeti Bank (MNB), de a felszámoló csak most jutott el odáig, hogy a zaciban maradt, az értékbecslők szerint valódi ékszereket és drágaköveket meghirdesse.

Hamis a baba

A Kézizálog Zrt. nagyjából 20 milliárd forintnyi tartozással bukott be. A zálogház ezt úgy halmozta fel, hogy bankoktól vett fel a záloghitelek refinanszírozására kölcsönt, amiért cserébe aranyfedezetet ajánlott fel. A későbbi vizsgálatok során azonban kiderült, nem mind arany, ami fénylik, az aranyrudakról kiderült például, hogy egy fillért sem érnek, trombitarézből öntötték őket.

A mérleg szerint a CIB Bank 5 milliárddal, a Raiffeisen 3,5 milliárddal, az UniCredit 3,2 milliárddal ragadt benn a zálogcégben, de a K&H is 2,5 milliárdot, az OTP 2,2 milliárdot, a Sberbank 2 milliárdot, a Commerzbank 1,6 milliárdot, a Széchenyi Bank mintegy félmilliárdot veszíthetett. Ezen kívül kötvényesek is buktak a zálogház bedőlésén mintegy 4 milliárd forintot.

Egy tanya kelt csak el

A Kézizálognak - a zálogba tett értéktárgyakon kívül - más vagyona nem volt. Néhány ingatlant is megpróbált az elmúlt években a PSFN eladni, de a 21 eljárásból csak egy lett eredményes az Elektronikus Értékesítési Rendszer szerint. Egy hiányosan közművesített leromlott állapotú tanyát adtak el 1,75 millió forintért.

Egy fél évvel ezelőtt született jogerős ítélet szerint a cég tulajdonosát, Bíró Pétert 18 rendbeli - üzletszerűen, jelentős és különösen nagy kárt okozó, valamint folytatólagos csalás, 9 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt öt év szabadságvesztésre ítélték. A hitelezők polgári peres úton követelhetik tőle a tartozásukat, de több pénzintézet lemondott már a kárigényéről, és volt olyan hitelező, amelyik azóta maga is csődbe ment.

Napi

780
 
Akkor jogos ha az párduc lenne....de, a képen sörény is van Vagyis mióta van a párducnak sörénye?
nem láttam a felvételeket, de valószínüleg van valami eltérés a két ruha közt ... bízzuk az ügyvédurakra a bizonyítást, elvégre egy kb. 50.000 forintos büntetés a tét :)
 
nem láttam a felvételeket, de valószínüleg van valami eltérés a két ruha közt ... bízzuk az ügyvédurakra a bizonyítást :)
Nem a ruha hanem a rávarrt jelképről van szó....
A koronával kapcsolatban nincs véleményed.? Majdnem lekellett rakniuk a földre a rendőri zaklatás miatt....a hideg ráz ki már a gondolatára is.
 
A koronával kapcsolatban nincs véleményed.? Majdnem lekellett rakniuk a földre a rendőri zaklatás miatt....a hideg ráz ki már a gondolatára is.
Egy jelentős jelkép ... Még emlékszem mikor Székesfehérvárra érkezett a Szent Korona másolata, milyen boldogok voltak, hogy maradhat a másolat.... vannak akik nagy becsben tartják.
Hogy fel vannak hábordva az embrek egy-egy zászlóégetéskor, örjöngenek nem csak a hideg rázza őket ... ha belegondolsz csupán egy darab szövetről van szó.
 
Utoljára módosítva:
nem láttam a felvételeket, de valószínüleg van valami eltérés a két ruha közt ... bízzuk az ügyvédurakra a bizonyítást, elvégre egy kb. 50.000 forintos büntetés a tét :)
Vannak még érdekességek...a legfiatalabb államtitkár (helyettes) úgy belegabalyodott az ˝igazmondásba˝hogy nem győzi törölni a felrakott cáfolatokat...
Míg Győrben több tucat MSZP-s plakát letépése és ellopása után az ügyészség nem látott törvényes indokot a büntetőeljárásra, Sopronban egy 20 éves fiú leszedett 3 fideszes plakátot, és most gyanúsított.
 
Míg Győrben több tucat MSZP-s plakát letépése és ellopása után az ügyészség nem látott törvényes indokot a büntetőeljárásra, Sopronban egy 20 éves fiú leszedett 3 fideszes plakátot, és most gyanúsított.
Ez van ... az egyik elolvasta a TASZ útmutatását (tanácsok plakátrongálóknak), a másik (a 20 éves) meg nem.
 
Utoljára módosítva:
Ezen szörnyű válaszod miatt ....
miért szörnyü? ezek a politizáló, külföldről pénzelt NGO -k már csak ilyenek, ezért fizetik őket, a szerepük: jelentésírás, tanácsadás, szervezés...
A jogvédő civil szervezet útmutatása:
"Akkor számíthatsz a legenyhébb büntetésre, ha egyedül, vagy társaiddal együtt csak egy plakátot rongáltok meg, és ezt nem valamilyen festékanyaggal teszitek, hanem például letépitek a plakátot, miközben ügyeltek az állvány épségére, majd összeszeditek a keletkezett szemetet. Fontos, hogy az eljárásban is hangsúlyozzátok, hogy egy plakátot terveztetek megrongálni, nem pedig többet.
Nem árt, ha elhangzik az is, hogy meggyőződésed szerint a tetted nem veszélyes a társadalomra, éppen ellenkezőleg, társadalmilag hasznos cselekedet."
stb. stb.
 
Utoljára módosítva:
miért szörnyü?
Ezen szörnyű válaszod miatt eszembe jutott: A Szerencsétlen azóta lényegében bukott Boldog István, gerjesztette plakát rombolási kampány.
És nekik is szólt a védelem, vagyis az általad NGO megvetés épp a Fideszt bolondjait védte a felbuzdított plakátrongálókat.Éppen egy szabadságjogi szervezetről derül ki.Nem tesz mást mint a kormányt is védi ha a rongáló épp kormánypárti.
Nagyon nemzeti és nagyon hazafit véd.(fehér heteró és keresztény)magukat ezzal melldöngetőket
magukat hazafinak nevező fiatalok egy csoportja öntevékeny plakátpusztításba kezdett.
Szerintük is:"társadalmilag hasznos cselekedet"

Akkor számíthatsz a legenyhébb büntetésre, ha egyedül, vagy társaiddal együtt csak egy plakátot rongáltok meg, és ezt nem valamilyen festékanyaggal teszitek, hanem például letépitek a plakátot, miközben ügyeltek az állvány épségére, majd összeszeditek a keletkezett szemetet.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok!Mercedes Ron: A mi hibánk című könyvét keresnem magyarul epub-ban?Valakinek meglenne esetleg?
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,804,930
Tagok
615,863
Legújabb tagunk
Batteriestaz
Oldal tetejére